Page 1

1


Inhoudsopgave Dagverslagen ................................................................................................................ 3 Maandag .................................................................................................................... 3 Dinsdag ...................................................................................................................... 6 Woensdag .................................................................................................................. 8 Donderdag ................................................................................................................. 9 Vrijdag ..................................................................................................................... 12 Zaterdag .................................................................................................................. 13 Liedjes van de dag ...................................................................................................... 15 Maandag .................................................................................................................. 15 Dinsdag .................................................................................................................... 16 Woensdag ................................................................................................................ 17 Donderdag ............................................................................................................... 18 Vrijdag ..................................................................................................................... 19 Samenvatting kvw 2010 ............................................................................................. 20 Sponsoren .................................................................................................................. 21

2


Dagverslagen Maandag Opening De zomervakantie kon natuurlijk niet beter beginnen dan met een sprookjesachtig KVW. Alleen het weer was nog niet in de sprookjesstemming. Toch waren er al vele pappa’s, mamma’s en vooral heel veel kinderen, die zich tegen negen uur verzamelden voor de kerk op het plein. De trom en de sirene hebben we niet echt gehoord omdat iedereen al vroeg in de kerk zat te wachten op wat er ging komen. Want als de tot sprookjesfiguren omgetoverde hoofdleiding er is, dan begint KVW pas echt. Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje, Belle (van het beest), de grote boze wolf, heilige geest Tinkelbelletje, Mad Hatter en Koning Arthur Alladin de 27e, ze waren er allemaal. Maar wat gebeurde er? Precies om 9.00u ontwaakte de stereo-installatie zowaar uit haar droom. Er ontstond een waar sprookje. Nadat alle prinsessen zoals Sneeuwwitje, Belle, Assepoester, Ariel en Doornroosje uit het sprookjesboek tot leven waren gekomen, werd ook heilige geest Tinkelbelletje wakker. Die kwam vrolijk binnen en had zijn magische waterpijp bij zich. Iedereen dacht dat alles in orde was, maar toen kwamen de monsters en de grote boze wolf die KVW 2010 wilden verstoren. Opeens waren er 2 prinsessen verdwenen, ze waren meegenomen door twee monsters en de grote boze wolf die ook al Roodkapje had opgegeten. Heilige geest Tinkelbelletje was dusdanig geschrokken dat hij besloot zich te verstoppen. De grote leider van de monsters, Shrek-Attack, vermomde zich als nieuwe heilige geest en het plannetje om KVW te verstoren, liep gesmeerd. Snel verdween hij achter het grote sprookjesboek. Op dat moment kwamen Madhatter en koning Arthur Alladin de 27e binnen. Zij dachten KVW 2010 te gaan openen en er een feestelijke happening van te maken. Aangekomen bij de lamp, zagen ze dat er twee prinsessen verdwenen waren. De overige prinsessen en de kinderen wisten te vertellen dat ze waren meegenomen door enge monsters en de grote boze wolf. Hoe moest het nu verder? Madhatter en koning Arthur Alladin de 27e beloofden de twee prinsessen te gaan bevrijden de komende KVW-week. Normaal gesproken hielpen alle prinsessen mee om de heilige geest uit de lamp tevoorschijn te laten komen, maar dat kon nu dus niet meer. Een beetje aangedaan probeerden ze het alsnog zonder de prinsessen, immers KVW zou en moest doorgaan. Maar liefst drie keer moesten ze een poging wagen voordat de geest naar voren kwam. De eerste keer kwam er alleen geluid uit de lamp (Shalalie Shalala - Sieneke), bij de tweede poging kwam er weer muziek uit de lamp, maar dit keer het lievelingslied van de prinsessen (Toveren – K3). Dansend op de muziek kwamen de prinsessen naar voren en wilden Madhatter en koning Arthur Alladin de 27e graag meehelpen. Bij de derde keer wrijven over de lamp ontstond er een rookwolk en kwam de heilige geest tevoorschijn.

