Page 1

Kaikkea kivaa kirpputoreista Entisten oppilaiden haastattelut

Cosplay

on muutakin

kuin pukuleikki

Mik채 saa sinut nostalgiseksi


Toimitus

Anna-Katri alias AK P채채toimittaja, valokuvaaja

? Saara

Toimittaja, kuvittaja

Sanni

Rauni

Toimittaja, valokuvaaja

Toimittaja, graafinen suunittelija

? Sanja

Toimittaja, kuvittaja

2

Jatta

Toimittaja, valokuvaaja

Joonas

Kuvittaja, graafinen suunittelija


Pääkirjoitus Opiskelijabudjetti ja kierrätys Opiskelijabudjetti, miten inhottava sana onkaan tuo. Jokainen euro pitää laskea ja aina tuntuu, ettei raha silti riitä tarvittaviin. Opiskelijan budjetti koostuu lähinnä oppikirjoista, ruoasta, laskuista ja vaatteista. Joillain menoihin kuuluu myös vuokra ja huonekalujen hankinta. Erilaiset tukirahat riittävät vain tiettyyn pisteeseen asti. Joskus opiskelijan on myös tehtävä töitä koulun ohella, jos haluaa että laskujen maksamisen jälkeen tilille jää rahaa. Opiskelijan kannattaa hyödyntää kirpputoreja ja kierrätystä. Kirpputoreilta löytää kaikenlaista tarpeellista. Asuntoon löytyy verhoja, pöytä, tuoleja, sohva ja vaikkapa mattoja. Kirpputoreilta myös löytyy vaatetta jos minkälaista sekä laukkuja ja kenkiä. Oikeastaan kirpputorilta voi löytää lähestulkoon kaiken muun tarvittavan paitsi elintarvikkeita. Joissain kirpputoreissa myydään myös harrastetoimintaan liittyviä varusteita. Säästämiseen on olemassa monia vinkkejä ja tässä niistä muutama: Vähennä herkuttelua ja lopeta limsan juonti. Lompakkosi ja hampaasi kiittävät sinua! Jos kuitenkin sokerihammasta kolottaa, niin kannattaa itse leipoa vaikkapa pullaa. Kaikkia ei toki tarvitse kerralla syödä, osan pullista voi pakastaa ja sulattaa seuraavaa herkuttelua varten. Tee itse ruokasi. Pizzan tilaamiseen ja valmisruokiin menee huomattavasti enemmän rahaa kuin siihen, että itse teet makaronilaatikon mistä riittää moneksi päiväksi ruokaa. Ruoanlaitossa pyri siihen, ettei mitään tarvitsisi heittää roskiin. Pakastamalla valmiiksi tehtyjä ruokia säästät rahaa. Samaa ideaa kannattaa käyttää myös kahvin juomiseen. Keitä kahvit kotona mieluummin kuin että kävisit kahvilassa. Älä osta kaupasta joka kerta uutta muovipussia, vaan käytä kangaskassia tai reppua. Repussa on kätevää kantaa painavammatkin ruokaostokset. Pyri välttämään heräteostoksia, osta vain sellaisia asioita mitä todella tiedät tarvitsevasi. Opiskelijan siis kannattaa etsiä vaatteita ja huonekaluja kirpputoreilta, tehdä itse ruokansa sekä vähentää herkuttelua. Muista myös kierrättää omat vanhat vaatteesi ja tavarasi, koska sinulle tarpeeton voi olla toiselle aarre! Anna-Katri Hänninen, päätoimittaja

Sisältö 2 Toimitus

9 Horoskooppi

3 Pääkirjoitus

12 Kirpputorit

4 Tunnelmakuvia opistolta

16 Harrastuksen esittely - Cosplay

5 Gallup - Mikä saa sinut nostalgiseksi

20 Tekstarit

6 Entisten oppilaiden haastattelut

21 Sarjakuvat

3


Tunnelmakuvia

4


Gallup Gallup Teksti: Joonas Tielinen Kuvat: Jatta Särkkä

Nostalgia on menneiden muistelua ja haikeutta. Otimme tehtävksemme selvittää mitkä asiat saavat koulumme opiskelijat nostalgisiksi. 1. Playstation peli Spyro

