Page 1

www.lafura.cat

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

El prodigi del piano Chick Corea, al Vijazz

CARRO GROS

p.5

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer castell de nou de l’any p.18

p.10

BAIX PENEDÈS

Carnicer torna a l’alcaldia del Vendrell 19 anys després p.12

E N T R E V I S TA

p.16 foto: Meritxell Lombarte

GARRAF

Quatre de cada cinc denúncies cursades a Vilanova el 2012 van ser per robatoris AGENDA

Aquest cap de setmana l’Arboç celebra la segona Fira Modernista p.24

“Centrarem els esforços en treballar amb el sector privat per crear ocupació”

Susanna Mérida, alcaldessa de Sant Sadurní

Vilafranca acull dissabte l’encesa de l’estalada amb un programa farcit d’actes durant tota la tarda p.24

Diumenge al Vendrell té lloc una nova edició de la Festa de la Bicicleta p.28

E SPOR TS

El Patí Vilafranca, a un punt de l’ascens a l’OK Lliga p.38


2

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

www.dontresillo.es

TRESILLO PERQUÈ SOM FABRICANTS

Pack canapé + matalàs 135x190

499€ 2 coixins visco 70 cm

50€

Sofà 2 places + chaislongue

499€ MANTENIM ELS PREUS DE LES FIRES DON TRESILLO VILAFRANCA C/ Muralla de Sant Magí · Tel. 938920540 DON TRESILLO EL VENDRELL Ctra. Barcelona, núm. 30 Pol. Comercial Les Mates· 43700 El Vendrell · Tel. 977663571


3

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

L’índex d’accidentalitat a Vilanova disminueix un 36,4% en sis anys Durant l’any 2012 es van produir al terme municipal de Vilanova un total de 741 accidents de trànsit, 207 dels quals van causar ferits i 534 només danys materials. L’índex d’accidentalitat s’ha reduït un 36,4% en relació al 2007, any en què es va posar en marxa el Pla Local de Seguretat Viària. Els mesos amb més accidentalitat van ser l’agost i el juny, amb 92 i 79 accidents respectivament. Mitjançant els control de radar es van interposar un total de 13.094 denúncies per excés de velocitat.

Al llarg de l’any es van detenir 69 persones per conduir sota els efectes de l’acohol i 25 per circular sense haver obtingut mai el permís de conduir.

Gràfic de barres extret de la memòria de la Policia Local del 2012.

A

l llarg de l’any 2012 es van produir al terme municipal de Vilanova un total de 741 accidents de trànsit. Malgrat que el descens registrat en relació al 2011 és poc significatiu, d’un 2,88%, la disminució assolida en comparació el 2007, any es què es va implantar el Pla Local de Seguretat Viària, és molt destacada. En concret, en sis anys l’índex d’accidentalitat ha baixat un 36,4%. Encara ha estat major la reducció assolida en accidents amb ferits, que ha passat dels 345 el 2007 als 207 el 2012, el que significa una davallada del 40%. Unes dades que, segons Dionís Ginés, inspector en cap de la Policia Local, demostren que des de l’administració s’està treballant en la bona direcció. Tot i la reducció d’accidents registrada els darrers anys encara són moltes les conductes temeràries que representen un perill per la seguretat vial. Així, el 2012, es van detenir 69 persones que conduïen sota els efectes de l’alcohol o altres substàncies estupefaents, 13 de les quals es van negar, a més, a sotmetre’s a les proves pertinents. També es van enxampar 38 conductors per delictes relacionats amb el seu permís de conduir: 25 d’ells per circular sense haver obtingut mai la corresponent llicència, 8 més per conduir amb un permís sense vigència per pèrdua de tots els punts i encara uns altres 5 per circular malgrat tenir el carnet retirat de forma definitiva.

L’excés de velocitat és una altre de les qüestions pendents de resoldre. I és que, a través de controls radar, el 2012 es van interposar un total de 13.094 denúncies per circular a una velocitat superior a la permesa. Es tracta d’una xifra un 72% superior al total de denuncies cursades el 2011. Val a dir, però, que aquest augment disparat es deu a la inexistència d’aparells radar entre els mesos de juny i setembre de l’any passat que, segons Ginés, estaven a l’Institut Nacional de Metrologia de Madrid passant l’inspecció rutinària. També són molts els qui, collats per l’actual situació de crisi econòmica, condueixen sense haver passat l’ITV o sense assegurança. Per aquests dos motius, la Policia Local va interposar l’any passat un total de 391 denúncies al Servei Català de Trànsit. Una xifra que, malgrat tot, s’ha vist reduïda en un 28% respecte l’any anterior. Totes aquestes dades es van donar a conèixer dimarts en l’acte de presentació de l’activitat policial dels dos cossos de seguretat que treballen a Vilanova. Era la primera vegada que l’acte se celebrava de manera pública. Hi van assistir una cinquantena de veïns que van poder fer preguntes i comentaris sobre aquells temes que més els preocupen.


4

Antoni Ribas

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ENTRETOC Esforç casteller

I

mpressiona llegir la crònica de l’actuació castellera de diumenge passat a Vilafranca. La clàssica de Fires que enguany queia en Pasqua granada. Una actuació la dels castellers verds i la dels xicots vermells per treure’s el barret, senzillament. La Jove ha d’ entrenar i entrenar. La lectura d’una crònica –hi ha gent que per mor de la pluja i el fred, aquesta Pasqua ni va sortir, com aquell qui diu, de casa– coincideix amb la vivència que relatava un veterà periodista en una conversa casolana al redós d’un cafè: la preocupació que tenen les emissores de televisió per oferir una bona crònica castellera o un bon espai setmanal dedicat als castells. Els protagonistes del relat són periodistes i un casteller dels verds –un jove forçut i alt, apte per ser primeres mans o agulla...– que analitzen el programa de televisió de TV3 de l’any passat i parlen del d’enguany, que encara no s’ha estrenat... “El faran experts de les televisions de Vilafranca, de Mataro, de Terrassa i de Valls”, deien amb el to que usa qui sap un secret, i parlaven de les bones vibracions que havien causat els programes locals de castells de les televisions d’aques-

Nihon Tai-jitsu/Jujutsu, Nihon Kobudo, Iaido Jyodo, Tai-xi, Kung Fu, Taekwondo, Kyudo

BUDOKAN PENEDÈS LA DANSERIA c/ Sant Julià, 24 - Vilafranca del Penedès Telèfon: (BDK) 686.128.518 (LDS) 650.005.452

www.budokanpenedes.com http://ladanseria.spaces.live.com/

Dansa Contemporània, Dansa Clàssica, Jazz, Iniciació Dansa, Hip-Hop, Improvització Contact

tes contrades. “No fa falta anar a buscar gent massa enllà d’aquets àmbits, perquè els d’aquestes zones hi entenen”, afegia més d’un conversador del grup. El qui relata el fet treia la conclusió que amb els anys i l’esforç dedicat per les televisions i les emissores de ràdio local a divulgar i narrar el fet casteller s’havia aconseguit una molt notable destresa i, fins i tot, veterania. Era i és un motiu d’orgull entre casteller i professional que enllaça en el context casteller de la setmana amb la dada divulgada que enguany el món casteller ha augmentat amb nou colles més. Sorgides bastant repartidament per tot el territori català, des de Prada de Conflent, al Conflent, a Amposta, al Montsià, altres en terres gironines i moltes en la gran àrea metropolitana barcelonina. El fet casteller creix, és evident. Ara la crescuda ja deu provenir d’un impuls múltiple. Fa un temps, algún sociòleg va assenyalar que la divulgació de les actuacions castelleres per les emissores de ràdio i tele, tant d’àmbit nacional, com comarcal, havia fet sorgir l’afecció i les ganes de fer castells més enllà de les viles i ciutats on era habitual fer-ne o veure’n. Les ganes d’acció i especialment l’atracció de les activitats d’aventura i risc, van ser un poderós element motivador, asseguren altres analistes socials. La tele ho fa tot, han indicat els teòrics de la comunicació i el fet casteller és un exemple contundent. Els

esports minoritaris si no surten per la televisió són minorats i es queden en minoritaris absoluts. Només cal veure el què ha passat aquest darrer cap de setmana, el X Games, divulgats i anunciats per la tele, amb patrocinis forts, han estat un èxit esclatant i fa anys els qui anaven amb skate eren mirats de reüll... En el futbol femení també passa alguna cosa semblant. Les noies del FC Barcelona que han guanyat la lliga i han estat saludades per tota l’afecció en la rua barcelonina poden ara gaudir d’una més àmplia ressonància social. Els castells, doncs, gràcies a l’esforç de les cròniques –esperem que de l’anècdota del nou espai de TV3 es passi a la categoria de ser realitat, tal com el dissenyaven fa uns dies– són ja una activitat amb plena repercussió i requesta social. Els verds campant-la pel món, ahir a Londres, aquesta setmana a Frankfurt i d’aquí uns dies a Salisbury. I tal com es presenta aquesta temporada, estem a punt que les colles donin sorpreses. I a La Bisbal s’ho perdran... En l’àmbit local vilafranquí, dels Castellers de Vilafranca, és digne i meritori que després de les hores de dolor i amargor per la mort inesperada de dos del seus components joves –en Jordi i l’Ignasi–, hagin fet la potent actuació que van fer. Com hem dit, per treure’s el barret. O de traca i mocador, pels qui no gasten cap mena de capell.

Nihon Tai-jitsu/Jujutsu, Nihon Kobudo, Iaido Jyodo, Tai-xi, Kung Fu, Taekwondo, Kyudo

BUDOKAN PENEDÈS LA DANSERIA c/ Sant Julià, 24 - Vilafranca del Penedès Telèfon: (BDK) 686.128.518 (LDS) 650.005.452

www.budokanpenedes.com http://ladanseria.spaces.live.com/

Dansa Contemporània, Dansa Clàssica, Jazz, Iniciació Dansa, Hip-Hop, Improvització Contact


N OT I C I A R I 5

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

LA CAPÇALERA

El Vijazz canvia de patrocinador i tindrà l’actuació estelar de Chick Corea

Per setè any, a primers de juliol Vilafranca serà la capital del maridatge entre vi i jazz amb la celebració del festival Vijazz Penedès, enguany patrocinat per Banc Sabadell. El llegendari Chick Corea és el cap de cartell d’aquest 2013.

VILAFRANCA La seu del Banc Sabadell va ser dimecres al migdia l’escenari de l’acte de presentació del Vijazz 2013, el gran maridatge dels millors vins i caves del Penedès i un festival de jazz internacional, que organitza l’Acadèmia de Tastavins del Penedès. Una de les principals novetats d’aquesta setena edició del Vijazz Penedès és el canvi de nom de l’esdeveniment, fruit de l’acord de patrocini entre l’entitat financera i els Tastavins. Segons han acordat Carlos Ventura, director general adjunt de Banc Sabadell, i Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, el Caixa Penedès Vijazz Penedès passa a anomenar-se Banc Sabadell Vijazz Penedès fins l’any 2016. Quant als artistes que es podran veure damunt de l’escenari, tota una llegenda del jazz, amb més de quatre dècades de carrera, Chick Corea, serà la principal figura i reclam del festival 2013. Guanyador de 20 premis Grammy, el gran pianista i compositor Chick Corea actuarà a Vilafranca el diumenge 7 de juliol, a l’escenari de la plaça Jaume I, davant la basílica de Santa Maria i del Vinseum. Ara Corea aterrarà a Catalunya amb la seva nova banda The Vigil.

Els espais principals del Vijazz seran els habituals plaça Jaume I per als concerts i rambla de Nostra Senyora per a la fira vinícola

El festival mantindrà el seu format habitual, amb concerts al llarg de tres dies, del divendres 5 de juliol a diumenge dia 7, al vespre-nit, a la plaça Jaume I; i una fira de vins i caves del Penedès amb 42 cellers que ompliran amb els seus estands la rambla de Nostra Senyora. El programa de divendres comptarà amb les actuacions del Trio escandinau/britànic Phronesis, i d’Eliane Elias Quartet, l’artista brasilera afincada a Nova York que portarà a Vilafranca el seu darrer disc “Thought about you: a tribute to Chet Baker”. El programa d’actuacions de l’escenari principal es completarà amb les actuacions dissabte del trio Medeski, Martin & Wood, que amb el seu jazz alternatiu és un autèntic fenomen de masses als Estats Units; i de John Pizzarelli, cantant i guitarrista i un dels principals representants del neotradicionalisme jazzístic, que actuarà com a John Pizzarelli Quartet. Pel que fa a la fira de vins i caves del Banc Sabadell Vijazz Penedès, tornarà a ser un any més un gran pol d’atracció per als amants del vi, que any rere any acudeixen d’arreu del país per degustar alguns dels millors

vins de les comarques de la vegueria. Aquesta fira ha tornat a completar tots els espais disponibles i, com ja és habitual, comptarà també amb un espai on poder degustar la gastronomia del Penedès en petit format. Tot això a banda, un complet programa d’activitats complementaran l’oferta del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2013. Un dels atractius dintre del programa de l’esdeveniment és el que fa referència a les activitats paral·leles al voltant del vi, que es duen a terme habitualment durant tota la setmana del Vijazz. Les activitats complementàries començaran el dilluns 1 de juliol amb el tradicional tast magistral, que en aquesta ocasió serà dirigit pel sumiller Joan Lluís Gómez; l’endemà dimarts serà el torn d’una jornada dedicada a la “Cuina del Vi”; i completaran les activitats durant la setmana el ja tradicional enoclàssic, les jornades dedicades a agricultura i a l’emprenedoria. Les activitats paral·leles arribaran el seu punt àlgid el cap de setmana, on juntament a les activitats enoturístiques de divendres i dissabte matí, hi ha programades 23 sessions de tast i maridatge en les tres sales habilitades.

Administració de comunitats de propietaris Lloguer i venda d’immobles · Assessorament jurídic Administradors col·legiats

Hortaleza 5, 2n 1a 43720 L’Arboç - 977 16 73 79

Prat de la Riba 13, baixos 43882 Segur de Calafell - 977 16 44 43

xperiència 40 anys d’e len ens ava

Diagonal 512, 1r 1a 08006 Barcelona · 93 217 53 33

adminis@fincastomas.com - www.fincastomas.com

Segueix-nos a


6

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

INDICACIONES PRINCIPALES DE LA QUIROPRÁCTICA LUMBALGIA CIÁTICA HERNIA DISCAL DORSALGIA CERVICALGIA DOLORES EN LOS BRAZOS HORMIGUEOS (EN BRAZOS, PIERNAS...) PÉRDIDA DE FUERZA MUSCULAR PÉRDIDA DE MOVILIDAD EN ARTICULACIONES (HOMBRO, BRAZO, CUELLO...)

DOLORES DE CABEZA MIGRAÑAS VÉRTIGOS DIFICULTAD EN RESPIRAR ARTROSIS FATIGA CRÓNICA FIBROMIALGIA ESCOLIOSIS INFANTIL INSOMNIO, SUEÑO AGITADO ESTRÉS, ANSIEDAD DIFICULTAD PARA CONCENTRARSE PÉRDIDA DE ÁNIMO, FALTA DE MOTIVACIÓN Cuando la Columna Vertebral se desarregla, los desplazamientos articulares (subluxaciones vertebrales) pueden producir: Pinzamientos de los nervios espinales Compresión de los discos intervertebrales Desequilibrio articular como postural Debilidad de los músculos Tensiones articular y muscular Fricciones anormales de las vértebras (artrosis) Interferencia en la comunicación entre el cerebro y el resto del cuerpo Disminución de su potencial de salud


N OT I C I A R I 7

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ALT PENEDÈS

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

GARRAF

A LT P E N E D È S

Mas, Navarro i Junqueras visiten l’Alt Penedès

Artur Mas, acompanyat de l’alcalde de Torrelavit Ramon Riera.

En els darrers dies els caps de grup dels tres primers partits polítics amb major representació al Parlament de Catalunya han visitat l’Alt Penedès. Els primers en posar el peu a la comarca van ser el president de la Generalitat, Artur Mas, (CiU) i Pere Navarro (PSC). Mas va acudir a Torrelavit, on va inaugurar les obres d’ordenació i ampliació del carrer Major, finançades en part per la Generalitat, i Pere Navarro es

va desplaçar a Vilafranca, en motiu de les Fires de Maig. Malg rat no compartir escenari, tant Mas com Navarro es van referir a la reforma educativa aprovada pel Consell de Ministres el dia abans, una reforma que suposa un atac frontal a l’actual sistema d’immersió lingüística. Mas va qualificarla “d’opa hostil al català i al sistema educatiu que hem construït en aquests darrers anys amb molta feina i resultats més que correctes” i

Francisco Romero, cap del grup municipal del PSC, i Pere Navarro.

Oriol Junqueras, a l’Auditori Municipal de Vilafranca.

va afegir que “quan algú li fan una opa hostil el que ha de fer és defensar-se i nosaltres defensarem amb ungles i dents un sistema escolar que ens proporciona el coneixement d’un idioma propi, d’altres idiomes i cohesió social”. Navarro, per la seva part, va estendre la mà al govern per fer un front comú en aquesta qüestió però va retreure a CiU el suport a les escoles d’elit: “amb els cinc milions d’euros que el mi-

tit sota el lema “2014 Decidim Llibertat”. Prop de 600 persones van assistir a l’Auditori Municipal per escoltar Junqueras, que va oferir una intervenció d’un marcat to econòmic. En el seu parlament, el cap de grup d’ERC va denunciar l’espoli anual que aplica a Catalunya el govern espanyol, “que és de 16.500 milions d’euros”. “Catalunya som el 16% de la població, produïm el 20% del PIB estatal, paguem

VILAFRANCA

d’un centenar de comerços. Les botigues tindran les portes obertes fins a les 11 de la nit i oferiran els seus productes a preus especials. Amb l’objectiu d’atraure clients i fer els actes de compra més agradables hi haurà DJ’s a l’interior dels establiments i es convidarà als clients a tastar vins de la DO Penedès. La iniciativa, organitzada pel Centre Vila, pretén con-

vertir-se en tot un esdeveniment social i per això es recolzarà amb espectacles al carrer com concerts, desfilades, tallers artesans i de castells, i un Walking Dance al més pur estil novaiorquès que transcorrerà per tots els carrers del centre. A més a més, diferents restaurants prepararan menús amb preus especials per a l’ocasió per completar l’oferta. La “Shopping Night” neix de la voluntat de fer promoció del comerç de proximitat però tal i com explica Fèlix Hill, president del Centre Vila, “no deixa de ser un motiu més per demostrar la manera de fer del caràcter mediterrani i convertir aquesta excusa en una festa”.

El Sopar dels Xarel·los arriba a la 5a edició La capella de Sant Pelegrí del Vinseum acollirà el proper divendres 31 de maig la 5a edició del Sopar dels Xarel·los del Penedès, un sopar que té per objectiu maridar plats elaborats amb productes del territori, com per exemple el gall negre del Penedès, amb vins exclusiu i limitats de la varietat xarel·lo, una varietat autòctona de la zona i que s’ha convertit en el buc insígnia de la DO Penedès. El sopar, organitzat pel restaurant El Gat Blau so-

el 24% dels impostos, rebem el 38% de les inspeccions d’hisenda i a canvi rebem el 10% de la inversió espanyola. És evident que no podem seguir així”, va dir. Junqueras va avisar que “la independència no ho solucionarà tot” i que el procés per arribar-hi “no serà fàcil ni senzill” i va assegurar que malgrat es puguin originar moltes incerteses durant el camí “són moltes menys que les certeses de pertànyer a l’estat espanyol”.

SANT SADURNÍ

VILAFRANCA

Un centenar de comerços, a la primera “Shopping Night”

Vilafranca celebrarà el proper divendres 7 de juny la primera “Shopping Night”, amb la participació de més

nistre Wert proposa destinar a les escoles privades per subvencionar l’ensenyament en castellà i els 24 milions d’euros que el senyor Mas aporta a les escoles d’elit, podríem sumar un total de 29 milions per pagar les beques menjador o les escoles bressol”. Dimarts va ser el torn d’Oriol Junqueras (ERC), que va venir a Vilafranca a oferir una xerrada en el marc de la campanya que està duent a terme el par-

ta el paraigües de la DO Penedès, a 2/4 de 9 del vespre, inclourà cinc plats d’acord amb els xarel·los escollits per a l’ocasió dels cellers Caves Nadal, Can Pasqual de Gelida, Sumarroca, Albet i Noya i Pinord. El sopar tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre i les reserves ja es poden fer a El Gat Blau (610 24 37 47) o realitzant un ingrés de 40 euros al compte de Banc Mare Nostrum 0487 1024 61 200000 7471.

Cooperativa en marxa Dimarts es va presentar la cooperativa de serveis Cooperem, que agrupa una quinzena de persones que oferiran serveis en quatre àmbits: assistència domiciliària, servei de neteja, reformes i manteniment, i atenció, cura infantil i lleure. En el seu torn de parlaments Eduard Guajirro, president de la cooperativa, va explicar que es tracta “d’una cooperativa sense ànim de lucre i per tant els beneficis es reinvertiran en la comunitat”. “Som una cooperativa que, si obté recursos, podrà estar al costat de persones que requereixen d’assistència i serveis però que no els poden pagar”, va afegir.


8 N OT I C I A R I A l t Pe n e d è s

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

A LT P E N E D È S

VILOBÍ

El festival de narració En Veu Alta programa 30 espectacles en deu dies i nou municipis Del 31 de maig al 9 de juny se celebrarà en nou municipis de la comarca el festival de narració i tradició oral En Veu Alta. Una xerrada amb el mediàtic Sergi López i la escenificació de contes de Monteagudo, novetats.

Un dels espectacles serà Vidències, de Teresa Puig, a La Cisterna de Vilafranca

Prèviament al festival, també s’ha inclòs en la programació de l’EVA la 13a edició del Tastacontes, que se celebra aquest dissabte a la tarda al carrer de la Font, de Vilafranca, que es talla per a la lectura de contes infantils i exposicions de contes escrits per escolars de la comarca, que seran il·lustrats per una trentena d’artistes vinguts d’arreu de Catalunya. El centenar de contes pintats seran exposats als Trinitaris i hi podran ser llegits pels seus autors. No és l’únic dia que es tallarà el carrer de la Font. També es farà per la cloenda, per fer l’escenificació de deu contes del llibre de contes El edificio, del vilafranquí David Monteagudo. I si el final de l’EVA vol ser innovador, també ho serà l’estrena, que es farà amb el convit d’un actor mediàtic (en aquest cas el vilanoví Sergi López), per assistirà a un sopar (prèvia inscripció) i posterior xerrada (oberta a tothom), per parlar de si mateix i els seus personatges. La directora del festival, Jordina Biosca, explica que té la voluntat de portar un personatge mediàtic cada any. Una altra novetat de l’En Veu Alta d’aquest any 2013 serà les primeres jornades professionals sobre narració oral, consistent en dues xer-

rades que, encara que portin el títol de professionals, són obertes a tothom a qui li agradi explicar o escoltar històries. El mateix dia 8 de juny hi haurà dos actes destacats, com són el segon curs de glosa (l’endemà se’n podrà fer una exhibició a la plaça Sant Joan, de Vilafranca) i dues maratons de contes, una d’infantil i una altra per a adults. També per segon any l’EVA programa un espectacle de narrativa sense text, només amb el suport de les mans; cada any es convidarà una Comunitat Autònoma (enguany, Madrid, amb doble espectacle de Victoria Gullón, Mercedes Carrión i Héctor Urién; cada dia feiner del festival es farà a la tarda un espectacle infantil al claustre de Sant Francesc. Val a dir que enguany, bona part dels espectacles passen a ser de pagament, com a única fórmula per fer viable el festival. Hi haurà espectacles per a adults (19), infantils (6) i familiars (4), i es faran a Vilafranca, el Pla, la Granada, Sant Pere Molanta, Sant Pere de Riudebitlles, els Monjos, Sant Sadurní, Guardiola i Torrelavit, a més de tres a Barcelona i un ja realitzat el 16 de maig a Igualada. Més informació al web www.enveualta.com.

n’acaben rebent mai (en concret, quatre dels set suggeriments realitzats); i fins i tot va lamentar que la seva proposta de col·locar al final dels temes conflictius, que abans d’anar als tribunals poden fer una mediació a través de la Sindicatura (amb la qual cosa augmentaria l’escàs coneixement que té la població de la institució), va ser rebutjada per l’equip de govern; Valeri va dir que “sap creu que no s’accepti” i que aquest fet li fa pensar que “el meu Ajuntament encara no creu prou amb la Sindicatura”. Quant a casos tractats, hi va haver al 2012 un augment de consultes, sobretot en relació a la Policia (per temes com l’afany recaptador de les multes) i amb Serveis Socials (casos relacionats amb l’habitatge).

La síndica, a més, va donar un “toc d’alerta” perquè “cada cop més famílies senceres es troben en situacions adverses que els situen al llindar de la pobresa, gent que els fa vergonya anar als Serveis Socials perquè fins ara se’n sortien”, i va instar l’Ajuntament a “vetllar” aquests casos. En el torn dels polítics, Pep Quelart (ERC) va demanar al govern de CiU més agilitat en les respostes a la ciutadania. Bernat Villarroya (ICV) va subratllar que la Sindicatura va tractar amb bastants casos de persones que estaven a l’atur, i va destacar l’augment de queixes per molèsties de sorolls i d’ocupació de vehicles de la via pública; també va dir que “no pot ser que no s’escolaritzi temporalment per problemes burocràtics” i

1 euro per ampolla Vallformosa i la botiga Inzolia han signat un conveni per finançar el servei de transport i acompanyament a malalts de càncer que ofereix l’associació AMPERT a la comarca. En virtut d’aquest conveni Ampert rebrà un euro per cada ampolla de cava Vallformosa venuda a la botiga Inzolia de Vilafranca o a la botiga que el mateix celler té a les seves instal·lacions de Vilobí. Aquesta acció se suma al Sopar Solidari que Vallformosa organitza anualment per lluitar contra el càncer.

OLÈRDOLA

Premi Rossend Montané L’Associació Fotogràfica de Moja (AFM) i Joan Lloses han estat els guanyadors del 21è Premi Rossend Montané, un premi que té per objectiu recordar la figura de Montané i reconèixer la tasca de persones o entitats que treballen a favor del municipi d’Olèrdola. En aquest 2013, el Consell Consultiu de Cultura d’Olèrdola ha reconegut la implicació que ha tingut l’AFM amb les activitats que es fan al municipi amb una dotació econòmica de 1.000 euros. Joan Lloses ha obtingut el premi honorífic per haver estat clau en el desplegament del projecte de xarxa wi-fi al municipi.

VILAFRANCA

La Síndica de Greuges va obrir 48 expedients l’any passat

Dimarts es va presentar al ple la memòria 2012 de la Sindicatura de Greuges de Vilafranca. La síndica Glòria Valeri va explicar que al llarg de l’any passat va tenir 130 actuacions i va obrir 48 expedients relacionats amb la seva tasca de supervisió de l’acció municipal i la relació de

l’Ajuntament amb la ciutadania. Tan Va l e r i c o m l’alcalde Pere Regull consideren que, en una població de 40.000 habitants, 48 casos són pocs, però la síndica va afegir que “les persones que han vingut se senten agreujades” i és important que se’ls solucioni o almenys s’intenti, i si no tenen raó, que se’ls expliqui. El batlle també va subratllar que dels 48 casos, 18 s’havien resolt per consens, 12 perquè l’Ajuntament tenia raó,

dos per desestiment de la persona, 11 encara estaven en fase d’execució i només en cinc casos hi havia hagut disparitat de criteris final. La síndica va destacar també en la seva intervenció al plenari que l’any 2012 havia actuat d’ofici en algunes ocasions (poques), i va retreure que un càrrec de govern li ho havia retret dient-li que s’interessava per temes pels quals s’havia de mantenir al marge. Altres retrets de la Síndica van ser, per exemple, que hi ha un expedient que ha trigat 26 mesos a rebre resposta de l’Ajuntament; que n’hi ha d’altres que no

Alarma

Amb la garantia:

AMB GRAVACIÓ D’IMATGE

Telf. 938.904.903

C/Dr. Fleming, 30 · Vilafranca del Penedès pfvilafranca@planafabrega.com

Compleix Grau-2 nova normativa

considera que no respondre la Síndica “ratlla la falta de respecte a la institució”. Josep Ramon (PP) va dir que l’augment de casos relacionats amb la policia són “toc d’alerta” de què “calen més mitjans”. Xavier Navarro (CUP) va indicar que no és habitual un “informe tan crític” de la Sindicatura, va demanar més agilitat en la resposta als casos i també fer un ple monogràfic anual sobre la Sindicatura com a fòrum per parlar dels problemes reals de la vila. L’alcalde va replicar que no es feia ple monogràfic perquè la Síndica no l’havia demanat; que els casos que no s’havien respost era perquè “segons quina decisió pot posar en perill llocs de treball o el que demana va contra els interessos de l’Ajuntament”.

• Avís immediat als cossos de seguretat segons protocols. • Connexió permanent a la central receptora d’alarmes.

OFERTA

• Sense quotes amortització de l’equip • No s’hipotequi!


N OT I C I A R I A l t Pe n e d è s 9

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

VILAFRANCA

SANT SADURNÍ

Les Fires de Maig mantenen vendes i visitants malgrat el context econòmic i les pluges El sector de l’automoció, representat amb 23 marques a la fira, ha augmentat en un 10% les vendes directes. Es calcula que s’han venut una vuitantena de vehicles, a l’espera de tancar noves operacions en les properes setmanes.

Molta gent passejant pel recinte firal

VILAFRANCA

Penedès (31%), tot i que va destacar un augment de les persones arribades de les comarques veïnes que conformen la Vegueria (11%). El 9% restant va venir de fora del territori, majoritàriament del Baix Llobregat i el Barcelonès (5%). Pilar Yagüe, directora del Patronat de Comerç i Turisme, destaca l’afluència de públic el dissabte al llarg de tot el dia i recalca que “en els darrers tres anys el nombre de persones registrades dissabte es comença a equiparar al del diumenge, tradicionalment el dia fort de la fira”. L’ampli ventall d’activitats i la zona enogastronòmica van ser claus per atraure visitants. L’estand de la DO Penedès va servir prop de 2.800 copes de vi i activitats com el circuit per fer proves d’slot van arribar a reunir 1.400 persones. Les jornades professionals celebrades a l’auditori i l’estand de l’Ajuntament de Vilafranca, enguany dedicat a l’emprenedoria, també van ser un èxit, reunint un miler de persones en el primer cas, i prop de 200 en el segon. Malgrat les bones sensacions de la fira, també es van recollir suggeriments de millora de cara l’any vinent com per exemple ampliar l’oferta gastronòmica amb menús adreçats als infants, tapes per acompanyar les copes de vi o tiquets conjunts de cuina local i degustacions de vi.

VILAFRANCA

Nou premi literari per a Lluís Sanahuja

El vilafranquí Lluís Sanahuja ha guanyat el primer premi de la novena edició dels Premis literaris Pacte de Sant Sebastià, que convocaven Òmnium Cultural d’Osona i els ajuntaments de Vic i

Les Fires de Maig van finalitzar diumenge deixant un any més bones sensacions. Segons Dolors Rius, presidenta del Patronat de Comerç i Turisme, ni les pluges del cap de setmana van fer minvar el nombre de visitants ni el context de crisi econòmica va incidir en les vendes i els contactes fets. De fet, i contràriament al què s’esperava, alguns sectors fins i tot van registrar millores en els resultats obtinguts. És el cas de l’automoció, que va incrementar un 10% el nombre de compres en ferm. En concret, es calcula que es van vendre una vuitantena de vehicles, una xifra que podria augmentar durant les properes setmanes si es tanquen noves operacions fruit dels contactes fets al recinte firal. Per l’alcalde Pere Regull, dades com aquesta “demostren la capitalitat comercial de Vilafranca i albiren una revitalització de l’economia després de quatre anys de crisi”. Pel que fa al nombre de visitants, tot i que és difícil donar xifres exactes, des de l’organització s’assegura que es va mantenir en relació anys anteriors. “En ploure divendres a la nit, dissabte a l’hora de dinar i diumenge a quarts de set de la tarda, quan molta gent ja havia baixat, no va afectar les franges fortes de visita”, afirma Rius. Un any més la majoria de visitants era de Vilafranca (45%) i de la resta de l’Alt

Santa Eulàlia, en commemoració del Pacte dels Vigatans de 1705. Va rebre el guardó diumenge de mans de la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals. Especialitzat en narrativa curta, una modalitat amb la qual en les darreres setmanes també ha guanyat el 20è Premi Literari Miquel Bosch i Jover de narrativa i ha quedat finalista del 19è Premi de narrativa Ciutat

de Manlleu, Sanahuja s’ha fet amb el premi osonenc amb el relat titulat “L’alè dels déus”, que l’any vinent s’editarà conjuntament amb la resta d’obres premiades. “L’alè dels déus” es mou entre la realitat i la ficció, amb connotacions evidents amb la realitat social i política actual. L’argument es bases en el procés de creació d’una novel·la: dos individus, els “déus”, escriptors de professió, fa un mal ús de la seva posició de força per ordenar passar, present i futur de dues dones que casualment es troben en una plaça buida i que, segons ells, són idònies per convertir-se en personatges d’una història de gust dubtós. Però elles es rebel·len contra el model de vida que els volen imposar els “déus”.

Fotos de Fontserè

L’Aula de Cultura de Caixa Penedès, de Vilafranca, acollirà a partir del divendres 31 de maig l’exposició de fotografies “Carles Fontserè: Photocitizen” de Carles Fontserè. L’acte d’inauguració tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda amb l’assistència de Ricard Planas, director de la revista Bonart Cultural i co-

missari de la mostra; Lluís Coromina, president de la Fundació Lluís Coromina; Terry Broch, vídua de Fontserè, i Martí Solé, president de la Fundació Caixa Penedès. L’exposició “Photocitizen” exhibirà una cinquantena de fotos de l’artista, fotògraf i escriptor català Carles Fontserè, que plantegen la relació/tensió de grans ciutats com Londres, Roma, París, Nova York i Mèxic DF i els ciutadans que hi viuen amb el seu dia a dia. El fotògraf capta com les persones interaccionen amb el seu sistema de xarxes socials, arquitectòniques i naturals.

Brossa, sense canvis Enguany durant els dies de les festes de Barris, del 30 de maig al 6 de juny, no es modificarà l’horari de recollida de la brossa porta a porta, tal i com s’havia fet en anys anteriors. No obstant això, la recollida es farà amb la màxima puntualitat, per la qual cosa es demana a la població que els dies de Barris es compleixi rigorosament els horaris, deixant les bosses i cubells de residus domèstics a la porta del seu domicili entre les 8 i les 10 del vespre. Des de l’Ajuntament es demana al veïnat de Sant Sadurní que, en la mesura del possible, col·laborin també en la retirada dels cubells de la via pública tan bon punt finalitzi el servei de recollida.

CONVOCATÒRIES La Lliga Reumatològica de Vilafranca organitza cursos de ioga i tai-chi durant el mes de juliol. Inscripcions i més informació al tel. 93 817 44 24. Les preinscripcions per participar a la Festa Major dels petits de Vilafranca es poden fer fins el 31 de maig a www. vilafranca.cat o al Servei de Cultura de l’Escorxador. El 3 de juny es procedirà al sorteig i el 7 i 8 de juny ja es podran fer les inscripcions definitives. Més informació a www.festamajorvilafranca.cat L’Índex de Sant Sadurní organitza tallers de funky i hiphop, deejay, maquillatge de festa i grafit. Més informació i inscripcions a l’Índex. L’Associació de Jubilats de Sant Sadurní organitza unes vacances sèniors de 7 dies a Salou, amb preu especial. El dia de sortida serà el 2 de juny. Per a més informació i inscripcions trucar al tel. 93 891 18 59. L’Escola de Música Clau de Sons, de Vilafranca, organitza unes colònies musicals a “L’illot gran”, de Santa Fe, del 30 de juny al 4 de juliol. Les colònies estan adreçades a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. La mateixa escola organitza diferents tallers per setmanes dirigits a infants a partir de 3 anys. Més informació i inscripcions al tel. 93 890 37 95. L’institut Milà i Fontanals, de Vilafranca, celebrarà el 31 de maig el seu 20è aniversari amb un sopar al pati del centre, amb totes les persones que en algun moment han format part del centre. Inscripcions ingressant 7 euros al c.c. de BMN 0487-1164-99-2000026988 fins al 27 de maig, o presencialment al despatx que l’AMPA avui divendres de 10 a 11 del matí i el dia 23 de 5 a 7 de la tarda.


10 N O T I C I A R I

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

EL VENDRELL

Martí Carnicer (PSC) torna a ser alcalde del Vendrell, 19 anys després

GARRAF

L’ A R B O Ç

L’Arboç es converteix en capital del modernisme

Dimecres a la tarda es va fer efectiu el canvi d’alcalde al Vendrell, en virtut del pacte de govern a què van arribar fa dos anys CiU i el PSC, amb el suport de PP i JpV. Benet Jané (CiU) va cedir la batuta de l’Ajuntament a Martí Carnicer (PSC), que ja havia estat alcalde de 1979 a 1994.