3


Wat Madhatter en de koning echter niet wisten, was dat dit niet de heilige geest was maar het verklede monster Shrek-Attack. Hij beloofde aan Madhatter en koning Arthur Alladin de 27e om op de magische waterpijp te passen. Dat was goed en Shrek-Attack nam de magische waterpijp mee naar het paleis. Hij leek te gaan slagen in zijn duivelse plannetje, maar had geen rekening gehouden met de enige echte heilige geest Tinkelbelletje. Die was door het vele wrijven over de lamp zo sterk geworden, dat hij tevoorschijn kwam en monster Shrek-Attack ontmaskerde. “Wat gebeurt hier allemaal?” vroegen Madhatter en de koning zich af? Tinkelbelletje trok het witte laken van monster Shrek-Attack af, die ging er vervolgens als een haas vandoor maar wel steeds bleef roepen dat hij wel wraak zou nemen op koning Arthur Alladin de 27e en Madhatter. Madhatter, de koning en heilige geest Tinkelbelletje vierden feest en KVW 2010 kon eindelijk geopend worden. Hoe het verder zal verlopen en wat de monsters en grote boze wolf nog van plan zijn, is nog even afwachten. Dat begon dus al goed. Tijd voor meer actie dus! Zowel achter de kerk (voor de basisschoolgroepen 5 t/m 8) als in de kerk (basisschoolgroepen 2 t/m 4) werd het spannend. Bij wie zou je in de groep zitten en zouden de leiders net zo leuk zijn als vorig jaar? De een moest wat langer wachten dan de ander, maar uiteindelijk waren alle 40 KVW-groepen ingedeeld en vertrokken de groepen naar de homes want de groepsfoto’s worden pas morgen gemaakt.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (basisschoolgroep 2 en 3) Gelukkig hadden Sneeuwwitje en de zeven dwergen de bui(en) al zien hangen en hadden de kleine gymzaal als schuilplaats gekozen. Maar daarmee was het probleem nog niet opgelost. De dwergen bleven terug omdat de kleuren van de mutsen verdwenen waren. Nu hadden ze allemaal een rode muts. Door de hele middag lekker te spelen, konden de groepen kleuren verdienen en misschien zou het zelfs lukken om de mutsen van de dwergen van kleur te doen veranderen. Als echte aapjes slingerden en klommen de kinderen in de touwen, soms zelfs tot helemaal bovenaan. Andere kinderen voetbalden in het kleine veldje of klommen op het klimrek om kleuren te verzamelen. Met een aanloop en een goede sprong wisten velen over de kast te komen en werd er gebasketbald. Tussen de buien door kon er buiten even een frisse neus gehaald worden en werden de vlaggen geverfd. De cake ging er bij iedereen goed in en dat de ranja nog wat meer werd aangelengd met regenwater, heeft niemand geproefd. Toen was het alleen nog de vraag of de kinderen hard genoeg gespeeld hadden om alle kleuren voor de mutsen van de dwergen te verzamelen. Heel veel gekleurde kaartjes werden in de lucht gestoken en wat denk je? De mutsen van de dwergen veranderden weer in leuke, vrolijke kleuren. Wij hadden ons best gedaan en konden tevreden naar de afsluiting toe.

4


Ter land, ter zee en in de lucht... (basisschoolgroep 4, 5 en 6) Na een morgen elkaar goed leren kennen en bijgekomen te zijn van alle gebeurtenissen tijdens de opening in de kerk, zouden de middengroepen erop uit trekken naar de Breukerheide. Ook op de breukerheide was iets meer water dan gepland, hierdoor moest deze groep omschakelen op een aangepaste breukerheide. De middengroepen gingen naar het mafcentrum, hier werd eerst nog maar eens gezorg dat iedereen goed wakker en fit was door wat ochtengymnastiek te doen. Hierna was het tijd voor een heuse knock-out show. Ook werd er gekeken welke leiders het sterkste waren en wie in het schavot moest. Natuurlijk was ook in het Mafcentrum voor iedereen een lekkere frikandel en kon de vlag (en leiding) geverfd worden. Ook in het Mafcentrum werd er met water gespeeld dus of je nu buiten of binnen was, de kans dat je nat werd was er evengoed. Ook de spierkrachten van de groepen bij het touwtrekken werd getest. Ten slotte kon iedereen nog even rustig bijkomen van zo'n drukke middag in het mafcentrum.

"Nooit gedacht eiland" (basisschoolgroep 7 en 8) De basisschoolgroepen 7 en 8 vertrokken om half 12 op de fiets naar de verzamelplaats om gezamenlijk naar BreeBronne te gaan. Hier aangekomen stond helaas iemand van de hoofdleiding om te vertellen dat we niet richting BreeBronne gingen maar naar de sporthal moesten. De sub-groep had zijn uiterste best gedaan om in een zeer korte tijd de sporthal om te toveren tot een heus apenkooi hal met voetbalveldje. Er was voor iedereen voldoende te doen in de sporthal, er kon gevoetbald worden, geklommen, en ook waren er allerlei spelletjes aanwezig. Er werd zelfs een heuse keeperstraining door een medewerker van de Fabriek gegeven. Iedereen heeft zich flink uitgeleerfd. Tussendoor werden alle deelnemers nog voorzien van een lekker frikandel met bijbehorende drank. Ook was er ruimte om de groepsvlaggen te verven. Op het einde werd ook op deze locatie nog even een korte knock-out show gehouden. Hierna was iedereen toch wel een beetje moe van het ravotten in de hal.