Kysymykset

2. Tämä kouluvuosi

1. Mikä saa sinut nostalgiseksi

3. C

2. Mikä mahdollisesti saa sinut nostalgiseksi kymmenen vuoden päästä 3. Mikä näistä on huonoin yhtye

Rossu, SaKu 1. Musiikki, tuoksu ja kaikki aisteilla havaittavat asiat tuovat mieleen muistoja

A. Yö B. Mamba

2. Samat asiat

C. Popeda

3. C Vanhat pelit ja lastenohjelmat ovat suurimpia nostalgian aiheuttajia. Myös musiikki ja tuoksut tuovat monille muistoja mieleen. Kymmenen vuoden päästä monet muistelevat Kymenlaakson opistoa ja omia taidonnäytteitä.

Isa, GraSu 1. Vanha musiikki, elokuvat ja valokuvat 2. Tämä koulu 3. A

Bändikysely A B C

Pauli, KuTa

19%

1. Alfred J. Kwak

31%

2. Piirtämäni omakuva

44%

3. C – Vaikea päätös, mutta kyllä Popeda on noista kaikkein surkein Roope, SaKu

5


6


Haastattelut Haastattelut ‘‘Nauttikaa ajastanne siellä!’’

Kuvittajat: Elina Nikkinen, Anni Pötrönen, Marianne Lauslehto Valokuva: Saara Hakala

Nimesi: Elina Nikkinen Ikäsi : 20 v. Linja ja vuosi (eli mitä linjaa opiskelit ja milloin)? Kuvataidelinja, kevät 2013 Miksi tai miten päädyit opiskelemaan Kymenlaakson Opistoon ? Kirjoitettuani itseni ulos Helsingin Kuvataidelukiosta syksyllä 2012 ajattelin tsempata itseni kevään pääsykokeisiin, joten opisto oli ehdottoman hyvä vaihtoehto. Muistan saaneeni Kymenlaakson Opiston esitteen joskus aikoinaan, joten paikka oli ollut mielessä oikeastaan jo pidemmän aikaa. Miltä tuntui opiskella Kymenlaakson Opistossa? Opistossa opiskeleminen oli tosi makeeta! Ei kyllä unohdu ihan heti. Kuvataidelinjalla pääsi kokeilemaan paljon erilaisia tekniikoita ja kehittämään omaa osaamista. Se oli juuri sitä mitä opiskeluiltani hain. Voin kyllä sanoa kehittyneeni paljon yhden puolenvuoden aikana. Opiskelusta teki mieleistä myös tosi hyvä ryhmähenki, jota vieläkin kaipailen. Uusiin ihmisiin tutustuminen noin tiiviissä yhteisössä oli jotain aivan omaansa. Asuin vielä opiston asuntolassa, joten opiskelukavereiden kanssa tuli vietettyä aika paljon aikaa. Siinä tuli pieni hauska kommuuni fiilis. Miten opiskelu Kymenlaakson Opistossa on vaikuttanut sinun tämän hetkiseen elämääsi? Opisto vaikutti erittäin hyvällä tavalla päämääriini. Pääsin opiskelemaan Aalto yliopistoon graafista suunnittelua, joka oli tietty ykkösvaihtoehtoni. Ilman opistoa en olisi varmasti valmistautunut yhtä ahkerasti. Terveisesi uusille opiskelijoille? Pitäkää hauskaa, nauttikaa ja kokeilkaa kaikkea uutta! Avoimia ovia odotellessa.

Vasemmalla Elina Nikkisen ’’Pakkanen’’

7


Nimi: Anni Pötrönen

Nimi: Saara Hakala

Nimi: Jaan Timperi

Ikä: 19 v

Ikä: 46 v.

