Page 1

LAPSZÁM:

3 2010. április

Kyojun hírlevél

合気道恭順道場

Tartalom V. Kyojun szeminárium……………………………………………………………………………….. 1. oldal Emberek és korszakok……………………………………………………………………… 2. oldal

Sikeres vizsgázók

Jubileumi szeminárium, humor…………………………………………………………3. oldal

2010. március 6.

Masuda Manabu edzőtábor…………………….………………………………….…... 4. oldal

2010. március 21.

Reklám………………………………….……………………………………………………………... 5. oldal

-----------------------12. kyu: -----------------------Molnár Gáspár

Technikai útmutató…………….…………………………………………………………….. 6. oldal

-----------------------10. kyu: -----------------------Fodor Brúnó -----------------------6. kyu: -----------------------Kovács Gergely

V. Kyojun szeminárium Sikeres vizsgákkal zárult az V. Kyojun Aikido Szeminárium a Daróci úti központi dojo-ban, illetve részben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen megtartott központi Kyu-vizsga is a Honshin dojo-ban.

-----------------------5. kyu: -----------------------Hoppál Dóra Both János Kiss Orsolya Ács Lajos -----------------------4. kyu -----------------------Horváth Gábor Attila Ezúton szeretnék gratulálni minden sikeres vizsgázónak.

1. oldal

合気道恭順道場


合気道恭順道場

2. oldal

Emberek és korszakok

A HARCI SZERZETES A fenti képen a Kamakura korszak egy harci szerzetese látható. A korszak buddhistáinak egész hadserege volt olyan harcoló papokból, akik megvédték jogaikat és fenntartották területeiket a rivális felekezetekkel szemben. A képen látható pap vértje felett viseli a papi ruhát, fejét pedig a szent Kesa borítja.


合気道恭順道場

3. oldal

Jubileumi Kyojun szeminárium és kyu-vizsga Kérek mindenkit, aki részt kíván venni ezen a jubileumi szemináriumon, hogy jelezze előre nekem vagy az instruktorának (Sárossy Péternek). Amennyiben nagyobb létszám gyűlik össze, mint amit a termünk elbír, egy másik termet kell találnom a rendezvény számára.

Tombola!! Főnyeremény egy nyári edzőtábor Masuda sensei vezetésével. Minden belépőjegy sorszámmal lesz ellátva. A meghívott mesterek minden nap ki fognak húzni egy számot a jegyek közül. A második napon a Kyojun Aikido Dojo vezetője a két jegyből ismét húz egyet. A tombola nyertese a 2010. augusztus 12-15. között megrendezésre kerülő, Masuda Manabu sensei nevével fémjelzett, hivatalos Kobayashi edzőtáborra nyer egy ajándék kupont, amely tulajdonosát feljogosítja arra, hogy a Masuda táboron rendezett edzéseken ingyen vegyen részt. Figyelem! A tombolán csak a teljes árú jeggyel rendelkező tanulók vehetnek részt.

Humor (védett személy)

( A vak szamuráj.)


合気道恭順道場

4. oldal

Masuda Manabu tábor 2010. április 1. – 2010. április 4.

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Budapest, Hungária krt. 11-13.

Edzések: Csütörtök (ápr. 1.)

Díjak

10:00 – 11:30 13:00 – 14:30

MKDE tagoknak

Péntek (ápr. 2.)

10:00 – 11:30 14:00 – 15:30

Teljes tábor: 10.000.Napijegy: 3.000.-

Szombat (ápr. 3.)

10:00 – 11:30 14:00 – 15:30

Nem MKDE tagoknak

Vasárnap (ápr. 4.)

10:00 – 11:30 12:00 – Dan vizsgák

Teljes tábor: 14.000.Napijegy: 4.000.-

Masuda Manabu 6.dan Kodairában született, a Chuo Egyetemen diplomázott közgazdászként. Az általános iskola első osztályába járt amikor csatlakozott a Kobayashi dojohoz. Itt jó barátságba került Hiroaki sensei-jel, aki akkor még óvodába járt. Középiskolásként segített a gyerekedzések vezetésében. Az egyetem elvégzése után évekig egy ingatlanforgalmazó vállalatnál dolgozott, majd 1989-től kezdve három évet élt a Tokorozawa dojo-ban bentlakó tanítványként. Uchideshi-ként külföldi oktatási gyakorlatot szerzett Németországban és Észak-Európában. Az Aikido Kobayashi dojo folyóiratának főszerkesztője. Feleségével, aki nővérként dolgozik egy kórházban. a Tokorozawa dojo-ban ismerkedett meg,. Dojoi: Minamikoshigaya, Todahigashi, Yoshikawa, Soka Érdeklődés, hobby: Szereti gyakorlatban kamatoztatni a borról szóló, elmélyült ismereteit, illetve igyekszik hosszú időre magához ragadni a karaoke mikrofont.


合気道恭順道場

5. oldal

= Lezajlott az ötödik Kyojun szeminárium. Akinek összegyűlt öt belépőjegye, az ezen jegyek felmutatása mellett jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen vegyen részt a VII. Kyojun edzőtáboron. Minden olyan tanuló, aki összegyűjt öt egymás után sorban következő jegyet, az a hatodik szemináriumon ingyen vehet részt. A jubileumi táboron vásárolt belépőjegyet nem lehet felhasználni erre az akcióra, mert azzal a jeggyel majd a tombolán lehet részt venni. (lásd 3. oldal)


合気道恭順道場

6. olda

Technikai útmutató

Mokuso

A mokuso egy meditációs ülés. Ilyenkor kiürítjük a tudatunkat, és kint hagyjuk az otthoni problémáinkat. Ha nem így teszünk, akkor az edzésen nem tudunk majd kellőképpen koncentrálni a gyakorlatok végrehajtásánál. Ebben az esetben pedig veszélyessé válunk nemcsak a saját, de az edzőtársaink testi épségére nézve is. Legjobb tehát, ha ezeket a dolgokat az edzőtermen kívül hagyjuk.

Seiza

Seiza Ezt a gyakorlatot sok harcművészetben alkalmazzák az edzéseken.

Kendo

Ehhez a meditációhoz (mokuso) a seiza ülés a legalkalmasabb. Az ülésnél a következő dolgokra kell figyelni. A hátunk legyen mindig egyenes, a nyakunk pedig ne emelkedjen el a ruhahajtókától (eri). Vállaink ne legyenek megfeszítve, nyugodtan engedjük le őket. Kezeinket a combunkra helyezzük, lábujjaink hátul összeérnek. Nem kell egymásra tennünk a lábainkat, de nem hiba, ha valaki így végzi el a gyakorlatot.

Iaido

Légzés (kokyu) Ahogyan az aikido technikák során, úgy a mokuso-ban is nagyon fontos a légzés. Kövessük a következő formát a gyakorlat során. Szívjuk be a levegőt négy másodpercig, majd tartsuk bent ugyanennyi ideig. A belégzés orron át történjen! A kilégzést 12 másodpercig szájon át végezzük. Ilyenkor teljesen préseljük ki a levegőt az alhasunkból. Ezt a gyakorlatot az edzés előtt és után minimum két alkalommal végezzük el.

Helyes kéztartás a meditációs gyakorlat (Mokuso) végrehajtásakor.

belégzés

kilégzés

合気道恭順道場

I.évf. 3.szám  

Kyojunhírlevél 2010_3

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you