5


Dinsdag Klein Duimpje in nood! (basisschoolgroep 2 en 3) Vandaag hebben de jongste deelnemers Klein Duimpje geholpen. Klein Duimpje wilde graag naar huis toe maar durfde niet voorbij de reus. De kinderen hebben Klein Duimpje geholpen door een toverdrankje voor hem te verdienen om zodoende de reus in slaap te laten vallen. Om dit toverdrankje te verdienen, moesten wel een hele hoop opdrachten voltooid worden. De kinderen hebben gekeken of ze groot genoeg waren en bij de koek konden en was er een echte krachtproef om te kijken wie de sterkste is. In de grote waterbak was een estafette bij de reus. De kabelbaan over het water ging reuze snel. De zon scheen en dus kwamen de zonnekleppen die versierd konden worden, goed van pas. Iedereen werd van wat extra kleur(en) voorzien en kon dat er deels weer afspoelen bij het buikschuiven, of camoufleren met de modder die in het rond vloog. Zo werden er steeds meer flesjes toverdrank verzameld. Aan het einde van de dag moest alle verdiende toverdrank bij elkaar gedaan worden, nu was het nog spannend of het voldoende was om de reus te laten gaan slapen. Gelukkig viel de reus in slaap en kon Klein Duimpje naar huis toe.

"Nooit gedacht eiland" (basisschoolgroep 4, 5 en 6) Vandaag was het de beurt aan de basisschoolgroepen 4, 5 en 6 om te laten zien wat ze waard waren. Op het eiland van Peter Pan was een groots spellencircuit opgezet waar de groepen tegen elkaar zouden gaan strijden. Een heuse krachtmeting dus. Op BreeBronne was iedereen er weer klaar voor. In het water was een parcours uitgezet dat de groepen tegen elkaar moesten afleggen per kano. Ook bij de hindernisbaan, die ook in het water lag, werd in estafettevorm geknokt voor de winst. Blijven zitten op een surfplank die werd voortgetrokken door een motorboot, was ook een hele kunst en velen verdwenen dan ook kopje onder. Tijdens de pauze, die voor elke groep op een ander moment viel, lagen er op de barbecue frikadellen op de kinderen, leiders en leidsters te wachten. Ook de ranja ging er met dit weer goed in en terwijl de ene groep zich te goed deed aan de versnaperingen, hadden andere groepen de grootste moeite om op de been te blijven omdat ze bij twister in de meest bizarre houdingen gedwongen werden. Het strand was dan ook de aangewezen plek voor de groepen om zich te kunnen bewijzen want behalve twister was er ook een estafetteloop waarbij je voor vertrek eerst vijf keer rond een paaltje moest rennen. Dat maakte het er niet gemakkelijker op, maar wel leuker! Na deze lange dag konden uiteindelijk de fietsen gepakt worden. Het avontuur van de tweede KVW-dag zat er op.

6


Ter land, ter zee en in de lucht... (basisschoolgroep 7 en 8) Na een dag van spelen in de sporthal zat het weer mee vandaag, dus konden basisschoolgroepen 7 en 8 zich de borst nat maken. Ze werden klaargestoomd om het gevecht aan te gaan tegen de grote boze wolf en de monsters die KVW 2010 wilden verpesten. Een voor een werden de groepen uitgenodigd in Madhatter’s “hoedenmakerspaleis”. Hier werd duidelijk op welke manier Madhatter, koning Arthur Alladin de 27e en heilige geest Tinkelbelletje zich wilde wapenen tegen de enge monsters. Door ter land, ter zee en in de lucht te gaan, beleefden ook basisschoolgroepen 7 en 8 enkele geweldige avonturen. Een grote glijvulkaan moest worden beklommen, een hindernisbaan worden getrotseerd, de stormbaan worden doorstaan en touwtrekwedstrijden moest worden gewonnen. Kortom een dag meelopen met Madhatter en koning Arthur Alladin de 27e geeft het gevoel in een levensecht sprookje te zijn beland. Maar zou het genoeg zijn om de rest van de week tot een goed einde te brengen, is het allemaal maar één groot sprookje? Of gaat er toch meer schuil achter de kwade plannen van de monsters en grote boze wolf? Dat is allemaal afwachten want deze slechteriken hebben zich niet laten zien op de Breukerheide of in het “hoedenmakerspaleis” van Madhatter. Maar mocht men ze deze week toch nog ergens in Maasbree tegen komen, dan zijn ook de basisschoolgroepen 7 en 8 klaar om de strijd aan te gaan.