Linja ja vuosi: Sarjakuva ja kuvittaminen, 2012 aloitin ja 2013 mut häädettiin pois sieltä.

Linja ja vuosi: Valokuvaus syksy 2012

Ikä: Varttisadan ja keskiän välimaastossa (28 vuotta)

Miksi tai miten päädyit opiskelemaan Kymenlaakson Opistoon ? Ei ollut mitään ideaa mitä mennä opiskelemaan, niin opo ehdotti että menisin sinne viettämään aikaa.

Miksi tai miten päädyit opiskelemaan Kymenlaakson Opistoon? Valokuvauksesta olen ollut pitkään kiinnostunut ja halusin oppia lisää. Löysin netistä (olisikohan ollut Facebookin mainoksena?) opiston ja se sopi vuorotteluvapaaseeni loistavasti.

Miltä tuntui opiskella Kymenlaakson Opistossa? Se oli pirun hauskaa aikaa! Opettajat olivat todella mukavia.

Miltä tuntui opiskella Kymenlaakson Opistossa? Huippupaikka. Ihana yhteisö. Loisto-opetusta.

Miten opiskelu Kymenlaakson Opistossa on vaikuttanut sinun tämän hetkiseen elämääsi? Muistelen mastentuneesti vanhoja hyviä aikoja opistolla ja kiroan nykyistä tylsää elämääni. Ja anto se ideaa siitä mitä tahtoisin opiskella tulevaisuudessa.

Miten opiskelu Kymenlaakson Opistossa on vaikuttanut sinun tämän hetkiseen elämääsi? Kuvaamisessa on erilainen tatsi kuin aiemmin ja kuvien katsominen on ihan uudenlaista.

Terveisesi uusille opiskelijoille? Nauttikaa ajastanne siellä!

Linja ja vuosi: Graafinen suunnittelu 2012-2013 Miksi päädyin opiskelemaan? Vaikutti se aluksi hyvältä idealta. Miltä tuntui opiskella Kymenlaakson Opistossa? No kertaakaan ei veetuttanu mennä kouluun. Miten opiskelu Kymenlaakson Opistossa on vaikuttanut sinun tämän hetkiseen elämääsi? Nyt ei voi enää lukea edes lehteä ilman että Jaanan ääni soi päässä selittämässä jotain typografiasta. Terveisesi uusille opiskelijoille? Älkää hyvät graafikot luottako Jaanan tallennustaitoihin. (kysykää siltä)

Terveisesi uusille opiskelijoille? Tsemppiä ja tiivistä opiskelua! Hyödyntäkää hyvä opetus.

Oheisessa kuvassa Annin aviomies

8


Nimi: Marianne Lauslehto Ikä: Ikinuori viisvitonen Linja ja vuosi: Opiskelin graafista suunnittelua lukuvuoden 2012–2013. Miksi päädyin opiskelemaan? Kymenlaakson avoimen ammattikorkeakoulun,kulttuuria-alan Av-viestinnän perusopinnot. Kymenlaakson Opiston noudattama grundviglainen suopea ja sitoutumaton elämänkatsomus ja opetusmetodit vaikuttivat erittäin paljon opiskelupaikkani valintaan. Taidepainotteiset linjat kansainvälisessä oppimisympäristössä olivat myös Kymenlaakson Opiston vahvuuksia.

Terveisesi uusille opiskelijoille? Teille uusille opiskelijoille antaisin vinkkinä seuraavaa: ’’Ottakaa avoimin mielin ja innolla vastaan kaikki mikä opiskelu-aikananne eteen tulee. Vaihtakaa ajatuksia ja sparratkaa toisianne, kysykää ja kyseenalaistakaa! … ja prässätkää opeja ja reksiä, he ovat teitä varten! ’’ Yllätte huikeisiin suorituksiin ja saatte paljon irti yhteisestä tekemisestänne ja ajastanne!’’ Toivotan teille kaikille upeata ja virikkeellistä vuotta Kymenlaakson Opistolla Inksassa!