Benet Jané a punt de cedir el testimoni de l’alcaldia a Martí Carnicer, en el ple de dimecres

El pacte de govern signat fa dos anys pel PSC i CIU, amb l’afegitó del PP i JpV (és a dir, tots excepte la PxC), establia que les dues forces majoritàries es repartirien l’alcaldia a parts iguals, dos anys cadascun. Ara estem a meitat de legislatura i tocava canvi, i dimecres es va fer efectiu amb un doble ple, el primer de renúncia al càrrec de Benet Jané, i el segon per elegir el nou batlle, Martí Carnicer. En aquesta segona sessió, August Armengol (PxC) també presentà candidatura. Es dóna la circumstància que el nou batlle ja va ser alcalde del Vendrell de 1979 a 1994, és a dir, des de la recuperació de la democràcia local fins que es va ser elegit diputat al Parlament. En 35 anys, aquest polític de raça ha passat per tots els papers

de l’auca; va ser el núm. 2 del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat durant el tripartit, i ara torna a l’Ajuntament i recupera l’alcaldia, establint acord amb el seu gran rival dels anys 79 a 94. En les seves primeres paraules, Carnicer va parlar “d’acte de normalitat democràtica” i va demanar que per valorar l’acció de govern es tingués en compte la situació de crisi global; al seu parer, el pacte és un mandat de la ciutadania, que en les eleccions “ens van assenyalar que calia un treball en equip” defugint partidismes. I de fet, els quatre grups de govern van dir que el pacte funcionava bé. En el seu primer ple amb la batuta de director, amb la sala plena de polítics (principalment de CiU i el PSC), va

haver de lidiar amb els crits dels regidors de la PxC, que van acusar insistentment el portaveu socialista Kenneth Martínez de mentir quan recordava que en el ple de la vigília el portaveu de la PxC havia dit que “la majoria d’immigrants són delinqüents”. Van ser minuts tensos, d’acusacions creuades i vergonya aliena per part del públic, que es va resoldre sense l’expulsió de ningú. Prèviament, Armengol havia fet un discurs llarg, en què va dir que Carnicer “sempre ha estat l’alcalde a l’ombra del Vendrell”, va dir que el pacte passava “per la renúncia absoluta de tots els seus principis, d’uns i altres, per fer-se amb aquesta cadira”, i va augurar que en les eleccions de 2015 la disputa de l’alcaldia estaria entre el PSC (amb el suport d’una

afeblida CiU) i la PxC. També va fer un repàs a la llarga llista de punts de l’acord de govern que s’estaven incomplint; va vaticinar que Carnicer endeutaria encara més l’Ajuntament del Vendrell i va acabar la diatriba amb l’esperança que “sigui un alcalde democràtic i que no se’l recordi com el capo del càrtel quadripartit que va governar”. Prèviament, Benet Jané havia recordat que els dos reptes que s’havia plantejat l’equip de govern eren la “millora de la situació econòmica de ciutadans, empreses i Ajuntament del Vendrell, i enfortir la cohesió social i la convivència”. També va reconèixer que la “lleialtat” al pacte havia permès superar les discrepàncies que havien anat sorgint entre els partits de govern.

Aquest cap de setmana, dies 25 i 26 de maig, l’Arboç celebrarà la segona edició de la Fira Modernista del Penedès, amb una marató de teatre d’època al carrer com a acte principal. Un total de 50 actors procedents de 5 companyies catalanes, entre elles l’Elenc Artístic, programaran fins a 25 obres relacionades amb la vida quotidiana de principis del segle XX. Les actuacions se succeiran de manera ininterrompuda en horari d’11 del matí a 9 del vespre en els dos escenaris situats a la plaça Major i a la Rambla Gener. “D’aquesta manera s’aconseguirà una major interacció i que la fira sigui més participativa, ja que sempre estarà passant alguna cosa”, explica Alfons Riba, regidor de Turisme i Promoció Econòmica. La fira, però, no perdrà de vista el seu objectiu principal: posar en relleu el patrimoni modernista del poble per crear un atractiu entre els visitants. Amb aquesta voluntat, es programaran visites pels edif icis més emblemàtics del municipi. La Giralda tindrà les portes obertes tots dos dies i per primer cop en molts anys es podrà visitar l’extraordinari Palau Gener i Batet, un majestuós edifici bastit per

l’indiano Josep Gener a finals del segle XIX. Al llarg del cap de setmana, els visitants també podran gaudir d’un mercat modernista, on es vendran productes d’època, així com un Racó d’Art Modernista, un concert de jazz, un espai de tast d’aiguardents, exhibicions de puntaires i animacions al carrer que acabaran de donar forma a la fira. Durant el mateix cap de setmana també es podrà veure a l’Auditori de la Casa de Cultura l’exposició “Retorn al Titànic”, de l’historiador Joaquim Sicart, on els visitants podran submergir-se en els sentiments del que va representar l’enfonsament del famós transatlàntic La f ira tindrà enguany un component solidari, una subhasta per recaptar fons per l’ONG “Mans per l’acció solidària” Es subhastaran diferents lots, com un sopar per a dues persones a la Giralda o un quadre del reconegut artista arbocenc Joan Tuset (“Defalliment”). A més, la subhasta també serà d’època, amb la gent disfressada amb vestimenta de principis del segle XX. El programa complet d’actes de la f ira es pot consultar a l’apartat de l’Agenda.

MATERIALS PER A LA CONSTRUCCIÓ

DECORACIÓ BANYS I CUINES

C/PAS DE PILES, 28 POLIG.INDUSTRIAL “ LAVERNÓ” 08739 SUBIRATS TELF.93-8913321 FAX: 93-8183985 mail: ms@comercialstc.com

RAMBLA GENERALITAT, 59 08770 SANT SADURNI D’ANOIA TELF. 931.593.137 mail: santsadurni@comercialstc.com


N O T I C I A R I B a i x P e n e d è s 11

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

CUNIT

EL VENDRELL

Condemna milionària a l’Ajuntament per negligència en l’adjudicació del bus urbà L’Ajuntament haurà d’indemnitzar l’empresa Plana amb quasi un milió d’euros per haver adjudicat il·legalment al 2006 el servei de bus a una altra firma. El govern vol que els responsables del fet paguin la multa.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència que és ferma, que condemna el consistori de Cunit a pagar 974.020,85 euros a l’empresa Plana, en concepte d’indemnització per haver adjudicat fa set anys

el servei de transport local a Transport Ciutat Condal, quan la seva oferta era més econòmica. El tribunal entén que Plana ha de ser indemnitzada pels serveis que no va poder prestar aquell any i els successius.

La condemna té un rerefons polític i obre una nova via d’aigües en la relació entre el govern tripartit de CiUICV-ERC i l’anterior duet de govern dels darrers dotze anys (PSC-PP). El govern creu que la ciutadania de

Cunit no ha de pagar la negligència de l’anterior equip de govern, per la qual cosa emprendrà accions legals per tal que els responsables polítics i/o tècnics de les males arts de l’Ajuntament, responguin patrimonialment a la condemna. És a dir, que ho paguin de la seva butxaca. El mecanisme per aconseguir-ho és una “acció de repetició”, consistent en què l’Ajuntament encarrega una investigació de tot el procediment, per saber qui en són els responsables, si es fa fer per negligència, amb coneixement de causa, etc. Tenen un any per resoldre-ho i si s’acaba confirmant, els acusats sempre poden acudir als tribunals perquè dirimeixin. La sentència del TSJC ha estat un gerro d’aigua freda per a l’Ajuntament de Cunit, amb un govern nou que fa dos anys es va trobar amb la caixa buida i deutes per valor de 40 milions d’euros, que han reduït en cinc milions en dos anys a base de retallades (com l’eliminació del bus urbà) i pujada d’impostos, i que ara haurà de fer front a una despesa no prevista en el pla de sanejament. L’Ajuntament ha pres altres mesures, com demanar al jutge que en comptes de pagar el milió a Plana en un període de tres mesos, ho pugui fer en pagaments fracci-

onats al llarg de quatre anys. També es planteja presentar una apel·lació al Tribunal Constitucional, però aquesta no l’eximiria del pagament. A més a més de tot això, el govern demana que dimiteixin immediatament als regidors actuals de l’Ajuntament que al 2006 van aprovar il·legalment l’adjudicació del servei. Per a Ivan Faccia (ERC), “seria una burla per als ciutadans que els que critiquen que retallem, continuïn a l’Ajuntament; per decència política, amb un error d’aquesta magnitud, l’única sortida és dimitir i anar-se’n cap a casa”. A més, afirma que s’està trobant que s’han fet al llarg dels anys “moltíssims contractes en què el procediment era il·legal, amb l’excusa de donar servei”. En aquest sentit, Toni Martínez (ICV) opina que la sentència “és conseqüència de la nefasta gestió del bipartit, que es va instal·lar en l’estratègia deliberada del “tot s’hi val” sense tenir en compte les lleis”. L’alcaldessa Montserrat Carreras (CiU) ha dit, a més a més, que amb dotze línies més una llançadora entre el CAP i el Centre, el servei estava sobredimensionat, i que el bitllet només cobria el 10% del cost d’un servei poc utilitzat: “a Cunit hem estat molts anys passejant ferro”.

D’aquesta manera, es compleixen les mesures fixades en el Pla d’Ajust Municipal que, recordem, ha de garantir que l’Ajuntament estalviï prou per retornar, en un període de deu anys, els 23,6 milions d’euros que l’Estat va avançar per pagar factures pendents a proveïdors. Pel que fa a l’estalvi net del pressupost del 2013, resultat de la diferència entre l’ingrés i la despesa corrent, aquest any se situa en 6,89 milions d’euros, quan el 2012 la xifra va ser de 6,07 milions d’euros. Diu va explicar que aquests gairebé 7 milions d’estalvi net es destinaran únicament a reduir deute i al capítol d’inversions, enguany dotat amb 2,5 milions d’euros (1,5 procedents de l’Ajuntament i el milió restant, d’altres administracions). Destaquen partides destinades a millorar els serveis als Masos II (0.74 milions),

a la Casa Museu Àngel Guimerà (0,26 milions), a més del f inançament pluriennal de l’adquisició del solar a l’avinguda Palfuriana (0,23 milions) o el pagament dels drets de connexió de l’Escola Marta Mata, entre d’altres. També s’hi inclouen subvencions de façanes (0,02 milions), aportacions a Aigües de Tomoví pel Pla Director (0,7 milions) i a El Vendrell Esport i Lleure per a amortització de préstecs (0,44 milions). La PxC, l’únic grup a l’oposició, va votar en contra de la proposta presentada pel govern. La regidora Araceli Bundó va dir que el seu grup no donarà mai suport a “un pressupost basat en l’escanyament al ciutadà”, un pressupost que contempla pujades “draconianes” d’alguns tributs com és el cas de la taxa d’escombraries (amb increments de l’11% o el

Itineraris turístics L’ A j u n t a m e n t d e l Vendrell, juntament amb la Fundació Fenosa, la Vil·la Casals, el Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) i empresaris locals han elaborat uns itineraris turístics que tenen per objectiu acostar el nucli històric a les platges i a l’inrevés. Aquests itineraris, que es durant a terme a través d’un bus turístic a partir de San Joan, cobreixen totes les motivacions dels turistes o visitants ja que recullen propostes de l’àmbit de l’enoturisme la gastronomia i la cultura. D’aquest darrer àmbit destaquen rutes per conèixer en profunditat el món de Pau Casals, per visitar els diferents museu del municipi i per passar una vetllada amb els Nens del Vendrell.

CONVOCATÒRIES Ja s’ha obert el període d’inscripcions al campus d’hoquei patins Club d’Esports Vendrell de l’estiu del 2013. Tota la informació es pot trobar al web http://campusokcevendrell. wordpress.com El 3 de juny s’inicia el període d’inscripcions per als Casals d’Estiu que organitza cada any l’Ajuntament del Vendrell, adreçats a nens i nenes nascuts entre el 2001 i el 2009. Més informació i inscripcions al Centre Cívic L’Estació (977 66 32 89) i al Centre Cívic de Coma-ruga (977 68 16 96).

EL VENDRELL

Llum verda a un pressupost marcat per l’austeritat i l’amortització del deute

L’Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts el pressupost municipal del 2013, que ascendeix a 49,40 milions d’euros, una quantitat superior en 1,10 milions al del 2012 bàsicament per l’augment de la pressió fiscal al ciutadà que, de mitjana, s’ha apujat un 4,4%.

Segons el regidor d’Hisenda, Joan Maria Diu, en el pressupost del 2013 continuen les principals línies fixades des de principis de la legislatura: la reducció de la despesa corrent, amb ajustos pressupostaris a tots els departaments de l’Ajuntament (amb excepció de Serveis

Socials, que ha augmentat en 50.000 euros), i l’amortització del deute. Sobre aquest segon objectiu Diu va puntualitzar que, des de l’inici del mandat fins ara, s’ha multiplicat per quatre la capacitat de retorn del deute, amb la qual cosa aquest ha anat baixant considerablement, ja que tampoc s’ha incrementat amb cap nou préstec. Així, el deute viu a l’inici de l’exercici 2013 és, segons el govern quadripartit (CiU-PSC-Junts pel Vendrell-PP), de 86,22 milions d’euros, amb la previsió que a final de l’exercici sigui de 80,11 milions d’euros, 6 milions menys del deute viu que hi havia al final del 2012.

38% segons on es visqui) i noves taxes com la dels guals, que fa pagar per l’ús de la via pública en l’entrada i sortida de vehicles i amb quatre anys de retroactivitat. Bundó també va trobar a faltar “inversions productives”, que puguin donar rendibilitat a curt o mig termini per exemple en matèria de turisme o promoció econòmica i va criticar la decisió del govern de recórrer a l’Estat per pagar a proveïdors. “Una decisió que hipotecarà encara més l’Ajuntament perquè a aquests 23,6 milions d’euros s’hi han de sumar els interessos amb els què la quantitat a retornar s’eleva a 31,2 milions d’euros”, va dir. “No podem acceptar de cap manera la fórmula del govern quadripartit, perquè equival a més deute, més impostos, i menys i pitjor serveis”, va concloure el líder de PxC August Armengol.


12 N O T I C I A R I

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ALT PENEDÈS

GARRAF

BAIX PENEDÈS

GARRAF

V I L A N O VA

Un 80% de les denúncies cursades el 2012 van ser per delictes contra el patrimoni Al llarg del 2012 es van cursar a Vilanova un total de 1.802 denúncies per delictes contra el patrimoni, el que representa un 80% del total. Majoritàriament, en un 46,5% dels casos, van ser petits delictes i faltes de furt, un fet habitual en les poblacions costaneres segons les autoritats policials.

Una cinquantena de persones van assistir a la primera presentació pública de l’activitat policial que es fa a la ciutat.

El 20% restant de denúncies presentades van tenir a veure amb delictes relacionats amb el trànsit (137), agressions a les persones (29), alteració de l’ordre públic (44), drogues (8) i altres causes no tipificades (267). Malgrat que el nombre de denúncies cursades el 2012, un total de 2.287, és un 4,1% inferior a la mitjana registrada en els 5 anys de desplegament del Cos Nacional de Policia a la ciutat, “s’ha patit un repunt a l’alça en relació al 2011”. Així ho va reconèixer la cap dels Mossos d’Esquadra, que va atribuir aquest repunt a l’increment dels furts contra el patrimoni, “un fet molt habitual en poblacions costaneres com Vilanova que atrauen molts turistes”. Pel que fa a les detencions, ambdós cossos de seguretat van efectuar-ne un total de 704 al llarg del 2012, gairebé un 16% més que l’any 2011. Gubianes va destacar l’elevat nivell de resolució de casos sobretot en robatoris a domicilis i a empreses, amb uns índexs d’efectivitat policial del 23% i el 26%, respectivament. També va voler incidir en el perfil del delinqüent comú que, contràriament a la percepció que té la ciutadania, majoritàriament és de nacionalitat espanyola, en concret en un 64,2% dels casos.

V I L A N O VA

RIBES

En fotos i per fascicles

L’editorial Efadós publicarà la història gràfica de Sant Pere de Ribes en fascicles, dins la col·lecció L’Abans. El llibre tindrà una acurada qualitat d’impressió i ma-

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vilanova van presentar dimarts la memòria d’activitat corresponent a l’exercici 2012 en un acte, per primera vegada obert a la ciutadania, al què hi van assistir una cinquantena de veïns. Segons les dades presentades, ambdós cossos de seguretat van rebre al llarg de l’any 2012 un total de 2.287 denúncies per fets delictius. Els delictes més habituals van ser de lluny les infraccions contra el patrimoni, que van suposar prop d’un 80% del total de denúncies cursades. Concretament es van presentar 1.802 denúncies d’aquesta tipologia de delicte, un 45,5% de les quals, és a dir 838, van respondre a petits delictes i faltes de furt. Després dels furts, els delictes més freqüents contra el patrimoni van ser els robatoris amb força (12,9%), dels quals 174 van tenir lloc a domicilis i 34 a empreses, i els robatoris a l’interior de vehicle (10,4%). Els robatoris amb violència només van representar un 6,3% dels delictes relacionats amb el patrimoni. “Per sort són molt pocs i la gran majoria no són de caràcter greu, sinó lleu”, va puntualitzar Rosa Gubianes, cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra al Garraf.

quetació, i constarà d’un miler de fotografies, distribuïdes en vuit capítols temàtics, que resseguiran la vida quotidiana local des de f inals del segle XIX fins al 1975. L’estructura urbanística, les festes, l’ensenyament, les entitats, les masies i el món rural, els oficis i la indústria, les institucions i el culte, i la vida quotidiana són els continguts temàtics del sumari del llibre. Els autors del llibre seran els historiadors i estudiosos locals Xavier Cuadras i Mí-

riam Ojeda, i Juan Carlos Borrego i Carles Miret, que comptaran amb un consell assessor local format per persones il·lustres del municipi. Els autors, a banda de la redacció dels textos, faran la recerca de fotos entre particulars i entitats, per tal que les cedeixin temporalment fins a ser digitalitzades. L’Arxiu Municipal guardarà una còpia digitalitzada del recull. Efadós editarà el volum en 50 fascicles setmanals col·leccionables, fet que permetrà introduir fotos noves en el procés de publicació. El primer fascicle i les cobertes seran de regal, a partir del dia 14 de juny.

Torna la Fira del Vehicle d’Ocasió

El segon cap de setmana de juny s’organitza la 23a edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió. Dissabte 8 i diumenge 9 de juny la rambla de la Pau serà l’aparador a l’aire lliure de sis concessionaris de

cotxes ubicats a la ciutat. Una de les novetats d’enguany és l’organització d’un programa d’activitats paral·leles al Parc de Baix-a-Mar mentre que duri la fira, amb l’objectiu d’atreure més gent. Gustau Tutusaus, com a representant dels concessionaris, explica que hi haurà prop de 200 vehicles d’ocasió exposats, i aposta perquè la proposta “sigui un embrió d’una futura fira del motor a Vilanova i la Geltrú”.

AIRE CONDICIONAT AMB BOMBA DE CALOR OFERTA ESTRELLA Estarem a les Fires de Maig! Esteu convidats a una copa de cava

Panasonic Per només 729 €

Samsung Per només 665 €

Kosner Per només 609 €

Mitsubishi Per només 991 €

C/Torrelles de Foix, 60 - Local 20 Vilafranca del Penedès Tel. 93 817 19 23 Fax 93 890 53 38 nougts@nougts.com - www.nougts.com INSTALACIÓN NSTALACIÓN Y MANTENIMIENTO • AGUA • GAS • CLIMATIZACIÓN ELECTRICIDAD • ENERGÍA SOLAR

TODO INSTALADO Y PUESTA EN MARCHA

DESCALCIFICADOR + OSMOSIS

Cuide todos los electrodomésticos y tuberías con un descalcificador y ahórrese mucho dinero en averías. Cuide su cuerpo con el agua saludable que le proporciona nuestro osmosis y olvídese de garrafas y botellas.

Coincidirà amb la 2a Trobada de Cotxes Clàssics del parc de Baix-a-Mar, amb la participació de vehicles dels anys 50s als 80s. També s’hi organitzarà per primer cop la Fira de Modelisme i Ràdio control, amb presència dels 9 clubs del Garraf i Penedès que organitzaran circuïts, curses i tallers relacionats amb aquest món. I per completar el programa d’activitats, hi haurà una exposició de vehicles Drift (tècnica de conducció esportiva consistent a fer derrapar el vehicle sense perdre’n el control).

36 €/mes Sin entrada

Por sólo 890 €

Oferta válida según estocs. IVA no incluido.


N O T I C I A R I G a r r a f 13

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

V I L A N O VA

El Centre Obert garantirà la continuïtat del personal d’Espais i Ludoteques El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns, aquest cop sí, la creació del Centre Obert. L’oposició va forçar el govern a trobar una fórmula que garantís al personal d’Espais i Ludoteques la possibilitat de continuar.

Espais i Ludoteques s’hauran d’integrar en el Centre Obert al curs vinent

RIBES

El govern local de CiU s’ha tret de la butxaca una moratòria de quatre anys, en la qual les setze persones que actualment treballen en les Ludoteques, l’Espai d’Acció i l’Espai Jove de Vilanova, tindran temps de formar-se i treure’s la titulació oficial que exigeix la Generalitat per treballar al futur Centre Obert: Grau d’Educació Social o cicle d’Integració Social. De primer el govern oferia tres anys, però ha acceptat la petició del personal d’Espais i Ludoteques, ja que el grau consta de quatre cursos (el cicle, dos). Recordem que en el ple de quinze dies enrere l’Ajuntament no donava cap opció al personal de Ludoteques i Espais de “subrogar-se” i donar continuïtat així, a la seva tasca (que tothom aplaudeix públicament); fins i tot, l’endemà del ple, malgrat no aprovar-se el Centre Obert perquè el va bloquejar l’oposició, es va reunir amb el personal i els va comunicar que al curs vinent obriria el Centre i que qui no tingués el títol (14 dels 16 treballadors), se n’aniria al carrer. Però perquè això passés, calia aprovar-ho per ple. I com que el govern no té majoria, ha hagut de moure fitxa i amb gran rapidesa ha trobat la fórmula per no acomiadar el personal dels serveis, de manera que l’oposi-

ció, aquest cop sí, ha facilitat unànimement que es pogués aprovar. Efectivament, el personal mantindrà la feina durant quatre anys, període en el qual podrà treure’s la titulació oficial. La regidora de Serveis Socials Blanca Albà explicava que havia demanat la moratòria a la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat i que l’havia rebut perquè, en l’impàs d’aquests 15 dies, havia descobert que en Junta de Govern, l’Ajuntament ja havia aprovat crear el Centre Obert al 2009, per bé que se li havia rebutjat la inscripció. “Érem un Centre Obert nou i no hi havia manera; i ara ja no és tan nou i ens tracten com si ja funcionés, tot i que la realitat no és aquesta”. La Generalitat obliga els municipis amb més de 20.000 habitants a tenir un Centre Obert, que integrarà bona part dels serveis que ja ofereixen les Ludoteques i Espais de Vilanova, que hauran de tancar com a tals. Segons Albà, el 70% de les places del Centre seran per a infants amb risc social i el 30% restant, obert a tothom: “és un tema d’inclusió”. Iolanda Sànchez (ICV) pensa que no és el mateix un “espai socioeducatiu amb atenció personalitzada a persones amb risc d’exclu-

V I L A N O VA

V I L A N O VA

A debat l’ampliació de l’illa Cessió gratuïta de La Vela circense de vianants Avui divendres tindrà lloc a 2/4 de 8 de la tarda la Masia Can Puig un acte públic per explicar les aportacions i propostes incorporades del procés de participació ciutadana sobre el projecte pilot d’ampliar la zona de vianants per la plaça de la Vila. Les conclusions que es donaran a conèixer són fruit de l’anàlisi i la reflexió de les opinions i comentaris que es van recollir en les dues reunions anteriors dels dies 19 i 26 d’abril, en les quals hi van assistir una seixantena de persones, principalment veïns i comerciants de la zona. Així mateix, també s’ha tingut

en compte altres impressions i suggeriments que s’han fet arribar a l’Ajuntament per mail o adreçant-se les Oficines d’Atenció Ciutadana. La finalitat de la iniciativa és mirar de consensuar una alternativa de pacificació del trànsit en aquest indret amb l’objectiu de guanyar un nou espai urbà per als vianants, millorar-ne la mobilitat i la seguretat i contribuir a la dinamització comercial de la zona amb el mínim cost possible per a la seva adequació. De moment, no hi ha fixat un calendari d’execució previst.

El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns amb els vots de CiU-PP-CUP i l’oposició de PSC-ICV la cessió gratuïta al Departament de Cultura de la Generalitat de “La Vela”, per tal que la pugui aprofitar com a instal·lació circense una altra ciutat, ara que Vilanova la té en desús.

sió que els espais de lleure”. Marc Font (CUP) va retreure al govern que “no s’havien posat totes les ganes a arribar a aquesta solució”, que “s’havia d’haver adoptat des del principi”, i que només s’hi ha arribat “gràcies al bloqueig” exercit per l’oposició. Després de canviar unes condicions que tan sols quinze dies enrere es venien com a “impossibles”, Santi Rodríguez (PP) va dir que “aquella confiança que es pot tenir en el govern, es va minant setmana a setmana”. Joan Martorell (PSC) va dir que la solució havia arribat després de “donar un toc d’atenció” al govern, al qual li va demanar que, tot i prioritzar l’acció social en el Centre Obert, no oblidés l’educació en el lleure”. La creació del Centre Obert es va aprovar amb els vots de CiU-PP-CUP i les abstencions de PSC-ICV. En el mateix ple, per segona vegada en menys d’un mes, es va deixar sobre la taula l’aprovació de la nova tarifació de l’escola d’art. El regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va explicar que el mateix matí de dilluns s’havia posat sobre la taula els nous preus, i que calia fer amb tranquil·litat un estudi econòmic del seu impacte. L’Ordenança inclourà nova tarifació social i els canvis imposats per la Generalitat.

Quinze dies enrere e l g ov e r n local de CiU va q u e d a r sor près de què l’oposició, que en tot el procés no havia posat objeccions, en bl o q u e g é s en tràmit final. Ara, sense canviar ni una coma, la CUP va canviar el seu vot. Van ser els únics a qui el govern va convèncer que, malgrat ser una cessió gratuïta, Vilanova hi surt guanyant ja que la Generalitat ha realitzat al llarg dels anys als terrenys de la Masia d’en Cabanyes unes

inversions que es queden i que la ciutat podrà aprofitar, per exemple, fent-hi horts urbans, com té l’Ajuntament en projecte, o la possibilitat dels concerts del futur Festival Vida. També s’ha inclòs circ en la programació estable d’espectacles professionals de Vilanova, encara que en altres indrets, i sense haver de suportar el cost del manteniment anual de La Vela, que s’acosta als 100.000 euros. PSC i ICV mantenen que calia haver-ne tret una contraprestació (ni que no fos econòmica). ICV hauria canviat el vot si ja estigués en negre sobre blanc el projecte dels horts, i el PSC creu que La Vela es podia haver reaprofitat per a projectes culturals.

A les parades de bus Amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat de les parades de bus urbà, des d’inicis d’any l’Ajuntament ha fet modificacions en una trentena de parades de les línies 1 i 2 situades per tota la ciutat, i amb un cost mínim. S’han desplaçat pals de parada per facilitar l’accessibilitat dels usuaris; s’han desplaçat bancs per facilitar la pujada i baixada al bus; s’han traslladat algunes plataformes a parades que, per les seves característiques, dificultaven la maniobra d’aproximació dels autobusos; s’han tapat escocells situats a les parades que podien provocar risc de caiguda; s’han senyalitzat a la calçada algunes parades; i s’han traslladat parades senceres per adaptar-les a la normativa d’accessibilitat.


14 N O T I C I A R I G a r r a f

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

V I L A N O VA

V I L A N O VA

La 2a edició de Temps de Vi comptarà amb 42 cellers de les diferents DO de Catalunya Un maridatge de tres plats amb el xef Xavi Mestres i vins i caves d’Agustí Torelló Mata dalt d’un catamarà de 120 places serà l’activitat estrella del cap de setmana.

Acte de presentació del 2n Temps de Vi

CANYELLES

“Amb Z de Jazz” i la banda de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova. Coincidint amb l’organització de la fira, l’associació Viu Comerç organitzarà el dissabte 1 de juny una nova edició de la Vilanova Shopping Night, en el marc de la qual els comerços del centre de la ciutat obriran fins a mitjanit oferint descomptes i promocions especials per als clients. Els detalls d’aquesta segona edició de la fira es van donar a conèixer dijous de la setmana passada, en un acte de presentació celebrat al restaurant Marejol que va servir per reivindicar els vins de proximitat. “Hem de beure vins del Garraf, del Penedès i catalans no només perquè són d’aquí sinó perquè són molt bons”, va dir el periodista Ramon Francàs. L’enòleg Oriol Guevara, que va conduir un tast de vins del Garraf, va demanar el reconeixement pels vins de la comarca i va concloure que els habitants del Garraf “ens hauríem de demanar perquè no ho hem fet fins ara i perquè no ho comencem a fer de seguida”. La primera edició de Temps de Vi va ser tot un èxit. Segons dades municipals al llarg del cap de setmana es van vendre gairebé 35.000 tiquets de tastos de vins amb una assistència que es calcula pròxima a les 50.000 persones.

CANYELLES

Grup de voluntaris per actuar en cas d’incendi forestal

Després de l’incendi viscut el juny passat, que va cremar 600 hectàrees entre Canyelles i Castellet i la Gornal i que va arribar a tocar la urbanització Les Palmeres, l’Ajuntament ha impulsat un grup de voluntaris anomenat

Ja està tot a punt per la segona edició de Temps de Vi, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny. La fira, que té per objectiu divulgar la qualitat i la diversitat dels vins elaborats a Catalunya, comptarà enguany amb la participació de 42 cellers de les diferents DO catalanes, que ocuparan una extensió de 8.000m2 al llarg de la rambla principal. Els visitants podran gaudir també de parades gastronòmiques, on degustar productes autòctons, i de diverses activitats, entre les que destaquen els tastos i els maridatges a alta mar. De fet, l’activitat estrella d’aquesta segona edició serà un maridatge de vins i caves d’Agustí Torelló Mata amb tres plats dalt d’un catamarà de 120 places que anirà a càrrec del xef Xavi Mestres a través d’IRC. L’activitat clourà amb un tast dels tradicionals gelats de Cal Llorens, de Vilanova. Els tallers de degorjat i els tasts premium que es faran amb vins de Jean Leon (des de 1975) i amb el Gran Cuvee de Freixenet, seran altres plats forts del cap de setmana. L’esdeveniment, dirigit tant al públic af icionat al món del vi com a professionals i especialistes del sector, combinarà viticultura amb actuacions musicals en els dos escenaris habilitats. Hi passaran els grups “Jazz de Copes”, “Cookin’Monk”, “Xevi Chase”, “D-covers”,

“Grup de Cendres” per donar un cop de mà en cas d’emergència. El grup es va reunir el 9 de maig en una jornada de formació amb l’ADF del municipi que va servir per explicar el protocol de funcionament

en cas d’emergència. Durant la trobada, però, es va posar especial èmfasi en mantenir vigilades i previngudes les zones del terme municipal amb més risc de patir les conseqüències d’un incendi, com són les urbanitzacions, recordant actuacions com delimitar franges de protecció, eliminar el matoll, netejar la vegetació seca propera a les vivendes i deixar els vials lliures per a l’accés dels bombers en cas d’urgència. Canyelles és una població amb força massa forestal i, per tant, amb més probabilitat de patir incendis. Per això des de l’Ajuntament es treballarà també els propers dies per recordar als veïns les precaucions i el protocol d’actuació ciutadana en cas d’incendi forestal. Enguany, la campanya de protecció d’incendis començarà el 3 de juny.

Balanç positiu A ple equador de la legislatura, el govern de l’Ajuntament de Canyelles, format per CiU i PP, ha fet un balanç positiu d’aquest primer tram del mandat. En aquests dos primers anys, el govern ha reconduït la situació econòmica i financera de l’Ajuntament reduint en quasi un milió d’euros el deute acumulat a l’inici de mandat, que era de 4.804.800 euros. Per aconseguir-ho s’han aplicat ajustos pressupostaris a tots els departaments del consistori, amb excepció de l’àrea de Serveis Socials, que no s’ha vist afectada degut a l’actual situació de crisi econòmica i al nombre creixent de famílies que travessen per dificultats.

Des del govern també s’han destacat actuacions importants com per exemple la construcció d’un pavelló al costat de l’escola Sant Nicolau, la posada en marxa de projectes de formació a través de l’escola d’Arts i Oficis, els treballs de millora a les voreres del nucli urbà, l’aposta per crear un calendari de fires i festes al municipi i la gestió duta a terme per dotar d’institut el municipi, que s’ubicarà a l’Ecijove. El proper 13 de juny l’alcaldessa Rosa Huguet farà una audiència pública al Saló de Plens de l’Ajuntament per explicar la situació del poble i respondre a les preguntes dels veïns i veïnes que hi vulguin assistir.

Estalviï fins a un 80% en cartutxos de tinta i tòner La seva botiga especialitzada en consumibles informàtics

Rambla Sant Francesc, 9 (antic Cal Benaiges) 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 93 892 27 11 · info@cartutxosximpressora.com

CARTUTXOS DE TINTA I TÒNERS COMPATIBLES I TAMBÉ ORIGINALS DE TOTES LES MARQUES I MODELS AL MILLORS PREUS DE LA COMARCA!

Arrenglen l’escala L’Ajuntament de Vilanova ha començat aquesta setmana les obres d’arranjament de l’escala del Molí de Mar que connecta amb la platja del Far. Es preveu que en el termini d’un mes ja s’hagi completat l’actuació, que ha estat originada pels desperfectes detectats en la barana i en els primers esglaons, presumiblement a causa d’algun incident ocasionat per l’impacte de vehicle. El cost de l’actuació és d’uns 25.000 euros.

V I L A N O VA

Més de 4.500 persones Més de 4.500 persones van visitar els museus de Vilanova dissabte passat amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Per celebrar aquesta data sis museus de la ciutat (El Centre d’Art Contemporani La Sala, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Museu del Mar, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya) van oferir una jornada de portes obertes, tot i que l’afluència més alta de públic es va concentrar a partir de les set de la tarda i fins a mitjanit. La jornada es va complementar amb actuacions musicals a cada un dels equipaments a càrrec d’estudiants de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Durant la jornada els visitants van poder omplir unes butlletes per participar en el sorteig de diferents premis.

V I L A N O VA

Zona blava a la platja L’1 de juny es posarà en marxa la zona blava a tota la façana marítima. Des de l’1 de maig la zona blava ja funciona els caps de setmana, però durant tot l’hivern aparcar des de la rambla de Lluís Companys fins a Adarró ha estat gratuït. Durant l’estiu la blava funcionarà cada dia de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre. Les persones residents a Vilanova disposen d’una targeta que els dóna dret a pagar només 20 cèntims l’hora.

• Equips informàtics a mida • Reparació d’ordinadors a domicili • Manteniment d’equips • Servei tècnic propi per cartutxos x impressora a impressores

www.cartutxosximpressora.com


N O T I C I A R I 15

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ALT PENEDÈS

VEGUERIA CALAFELL

BAIX PENEDÈS

VEGUERIA

Les 6es Jornades de la Penedesfera aproparan el món mariner a internet Aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, tindran lloc a Calafell les 6es jornades de la comunitat de blogaires de la vegueria Penedès. S’hi farà una trobada d’instagramers. L’objectiu de l’esdeveniment, que és anual i itinerant, és traslladar a la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers de les quatre comarques de la vegueria i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa.

Dins la Penedesfera (ja en són més de mil membres), l’acte principal serà la primera trobada que es realitza al Penedès d’aficionats a fer fotografies mitjançant l’aplicació mòbil instagram. Començarà dissabte a les 11 del matí des de la Confraria de Pescadors, al passeig Marítim de la Platja, amb la participació de l’associació fotogràfica local Enfoca; es compartiran les experiències que s’organitzen dins la Fira del Mar que té lloc aquest

mateix cap de setmana a Calafell i podran fer fotos i pujar les imatges captades a les xarxes socials instantàniament. A més a més hi haurà un concurs fotogràfic on les sis fotos amb el hashtag o etiqueta #Penedesfera que al final de l’esdeveniment tinguin més “likes” o “m’agrada” a instagram seran premiades. El dia abans, avui divendres a les 7 de la tarda, la trobada penedesfèrica començarà amb un Vins&Blogs a la Destileria del Patí Català

Calafell, amb maridatge de vins del Penedès i formatges del món a càrrec de Xerigots. En el mateix emplaçament, diumenge a les 11 del matí, la Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès Terra i Taula rebrà el maridatge virtual de l’eina El Teu Sommelier de Vidirecte.cat amb la presentació dins un tast gastronòmic dels principals productes del camp de la Costa Daurada amb estrena inclosa de nous productes de l’associació.

FLAIX EMPRESARIAL Concurs de fotos del 10è aniversari del Rossegall Fa dos divendres, en el marc del 10è aniversari del Rossegall, de Vilanova, es va dur a terme l’acte de lliurament del premi del concurs de fotografia que organitzava el mateix restaurant. S’hi van presentar més de 50 fotografies sobre les

platges de Vilanova i la vida marinera, i en va resultar guanyadora una sobre la platja del far feta per Josep M. Cabayol. El guanyador va agrair l’oportunitat de reivindicar l’espai natural i gairebé salvatge que conserva la platja del Far, un dels pocs indrets de la costa catalana que encara resta sense urbanitzar. El propietari del restaurant, Cristòfor Figueras, explicava que en deu anys la seva clientela “ha anat evolucionant amb nosaltres i ens ha ajudat sempre a ser constants i innovadors, respectant les tradicions i el menjar d’abord fet pels pescadors i que encara avui és un referent dins la cuina marinera”. El restaurant El Rossegall es troba al passeig marítim de Vilanova. El Rossegall té una embarcació de pesca familiar i encara avui, part de la família surt diàriament a pescar.