7


Woensdag Uitstapje naar Kinderdrôme (basisschoolgroep 2, 3 en 4) Nadat de grote groepen de tent verlaten hadden en op de fiets naar De Schatberg vertrokken, was het tijd dat ook de basisschoolgroepen 2, 3 en 4 uit de warme tent konden. Drie bussen stonden voor de tent te wachten om de kinderen naar Kinderdrôme in Panningen te brengen. Dat waren in totaal 18 groepen die niet allemaal in die drie bussen pasten en dus reden die twee keer. Ander gemak, bij de ingang van Kinderdrôme was het geen drukte van jewelste en konden de kinderen en hun leidsters en leidster zich een plekje binnen of buiten in de ochtendzon gaan zoeken. Tassen werden neergezet en het speelfestijn kon gaan beginnen. Een voor een gleden de kinderen van de rodelbaan naar beneden, of bouwden boven aan een grote muur. Weer anderen zochten zich een weg door het parcours en gleden aan het einde de ballenbak in.

Het weer werkte toch wat meer mee dan er gedacht was, en dus kon er ook buiten volop gespeeld worden. Ongekende hoogtes werden bereikt op de trampolines en bij de skelters moesten de kinderen op hun beurt wachten. Op het luchtkussen was de groepsleiding het haasje, maar de rollen werden soms gemakkelijk omgedraaid. Dinsdag in de tent werd al gezegd dat er geen eten en drinken meegenomen hoefde te worden. De hele dag konden de droge keeltjes met ranja worden doorgesmeerd en toen de buikjes begonnen te knorren, stond er iedereen een bakje friet met wat stukjes frikadel en een paar kipvingers klaar. Later kwam vlogen daar ook nog raketjes naar binnen. Kortom, een zeer geslaagd kinderfeestje! We werden zelfs weer thuisgebracht.

Uitstapje naar De Schatberg (basisschoolgroep 5, 6, 7 en 8) Als eerste mochten de groepen 5 t/m 8 vertrekken naar De Schatberg voor een gezellig dagje uit. Met de oranje hesjes voor- en achteraan in rij, fietste de stoet naar Sevenum. Nadat iedereen daar veilig was aangekomen en de fietsen waren gestald, zochten de groepen allemaal een plaatsje op rond het water. Er was voor iedereen genoeg te doen op De Schatberg: je kon er zwemmen, spelen in de speeltuinen en natuurlijk creatief zijn met zand. Ook het binnenbad was geliefd onder de KVW’ers. En diegenen die even geen zin hadden om in de speeltoestellen te klimmen of te gaan zwemmen, konden lekker voetballen of in de zon liggen bakken. Tussendoor kregen alle groepen nog ijsbonnetjes waarmee ze zelf een ijsje konden halen. Wat was dat lekker met zo’n warm weer. Voordat iedereen het in de gaten had, was het al weer tijd om alles bij elkaar te gaan rapen en de groepen bij elkaar te zoeken en weer richting Maasbree te vertrekken.

8


Donderdag De trollen en het mysterie rondom het grote sprookjesboek (basisschoolgroep 2, 3 en 4) Vanmorgen, toen iedereen aankwam in het sprookjesbos, zat daar een tovenaar in zijn laboratorium. Hij had een groot sprookjesboek waarin alles stond wat er in het sprookjesbos gebeurde. De tovenaar vertelde dat hij wel eens last had van trollen die ook in het sprookjesboek wilden staan, maar de tovenaar vond dat geen goed idee. Om zich tegen de trollen te beschermen, had de tovenaar een toverstok waarmee hij de trollen steeds wegjoeg. Dan kwamen Roodkapje en de wolf langs, maar … wat zagen zij er vreemd uit. Dat klopte natuurlijk niet en de tovenaar ging in het sprookjesboek kijken. Opeens schrok de tovenaar, want er bleken bladzijdes te zijn verdwenen uit zijn sprookjesboek. Daardoor zagen de wolf en Roodkapje er ook zo raar uit. Dat moest het werk van de trollen zijn geweest. De tovenaar besloot om eens in zijn magische bol te kijken wat er allemaal aan de hand was. Hij zag dat er allerlei vreemde dingen gebeurden in het sprookjesbos en vroeg de kinderen om hulp om de gestolen bladzijdes weer terug te vinden zodat alles weer normaal werd. De tovenaar legde aan iedereen uit hoe de toverstok werkte en leerde de kinderen en hun groepsleiding de toverspreuk “Tri tra trol, jij bent een flapdrol”. Hierna gingen de groepen op pad in het sprookjesbos om de sprookjesfiguren te helpen en de ontbrekende bladzijdes van het sprookjesboek te zoeken. In het bos moest iedereen er natuurlijk uitzien als een echte tovenaar en dus iedereen werd omgetoverd. Verderop in het bos was de reus zijn schoenen kwijt en moesten de kinderen hem helpen zijn schoenen terug te vinden. Doordat Klein Duimpje een spoor van broodkruimels had gemaakt, konden de schoenen snel gevonden worden. Er waren ook nog meer enge figuren in het sprookjesbos. Er lag een trol in een gat met stro te slapen, maar had wel een bladzijde van het boek vast. Gelukkig waren er voldoende stoere kinderen die deze bladzijde durfden af te pakken van de slapende trol. Onderweg waren er ook voldoende plaatsen waar de kinderen iets te drinken kregen en een appel kregen. Ze moesten wel uitkijken want de appel kon vergiftigd zijn. Alle sprookjesfiguren deden vreemde dingen. Zo zat vrouw Holle vast in de tunnel en moesten de kinderen haar helpen om uit de tunnel te komen. Dit was voor sommige groepen best wel eng. Bij de fakir heeft iedereen geoefend om te vliegen net zoals de fakir. De kinderen hebben ook mogen proberen wat sterker was, een huis van stro, een huis van steen of een huis van hout. Holle Bolle Gijs eet alles en heeft altijd honger. De kinderen, leiders en leidsters mochten nu ook van het eten van Holle Bolle Gijs proeven en moesten ze raden wat het was. Nadat alle sprookjesfiguren geholpen waren in het sprookjesbos en er weer een hoop bladzijdes van het sprookjesboek gevonden waren, was het al weer tijd om terug te gaan naar de tovenaar. De kinderen gaven alle bladzijdes die ze gevonden