Miltä tuntui opiskella Kymenlaakson Opistossa? Kymen Opistolla viettämäni lukuvuosi on yksi elämäni parhaita vuosia! Miten vaikuttanut elämään? Opinnot innostivat ja innoittivat niin, että jatkan graafisen suunnittelun Av-viestinnän opintojani nk. ”aaveena”, tähdäten näyttötutkintoon keväällä 2015.

Marianne Lauslehdon ‘‘ballerina’’ kuvitus

Saara Hakala toinen lopputyönäyttelykuva

9


Horoskoopit Horoskoopit Oinas 21.3. - 19.4. Sinulla on nyt edessäsi näytön vuosi. Laita siis kaikki likoon! Tulet vielä itsekin olemaan ylpeä saavutuksistasi.

Härkä 20.4. - 20.5. Tänään täydellinen päivä rauhoittua hetkeksi. Ei tarvitse olla erittäin tuottava päivä töissä. Ota rauhallisesti.

Kaksoset 21.5. - 20.6. Älä lannistu kun kaikki ei mene ihan niinkuin tahtoisit. Kärsivällisyys kannattaa. Saat neuvon yllättävältä taholta, ja siitä kannattaa ottaa vaari!

Leijona 23.7. - 22.8. Tämä on huono päivä jakaa, jotain todella haluat. Vaikka olet miljoona kertaa toistanut asian, ja silti voit myös saada juuri oikeat ihmiset ymmärtämään kaiken väärin.

Rapu 21.6. - 22.7. Sinun ei kannata astua tänään ulos ovesta. Käytä ennemmin ikkunaa, sillä onnettomuudet seuraavat sinua.

Neitsyt 23.8. - 22.9. Tekee välillä pikkutarkkuudestaan taidetta ja kämppäkaverinsa hulluksi. Kannattaa miettiä onko kaikki nipottaminen todella tarpeellista. Hellitä hetkeksi, niin stressitasosi laskee.

10


Vaaka 23.9. - 23.10. Mietti, pohtii ja puntaroi asiat puhki ennenkuin päättää mitään. Joskus jopa niin kauan, että mitään päätettävää ei enää ole, vaan asia on ratkennut itsestään tai joku muu on päättänyt puolestasi. Pieni ryhdistäytyminen ei tekisi pahaa.

Skorpioni 24.10. - 22.11. Jokin asia painaa mieltäsi ja se selviää vain puhumalla. Muista pitää ystäväsi lähellä, mutta viholliset vielä lähempänä. Varo tosin jos vihollisesi on myös skorpioni. Silloin hän saattaa käyttää tätä kavalaa taktiikkaa sinuun.

Jousimies 23.11. - 21.12. Nyt on onnenpäiväsi, rahaa tulee ovista ja ikkunoista, mutta sinun tulee tehdä töitä sen eteen. Muista myös varoa vaarallisia gold-diggereitä, jos sitä rahaa nyt sattuu tulemaan. Terveytesi on paranemaan päin, mutta se voi muuttua jos juot väärää vihreää teetä.

Kauris 22.12. - 19.1. Saat vastauksen sinua vaivanneeseen kysymykseen. Mieti tarkkaan seuraava siirtosi, sillä kaikki ei ole välttämättä sitä miltä näyttää. Kun aika on kypsä, vaivannäkösi palkitaan. Pinnan alla muhineet tunteet nousevat vihdoin esiin ja sinulle on luvassa rakkaudentäyteistä aikaa

Vesimies 20.1. - 19.2. Tämä on loistava päivä tutustua uusiin ihmisiin. Valitse kadulta oikea kohde ja ala jutella rohkeasti. Yllätyt iloisesti.