Tel. 651 42 91 32 634 66 81 38 mayoagricola2@hotmail.com

286 persones a la Nit de Gala de Tallers de l’Automoció Dijous al vespre va tenir lloc al recinte de les Fires de Maig un acte de reconeixement a totes les empreses del sector de tallers de l’automoció que han participat en els tallers d’automoció que s’han impartit en els darrers tres anys, a l’empresa EMMS, de Vilafranca, que va ser nomenada centre de formació homologat pel Gremi de Tallers de la província de Barcelona. A proposta d’alguns tallers de la comarca, al 2010 es va redactar un Pla de Formació pels Tallers d’Automoció amb la finalitat de millorar el servei que oferien. L’acte que es va dur a terme el dia 16 encaixa perfectament amb el

REPARACIÓ DE MÀQUINES DE COLLIR RAÏMS I TRACTORS

Venda de recanvis de màquines de collir

A BON PREU

missatge que es va donar des de l’organització de les Fires d’aquest 2013, que va tenir com a un dels seus eixos principals la formació creant uns espais de trobada d’empresariat, professionals i emprenedors. En el cas d’EMMS, ha expandit el seu àmbit d’acció a altres comarques i a l’acte van participar-hi empreses del Alt i Baix Penedès, Garraf, Anoia i Baix Llobregat, amb una assistència de 286 persones. Actualment hi ha censats al Gremi de Tallers de la província de Barcelona 112 que són de l’Alt Penedès, 118 del Garraf i 108 de l’Anoia.


16

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ENTREVISTA Susanna Mérida alcaldessa de Sant Sadurní

El passat 11 de maig la socialista Susanna Mérida va agafar el relleu a Josep M. Ribas (ERC) al capdavant de l’Ajuntament, tal i com s’havia acordat en el pacte de govern subscrit entre ambdues formacions a l’inici de la legislatura. Mérida no només es converteix en la primera alcaldessa de la història de Sant Sadurní sinó que amb ella el PSC recupera l’alcaldia després de 18 anys.

Com valores aquests dos primers anys de govern conjunt entre PSC i ERC? Els valoro molt positivament. Tot i representar sensibilitats polítiques diferents hem aconseguit seguir el programa que vam acordar, un programa centrat en tres eixos: la dinamització econòmica i el foment de l’ocu-

En ple debat nacional, s’han aixecat corrents més crítiques dins del PSC en front la línia oficialista del partit. A on de ruta. El projecte és viu i nòmica i l’ocupació perquè conèixer bé quines mancan- per si soles ja atrauen molts et posiciones?

continuarem desenvolupant les qüestions que ens queden pendents.

Un dels punts forts de Josep M. Ribas ha estat el de ser un alcalde proper i molt vinculat a la vida associativa de la vila. Quin serà el teu?

“Vam rebre una herència una mica enverenada. És veritat que el CIC és un projecte molt ambiciós però s’hauria d’haver fet una planificació sobre com dinamitzar aquest espai” pació, la cohesió social i la millora de l’espai públic. A l’inici de la legislatura vam fer un treball molt intens perquè el full de ruta quedés molt clar. Això ha permès governar còmodament, sense que hagin aparegut discrepàncies en els temes importants.

Potser no tinc aquest punt de proximitat del Josep Maria. Els que han treballat amb mi em defineixen com una persona molt exigent i eficient. Sóc bastant recta i m’agrada la feina ben feta. Penso que és el que es mereixen els ciutadans.

En principi no s’haurien de notar canvis més enllà de la cara visible al capdavant de l’Ajuntament. Vam travar molt bé el nostre full

Continuarem amb els tres eixos marcats en el pla de mandat però posaré una especial atenció amb el tema de la dinamització eco-

On posaràs l’accent Com notarà la ciutadania aquests propers dos aquest canvi a l’alcaldia? anys?

és una de les demandes que més ens fa la ciutadania. Aquest any, per exemple, hem posat en marxa el Viver d’Empreses i hem incrementat la partida de la bossa de peons de 75.000 a 135.000 euros per contractar de forma directa el màxim nombre de persones.

Aquesta, però, no és una solució per a totes les famílies que es troben en una situació complicada. És cert. Per això en el que queda de legislatura centrarem els esforços en treballar conjuntament amb el sector privat per dinamitzar econòmicament la vila i crear ocupació. Hem d’aconseguir que ens vingui a visitar el màxim de gent possible. Això repercutirà en els bars, restaurants i comerços, que són els que tenen capacitat per crear nous llocs de treball.

Pots concretar alguna acció? No vull avançar res perquè són projectes que estan molt a les beceroles. Sí que puc dir que començarem fent una roda de contactes amb els diferents sectors per

ces tenen i en què necessiten l’ajuda de l’administració.

visitants.

El centre cultural a les antigues escoles de la plaça Nova, valorat en prop de 4 milions d’euros, és el projecte estrella d’aquest govern. No és una proposta massa costosa en els Nosaltres vam rebre una temps que corren?

El Centre d’Interpretació del Cava és una de les obres més importants que s’han fet en aquests darrers anys. La inversió ha donat els resultats esperats?

herència una mica enverinada. És veritat que és un projecte molt ambiciós per atraure els visitants que reben els cellers cap al centre de la vila però s’hauria d’haver fet una planificació prèvia sobre la promoció i la dinamització de l’espai. L’equipament fins ara no s’abasteix amb les visites que té. L’Ajuntament hi ha hagut d’abocar molts diners. Ara estem treballant de bracet amb el sector privat per establir sinergies. De moment, ja hem tancat un conveni amb l’espai Xocolata Simón Coll per vendre entrades de forma conjunta. Ja s’ha començat a notar un augment de les visites que indica que estem treballant en la línia adequada. Ara s’està negociant per fer el mateix amb Freixenet, enganxant-nos a empreses que

Aquest és un projecte que portàvem tant el PSC com ERC en el programa electoral, per tant, és un com-

Crec que quan un està en un partit ha de ser fidel i representar el programa que els afiliats van decidir en el seu moment. El meu posicionament personal és molt clar: dret a decidir sí, però de la forma que el partit ha decidit, acordada i legal, perquè és l’única que té validesa jurídica a nivell internacional. Així és com ho estan fent les societats més avançades: el Quebec amb el Canadà i Escòcia

“Dret a decidir sí, però de forma acordada i legal i amb la màxima informació perquè la gent pugui decidir sense estar influenciada” promís amb el ciutadà. Però des del primer moment hem dit que no comprometríem l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament per poder-lo tirar endavant i que el desenvoluparíem per fases, en funció dels recursos públics que anem aconseguint d’altres administracions. Només entrar al govern vam salvar una subvenció de 770.000 euros de la Generalitat que estàvem a punt de perdre per inacció i hem aconseguit un

Disseny, construcció i manteniment de jardins i terrasses Tel. 655.94.29.39 ● Neteja de parcel.les VETAT! O N ¡ ● Instal.lació de reg automatitzat ● Hortojardineria a terrasses, patis i jardins ● Preus ajustats i pressupost sense compromís ● Xerojardineria ●

termini per desenvolupar el projecte fins el 2015. Aquest any hem obtingut una segona subvenció de 450.000 euros que ens donarà la Diputació de Barcelona. Tot i que estem a l’expectativa del romanent amb què tancarem el 2012, per veure si hi podem destinar una partida des de l’Ajuntament, calculem que l’estabilització de l’edifici, la fase més urgent, pugui començar a principis de l’any vinent.

amb Anglaterra. Respectaré el resultat, surti el que surti. El que sí que m’agradaria és que el moment del dret a decidir arribés amb la màxima informació perquè la gent pugui decidir lliurement, sense que des del govern s’hagi fet una influència sobre la ciutadania per dirigirla cap a una resposta. En cas contrari, tot i que el resultat final pugui ser molt democràtic, no serà neutre.


17

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

www.lafura.cat IInformatiu de l’Alt i Baix Penedès Germanor, 3 - Tel. 93 890 24 55 - Fax 93 817 16 25 08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS E-correu: noticiari@lafura.cat agenda@lafura.cat exposicions@lafura.cat bustia@lafura.cat lafura@lafura.cat llavordelletres@lafura.cat pistes@lafura.cat Exemplar gratuït Edita: Nexos Iniciatives i Serveis SA - NIF A58472077 Editor Delegat: Alfons Udina Consell Editorial: Marga Carceller, Francesc Murgadas, Joan Rovira, Arnau Udina, Núria Udina, Alfons Udina i Jordi Valls. Consell de Redacció: Marga Carceller, Roser Ferrer, Meritxell Pérez, Jaume Plans i Alfons Udina. Seccions: Francesc Murgadas (El tema de la setmana), Roser Ferrer (Agenda); Jaume Plans i Meritxell Pérez (Noticiari i Esports); Júlia Carrillo (Cinema, Televisió, Exposicions, Urgències). Col·laboradors: Ramon Arnabat, Jordi Cuyàs i Antoni Ribas. Serveis: Salvador Cantí, Santiago Mata, Anna Maria Donaire, José Suárez, Oriol Tomás i Jaume Vàrias (Distribució). Administració: Miguel Ángel González-Nuevo i Glòria Ràfols Escala (Gestió comercial); Lídia Recasens (Comptabilitat). Publicitat: NEXOS INICIATIVES I SERVEIS, S.A. Carrer Germanor, 3 - Apartat de Correus 244 Telèfon 93 890 24 55 - Fax 93 817 16 25 08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS E-correu: publicitat@agencianexos.com Imprès a: Indugraf Offset, S.A. - Telèfon 977 29 64 77 Dipòsit legal: B-16.850-82

Mitjana de difusió controlada per

DISTRIBUCIÓ GRATUÏTA

25.304 exemplars setmanals

segons acta de control del 31/01/2013 per al període generdesembre 2012.

92.000 lectors

setmanals, segons el BARÒMETRE DE LA COMUNICACIÓ I LA CULTURA Any natural 2012 Distribució gratuïta als 253 forns de pa dels 41 municipis de l'Alt i el Baix Penedès: Albinyana, l'Arboç, Avinyonet del Penedès, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, les Cabanyes, Calafell, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Cunit, Font-rubí, Gelida, la Granada, la Joncosa del Montmell, Llorenç del Penedès, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs, el Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Santa Oliva, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Jaume dels Domenys, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, el Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès. A Canyelles, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, de la comarca del Garraf. I a Cabrera d’Anoia i la Llacuna, de la comarca de l’Anoia.

DES DEL CAU No serem moguts

C

onta la llegenda que quan Prat de la Riba va reunir la burgesia catalana (ara en diríem empresariat) per explicar-los el seu projecte i, al final, demanar-los una aportació econòmica, un reputat garrepa d’aquell sector va aixecar-se per deixar clar que a ell només l’havien convocat per informar-lo. Que això dels diners eren figues d’un altre paner. I pel que sembla, a Madrid algú els deu haver explicat aquesta llegenda urbana perquè acaben de posar en marxa una maniobra destinada a què els garrepes s’aixequin i diguin que amb els diners no s’hi juga, seguint l’exemple del insigne Lara, fill d’aquell insigne perico que tan be imitava Sergi Mas, però que, aparentment, estimava més Catalunya que els seus descendents. L’aprovació de la LOMQE (LOMCE en castellà i no sabem com en LAPAO) pel consell de ministres del dia 17 sembla inaugurar una nova via d’ofec econòmic de Catalunya que fins ara es limitava a retardar els pagaments extraordinaris i les inversions. Ara, ja a la desesperada, el govern de Madrid fica la mà en els pagaments ordinaris. I si algun nen demana ensenyament en castellà, ells s’encarregaran de pagar-lo (cal pensar que aviat i bé) tot descomptant-lo del que rep la Generalitat. Una maniobra que fa albirar que el proper pas serà afegir als que ho demanin un plus en forma de beca menjador, ajut al transport, etc... I, com que ho paga Madrid, ell tindrà els seus barems que, juguem-nos un pèsol, seran millors que els de Catalunya. Tot per excitar, al llarg de l’escala social i sense excepcions, la vena garrepa dels ciutadans. Ciutadans, que no catalans. La quinta columna.

A

questa maniobra, però, no sembla que els hagi de sortir bé. Porten molts anys dient que el diner negre és una xacra pel nostre país i la gent continua sospirant per una factura sense I.V.A. Porten molt temps criticant, junt amb una R.A.E. que encara no ha obert la boca sobre el LAPAO, que els joves facin faltes d’ortografia, i la gent segueix caient en el mateix “hollo” que fa vint anys. Porten algunes legislatures recomanant-nos que fem esport i ens aprimem, però la gent segueix sospirant per un plat de seques o una hamburguesa. Porten tot un període democràtic convidant la gent a participar en la política i a anar a votar a les eleccions, i la gent segueix fent-se de les xarxes socials i anant a la platja o a esquiar des que anar a votar ha deixat de suposar dues hores de sou sense treballar. La garreperia que ells voldrien catalana, s’ha demostrat també espanyola. Pràcticament universal. Per tant, no creiem que se’n surtin. Nosaltres seguirem parlant català (i no només en la intimitat) i aprenent en català.

U

na cosa, però, els pot fer reeixir en el seu intent. I hem de tenir-la molt clara. Catalunya no pot abaixar la guàrdia. Si ho fa, estem perduts. Els polítics de la resta de l’estat, pel que sembla, es guanyen el sou promovent lleis aberrants o, simplement, fent declaracions (esperem que sense cobrar un sobresou per elles) contra la nostra nació com les que darrerament sovintegen als diaris. Als nostres, en canvi, els hem de demanar una feina molt més seriosa i responsable. La d’acabar d’un cop per tots amb aquesta situació d’injustícia crònica que vivim. Si cal fent hores extres. Arriscant el seu prestigi o el seu futur. Plantant cara a les agressions. Deixant de banda reunions i cimeres que només busquen el minut de Telenotícies. Ah! I no s’hi val a aixecar-se de la cadira i dir que ells només han estat convocats per rebre informacions. Que el tema de l’autogovern són figues d’un altre paner. Ja va essent hora de fer alguna plantada. De tornar a cantar el No serem moguts.

DESPUNTADORA DAVID

Membre de:

La despuntadora de qualitat amb les millors condicions. • Model amb comandaments elèctrics. • Muntatge inclòs. 750€ L’OFERTASSA

Presti atenció als anuncis amb aquest logotip. Els selecciona La Fura perquè directament aporten una oferta o descompte tangible per al lector.

FINANÇAMENT DEL 100% FINS A 6 ANYS

OFERTA CAMPANYA FINS Vilafranca del Penedès 30 DE JUNY O FI 93 819 96 42 D’EXISTÈNCIES Valls

INFORMA’T

977 60 88 96

6. +IVA


18 C A S T E L L S

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

LO CARRO GROS Els verds descarreguen el primer castell de nou de l’any i els Xicots carreguen el tres de vuit per Fires

Castellers de Vilafranca: T/8f, 3/9f, 4/8a, P/6, 6P/4 Xicots de Vilafranca: 5/7, id3/8, 3/8(c), 4/7a, V/5 Jove de Vilafranca: 3/7, id4/7, i4/7, T/6, P/5 Nois de la Torre: 3/7, 4/7, 5/6, P/5

Molt bona diada castellera de Fires de Maig diumenge al migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca. Diada a l’antiga, en què cada colla anava plantant els seus castells segons els tenia a punt, sense esperar torn, i en què els Castellers de Vilafranca van descarregar el primer castell de nou de la temporada, el tres de nou amb folre; a més, el van acompanyar de dues altres estrenes amb

Nens i Bordegassos descarreguen les seves primeres torres de set de l’any Nens del Vendrell: idT/7, T/7, 4/7, 5/7, P/5(c) Bordegassos de Vilanova: 5/7, 2idT/7, T/7, P/5 Castellers d’Altafulla: 4/6a, T/6, 5/6, P/5, 2P/4

Nens del Vendrell i Bordegassos de

el pilar com a protagonista, el quatre de vuit amb agulla i l’espadat de sis. Els verds van obrir plaça amb la segona torre de vuit amb folre del curs, amb l’anècdota que a un dels dosos se li va arriar el pantaló. Tot seguit es van encarar al castell de nou; després de desmuntar-ne el peu un cop, el van tirar amunt amb convicció, el van carregar amb solvència i també el van poder dominar durant la baixada. Tot seguit van bastir el seu primer quatre de vuit amb agulla de 2013 i el pilar de sis de comiat, amb renovació als dos pisos alts, que es va mostrar segur, tot i que tens

pels debuts. En un sol dia, doncs, van estrenar tres castells, i molts castellers nous a la part alta dels castells. Els Xicots van ser els altres protagonistes de la diada, ja que van carregar per primer cop per Fires el tres de vuit. Fins ara en aquesta diada havien fet dues vegades castell de vuit, el quatre de vuit, dels anys 2000 i 2006. Després del cinc de set inicial, van pujar un tres de vuit amb molt bones mides però un dels dosos no va voler pujar. Al segon intent, les mides ja no eren tan bones i si bé el van carregar bé, durant el descens estava tancat de dalt, amb terços estirats i va acabar cedint. Van

acabar amb el quatre de set amb agulla i el vano de cinc. La Jove local no va poder millorar els seus registres de l’any. Va començar bé amb el tres de set (el segon de l’any), tancat per dalt, però en el quatre de set primer en van fer un intent desmuntat i a la segona, també tancat, es van despenjar cassoleta i enxaneta quan era a punt de fer l’aleta. La resta del castell va començar a baixar però també va acabar fent llenya. Quan ja semblava que acabarien amb dos únics castells, els verds ja havien fet pilar final i els vermells l’estaven fent, van arriar amunt la torre de sis, i van cloure la diada amb el pilar de cinc.

Vilanova van fer diumenge a la plaça del Pou d’Altafulla, en la Diada de la Primavera, el primer castell de qualitat de l’any, la torre de set en tots dos casos descarregada. No ho van tenir fàcil cap de les dues, ja que les dues colles van haver de desmuntar-ne els primers intents, però els assajos havien anat bé, hi havia convicció i la insistència va tenir premi.

Els Nens van obrir plaça amb aquesta torre, que va pujar ferma però es va haver de desmuntar per indecisió de la canalla. A la repetició i amb canvi de cassola, la colla penedesenca va descarregar-la de forma impecable, assolint així un dels primers objectius de la temporada que dona confiança i que fa pensar en els castells de vuit en properes dates.

Amb aquesta idea en ment, en segona ronda van bastir un quatre de set molt lleuger, amb terços a segons i amb molta seguretat; una bona prova pel quatre de vuit que la colla treballa des d’inici de temporada. En tercera ronda van descarregar el segon cinc de set del curs i van acabar amb un pilar de cinc que només van carregar, parat per un terç debutant.


C A S T E L L S 19

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

Els Castellers anuncien que aquest any no aniran a la Bisbal ni hi tornaran fins que no canviï d’alcalde

Els Bordegassos van haver de suar molt i molt per anotar-se la primera torre de set. En van arribar a fer dos intents desmuntats però mai van defallir. no n’havia caigut cap i per tant les possibilitats quedaven intactes, de manera que van anar perseverant fins que se’n van sortir.

Primer van completar el segon cinc de set de l’any, i després van venir els tres intents consecutius de torre, que com que va arribar a la tercera, no va donar pas a què fessin un tercer castell. Amb tot, la felicitat en el rotllo gros terrós era plena, per un castell que la setmana passada havien coronat amb molts canvis de tronc i que els faltava acabar-lo de rematar. Van pagar el nerviosisme desmuntant dues torres de set amb aixecador col·locat que pujaven molt bé, després de dos divendres seguits descarregant-la a assaig. Ara, per fi, tenen la primera que computa al palmarès.

Parella de castells de set bàsics dels Minyons a Guissona Minyons de l’Arboç: P/4, 3/7, 4/7, 5/6, P/5 Margeners de Guissona: P/4, 3/6a, 3/6ps, id4/6, 4/6, P/5 Castellers de Castelldefels: P/4, 4/6, 3/6, 3/6a, 2P/4

Els Minyons de l’Arboç van descarregar la parella de castells de set bàsics dissabte a la tarda a Cervera, en una actuació

Els Castellers de Vilafranca no actuaran a la diada castellera de la Mare de Déu d’Agost, de la Bisbal, ni aquest any ni cap altre fins que no deixi de ser alcalde Josep M. Puigibet. Així ho ha comunicat la junta de la colla, després de constatar la “manca de compliment dels acords als quals havíem arribat amb ell mateix i en presència de la regidora de Cultura”. Segons els verds, a principis de març van mantenir una reunió amb el batlle on es va arribar a un “pacte d’honor segons l’alcalde”, en el qual ratificava “la paraula donada l’any anterior” de tornar al 2013. Els Castellers havien acceptat una rebaixa de preu, en consonància amb el context global, però no n’hi va haver prou i, per segona vegada, “l’actual batlle ha faltat a la paraula donada als Castellers de Vilafranca i volem recalcar que no n’hi haurà una tercera”. La Bisbal és una plaça molt estimada pels vilafranquins. Però l’actual alcalde està fent tots els esforços per dinamitar una diada gràcies a la qual la Bisbal és considerada com “la plaça més castellera sense colla pròpia”. L’any 2011, els Castellers ja no hi van actuar. A darrera hora, l’alcalde no els que es va fer parcialment sota el plugim i amb fred. Al pati de la Universitat, durant la celebració de la Fira del Pa, van arrencar amb un tres de set molt segur, per bé que una mica lent. En segona ronda van abordar el quatre de set bastant lleuger de pes, que va rebregar-se i va estar a punt de donar un ensurt a la colla, però finalment el van completar. Era el primer de l’any i ja com a prova de quatre de vuit, construcció que l’any passat van coronar per primer i únic cop en la seva història. Amb pocs efectius a plaça, van completar la diada amb un cinc de sis amb segons del teòric cinc de set a baixos i una notable quantitat d’actius nous. Van tancar la diada amb l’espadat de cinc.

Els verds encadenen dos viatges a Frankfurt i Salisbury Els Castellers de Vilafranca encadenaran dos caps de setmana consecutius de viatges a l’estranger. Aquest cap de setmana, dies 25 i 26 de maig, actuaran a Frankfurt en el marc del Wolkenkratzen, el festival dels gratacels de la ciutat, i el següent, dies 1 i 2 de juny, a Salisbury, dins l’International Arts Festival, que enguany contempla un espai dedicat a Catalunya. Els verds completaran així el tour de viatges a l’estranger programat aquest inici de temporada, que va començar a l’abril amb el desplaçament a Londres. Un contingent de 150 camises verdes sortiran divendres a mitja tarda cap a Alemanya amb la intenció de completar un dens programa d’actuacions. La direcció del festival els ha contractat per fer castells

va convidar adduint que volia un canvi de model, consistent a portar-hi una colla gran i una de petita. En realitat, era una qüestió de catxé. Al 2012 hi van tornar, pagant l’actuació als verds l’Obra Social de Caixa Penedès (per tant, sense cap cost econòmic per al Consistori bisbalenc) i hi van descarregar la torre de nou amb folre i manilles. També va ser polèmica la prohibició per part de l’alcalde de la celebració, l’any passat, del 60è aniversari del primer quatre de vuit que es va fer al poble, a càrrec dels Nens del Vendrell. A l’arrel de tot plegat, però, hi ha la voluntat de Puigibet de retirar a la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca l’organització de la diada del 15 d’agost. Va començar a batallar-hi tan bon punt va ser nomenat alcalde; al final, els hi va prendre l’organització, i de llavors ençà ha agafat un rumb erràtic, en què el protagonisme ha deixat de ser per als castells i ha passat a ser la decisió polèmica que pugui prendre cada any el batlle. En suport a la Societat, la revista Castells va lliurar-los l’any passat el premiada com a iniciativa social 2012. de vuit, segons Antoni Rossell, vicepresident dels verds, amb “l’objectiu d’establir un diàleg entre els gratacels del centre de la ciutat i les torres humanes”. A l’Operplatz, la plaça més important del centre de Frankfurt, hi tindran lloc les actuacions més rellevants. Hi actuaran tres vegades: dissabte al migdia i a la tarda i diumenge al matí. També plantaran castells a Hauptwache, una altra plaça destacada de la ciutat, i en altres indrets encara per determinar. Rossell ha avançat que aixecaran el tres de vuit, el quatre de vuit i la torre de set, i ha deixat la porta oberta a la torre de vuit amb folre. Pel que fa al viatge a Anglaterra, amb 120 membres de la colla, tant dissabte com diumenge els verds plantaran castells de set davant la catedral de Salisbury, que integra l’agulla més alta d’Anglaterra. A part dels Castellers, el festival comptarà amb altres referents de la cultura catalana com la Cobla Sant Jordi, Pep Bou, Carles Santos, la Troba Kung-Fú i Jordi Savall, entra altres. El viatge a Anglaterra finalitzarà dilluns aixecant un pilar al conjunt megalític de Stonehenge. Després de la polèmica originada a Londres, els verds han assegurat que no incorporaran publicitat en cap de seves actuacions tal i com va aprovar la coordinadora.

Els Vailets alcen construccions de cinc al Puig i la Valenciana Els Vailets de Gelida van actuar diumenge a la tarda al barri del Puig i la Valenciana, i no van passar d’aixecar-hi estructures de cinc pisos. Els van fer en dos torns degut a la pluja, i van ser el tres

de cinc net carregat, quatre de cinc net descarregat, tres de cinc amb agulla net descarregat, torre de cinc neta descarregada i pilar de quatre descarregat. D’altra banda, divendres a les 8 del vespre s’inaugurarà al centre cívic de l’Escorxador l’exposició retrospectiva “Vailets: una mirada al passat”, que inclou imatges, documents, reculls de premsa, objectes d’edicions personalitzades, etc. Es podrà visitar fins al 23 de juny. Així mateix, aquest dissabte i diumenge es projectarà la pel·lícula “Enxaneta” en 3D en diverses sessions i entrada gratuïta.

Els Falcons basteixen l’escala de deu per Fires de Maig

Els Falcons de Vilafranca van protagonitzar diumenge a la tarda una actuació de luxe per les Fires de Maig, al recinte firal, amb l’escala d’onze com a gran protagonista. Els de la faixa verda estan fent un principi de temporada espectacular, en gran part animats pel fet de tenir per primer cop local propi, aixecant figures d’extrema dificultat. Van començar amb pilar de cinc aixecat per sota, al qual va seguit la primera escala de 10 de 2013, aixecada de manera impecable, lleugera i harmònica, descarregant-la sense gaire dificultats, tot i la complexitat. La colla es planteja com a repte per aquest any descarregar l’escala d’onze en l’Aniversari dels Falcons o per festa major. A les Fires també van fer els pilars de tres amb tirabuixó, la pira 6/5 (per enguany es tornen a plantejar la inèdita pira 7/6, que l’any passat ja van intentar), els ventalls, dues torretes simultànies, van carregar un tres de sis net i van acabar amb dos pilars de quatre alhora.

AGENDA CASTELLERA Del 24 al 26 de maig FRANKFURT

Castellers de Vilafranca

Dissabte, 25 de maig VILAFRANCA (rambla de Sant Francesc)

19:30 Xicots de Vilafranca i Jove de Vilafranca

Diumenge, 26 de maig VILAFRANCA (pl. Milà i Fontanals)

12:00 Xicots de Vilafranca, Vella de Valls i Capgrossos de Mataró

IGUALADA

12:00 Nens del Vendrell, Moixiganguers d’Igualada i Castellers d’Esparreguera

SANT VICENÇ DELS HORTS

12:00 Minyons de l’Arboç, Carallots de Sant Vicenç i Castellers d’Esplugues


20

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

RECOMANACIÓ. El Vendrell La Fusteria “CONSTRUCCIONS DE PEDRA SEVA

EXPOSICIONS Banyeres del Penedès

Sant Sadurní d’Anoia

Museu Josep Cañas

Biblioteca Municipal

“TOCANT EL CEL” Commemoració del 50è aniversari del monument als Castellers de Vilafranca del Penedès

“EL COR DE L’ART”

Del 12 de febrer fins al juny Horari: Obert diumenges d’11h a 14h. Visites concertades trucar a: 977 67 08 02

Bellvei

Del 27 de maig a l’1 de juny Horari: de 18 a 20h

Galeria Camil·la Pérez Salvà Ceràmica “HORITZONS” ceràmica de Marc Iturri

Del 17 de maig al 14 de juny Horari: matins de dimarts a dissabte de 10 a 14, tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30.

Cafè del Raval

“20 ANYS DE FOC DE DIABLES DE BELLVEI” Del 10 de maig fins el 31 de maig Horari: Diumenge 12 d’11 a 14 i de 17 a 20h; De dilluns a divendres de 16 a 20h

Calafell

De l’1 de març al 30 d’abril Horari: diumenge, dilluns i dimarts de 8 a 21h. Dimecres de 8 a 14h. Dijus de 6.30 a 21h. Divendres i dissabte de 6.30 a 23h.

El Vendrell

“PAISATGES” Pintures a l’oli de Montserrat Socias De l’1 d’abril al 31 de maig Horari: Segons obertura d’equipament

Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell

Del 10 al 24 de maig

“ACCIÓ HUMANITÀRIA. UNA RESPOSTA COORDINADA”

Museu Deu

Biblioteca Pública Terra Baixa

“ORGUES EN SINGULAR”

Escorxador

“DES DE FUKUSHIMA. L’EXPOSICIÓ VIVA”

Del 25 de maig al 4 d’agost Horari: de dilluns a divendres de 18 a 20h, dissabtes d11 a 14 i de 18a 20h i diumenges d’11 a 14h.

Del 3 al 30 de maig Horari: En horari de biblioteca

Del 17 al 26 de maig Horari: De dimarts a divendres de 10 a 13 i de 17 a 20h, dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20h, diumenges i festius d’11 a 14h.

“CONVIURE AMB LA TERRA. GLOBALITZACIÓ, MÓN RURAL I SOBIRANIA ALIMENTÀRIA”

Gelida Centre Cívic l’Escorxador

“VAILETS: UNA MIRADA AL PASSAT” Del 25 de maig al 23 de juny Horari: segons obertura d’equimanet

Centre de Promoció Turística

“GELIDA DES DEL BALCÓ DEL PENEDÈS” “ LA PRODUCCIÓ DE LA CERVESA” 25 de maig Horari: d’11 a 14 i de 18 a 20h

Sant Martí Sarroca El Martinet

Escola de Turisme del Baix Penedès “EXPOSICÓ DE PINTURES DE COLOMER PAGÈS” De l’1 de març al 7 de juny Horari: de dilluns a divendres de 10 a 16h.

Fundació Apel·les Fenosa “LA COL·LECCIÓ APEL·LES FENOSA (1a part) HOMENATGE A NICOLE FENOSA” Del 15 de març al 30 de juny Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 14 i de 18 a 20h. diumenges i festius tancat. Només visites oncertades al telèfon 977 15 41 92

“BEATHING TIME”

“EL MON AGRARI” Del 4 al 30 de maig Horari: Matí de 10 a 14h i tardes de 16 a 20h.

Del 3 de maig al 2 de juny Horari: de dimarts a divendres de 17 a 20h; dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 20h, diumenges i festius d’11 a 14h.

“CONSTRUCCIONS DE PEDRA SECA” Del 27 de maig a l’1 de juny Horari: de 18 a 20h.

Vilafranca del Penedès

Del 6 al 31 de maig Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 17 a 21 h

“CECÍLIA AVENDAÑO: BLOW”

“FESTA DELS TASTACONTES”

Del 19 d’abril al 26 de maig Horari: de dimarts a dissabte, de 18.30 a 20.30h, diumenges i festius de 12 a 14 i de 18.30 a 20.30 i dilluns tancat.

Del 24 de maig al 2 de juny Horari: de dimecres a dissabte de 18 a 20h; Diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20h.

Bar El Túnel

VINSEUM

DESPAMPOLADORA PROVITIS L350-1DR Preu d’oferta:

9.999€ Treball complet d’una cara, capçal, màstil inclòs.

“JOAN MARAGALL, EL POETA EXTASIAT” Del 24 de maig al 17 de juny Horari: De dilluns a divendres. De 10 a 20 h. Dimarts tancat de 10 a 16 h.

“EXPOSICIÓ PERMANENT” Horari: de dimarts a dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 19h. dimenges i festius de 10 a 14h.

“TREBALLS MANUALS DE COMPEX” “MIRADES DEL TALLER DE PINTURA” Del 10 al 24 de maig Horari: De dilluns a divendres de 17 a 20h

Foment Vilanovií “PRÍNCEPS, HEROIS I VALENTS, NENES, BRUIXES I PRINCESES” Del 10 de maig al 6 de juny Horari: de dimarts a diumenge de 17 a 22h.

Museu del Ferrocarril de Catalunya “IMÁGENES Y MEMORIA DE MAUTHAUSEN”

Castell de la Geltrú Dies 25 i 26 de maig Horari: de 10 a 14 i de 17 a 20h

Del 27 d’abril a l’1 de juny

Sala dels Trinitaris

L’Especialista en Agricultura del Penedès

Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà

“EXPOSICIÓ DE BONSAIS”

“PETITA HISTÒRIA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS” Dibuixos de Pilarín Bayés

Joan Cortiada, S.A.

Del 20 de maig al 21 de juny Horari: dilluns de 16 h a 20 h. De dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.i dissabtes de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

COL·LECCIÓ CÉSAR MONZONÍS

Fins l’1 de juny Horari: de dimarts a dfissabtes de 16 a 20h.

Del 6 de maig al 31 de juliol Horari: Segons obertura d’equipament

“EXPOSICIÓ 4r CONCURS INFANTIL DE PUNTS DE LLIBRE”

Galeria Sicart

Aula de Cultura Caixa PenedèsFòrum Berger Balaguer

“LUZ Y COLOR” Paisatges, de José Bravo

Del 27 al 31 de maig Horari: de dilluns a divendres de 17 a 20h

“ÒPTICS DEL MÓN

Del 3 al 26 de maig Horari: De dimecres a dissabte de 18 a 20h, diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

La Fusteria

“LLETRA I COLOR”

“TREBALLS MANUALS DE COMPEX”

Centre Cívic Sant Joan

Dependencies municipals “BARQUES A LA SORRA”

Associació Cultural Ateneu VIlanoví

Centre Cívic Mar

Del 2 al 31 de maig Horari: De dilluns a diumenges, de 19h a 22h. Dissabtes, de 19h a 23h.

Capella de Sant Joan Del 18 de maig al 29 de juny Horari: de dijous a dissabtes de 17.30 a 20.30h

Vilanova i la Geltrú

Botiga Roba Amiga de Vilafranca Del 30 de maig al 30 de juny Horari: Segons obertura d’equipament

“PINTURA A L’OLI” DE CAYO MARTÍNEZ REQUENA

Centre Cívic La Patronal

Bar Tropik

Centre d’art contemporani LA SALA

“TRANSICIONS. ELS SETANTA A ESPANYA, ELS ESTATS UNITS I LA XINA”

Del 27 de gener al 30 de juny Horari: de dimarts a diumenges de 10.30 a 14.30h. Dissabtes de 10.30 a 14.30 i de 16 a 18.30h. Dilluns tancat, excepte festius.

Del 22 de març al 26 de maig

Museu Romàntic Can Papiol

“CONTE VA! VA DE CONTES” De l’11 de maig al 9 de juny

“5+5 OBRA SOCIAL CONTEMPORÀNIA SOBRE PAPER. CINC PINTORS DE PEQUÍN I CANTON+CINS PINTORS DE BARCELONA” Del 25 de maig al 14 de juliol Horari: de dimarts a dissabte de 18 a 21h. Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.

OFERTES ESPECIALS FIRES

“METAFÒRICAMENT” JARDÍART Del 17 de maig al 29 de setembre Horari: Divendres i dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 18 h i diumenge de de 10 a 14 h.

Enya Filatèlica “MERCÈ RODOREDA, LA RECERCA D’UN ESTIL” Del 17 de maig al 2 de juny Horari: feiners de 28 a 21h, dssabtes de 16 a 21h i diumenges i festius d’11 a 14h.

DE MAIG

DESPUNTADORA DOBLE SERRA PODA VERD I SEC

Mod: S618-85A

· Talls verticals. Long. 1800 mm. · Talls horitzontals. Long. 850 mm. · Obertura hidràulica. · Carro de desenganxament amb rodes.

Preu d’oferta:

4.995€

Mod: S618-85A E3

· Talls verticals. Long. 1800 mm. · Talls horitzontals. Long. 850 mm. · Obertura hidràulica. - Mando elèctric · Carro de desenganxament amb rodes.

Preu d’oferta:

5.670€

Ofertes vàlides fins a la fi d’existències. Ports, impostos i muntatge no inclosos en el preu.

C/ Calafell, 24 - Tel. 938 901 777 · VILAFRANCA DEL PENEDÈS CORTIADA@JOANCORTIADA.COM · WWW.JOANCORTIADA.COM


21

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EL GRAN GATSBY Lauren Garraf, Vilanova i la Geltrú; MCB Cinemas, Calafell; Ocine, El Vendrell.