9


hadden, weer terug aan de tovenaar en deze ging proberen het boek weer in elkaar te zetten. Dat lukte en Roodkapje en de wolf zagen er weer uit zoals we ze kennen en alles in het sprookjesbos was weer zoals het hoort. En de sprookjesfiguren, die leefden nog lang en gelukkig.

Alice in Wonderland (basisschoolgroep 5, 6, 7 en 8) De tunnel als magische grens, want eenmaal in Wonderland wachtte de groepen een spannend avontuur. De White Queen zat op haar troon waar ze een praatje maakte met Mad Hatter. Maar dan opeens‌ een angstaanjagend geluid. Het was de Jabberwocky, een vuurspuwende draak met vleugels die alsmaar dichterbij leek te komen. Samen met de Jabberwocky wisten de Red Queen en Charles Kingsleigh de White Queen, haar leger en Mad Hatter te verjagen. Zo werd de Red Queen dus de baas in Wonderland. Algauw krijgt ze er honger van en besluit een hapje te gaan eten. Via de tunnel kwam nu ook het konijn Wonderland in, op de voet gevolgd door Alice. Alice had geen idee waar ze nu eigenlijk was en snapte dan ook weinig van het verhaal dat het konijn haar vertelde. Alice moest de Jabberwocky, de Red Queen en haar leger verslaan zodat Wonderland weer toebehoorde aan de bewoners zelf. Daarvoor had ze het magische zwaard nodig dat alleen gemaakt kon worden als de juiste spullen er waren. Omdat het zoeken naar alle spullen Alice veel te veel tijd zou gaan kosten, werden de groepen om hulp gevraagd en begonnen ze aan een spannende tocht. De groepen konden maar een kant uit en dat was niet altijd de gemakkelijkste weg. Snelle afdalingen en gladde stukken bemoeilijkten de tocht. En dat was nog niet het ergste, want vervolgens verdwaalden ze ook nog in de doolhof. De meesten wisten ook weer de juiste weg te vinden en dus konden de kinderen later hun eigen taart versieren die vervolgens door de groepsleiding naar binnengewerkt moest gaan worden. Dezelfde leiders/leidsters die vervolgens gevangen genomen werden. Wat nu? Door uit drie kaarten telkens de goeie eruit te kiezen, konden de kinderen hun leid(ster)s vrij krijgen. Om te bewijzen dat Alice niet de hulp had ingeroepen van de domste kinderen, moest er ook goed samengewerkt worden, anders zou het niet lukken de Red Queen en haar leger te verjagen uit Wonderland. De leiders en leidsters, die vrienden zijn van Alice, werden opnieuw gevangen genomen en naar de galg gebracht. Dat zag er niet goed uit, maar goede antwoorden konden de kinderen helpen hun leiders zo schoon mogelijk weer vrij te krijgen. Maar dat was toch moeilijker dan je denkt‌ Natuurlijk waren ook de dikke mannetjes van de partij. Normaal maakten ze veel ruzie met elkaar, maar nu wilden ze juist lachen en probeerden elkaar leuke moppen te vertellen. Dat lukte niet zo goed, hopelijk hadden de groepen meer succes. Bij de Mad Hatter werden hoeden gemaakt en werd de White Queen geholpen een legertje van de Red Queen uit te schakelen door ze met verfkogels te lijf te