Kalat 20.2. - 20.3. Tänään on onnen päiväsi, jos vain uskot niin! Yksi läheinen henkilö yrittää lannistaa päivääsi, mutta älä anna sen vaikuttaa. Pidä pää korkealla ja kulje päättäväisesti kohti tulevaisuutta, sillä sinulle on tiedossa uusia ja ihmeellisiä asioita.

11


Kirpputorit Kirpputorit ‘‘kaikkea kivaa kirpputoreista’’

Kuvaaja: Rauni Pakkala, Anna-Katri Hänninen Kirjoittajat: Anna-Katri Hänninen, Sanja Kunttu, Rauni Pakkala, Saara Peltonen, Sanni Holanti

Kylähullu Kirpputori Asemakatu 1, Kouvola (05) 360 3500 Avoinna ma-pe 10-17.30 la, su 10-14

12

K

ylähullu kirpputori on iso kokoinen kirpputori. Pitkät käytävät, isot pöydät, kirjahyllyt sekä vaaterekit täynnä tavaraa. Kylähullussa on myynnissä aikalailla laidasta laitaan kaikenlaista: vaatteita, kirjoja, astioita sekä huonekaluja. Kylähullussa on myös myynnissä taiteilijatarvikkeita mitä harvemmin kirpputoreilta löytää. Opiskelijan kannalta kylähullussa on myynnissä mattoja, huonekaluja, taiteilijatarvikkeita, laukkuja, vaatteita ja astioita. Myös joitain opiskelukirjojakin löytyi. Iso koko on plussaa mutta myös miinusta, koska osa myyntipöydistä oli todella sotkuisia ja sekaisin. Kaikkia ei varmasti kerkeä olla koko ajan laittamassa kuntoon. Muuten yleisesti siisti ja hyvin kuljettava kirpputori.


Ruukinportin kirpputori Kymintehdas, Kyminväylä 2, Kuusankoski Avoinna 11-17, la 10-15, su 12-15

R

uukinportin kirpputori sijaitsee Kuusankosken Kymintehtaalla vanhassa tehdasmiljöössä. Kirpputorilla on helppo liikkua ja se on valoisa. Myyntiosastojen tilankäyttö on järjestetty tehokkaasti. Kiinnitimme huomiota runsaaseen astiavalikoimaan, täältä löytyisi opiskelijalle persoonalliset kupit, mukit tai lautaset sekä aamu-uniselle vanha kunnon rämisevä herätyskello. Erillisessä huonekaluosastossa on tarjontaa eri aikakausilta, lähinnä erilaisia pöytiä ja tuoleja. Kirpputorilla on kahvio ja lasten leikkinurkkaus sekä asiakaskäyttöön lainattavia lastenrattaita.

Anjalan Kirpputori

Anjalan kirpputori Päätie 11, Inkeroinen Avoinna 11-17,

Sijaitsee Inxa-cityn kioskin vieressä, eli suhteellisen lähellä. Kyseinen kirpputori oli todella pieni, jonne oli kuitenkin saatu raahattua suhteellisen paljon tavaraa. Puolet huoneesta oli täytetty pienillä hyllyköillä jotka huusivat hoosiannaa vaatteiden ja muiden roinien määrästä. Mitään järkevää ei niiden seasta tuntunut löytyvän. Paitsi hienoja kenkiä. Toisella puolella huonetta oli monta kirjahyllyllistä VHS-kasetteja, joista osa oli venäjänkielisiä. DVD-levyjä ei juurikaan ollut.. Paikka oli kuitenkin ihan viihtyisä ja siisti, tilaa vaan ei ollut hirveästi ja silloiset kassatädit eivät olleet juhlatuulella. Muuten kokonaisuudessaan ihan peruskauraa muiden pöpelikkö-kirpputorien joukossa.

