Page 1

Reliable logistic solutions 24/24 - 7/7

LOGISTICS LINE BY L-DOOR


//L-door / Logistics Line / 2

Inhoud

Specialist in complete logistieke oplossingen

03

Paneelvarianten

04

Kwalitatieve onderdelen

06

Extra functionaliteit

08

Uitrusting

10

Toebehoren

12

Veiligheidsvoorzieningen

14

Dockuitrusing van A tot Z

16

Mammoet, de sterkste dockbumper

18

Snellooppoorten en brandwerende poorten

20

Onderhoud en herstellingen van alle merken

21

Realisaties

22


Uw partner voor complete logistieke oplossingen

L-door is een 100 % Belgische onderneming die zich ondermeer toelegt op het ontwikkelen en produceren van kwalitatieve en bedrijfszekere sectionele poorten. Dit veelzijdige gamma

wordt aangevuld met andere logistieke uitrustingen zoals

laadbruggen, dockshelters, snellooppoorten, brandwerende poorten ĂŠn de innovatieve Onze adviseurs denken actief mee met uw bedrijf, en begeleiden u als klant doorheen het volledige proces van ontwerp tot plaatsing. L-door zorgt bovendien voor de gepaste service na verkoop zodat de levensduur van uw investering gemaximaliseerd wordt en dit 24 uur op 24, 7 dagen op 7. L-door staat garant voor kwalitatief maatwerk en een hoog service level. Wees dus gerust veeleisend.

//L-door / Logistics Line / 3

Fastgate Ice.


Paneelvarianten

L-door maakt voor de productie van uw sectionele poorten

Optioneel kan u elke kleur verkrijgen maar standaard kan u

gebruik van ge誰soleerde stalen panelen met een minimale dikte

kiezen uit:

van 42 mm. Elk paneel is bekleed met een verzinkte staalplaat

ST1: RAL 1021, 3000, 5010, 6009, 7016, 8014, 9002, 9006,

van 0,45mm dik wat extra stijfheid biedt en is gevuld met een

9010

hoogwaardig en milieuvriendelijk cfk-vrij polyurethaanschuim.

ST1: Aluminium natuurkleur

Voor een perfecte afwerking en robuuste bevestiging van de

ST2: RAL 9010

zijscharnieren worden de panelen afgewerkt met sendzimir

ST17: Microline RAL 9006

verzinkte eindkappen.

ST80: RAL 9010

Het bodempaneel heeft verzinkte stalen consoles waaraan de

//L-door / Logistics Line / 4

hefkabels worden bevestigd.


L-DOOR

42 mm E L DIKT

ST1 Stucco

ST2 Vlak

ST17 Microline

L-DOOR

80 mm E L DIKT

E

PA

NE

ST80

//L-door / Logistics Line / 5

ST1 Stucco aluminium

E

PA

NE


//L-door / Logistics Line / 6

Kwalitatieve onderdelen, een doordacht systeem


Scharnier in verzinkt staal

Scharnieren en geleiders: L-door kiest voor hoogwaardige materialen. De panelen worden aan elkaar bevestigd met verzinkte stalen scharnieren. De zijscharnieren zijn voorzien van verstelbare rolhouders uit verzinkt staal.

Aan

beide zijden loopt de poort in sendzimir verzinkte geleidingsrails.   Veren: EĂŠn of meerdere torsieveren zorgen ervoor dat uw poort tijdens de volledige loop, perfect in balans gehouden wordt. Deze veren zijn op een stalen as gemonteerd die met gelagerde consoleplaten aan het montageframe is verankerd. Overgedimensioneerde stalen

hefkabels,

op

gegroefde

aluminium

kabeltrommels, verbinden de torsieveren met het poortblad. Afdichtingen: Een zachte polystyreen schuimband tussen de Boven- en onderaan wordt de poort afgedicht met stevige rubberen profielen . Links en rechts wordt de afdichting verzekerd met een verticaal klemprofiel van hard rubber.

//L-door / Logistics Line / 7

aansluitende panelen onderbreekt elke koudebrug.


Extra functionaliteiten

Extra functionaliteit met raampjes of deuren Uw sectionele L-door poort kan uitgerust worden met een loopdeur en ramen. De loopdeur wordt standaard uitgerust met een ĂŠĂŠnpuntssluiting. Een beveiliging blokkeert de werking van de poort zolang de loopdeur niet helemaal gesloten is, dit om beschadiging van uw poort te voorkomen en de veiligheid van uw medewerkers te garanderen. Zowel in de loopdeur als het poortvlak kunnen verschillende types raampjes voorzien worden. Deze kunnen in dubbelwandig acrylaat of inbraakwerend hardglas uitgevoerd worden. Beglazing of strekmetaal Ook poorten in strekmetaal of beglaasde secties kunnen door L-door perfect op maat worden gemaakt. De beglaasde secties in dubbelwandig acrylaat of glas of een volledig beglaasde poort in dubbelwandig acrylaat garanderen u een maximaal zicht op de

//L-door / Logistics Line / 8

aanpalende ruimte.