10


gaan. Om de weg te vervolgen, moest de rivier worden overgestoken, maar dit was niet zonder gevaar, want het leger van de Red Queen stond al klaar aan de overkant. Het zouden geen echte KVW’ers zijn als de kinderen hier niet aan voorbij zouden komen. Na een levend damspel hadden de groepen hun uiterste best gedaan om Alice te helpen met het verzamelen voor al dat wat nodig was voor het magische zwaard. Het avontuur zat er dan ook weer bijna op, maar niet voordat Alice de Red Queen van de troon had gestoten. Echter moest ze eerst de Jabberwocky nog verslaan en ging het gevecht aan. De verzamelde spullen werden omgetoverd tot het magische zwaard en Alice werd onoverwinnelijk! De Red Queen, terug op haar troon, hoorde de draak en schrok op. Maar het was al te laat, want daar kwam Alice, vergezeld van de White Queen en haar leger, al aan. De Jabberwocky was verslagen en de troon werd opgeÍist. De Red Queen, die zonder de Jabberwocky kansloos was, gaf zich over. Wonderland was gered!

11


Vrijdag De duizend en een sprookjes doedag Nadat alle groepen ’s ochtends eigen vermaak hadden gehad, kwamen ze ’s middags weer bijeen op het Tommelvaeren. Het was feest in Sprookjesland en samen met de sprookjesfiguren die al helemaal in de stemming waren, mochten de kinderen, leiders en leidsters dit feest gaan vieren. Niets stond de “duizend-en-een-sprookjes-doe-dag” nog in de weg, want alles was uit de kast getrokken om er ook vandaag weer een onvergetelijke dag van te maken. Bij Raponsje konden de kinderen laten zien hoe lang ze aan een spijkerbroek konden houden en als ze daarna nog voldoende kracht in de armen hadden, was er bij De Hoefnagel de gelegenheid tot spijkerslaan. De armen en de rijken streden tegen elkaar om de sprookjescup en werden daarbij geholpen door de kinderen. Maar dat was niet de enige wedstrijd, want de haas en de egel hadden een karretjesrace georganiseerd. Voor wie meer van vliegen hield dan van voetballen of racen, was er het vliegend tapijt. Met duizelingwekkende snelheden vlogen de kinderen over de beek. Elders op het grote feestterrein stond IJzeren Hans waar iedereen kon blikgooien. Ook de twaalf jagers waren van de partij. Wie wilde, kon er leren schieten. Gelukkig niet met echte kogels, maar met verf zodat het feest nog kleurrijker werd dan het al was. Over kleurrijk gesproken, naarmate de tijd versteek verschenen er steeds meer geschminkte gezichten op het feest. De vraag “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…” was vandaag wel erg lastig om te beantwoorden, want behalve de gekleurde gezichten, zette het dappere Snijdertje tatoeages en kon er in de beautysalon een verjongingskuur ondergaan worden. Iedereen sprong een gat in de lucht op een van de luchtkussens terwijl anderen juist helemaal uit balans raakten en van de balk in het koude water van het zwembad vielen. Wie liever met verf kliederde, kon terecht bij Jan Plezier waar er naar hartenlust geknutseld kon worden. Op een echt sprookjesfeest wordt natuurlijk ook gedanst, veel gedanst. En van wie kun je dat nou beter leren dan van het meisje met de dansende schoentjes. Menig kind en leiding heeft zich in het zweet gewerkt om alle bewegingen en pasjes onder de knie te krijgen. Gelukkig was er verkoeling! Holle Bolle Gijs had voor ranja gezorgd en bij restaurant “Tafeltje dek je” kon er van de heerlijkste wafels gesmuld worden. En zo feestte iedereen tot in de late uurtjes door. Zelfs toen de klok vier keer sloeg, was de magie nog niet uitgewerkt en kon het feest nog een half uurtje langer doorgaan.

12


Zaterdag Theater (Rinaldo) (basisschoolgroep 2, 3 en 4) De jongste groepen gingen na de opening naar het Tref waar ze ontvangen werden door lakei Rinaldo. Met de kinderen op de grond voor het podium en de groepsleiding aan de zijkant, kon het beginnen. Rinaldo maakte het al gelijk gezellig door een kaarsje aan te steken dat hij vervolgens op mysterieuze wijze liet verdwijnen. Ook was er het verhaal met de juwelen van de koning die werden bewaard in een belangrijke kamer. Iemand noemde de slaapkamer, maar natuurlijk bedoelde Rinaldo de schatkamer. Maar... de juwelen waren weg. Met de hulp van iemand uit de zaal wist hij de drie juwelen terug te toveren. Als dank voor de hulp kreeg het meisje een ballonnenkroon, gemaakt met een ri-ra-roze en een pi-pa-paarse ballon. De sprookjesquiz was reuzespannend, want de strijd tussen de twee kinderen op het podium ging gelijk op. Het meest hebben we gelachen om de aap van Rinaldo. Samen gingen ze kort het verhaal van Assepoester vertellen. Charlie, want zo heette de aap, antwoordde steeds rijmend, of bemoeide zich gewoon overal mee. Hij stuurde alles een beetje in de war, maar dat maakte het juist erg leuk. Na 45 minuten zat het er al weer op en gingen de groepen terug naar de home's voor de laatste KVW-uurtjes van 2010.