CINEMA TESIS SOBRE UN HOMICIDIO 35mm

EL GRAN GATSBY (Digital) Dies 24 i 25 16.30-20.20-22.30-0.30 Dia 26 11.45-16.30-20.20-22.30 Dies 27, 28 i 30 17.30-20-22.30 Dia 29 16.30-20.20-22

FAST & FURIOUS (Digital) Dies 24 i 25 16-18-20.10-22.30-0.50 Dia 26 11.45-16-18-20.10-22.30 Dies 27, 28 i 30 18.10-20.10-22.30 Dia 29 16-18-20.10-22.30 15.50-18 18

IRON MAN 3 (Digital) 20.10-22.30-0.45 11.45-20.10-22.30 20.10-22.30

DEAD MAN DAWN (Digital) Dies 24 i 25 16-18.10-20.20-22.30-0.40 Dia 26 12-16-18.10-20.20-22.30 Dies 27, 28 i 30 18.10-20.20-22.30 Dia 29 16-18.10-20.20-22.30

LOS CROODS 35mm

El Vendrell

Del 24 al 26 i dia 29 Dies 27, 28 i 30

LA CAZA 20.25-22.40-0.50 20.25-22.40 20.05-22.15

Dies 24 i 25 Dia 26 Del 27 al 30

Òscar, sala 2

Dies 24 i 25 Dies 26 i 27 Del 28 al 30

LA CAZA

15.45-18.10-20.40-23.30 15.45-18.10-20.40 18.10-20.40

Òscar, sala 3

18.30 20.30

SCARY MOVIE 5 (Digital) Dies 24 i 25 16.15-18.10-20.20-22.30-0.30 Dia 26 12-16.15-18.10-20.20-22.30 Dies 27, 28 i 30 18.10-20.20-22.30

LA GRAN BODA Dies 24 i 25 16.20-18.20-20.15-22.15-0.10 Dia 26 12.10-16.20-18.20-20.15-22.15 Dia 27 16.20-18.15-20-21.50 Deñ 28 al 30 18.15-20-21.50

SCARY MOVIE 5 Dies 24 i 25 16.30-18.30-20.25-22.30-0.25 Dia 26 12.05-16.30-18.30-20.25-22.30 Dia 27 16.30-18.20-20.10-22 Del 28 al 30 18.20-20.10-22

Òscar, sala 7 FAST&FURIOS 6 (Digital)

EL GRAN GATSBY (Digital)

THE CROODS (Digital) 16.10-18.05 12.15-16.10-18.05 18-20-22

Dies 24 i 25 Dia 26 Del 28 al 30

20.10-22.45

OPERA- LA DONNA DEL LAGO 19.45

Dia 27

16.30-19.15-22-0.35 19.15-22

Vilafranca del Penedès Casal2

Òscar, sala 4 15.50 16

ON THE ROAD Dia 24

22.30

El Sergio el dia 25

fa

KAUWBOY

20 19

Dia 24 Dia 25 Del 26 al 29 Dia 30

LA CAZA Dia 25 Dia 26

Bosc Cinema, sala 2 UN LUGAR DONDE REFUGIARSE Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 29 Dia 30

18-22.15 20.15-22.20 16.15-20.15 18 18-22.15

LOS ÚLTIMOS DIAS Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 29 Dia 30

18 16.15-18.10 18.20 20 20.15

Bosc Cinema, sala 3 POSESION INFERNAL Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 29 Dia 30

18 16-20 18 20 18

EFECTOS SECUNDARIOS Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 29 Dia 30

20-22 18-22 16-20 18 20-22

Bosc Cinema, sala 4

21 ANYS

MOLTES FELICITATS

Dels pares i germà

Dia 24 Dia 25 Dia 26

18

LA NOSTRA VITA 20.20-22.15 16.15-20.20-22.15 16.15-20.20 18-20 18-20-22

Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 29 Dia 30

18.15 16.30 18 20 18.15 16.15

LA GRAN BODA Dies 24 i 25 16.30-18.30-20.30-22.30-0.30 Del 26 al 30 16.30-18.30-20.30-22.30

Lauren Garraf, sala 6 Dies 24 i 25 16.10-18.15-20.20-22.25-0.35 Del 26 al 30 16.10-18.15-20.20-22.25

IRON MAN 5 Del 24 al 26

Lauren Garraf, sala 5

COMBUSTIÓN

Bosc Cinema, sala 5

El Foment Vilanoví

Lauren Garraf, sala 7 OBJETIVO: LA CASA BLANCA Dies 24 i 25 Del 26 al 30

16.30-19.15-22-0.30 16.30-19.15-22

Lauren Garraf, sala 8 UN AMIGO PARA FRANK Dies 24 i 25 16.15-18.15-20.15-22.15-0.15 Del 26 al 30 16.15-18.15-20.15-22.15

Cineclub Vilanova Sala1 ANIMALS

Lauren Garraf, sala 9 20

Lauren Garraf, sala 1 EL GRAN GATSBY 16-19-21.45-0.30 16-19-21.45

Dies 24 i 25 Del 26 al 30

Lauren Garraf, sala 2 FAST&FURIOUS 6 16.20-19.10-22-0.40 16.20-19.10-22

Dies 24 i 25 Del 26 al 30

Lauren Garraf, sala 3 OBLIVION

GARFIELD Dia 24 Dia 25 Dia 26

22 20-22 20 18

Dia 30

LA ÚLTIMA ISLA

Cineclub Vilafranca

OBLIVION (Digital) Del 24 al 26 Dia 27

Òscar, sala 8

Del 24 al 26 11.45

Dies 24 i 25 Del 26 al 30

16.30-19.15-22-0.35 11.50-16.30-19.15-22 16.30-19.15-22 19.15-22

Dies 24 i 25 Dia 26 Dia 27 Del 28 al 30

20

Vilanova i la Geltrú

FAST&FURIOS 6 (Digital)

IRON MAN (Digital) Dia 26

18.05-20.30-22.45-01 11.50-18.05-20.30-22.45 18.20-20.40

18

Del 27 al 29

Dia 24

Òscar, sala 5

11.55

Dia 26

OBJETIVO: LA CASA BLANCA (Digital)

Del 24 al 26 i dia 29 Dies 27, 28 i 30

16.15-18.15 12-16.15-18.15 15.50-18 18

Dies 24 i 25 Dia 26 Dia 27 Del 28 al 30

22.50 22.30

LA GRAN BODA (Digital)

Dies 24 i 25 Dia 26 Del 27 al 30

EL CORONEL MACIÀ

Òscar, sala 6

JACK EL CAZAGIGANTES

IRON MAN

Dies 24 i 25 16-18.10-20.20-22.30-0.40 Dia 26 12-16-18.10-20.20-22.30 Dies 27, 28 i 30 18.10-20.20-22.30 Dia 29 16-18.10-20.20-22.30

OBJETIVO: LA CASA BLANCA (Digital)

Òscar, sala 1

16 12-16 18.10 16

EL GRAN GATSBY (3D)

16.15-18.15 12-16.15-18.15 16.15-18.15 18.15

Dies 24 i 25 Dia 26 Dies 27, 28 i 30 Dia 29

BUSCANDO A NEMO (3D) Dies 24 i 25 Dia 26 Dies 27, 28 i 29 Dia 29

20.20-22.30-0.30 20.20-22.30

Dies 24 i 25 Del 26 al 30

OBLIVION (Digital)

Dies 24 i 25 Dia 26 Del 27 al 30

16-18.10-20.20-22.30

Dia 29

Calafell

Del 24 al 26 i 29 Dies 27, 28 i 30

Protagonitzada per Leonardo Di Caprio, el film explica la història d’un aspirant a escriptor, Nick Carraway, que arriba a Nova York per viure el seu particular somni americà, l’intentarà aconseguir envoltat de súper milionaris.

16.30-19.10-22-0.35 16.30-19.10-22

Dies 24 i 25 Del 15 al 19

Lauren Garraf, sala 4

IRON MAN 3 Dies 24 i 25 Del 26 al 30

16.15-19.15-22-0.35 16.15-19.15-22

Lauren Garraf, sala 10 LOS CROODS 16-18-20

Dies 25 i 26

UN LUGAR DONDE REFUGIARSE Dia 24 Dia 25 Dia 26 Del 27 al 30

16.45-19.10-22.10-0.35 22.10-0.35 22.10 16.45-19.10-22.10

Lauren Garraf, sala 11 TIERRA PROMETIDA Dies 24 i 25 16-18.10-20.20-22.30-0.40 Del 26 al 30 16-18.10-20.20-22.30

Lauren Garraf, sala 12

SCARY MOVIE 5

EFECTOS SECUNDARIOS

Dies 24 i 25 16.20-18.20-20.20-22.20-0.20

Dies 24 i 25 16-18.15-20.25-22.35-0.45 Del 25 al 30 16-18.15-20.25-22.35

Del 26 al 30

16.20-18.20-20.20-22.20


22

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

Ambulàncies urgències . . . . . . . . . . .061 Bombers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .085 Carreteres (Generalitat). . . . . . . . . . .932.042.247 Carreteres (Teleruta) . . . . . . . . . . . . .914.417.222 Centre d’Emergències . . . . . . . . . . . .112 Fecsa-Endesa avaries . . . . . . . . . . . .900.770.077 Gas Natural avaries . . . . . . . . . . . . . .900.750.750

URGÈNCIES FARMÀCIES

El Banyeres, Bellvei, el Montmell, l’Arboç, la Bisbal, Llorenç i Sant Jaume Del divendres 24 al diumenge 26: Suriol Ribé - Major, 22 (l’Arboç) - Tel. 977.670.009 Del dilluns 27 al dijous 30: Suriol Roig - Av. Penedès, 8 (l’Arboç) - Tel. 977.670.487

Calafell Del divendres 24 al diumenge 26: Casulleras - C/ Rhin, 17-19 (Segur de Calafell) - Tel. 977.160.181 Del dilluns 27 al dijous 30: Gràcia - C/ Jesús, 48 (Calafell) - Tel. 977.691.639

Cunit Divendres 24: Serrano - Av. Barcelona, 71-73 - Tel. 977.675.243 Dissabte 25: Prat - Av. Tarragona, 4 - Tel. 977.160.412 Diumenge 26: Prat - Av. Tarragona, 4 - Tel. 977.160.412 Dilluns 27: Franco - Av. Barcelona, 207 - Tel. 977.675.698 Dimarts 28: Prat - Av. Tarragona, 4 - Tel. 977.160.412 Dimecres 29: López - C/ Mallorca, 21 - Tel. 938.952.504 Dijous 30: Montaner - Ps. N. Bardaji, 10 - Tel. 938.950.703

Sant Sadurní Del divendres 24 al diumenge 26: Mestre - C/ Hospital, 2 - Tel. 938.912.611 Del dilluns 27 al dijous 30: Vilela - C/ Tarragona, 34 - Tel. 938.910.040

Sant Pere de Ribes Divendres 24: Martínez - C/ Roger de Flor, 100-1 - Tel. 938.143.933 Dissabte 25: Vila - C/ Lluís Companys, 72 - 938.963.825 Diumenge 26: Duran - C/ Miquel Servet, 25 - Tel. 938.932.916 Dilluns 27: Arizcun - C/ Ildefons Cerdà, 54 - Tel. 938.964.000 Dimarts 28: Morera - C/ Miquel Servet, 86 - Tel. 938.141.921 Dimecres 29: Miret - C/ Nou, 18 - Tel. 938.963.579 Dijous 30: Martínez - C/ Roger de Flor, 100-1 - Tel. 938.143.933

El Vendrell Divendres 24: Portoles - Av. Sant Vicenç, 37 - Tel. 977.155.964 Dissabte 25: Rovira - C/ Prat de la Riba, 8 - Tel. 977.660.873 Diumenge 26: Rovira - C/ Prat de la Riba, 8 - Tel. 977.660.873 Dilluns 27: López- C/ Benvingut Socias, 60 – Tel. 977.660.333 Dimarts 28: Mestres - C/ Prat de la Riba, 2 - Tel. 977.666.084 Dimecres 29: Parra - C/ St. Xavier, 23 - Tel. 977.660.275 Dijous 30: Portoles - Av. Sant Vicenç, 37 - Tel. 977.155.964

Vilafranca Divendres 24: Cuadras - Cra. Igualada, 48 - Tel. 938.181.581 Dissabte 25: Olivé - C/ Espirall, 23 - Tel. 938.922.144 Diumenge 26: Pedrerol - C/ La Parellada, 39 - Tel. 938.920.591 Dilluns 27: Bosch - C/ La Parellada, 25 - Tel. 938.920.173 Dimarts 28: Miralles - C/ de la Cort, 1 - Tel. 938.920.123 Dimecres 29: Viñals - C/ de la Cort, 37 - Tel. 938.920.176 Dijous 30: Amadó - C/ Sant Pere, 2 - Tel. 938.901.239

Vilanova Divendres 24: Masip - C/ de Josep Coroleu, 79 - 938.142.029 Dissabte 25: Jorba - C/ d’Olèrdola, 39 BX 02 - 938.156.346 Diumenge 26: Lobato - Rambla Principal, 124 bx - 938.930.086 Dilluns 27: Gol - C/ de la Torre d’Enveja, 43 bc A - 938.158.003 Dimarts 28: Pedraza - Pl. de Soler i Gustems, 20 - 938.930.096 Dimecres 29: Giralt - Rambla Principal, 11 bx - 938.93.03.02 Dijous 30: Pérez - Rambla de Salvador Samà, 95-97 - 938 106 857

SERVEI D’ASSISTÈNCIA I SERVEI D’URGÈNCIES Albinyana, Bellvei, la Bisbal i Santa Oliva Servei d'assistència Els horaris dels metges seran de dilluns a divendres de 9 a 13 h als consultoris locals corresponents. Servei d’urgències Centre d'Assistència Primària del Vendrell: c/ Transversal, s/núm. Tel. 977.667.704. Horari: a partir de les 14 h.

ABS (Àrea Bàsica de Salut) Cubelles-Cunit Cunit - Atenció continuada i urgent CAP Cubelles - 938 957 906 ds. dg. i festius, de 8 a 21 h. Hospital Sant Antoni Abat (Rbla. Sant Josep, 21-23 -Vilanova i la Geltrú) o Hospital Sant Camil (Rda. Sant Camil, s/n - St. Pere de Ribes) Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 061

ABS (Àrea Bàsica de Salut) Martorell rural Gelida. Atenció continuada i urgent CAP Martorell - 937 751 965

De dl. a dv., de 20 a 21 h i ds. dg. i festius, de 8 a 21 h Hospital Martorell - 937 742 020 Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 936 356 651 o al 061 St. Llorenç d’Hortons - At. cont. i urgent: CAP Martorell - 937 751 965 De dl. a dv., de 15 a 21 h i ds. dg. i festius, de 8 a 21 h. Hospital Martorell - 937 742 020 Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 936 356 651 o al 061

La Llacuna Servei d’urgències De dilluns a divendres, en horari de consulta: Tel. 938.977.007. Laborables fora d’horari de consulta i caps de setmana: Tel. 938.053.818 (Àrea Bàsica Rural d’Igualada).

Masllorenç Servei d’urgències Laborables de les 15 a les 22 h: Consultori Vila-rodona, Tel. 977.639.019. Laborables de les 22 a les 9 h: Tel. 908.191.119. Dissabtes i diumenges: De 9 a 22 hores: Consultori Vilarodona. Tel. 977.639.019. De les 22 h a 9 h: Tel. 908.191.119.

ABS (Àrea Bàsica de Salut) Sant Sadurní Consultoris: Mediona (Tel. 938.985.302), Sant Pere de Riudebitlles (Tel. 938.997.015), Sant Quintí (Tel. 938.998.230), Torrelavit (Tel. 938.995.977 i Cabrera d’Anoia (Tel. 937.749.242) Atenció continuada i urgent: CAP Sant Sadurní - Tel. 938.183.052 De dl. a dv. fora de l’horari de cada consultori, fins les 21 h i ds. dg. i festius, de 8 a 21 h. PAC HCAP (Punt d’atenció continuada Hospital Alt Penedès) Tel. 938.180.440 Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 061. CAP Sant Sadurní: Horari del centre: de dl. a dg. de 8 a 21h. Atenció continuada i urgent: PAC HCAP (Punt d’atenció continuada Hospital Alt Penedès) - Tel. 938.180.440 Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 061.

El Vendrell Servei d’assistència Policlínica Comarcal del Vendrell: Cra. de Santa Oliva, 51-53. Tel. 977.660.140 - 977.660.638. Servei d’urgències Seguretat Social: c/ Transversal, s/núm. Tel. 977.667.704.

ABS (Àrea Bàsica de Salut) Vilafranca CAP Alt Penedès - Pl. Penedès, 1 - Vilafranca - Tel. 938.915.401 Horari del centre: de dl. a dv. de 8 a 21 h. Atenció continuada i urgent: PAC HCAP (Punt d’atenció continuada Hospital Alt Penedès) - Tel. 938.180.440 De dilluns a divendres, de 21 a 8h, i dissabtes, diumenges i festius les 24 hores Si l’estat de salut no permet desplaçar-se cal trucar al telèfon 061. Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal Alt Penedès Els 365 dies de l’any, les 24 hores.

ABS (Àrea Bàsica de Salut) Vilanova CAP Jaume I - C/ Manuel Marquès, s/n - Vilanova - 938.932.200 (EAP VILANOVA 2) Horari del centre: de dil. a div. de 8 a 21h. CAP Sant Joan - C/ del Jardí, 106 - Vilanova 936.571.738 (EAP Vilanova 1) 936.571.739 (Pediatria de Vilanova) Horari del centre: de dil. a div. de 8 a 21h. Hospital Sant Camil (Rda. Sant Camil, s/n - St. Pere de Ribes) Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Camil. Els 365 dies de l’any, de 21 a 8 h.

L’Arboç, Banyeres, Llorenç i Sant Jaume dels Domenys Servei d'urgències Centre d'Assistència Primària de l’Arboç: Tel. 977.671.588. Horari: Laborables de 17 a 9 h, festius les 24 h. La resta d’hores, doctor corresponent.

Bonastre Servei d’urgències Forma part de l’Àrea Bàsica de Salut, juntament amb altres poblacions del Tarragonès. Laborables des de les 17 fins a les 9 h. Dissabtes i diumenges de les 9 del dissabte fins a les 9 h de dilluns. Tel. 977.657.282 (Guàrdia Urbana de Torredembarra).

Calafell i Segur de Calafell Servei d’assistència Àrea Bàsica de Salut “Baix Penedès”:

Dr. Ferre

PROFESSOR FACULTAT D’ODONTOLOGIA

93 890 14 22

Per a Calafell, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, Dr. Rodríguez, Dra. Palacín i Dr. Zabala (pediatria). I de 15 a 20 h, Dra. Marlés i Dra. de Prado (pediatria). Tel. 977.69.14.18. Per a Segur, de dilluns a divendres de 9 a 13 h, Dr. Cornet. Tel. 977.164.408. Servei d’urgències En cas d'assistència urgent, podeu adreçar-vos a qualsevol d’aquests consultoris: A partir de les 20 h fins a les 8 h del dia següent, o bé caps de setmana i festius, heu d'adreçar-vos al CAP de Calafell o trucar al Tel. 977.691.418.

Gas Natural informació . . . . . . . . . . .900.760.760 Informació Generalitat. . . . . . . . . . . .012 Sanitat Respon. . . . . . . . . . . . . . . . . .902.111.444 Mossos d’Esquadra . . . . . . . . . . . . . .088

C/ Cal Bolet, 1, 2n 2a VILAFRANCA DEL PENEDÈS

ESTÈTICA DENTAL: DISSENY DEL SOMRIURE • IMPLANTS: DENTS EN UN DIA • PERIODÒNCIA: TRACTAMENT DE GENIVES • PRÒTESIS SENSE METALL • MEDICINA I CIRURGIA ORAL

• ORTODÒNCIA INVISIBLE • OSTEOPATIA CRANEOMANDIBULAR • BLANQUEJAMENT • ODONTOLOGIA MÍNIMAMENT INVASIVA


A G E N D A 23

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DIVENDRES 24 Maria Auxiliadora. N. Sra. de la Providènca. St. Vicenç de Lerins, pvre.

6,24 9,11

8,37 5,46

PISTES VEHICLES

E S C A PA D E S

CONVERTEIX LA FURGO EN UNA AUTOCARAVANA LOW COST Kango TravelPack. Ovicuo Sí. I a sobre, l’han dissenyat uns catalans i la fan aquí, al Penedès. Es diu Ovicuo i, de fet, és una adaptació de la Renault Kangoo perquè puguis convertir-la això, en una miniautocaravana amb cuineta, llit, mobiliari... Es treu i es posa fàcilment (així tens utilitari o furgo de treball entre setmana i autocaravana els caps de setmana i festes de gaurdar) i podràs trobar més informació a: www.ovicuo.com

PER VEURE-HO TOT The No Blind Spot Rear View Mirror Com la policia (almenys l’americana) o els conductors professionals. Un mirall que et permetrà veure en180o tot el què tens darrera (habitualment els retrovisors d’interior et permeten veure un angle de 52o), eliminant així les zones cegues. 50 €. www.hammacher.com

COMARCA AVINYONET DEL PENEDÈS 16:00 BIBLIOBÚS Montau (fins les 19 h).

19:00 Antiga Destil·leria de l’Hostal

6es Jornades de la PENEDESFERA

SANT JOAN DE MEDIONA (MEDIONA)

SANT LLORENÇ D’HORTONS

17:30 (Centre Cívic Ernest Lluch) CONTACONTES a càrrec d’una entitat del poble.

17:30 (Cafè) CONTE taller, a càrrec de Gemma Grau i Eva Valera.

sar. Música, tapes a càrrec de La Cassoleta de Sant Jaume, i copa de cava.

11:30 BIBLIOBÚS Montau (fins les 14 h).

BANYERES DEL PENEDÈS

CAL RUBIÓ (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS)

Fa 470 anys Mor Nicolau Copèrnic, astrònom, fundador de l’astronomia moderna Fa 130 anys S’obre al trànsit el pont de Brooklyn, que uneix els barris de Manhattan i Brooklyn.

16:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 19 h). Inici de la trobada de blocaires del Penedès. 11s Vins & Blogs. Maridatge de vins i formatges.

CALAFELL

CANYELLES

17:00 (Museu Casa Barral) Taller de CAL·LIGRAFIA xinesa, a càrrec de Hsiao Lin Liu. Cal inscripció prèvia. 19:00 (Dependències municipals de la platja) Fira del Mar. Inauguració de l’EXPOSICIÓ “Barques a la sorra, mirades dels pintors, veus dels Pescadors”.

21:00 (Gimnàs municipal) CAMINADA a la llum de la lluna. Un cop s’arribi al lloc d’interès es farà una parada per sopar. GELIDA 20:00 (Centre Cívic l’Escorxador) Inauguració de l’EXPOSICIÓ “Vailets: una mirada al passat”. GUARDIOLA DE FONT-RUBÍ (FONT-RUBÍ)

SANT PERE DE RIBES 19:00 (Biblioteca Manuel de Pedrolo) XERRADA “Com ens poden ajudar els contes”, a càrrec de Meritxell Almirall. 20:00 (GER) Setmana municipi antiracista. XERRADA “Racisme institucional, la vulneració de drets de l’accés a la sanitat al dret a la llibertat”, a càrrec de SOS Racisme Catalunya i Tanquem els CIEs. En acabar, TAST de menjar del món. 22:00 (Pati dels Xulius) 4t Cicle de MÚSICA Monocicle.

prenedors sobre Internet i Xarxes Socials. Cal inscripció prèvia. 16:00 (La Cova) XERRADA “Projecte Carmen a Burkina Faso”, a càrrec de Rafael Jariod. 17:00 (Casal dels Avis de Caixa Penedès) BERENAR ball. 20:30 (Bodega Mestres) Activitat d’ENOTURISME “Llums i ombres de Coquet”. Recorregut per la història de Cava Mestres acompanyat d’un maridatge, música en directe i amb la participació de l’artista Pilar Pineda. Gratuït, cal reserva prèvia. 22:30 (Caves Gramona) Festival de Poesia a les caves. RECITAL a càrrec de Begonya Pozo, Mercè Climent i David Casadellà. EL VENDRELL 11:00 (Sala d’actes de l’Hospital del Vendrell) Donació de SANG. Fins les 14.30 h i de 17.30 a 20.30 h. 19:00 (Casal Cívic del Vendrell) XERRADA-taller sobre”Reflexologia podal”, a càrrec de Maite Gómez, organitzada per l’Associació de Diabètics de Catalunya. 19:00 (Centre Cívic l’Estació) Festa de la Bicicleta. Acte de SIGNATURA de la donació de la documentació de la Comissió Jan Fusté a l’Ajuntament del Vendrell. Es projectarà l’AUDIOVISUAL “La festa de la bicicleta des dels seus orígens”. 20:00 (Sala d’actes Sindical) XERRADA “Immigració, xenofòbia i ultradreta” a càrrec del periodista Xavier Rius. En acabar hi haurà col·loqui. VILAFRANCA DEL PENEDÈS 18:00 (Escorxador) TALLER de meditació “Mandalas. La Meditació del Camí del Cor”. 19:00 (Centre Sananda) Pràctiques de REIKI. Seguidament, MEDITACIÓ guiada. 20:00 (Biblioteca Torras i Bages) Presentació del LLIBRE “La nissaga Rovirosa”, de Núria Raspall i Rovirosa, amb la intervenció de Ramon Arnabat, president de l’IEP.

SANT PERE DE RIUDEBITLLES

11:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 13.30 h).

18:00 (Casal municipal de la Gent Gran) TALLER d’autonomia personal “Relaxa’t” adreçat a la gent gran.

MOJA (OLÈRDOLA)

SANT SADURNÍ D’ANOIA

21:30 (Local Nou) TAPAJAZZ, amb l’actuació del trio Albert, Xen i Cè-

12:00 (Nexes, Centre de Serveis a les empreses) TERTÚLIA per a em-

20:00 (Cinema El Casal) Cineclub Vilafranca. Projecció de la PELLÍCULA “El coronel Macià”. En acabar, TERTÚLIA amb el director del film, Josep Maria Forn; amb l’historiador Ramon Arnabat; i amb el director de El 3 de Vuit, Ricard Rafecas.

21:00 Claustre de Sant Francesc

Paraules al Claustre i +. CONCERT

Fa 85 anys Comencen les obres del tren cremallera de Ribes de Freser a Queralbs i Núria (que s’inaugurarà el 22 de març de 1933).

21:00 (Campanar de Sant Antoni Abat) 11a Trobada de pubilles escaladores. MOSTRA audiovisual i col·loqui a càrrec de Rosa Codony i l’equip d’organitzadores i protagonistes d’aquesta trobada.

TELEVISIÓ CINEMA

CONCERT recital de música i poesia “Triulet i Enric Casasses. Tira-li l’alè”. Poesia d’Enric Casasses amb música de Triulet.

UN HÉROE EN CASA. 2006 17:05 8tv (84’) Director: Stephen Bridgewater. Intèrprets: John Newton, Alice Evans, Edward Asner.

21:00 (Claustre de Sant Francesc) 22:30 (Cinema El Casal) Cineclub Vilafranca. Projecció de la PELLÍCULA “On the road”. VILANOVA I LA GELTRÚ 07:30 (Creu Roja) Sortida de la VISITA cultural de la gent gran al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera. Cal inscripció prèvia. 09:30 (Plaça de la Vila) MERCAT “Emprendre a l’escola” amb productes elaborats per alumnes de les escoles Aragai, Ginesta, Llebetx, Pasífae, Sant Jordi i Escola Pia. Fins les 9.30 h i de 15.30 a 17 h. 10:00 (Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà) Inauguració de l’EXPOSICIÓ “Joan Maragall, el poeta extasiat”. 18:00 (Llar d’infants Mans Manetes) Jornada de PORTES OBERTES. Fins les 20 h. 19:00 (Sala d’actes de l’EPSEVG) XERRADA “Comunicació metgepacient”, a càrrec del metge internista Jordi Delàs. 19:00 (Foment Vilanoví) Presentació del LLIBRE “Desterrant el silenci: Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar” de Francesc Escribano, Queralt Soler i Francisco Ferrándiz i amb fotografies de Sergi Bernal. 19:00 (Hotel Cèsar) Presentació dels LLIBRES “Transsexualitats. Altres mirades possibles” i “Dibuixant el gènere” escrit per Gerard CollPlanas, il·lustrat per Maria Vidal i amb pròleg de Teresa Forcadas. Amb la participació d’Esther Nolla i Jordi Valls. 20:30 (Local de l’AE Talaia) CONFERÈNCIA “Un retaule Gòtic al Vinseum de Vilafranca”, a càrrec de Salvador Butí i Nati Salvadó, del dept. d’Enginyeria Química de la UPC. 21:00 (Teatre Principal) Representació de l’obra de TEATRE “A porta tancada”, a càrrec de la Cia. En Blanc.

El sergent de l’exèrcit americà Cody Cullen considera acabat el seu servei a l’Afganistan quan el seu company Jonesy cau mentre distribuïen medicines en una petita població de muntanya. En Cody pren la decisió de retornar personalment els efectes personals del seu camarada a la seva vídua. Però primer fa parada a Nevada City, Califòrnia, on viu la Faith Spelman, una dona que escriu targetes de Nadal a soldats que estan en el front i que li havia enviat una d’aquestes targetes a ell. MENTRE DORMS. 2011 22:25 TV3 Director: Jaume Balagueró Intèrprets: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan.

César treballa de porter en un edifici d’apartaments. Pot ser que no sigui la millor feina del món, però la veritat és que no la canviaria per cap altra, ja que la seva feina li permet conèixer a fons a tots els llogaters de l’immoble, els seus moviments, els seus hàbits. César té un secret, un joc particular: li agrada fer mal, moure les peces necessàries per crear dolor al seu voltant. I la nova veïna del 5èB no deixa de somriure. Entra i surt cada dia radiant i feliç, plena de llum. Així que aviat es convertirà en el nou objectiu de César.


24 A G E N D A

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DISSABTE 25 Sts. Beda el Venerable, prevere, dr.; Gregori VII, papa.

6,24 9,12

Fa 105 anys S’inaugura a Argentina el Teatre Colón a Buenos Aires amb la representació de l’òpera Aída de Giuseppe Verdi.

9,46 6,38

Fa 75 anys A Alacant, Franco realitza el pitjor bombardeig de la Guerra Civil Espanyola. Fa 30 anys A’estrena la pel·lícula Star Wars Episode VI: Return of the Jedi.

PISTES M A S C OT E S

M A S C OT E S

M A S C OT E S

M A S C OT E S A TAULA! Pet High Chair

A CAGAR!

NO T’EMBOLIQUIS, NO T’EMBOLIQUIS

CALOR?

Shake Dog Potty

SureSwivel I és que no hi ha res més desolador que un gos que s’ha embolicat amb la seva pròpia cadena. Doncs per aquells gossos que han d’estar fermats, hem trobat aquest magnífic anclatge que subjecte la corretja amb una articulació que gira 360o. I amb 6 sòlids punts de recolzament que t’assegura que no es trencarà. Uns 40 €.

Això és el que vam pensar al veure aquest invent. Però és tant friki que l’havíem de posar. Resulta que li ensenyes al gos a fer les seves necessitats a la maleta. La tanques, te l’emportes a casa, hi tires aigua, la sacseges i, per un desguàs, marxarà el “present”. Daixonses... tant costa agafar una bosseta i tirar la caqueta a la brossa? Sembla que per alguns sí.

http://sureswivel.com/

www.modko.com

COMARCA L’ARBOÇ 11:00 (Casa de Cultura i Auditori Municipal) Fira Modernista del Penedès. INAUGURACIÓ de la Fira, a càrrec de l’alcalde de l’Arboç. A continuació, presentació de l’EXPOSICIÓ “Retorna al Titànic”, a càrrec de l’historiador Joaquim Sicart. 11:00 (Plaça de la Vila, carrer Major i Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. MERCAT modernista. Fins les 21 h.

11:00 (Plaça de l’Església) Fira Modernista del Penedès. Tast d’aiguardents, absentes, vermuts i còctels (amb i sense alcohol). Fins les 21 h. 11:00 (Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. TALLERS infantils per aprendre a fer barrets modernistes, maquillatge d’època, pintura i ceràmica. Fins les 14 h i de 17 a 21 h.

11:30 (Davant la Casa de Cultura) Fira Modernista del Penedès. Raco d’ART modernista. Pintura en viu a càrrec de Marta Balanyà; ambientació musical amb peces de jazz clàssic a càrrec de Toni Pla (saxo) i Andrés Bastiani (guitarra). Fins les 13 h. 11:30 (La Giralda) Fira Modernista del Penedès. OBERTURA de l’edifici a preu especial. Fins les 13 h. 11:30 (Plaça de la Vila, recinte firal, Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. Marató de TEATRE d’època al carrer, amb les actuacions de: Xarop de Canya, presentant l’espectacle “Pregoner” (pl. de la Vila); Patates amb Suc, presentant “El poslador” (recinte firal); Xarop de Canya, amb “Benedicció” (Recinte firal); i Patates amb Suc, amb “LA patilla” (rbla. Gener). Fins les 14 h. 17:30 (Plaça de la Vila, recinte firal, Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. Marató de TEATRE d’època al carrer, amb les actuacions de: Xarop de Canya, presentant l’espectacle “Ciclistes modernistes” (recinte firal); Patates amb Suc, amb “El polsador” (recinte firal); Xarop de Canya, presentant “Trencada d’olla” (recinte firal); Patates amb Suc, amb “La patilla” (pl. de la Vila); Elenc Artístic Arbocenc amb l’espectacle “La revista modernista (rbla.Gener); i Xarop de Canya amb “Personatges

modernistes (recinte firal). Fins les 20.30 h.

Cool Down Doggie Misting Leash Tens un Alaskan Malamute? Un Huskie? Un d’aquells gossos que no haurien de viure per aquestes latituds i menys a l’estiu? Doncs ara tens aquesta corretja amb una pistola d’aigua inclosa que et permetrà vaporitzar-li una mica d’H2O per alleugerir-los de la calor estiuenca. Una solució refrescant per a la Lua, sens dubte. 10 €.

10:00 (Casa Barral) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES, es projectarà el vídeo “Veus de la mar domèstica”, de Sergi Pijuan. Fins les 13 h.

Fira del Mar

AVINYONET DEL PENEDÈS 09:30 (Mas Comtal) PASSEJADA entre vinyes des del Celler Mas Comtal cap al Monsetir de Sant Sebastià dels Gorgs. Inclou esmorzar, visita al monestir, al celler i aperitiu. Cal reserva prèvia. CALAFELL 09:00 (Pl. Països Catalans) MARXA nòrdica. 10:00 (Casa Barral) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES. Fins les 14 h i de 16 a 19 h. es projectarà el vídeo “Veus de la mar domèstica”, de Sergi Pijuan.

www.hammacher.com

www.amazon.com

11:00 Voltants de la Confraria de Pescadors.

18:00 (Palau Gener i Batet) Fira Modernista del Penedès. VISITA guiada pel patrimoni modernista de l’Arboç, a càrrec d’Eduard Jané. 23:00 (Plaça de la Puntaire) Fira Modernista del Penedès. CONCERT de jazz, a càrrec d’Avui Jaçç Quartet.

El “colmo”. Si no n’hi havia prou de veure a la Faluga disfressada i fent passis de moda amb vestidets, ara toca el torn d’asseure-la a taula. Com? Doncs amb aquesta cadira perquè pugui gaudir amb els seus amos i mestresses dels àpats familiars. Ai! Si ho veu en César Millán! Es posarà les mans al cap. O es farà un panxó de riure? Veure, per creure. 40 €.

Exhibició d’antics oficis: armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores i calafats... i confecció de nusos i estris de pesca, a càrrec dels pescadors de Calafell. També hi haurà TALLERS infantils mariners i, a les hores concertades, sortides a VOGAR en llagut (cal inscripció prèvia). Fins les 14 h i de 17 a 21 h. 11:00 (Dependències municipals de la platja) Fira del Mar. EXPOSICIÓ “Barques a la sorra, mirades dels pintors, veus dels Pescadors”. Fins les 14 h i de 17 a 20 h. 11:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. ES-

PECTACLE itinerant d’animació marinera “Ictini I”. Fins les 13 h. 11:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) 6es Jornades de la Penedesfera. 1a INSTAMEET del Penedès, trobada d’aficionats a fer fotografies mitjançant l’aplicació mòbil Instagram. 11:30 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. TERRAMAR d’inauguració. 12:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. INAUGURACIÓ de la Fira del Mar. 12:30 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. Cerimònia de BATEIG de la barca “Carlos Barral” (La Barrala). Tot seguit, reproducció d’una antiga SUBHASTA de peix, a càrrec de la Confraria de Pescadors de Calafell. 14:00 (A la sorra, davant la Confraria de Pescadors) Fira del Mar. RANXO mariner de la “Barrala”. Cal comprar tiquet. 17:30 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. Demostració de PESCA tradicional de la platja “l’arrossegall”. 18:00 (Escenari de la Confraria de Pescadors) Fira del Mar. CONTE “El molinet de sal”.

19:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. ESPECTACLE itinerant d’animació marinera “Ictini I”. Fins les 20.30 h. 00:00 (C. Monturiol) Fira del Mar. FESTA Pirata. CANYELLES 18:00 (Casal de la Gent Gran) BALL amb música en directe. Fins les 20 h. CASTELLET (CASTELLET I LA GORNAL) 12:00 RUTA “Castellet medieval i el Pantà del Foix”. Cal rserva prèvia. CUNIT 07:30 (Davant l’Ajuntament) Cicle Tot Natura. Sortida fins a Coll d’Estanalles per fer una TRAVESSA per la Serra de l’Obac. En acabar, dinar. Cal inscripció prèvia. GELIDA 11:00 (Plaça de la Vila) 1a FIRA de cervesa artesanal. Durant tot el dia. 11:00 (Pista Jardí de la UCG) 1a Fira de cervesa artesanal. Espai infantil amb INFLABLES. Fins les 14 h i de 18 a 21 h. 12:30 (Terrassa del Centre de Promoció Turística) 1a Fira de cervesa artesanal. TAST de cervesa

FITOSANITARIS - ADOBS - LLAVORS - JARDINERIA NOU PUNT DE VENDA Per tal d’oferir-vos un millor servei, des del mes d’abril ens podeu trobar

5

% de pte* descom

Distribuïdors de

Fitosanitaris

Adobs

Sofre

jardineria

també al Penedès

*Ara i durant aquest mes de maig gaudirà d’aquest 5% de descompte en qualsevol compra de Bayer, Aragro i Luqsa

i també productes per producció ecològica Llavors, pulveritzadors Matabi, etc...

Polígon Industrial Clot de Moja. C/ Cabernet núm. 10 · Moja · 93 890 07 18 · fitoros@fitoros.com · www.fitoros.com


A G E N D A d i s s a b t e 25

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013 a càrrec de L’Hort del Barret. Cal inscripció. 22:00 (Pl. de la Vila) 1a Fira de cervesa artesanal. CONCERT a càrrec de Willy & the Poorboys, Credence Clearwater Revival Tribute. LES GUNYOLES (AVINYONET DEL PENEDÈS) 10:00 (Plaça de l’Era) Campionat de Catalunya d’ENDURET. Fins les 14 h. ELS MONJOS (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 13:00 (Oratori Islàmic) Inauguració de l’ORATORI islàmic. 23:00 (SCE La Margaridoia) BALL de saló amb el grup J&B. LA LLACUNA 09:00 (Plaça Major) Gegantada. Arribada de les colles i PLANTADA dels gegants. 10:00 (Pati de les escoles) Gegantada. ESMORZAR de germanor per a totes les colles participants. 11:30 (Plaça Major) Gegantada. CERCAVILA pels carrers del poble. 12:30 (Plaça Major) Gegantada. Arribada de les colles a la plaça, ballada individual, parlaments, lliurament del record i BALLADA conjunta. 23:55 (Baixos del local de la piscina) 12è CONCERT de l’Aplec de La Llacuna, amb Miquel del Roig, Rumb al Bar i el Dj PD Efa.

EL PLA DEL PENEDÈS

SANT LLORENÇ D’HORTONS

22:00 (El Centre) Representació de l’obra de TEATRE “Orgànic”, a càrrec de la cia. Artístic 83.

09:00 (Pavelló esportiu) 13a prova del Circuit Català de BÀDMINTON amb presència d’esportistes de tota Catalunya. Durant tot el dia. En acabar, a la paça Europa hi haurà sopar i ball popular. Cal comprar tiquet.

LA RÀPITA (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 11:00 (Castell de Penyafort) Dia Europeu dels Parcs. PASSEJADA guiada “El bosc de les olors”, itinerari per l’entorn agrícola i forestal del Castell de Penyafort dins l’espai natural protegit del Parc del Foix. També es farà un tast de most natural. Guiatge a càrrec de Dani Pascual. SANT JAUME DELS DOMENYS 13:30 (Pol. Ind. Els Arcs) FESTA de la Lliga contra el càncer al Baix Penedès. Dinar solidari i actuació de diversos grups locals. Cal reserva prèvia. SANT JOAN DE MEDIONA (MEDIONA) 19:00 (Casal Medionenc) Projecció del DOCUMENTAL “Avi, et trauré d’aquí”. En acabar, COL·LOQUI amb Joan Pinyol, coprotagonista del documental.

SANT PAU D’ORDAL (SUBIRATS) 19:30 (Centre Agrícola) XERRADA a càrrec de l’arqueòleg Dani López sobre la transcendència del jaciment de la Font de la Canya (Avinyonet). En acabar, inici de la CAMINADA fins al turó de la Font de la Canya on es comentaran in situ els treballs de recerca. Sopar en el mateix lloc i CONCERT a càrrec dels Filibusters. Cal inscripció prèvia. 22:00 (Cava Guilera) Projecció del DOCUMENTAL “Homenatge a Catalunya II”.

22:00 (GER) Setmana municipi antiracista. CONCERT antiracista Sam Sssoh amb l’Africa Kora Group, Vilanova Latin Band i Faro W2. SANT PERE DE RIUDEBITLLES 16:30 (Escola Sant Jeroni) TALLER de construcció de titelles de guant per tal que tothom pugui lluir-la a la cercavila del festival Mijtó, que tindrà lloc el proper mes de juliol. Cal inscripció prèvia. 18:00 (Parc dels Arbres) INFLABLES i berenar per als més petits. 23:00 (Centre Cultural i Recreatiu) BALL de nit amb el grup Shakata. SANT QUINTÍ DE MEDIONA 11:00 (Les Deus) VISITA guiada a les Deus i nucli històric (imprescindible inscripció prèvia). També a les 12:30 i a les 16:00.

SANT PERE DE RIBES 11:00 (Pistes) Setmana municipi antiracista. Torneig de FUTBOL “Fotli patada a la llei d’estrangeria”. 18:00 (Pl. Marcer) Festa de final d’ESPLAI. 20:00 (GER) Setmana municipi antiracista. TALLER de country. 21:00 (GER) Setmana municipi antiracista. SOPAR popular.

SANT SADURNÍ D’ANOIA 10:00 (Fassina de Can Guineu)

Maig Gastronòmic

Mercat gastronòmic. Espai comú de venda i degustació de productes locals. Fins les 14 h i de 17 a 20 h. 10:00 (Patronat de Turisme) RUTA modernista. Cal reserva prèvia. 11:00 (Fassina de Can Guineu) Maig Gastronòmic. TALLER gastronòmic “El petit Xef” adreçat a infants de 4 a 12 anys. 13:00 (Fassina de Can Guineu) Maig Gastronòmic. LLIURAMENT dels productes gastronòmics sortejats el 22 de maig. 19:30 (Fassina de Can Guineu) Maig Gastronòmic. SORTEIG de tapes gastronòmiques etre les compres fetes el mateix dissabte als establiments del mercat i lliurament dels premis al moment. SEGUR DE CALAFELL (CALAFELL) 11:00 (Port Segur-Calafell) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES. Hi haurà activitats: regata d’exhibició de velers artesans amb modelisme, visita al vaixell de vigilància de la Guàrdia Civil, etc. Fins les 14 i de 17 a 20 h. 11:00 (Port Segur) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES a l’Escola de Vela Sind Cat House. Hi haurà passejades per als més petits i exposicions de dues embarcacions. Fins les 13.30 h. TORRELAVIT

Gaudeix de les millors marques als millors preus

PROGRESSIUS DES DE 90 € MUNTURA + LENTS ANTIREFLECTANTS DES DE 50 €

03:00 (C. del Bosc) Inici de la CAMINADA fins a Montserrat. Cal inscripció prèvia. EL VENDRELL 09:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Campionat de Catalunya de BIKE Trial. Fins les 14 h. 10:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. 2a MOSTRA Tot sobre rodes. Fins les 13 h i de 17 a 20 h. 10:30 (Casa nadiua de Pau Casals) Inici de la RUTA Pau Casals amb audició d’orgue. Visita a la casa i, seguidament, visita a l’església i audició d’orgue. Per acabar, visita

VILAFRANCA DEL PENEDÈS 09:30 (Narayana) TALLER de Gestalt. Cal inscripció prèvia. 10:00 (Auditori municipal) CANTATA “Els petits fan concert”, concert de final de curs del grup dels petits de l’EMM M. Dolors Calvet de sensibilització, taller de vent i pretaller de guitarres. 11:00 (Davant l’Ajuntament) Inici de la VISITA “Vilafranca emblemàtica a vista d’ocell”. Cal inscripció prèvia. 11:00 VISITA “Vilafranca emblemàtica a vista d’ocell”. Visita al mercat, la basílica i campanar de Santa Maria, claustre Sant Francesc i Bodegues Torres. Cal reserva prèvia. 17:30 (Rambla Sant Francesc i voltants) Encén la Flama. CERCAVILA d’arribada amb els Gegants de d’Olesa de Bonesvalls, Els Monjos i Sant Marçal i els Timbalers dels Diables de Moja i Timbalers dels Diables de la Granada. 17:00 (Casal de la Gent Gran. Confraria de Sant Raimon) BALL amb l’organista cantant Joan Bas. 18:00 (Escenari Milà i Fontanals) Encén la Flama. BENVINGUDA i actuació del grup de MÚSICA tradicional Els Ministrers de l’EMM M. Dolors Calvet, de Vilafranca. 17:30 (Auditori municipal) CONCERT de final de curs “Els petits fan concert”, curs del grup dels petits de l’EMM M. Dolors Calvet de nivell iniciació, taller de corda i taller de guitarres.

SERVEIS ASSISTENCIALS Psicopedagogia Neuropsicologia Optometria

Gaudeixi d’una visió privilegiada amb els millors progressius del món

lliure a la Vil·la Museu Pau Casals i visita guiada a l’Auditori Pau Casals. Cal reserva prèvia. 12:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Recollida de DORSALS per la marxa cicloturista, a l’estand de la Penya Ciclista del Baix Penedès. Fins a les 18 h. 17:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Circuit de VIPERS (vehicles amb pedals). 17:30 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Classe magistral de ZUMBA, a càrrec del Patronat municipal d’esports. 19:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Classe magistral d’SPINNING, exhibició a càrrec del Patronat municipal d’esports. 21:00 (Rambla) 71a Setmana de la Bicicleta. Inici de la 6a PEDALADA nocturna pel terme municipal. Cal inscripció prèvia. 21:30 (La Lira) Sopar i BALL de la primavera amb el Duo Alma. Hi haurà festa flower-power amb sorpresa per tothom que vagi disfressat dels anys 70.

Logopèdia Psicomotricitat Fisioteràpia

* Atenem nadons, nens, adolescents i adults

FES UN VIATGE EN EL TEMPS AMB EL NOSTRE CASAL D’ESTIU del 25 de juny al 28 d’agost

*Per infants i joves de 3 a 16 anys *Ubicat al Centre de la Vila *Ambient familiar (màxim 10 nens/es per grup) A partir de 52€/setmana LA NOSTRA DIFERÈNCIA - SERVEIS ASSISTENCIALS

c/ del Sol 20, entresòl 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 93 890 52 77 Mòb. 666 682 714 itacaeducacioisalut@gmail.com www.itacaeducacioisalut.com


26 A G E N D A d i s s a b t e 17:30 (Sala dels Trinitaris) Festival EVA 2013. TASTACONTES. Lectures en veu alta i exposició dels contes il·lustrats. 18:15 (Escenari Milà i Fontanals) Encén la Flama. Espectacle POÈTIC (primera part). 18:00 (C. de la Font. Davant del Zig Zag) Festival EVA 2013. CONTES “Oloretaaa roba neta”, a càrrec d’Ester Parera i Mònica Pinyol. A les 19,30 h es repetirà l’activitat. 18:00 (Entrada al Claustre dels Trinitaris) Festival EVA 2013. CONTES “Navegant per la mediterrània”, a càrrec de Sira Andreu. A les 19,30 h es repetirà l’activitat. 18:30 (Davant el monument a Milà i Fontanals) Encén la Flama. Inici de la CERCAVILA reivindicativa pels carrers del centre. A la plaça de la Vila: BALLADA dels Gegants, actuació dels Timbalers i Cant dels Segadors amb acompanyament de gralles. 19:30 (Davant el monument a Milà i Fontanals) Encén la Flama. Arribada de la cercavila i actuació CASTELLERA a l’antiga amb els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca. 20:00 (Cinema El Casal) Cineclub Vilafranca. Projecció de la PELLÍCULA “La Caza”. 20:40 (Escenari Milà i Fontanals) Encén la Flama. Actuació de l’ESBART Rocasagna de Gelida. Seguidament, actuació de l’Escuela de Baile FLAMENCO “Arunci”. 21:15 Lateral de l’escola Santa Anna

21:20 (Davant el monument a Milà i Fontanals) Encén la Flama. Actuació del Coro ROCIERO “Arenas del Camino”. 21:00 (Casino. Sam Cafè) Cicle de concerts de JAZZ. Concert d’August Tharrats (piano) i Amadeu Casas (guitarra). VILANOVA I LA GELTRÚ

21:50 (Davant el monument a Milà i Fontanals) Encén la Flama. Actuació de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca. En acabar, encesa de les darreres espelmes i PARLAMENTS a càrrec de representants de l’ANC, l’Ajuntament de Vilafranca, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Òmniun Cultural de l’Alt Penedès. 22:25 (Davant l’estelada encesa) Encén la Flama. Tancament de l’acte amb PILARS d’Homenatge a càrrec dels Xicots de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Vilafranca i Falcons de Vilafranca. Enlairament de les lletres I-N-D-E-P-E-N-D-ÈN-C-I-A i cant dels Segadors amb el suport de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca. 22:00 (Teatre El Casal) Representació de l’obra de TEATRE “¡Muu!2”, a càrrec de la cia. Yllana.

Encesa de l’estalada

Encén la Flama. Arribada dels MOTARDS Ruks Bikers acompanyats pels corredors del grup correperlatera.cat. Trasllat de la FLAMA al centre de la Rambla per començar l’ENCESA. Durant l’acte tindrà lloc la segona part de l’espectacle poètic.

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

22:55 (Escenari Milà i Fontanals) Encén la Flama. Missatge de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) i inici del CONCERT de Sunday’s Ska Jazz. 23:00 (Casino. Sam Cafè) Cicle de concerts de JAZZ. Concert de David Giorcelli Trio & Ster Wax.

10:00 (Local de l’A.E Talaia) Recollida d’ALIMENTS per al Banc d’Aliments de la Creu Roja. Fins les 14 h i de 17 a 20 h. 10:00 (Escoles Canigó, Ginesta, Llebetx i Arjau) PATI obert. Les instal·lacions i patis d’aquestes escoles estaran obertes al públic fins les 20 h. 10:00 (Plaça de la Vila) 3r aniversari de l’Ateneu Vilanoví. Torneig d’SCRABBLE. Cal inscripció prèvia. 10:00 (Ateneu Vilanoví) 3r aniversari de l’Ateneu Vilanoví. GIMCANA VNG. S’hauran de fer proves repartides per tota la vila. Els grups han d’estar formats per quatre persones. Cal inscripció prèvia. 11:00 (Castell de la Geltrú) Inauguració de la 16a EXPOSICIÓ de Bonsai “Ciutat de Vilanova”. Durant tot el dia els socis treballaran ales seus bonsais amb la col·laboració del mestre Sebastian Fernández. 11:00 (Masia d’en Cabanyes) Cicle Visites temàtiques. VISITA “La projecció del poeta Manuel de Cabanyes”, a càrrec del filòleg Xavier Solà, qui recrearà alguns episodis de la vida i l’obra del poeta Manuel de Cabanyes. 11:00 (Llar d’infants Mans Manetes) Jornada de PORTES OBERTES. Fins les 14 h. 12:00 (Centre d’Art Contemporani La Sala) TALLER familiar “Vet aquí un gat... aquest conte m’he inventat!”, els participants crearan un conte col·lectiu a partir de les il·lustracions de la mostra Conte Va! Va de contes i, posteriorment, desenvoluparan un treball plàstic. Per a infants a partir de 4 anys. Cal reserva prèvia. 14:00 (Plaça de les Casernes) 3r aniversari de l’Ateneu Vilanoví. DINAR popular- Cal comprar tiquet. 14:00 (Ateneu Vilanoví) 3r aniversari de l’Ateneu Vilanoví. Cafè CONCERT amb el grup Moixana.

17:30 (Parròquia de la Immaculada Concepció) CONCERT de primavera de la coral l’Albada Can Pahissa. 19:30 (Centre d’Art Contemporani La Sala) Inauguració de l’EXPOSICIÓ “5+5 Obra Contemporània sobre paper. Cinc pintores de Pequín i Canon + cinc pintores de Barcelona”, obres de les artistes Qiu Hong, Yang Shun, Hou Shan Hu, Chen Zijun, He Guirui, Victòria Rabal, Maribel Mas, Núria Rossell, Rosa Solano i Matilde Vela. 20:00 (Foment Vilanoví) Club de LECTURA al voltant del llibre “La venedora d’ous”, de Linda D. Cirino. 00:00 (Museu del Ferrocarril de Catalunya) 3r aniversari de l’Ateneu Vilanoví. FESTA a la Nau amb els Dj’s PDs Modositos, Rasta Respect i Brini & Pape.

TELEVISIÓ CINEMA CROWN HEIGHTS. 2004 12:20 8tv (85’) Director: Jeremy Kagan. Intèrpretes: Mario Van Peebles, Howie Mandel, Liza Balkan. Després dels disturbis ocorreguts al barri de Crown Heights, un rabí ortodox i un activista de la comunitat uneixen els seus esforços perquè dos joves, un jueu i un afroamericà, puguin crear un grup de hip-hop que ajudi a regenerar el veïnat. LA DECISIÓN DE PHILLIP. 2005 13:50 8tv (85’) Director: Kevin Connor. Intèrprets: Chad Lowe, K’Sun Ray, Bodhi Elfman.

MENÚ DIARI MENÚ CAP DE SETMANA

SALIDA DESESPERADA. 2003 17:15 8tv (84’) Director: David Attwood. Intèrprets: Diane Keaton, Linda Boyd, Jetro Spencer Barckley. Patsy McCartle, una vídua amb dos nens petits, un d’ells amb seriosos problemes d’asma, sobreviu amb prou feines amb el seu sou de mitja jornada. La seva amiga Carrie, mare d’un nen de sis anys, li explica que també ella va haver de patir moltes privacions fins que va començar a traficar amb drogues. És aleshores quan li ofereix a Patsy l’oportunitat de sortir de la pobresa fent el mateix que va fer ella. LO QUE HICE POR AMOR. 2006 19:10 8tv (88’) Director: Mark Griffiths. Intèrprets: Jeremy London, Dorie Barton, James Edson. La filla d’un ranxer, promesa amb un jove advocat de ciutat, aconsegueix que aquest últim accedeixi a passar el Nadal en el ranxo familiar de les muntanyes. Però una successió de desastres imprevistos auguren la seva entrada en la família amb mal peu. El seu futur sogre, un home tosc i malintencionat, no li donarà treva. EL IMPERIO DEL TIGRE. 2007 22:20 8tv (180’) Director: Gerard Marx. Intèrprets: Bernard Giradeau, Nadia Farès, Thierry Fremont.

En Phillip és un jove molt independent la vida del qual canvia completament quan la seva germana el deixa inesperadament a cura del seu fill, en Zach, un nen autista de vuit anys que tampoc sembla molt feliç sota la tutela del seu oncle. Una tarda, en Phillip rep la terrible notícia que la mare d’en Zach ha mort en un accident. DUR DE PELAR. 1978 16:20 TV3 (109’) Director: James Fargo. Intèrprets: Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis. Philo Beddoe és un camioner indolent que té fama pel sud de Califòrnia de ser dels millors a l’hora de barallar-se. Els seus millors amics són Orville, que s’encarrega d’organitzar apostes a les baralles on Philo participa, l’orangutan Clyde, i Lyn, una noia il·lusionada per ser una estrella de la música country. Philo té una enganxada amb una colla de motoristes amb ganes de brega i una parella de policies que s’emboliquen sols.

Restaurant Restaurant

LA MUJER MISTERIOSA: NIEBLAS EN EL JARDIN. 2005 15:25 8tv (98’) Director: Georg Stanford Brown. Intèrprets: Kellie Martin, Clarence Williams III, Casey Sander. La Samantha Kinsey, la propietària de la llibreria Mystery Woman, se sorprèn tant com la resta del món quan la seva millor amiga, la Barbara Sommers, queda fora del testament del seu estimat germà, mort en estranyes circumstàncies. Tot i que l’advocat de la família assegura que va ser la mateixa Barbara qui va firmar un document rebutjant la seva meitat de l’empresa familiar, ella afirma que tot és una conspiració dels seus cobejosos familiars i assegura tenir proves d’això. Poc després la Barbara és assassinada.

Tel. 93 896 03 02 Ctra. de Vilafranca (c-15b) km 4,6 08810 Sant Pere de Ribes

Estiu del 1938, Indoxina francesa. En Pierre Balsan, amo i senyor de les ‘terres altes’, amb el renom de ‘El tigre’, està preocupat. Han intentat assassinar-lo i el baró de Pressac, el seu principal competidor, maniobra per impedir que contracti els braços necessaris per a la collita de quinina. En Pierre, a més, no té clar si confessar-li a la seva filla que comparteix la seva vida amb la Sao, una jove vietnamita. En aquest context, en Pierre haurà de fer front al seu passat. I és que en Germain Dumont, un policia nouvingut a Ho Chi Minh, està segur d’haver reconegut en ell l’home que va apunyalar el seu germà, oficial en les trinxeres durant la Gran Guerra. ART HEIST. 2004 23:05 TV3 (95’) Director: Bryan Goeres

Intèrprets: Ellen Pompeo, William Baldwin, Abel Folk.

Barcelona. Museu Nacional d’Art Contemporani. Una banda de lladres irromp a la sala principal d’exposicions i roba una obra d’El Greco d’incalculable valor. No és la primera vegada que passa una cosa així a la ciutat. El propietari, Mr. Boyd demana ajuda a Sandra Walker una especialista en l’art espanyol del Renaixement. La Sandra viu actualment a Nova Jersei i viatja a Barcelona per donar suport a la investigació i un cop allà es troba amb Daniel Marín, el seu expromés, un expert en art espanyol.

PROGRAMA EL ENCANTADOR DE PERROS 10:00 laCuatro El seu gos l’està tornant boig? És agressiu, nerviós, espantadís o massa irritable? Els gossos són nobles i generosos amb nosaltres, però què és el que els donem a canvi? Un lloc on dormir, menjar, afecte ... És suficient per a ells? No podríem anar més enllà, veure què passa a l’interior de les seves ments, dels seus cors, i esbrinar el que necessiten realment? César Millán us ofereix les tècniques pràctiques necessàries per entendre com veu el món el seu gos, quines són les seves necessitats per a una vida pacífica, feliç i equilibrada. L’encantador de gossos us ajudarà a comprendre el que succeeix en la ment del millor amic de l’home ia desenvolupar una relació plena i positiva amb ell.

SERIE ¿QUIÉN VIVE AHÍ? 11:5 laSexta

Les més boniques, les més luxoses, les més avantguardistes, les més petites, les més cares, les més antigues, les dignes d’anunci, les atrevides ... “Quién vive ahí?”, el programa de laSexta que mostra residències úniques i singulars obre les portes de noves llars un divendres més.

PROGRAMA CALLEJEROS 23:45 laCuatro Callejeros narra històries que retraten temes d’actualitat, a través de reporters que de forma propera, amb un llenguatge col·loquial i proper, en primera persona, creen empatia amb l’espectador. El fil conductor és un reporter. A través dels ulls de la seva càmera mostra el que està veient. Cada reportatge recull un sol tema, des de la notícia social més impactant, a l’esdeveniment que ha protagonitzat els últims dies.

G U I A G A S T RO N Ò M I C A

Menú migdia 19€ entre setmana

ESPECIALITAT EN PEIX, CARN MENJAR PER EMPORTAR calsole-@hotmail.com

C/ Padró, s/núm · Tel. 93 897 05 40 08793 Les Gunyoles d’Avinyonet (Barcelona)

Menú pica-pica nits i caps de setmana 29€ Menú enoturisme: visita guiada a Finca Valldosera, tast de vins i caves i dinar al Carnívor (reserva amb antelació) 35€ Calçotades a 35€ (tot inclòs) Obert de dimarts a diumenge al migdia i dijous, divendres i dissabtes nit

I ARA, PROVEU LES NOSTRES PASTES I GNOCCHIS FETES A MÀ


G U I A G A S T R O N Ò M I C A 27

Menú diari 11,50€

• Salons Cabernet, Imperial i Celler • Menjars d’empresa • Comiats de solter/a • Jardins per als aperitius i reportatges fotogràfics • Casa pairal envoltada de vinyes

Temporada de comunions Celebra-la amb nosaltres

FESTA AMB MÚSICA

“Amics de Ca N’Ayxelà”

Per a reserves: Tel. 938 981 117 - 619 74 03 40 BANQUETS DE CASAMENT

Cra. Vilafranca-Sant Jaume, km 2,5 www.restaurantcanayxela.com

CUIXA DE XAI AMB LLIMONA LES PROPOSTES d'en Francesc Murgadas

CUINA CASOLANA, BRASERIA i MENÚ DIARI

SEGON PLAT

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

DIMARTS TANCAT

BAR-RESTAURANT POLIESPORTIU

CONFECCIÓ

MENÚ DIARI 9,70€ ESMORZARS / DINARS / SOPARS

Tapes/Pizzes/Entrepans/Cuina Casolana

PER A UN SEGON

c/ Piscina s/núm. Tel: 93 898 99 67 EL PLA DEL PENEDES

INGREDIENTS NOU RESTAURANT TEMÀTIC Terrassa d’estiu

• 77 tapes d’autor • Vins (totes varietats) • Cubitera 7 begudes • 2 tapes a escollir

7€ 7€ 7€

- 1 cuixa de xai - 4 llimones - 2 cabeces d’all - 3 cullerades d’oli d’oliva - 1 manat de julivert - 1 cullerada de fulles seques de farigola - 1 brot de romaní - Sal i pebre

(Antic restaurant Zero) • Passeig Camp del Rolls • Vilafranca del Pendès • 93 890 06 60

DIFICULTAT GRUP BIENNAL La millor opció per famílies i grups (parc infantil de 150 m2 gratuït per a clients) Santa Magdalena, 49

Però convé recordar que el xai no sols té costelles. I que el forn és una variant de mètode de cocció que certes peces accepten d’allò més. Per això us proposo avui és que agafeu una cuixa ben melosa i la sotmeteu a aquesta cocció. Perfumant-la amb un producte que cada cop utilitzem menys a la cuina del salat. La llimona. La seva combinació amb l’all –que fins i tot farem servir com a acompanyament– resulta d’allò més atractiva i, perquè no dir-ho, més mediterrània. A més, el forn només ens demanarà que, de tant en tant, reguem la peça de carn. El foc, en aquest cas, va sol.

NOVA PROMOCIÓ: CADA 5 MENÚS 1 DE GRATIS! Per 1 € de suplement dina amb cava!!

Ja hem inaugurat!!!

La carn de la primavera per excel·lència a les vores de la Mediterrània és la carn de xai. Un cop passat l’hivern on regna sense discussió el porc, la necessitat de canvi i el seu moment òptim ens porten, encara que no vulguem, cap a la carn de xai. Naturalment, cap a les costellades hereves de la calçotada que acomiada el porc i que completen les carxofes i, dins d’un parell de mesos, les primeres escalivades.

Renteu bé les llimones amb aigua calenta i eixugueu-les a fons. Talleu-ne tres a rodelles fines i retireu la pell colorada de la quarta amb el pelador de verdures. Piqueu ben menuda la pell retirada i espremeu la llimona, colant el suc resultant. Separeu els alls de les cabeces i peleu-ne tres. Talleu-los a làmines fines amb un ganivet ben esmolar. Renteu el julivert, eixugueu-lo, separeu-ne les fulles i trossejeu-les. Disposeu la cuixa de xai, convenientment polida, a la superfície de treball amb la part més molsuda (la de la pell) a dalt i feu-li talls transversals (com els clàssics del peix al forn) una mica fondos. Repartiu entre ells les rodelles de llimona i les làmines d’all introduint-les, junt amb una mica de julivert i de farigola. Passeu la cuixa a una plata de forn i salpebreu-la al vostre gust. En un bol i amb l’ajut de l’enganyamarits, bateu l’oli i el suc de llimona fins emulsionar-ho. Regueu amb el resultat la cuixa de xai i afegiu un got d’aigua a la plata. Remateu-ho espolsant el julivert i la farigola restants pel damunt i incorporant la branca de romaní. Passeu-ho al forn, prèviament escalfat a 180ºC i deixeu-ho coure, tot regant-ho de tant en tant amb el suc de cocció, durant 1 hora i mitja o fins que la sonda us indiqui que la temperatura al centre ja és suficient (80ºC si us agrada la carn ben feta). Quan porteu 1 hora de cocció, incorporar-hi els grans d’all just esclafats amb el full del ganivet per esberlar una mica la pell i evitar que esclatin. Acabada la cocció, tapeu la plata amb paper d’alumini i deixeu que la cuixa reposi durant 10 minuts abans de durla a taula.

CALORIES

PREU

CONFECCIÓ “L’Original” “L’ambient més acollidor per als moments més especials” Tossa de Mar, 12 93 817 07 64

“El primer parc infantil de Vilafranca” Festes privades infantils: 25 nens - 180€ Balcó de les Clotes, 1 93 818 05 12

ESTANC i BAR

· Menú diari: 9 € · Menú festiu: 13 €

Av. Catalunya, 3 Tels. 93 891 82 29 93 891 84 85 LA MÚNIA (Castellví de la Marca)

· Cuina casolana · Carns a la brasa · Menús per a grups CALÇOTADA: 16 €


28 A G E N D A

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DIUMENGE 26 LA SANTÍSSIMA TRINITAT. St. Felip Neri, prevere, fundador.

6,23 9,13

Fa 105 anys El Congrés d’Uruguai suprimeix l’ensenyament religiós a les escoles. Fa 50 anys A Mallorca s’hi celebra l’acabament del “Diccionari català-valenciàbalear”.

10,48 7,38

Fa 45 anys Neix Fernando León de Aranoa, director de cine i guionista espanyol.

PISTES JARDÍ

JARDÍ RECUPERA L’AIGUA AMB UNA BÓTA DE VI

I UN GRONXADOR DE BÓTA

Vintage Wine Rain Barrel

Barrel Stave Swing

Que cada cop hi ha més consciència ecològica sobre la necessitat de no malgastar aigua pel reg, per exemple. I què millor que recuperar l’aigua de pluja amb aquesta bóta de roure? Ideal per qualsevol casa penedesenca, més encara per una bodega. Això sí, et sortirà per 226 €. Ecològic sí, però de baratet, res.

I finalment, i no per aquest motiu baratet, també et presentem el gronxador fet amb les llenques de les bótes de vi. Que quan costa gronxarse com un Bacus? Doncs més de 150 €, ai caram! www.napastyle.com

www.williams-sonoma.com

COMARCA L’ARBOÇ 11:00 (Plaça de la Vila, carrer Major i Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. MERCAT modernista. Fins les 21 h. 11:00 (Plaça de l’Església) Fira Modernista del Penedès. Tast d’aiguardents, absentes, vermuts i c`ctels (amb i sense alcohol). Fins les 21 h. 11:00 Rambla Gener. Fira Modernista del Penedès. TALLERS infantils per aprendre a fer barrets modernistes, maquillatge d’època, pintura i ceràmica. Fins les 14 h i de 17 a 21 h. 11:30 Plaça de la Vila

Fira Modernista del Penedès

Marató de teatre d’època al carrer, amb les actuacions de: Xarop de Canya, presentant l’espectacle “Pregoner” (pl. de la Vila); Tràfec Teatre, amb “Titànic” i “Petons” (rbla. Gener); Xarop de Canya, amb “Ciclistes modernistes” (recinte firal); + A prop, presentant “Marxem? (1a part)” (pl. de la Vila); i Elenc Artístic Arbocenc amb els espectacles “El ball de Can Ribot” i “Minuet” (pl. de la Vila). Fins les 14 h.

12:00 (Rambla Gener i carrer Major) Fira Modernista del Penedès. Animació amb PERCUSSIONISTES d’època, a càrrec de Sambatek Batucada. 12:00 (Palau Gener i Batet) Fira Modernista del Penedès. VISITA guiada pel patrimoni modernista de l’Arboç, a càrrec d’Eduard Jané. 13:15 (Pl. de la Vila) Fira Modernista del Penedès. SUBHASTA solidària a favor de l’Ong Mans per l’Acció Solidària. Acte conduit per Xavier Llaó i Marta Salmeán. 17:30 (La Giralda) Fira Modernista del Penedès. OBERTURA de l’edifici a preu especial. Fins les 19 h. 17:30 (Plaça de la Vila, recinte firal, Rambla Gener) Fira Modernista del Penedès. Marató de TEATRE d’època al carrer, amb les actuacions de: Xarop de Canya, presentant l’espectacle “Musical” (recinte firal); Tràfec Teatre, amb “Titànic” (rbla. Gener); Xarop de Canya, amb “Jocs de cucanya” (recinte firal); + A prop, presentant “Marxem? (2a part)” (rbla. Gener); Elenc Artístic Arbocenc amb els espectacles “El ball de Can Ribot” i “Minuet” (pl. de la Vila); Tràfic Teatre, amb “Petons” (pl. de la Vila) i Xarop de Canya amb “Personatges moderinstes (recinte firal). Fins les 21 h. 18:00 (Plaça de la Puntaire) Fira Modernista del Penedès. Interpretació de la CANTATA “Al ball sense un badall”, organitzat per l’Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès i amb la participació també de l’Escola Sant Julià i el Col·legi Residència de l’Arboç. 18:30 (Casa de Cultura) Fira Modernista del Penedès. VISITA comen-

tada a l’exposició “Retorn del Titànic”, a càrrec de Joaquim Sicart. 20:00 (Plaça de l’Església) Fira Modernista del Penedès. CATA de la Fira. Tast popular gratuït de còctel a base d’aiguardents i fruita . CAL RUBIÓ (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 14:00 (Societat) PAELLA popular. Cal comprar tiquet. CALAFELL 09:00 (Pl. Paösos Catalans) MARXA nòrdica. 10:00 (Casa Barral) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES, es projectarà el vídeo “Veus de la mar domèstica”, de Sergi Pijuan. Fins les 13 h. 10:00 (Escenari de la Confraria de Pescadors) Fira del Mar. Inici de les RUTES i itineraris pel patrimoni històric de Calafell “Vivint la mar domèstica”, recorregut literari basat en la vida de l’escriptor i editor Carlos Barral. A través de la seva obra literària sobre el paisatge marienr de la costa catalana es visitaran espais del Calafell d’avui que remetin al seu passat, quan els pescadors i les seves famílies eren els habitants de la platja. Cal reserva prèvia. 11:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. Exhibició d’antics oficis: armadors d’arts, palangrers, nansaires, remendadores i calafats... i confecció de nusos i estris de pesca, a càrrec dels pescadors de Calafell. També hi haurà TALLERS infantils mariners i, a les hores concertades, sortides a VOGAR en llagut

ançats, 100% fin essos 0% inter

(cal inscripció prèvia). Fins les 14 h i de 17 a 21 h. 11:00 (Dependències municipals de la platja) Fira del Mar. EXPOSICIÓ “Barques a la sorra, mirades dels pintors, veus dels Pescadors”. Fins les 14 h i de 17 a 20 h. 11:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. ESPECTACLE itinerant d’animació marinera “Ictini I”. Fins les 13 h. 11:00 (Antiga Destil·leria de l’Hostal) 6es Jornades de la Penedesfera. MARIDATGE firtual entre productes del camp de Terra i Taula i El Teu Sommelier de Vidirecte.cat, amb la presentació d’un tasta gastronòmic dels principals productes del camp de la Costa Daurada. 12:30 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. Demostració de PESCA tradicional de la platja “l’arrossegall”. 18:00 (Escenari de la Confraria de Pescadors) Fira del Mar. CONTE infantil i musical “El nen de Sant Pere”. 19:00 (Voltants de la Confraria de Pescadors, Pg. Marítim de Sant Joan de Déu) Fira del Mar. ESPECTACLE itinerant d’animació marinera “Ictini I”. Fins les 20 h. 23:55 (Antiga Destil·leria de l’Hostal) 6es Jornades de la Penedesfera. CLOENDA on line de les jornades amb la publicació a www.penedesfera.cat de les fotografies guanyadores del concurs fotogràfic de la 1a Instameet del Penedès.

CAN ROSSELL DE LA COSTA (SUBIRATS)

LA GORNAL (CASTELLET I LA GORNAL)

10:00 (Aula de Natura) TALLER de tast de caves conduïda per la viticultora Mar Capdevila i l’enòleg i sommelier Joan Munné. També es farà una passejada entre vinyes. Cal reserva prèvia.

18:00 (Sala polivalent Montserrat Roig) Representació de l’obra de TEATRE infantil “Llepafils”, a càrrec de produccions Teatre al Detall.