//L-door / Logistics Line / 9


Uitrusting

Standaarduitrusting Uw L-door poorten worden standaard voorzien van een van binnenuit bedienbare schuifgrendel, een trekkoord met handgreep en een voettrapper.

Standaard schuifgrendel

Optioneel: Indien gewenst kan de poort worden uitgerust met een inbouwcylinderslot dat zowel langs binnen als buiten kan ontgrendeld worden. Ook een kettingtakelbediening behoort tot de mogelijkheden. Een rechtstreeks op de as geplaatste reductiekast met een overbrengingsverhouding van 1:4 wordt manueel bediend met een schakelketting. Wenst U maximaal comfort dan biedt de elektrische bediening de oplossing. Via een drukknopkast (op-stop-neer) die zowel links als rechts van de poort kan gemonteerd worden, bedient u de elektrisch aangedreven motor die rechtstreeks op de as is geplaatst. De motor heeft een zelfremmende wormwieloverbrenging en ingebouwde eindschakelaars voor een fijne afregeling van de open en/of gesloten toestand van de poort. De stuurkast

//L-door / Logistics Line / 10

werkt op een veiligheidsspanning van 24 V. De aansluitspanning bedraagt 16 A, 3 x 400 V + nulgeleider + aarding (rode 5-polige CEE stekker). Indien nodig kan de motor aangepast worden naar 3 x 220V + aarding (blauwe 3-polige CEE stekker). Het opgenomen vermogen varieert tussen de 0,37 en 0,75 KW afhankelijk van de grootte van de poort. Standaard wordt een stuurkast met beschermklasse IP 44 voorzien, in functie van uw intern bedrijfsproces is een hogere beschermingsgraad mogelijk.

Voettrapper voor een niet-geautomatiseerde sectionele poort


Elektrisch bediende motor

Stuurkast

//L-door / Logistics Line / 11

Manuele takelbediening


Toebehoren

De L-door sectionele poorten kunnen uitgerust worden met heel wat toebehoren. Hiermee kan u extra comfort en veiligheid toevoegen aan het gebruik van uw poort. Afstandsbediening

Sleutelschakelaar

//L-door / Logistics Line / 12

Codeklavier

Noodstop


Zender/ontvanger FAAC

Trekschakelaar

Tijdrelais

Verkeerslicht

Inductiebesturing

Radar

//L-door / Logistics Line / 13

Fotocel


Veiligheidsvoorzieningen

L-door sectionele poorten worden uitgerust met heel wat veiligheidsvoorzieningen.

Onderloopbeveiliging (standaard) Deze pneumatische beveiliging wordt in de onderste rubber van de poort geplaatst. Van zodra contact wordt gemaakt wordt de beveiliging geactiveerd en stopt de poort meteen.

Veerbreukbeveiliging (standaard) Mocht één van de torsieveren zijn veerspanning verliezen of breken, dan zorgt deze voorziening ervoor dat de poort bij het sluiten meteen tot stilstand wordt gebracht. Beveiliging van de loopdeur (standaard bij elektrische bediening) Indien de loopdeur niet helemaal is gesloten, dan voorkomt deze beveiliging dat de motor kan worden ingeschakeld.

Slappekabelbeveiliging (optioneel) Van zodra de kabels dreigen te ontsporen gaat de breukbeveiliging in werking en wordt de motor geblokkeerd.

Kabelbreukbeveiliging (optioneel) Deze voorziening voorkomt dat de poort kan naar beneden vallen indien één of beide hefkabels zouden breken.

Onze sectionele poorten voldoen aan de bepalingen van de Europese richtlijnen, conform de machinerichtlijn (2006/42/ EG) volgens artikel 10 van KB van 05/05/1995 alsook aan de geldende reglementeringen en normen uit ARAB, NBN. Uw sectionele poort heeft de nodige comformiteitsverklaringen voor de poort, motor, veer- en kabelbreukbeveiliging.

//L-door / Logistics Line / 14

Bovendien worden al onze logistieke uitrustingen geplaatst door VCA-gecertificeerde techniekers.


//L-door / Logistics Line / 15


Dockuitrusting van A tot Z

L-door biedt naast sectionele poorten ook een uitgebreid gamma dockuitrusting aan, waaronder levelers, shelters en een hele reeks toebehoren. Om uw logistiek proces optimaal te ondersteunen staan onze L-door adviseurs u met raad en daad bij om samen met u te bepalen welke systemen het best aansluiten bij uw sector en uw behoeften. Zij begeleiden tevens het hele project van bij de opmeting tot aan de installatie en oplevering. Comfortabel in- en uitladen Levelers zorgen voor de overbrugging tussen de laadkade en de vrachtwagen. Deze levelers bestaan in verscheidene uitvoeringen, afhankelijk van het type vracht dat u te verplaatsen heeft. Levelers uit één stuk, levelers met verschillende lippen. Manueel, geautomatiseerd of telescopisch.