13


14


Cosplay Cosplay ‘‘Cosplay on muutakin kuin pukuleikki’’

Valokuvaaja: Anna-Katri Hänninen ja Tapio Matikainen Kirjoittaja: Sanni Holanti ja Sanja Kunttu

C

osplay eli costumeplay ole koottavissa valmiista vaatteis(harrastajien kesken ta. Jos ei itse omista ompelukonet”Cossaus”). Cosplay on ta tai ei osaa ommella, voi tietenkin eräänlaista pukuleik- ottaa muut konstit käyttöön esim: kiä, jossa pukeudutaan jotkut ovat päätyneet ompelemaan elokuva-, animaatio-, sarjakuva-, käsin, yhdet teettämään pukunsa julkisuuden- tai pelihahmoik- kavereilla tai ostavat netistä. si. Cosplayn juuret ovat peräisin Jos rahaa on niukasti, materiaaUSA:n scifi-tapahtumista, mutta likustannuksissakin voi säästää nykyisin suuri vaikuttaja on Ja- helposti tekemällä löytöjä kangaspani. Cosplayn ideana on näyttää kauppojen alennusmyynneistä tai mahdollisimman paljon kyseiseltä käymällä kirpputoreilla ja improhahmolta, ja myös käyttäytyä sa- visointi onkin yksi harrastuksen avainsanoista. malla tavalla esim. Sanni voi antaa täskuvissa, videoissa ja kilpailuissa. Eli täy- ’’Cosplay ilman tuskaa tä hyvän esimerkin: on teeskentelyä’’ hänen erääseen dellinen omistauasuunsa on tehty tuminen hahmolle kengät kylpytynolisi suotavaa. Useimmiten ensimmäinen cosp- nyrin istuimista, ja peruukkiin on lay on sellainen hahmo, josta pi- käytetty helmioviverhoa. Myös tää paljon ja jonka puku ei ole siitä hameeseen on käytetty mielenkaikkein vaikeimmasta päästä. Ka- kiintoisia materiaaleja, mm. ververiporukassa on kaikista kivointa hojousta. Sanja taas on käyttänyt cossata, joten monet ystävänikin hattunsa tekemiseen jumppapatolivat tehneet puvut samasta sar- jaa ja viitta on syönyt rintaliivit. jasta. Pukua tehdessä olisi hyvä olla al- Useimmat cosplayaajat ovat iältään keelliset ompelutaidot, jos puku ei 12–20 -vuotiaita. Myös sekä nuo-

rempia että vanhempia harrastajia voi nähdä tapahtumissa kuten Animeconissa. Cosplay ei katso ikää eikä sukupuolta, vaikka miespuolisia cosplayaajia on vähemmän kuin naisia. Mieshahmoja tosin näkyy coneissa, mutta useimmiten tämä sitten onkin crossplayta eli tyttö cossaa miespuolista hahmoa. Sama toimii myös toisinpäin, että poika cossaa tyttöhahmoa. Eniten cosplayssä viehättää sen sosiaalinen puoli. Saat paljon uusia kavereita, voit pitää hauskaa ja olla hetken verran jotain muuta kuin normaali itsesi. Riemun ja onnistumisen tunne syntyy siitä, kun joku haluaa ottaa sinusta ja vaivalla tehdystä puvustasi valokuvan tai menestyt cosplay-kisoissa. Kuvissa olevan Sannin puvun hameeseen kului melkein 10 metriä kangasta. paita taas sisältää 17 kappaletta nappeja, silikoninauhaa, 10 korsettijousta ja metalliset verho tupsut.