CASTELLET (CASTELLET I LA GORNAL) 12:00 RUTA “Castellet medieval i el Pantà del Foix”. Cal rserva prèvia. CASTELLVÍ (CASTELLVÍ DE LA MARCA) 14:30 (Camp de futbol) Festa del Club de Futbol. PAELLA d’arròs i seguidament BALL amb el conjunt Memory. COMA-RUGA (EL VENDRELL) 08:00 (Pl. Germans Trillas) 71a Setmana de la Bicicleta. Inici de la MARXA cicloturista El VEndrell Costa Daurada. 09:00 (Riuet) Sortida de MARXA nòrdica. GELIDA 12:00 (Sol Solet) Inici de la RUTA modernista a Gelida per conèixer les principals característiques d’aquest moviment cultural i les particularitats del modernisme al Penedès. La ruta inclou el recorregut per 9 cases modernistes i visita a una part d’una d’elles, Cal Jové. Cal reserva prèvia.

LES GUNYOLES (AVINYONET DEL PENEDÈS) 09:00 (Plaça de l’Era) Campionat de Catalunya d’ENDURO. Fins les 13 h. LAVERN (SUBIRATS) 18:30 (Ateneu Agrícola) Primer CONCERT de primavera, a càrrec de joves intèrprets de Lavern. També hi participarà l’actriu Raquel Santiago acompanyada per la pianista Montse Rios i el Trio Vinea. LA LLACUNA 11:30 (Castell de Vilademàger) Aplec del Castell. MISSA. En acabar, VERMUT per tothom i ballada de SARDANES amb la cobla Terres de Marca.

GUARDIOLA DE FONT-RUBÍ (FONT-RUBÍ) 20:00 (Centre Recreatiu) BALL de saló amb l’orquestra Almas Gemelas. Hi haurà sorteig.

TEÒRICA EXPRESS MÈTODE EXCLUSIU

Saps quan comences... i quan aproves! RÀPID - EFICAÇ - DIFERENT - ÚNIC - SEGUR - EXPRESS

Rambla Nostra Senyora, 26 Telèfon 93 892 24 08 VILAFRANCA DEL PENEDÈS Carrer Triola, 3 Telèfon 93 818 38 67 SANT SADURNÍ D’ANOIA

www.autoescolaolivella.com

Què és Teòrica Express? • Treu-te la teòrica de cotxe en un temps rècord. • Sabràs el dia de l’exàmen el mateix dia que et matricules. • Professors titulats. • Seguiment personalitzat del formador amb objectius individuals diaris. • Garantim fiabilitat i compromís.

Avantatges

CUR BON SOS IFICA TS

• Sistema exclusiu de motivació als alumnes. • Mètode fàcil i dinàmic. • Aules informatitzades. • En acabar la classe pots continuar la teva formació al telèfon mòbil. • Pla de seguiment individual diari.


A G E N D A d i u m e n g e 29

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013 14:30 (Castell de Vilademàger) Aplec del Castell. PAELLA d’arròs a càrrec de les colles de Gegants i Grallers de La Llacuna i Diables de La Llacuna. Cal comprar tiquet. Durant tot el matí es podran comprar els tortells típics. LLORENÇ DEL PENEDÈS 14:00 (La Cumprativa) ARROSSADA popular. Cal comprar tiquet. 14:00 El Centre

Cicle Sonaprop

Últim CONCERT d’aquest cicle de concerts íntims, a càrrec del grup Inspira presentant el seu darrer disc “Amunt!”. 19:00 (La Cumprativa) BALL de saló ambl’orquestra Stres Band. ELS MONJOS (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 19:00 (Casa de Cultura Mas Catarro) Representació de l’obra de TEATRE “Arrugues”, a càrrec del grup de teatre El Molí. 19:00 (Casal de la Gent Gran) BALL de tarda amb Josep Aymí. LA RÀPITA (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 11:00 (Castell de Penyafort) RUTA dels refugis antiaeris i dels avions. Cal inscripció prèvia. 14:00 (Pl. de Ramon Cabré) 27è aniversari del Casal de la Gent Gran. DINAR popular i seguidament, BALL amb el showman David. SANT MARTÍ SARROCA 14:00 (Pavelló poliesportiu) Festa de la Gent Gran. DINAR de germanor. Seguidament, lliureament de les plaques commemoratives als avis més grans del poble. 20:00 (El Centre) BALL de saló ambl’orquestra Flaix. Hi haurà sorteig. SANT MIQUEL D’OLÈRDOLA (OLÈRDOLA)

ble inscripció prèvia). També a les 12:30 i a les 16:00. SANT SADURNÍ D’ANOIA 10:30 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. TALLER de Sevillanes. 10:30 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. Actuacions dels TIMBALERS dels Tabalots. 11:00 (Pg. del Parc, 1-3) CONFERÈNCIA dels Testimonis Cristians de Jehovà. 11:00 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. Taller de DANSA del món: Banjara. 11:30 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. Taller de BOXA amb el campió Xavi “Tsunami” Urpí. 11:55 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. TALLERS de: il·lusionisme de cartes Kylian, tatuatges amb henna i pintura amb xocolata. 12:10 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. Actuació de BOLLYWOOD Om Shanti. Seguidament, concert del grup Combo de l’Inter. En acabar Dansa del món i estàtua humana a la Rambla de Catalunya. 12:10 (Pl. dels Germans Segura Viudas) 4t Tasta el món. Durant tot el matí tast de PLATS típics d’Andalusia, Argentina, Catalunya, Equador, França, Galícia, Marroc, Portugal i Rússia. SANTA FE DEL PENEDÈS

SEGUR DE CALAFELL (CALAFELL) 11:00 (Port Segur-Calafell) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES. Hi haurà activitats: regata d’exhibició de velers artesans amb modelisme, visita al vaixell de vigilància de la Guàrdia Civil, etc. Fins les 14 i de 17 a 20 h. 11:00 (Port Segur) Fira del Mar. Jornada de PORTES OBERTES a l’Escola de Vela Sind Cat House. Hi haurà passejades per als més petits i exposicions de dues embarcacions. Fins les 13.30 h. TORRELLES DE FOIX

SANT PERE DE RIBES

EL VENDRELL

08:00 (Pl. de l’església) Sortida de la CAMINADA a la Trinitat, al terme municipal de Sitges.

09:00 (Aparcament del Pèlag) SORTIDA de la caminada “Les Torres de Selma i Mas Manlleva: vinyes ecològiques enmig del bosc, vins amb aromes d’amor per la terra i notes d’història dels temps dels Templers”. Cal inscripció prèvia. 09:30 (Pàrquing de l’av. del Camp d’Esports) 71a Setmana de la Bicicleta. Confirmació d’inscripcions i entrega de DORSALS. Fins les 10.30 h. 10:30 (Pàrquing de l’av. del Camp d’Esports) 71a Setmana de la Bicicleta. Recompte dels grups que

18:30 (Centre Cultural i Recreatiu) Representació de l’obra de TEATRE “100 quarts de quinze”, a càrrec del grup 3/4 de Quinze del Centre Cultural. SANT QUINTÍ DE MEDIONA 11:00 (Les Deus) VISITA guiada a les Deus i nucli històric (imprescindi-

12:30 Plaça Milà i Fontanals

Diada del Firal 11:00 Av. del Camp d’Esports

71a Setmana de la Bicicleta

Sortida de les carrosses i dels ciclistes (grups, escoles, entitats, penyes, etc.). En arribar a la pl. Francesc Macià, benedicció de bicicletes i carrosses. El recorregut acabarà a la Rambla, on es lliuraran els premis (13 h. aprox) i es farà el SORTEIG de la bicicleta de la campanya “Pedalem junts per a una mateixa causa”. 14:00 (Associació de la Gent Gran del Vendrell-Tívoli) DINAR per als socis i no socis i seguidament, BALL amb música en viu (fins les 17.30 h). 19:00 (La Lira) BALL de vetlla i pica pica amb Jordi Fernàndez. VILAFRANCA DEL PENEDÈS 07:30 (Local del CEP) Sortida amb BTT “7 cims del Penedès”. 09:30 (Zona esportiva) 19è Campionat de Catalunya de BITLLES catalanes.

11:00 (Castell de la Geltrú) 16a exposició de Bonsai “Ciutat de Vilanova”. Activitat “Com tenir cura del meu BONSAI?”. Tothom pot portar el seu bonsai i els participants en l’exposició li explicaran què cal fer. 12:00 (Centre d’Art Contemporani La Sala) VISITA comentada a l’exposició “Manel Armengol. Transicions. Els setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina” 17:30 (Teatre Círcol Catòlic) Espectacle de la Xarxa. Representació de l’obra de TEATRE familiar “El Flautista d’Hammelín”, a càrrec de la cia. Peus Grossos.

Diada castellera del Firal amb la participació dels Capgrossos de Mataró, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Xicots de Vilafranca. 17:00 (Rambla Sant Francesc) 28è Aplec de la SARDANA, amb les cobles Maricel i Marinada. 18:00 (Teatre El Casal) BALL de saló amb l’orquestra Loren. Hi haurà sorteig. 19:00 (Cinema El Casal) Cineclub Vilafranca. Projecció de la PELLÍCULA “La Caza”. 19:00 (Teatre Cal Bolet) Representació de l’obra de TEATRE “9 maletes”, protagonitzada per Mercè Sampietro i Eduard Iniesta.

18:30 (Centre Cívic Salvador Benach) CONCERT “El Penedès”, a càrrec de la Coral Llebeig de Sant Pau d’Ordal que recitarà el poema músico-vocal dedicat a la comarca, a les vinyes i als seus vins.

11:00 (Conjunt monumental) RUTA teatralitzada “Olèrdola, la ciutat medieval del segle XI”. Cal reserva prèvia.

SANT PERE DE RIUDEBITLLES

opten als premis i entrega d’OBSEQUIS.

18:30 (Foment Vilanoví) BALL de saló. 19:00 (Auditori Eduard Toldrà) CONCERT “Tàndem d’orquestres”, a càrrec de l’orquestra de grau professional de l’Escola Conservatori Municipal de Vilanova i l’orquestra de l’Institut Oriol Martorell de Barcelona. 20:00 (Castell de la Geltrú) 16a exposició de Bonsai “Ciutat de Vilanova”. Activitat “Com tenir cura del meu BONSAI?”. Tothom pot portar el seu bonsai i els participants en l’exposició li explicaran què cal fer. VILO BÍ DEL PENEDÈS 19:30 (Centre Cívic Jaume Via) BALL de saló ambl’orquestra Montse & Joe Transfer.

10:30 (Escola Dolors Piera) 1r CROS escolar. 11:00 (Camí de Pacs, cruïlla amb el Balcó de les Clotes) Activitat familiar “HERBES remeieres a Sant Pau” per aprendre a reconèixer les principals plantes aromàtiques i remeieres del nostre entorn.

08:00 (Davant l’Ajuntament) Sortida amb BTT “7 cims del Penedès”. 12:00 (Vinseum) VISITA teatral al Palau Reial “Històries de Palau”. Cal reserva prèvia. 12:00 (Auditori municipal) CONCERT familiar “Sona Bach”, a càrrec de la cia. Auditori de Barcelona.

TELEVISIÓ VILANOVA I LA GELTRÚ 10:00 (Rambla de la Pau, al voltant del monument a Francesc Macià) MERCAT d’artesania. Fins les 14 h. 10:00 (Escoles Canigó, Ginesta, Llebetx i Arjau) PATI obert. Les instal·lacions i patis d’aquestes escoles estaran obertes al públic fins les 20 h.

CINEMA NO MIRES ATRÁS. 2006 11:55 8tv (100’) Director: Armand Mastroinai. Intèrprets: Cheryl Ladd, Amy Grabow, Denise Grayson. Els Estats Units, anys 50. Elizabeth Leroy és una jove de profundes conviccions religioses que, enamorada

del reverend de la seva ciutat, es compromet amb ell just abans que aquest s’allisti en l’exèrcit per donar suport moral a les tropes nord-americanes a Corea. Al cap d’uns mesos, l’Elizabeth rep la notícia que el seu promès ha mort en combat. Aquesta serà la primera d’una llarga sèrie d’adversitats que posaran a prova la seva fe. LO QUE HICE POR AMOR. 2006 13:40 8tv (88’) Director: Mark Griffiths. Intèrpre ts: Jeremy London, Dorie Barton, James Edson. La filla d’un ranxer, promesa amb un jove advocat de ciutat, aconsegueix que aquest últim accedeixi a passar el Nadal en el ranxo familiar de les muntanyes. Però una successió de desastres imprevistos auguren la seva entrada en la família amb mal peu. El seu futur sogre, un home tosc i malintencionat, no li donarà treva. ESFERA. 1998 15:35 8tv (124’) Director: Barry Levinson. Intèrprets: Dustin Hoffman, Sharon Stone, Samuel L. Jackson. A una mica més de 20.000 metres sota el mar, en un remot lloc de l’Oceà Pacífic, s’amaga un dels secrets més ben guardats guardats del govern americà i possiblement el més important descobriment de la història de la humanitat: una nau aparentment alienígena que es conserva intacta a les profunditats de l’oceà des de fa gairebé 300 anys. Un equip de científics viatja al fons marí amb una inquietant missió: analitzar la nau i investigar el seu origen. LA HISTORIA DE JOAN BROCK. 2003 17:30 8tv (85’) Director: Mike Robe. Intèrprets: Carey Lowell, Dylan Walsh, Rod Wilson. Joan Brock és una dona extraordinària que és capaç d’avançar i evolucionar malgrat les adversitats de la vida. Professora en un col•legi de nens cecs, té la desgràcia de perdre la vista, la qual cosa la situa en la mateixa condició que els seus alumnes. El seu suport és el seu marit, però quan ell mor d’una greu malaltia es veu obligada a recollir, un cop més, els trossos de la seva vida. Sortosament retrobarà Jim, un antic amic de l’institut que ara és un prestigiós expert en papallones.


30 A G E N D A

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DILLUNS 27 Sts. Agustí de Canterbury, bisbe; Juli i Ranulf, mrs.

COMARCA EL PLA DEL PENEDÈS 16:00 BIBLIOBÚS Montau (fins les 19 h). SANT MARTÍ SARROCA 16:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 19 h). SANT SADURNÍ D’ANOIA 20:30 (Local d’Amics del Cinema) 9è Cicle de Cinema Brasiler. Projecció de la PEL·LÍCULA “Heleno - O príncipe maldito”. EL VENDRELL 18:00 (La Fusteria) Inauguració de l’EXPOSICIÓ “Construccions de pedra seca”. VILAFRANCA DEL PENEDÈS 19:30 (Biblioteca Torras i Bages) Presentació del LLIBRE “Estalvia, és

6,22 9,14

TELEVISIÓ CINEMA EL AMOR LLEGA SUAVEMENTE, 2003 17:20 8tv (85’) Director: Michael Landon Jr. Intèrprets: Katherine Heigl, Corbin Bernsen, Theresa Russell. L’Aaron Claridge mor mentre condueix la seva esposa, una jove mestra que està embarassada, amb carreta al

La família de Maria Rodríguez Rodríguez Volen agrair les mostres de condol rebudes. També l’antenció dispensada pels serveis professionals sanitaris: d’atenció primària (Sant Martí Sarroca), del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (urgències, hospital i servei de pal·liatius) Sant Martí Sarroca, maig 2013

Fa 100 anys Neix Vicente Calderón, dirigent esportiu espanyol, president de l’Atlètic de Madrid

11,41 8,45

gratis: idees i consells per a l’estalvi quotidià”, a càrrec de la seva autora Irene Gelpí. 20:00 (Sala Mn. Vinyeta) Grup de Diàleg. XERRADA “El Diàleg Església - Món als 50 anys del concili Vaticà”, a càrrec de mons. Sebastià Taltavull. 20:30 (Col·legi Sant Ramon) PRESENTACIÓ de la 32a edició del Torneig d’hoquei l’Enxaneta.

llarg de les vastes planes americanes. Desesperada, la noia no té més remei que acceptar un matrimoni de conveniència amb el vidu Clark Davis, que la vol perquè l’ajudi a criar la seva filla Missie durant l’hivern. Passat aquest temps, a la primavera, li promet un passatge de tornada a ella i el seu nadó. La petita Missie és inicialment hostil a la ‘mare substituta’, però a mesura que passen els mesos en Clark aconsegueix guanyar-se l’afecte de la seva esposa.

P I S TA TELEFONIA EL SEU PRIMER MÒBIL 1stFone Es tracta d’un mòbil amb el qual només podrà trucar a uns números determinats. Els dels pares, dels avis... Bé, els que nosaltres li introduïm. Fins a un màxim de 12. Una bona manera de tenir-los localitzats sense que es gastin una pasta amb trucades ni amb baixarse productes. De moment, només el trobareu a la Gran Bretanya. A uns 65 €.

EL PRECIO DEL PODER. 1983 22:30 8tv (163’) Director: Brian De Palma. Intèrprets: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer.

http://1stfone.myownfone.com/

Tony Montana i Manny Ray són dos presos cubans que s’han exiliat als Estats Units. A la ciutat de Miami, s’integraran en el clan del narcotraficant Frank López, organització en la qual en Tony anirà ascendint a poc a poc, fins a eliminar en Frank i convertir-se’n en el cap suprem. La nòvia d’aquest, anomenada Elvira, es convertirà en la seva amant, tot i que en Tony sempre sentirà un impuls incestuós cap a la seva germana, la Gina.

la dinovena temporada. Creada pel dibuixant Matt Groening, amb ocurrències i bogeries, el guió, en els seus 20 anys d’emissió, sempre s’ha caracteritzat per ser intel·ligent i mordaç, una sàtira de la classe mitjana nord-americana i de tot el que troba al seu pas. Homer Simpson, el pare de la família, treballa com a inspector de seguretat a la central nuclear d’Springfield. És el típic nord-americà, una mica descuidat i amb sobrepès, està casat amb Marge i té tres fills. Com habitualment, personatges

SÈRIE CSI LAS VEGAS 22:15 Telecinco

Després de conèixer a D.B. Russell, el nou supervisor del CSI, els forenses van a un singular escenari: un tramvia públic en què han tingut lloc múltiple homicidis. Els primers indicis revelen que un tiroteig i diversos apunyalament han acabat amb la vida de diversos innocents i han deixat ferits a diversos viatgers. El principal testimoni de la massacre és un jove la mare del qual està greument ferida. Traumatitzat pel succés, el noi és incapaç de parlar pel que Nick tracta de buscar una connexió amb ell que li permeti guanyar-se la seva confiança.

12è ANIVERSARI

LOS SIMPSON 14:00 Antena3 La sèrie amb major audiència en la història de la televisió ja va per

JORDI PETIT QUERALTÓ

20 de maig de 2001

Molt especialment a l’equip d’Oncologia, a tota la resta de professionals de l’hospital, als voluntaris i també als pallassos d’hospital (pallapupas).

Ahir, avui i sempre, estaràs amb nosaltres; el teu record forma part de les nostres vides. T’estimem.

També volem agrair el recolzament constant que hem rebut de totes les associacions, entitats i persones.

Els teus pares, germà, família i amics

Gràcies a tots el nostre fill ha pogut gaudir d’una vida plena i feliç. Ha valgut la pena. Les Cabanyes, 21 de maig del 2013

Diumenge 26 de maig a l’església de Sant Pere Molanta, a 2/4 de 12 del matí, se celebrarà una missa en memòria teva, Jordi.

FRANCISCO GONZÁLEZ ESTEBAN

ISABEL VILLADA TEJADA

12 aniversario de su fallecimiento el 25 de Mayo de 2013

El seu espòs, Gabriel Sendra Estela; filla, Anna; fill polític, Josep; nétes, Anna i Júlia, agraeixen les mostres de condol rebudes.

Su esposa, hijos, nietos y bisnietas

famosos surten parodiats en els nous episodis.

SÈRIES D’ANIMACIÓ

La família d’en Pau Ortega Amat vol agrair la professionalitat i la dedicació rebuda, per part de tot l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Siempre te llevamos en el corazón

Fa 70 anys Neix Eduardo Teddy Bautista, cantant espanyol i president del SGAE Fa 25 anys El Senat dels Estats Units ratifica un acord per eliminar 2600 míssils dels arsenals dels Estats Units i la Unió Soviètica.

Va morir cristianament el 21 de maig de 2013

Vilafranca del Penedès, maig 2013

La família de

PACO CASTAÑO MUÑOZ agraeix en aquests moments tan difícils les mostres de suport rebudes.

Gràcies. Vilafranca, 4 de maig de 2013


A G E N D A 31

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DIMARTS 28 Sts. Germà, bisbe; Emili, Fèlix, Príam, Llucià i Eladi, mrs.

6,22 9,15

Fa 95 anys Es declara la independència de la República Democràtica d’Armènia. Fa 5 anys Al Nepal, l’Assemblea Constituent aboleix la monarquia que governava el país, i estableix una república federal.

12,28 9,55

Fa 5 anys Mor a Barcelona Sebastià Salellas i Magret, advocat català, se’l recorda per ser un gran defensor dels drets humans i pel seu esperit revolucionari.

PISTES CUINA

CUINA

E S P O RT S

LA CUINA INVISIBLE

UN GIMNÀS A L’OFICINA

Miniki

No, Sweat!

RELAXA’T EN UNA BÓTA DE VI

Sí. Resulta que en Darryl Agawin va pensar... Perquè no aprofitar el mobiliari per poder crear un minigimnàs a l’oficina. O al despatxa de casa. I així és. Taules que es desmunten per crear estris per poder fer gimnàstica. Una forma de mantenir-se en forma (valgui la redundància) sense sortir de l’oficina.

Wine Barrel Stave Hammock

Sovint, els dissenys més senzills són els millors. Com és el cas de l’Eggstractor, aquest batedor que, al mateix temps, serveix per separar clares dels rovells. El regal ideal per als més pastissers.

Per a apartaments i pisos diminuts hem trobat aquesta original cuina que, quan està tancada, passa totalment desaparcebuda. Malgrat tenir tot allò que necessita una cuina (en petitó, això sí: placa d’inducció, nevera, pica, espai per guardar coberts i vaixella...). Original i discret, sí senyor@!

www.yankodesign.com

www.miniki.eu

http://darrylagawin.com/

www.napastyle.com

SEPARA LA CLARA DEL ROVELL I BATE-HO Eggstractor

COMARCA SANT PERE DE RIBES 19:00 (Biblioteca Manuel de Pedrolo) Acte relacionat amb la Setmana d’Europa als municipis de Catalunya. TAULA RODONA “Quina Europa tenim, quina Europa volem: El nostre debat”, amb Esther Niubó, directora de la Fundació Rafael Campalans; Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Eurioeu i Núria Mestre Bertran, regidora de Cooperació de Sant Pere de Ribes, com a moderadora. SANT SADURNÍ D’ANOIA 19:30 (La Llar) XERRADA “Banca ètica: la dignitat del diner”, a càrrec de Joan Torrents, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. 20:00 (Capella de l’Índex) CONFERÈNCIA “Els beneficis de l’educació emocional per a infants de 0 a 3 anys. El repte de les Escoles Bressol Municipals”, a càrrec de

la filòsofa i pedagoga Anna Mascaró Colls. 20:30 (Local d’Amics del Cinema) 9è Cicle de Cinema Brasiler. Projecció de la PEL·LÍCULA “Paraísos artificiais”.

6è de primària de totes les escoles de la vila. 19:30 (Biblioteca Torras i Bages) TERTÚLIA literària “El quinto en discordia”, de Robertson Davies. Moderada per Elvira Mestres.

TORRELLES DE FOIX

VILANOVA I LA GELTRÚ

16:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 19 h).

10:00 (Centre Cívic La Sardana) XERRADA per a la gent gran “Gestió del nostre pressupost: és possible reduir despeses?”. Cal inscripció prèvia. 19:00 (Toc: Espai d’entitats) Presentació del LLIBRE “La medicina unida”, a càrrec de la metgessa Carme Casamajor i de l’autora del llibre, Ana M. Ortiz Reparaz

EL VENDRELL 18:00 (Biblioteca Pública Terra Baixa) Roda de CONTES, a càrrec dels alumnes de P5 de l’Escola Marta Mata. Adreçat a infants de 2 a 6 anys. 20:00 (La Lira) Psico-LIRA “Inconscient col·lectiu i energia”, a càrrec de l’entrenadora de la ment i lideratge, Encarnita Gonzàlez. 21:00 (La Lira) ASSEMBLEA general ordinària de la Lira Vendrellenca. VILAFRANCA DEL PENEDÈS 17:30 (Auditori municipal) CANTÀNIA “Ha passat un àngel”. 23è Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola. Adreçada a l’alumnat de

Anunci Per Decret de l’Alcaldia núm. 199/2013, s’ha aprovat convocar concurs públic, mitjançant procediment obert, per a l’atorgament de concessió administrativa de l’ús AJUNTAMENT privatiu del bé demanial de la zona D’OLÈRDOLA (ALT PENEDÈS) esportiva de Daltmar, amb subjecció al projecte i plec anteriorment aprovats, condicionat al fet que si es presentés alguna al·legació o reclamació durant el termini d’informació pública del projecte, que inclou els plecs de la concessió administrativa, que finalitza el 28 de maig de 2013, el procés de licitació de concessió administrativa quedaria en suspens fins que no es resolguessin les esmentades al·legacions o reclamacions. 1.- Entitat adjudicatària a) Organisme: Ajuntament d’Olèrdola b) Dependència que tramita l’expedient: Secretaria 2.- Objecte del contracte a) Descripció: concessió d’ús privatiu de la zona esportiva de Daltmar (Olèrdola) que inclou les pistes, piscina

La filla d’un ranxer, promesa amb un jove advocat de ciutat, aconsegueix que aquest últim accedeixi a passar el Nadal al ranxo familiar de les muntanyes. Però una successió de desastres imprevistos auguren la seva entrada en la família amb mal peu. El seu futur sogre, un home tosc i malintencionat, no li donarà treva. ENCARA SÉ QUE VAU FER L’ESTIU PASSAT. 1999 22:30 8tv (96’) Director: Danny Cannon. Intèrprets: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr., Brandy Norwood, Mekhi Phifer.

TELEVISIÓ CINEMA LO QUE HICE POR AMOR.2006 17:20 8tv (88’) Director: Mark Griffiths. Intèrprets: Jeremy London, Dorie Barton, James Edson.

Un any després d’estar a punt de ser assassinada per en Ben Wi-

i servei de bar – restaurant. b) Termini de la concessió: 2 anys prorrogable per períodes successius de dos anys fins un màxim de 10 anys. 3.- Tramitació, procediment forma d’adjudicació a) Tramitació: ordinària b) Procediment: obert c) Forma: selecció en funció de diversos criteris 4.- Pressupost base de licitació a) Cànon fix favor de l’Ajuntament de 300/ mensuals mínim b) Cànon variable: 10% del rebut per l’adjudicatari en concepte de preu/ ingrés per subarrendament de part de les instal·lacions per la seva explotació. 5- Garanties Definitiva: 12.000€ 6.- Presentació d’ofertes a) Data límit de presentació: 15 dies naturals comptats des del següent al de la publicació de l’anunci de licitació al BOP de Barcelona, de 8:00 a 15:00 h, si el darrer dia fos inhàbil o dissabte es prorrogarà fins el primer dia hàbil.

VINS

Bé, en una hamaca feta a partir d’una bóta de vi. Asseguren que la curvatura natural de les lames de la fusta de la bóta t’asseguren un descans d’allò més confortable. Caldrà provar-ho.

llis, un psicopàta pescador a qui va atropellar accidentalment al costat de tres amics donant-lo per mort i que després va tornar per venjar-se’n, la Julie James ha tallat amb el seu nòvio, en Ray (l’altre supervivent de la tragèdia,) i ha deixat la seva ciutat natal per anar a la universitat. Una estranya trucada li anuncia que és la guanyadora d’un cap de setmana en una illa paradisíaca, lloc en què el malson tornarà a repetir-se. BENAURATS EL QUE TENEN SET. 1997 23:10 TV3. 113 Director: Carl Jørgen Kiønig. Intèrprets: Kjersti Elvik, Gjertrud L. Jynge, Lasse Kolsrud.

Una película basada en el bestseller homònim d’Anne Holt. La detectiu Hanne Wilhelmsen, una dona intel·ligent i atractiva, investiga un cas de violació. Les pistes fan sospitar que la violació té a veure amb tot un seguit de crims comesos per un misteriós assassí en sèrie que terroritza la ciutat d’Oslo.

CONCURS EL GRAN DICTAT 20:20 TV3 Aquest espai que presenta Òscar Dalmau és un concurs on el català actual, el que es parla al carrer, és el protagonista. El seu objectiu bàsic és no destrossar la llengua catalana. El programa combina els coneixements de la llengua catalana amb l’entreteniment. S’han de dir bé una colla de barbarismes, resoldre enigmes, lletrejar paraules sense veure-les i l’última prova del concurs és un gran dictat en el qual els participants han d’escriure el nombre més alt de paraules sense cap error.

b) Documentació a presentar: la indicada en la clàusula 3.3 del plec de clàusules administratives. c) Lloc de presentació: Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olèrdola, Av. Catalunya, 12, 08734, Olèrdola, telf. 93.890.35.02 fax. 938817.10.59. 7.- Obertura de les ofertes L’obertura del sobre B: el dilluns següent a l’acabament del termini de presentació de les ofertes, de no ser dia hàbil el dimarts. 8.- Documentació requerida per acreditar les condicions mínimes de solvència econòmica i tècnica. L’establerta en l’apartat 3.3 del plec del clàusules administratives particulars. 9.- Criteris d’adjudicació Els que consten a la clàusula 3.2 del clàusules administratives particulars. Josep Tort Miralles Alcalde Olèrdola, 17 de maig de 2013


32 A G E N D A

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DIMECRES 29 Sts. Just, bisbe d’Urgell; Maxim, bisbe. Pere Sans, dom. bisbe, mr.

COMARCA

6,21 9,15

13,07 11,06

ció i reconeixement precoç de l’ICTUS”. EL VENDRELL

CANYELLES 16:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 19 h).

19:30 (Biblioteca Pública Terra Baixa) Club de LECTURA “Primavera. Estiu, etcètera” de Marta Rojals.

LA GRANADA

VILAFRANCA DEL PENEDÈS

11:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 13.30 h).

17:30 (Auditori municipal) CANTÀNIA “Ha passat un àngel”. 23è Memorial Josep Anton Casas de música a l’escola. Adreçada a l’alumnat de 6è de primària de totes les escoles de la vila.

LES CABANYES 11:00 BIBLIOBÚS Montau (fins les 13.30 h). PACS DEL PENEDÈS 15:30 BIBLIOBÚS Montau (fins les 18.30 h). SANT SADURNÍ D’ANOIA

18:00 (Pels carrers del centre)

32a Diada dels gegants de la Vigília de Corpus.

20:30 (Local d’Amics del Cinema) 9è Cicle de Cinema Brasiler. Projecció de la PEL·LÍCULA “A música segundo Tom Jobim”. 22:00 (Porxos de l’Església) ASSAIG de la Coral. En acabar, coca i cava. SEGUR DE CALAFELL (CALAFELL) 10:30 (Sala d’actes Dependències Municipals ) XERRADA “Preven-

S E RV E I S

BELLESA I MODA

Fa 110 anys Neix Bob Hope, actor i comediant britànic-nord-americà. Fa 60 anys L’explorador i alpinista neozelandès Edmund Hillary i el xerpa Tenzing Norgay són les primeres persones a aconseguir fer el cim de l’Everest.

Cercavila amb els Gegants de Vilafranca, Nans, Capgrossos i Àliga. En arribar a la pl. de la Vila, ballada de lluïment de cada colla participant, tot seguit, lliurament del regal geganter i xocolatada per a tota la mainada. 18:30 (Escorxador) XERRADA organitzada per l’ADC “La manipulació d’aliments sense risc”, a càrrec de la farmacèutica Núria Figuera.

VILANOVA I LA GELTRÚ 10:00 (Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà) XERRADA “Els nens/es com a els nostres miralls”, a càrrec de Patrícia Cabeza. Cal inscripció prèvia. 17:30 (IMET. Institut Municipal d’Educació i Treball) XERRADA “Acompanyar els nostres fills i filles adolescents en la presa de decisions”, adreçada a pares, mares amb fills adolescents i qualsevol altra persona interessada en la temàtica.

P I S TA JARDÍ TREBALLA DES DEL BALCÓ BalKonzept. Rephorm Fabricat en plàstic reciclable de polietlilè i resistent a l’aigua, ara podràs treballar des del balcó amb bones vistes (bé, lo de les vistes dependrà del teu balcó) i al mateix temps, tenir una jardinera. Treballar o prendre’t una copa o un cafè. I, enlloc de plantes, també pots optar per fer-ho servir de glaçonera i posar-hi les teves begudes. Un concepte original que et sortirà per poc més de 100 €.

TELEVISIÓ CINEMA FALSO ASESINATO. 1997 16:55 8tv (90’) Director: Larry Shaw. Intèrprets: Joanna Kerns, Christine Elise, Grant Show. La Celeste Cooper, una dona protectora i obsessionada amb la reputació i la possibilitat de poder considerar la seva família com d’alta classe social, desitja que la seva filla Laurel trobi, a l’hora de casar-se, un home de bona posició econòmica. Però, quan aquesta s’enamora i es casa amb un atractiu mecànic, la mare decideix contractar un assassí a sou perquè mati el seu gendre. CHARLOTTE GRAY. 2001 22:30 8tv (116’) Director: Gillian Armstrong. Intèrprets: Cate Blanchett, Billy Crudup, Michael Gambon.

www.balkonshop.com

El 1943, l’escocesa Charlotte Gray es llança en paracaigudes a la zona ocupada del sud de França. Només ella coneix la doble naturalesa de la seva missió. Ha estat reclutada oficialment pel govern anglès per unirse a un grup local de la Resistència que utilitza tàctiques de guerrilla per enfrontar-se a l’exèrcit alemany d’ocupació. Però, de forma no oficial, el que vol és buscar el seu xicot, en Peter, un pilot anglès que va desaparèixer en combat quan el seu avió va ser abatut per l’enemic.

JA TENIM LA NOVA COL·LECCIÓ ALTA COSTURA DE VESTITS DE NÚVIA 2014 Per celebrar-ho liquidem les col·leccions de 2012-13 a partir de 150 € Vine a veure’ns sense compromís Com sempre trobaràs vestits de festa a preus de crisi des de 20 € Fem roba a mida Fem tot tipus d’arreglos (vores, cremalleres, entrar...)

Nati Soler ñ Llevant, 35 ñ Llorenç del Penedès

Tel. 977 67 81 84 ñ 619 831 837 TRUCAR PER CONSULTAR HORARIS

UN JOC D’INTEL•LIGÈNCIA. 2007 00:02 TV3 (119’) Director: Hans Weingartner Intèrprets: Moritz Bleibtreu, Elsa Schultz Gambard, Milan Peschel. Rainer és un productor de televisió de molt prestigi que ha arribat a la fama creant programes estúpids i vulgars però que tenen molta audiència. Un dia té un accident de cotxe i està a punt de morir. Aquest fet el fa replantejar-se la vida i decideix produir un espai informatiu de qualitat. Però el programa té una audiència

S E RV E I S

Advocats especialitzats en: dret laboral, dret penal, estrangeria, matrimonial, danys i perjudicis. • Acomiadaments i sancions laborals • Modificacions de condicions • Reclamacions de quantitat • Expulsions

Fa 5 anys Mor Iñaki Ochoa de Olza, alpinista basc, guia d’alta muntanya que va protagonitzar més de 200 expedicions a l’Himàlaia, escalant 12 vuitmils al llarg d’aquestes expedicions.

• Permísos de residència i treball • Divorcis i separacions • Caigudes al carrer • Accidents de Trànsit

I molt més!

Demaneu cita: 93.891.51.77 • Telèfon per emergències: 608.947.100 C/ Montblanc, 28, baixos (LOCAL) • 08720 Vilafranca del Penedès. snassessors@snassessors.com • www.snasessors.com

S E RV E I S

SALUT

SERVEIS LEGALS

baixíssima i Rainer deixa la feina per dedicar-se a investigar els sistemes de medició de les audiències.

CONCURS LA RULETA DE LA SUERTE 12.50 Antena3 La ruleta de la sort és un concurs presentat per Jorge Fernández, de dilluns a divendres, que posa a prova l’agilitat mental, els reflexos i els coneixements dels participants. ‘La ruleta de la sort’ compta cada dia amb tres concursants que s’enfrontaran a un panell en blanc en el qual els jugadors han d’endevinar les lletres correctes que formen una paraula o una frase amb l’ajuda d’una ruleta que compta amb 24 opcions.

HORARIS: Dimarts de 8 a 12 h. Dimecres de 14 a 18 h. Dijous de 17 a 21 h.

ECOGRAFIA 4D C. Oriol, 24 1r 4a 08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS TELÈFON: 93 169 42 05 www.ignasiroig.com

CENTRE D’HIPNOSI CLÍNICA PROFESSIONAL En el nostre Centre d’Hipnosi Clínica Professional estem especialitzats en:

DEPRESSIÓ, TERÀPIA DE GRUP ANSIETAT, És un tipus de teràpia en la que el psicoterapeuta dirigeix i facilita la AGORAFÒBIA, participació d’un petit grup de persones, que es reuneixen per ajudar-se FÒBIES, ESTRÉS, entre si. A les persones que participen en la teràpia de grup hi va permetre INSEGURETAT, compartir els seus problemes i preocupacions; en la teràpia de grup es PORS, BAIXA pot treballar tot tipus de problemes, com la soledat, falta d’objectius, AUTOESTIMA, TRAUMES, pors, etc. i està obert a tot tipus de persones o problemes Les sessions es realitzaran els dissabtes al matí DOLS, DEPENDÈNCIES, cada 15 dies. 25 € cada sessió PROBLEMES SEXUALS, DE PARELLA, OBSESSIONS... 93 118 40 40 - 664 373 147 C/ Migdia, núm. 31 2-D - VILAFRANCA DEL PENEDÈS - www.hipnosis-profesional.com


A G E N D A 33

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EFEMÈRIDES

DIJOUS 30 Sts. Ferràn, rei; Basili i Emèlia, esposos. Sta. Joana d’Arc, vg.

