Page 1

Den magiska dรถrren av Olivia Palin


Kapitel 1 Hej. Hej jag heter Olivia jag är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola. Min bästa kompis heter Agnes hon är 8 år. Vi går i 2an på Kyrkmons Skola. Agnes och jag gör mycket roliga saker tillsammans. Våran lärare heter Karin. Hon är läskig hon går hela tiden in i en dörr efter skolan. Dörren som våran lärare går in i är magisk tror jag och Agnes. Det konstiga men den där dörren är att den är i en mörk källare. När vi kommer till skolan kommer våran lärare ut från, dörren i källaren.


Kapitel 2 Brevet. En dag såg jag att ett brev som stack ut ur den magiska dörren. Jag tog upp brevet, och läste.Det stod så här. Hjälp mig! Jag är fast i den magiska dörren. Det finns tigrar här. För att få ut mig måste du ta rektorns nycklar. Dom finns på rektorns kontor. Hälsningar Julia


Kapitel 3 Nycklarna En dag blev jag arg. Jag ville få tag på dom där nycklarna. För att få tag på dom så kunde jag följa efter rektorn in i hennes kontor.Jag följde efter rektorn in i hennes kontor och hon satt sej på sin stol och hon började jobba. Nycklarna låg på hennes bord. Jag var under bordet. Rektorn höll på med sin dator. Jag tog nycklarna och jag blev så glad! Jag nästan svimmade av glädje utan för rektorns kontor. Jag gick till den magiska dörren och vred om nyckeln.


Kapitel 4 En annan värld Jag öppnade dörren och klättrade in och jag såg ett godisland Det var geisha och dumle och gummibjörnar och ett nutellafall. Jag gick till nutellafallet och jag trodde att jag såg min kompis? Men sen försvann hon. Vid mina fötter var det mjukt gräs.


Kapitel 5 En annorlunda vän Plötsligt dök det upp en märklig varelse framför mig. Det var Julia tror jag. -Hej sa jag nervöst. -Hej jag heter Julia. - Var det du som skickade brevet frågade jag? -Ja. Då har du läst det. - Ja svarade jag lite nervös​t. -Vad tyckte du om mitt brev då? sa Julia. -Jag vill verkligen hjälpa dig men det känns hopplöst.


Kapitel 6 Mitt uppdrag Nu kom jag på hur jag kunde hjälpa Julia. Jag behöver dom här sakerna: Ett rep En bur En köttbit Nu måste jag skynda mig tillbaka till dörren som leder till den riktiga världen.


Kapitel 7 Tillbaka i skolan När jag kom tillbaka till skolan så var allt som vanligt. Jag var tvungen att gå till en affär där dom bara säljer rep. Repet kostade 65 kr. Nu hade jag köpt repet. Nu skulle jag få tag på köttbiten.Jag hann inte och få tag på köttbiten därför att vi skulle gå till maten. Nu var vi framme till maten och det bästa var att det var kött och potatis å hallonsylt! Jag tog en köttbit och la den i min fika.Och då frågade mattanten -Vad ska du ha köttbiten till? Jag svarade -Jag brukar alltid bli hungrig efter skolan så då är det alltid bra att ha en köttbit i fickan -Ja svarade mattanten. Då var det bara en sak kvar och det var buren Jag kom på att min kompis kunde hjälpa mig. Men jag hittade henne inte. Jag fick väl bygga en bur då. Nu hade jag rymt från skolan. Jag hade med en macka och smulade den i små bitar så jag kunde vägen sen.


Jag var på väg till diamantberget.När jag var framme på diamantberget så skulle jag hacka sönder stenarna med diamanter i. Jag tänkte med vad jag skulle hacka men då såg jag en vass sten.Jag tog upp stenen och hackade. När jag var klar med att hacka så behövde jag vatten så det blev järn. Nu var det järn nu skulle jag gå samma väg som förut. När jag kommit ner från berget gick jag till den magiska dörren.


Kapitel 8 Sanningens ögonblick Jag tog mod till mig och gav mig iväg. När jag var inne i den magiska dörren träffade jag tigrarna. Jag tog fram köttbiten och kastade den till tigrarna. Dom sprang emot köttbiten och åt. Medans dom åt tog jag fram repet och kastade det i luften och repet fångade tigrarna sen knöt jag ihop repet till en knut. Jag hämtade buren och kastade in en till köttbit in i buren sen tog jag repet och låste buren.Jag och Julia klättrade ut ur rummet. Jag gav Julia en stor kram och hon sa: - Tack för hjälpen. Sen gav jag mig iväg tillbaka till skolan.


Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren. Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt.Och när jag kollade ut genom fönstret så såg jag min lärare Karin. Hon åkte bil till skolan hon hade bil fönstret öppet och nyckeln runt halsen. Sen får hon punka i bildäcket och hennes nycklar ramlar av. Då tänkte jag på att jag har en av hennes nycklar. Jag räckte upp handen och läraren sa -Vad är det Olivia? -Jag måste gå på toa -Ok säger han. Jag går ut och hjälper Karin -Hur gick det Karin? -Det gick bra. -Dina nycklar är där sa jag. Karin upp nycklarna och sa -Men det fattas en nyckel. -Jag lånade den sa jag. -Du måste fråga först. -Ja jag ska göra det nästa gång…


På kvällen samma dag ringde jag min bästa vän och frågade om hon ville följa med på bio. När vi hade sett klart på bion sov hon över hos mej.

Profile for Kyrkmons skola

Den magiska dörren olivia palin  

Den magiska dörren olivia palin  

Advertisement