Theater (Dansworkshop) (basisschoolgroep 5, 6, 7 en 8) Na de opening vanmorgen kwamen de oudste groepen bij elkaar op De Wissel om gezamenlijk naar de Beukenstraat te lopen voor het theater. Nadat iedereen zijn/haar tas bij het voetbalveld had neergezet en had plaatsgenomen voor de twee grote karren, kon het spektakel beginnen. Als eerste gaf Drums & Roses een demonstratie. De KVWdanseres had een paar van haar dansgroepen uitgenodigd om een mooie dansdemonstratie te verzorgen. Hierna was het tijd voor actie, 2 echte Zumba instuctors (DĂŠanne en Ira) waren gevraagd om een korte clinic te geven. Bijna alle kinderen, leiders en leidsters deden mee en de voetjes kwamen van de vloer. Het theater werd afgesloten met een lekker zakje chips en hierna gingen de groepen richting de home's om zich voor te bereiden op de optocht.

13


Optocht & afsluiting De week is weer voorbij gevlogen en had voor sommigen nog wel veel langer mogen duren, maar helaas, een week is een week. Nu ook de theatervoorstellingen afgelopen waren, kwam het einde van het 48e KVW wel erg dichtbij. Beetje bij beetje kwamen de groepen op Op De Kemp bij elkaar om zich op te stellen voor de (lawaai)optocht. Met de hoofdleiding voorop trok een stoet met prachtig verklede groepen, geverfde groepsvlaggen en veel lawaai via de Baarlosestraat en de Dorpstraat naar De Wissel voor de afsluiting van KVW 2010. Nadat alle groepen een plek gevonden hadden, namen Nico en Ruud het woord en werden alle sponsoren, kinderen, ouders, leiding, bessemers, hoppers en iedereen die maar heeft meegeholpen aan deze editie van KVW, bedankt. Daarna was het tijd om het mysterie op te lossen. Want weet je nog wat er maandag in de kerk gebeurde? Gelukkig waren de tijdens de opening gevangen genomen prinsessen na wat aanwijzingen van Tinkelbelletje weer gevonden. Het bleken Lieke en Kelly van de hoofdleiding te zijn. Zij waren omgetoverd tot hoofdleiding en dus al de gehele week aanwezig. KVW 2010 kwam daardoor tot een goed einde en Madhatter, koning Arthur Alladin de 27e, de prinsessen en Tinkelbelletje leefden nog lang en gelukkig. En zoals het bij een sprookje hoort, kwamen er heel erg veel ijsjes te voorschijn en mochten alle groepen nog een keer genieten van iets lekkers. En zo werd het steeds later en zat het er bijna op, maar niet voordat bekend was gemaakt welke groepen een prijs gewonnen hadden voor de best verklede groep in de categorieĂŤn basisschoolgroep 2-3, 4-5-6 en 7-8. De groepen 8, 20 en 36 gingen er met de prijzen vandoor. Ook werd er afscheid genomen van drie personen van de hoofdleiding. Nico, Hans en Mayke houden er na dit jaar mee op. Ook voor hen dus een luid applaus en daarmee kwam dit sprookjesachtige KVW weer tot een goed einde en leefden we nog lang en gelukkig. Want zo eindigen alle sprookjes toch?

14


Liedjes van de dag Maandag De opening bij de kerk Prinsessen, monsters en geesten Wat was Madhatter sterk Zullen dit KVW jaar toch gaan feesten (en van je hela, hola) Buiten in de regen Het hield maar niet op Noodprogramma op de locatie Alles stond op z'n kop (en van je hela, hola) De knock-out show in het maf Apekooien in het Tref De kleintjes in de gymzaal Wat hadden we een lef (en van je hela, hola) Op naar morgen We hopen op goed weer De weergoden staan ons bij En dan gaan we flink te keer (en van je hela, hola)

15


Dinsdag Klein Duimpje in nood! Op de Beukenstraat Daar was de grote reus Klein duimpje wilde naar huis toe Maar durfde dat niet heus (en van je hela, hola) Een slaapdrankje dat moest helpen Met spellen als glijden, springen en op de kabelbaan Heeft iedereen goed geholpen En klein duimpje kon weer gaan (en van je hela, hola)

”Nooit gedacht eiland” De middengroepen gingen Fietsend naar BreeBronne Waar ze spannende spellen speelden Die Peter Pan al had verzonnen (en van je hela, hola) Een echte motorboot Trok de kids achter zich aan Bij de boksmuur en bij twister Bleef niemand op zijn benen staan (en van je hela, hola)