6,21 9,16

Fa 30 anys Les Illes Canàries celebren la seva primera sessió parlamentària a Santa Cruz de Tenerife, esdeveniment que es recorda tots els anys amb la celebració del Dia de Canàries.

13,42 12,16

19:30 (Biblioteca Torras i Bages) TERTÚLIA literària “El quinto en discordia”, de Robertson Davies. Moderada per Elvira Mestres. 20:00 (Consell Comarcal de l’Alt Penedès) XERRADA “El mètode hipopressiu, un canvi de paradigma per a la salut i l’exercici físic”, a càrrec de Toni Riera, màster trainer nacional del mètode hipopressiu. 20:15 (Cinema Casal) Festival EVA 2013. Projecció de la PEL·LÍCULA “Screaming men”. 21:00 (Vinseum) Presentació del LLIBRE “Concepte general de la ciència catalana”, de Francesc Pujols. A càrrec de Joan Cuscó i amb la participació del cantautor Roger Mas, que recitarà alguns fragments d’aquesta obra filosòfica.

PISTES TELEVISIÓ

LLAR

EL PANY QUE S’OBRE AMB EL DIT Kevo. Kwikset VESTEIX LA TELE Avorrit/da de l’aspecte gris i anodí del teu televisor? Doncs mira, ara tens aquest aparell per donar una mica de color a la saleta d’estar. Per ser diferent, vaja. Que ara es porta.

Sí. Sembla que només l’has de tocar amb el dit i s’obrirà. Això sí, has de portar el teu iPhone a sobre que és el que en realitat fa de clau (tot i que no cal que te’l treguis de la butxaca o de la bossa). Tot gràcies a la tecnologia Bluetooth que farà que, d’una vegada per totes, t’oblidis del clauer. Això sí, no t’oblidis del mòbil. Ni que te’l robin...

www.smool.nl

www.kwikset.com

Homemedia. Smool

COMARCA

SANT MARÇAL (CASTELLET I LA GORNAL) 10:30 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 13 h).

BELLVEI 19:00 (Centre Cívic La Patronal) XERRADA “Internet segura”, a càrrec d’agents del cos dels Mossos d’Esquadra. LLORENÇ DEL PENEDÈS 20:30 (La Cumprativa) XERRADA “Escalar més enllà de l’occident, Pèrsia i Anatòlia”, a càrrec de Joan Solé. MOJA (OLÈRDOLA) 16:00 BIBLIOBÚS El Castellot (fins les 19 h). ELS MONJOS (SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS) 19:00 (Biblioteca) TERTÚLIA literària al voltant de la novel·la “Donde nadie te encuentre” d’Alicia Giménez Barlett. ORDAL (SUBIRATS) 11:00 BIBLIOBÚS Montau (fins les 13.30 h).

SANT PERE DE RIBES 08:00 XERRADA Europa a les escoles “Joventut en moviment”. 19:00 (Biblioteca Manuel de Pedrolo) Presentació del LLIBRE “La Repressió franquista al Garraf”. SANT PERE DE RIUDEBITLLES 19:00 (Biblioteca municipal) Club de LECTURA “Jo he servit el rei d’Anglaterra”, de Bohumil Hrabal. SANT SADURNÍ D’ANOIA 12:00 (Era d’en Guineu) Festa del barri de l’Ajuntament. TRONADA d’inici. 18:00 (Plaça de l’Ajuntament) Festa del barri de l’Ajuntament. ANIMACIÓ infantil i xocolatada. 20:30 (Local d’Amics del Cinema) 9è Cicle de Cinema Brasiler. Projecció de la PEL·LÍCULA “La vida es un soplo”.

NOU SERVEI: MÚTUA VETERINÀRIA! visites, vacunes i molt més per 19,90 €/mes Av. Barcelona, 12

08720 Vilafranca del Penedès Tel. 93 817 22 61

www.clinicaveterinariadelpenedes.com facebook.com/clinivetpenedes També a l’Espirall: C/ Martorell, 24 bis 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 93 892 31 52

• Visites a domicili • Cirurgia • Ecografia /Radiografia • Hospitalització • Perruqueria • Botiga especialitzada

HORARI: De dilluns a divendres ¡NOVETAT! OBRIM MIGDIES

de 9.30 a 20.30 h. Dissabtes de 10 a 14 h. PÀRQUING GRATUÏT Cal Rondina

VILANOVA I LA GELTRÚ 17:00 (Can Pahissa) Fi de curs del grup de PLAY-BACK de Compex. 18:00 Centre Cívic Sant Joan

Dia Internacional de la salut de les Dones

21:00 (Plaça de l’Ajuntament) Festa del barri de l’Ajuntament. Castell de focs, SARDINES i coca i cova per a tothom.

VILAFRANCA DEL PENEDÈS 18:00 (Auditori Caixa Penedès-Fòrum Berger Balaguer) CONFERÈNCIA d’art “Goya, cronista d’una època en crisi”, a càrrec de Muntsa Lamua, professora d’Història de l’Art de l’UB. 18:00 (Teatre El Casal) BALL de saló amb el Duo Shakata. Hi haurà coca per berenar. 18:30 (Botiga Roba Amiga) Inauguració de l’EXPOSICIÓ de fotografies de l’ONG Òptics del Món. La presentació anirà a càrrec de Sandra Busto.

ser un vampir amb sentiments, un vampir que es plantejava la moralitat dels terribles actes que cometien els seus iguals.

PROGRAMA LA MEVA (30 ANYS DE TV3) 21:50 TV3

VILOBÍ DEL PENEDÈS 16:00 BIBLIOBÚS Montau (fins les 19 h).

TELEVISIÓ CINEMA LA LUNA SE REFLEJA EN TI. 1998 17:20 8tv (98’) Director: Bill Corcoran. Intèrprets: Lawrence Dane, Scott Hylands, James Downing. La Maggie troba casualment la Nuala, la seva exmadrastra, amb qui va ser molt feliç durant la seva infància. Després del retrobament, la Nuala apareix assassinada i la Maggie hereta casa seva per a disgust de l’advocat Malcom Norton. Al doctor William Lane això tampoc li fa gràcia perquè la Nuala volia anar a viure a la seva residència. La Maggie és cortejada per un home i assetjada per un altre, alhora que petites pistes que apareixen en el seu camí donen peu al fet que investigui pel seu compte. ENTREVISTA AMB EL VAMPIR. 1994 22:30 8tv (122’) Director: Neil Jordan. Intèrprets: Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas.

EL VENDRELL 18:00 (Biblioteca Pública Terra Baixa) MOSTRA de treballs realitzats en els tallers de Yukiko Murata. 18:00 (Centre Cívic l’Estació) Aula d’Extensió Universitària. CONFERÈNCIA “La Unió Europea després de la crisi”, a càrrec del professor de la URV, Santiago Carrillo.

acabar, XERRADA amb el director, Marçal Forés. 20:00 (Foment Vilanoví) Presentació del LLIBRE de poesia “Arrels”, de Francesca Calaf. Presentació a càrrec de Marijó Riba, regidora de Cultura. Els poemes seran teatralitzats, cantats o llegits en altres llengües.

Fa 10 anys Procedent de París hi arriba el darrer avió Concorde en servei d’Air France. Els de British Airways deixaran de volar el 25 d’octubre del mateix any.

Amb les sèries d’emissió diària (o telenovel·les), TV3 ha aconseguit crear alguns dels referents de ficció més importants del nostre país i, sobretot, una manera de fer dramàtics que ha estat exportada a la resta de l’estat. En aquest capítol, el Roger de Gràcia passa un dia als platós de La Riera, i amb els directors, actors, i la resta de serveis artístics de la sèrie, descobreix com és aquest sistema de treball on tot està planificat, on tothom treballa contra rellotge i que, malgrat tot, acaba donant com a resultat un producte creatiu, amb intensitat dramàtica, i que cada tarda enganxa centenars de milers d’espectadors del nostre país. Del “Poblenou” a “La Riera”, passant per “Secrets de família”, “Nissaga de poder”, “El Cor” o “Ventdelplà”, en aquest capítol descobrirem com es fan les sèries diàries de televisió: un engranatge perfecte que ens recorda el sistema de producció d’una fàbrica (en el millor sentit del concepte), i on cada peça és fonamental.

DOCUMENTAL CONFERÈNCIA col·loqui “El càncer de mama: què cal saberne?”, a càrrec d’Isabel Ràfol, llevadora; Ernest Just, cirurgià responsable de la Unitat de Patologia Mamària Garraf-Alt Penedès de l’Hospital de l’Alt Penedès; i Rocío Rico, psicòloga clínica. 19:00 (Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell) Presentació del LLIBRE “Xavi Tondo: el triomf de l’obstinació”, de Rafael Vallbona. La presentació anirà a càrrec de l’exciclista professional Angel Edo. 20:00 (Cinema Bosc) Cineclub Sala 1. Cicle d’Autors Catalans. Projecció de la PEL·LÍCULA “Animals”. En

A San Francisco, un estrany personatge anomenat Louis de Pointe du Lac decideix explicar-li la seva vida a en Daniel Malloy, un jove i ambiciós periodista a la recerca de la història de la seva vida. Li parla de com, després de perdre traumàticament la seva esposa i filla, fa més de dos-cents anys, va conèixer en Lestat de Lioncourt, un vampir del sud de Nord-amèrica, que el va convertir en un dels seus. I de com va intentar introduir-lo en la seva vida cruel i amoral. Però en Louis va resultar

EL DOCUMENTAL “EL CLUB” 22:40 Canal33 Retrat sensual del dia a dia d’un club de natació tot explorant els desitjos, les ambicions i les fragilitats de l’ésser humà. En una ubicació privilegiada amb vistes a la platja, al port i a la ciutat de Barcelona, on àvies bronzejades, atletes d’èlit i fans del culte al cos convergeixen en la seva recerca de benestar.

S E RV E I S

VETERINÀRIES

CENTRE VETERINARI POBLE NOU veterinaris Helena Giralt

Col·legiada 2723

Eva Juvé

Col·legiada 2693

Eva Besolí

Col·legiada 2887

Núria Casals

Col·legiada 3099

els nostres ser veis

• ACUPUNTURA I FITOTERAPIA –NOVETAT!– • VISITES A DOMICILI • RADIOGRAFIES/ECOGRAFIES • ANÀLISIS CLÍNIQUES • CIRURGIES • MEDICINA D’ANIMALS EXÒTICS • BOTIGA ESPECIALITZADA • PERRUQUERIA CANINA I FELINA

SIGUIS COM SIGUIS...

CUIDEM DE TU

el nostre horari De dilluns a divendres: 9:30 a 13 h i 15 a 20:30 Dissabtes: 11 a 13:30

Ara també a:

Plaça Milà i Fontanals, 7 - Vilafranca del Penedès - 93 818 19 77 C/ Ignasi Iglesias, 26-28 - Vilafranca del Penedès

tel. 93 817 20 58 / Urgències: 610 78 67 86

Rbla. Generalitat, 12 - Tel. 93

819 91 55

A “LA GIRADA” VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Segueix-nos

www.giravet.com


34

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

S E RV E I S

LLAR I EMPRESA DESGUACES

COMPREM EL SEU COTXE MÀXIMA TAXACIÓ

BAIXA I GRUA GRATUÏTA RECANVIS I RODES D’OCASIÓ Tramitem baixes NOU PLAN PIVE www.elrecanvi.com Tel. 93 892 66 89 POL. IND. SANT PERE MOLANTA

CONSTRUCCIÓ DE JARDINS SERVEI DE MANTENIMENT Barri l’Alzinar, 73 · 08736 Guardiola de Font-Rubí Tel. 93 897 90 02 · Fax 93 897 94 61 Mòbil 608 99 16 81 · 669 49 77 16 info@celtisjardiners.com

www.celtisjardiners.com

• NETEJA I DESEMBUSSOS DE TOT TIPUS DE CANONADES I DESGUASSOS • BUIDAT DE FOSSES SÈPTIQUES • NETEJA DE CISTERNES • NETEGES PERIÒDIQUES CONCERTADES 93 893 40 60 93 892 33 80 629 79 03 15 www.lide.cat

AQUÍ!

EL TEU ANUNCI PER NOMÉS 0,43 € el miler de lectors

Tel. 93 890 24 55- www.lafura.cat - publicitat@agencianexos.com

c/ Mas i Jornet, 9 - Vilafranca del Penedès - Tel. 93 892 15 98 - info@batlleprefabricats.cat - www.batlleprefabricats.cat

AMB TOTA SEGURETAT

SISTEMES INTEGRALS DE SEGURETAT ARCAT S.C.P.

CENTRAL RECEPTORA D’ALARMES • Instal·lació, reparació i manteniment de sistemes de seguretat. • Servei tècnic. • Detecció i extinció d’incendis. • Circuit tancat deTV amb gravació i transmissió d’imatges. Pressupost sense compromís. Consulti’ns! Tel.

93

c/ Sant Joan, 14-16, 3r 2a. Vilafranca 892 24 50 • E-mail: sisarcat@sisarcat.com DSGC 11/1999 - 3/6/99

JAUME ESTELLÉ NETEJA I DESEMBUSSOS • Neteja i desembussos de tot tipus de canonades i desaigües. • Manteniments periòdics de comunitats, naus industrials, magatzems i pàrquings. • Manteniments anuals. • Servei d’urgències 24 h., dia, nit i festius. • Disposem d’equip de TV, desembussadora d’espirals, aspiradora de 78 litres i màquina de desembussos de cuines, banys i lavabos. • Tenim detector de traçats de canonades. • Neteges de pàrquings i inundacions. Mòbil: 687 43 68 22 Fax: 93 890 51 77 08720 Vilafranca del Penedès

Sant Sadurní d’Anoia

MAT INS D’ES TIU

BALLET MODERN FLAMENC COMEDIA MUSICAL 616 47 87 84 GIMNÀSTICA RÍTMICA acssa@hotmail.es

C/ Mestres Antoni Torelló, 55

FRED INDUSTRIAL AIRE ACONDICIONAT VENDA I REPARACIÓ DE MAQUINÀRIA D’HOSTELERIA

DIPÒSIT-VENTA MAQUINÀRIA D’OCASIÓ! Av. Generalitat de Catalunya, 4 · Pol. Ind. Sta. Llúcia - 43720 L’Arboç Tel. 977 16 72 10 - administració@soltecpenedes.com

SERVEI DOMÈSTIC

I TOT TIPUS DE NETEGES Tel. 93 817 39 33 - Fax 93 817 41 77 forja@forjavilafranca.com • Treballs de neteja domèstica amb personal afiliat a la S.S., accidents, respon. civil, riscos laborals, etc. • Dies i hores segons necessitats • Pressupostos sense compromís E.M.T.I.2 S.L. Rambla de la Girada, 39 - Vilafranca del Penedès

ULLER PROJECTS PROFESSIONALS EN EL SECTOR DE LA NETEJA Serveis que oferim: • Particulars

• Oficines

• Comunitats de propietaris

• Parkings

• Botigues

• Indústria

DEMANIN’S UN PRESSUPOST SENSE CAP COMPROMÍS! C/ General Vallès, 19 Baixos 08720 Vilafranca del Penedès 93 819 94 96 - infoouller@gmail.com


C L A S S I F I C AT S 35

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

EL LECTOR ANUNCIA OFERTES API

Finques Sardà ADMINISTRACIÓ COMUNITATS DE PROPIETARIS

C/ Amàlia Soler, 160 Tel. 93.817.27.14. Vilafranca

VIVENDES MALLORCA de vacances. Particular lloga casa nova màxim 8 persones per setmanes. Vistes al mar a 200 m de la platja al nord-est de Mallorca, al costat del far amb vistes a Menorca. Informació 600.438.775. LLOGUER/ VENDA apartaments i pisos a Vilafranca i rodalies, preus econòmics. 938.170.067- 678.652.184. www.finquesmata.com. PARELLA jove busca casa de poble o masia de lloguer, amb pati i/o terreny, a preu econòmic. 606.776.704.

LLOGUERS: BARCELONETA, pis 2 habitacions. 300 euros. APARTAMENTS- estudi cèntrics, 1 habitació, menjador- saló, cuina, bany. 350 euros.

ES LLOGA apartament mesos estiu, Sant Salvador- Coma-Ruga. 678.074.181.977.680.704. LLOGUEM pisos moblats una o dues habitacions centre Vilafranca. 617.325.650.

LES CLOTES, pis 3 habitacions, bany, cuina reformada. 350 euros.

ALQUILO preciosa masía zona Torrelles de Foix, recién reformada, todos los servicios, pozo de agua propio, gastos mínimos, parada autobús en la misma finca. 629.793.737.

ESTUDI, cèntric, 1 habitació, cuina, menjador, calefacció, aire condicionat. 390 euros.

LLOGO pis a Torrelavit. Tel. 607.251.893.

SANT JULIÀ, pisos moblats 2 i 4 habitacions, 2 banys, gran terrassa. 450 euros, pàrquing opcional. CENTRE, pis 3 habitacions, 2 banys, cuina, menjador- saló, gran terrassa, parquet, calefacció. 500 euros.

OPORTUNIDAD vendo chalet montaña 20 minutos de Vilafranca, zona Marmellar. 2 viviendas de 3 y 2 habitaciones. Todo reformado. 1.000 m2 parcela y piscina. Garaje, leñera, trastero. Arboles frutales crecidos. 125.000 euros negociables. 677.830.877, particular. SE ALQUILA piso amueblado en el centro, Vilafranca. 350 euros. 629.378.535.

PIS carrer La Palma, 5 habitacions, 2 banys. 500 euros.

LLOGO pis 3 habitacions La Ràpita (un mes adelantat) 644.347.889. I habitacions econòmiques Vilafranca. 637.790.071.

LA GIRADA, pis moblat 2 habitacions, 2 banys, calefacció, piscina, pàrquing. Tot 500 euros.

LLOGO pis Sant Julià, 4 habitacions, 2 banys, terrassa assolellada. 410 euros. ucsab@wanadoo.es.

POBLE NOU, pis 3 habitacions, 2 banys, gran menjador- saló, traster. 400 euros. Pàrquing opcional. POBLE NOU, pis moblat 4 habitacions, 2 banys, terrassa, pàrquing, traster. 500 euros. BARCELONETA, pis moblat molt ampli, 3 habitacions dobles, gran cuina office, 2 banys, calefacció, aire condicionat. 550 euros. ELS MONJOS, àtic dúplex moblat, 2 habitacions, 2 banys, gran menjador- saló, cuina, 2 terrasses, calefacció a gas, aire condicionat, perfectament decorat i equipat. 450 euros. LOCALS, C/ de la Palma, des de 600 euros.

LLOGO estudi comercial a Vilafranca. 300 euros/ mes.Tel. 639.416.320. BUSCO casa de poble encara que s’hagi de restaurar i a ser possible amb pati o terreny. Tel. 934.196.759. COMPRO masia o casa de camp, restaurada o per restaurar i amb una mica de terreny. Tel. 933.214.852.

SANT MARTÍ SARROCA

-En plena naturaLlogo vivenda a casa de pagès, capacitat de 2 a 6 persones. Tot reformat, per entrar-hi a viure. Ampli aparcament. Per temporada o tot l’any.

Tel. 630 321 230 horari d’oficina

( No es respon a trucades perdudes) LLOGUER per a funcionaris: es lloguen pisos d’obra nova al Vendrell, 4 dormitoris, menjador amb balcó, cuina amb terrassa, 2 banys, zona cèntrica. 350 euros al mes. Tel. 690.637.606. EN LLOGUER pisos d’obra nova al Vendrell, 3- 4 dormitoris, balcons i terrasses, 2 banys, zona cèntrica, no mobles, des de 350 euros al mes. Tel. 977.666.415. VENC casa 5 minuts Vilafranca, 4 habitacions matrimoni, 3 banys, cuina, menjador, 2 sales d’estar, 2 terrasses, garatge, calefacció, gran jardí (terreny edificable). Ideal casa rural. 250.000 euros. 650.896.573.

LOCALS A VILANOVA i la Geltrú, local baixos de 70 m2 amb 2 portes al c/ Lleida (a 50 metres del c/ Francesc Macià) es ven o es lloga. Tel. 616.401.118. LLOGUEM/ VENEM locals, magatzem o solars a les rodalies de Vilafranca. 938.170.067- 670.844.245. www.finquesmata.com.

TREBALL AUXILIAR de geriatría se ofrece para trabajar cuidando abuelos, vehículo propio. 685.855.818. SEÑORA responsable se ofrece para trabajos de limpieza o cuidado de yayos. Con coche. 600.008.774.

SE ALQUILA habitación económica en Vilafranca.Tel. 658.865.388.

Es necessita persona per atendre botiga de mobles de cuina a Vilafranca. Es valorarà experiència. Interessats enviar currículum amb fotografia a rrhhartra@gmail.com

ALQUILO habitación económica. Sólo mujeres, ambiente familiar. Vilafranca. 628.205.852.

TRABAJAR desde casa. www.trabajarYa. com. Tel. 931.000.110.

SE ALQUILA habitación en Vilafranca. Llamar al 602.591.149.

CHICO busca trabajo de lavaplatos y ayudante de cocina. 688.246.612.

SANT QUINTÍ. Alquilo piso amueblado, 270 euros. Tel. 934.230.990- 652.222.160.

TREBALL

DKV / ERGO EXPERTS EN PROTECCIÓ FAMILIAR I SALUT “Low Cost”

INCORPORA ASSESOR/A A: St. Sadurní - Vilafranca - Vilanova - Igualada

ENVIAR C.V.: francisco.borras@dkvseguros.es Concertar entrevista: 649 956 917 Sr. Borrás

Empresa de serveis de Vilafranca

busca DISSENYADOR

GRÀFIC

Home o dona que treballi amb programes de disseny i maquetació professionals i també de l’entorn web. Imprescindible català parlat i escrit i vehicle propi. Ofertes a l’apartat 244 de Vilafranca del Penedès (08720) Ref. 519

MULTINACIONAL americana precisa 49 personas que deseen perder peso e ingresos extra. Contactar con Diego, 691.863.463. GERIÁTRICA se ofrece para cuidado de personas mayores, buenas referencias. Disponibilidad de horarios y coche propio. 627.385.268. SEÑORA se ofrece para cuidado de personas mayores, hospitales, acompañante, limpieza, por horas; con titulación, experiencia, referencias. 654.235.600. CHICA busca trabajo de limpieza, de canguro; interina, por horas y fines de semana. 698.841.274. ME OFREZCO para sustituciones mes de junio en limpieza o gerocultora. Experiencia demostrable. Tel. 652.875.102. CHICO serio, responsable. Titulado como técnico en Curas Auxiliares de Enfermería, con experiencia. Me ofrezco para trabajar con personas mayores en domicilio o darles compañía. 682.407.935. BUSCO trabajo por horas, limpieza, ayudante cocina, cuidado yayos. 600.749.468. CHICA busca faena de limpieza, cuidado yayos, canguro. Buenas referencias. 603.159.600. TREBALLA com a tècnic professional en tanatopràxia- tanatoestètica i operari funerari. Pràctiques en tanatoris i gestió de feina. Tel. 977.273.257. TRABAJA como mecánico en el sector náutico (fuera borda e intraborda). Te preparamos dicha profesión con alta demanda practicándola en talleres náuticos oficiales. Gestión de empleo. Tel. 977.273.257. ES BUSCA cambrer i ajudant de cuina amb experiència a Vilafranca. Tel. 657.100.278.

PLACES PÀRQUING

S’OFEREIX furgoneta més xòfer 18 euros/ hora. Tel. 639.983.733.

SE TRASPASA licencia de taxi en Vilafranca. Tel. 629.305.045- 670.064.505.

INSTAL·LADOR autoritzat amb carnet professional, llum, aigua, gas, calefacció, aire condicionat, butlletins i legalitzacions. Servei urgent. 678.652.134.

SE VENDE licencia de taxi en Arboç. 606.706.435.

JARDINERIA, manteniment, disseny, gespa, reg, podes, tales, etc. 15 anys d’experiència. 639.008.048. MANTENIMIENTOS de piscinas a bajo coste. Tel. 665.465.656- 938.182.286. REFORMES i construccions. Ens encarreguem de tot. Fusteria, lampisteria, guix, pintura, cuines, comunitats, façana. Pressupost ajustat. Tel. 610.969.868. SERVEIS de mini retro. Neteges, piscines, cimentacions, moviments de terra, etc. Econòmic. 660.753. 041

F. RUIZ

Instalador autorizado

Financiación 12 meses sin intereses. OFERTAS EN: Aire acondicionado, calderas, osmosis, descalcificadores, mantenimiento comunidades, reformas, automatismos puertas parking.

Tel. 607.868.634

inst_fruizd@hotmail.com REFORMES integrals, humitats, falsos sostres, guix, manteniment de la llar, etc. Es milloren pressupostos. 629.114.315 ORDINADORS PC i MAC. Reparació, neteja virus, ADSL, amb garantia. Tel. 696.396.167. TERAPIAS energéticas naturales para la curación física- emocional. Tel. 664.564.362, consultar disponibilidad.

LLOGO pàrquing econòmic, Francesc Macià 6, Vilafranca (Mercat Sant Salvador). 667.025.012.

QUIROMASSATGISTA a domicili amb camilla. 10 euros. Tel. 606.648.329.

LLOGO pàrquing prop Rambla Vilafranca, cotxes 55, motos 25. 620.994.842.

SE OFFECE chófer particular con vehiculo propio. Económico. Tel. 672.622.333.

AMISTAT ENCUENTRA la pareja que estás buscando, te escuchamos, asesoramos y presentamos personas adecuadas. Oficina Vilanova. 655.872.772 www.contigoyconmigo.com VOLS TROBAR una parella estable o fer nous amics? Nosaltres t’ajudem. Oficina Vendrell 695.410.052. www.mai-sol.com.

SERVEIS CONSTRUCCIÓ de pous, Ordal. Tel. 93.817.92.21. RESTAURADOR de mobles i objectes antics. Gran qualitat, mínim preu. Esteve, 618.630.252. GUARDA-MOBLES i MUDANCES completes, pisos, oficines, botigues, magatzems. Passeig Rafel Soler, 48. 93.890.48.27 Vilafranca. MUDANCES 659.394.299. www.mudanzas-lopez.es. Transports, muntatges, embalatges, guardamobles, elevamobles. 938.973.747. mudanzas.lopez@hotmail. com. MOTORITZACIÓ de portes. Motors primeres marques totalment garantides. Porta enrotllable 320 euros. Basculant 540 euros. Garantia 3 anys. 938.974.308.

JOAN Segura. Reparació TV, Led, Lcd, plasma, instal·lació antenes, TDT i satèllit. 938.911.749. ES FAN feines de ferrer. Preu econòmic. Tel. 653.629.284. REFORMES. Josep Lluís, pressupostos, cuines, banys, etc. Tel. 93.817.28.39686.137.471.

TRASPASSOS NEGOCIS TRASPASSO bar amb terrassa a Vilafranca. Bon funcionament. 631.117.011 931.694.353

ESOTERISME I VIDÈNCIA CELI vidente, pasado, presente y futuro, seriedad total. 100% seguro 806.488.407678.254.741 (fijo 1,09; móvil 1,53). Apartado correos 08026 Barcelona. Mayores 18 años. TAROT de Luz. Visitas concertadas. Calafell, 655.288.332. ÚNICO Tarot, 806.242.001 (fijo 0.91; móvil 1.27) Apartado 24092, mayores 18. Mag. PROFESOR Malik, curandero, vidente. Amor, negocios, impotencia sexual, quitar mal de ojo, justicia, suerte. 100% garantizado, resultados en 3 días. 691.629.539.

ENSENYAMENT BUSCO persona procedente de Sudán o Egipto para clases de conversación en árabe. Tel. 629.655.865.

VEHICLES FURGONETA Renault Kangoo 2005 diésel. Bon estat. 3.700 euros negociables. 655.301.942. DESCAPOTABLE Renault Megane 2006 diésel. Molt bon estat. 6.000 euros negociables. 655.301.942. VENC Jeep Willys C.J.3.A. excel.lent estat, molts extres, documentació al dia. 646.691.345. ES VEN camionet Renault Master 7 places amb volquet. 671.621.968. ES VEN Mercedes Vito 112, 190.000 km. 3.200 euros.Tel. 606.288.057. ES VEN Nissan Micra 5 portes, any 94. 1.000 euros. 616.103.578.

COMPRA-VENDA VENC motocultors, motoaixades i motoserres seminous amb garantia. Tel. 93.818.12.45. VENC atomitzadora 1.000 litres, seminova, bon estat. 3.000 euros. 722.118.763. VENC despuntadora Bevi, 750 euros; 2 cavadores mecàniques Escala, 500 EUROS. Tel. 646.910.896. MURAL fred vertical: carns, etc. 2.800 euros. 679.966.559.

DIVERSOS

ALQUILO o vendo bar pequeño en Els Monjos. 350 euros mensuales, 58.000 euros. Totalmente equipado. Tel. 697.667.108.

CERCO informació del cognom Hill per fer arbre genealògic. Lluís Hill. Tel. 608.651.702. arbre.hill@gmail.com.

ES TRASPASSA fleca- cafeteria de Sant Jaume dels Domenys, en ple rendiment. 977.698.725- 651.083.202.

OFREZCO habitacion y cuidados a persona mayor en casa particular, para descarga familiar. Ambiente familiar. Tel. 672.622.333.

TRASPASO peluqueria y estética por jubilación, 6.000 euros; alquiler 300 euros. 651.083.368. TRASPASSO bar restaurant Pol. Ind. Vilafranca amb zona comercial. Clientela fixa. Amb terrassa pròpia i fàcil aparcament. Tel. 639.916.018. TRASPASO restaurante- pizzeria. Muy bien decorado, buena situación, Vilafranca. 629.724.709.

ES BUSCA família de Vilafranca seriosa i responsable per allotjar noi estudiant durant estades dels seus pares a l’estranger. Tel. 606.923.785.

RELAX BUSCAS relax, sexo, discreto y tranquilo... Segur, 615.252.553.

INCORPORACIÓN INMEDIATA

Se precisan 5 personas

Horario para llamar de lunes a viernes de 10 a 19h

Tel. 690 024 946 Edad de 19 a 35 años


36 C L A S S I F I C A T S

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

Germanor, 3

Cra. de Valls, 70

25 AÑOS, Vero, cuerpo de impacto, todos los servicios: griego, lluvia dorada, sado suave, pélvico, tailandés,... Lidia, 619.876.929. SONIA, especialista en todo tipo de masajes: Tailandés, erótico, pélvico, glanderiano con aceite caliente... o si lo prefieres una gran lluvia dorada. Lidia, 619.876.929.

MADURITA diablilla, exijo mucha discreción, Creixell. Tel. 653.021.726. PRECISO chica para chalet relax. Tel. 653.103.491.

´ ´

´

QUIROMASAJISTA española. Masajes relajantes camilla. Recibo apartamento privado. Vilafranca. 35 euros. 674.290.922.

MARI en Vilafranca 120 de pecho, sola en casa, atiendo a señores apartir de 55 años. 682.726.417.

EVA catalana, masajista, todo tipo de masajes en camilla, desde relajantes hasta eróticos y a elegir con final feliz. Desde 20 euros. Horas concertadas. 686.570.323.

NURIA al Vendrell, catalana madureta, sensualitat, molta classe i elegància. Tel. 610.589.727.

24H, VÍDEO, COPA

NOEMI nueva dirección. Rellenita, rubia, 130 pecho, viciosa. Lunes- domingo. 603.181.155.

LAURA, 18 añitos, cuerpo 10, pechos de escándalo, besos y caricias; francés hasta el final. Lésbico, lluvia dorada y tríos. Servicios a partir de 20 euros. Salidas 24 horas. 669.312.906.

ELEN iniciante en Vilafranca, muy cariñosa. Piso privado. De lunes a sábados de 15 a 21 horas. 651.034.277. JULIA masajista, te espera en piso privado, masaje en camilla. Horas concertadas. 672.507.417.

GEMMA catalana. Massatges professionals, esportius, tàntrics. Aten sola sense presses apartament privat. Si busques tranquil.litat i un bon massatge truca’m. 671.180.932.

EN VILAFRANCA te esperan dos chicas muy cariñosas. Piso privado. 603.761.976.

SENYORA catalana amb experiència. Massatges i més. Atenc sola. 662.431.979.

MÁS COMPLETA, travesti en el Vendrell, 698.394.020, con mucha leche.

MIREIA 24 anys, rossa. Escorts a Vilafranca. Només dimecres i divendres. 672.426.060.

NOVEDAD travesti, el Vendrell, 22 años, francés natural. 698.359.384. DIABLILLA, madurita, juegos, massaje relax, mimosa. 633.138.685. TRANSEXUAL soleta a casa. Vilafranca i sortides, comarques. Completíssima. 638.471.051.

686 301 305 636 850 522

VANESSA t’espera sola a casa. Només gent sèria. 664.788.528.

JESSICA, 28 años, masaje erótico, sensitivo, anal, testicular. Horas concertadas. 608.973.189.

NUEVO piso, tres amigas súper cachondas en Vilafranca, 688.254.100.

MERITXELL, catalana, sexy, ardent, besucona i molt completa. 651.559.600.

ALBA catalana, desde 19.99 euros. Recibe sola, caballeros discretos, 140 pecho. Horas concertadas. Tel. 627.718.815. MORENA atractiva casada busca señor solvente para encuentros esporádicos. Máxima discreción. 9- 15 h. 661.186.172. MAR. Morenaza cariñosa, completísima, 140 pechos naturales para ti. 672.922.171

NEUS, sensual i multiorgàsmica, francès complet. 617.581.301.

EVA catalana, cariñosa y besucona. Francés integral, lluvia dorada, masajes relajenates con final feliz. Lidia, 619.876.929.

ALEM nueva, 28 años YASMIN, completísimas

MASSATGE professional, massatge anal, francès complet 30 euros. Rosa 45, massatgista catalana pleneta, 130 pit, particular, prop Vilafranca, Sant Sadurní. 938.989.874.

ES LLOGA habitació per hores, màxima discreció. 627.661.115.

MASAJES completos y final feliz. Vilanova, 645.337.321, llámame.

*CAMILA*

VENDRELL, guapa andaluza madurita. 24 horas. Tel. 602.523.526.

ERICA, dues amigues catalanes, masatge professional 30 euros. Diumenges, 627.661.115.

MASAJES eróticos Natalia: exquisita masajista profesional, 12 a 20 horas. 633.571.967, Cubelles.

MARTA. Madurita sensual, besos, griego, francés. Sólo para media edad, sin prisa. 671.301.030

VENDRELL, madurita, guapa, española. 24 horas. Tel. 602.535.748.

FUTBOL femení - Preferent Grup 1 ÚLTIMA JORNADA

CLASSIFICACIÓ

AEM - Santpedor

3-0

Riudeperes - Igualada

2-5

Bellavista Milan - Espanyol

0-11

Europa - Sant Quirze Besora

9-0

Sant Cugat Esport - Atlètic Prat

1-3

Penya Blava La Roca - Esportiva Guineueta

2-2

Santa Eugènia - La Salle Premià Fundació Atlètic Vilafranca - Pardinyes

1-4

PJ

PG

PE

Europa 30 Espanyol 30 AEM 30 Igualada 30 Escola Esportiva Guineueta 30 Atlètic Prat 30 Pardinyes 30 Penya Blava La Roca 30 Santpedor 30 Riudeperes 30 Bellavista Milan 30 Santa Eugènia 29 Sant Quirze Besora 30 Sant Cugat Esport 30 Fundació Atlètic Vilafranca30 La Salle Premià 29

26 22 21 20 16 13 13 13 14 11 9 7 8 7 4 1

2 3 3 4 6 8 6 5 2 4 4 9 4 3 3 2

CLASSIFICACIÓ

Bàsquet Samà - Sedis Efausa

51-57

Lleida - Sabadell

73-54

Cerdanyola - Viladecans

69-61

Sant Fruitós - Valls

59-71

Torredembarra - Barça

50-64

Collblanc-Torrassa - Nemser TGN Bàsquet 45-67 JE Terrassa - Sant Just

54-41

Xamba Vilafranca - CN Terrassa

56-48

Valls Lleida Collblanc-Torrassa Nemser TGN Bàsquet CN Terrassa Bàsquet Samà Sabadell Sedis Efausa Sant Fruitós Barça JE Terrassa Cerdanyola Viladecans Xamba Vilafranca Sant Just Torredembarra

Chicas sexis y complacientes

AMAZONAS JOSSI 18 años Camerún

PAPERERIA - LLIBRERIA XAVI Av. Francesc Macià, 82

Palacio del Relax casa privada

JÓVENES SEXYS MUY COMPLACIENTES

de 18 a 26 años

SHEYLA y sus 4 amiguitas 24 HORAS · Vilafranca - copa - vídeo - visa

608 54 68 12 - 628 38 95 37 - 608 49 18 67

JENNY

30 €

y española, portuguesa y cubana

mínimo

VÍDEO COPA VISA

y 2 chicas más

Casa Privada

JÓVENES 20 A 24 AÑITOS FIESTERAS, VICIOSAS

VILAFRANCA COPA - 24 HORAS

93 817 57 45 24 horas

EDUARDA rellenita, madurita, 120 de pecho, francés completo, griego. 634.094.318.

a partir de 20 €

LLÁMANOS

935 385 222 674 426 431

ALINE. Morbosa, complaciente, 120 de pechos para ti. 602.612.513. 20 AÑITOS, venezolana, nueva, delgada, guapísima. Lésbico real, griego, besos con lengua. 618.081.335.