15


16


Puvun tekemiseen meni aikaa viikko, mikä on hyvin lyhyt aika cosplayjaajien keskuudessa. Pukua on käytetty ensimmäisen kerran Desucon 2013 tapahtumassa. Cosplay tapahtumia on järjestetty Suomessa jo 90-luvulta lähtien, mutta ensimmäinen tapahtuma joka potkaisi Cosplayn ja Japanikulttuurin käyntiin oli vuoden 2004 Animecon III, jonne saapui ennätysmäärä osaanottajia. Siitä lähtien Cosplay ja Japani-kulttuu-

ri on tullut yhä suositummaksi suomalaisnuorien keskuudessa. Cosplay tapahtumissa on paljon erilaista ohjelmaa esim. Cosplay kilpailuita, joita on ryhmä- ja yksilökilpailuja. Osa kisoista on kansainvälisiä kilpailuja. Traconissa pidetään vuosittain World Cosplay Summit karsinta, jonka voittaja pari lähetetään Japaniin kamppailemaan voitosta.

Uutena kansainvälisenä kilpailuna on Nordic Cosplay Championship eli NCC, jonka karsinnat olivat Desuconissa ja Traconissa tänä vuonna. Suomesta lähetettiin Ruotsiin NärConiin kisaamaan 4 cossaajaa, mutta heistä ei kukaan valitettavasti sijoittunut kisassa.

Suosituimat tapahtumat

• Desucon

• Tracon

• Desucon frostbite

• Animecon

• Tamperekupli

• Animecon

WCS kilpailuun osallistuneet ryhmäkuvassa . Tracon 2013

17


18


19


20

KIERRÄTÄ


Mielipide Mielipide Kerro meille mielipiteesi Lähtä tekstiviesti numeroon: 020697855

Tekstiviestit

2€ Viesti + ppm *Ei raskaana oleville eikä imettäville, ei alle kaksivuotiaille. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Jos et ole varma tuotteen käytöstä ota yhteyttä lääkäriisi.

Miksi ihmiset puhuvat linja-autossa niin kovaan ääneen, että se kuuluu etuosaan? Tänäänkin jouduin huomauttamaan asiasta kahdelle meluisalle nuorelle. nimim. Nuoriso pilalla

Älkää rutatko niitä tölkkejä ja heittäkö niitä jorpakkoon! jos ette viitti viedä niitä kierrätykseen niin jättäkää näkyvälle paikalle niin kouvolan puistotyön tekiät saa kahvi rahansa. nimim. entinen puistoyhsikön työn tekiä.

Miksi ihmiset valittavat kokojan kymijoen pohjan saastuneisuudesta? Dumbaan joka päivä jokeen uuden nissan micran ja silti se on ihan uimakelpoista! nimim. Köyhästä voi tuntua pahalta

Kuka olit sinä komea 30v uros Kultaisessa Kulauksessa viime tiistaina kello 23.05? Näin silmistäsi heti, että meillä on elämääkin suurempi yhteys välillämme. Toivottavasti tapaamme vielä ;)

Inxan Jonnet hoi! Linja-autoasemalta huokuva Jonnelauman pärisevä aura huokuu jatkuvasti läpi Inxa-cityn ja tukkii yhden jos toisenkin paikallisen etu -ja takapään. Mopoautojen kyljissä komeilevat liekit sokaisevat lasten silmät ja vain lisäävät kukkahattutätien pakinaa. Turistitkin ovat karanneet kaukaisuuteen. Itse olen taiteilija ja haluaisin pitää luovat energia-kanavani puhtaina ja virtaavina. Siksi pyydänkin teitä pärisemään sinne missä se on sallittua. Kiitos. Terveisin, Inxan kansa ja herkkä ja lahjakas taiteilijanalku

Rakkaudella Nälkäinen Mirriina Miksi syksyllä sataa niin paljon vettä? Elämme 2000-lukua. Eikö asialle muka voida tehdä jotain? Hallitus sen sijaan lähettää rahamme Kreikkalaisille ja maahanmuuttajille.

Varmana en käytä mitään energiansäästölamppuja, ostin 500 hehkulamppua varastoon.

nimim. Kastunut veronmaksaja

21


Kierr채tys

Saara Peltonen

Pussycats

Saara Peltonen

22


23


KATSE-lehti 2013_1  

Kymenlaakson Opiston opiskelijalehti 2013