Page 1

www.kwb.be/beervelde kwbbeervelde1@gmail.com

Beervelde

April 2018 Zaterdag 5 mei om 17 uur in de Sprankel Workshop barbecue Ook al lijkt de zomer nog ver weg, toch kijkt iedereen reeds uit naar mooie warme avonden om de barbecue uit te halen. Om ons daarop goed te kunnen voorbereiden, organiseren we een workshop barbecueën. Pascal Imschoot, één van onze leden, is een echte hobby kok en zal ons een aantal originele recepten aanleren die we achteraf uiteraard kunnen proeven. Het wordt dus zeker iets anders dan de gebruikelijke worsten en saté’s.

Wat maken we klaar ?? : een aantal originele aperitiefhapjes zoals rozemarijnspiesje met sint jacobsvrucht en spek : als voorgerecht maken we een cordonbleu van zalm met een fris slaatje : gevuld varkenshaasje in spekjasje : als dessert is er ananas op de BBQ De aanwezigen worden in 4 groepjes verdeeld zodat ieder groepje een deel van het menu voorbereidt en zelf bakt. Alles wordt uiteraard ook geproefd. Breng dus best een schort, snijplank en een goed snijdend mes mee. Praktische afspraken : Inschrijven bij Etienne ( 0479 953 725 of 09 355 05 72 ) uiterlijk tegen 1 mei Onkosten worden verdeeld onder de aanwezigen en wordt geschat op 10 € per persoon. Schrijf vlug in , het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Zondag 13 mei : Moederdagontbijten Problemen voor het vinden van een gepast geschenk voor moederdag? We brengen zoals steeds de oplossing aan huis. Je kunt de ontbijten bestellen bij je wijkmeester, of rechtstreeks bij Marc : 0486/79 31 50 of bij Paul : 0477/42 11 75 Meer info vindt je in de bijgevoegde flyer

Fietsweekend in Geldrop Zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018


Voor ons jaarlijks fietsweekend trekken we dit jaar terug de grens over en verkennen de omgeving van het Nederlandse Geldrop dichtbij Eindhoven. Geldrop ligt aan het Eindhovens kanaal en wordt doorsneden door het riviertje de Kleine Dommel. Wij verblijven in NH hotel aan de rand van Geldrop. We maken terug 2 fietstochten in de mooie omgeving. € 90.- per persoon. Kamer en ontbijt, avondmaal op zaterdagavond Warm middagmaal op zondagmiddag Inschrijvingen bij Robert Bracke 0477 530 264 Betalen via de bank: KWB Beervelde BE79 7512 0432 0133 . Betaald is ingeschreven.

Zondag 3 juni Bezoek aan wijndomein De Roscam , Merelbeke Wat in 2004 begon als hobby, namelijk een proefwijngaard met 70 schimmeltolerante druivenstokken, groeide in 2012 uit tot een wijnbouwbedrijf in bijberoep. Jean-Pierre De Coninck en echtgenote Hilde Naessens volgden beiden in 2009-2010 met succes de beroepsopleiding wijnbouwer-wijnmaker in Syntra Gent. Ondertussen werd de wijngaard uitgebreid en telt nu een goeie 1000 stokken. We krijgen eerst een rondleiding door de wijngaard en in de bedrijfsgebouwen. Vervolgens kunnen we 2 wijnen degusteren. Praktische afspraken : Vertrek om 14 uur in Beervelde-Dorp Kostprijs is 5€ per persoon

Nabeschouwingen. Op 3 maart konden de quiz liefhebbers terug het beste van zichzelf geven, 23 ploegen schreven zich in. Het werd opnieuw een spannende strijd om de 1ste plaats. Gedurende gans de quiz stonden de favorieten beurtelings aan de leiding. Uiteindelijk won Neighbours met 212 punten, op de voet gevolgd door Miracolli met 210 punten. Kwistetwel, de winnaar van verleden jaar werd derde met 208 punten.

De fiere winnaars

Twee weken later, op 17 maart organiseerden we samen met de KWB afdelingen van Zaffelare en Lochristi en samen met VTB terug onze zaklampentocht. Meer dan 120 deelnemers trotseerden Siberische temperaturen en een snijdende noorderwind en trokken langs duistere en landelijke wegen door LochristiHyfte. Onderweg werden we getrakteerd op een koek, Reynaertbier en een deugddoende kippensoep. De avond werd afgerond met een lekkere hotdog. Het ledenfeest van 25 maart stond in het teken van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem. Na het aperitief ( met Kwaremontbier ) werd hulde gebracht aan Guy Mortier. Guy had eerder reeds aangekondigd om de bestuursploeg te verlaten. Als bedanking voor zijn 30 jaar werk in het bestuur van onze KWB afdeling ontving hij als blijvende herinnering een fotokader. Ook Christine werd hierbij in de bloemetjes gezet. Na het hoofdgerecht presenteerde Gerard een fotoreportage over het voorbije jaar. Daarna was het tijd om het teveel aan calorieën te verbranden op de rollen. Heel wat venijnige duels werden op een sportieve manier uitgevochten en ook de


vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Na de koffie en gebak konden we kijken naar de finale van de wielerwedstrijd. Dirk Roels toonde zich een wielerkenner en won de pronostiek. Carine De Jaeger werd tweede. Karin Neyt eindigde samen met Patrick Lippens ex eaquo op de derde plaats.

April 2018  
April 2018  
Advertisement