EL VENDRELL

CASA Relax 24 horas. Españolas jovencitas, rubias, calientes, morbosas, dispuestas a lo que pidas, aseguramos que lo pasaremos muy a gustito, nos correremos juntos. 657.444.429.

Chicas nuevas asiáticas Todos los servicios, 24h.

650 243 430

JUANA, masajista madura, con dos compañeras. Todos los servicios, horas concertadas. 617.249.384- 687.939.281.

CINTIA y sus 3 amigas

VILAFRANCA DEL PENEDÈS 660 26 66 04 - 660 21 77 40 Visa, vídeo, copa gratis, salidas, alquiler de habitaciones

RESULTATS ESPORTIUS FUTBOL femení - Primera Divisió Grup 1

PP GF

GC Punts

2 143 36 5 106 35 6 63 31 6 104 36 8 78 50 9 74 64 11 71 62 12 61 58 14 66 65 15 56 86 17 60 108 13 50 69 18 45 79 20 53 85 23 44 108 26 30 132

80 69 66 64 54 47 45 44 44 37 31 30 28 24 15 5

PJ 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30

PG 29 24 23 22 21 14 14 14 13 13 13 10 9 9 8 4

CLASSIFICACIÓ

ÚLTIMA JORNADA Sant Ignasi - Levante Las Planas

1-0

Molins de Rei - Acadèmia de Catalunya

0-1

Tortosa-Ebre - Vilanova

1-0

Fontsanta-Fatjo - Base Olèrdola

4-1

Suburense - Sanfeliuenc

1-5

Palleja - Escola Valls

-

Riudoms - Xaica

2-2

Gladiador - Can Buixeres

7-0

Palleja Sanfeliuenc Tortosa-Ebre Fontsanta-Fatjo Vilanova Escola Valls Levante Las Planas Acadèmia de Catalunya Molins de Rei Gladiador Riudoms Base Olèrdola Suburense Xaica Sant Ignasi Can Buixeres

PJ PG 29 25 30 24 29 21 30 18 30 15 28 12 30 13 30 11 30 11 30 10 30 9 30 8 30 9 30 7 30 6 30 0

PP 3 3 2 7 4 8 5 8 5 4 5 7 4 9 3 1

GF 1 3 6 5 11 8 12 11 14 16 16 15 17 14 21 29

GC 98 102 94 83 77 78 62 67 48 64 48 49 43 48 46 12

28 31 37 36 55 44 47 60 49 85 64 66 66 73 134 144

Punts 78 75 65 61 49 44 44 41 38 34 32 31 31 30 21 1

HOQUEI masculí - OK Lliga

BÀSQUET femení - Primera Catalana Grup 1 ÚLTIMA JORNADA

BRASILEÑA y sus 3 amiguitas

688 254 100

JANET española, 20 añitos. Rubia, muy completita. Francés a pelo hasta el final, lésbico, lluvia dorada, griego, besucona, muy cariñosa. Vicio y placer sin límites. 638.587.776.

VENDRELL, chica atractiva, sensual, discreta y particular, placer al máximo. 647.254.331.

Casa Privada

Renovación de chicas

AROL&HOUSE Vilafranca

VILANOVA I LA GELTRÚ

SANT PERE DE RIBES LLIBRERIA GABALDÀ, Plaça de la Font, 2

a partir de 30 euros

CATALANA elegante, morbosa, sin límites. Creixell. Tel. 608.411.781

ADM. DE LOTERIES NÚM. 1, C/ Tarragona, 9

SANT MARTÍ SARROCA BAR LLUÏSOS, Anselm Clavé

LLIBRERIA-PAPERERIA MIMO, Del Mar, 48-54

24 horas - copa gratis

DOS AMIGAS para ti, todos los servicios, Segur. Tel. 662.047.400.

SANT SADURNÍ D’ANOIA

Foto real

EL VENDRELL LLIBRERIA-PAPERERIA JOSMAR,

CALAFELL

NEXOS, Iniciatives i Serveis, S.A.,

VILAFRANCA

GELIDA GALERIA SOL SOLET, Sol, 23

PAPERERIA MONTSERRAT, Hospital, 20

Foto real

L’ARBOÇ

Renovación de chicas

PAPERERIA-LLIBRERIA MONTSE Francesc de P. Bové (xamfrà Eugeni d’Ors), 2 LLIBRERIA PUJOL, Cort, 25

FOTO REAL

Per inserir missatges en aquesta secció, adreçar-se a algun dels següents punts de recepció:

PE PP GF GC Punts 1 1945 1474 59 6 2101 1739 54 7 1928 1562 53 8 1827 1649 52 9 1864 1693 51 16 1671 1687 44 16 1602 1638 44 16 1737 1812 44 17 1858 1878 43 17 1717 1775 43 17 1679 1763 43 20 1582 1812 40 21 1570 1743 39 21 1638 1831 39 22 1431 1698 38 26 1612 2008 34

JORNADA 27

Voltregà - Liceo Noia Freixenet - Barcelona Blanes - Igualada El Vendrell - Lleida Reus Deportiu - Sant Feliu Vic - Alcoy SHUM Maestre - Lloret Vilanova - Calafell

PROPERA JORNADA

Barcelona - Liceo Igualada - Noia Freixenet Lleida - Blanes Sant Feliu - El Vendrell Alcoy - Reus Deportiu Lloret - Vic Calafell - SHUM Maestre Vilanova - Voltregà

1-4 2-8 3-1 4-5 3-2 6-1 5-3 2-6

CLASSIFICACIÓ Liceo Barcelona El Vendrell Reus Deportiu Vic Lleida Noia Freixenet Lloret Igualada Voltregà Vilanova SHUM Maestre Calafell Blanes Sant Feliu Alcoy

PJ 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27 27

PG 23 21 16 15 12 13 12 11 12 11 11 8 7 6 6 4

PE PP GF GC Punts 3 1 151 70 72 3 3 141 55 66 2 9 109 84 50 3 9 124 101 48 7 8 86 60 43 4 10 96 101 43 4 11 88 93 40 4 12 118 106 37 1 14 98 104 37 3 13 83 91 36 1 15 101 124 34 3 16 81 110 27 6 14 81 113 27 7 14 87 99 25 4 17 72 128 22 1 22 65 142 13


R E S U L T AT S I C L A S S I F I C A C I O N S 37

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

FUTBOL masculí - Primera Catalana Grup 2

FUTBOL masculí - Tercera Divisió Nacional Grup 5 CLASSIFICACIÓ

ÚLTIMA JORNADA Europa - Pobla Mafument

1-2

Rapitenca - Olot

2-2

Vilassar de Mar - Vic

5-1

Rubí - Balaguer

10-2

Júpiter - Palamós

2-3

Gramanet Milan - Castelldefels

2-0

Muntanyesa - Manlleu

3-0

Gavà - Santboià

1-1

Cornellà - Vilafranca

2-0

Terrassa - Figueres

1-0

Olot Cornellà Europa Manlleu Figueres Terrassa Rapitenca Pobla Mafument Gramanet Milan Gavà Rubí Palamós Castelldefels Vilassar de Mar Santboià Vilafranca Muntanyesa Júpiter Vic Balaguer

PJ 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38

PG 24 23 21 17 16 15 12 14 10 13 11 11 11 11 9 11 8 9 8 4

PE 7 10 12 14 11 12 16 10 19 9 14 13 12 11 15 9 16 10 12 12

PP 7 5 5 7 11 11 10 14 9 16 13 14 15 16 14 18 14 19 18 22

GF 66 70 55 46 52 47 46 49 34 38 58 48 31 44 41 35 32 41 40 35

GC Punts 29 79 35 79 25 75 29 65 45 59 36 57 39 52 50 52 33 49 42 48 52 47 55 46 45 45 47 44 47 42 53 42 40 49 59 37 61 36 77 24

FUTBOL masculí - Segona Catalana Grup 3 JORNADA 32

Can Vidalet - Vallirana Júnior - La Guàrdia Olesa de Montserrat - Sant Pere Molanta Sant Joan Despí - Sant Ildefons Ciutat Cooperativa - Olímpic Can Fatjo La Múnia - Gornal Moja - Cubelles Begues - Juventut Prat Mariano Poblet - Unificació Bellvitge

3-2 3-2 2-4 3-2 0-1 2-2 2-1 1-0 2-1

PROPERA JORNADA

Can Vidalet - Unificació Bellvitge Vallirana - Júnior La Guàrdia - Olesa de Montserrat Sant Pere Molanta - Sant Joan Despí Sant Ildefons - Ciutat Cooperativa Olímpic Can Fatjo - La Múnia Gornal - Moja Cubelles - Begues Juventut Prat - Mariano Poblet

CLASSIFICACIÓ Mariano Poblet Olímpic Can Fatjo Sant Ildefons Can Vidalet Unificació Bellvitge Gornal Juventut Prat Cubelles Moja Júnior La Múnia Sant Joan Despí Begues Sant Pere Molanta Ciutat Cooperativa Olesa de Montserrat Vallirana La Guàrdia

PJ 32 32 32 31 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 31 32 32 32

Bellvei - Montblanc La Floresta - Llorenç Segur - La Riera

3-2 0-3 0-2

Joventut Bisbalenca - El Vendrell Banyeres - Valls Constantí - Torredembarra Icomar - Escola Valls Pla de Santa Maria - Tancat

1-0 0-1 1-0 1-2 1-3

PROPERA JORNADA Tancat - Escola Valls Llorenç - Torredembarra La Floresta - Pla de Santa Maria Joventut Bisbalenca - Valls Banyeres - Icomar Santa Coloma de Queralt - Segur Bellvei - El Vendrell La Riera - Constantí

CLASSIFICACIÓ Llorenç Tancat La Riera El Vendrell Escola Valls Valls Constantí Icomar Joventut Bisbalenca Montblanc Santa Coloma de Queralt Torredembarra Segur Pla de Santa Maria La Floresta Banyeres Bellvei

PJ 30 30 30 30 30 30 30 29 31 30 30 30 30 29 30 31 30

PG 19 16 17 16 15 15 13 14 13 12 12 12 10 12 11 8 6 5

PE 6 12 4 7 9 7 10 4 6 8 6 5 10 3 5 4 9 7

PP 7 4 11 8 8 10 9 14 13 12 14 15 12 17 15 20 17 20

GF 75 49 73 65 44 58 58 53 71 64 54 56 45 70 46 46 32 34

GC Punts 41 63 30 60 47 55 54 55 27 54 44 52 46 49 48 46 69 45 66 44 53 42 54 41 54 40 69 39 58 38 99 28 66 27 68 22

CLASSIFICACIÓ

Sant Sadurní - Vallbona

3-0

Hostalets de Pierola - Torrellenc

1-0

Rapit Català - Cabrera d´Anoia

-

Font-rubí - Independent Garraf

2-1

La Llacuna - Can Cartró

1-6

Puigdàlber - La Plana Rodona

1-2

Espirall - Les Clotes - Martinenca

2-1

Real Union - Mediona

1-4

Espirall - Les Clotes Hostalets de Pierola Can Cartró Mediona Independent Garraf Rapit Català Martinenca Sant Sadurní La Plana Rodona Torrellenc La Llacuna Cabrera d´Anoia Real Union Vallbona Font-rubí Puigdàlber

PJ 30 30 30 30 30 29 30 30 30 30 30 29 30 30 30 30

4-1 2-3 3-0 3-0 2-0 2-2 0-0 1-1 2-0

PROPERA JORNADA Torreforta - Vista Alegre Vilanova - Reddis Tàrrega - Amposta Morell - Valls Centre Europa Tecnofutbol - Sants Viladecans - Cervera Igualada - Torredembarra Martinenc - Santfeliuenc Andorra - Ascó

CLASSIFICACIÓ Ascó Viladecans Santfeliuenc Martinenc Vista Alegre Igualada Amposta Andorra Tàrrega Vilanova Reddis Torredembarra Torreforta Cervera Centre Europa Tecnofutbol Sants Valls Morell

PJ 32 31 32 32 32 32 32 32 32 32 32 33 32 32 32 32 32 32

PG 23 18 19 16 15 14 14 13 12 11 9 8 9 10 10 9 7 6

PE 4 10 7 8 7 9 6 7 8 8 9 11 6 3 3 5 8 11

PP 5 3 6 8 10 9 12 12 12 13 14 14 17 19 19 18 17 15

GF 77 51 50 57 50 54 48 41 40 43 38 44 38 37 37 45 32 27

GC Punts 27 73 18 64 27 64 32 56 45 52 38 51 37 48 41 46 44 44 45 41 67 36 51 35 52 33 54 33 57 33 62 32 57 29 55 29

JORNADA 32

Jesús Catalonia - Remolins Roquetenc - Roda de Barà Alcanar - Salou Camp Clar - La Cava Tortosa - El Catllar Calafell - Escola F San Pedro San Pablo Jesús i Maria - Vilaseca Gandesa - Cunit Cambrils - Ampolla

3-1 3-1 5-1 1-2 2-4 4-0 3-1 4-1 3-1

PROPERA JORNADA

Jesús Catalonia - Ampolla Remolins - Roquetenc Roda de Barà - Alcanar Salou - Camp Clar La Cava - Tortosa El Catllar - Calafell Escola F San Pedro San Pablo - Jesús i Maria Cunit - Gandesa Vilaseca - Cambrils

CLASSIFICACIÓ Jesús i Maria Alcanar La Cava El Catllar Gandesa Tortosa Vilaseca Cambrils Remolins Roquetenc Jesús Catalonia Roda de Barà Ampolla Calafell Camp Clar Salou Escola F San Pedro San Pablo Cunit

PJ 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32

PG 20 19 19 19 17 15 15 15 12 13 12 10 12 8 8 6 5 3

PE 8 7 7 7 4 7 6 4 9 6 7 11 5 9 6 6 6 5

PP 4 6 6 6 11 10 11 13 11 13 13 11 15 15 18 20 21 24

GF 78 84 63 54 53 59 58 52 47 54 55 37 39 35 42 29 33 28

GC Punts 68 31 34 64 36 64 33 64 46 55 40 52 41 51 38 49 41 45 51 45 65 43 40 41 43 41 56 33 30 67 67 24 80 21 91 14

PG 23 22 19 19 17 17 14 11 10 11 11 10 11 10 8 8 8 5

PE 7 4 5 4 9 3 8 9 10 5 5 7 4 4 9 5 4 6

PP GF 2 106 6 86 8 92 9 76 6 63 15 72 10 62 12 59 12 69 13 66 16 54 15 61 17 62 18 49 15 64 19 42 20 53 21 43

GC Punts 37 76 51 70 56 62 50 61 43 60 67 54 52 50 66 42 80 40 55 38 82 38 64 37 82 37 34 74 69 33 80 29 83 28 88 21

PG 23 23 22 21 19 13 13 11 10 11 9 8 8 7 7 4

PE 5 5 4 5 2 7 4 6 4 1 2 5 3 4 3 2

PP GF GC Punts 74 2 113 34 2 95 32 74 4 108 41 70 4 104 48 68 9 91 69 59 10 66 55 46 13 71 65 43 13 71 59 39 16 67 75 34 18 56 86 34 19 55 80 29 29 17 59 108 27 19 41 78 19 55 98 25 20 37 82 24 24 40 119 14

FUTBOL masculí - Tercera Catalana Grup 12 PG 22 17 16 15 16 15 14 13 12 12 13 12 10 12 9 8 2

PE 3 10 6 6 2 3 5 5 7 7 3 2 7 1 4 3 0

PP 5 3 8 9 12 12 11 11 12 11 14 16 13 16 17 20 28

GF 80 66 65 64 61 60 63 66 60 60 44 40 46 47 34 39 28

GC Punts 21 69 25 61 54 49 44 51 45 50 48 51 47 54 44 56 58 43 61 43 42 42 38 52 55 37 63 37 31 68 59 27 120 6

JORNADA 32

Fàtima - Igualada 0-1 Fundació Atlètic Vilafranca - San Mauro 2-2 Òdena - Sitges 3-2 Sant Cugat Sesgarrigues - Jove de les Roquetes 3-1 Ribes - Riudebitlles 1-1 Les Roquetes - Anoia 5-1 Suburense - Capellades 2-2 1-3 Hortonenc - Sant Sadurní Atlètic 2-0 Base Vilanova - La Granada

PROPERA JORNADA

Fàtima - La Granada Igualada - Fundació Atlètic Vilafranca San Mauro - Òdena Sitges - Sant Cugat Sesgarrigues Penya Jove de les Roquetes - Ribes Riudebitlles - Les Roquetes Anoia - Suburense Capellades - Hortonenc Sant Sadurní Atlètic - Base Vilanova

CLASSIFICACIÓ

PJ San Mauro 32 Sitges 32 Òdena 32 Base Vilanova 32 Fundació Atlètic Vilafranca32 Les Roquetes 35 Suburense 32 La Granada 32 Capellades 32 Penya Jove de les Roquetes 29 Sant Sadurní Atlètic 32 Sant Cugat Sesgarrigues 32 Riudebitlles 32 Igualada 32 Ribes 32 Hortonenc 32 Anoia 32 Fàtima 32

FUTBOL masculí - Quarta Catalana G 11

FUTBOL masculí - Quarta Catalana Grup 10 ÚLTIMA JORNADA

Torreforta - Vilanova Reddis - Tàrrega Amposta - Morell Centre Europa Tecnofutbol - Valls Sants - Torredembarra Cervera - Igualada Viladecans - Martinenc Santfeliuenc - Andorra Ascó - Vista Alegre

FUTBOL masculí - Segona Catalana Grup 6

FUTBOL masculí - Tercera Catalana Grup 3 JORNADA 32

JORNADA 32

PG 21 22 20 19 18 17 15 15 15 13 11 9 6 4 4 0

PE 7 3 2 4 3 5 6 3 2 5 5 4 4 5 1 1

PP GF GC Punts 2 100 36 70 5 100 38 69 8 96 45 62 7 97 45 61 9 59 38 57 7 89 40 56 9 82 51 51 12 64 57 48 13 87 52 47 12 67 56 44 14 48 64 38 31 16 66 92 20 54 70 22 21 47 122 17 25 27 119 13 29 14 172 1

CLASSIFICACIÓ

ÚLTIMA JORNADA Sant Pau d´Ordal - Quintinenc

3-2

Joventut Ribetana - Olivella

1-3

Alianza Latina - Newell´s

4-1

Avinyonet - Gelida

0-3

Moja - Castellví de la Marca

1-4

Olesa Bonesvalls - Monjos

1-2

Les Cabanyes - Club Atlètic Ribes

1-1

Canyelles - Sant Sadurní Atlètic

4-1

Olivella Quintinenc Les Cabanyes Sant Pau d´Ordal Joventut Ribetana Moja Monjos Club Atlètic Ribes Castellví de la Marca Canyelles Avinyonet Alianza Latina Newell´s Gelida Sant Sadurní Atlètic Olesa Bonesvalls

PJ 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30


38 N O T I C I A R I E S P O R T I U

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

ESPORTS VILAFRANCA

VEGUERIA

El Patí Vilafranca, a 1 punt de El Calafell suma tres punts l’ascens a l’OK Lliga vitals per la permanència Aquest dissabte el Vilafranca es jugarà l’ascens a l’OK Lliga a la pista de l’Are- Dissabte els homes de Pere Vàries es veuran les cares amb el Maçanet, ces en l’última jornada de Primera Divisió. L’equip en té prou amb un empat. un rival directe en la lluita per evitar el descens. Amb una victòria podrien rematar virtualment la permanència a l’OK Lliga. faltaven 12 minuts pel des-

A una jornada per finalitzar la lliga de Primera Divisió, només queda per definir el tercer grup que aconseguirà l’ascens a l’OK Lliga, una posició que es jugaran el Club Patí Vilafranca (42 punts) i l’Alcobendas (39). El Patí visitarà Grado aquest dissabte, 25 de maig, per enfrontar-se contra l’Areces, un equip que també s’ho juga tot, en aquest cas però per evitar el descens. Els homes de Jordi García depenen de si mateixos i en tenen prou amb un empat per ascendir de categoria. La victòria aconseguida aquest passat diumenge con-

tra el Raspeig, combinada amb la derrota de l’Alcobendas a Cerceda, ha estat vital en aquesta lluita per l’ascens. Malgrat guanyar per 6-4, els homes de Jordi García van patir fins el darrer moment. De fet, no va ser fins a manca de tres minuts pel final que l’equip va aconseguir desencallar l’empat a 4 al marcador. El partit va començar malament pels interessos vilafranquins. En el minut 2 el Patí ja anava perdent 0-1. Però l’alegria alacantina va durar poc. Un minut i mig després Jordi Esteve situava l’1-1 en el marcador. Quan

EL VENDRELL

cans, va tenir lloc una successió de gols trepidant. El Raspeig es va tornar a avançar amb el 2-1. Un minut després el capità Xavi Caldú empatava de nou el matx. Tan sols un minut després de l’empat, els àrbitres van assenyalar un penal favorable al Patí, que Joan Vázquez es va encarregar de transformar. I dos minuts després el Raspeig tornava a igualar el partit amb el 3-3, resultat amb el què es va arribar al descans. A la tornada el Vilafranca va sortir a guanyar, però el Raspeig no li va posar les coses fàcils. Al minut 8, Sixto Expósito va aconseguir el 43. El Raspeig, però, va contestar amb l’empat a quatre quan encara faltaven 14 minuts pel final. El partit no es va desencallar fins al minut 47, quan Joan Muntané va fer el 5-4. Un minut després Joan Vázquez anotava el 6-4 definitiu. Les altres dues places d’ascens van quedar definides aquest passat cap de setmana. Se les van adjudicar el Cerceda i el Tordera.

El Calafell es va imposar 2-6 a la pista del Vilanova.

El Calafell va aconseguir dimarts una victòria còmode (2-6) en la seva visita a la pista del Vilanova. La victòria va ser més còmode en el marcador que sobre la canxa, però, tot i així els verd-i-blancs van aconseguir tres punts absolutament providencials per les seves aspiracions de romandre a l’OK Lliga. El Patí Calafell s’hi jugava molt en aquest desplaçament, que a priori havia de ser més

complicat. Però es va trobar amb un Vilanova que va fer palesa la seva irregularitat en el campionat de lliga. Baixes per lesió, la falta d’intensitat i l’escàs encert davant la porteria dels locals van ser circumstàncies que van aprofitar els verd-i-blancs per segellar una victòria que li era molt necessària. Aquest dissabte el Calafell rebrà a casa el Maçanet, un rival directe en la lluita per

CALELLA

evitar el descens. Una victòria no donarà la salvació matemàtica als homes de Pere Vàries, però sí que significarà deixar la lluita per la permanència molt coll avall. Els dos equips, empatats a 27 punts, es troben a només dos punts dels llocs de descens, de manera que el partit, que tindrà lloc a les vuit del vespre, es preveu molt competitiu. El Calafell ha estat l’únic equip que ha sortit victoriós en la 27a jornada de l’Ok Lliga. El Vendrell, recent campió de la copa CERS, va perdre 4-5 contra el Lleida i el Noia Freixenet va caure derrotat per golejada (2-8) davant del Barça. L’OK Lliga continua aquest cap de setmana. El Vilanova rebrà el Voltregà avui divendres, a les 9 del vespre. Demà, dissabte, a part del decisiu CalafellMaçanet, el Vendrell es desplaçarà a Sant Feliu (7 de la tarda). Diumenge serà el torn del Noia, que jugarà a domicili contra l’Igualada, a partir de dos quarts d’una del migdia.

COMA-RUGA

Campionat de Bike Trial

Subcampió d’Europa

Primera marxa cicloturista

Aquest dissabte, 25 de maig, el Vendrell acollirà la quarta prova del Campionat de Catalunya de Bike Trial, coincidint amb una nova edició de la Festa de la Bicileta. La competició que constarà de 5 zones, dues artificials i 3 naturals, es repartirà per tres espais cèntrics del Vendrell: la plaça Tobies, la plaça la Sardana i La Cantera de la Torre del Puig. A la prova, puntuable per a confeccionar la selecció catalana que participarà en proves internacionals, hi participaran els campions del món Dani Comas i Àngel Batlle i també el pilot local Daniel Tapioles, campió de Catalunya el 2009.

Jordi Guzman, triatleta del CA Vilafranca, es va proclamar diumenge subcampió d’Europa de Triatló en modalitat de mitja distància (1,9km de natació-90km de cicliste-21km de cursa a peu). Ho va fer a Calella, on va tenir lloc el Half Challenge Barcelona, amb la participació de 2.500 atletes d’arreu del món. Guzman va acabar la prova amb un temps de 4 h i 44 min, assolint la 2a posició en el grup d’edat 40-44 anys. Els seus companys d’equip, Gemma Casurellas i Olaf Zielinski, també van aconseguir bons resultats. Casurellas es va fer amb la 13a plaça del grup d’edat 35-39 femení amb 6h i 22 min. i Olaf Zielinski, que competia en la prova Open (sense prèvia classificació), va entrar a la meta amb 6h 25min.

Aquest diumenge, a les 8 del matí, sortirà des de Coma-ruga la primera marxa cicloturista “El Vendrell Costa Daurada”. La prova, organitzada per la Penya Ciclista del Baix Penedès, proposa dos circuits, un de llarg de 157 km i un de curt de 102 km, i preveu una participació de 100 corredors. Al tractar-se d’una marxa de caire no competitiu té com a principal objectiu donar a conèixer als amants de la bicicleta les carreteres del territori així com els seus paisatges tant de mar com de muntanya. El regidor d’Esports, Segi Teruel, ha posat de manifest com l’esport està ajudant a potenciar l’economia de la vila, “ja que amb iniciatives com aquesta les entitats esportives mostren a participants i aficionats els atractius tant paisatgístics com gastronòmics de la comarca”.

CENTRE COMARCAL CERTIFICATS MÈDICS conductors • armes • seguretat privada • oficials

Renovació immediata del permís de conduir CERTIFICATS MÈDICS NÚM. REGISTRE B-250

c/ Montblanc, 18, ctda. c/ Amàlia Soler - 08720 Vilafranca del PenedèsTel. 93 538 78 71 centrem ediccomarcal@gmail.com Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 20h

JOAN CATALÀ CATALÀ


N O T I C I A R I E S P O R T I U 39

Nº 1604 · 24 / 30 MAIG 2013

VILAFRANCA

S A N T M A RT Í S A R RO C A

V I L A N O VA

L’escola Dolors Piera, situada al barri de la Girada, organitza aquest diumenge el seu primer cros escolar, que transcorrerà pels entorns del centre. El cros s’iniciarà a 2/4 d’11 del matí i comptarà amb set categories (baldufa, mainada, prebenjamí 2006, prebenjamí 2005, benjamí, aleví i infatil). Les inscripcions es poden fer de forma anticipada a ampadolorpiera@gmail. com o mitja hora abans de l’inici de la cursa. Hi haurà trofeus per als tres primers classif icats de cada categoria (amb excepció de baldufes).

Un total de 160 ciclistes vinguts de diferents indrets d’Espanya van participar diumenge passat a la Pedals de Clip, la primera ruta de bicicletes clàssiques (anteriors a 1987) entre vinyes. Els participants, seguint l’esperit de les curses que habitualment se celebren a la Toscana italiana, van agafar les seves antigues biciletes, amb pedals de clip, cablejat de fre sobre el manillar, i manetes de canvi al quadre, i els

VILAFRANCA

20è Trofeu Penedès El Club Natació Vilafranca va celebrar el passat cap de setmana la 20a edició del Trofeu Penedès on, a part del club local, també hi van participar el CN Sant Sadurní i el CN Sitges. El Trofeu Penedès és de les poques competicions on hi participen conjuntament totes les categories, des dels més petits fins els més grans. És per aquest motiu que, com cada any, el CN Vilafranca va aprofitar l’ocasió per presentar els diferents equips federats de natació. La competició va acabar amb molts bons resultats pels nedadors vilafranquins. El resultat individual més destacat va ser la marca d’1.17.97 de Maria Miret en la prova dels 100 m papallona, que li va donar el passaport per accedir al campionat estatal.

seus mallots d’època i van fer un salt en el temps. La trobada cicloturista, organitzada per l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i la Unió Ciclista de Vilanova, va comptar amb rostres coneguts del ciclisme professional com Pepe Recio, Celestino Prieto, Miguel Ángel Iglesias, Jaume Vilamajó, Pedro Torres (guanyador del premi de muntanya al tour de França el 1973) o Jordi Grau (l’únic ciclista de Sant Martí

V EI LGLUAENSU E V A D E G Á L L E G O B

Campiona Xènia Pallarès, atleta del Club Bonesvalls Trial es va proclamar diumenge campiona de la primera cursa de muntanya de Begues. Pallarès va completar la cursa, de 23,5 km, amb 2h 18min, un temps que la va classificar en 34a posició de la general i en campiona en categoria femenina. E l s s e u s c o m p a ny s d’equip Jordi Margarit i

Carles Margarit, també van fer bons resultats aconseguint finalitzar la cursa a mitja taula de la classificació, ambdós amb un crono de 2h i 50min. La cursa, de 900 metres de desnivell positiu, va sortir de Begues i va transcórrer per les pistes i corriols de les parts obagues i solanes del parc del Garraf, tot passant per la Desfeta (522m), el castell d’Eramprunyà i Bruguers.

HOQUEI femení - OK Lliga JORNADA 25 4-0 0-7 3-7 9-2 6-7 3-0 2-6

PROPERA JORNADA Vilanova - Gijón Terrassa - Traviesas Alcorcon - Reus Igualada - Voltregà Palau Plegamans - Manlleu Bigues i Riells - Girona Cerdanyola - Borbolla

Ca

Aq del ca lloc l’ recor muni mer p Guny a les la pro 55 km Cuga

Sarroca que ha arribat a professional). La iniciativa, pionera a l’estat espanyol, va estar ser filmada per TVE per a l’espai “Teledeporte”. La ruta, no competitiva, es va desenvolupar en dos trajectes, un de curt de 47 km i un de llarg de 72 km, tots dos per camins situats entre vinyes del Penedès. Bodegues Miguel Torres va oferir un avituallament a meitat de cursa amb productes de la terra i l’Ajuntament de Sant Martí va preparar un pica-pica al conjunt monumental del municipi, on es trobava la línia d’arribada. També va ser a l’entorn del castell on es va viure un dels moments més emotius, l’homenatge a dos corredors mítics: Vicenç Ituart, de 85 anys, guanyador de diverses etapes de la Vuelta a Espanya durant els anys 1955 i 1961 i el ja traspassat vilanoví Miquel Poblet, considerat el millor ciclista català de tots els temps.

Un total de 950 corredors van participar diumenge a la segona edició de la cursa de 10 km de Vilanova, que va transcórrer pel passeig Marítim i el passeig de Ribes Roges, en plena façana marítima. Marc Moreno, del Club Atletisme Igualada, va ser el primer atleta en creuar la línia d’arribada, amb un temps de 33’04’’. Moreno es va imposar en l’esprint final a Dani Serra, del Club Ateles VNG, que va entrar a la meta amb tan sols un segon de diferència.

La tercera posició va ser per Alan Manchado (33’08’’), d’Amics Atletisme Andorra. Manuel Torres, de l’Esportiu Penedès, es va quedar a les portes del podi en classificar-se en 4a posició amb un temps de 33’27’’. El primer podi en categria femenina es va quedar a Vilanova. Va ser per Vinyet Noguero, del Club Atletes VNG, que va fer un registre de 39’36’’. La van segir Sheila Avilés (40’34’’), del CA Igualada, i Jessica Bonet (41’ 04’’), de Run4You.

BARCELONA

CALAFELL

8 medalles d’or L’ e q u i p f e m e n í d e natació màster del CN Vilafranca es va fer amb 8 medalles d’or al Campionat de Catalunya, celebrat aquest passat cap de setmana a les piscines de Sant Andreu de Barcelona. L’equip de relleu de 4x50 metres lliures, format per Alba Palau, Gisela Vilà, Gemma Morgades i Mireia Ferré, va proclamar-se

Run for Parkinson

campió de Catalunya amb un temps de 2:11.02. Palau va pujar dues vegades més a l’esglaó més alt del podi en les proves de 50 m papallona (34.35) i 50 m esquena (38.06). Les altres dues medalles d’or van arribar de mans de Montserrat Vivas, que es va imposar en els 200 m lliures (3:05.12) i en els 50 m braça (45.56).

238 persones van participar diumenge a la caminada solidària Run for Parkinson, una iniciativa mundial, que compta amb més de 50 països implicats, i que consisteix en sumar els quilòmetres caminats per tots els participants. Entre les 238 persones que hi van prendre part es va aconseguir sumar un total de 1.028 km recorreguts, superant d’aquesta manera ciutats tan importants com Tarragona o Reus.

HOQUEI masculí - Primera Divisió CLASSIFICACIÓ

Gijón - Cerdanyola Traviesas - Vilanova Reus - Terrassa Voltregà - Alcorcon Manlleu - Igualada Girona - Palau Plegamans Borbolla - Bigues i Riells

950 atletes participen

La Pedals de Clip reuneix 160 ciclistes

Cros escolar

LE

Voltregà Gijón Alcorcon Girona Reus Igualada Manlleu Palau Plegamans Terrassa Bigues i Riells Vilanova Cerdanyola Borbolla Traviesas

PJ 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25

PG 20 19 16 15 15 14 14 10 10 8 6 5 2 1

PE 2 2 4 5 3 2 1 4 3 6 3 4 1 0

PP GF 3 123 4 83 5 82 5 90 7 85 9 95 10 118 11 71 12 67 11 53 16 56 16 67 22 35 24 13

TRABAJOS FORESTALES SERVICIOS FORESTALES EJ S.L.

GC Punts 41 62 59 43 52 51 49 50 48 53 44 69 43 80 34 69 33 68 30 48 68 21 19 110 7 142 147 3

JORNADA 21 Mataró - Oviedo Vilafranca - Raspeig Manlleu - Areces Cerceda - Alcobendas Barcelona - Sant Cugat Tordera - Taradell

CLASSIFICACIÓ 7-1 6-4 8-2 5-3 3-4 4-0

PROPERA JORNADA Raspeig - Mataró Areces - Vilafranca Alcobendas - Manlleu Sant Cugat - Cerceda Taradell - Barcelona Oviedo - Tordera

• Tala i poda d’arbres • Tala i retirada de palmeres • Aclarida de boscos per biomassa

Cerceda

PG 15

PE 2

PP 4

GF 82

GC Punts 47 58

Tordera

21

14

2

5

86

54

44

Vilafranca

21

13

3

5

96

61

42

Alcobendas

21

12

3

6

82

57

39

Mataró

21

11

3

7

83

72

36

Barcelona

21

11

1

9

77

68

34

Manlleu

21

9

2

10

83

70

29

Sant Cugat

21

8

4

9

59

63

28

Areces

21

7

1

13

61

101

22

Raspeig

21

7

1

13

64

107

22

Oviedo

21

4

1

16

71

99

13

Taradell

21

2

3

16

46

80

9

• Neteja de parcel·les • Serveis forestals integrals • Venda directe de llenya a Ctra. Sant Jaume dels Domenys Km 2,2 i servei a domicili

Tel. 93 897 49 47 / 686 94 13 78 · Fax 901 70 79 44 www.trabajosforestales.com info@trabajosforestales.com

PJ 21


Amb 5 anys de garantia. Preu tancat. Despeses de matriculació incloses. • Active City Stop • Auto-Start-Stop 125 cv • Active Park Assist • Parabrisa tèrmic Quickclear • Control creuer i limitador de velocitat

• Sistema de connectivitat SYNC • Ràdio CD MP3 i USB • Climatitzador bizona • Sensor de llums i pluja • Sensors pàrquing davanter i posterior

Gamma Ford Focus consum mitjà combinat de 4,2 a 7,2 l/100 km. Emissions de CO2 de 109 a 160 g/km.

Ford Focus EcoBoost Edition 1.0 Ecoboost Auto-Start-Stop 125cv (92kw) amb paq. Int. paq. edition, consola central Premium, roda mini i pint. Metal. L’oferta inclou IVA, transp. 5 anys Garantia Ford o totes les despeses incl. dte. promocional, Aport. concessió, Pla PIVE Govern i dte. per finançar amb FCE Bank plc S.E. amb Multiopció, amb permanència mín. de 24 mesos. Preu final:15.364,97€. Pagament inicial inclou (Entrada inicial 3.926€ + C. Obertura: 411,80€). Valor futur (última quota): 7.860€. Plaç: 37 mesos. TIN: 7,90% TAE 9,90%. Preu total plaços: 18.137,80. Válid en Pen. i Bal. fins a final de més en concessionaris adherits. El model visionat podria no coincidir amb l’ofertat.

Av. Tarragona, 135 Tels. 938 901 225 i 938 901 103 VILAFRANCA DEL PENEDÈS

ford.es

1604  
1604  

http://lafura.cat/sites/default/files/fures/1604.pdf

Advertisement