Laden en lossen op niveau De basis van uw laadsysteem is uiteraard de laadbrug. Ook hier bestaan heel wat oplossingen. Naast de vaste leveler bieden we ook in de hoogte verstelbare schaarheftafels aan. Dit zijn hydraulische

//L-door / Logistics Line / 16

schaarsystemen waarmee u de tafel precies op de gewenste hoogte brengt. L-door biedt stuk voor stuk stevige en veilige laadbruggen aan. De stevigheid wordt gegarandeerd door het gebruik van kwalitatief staal van zowel het laadvlak als de onderbouw. Veiligheidsvoorzieningen zoals ‘voetveiligheid’ en de ‘onderhoudsvoorziening’ helpen ongelukken voorkomen. De antiroest primers en afwerkingslakken op basis van polyutheraan dragen bij tot de duurzaamheid van uw laadbrug.


Controle op de temperatuur Dockshelters worden aan de bovenkant en de zijkanten van het laadperron aan de gevel bevestigd. Ze voorkomen dat de koude en/of warmte uit het magazijn en/of de vrachtwagen kan ontsnappen. De shelters worden gemaakt van kwalitatieve slijtvaste kunststoffen en zijn beschikbaar in verschillende maten. Afhankelijk van het meestgebruikte type vrachtwagen

//L-door / Logistics Line / 17

worden de precieze maten bepaald.


Mammoet, de sterkste dockbumper

Voorkom schade aan uw laadkade en gebruik de Mammoet dockbumper van L-door. Bij het samenstellen van een dockingsysteem zorgt L-door ervoor dat er vlot en veilig kan gewerkt worden. Laden en lossen kan namelijk heel wat schade toebrengen aan de uw kade of de vrachtwagens. Door middel van de L-door Mammoet dockbumper kan het docksysteem voorzien worden van een stalen dockbumper die binnenin voorzien is van een hoogwaardige rubber.

Bumper UPN140

Rubber

//L-door / Logistics Line / 18

Oprijplaat


De Mammoet dockbumper uit staal is een innovatie van de interne R&D afdeling

//L-door / Logistics Line / 19

MAMMOET


Snellooppoorten en brandwerende poorten

Snellooppoorten Het gamma van L-door bevat ook snellooppoorten voor zowel binnen- als buitengebruik. De L-door snellooppoorten zorgen ervoor dat tocht, wind en stof buiten blijft en u warmte of koude binnen houdt. Door de snelle opening en sluiting kan uw personeel goederen snel en efficiĂŤnt transporteren binnen uw bedrijf. L-door staat er garant voor dat uw poort steeds betrouwbaar blijft, zĂŠlfs na intensief gebruik.

Brandwerende poorten De brandwerende poorten staan er garant voor uw kostbare

//L-door / Logistics Line / 20

goederen zo lang mogelijk veilig te stellen van een eventuele brandhaard. L-door maakt, net zoals al onze andere poorten, uw brandpoort perfect op maat.

RF60


Onderhoud en herstellingen van alle merken

Ser vic

e

24/24 7/7

Eigen montagedienst Onze monteurs zijn VCA-gecertificeerd en hebben een degelijke opleiding genoten. Hierdoor kunnen zij veilig en accuraat de poorten installeren en afstellen. De werfinspecteur zal voor de aanvang van de montage de werf inspecteren om na te gaan of het montagevlak werd voorbereid zoals voorzien op onze inbouwtekeningen. Onderhoud Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van uw poorten adviseren wij minstens ĂŠĂŠn of twee onderhoudsbeurten per jaar. L-door kan u hiervoor een onderhoudscontract op maat aanbieden tegen aanvaardbare prijzen. Heeft u nog bestaande poorten van andere fabrikanten? Aarzel dan niet om ook hiervoor een L-door onderhoudsvoorstel aan te vragen.

Herstellingen Onze 24/7 herstellingsdienst is uitgerust om poorten en laadsystemen van alle merken snel en deskundig te herstellen. Garantie

L-door heeft ook een uitvalsbasis in het Antwerpse havengebied die 24/24, 7/7 operationeel is.

//L-door / Logistics Line / 21

L-door biedt u uitgebreide garanties. Vraag meer info aan uw contactpersoon.


//L-door / Logistics Line / 22

Realisaties


//L-door / Logistics Line / 23


LOGISTICS LINE

Š L-door bvba - 2010 - 1 - NL

BY L-DOOR

L-door Industrial Denderstraat 29 B-1770 Liedekerke T 0032 (0)53 66 73 76 F 0032 (0)53 66 94 02 services@l-door.be

Noorderlaan 485 B-2030 Antwerpen T 0032 (0)3 542 18 99 F 0032 (0)3 542 41 80 www.l-door.be

L-DOOR - Logistics Line - NL  

L-DOOR Logistics Line. Sectionaalpoorten en dockuitrusting van A tot Z, mét service.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you