Ter land, ter zee en in de lucht… Vandaag de grootste groepen Op de breukerhei Ter land, ter zee en in de lucht Iedereen die was erbij (en van je hela, hola) Buiten het modderbad, springkussen en een grote vulkaan om van te glijden, werd er ook touw getrokken in de grote bak waar normaal de paardjes rijden

16


Woensdag Uitstapje naar speeltuin Kitskensberg Naar Panningen met de bus Om lekker te gaan spelen Tussen de skelters en trampolines Zouden wij ons niet vervelen (en van je hela, hola) Klauteren en klimmen Of slingeren aan de touwen En toen de frietjes kwamen Konden wij een feestje bouwen (en van je hela, hola)

Uitstapje naar De Schatberg Zo’n dagje op De Schatberg Dat is altijd een feest Ze hebben het geweten KVW is langs geweest (en van je hela, hola) Gevoetbald en veel stoeien Gezwommen, da’s geen wonder En af en toe dan ging er Een leider kopje onder (en van je hela, hola)

17


Donderdag De trollen en het mysterie rondom het grote sprookjesboek Vandaag in het sprookjesbos Was het heel erg spannend Het sprookjesboek was niet compleet En de sprookjesfiguren ook helemaal neet! (en van je hela, hola) Er waren enge trollen Ook hele domme Gelukkig kwam alles goed En dat gaf ons goede moed! (en van je hela, hola)

Alice in Wonderland Alice in Wonderland Was dit jaar het thema Gelukkig verliepen alle spellen Geheel volgens schema (en van je hela, hola) Het bos was weer goed gevuld De tunnel, kabelbaan, en het grote konijn Een ding was wel jammer De zeephelling was veel te klein (en van je hela, hola) Het grote bos was weer een spektakel Met al die spellen ĂŠĂŠn groot feest Madhatter die blije en koele schakel Genoot van alles misschien wel het meest (en van je hela, hola)

18


Vrijdag De duizend en een sprookjes doedag Vandaag op tommelvaeren Gekke figuren in de haren Zwoegen, zwiegen, zweten En lekker wafels eten (en van je hela, hola) Balanceren op de paal In het grote zwembad Het was een mooi schandaal Met glijen viel iedereen op zijn gat (en van je hela, hola) Schieten met paintball Er was geen halt of geen stop Dansjes, springen en draaien De tattoo koning op en top (en van je hela, hola) Vandaag is het feest weer voorbij Nu zijn we gaar en moe We gaan lekker genieten en dromen Dus moeten we naar huis toe (en van je hela, hola)

19


Samenvatting kvw 2010 e

De zomervakantie kon natuurlijk niet beter beginnen dan met een sprookjesachtig KVW. In de kerk werd het 48 KVW geopend en de volledige hoofdleiding was omgetoverd tot sprookjesfiguur. Doornroosje, Assepoester, de grote boze wolf, heilige geest e

Tinkelbelletje, Mad Hatter en Koning Arthur Alladin de 27 , ze waren er allemaal. Maar wat gebeurde er? Tijdens de opening in de kerk verdwenen er twee prinsessen en was de hulp van zo’n 500 kinderen nodig om ze terug te vinden. Ze hadden hierbij hulp van de magische lamp en Tinkelbelletje die af en toe met aanwijzingen kwam. Het weer zat tegen op maandag, maar dat hield ons niet tegen want ook met het regenprogramma hebben de 40 groepen zich prima vermaakt. Dinsdag was het weer perfect en werden op de Breukerheide, BreeBronne en in de speeltuin aan de Beukenstraat de meest waanzinnige spellen gespeeld. Woensdag stond in het teken van de uitstapjes, donderdag was de bosdag. Opnieuw waren de weersvoorspellingen niet gunstig en werd er uitgeweken naar de alternatieve locaties. Ondanks het weer slaagde de hoofdleiding erin om twee spannende, en soms ook enge, “bossen” op touw te zetten. Vrijdag verzamelden alle groepen van basisschoolgroep 2 t/m 8 zich op het Tommelvaeren voor een grote duizend-en-eensprookjes-doedag en werd er zelfs een half uur langer doorgegaan. e

Na de optocht op zaterdag werd de 48 KVW traditioneel afgesloten op De Wissel. Tinkelbelletje had deze week voldoende aanwijzingen gevonden en wist samen met de kinderen, leiders en leidsters de twee verdwenen prinsessen weer terug te vinden en hierdoor liep ook dit sprookje goed af. Veel foto’s van KVW staan op onze website, www.kvw-maasbree.nl.

20


Sponsoren

KVW 2010 Maasbree is mede mogelijk gemaakt door: HOOFDSPONSOREN: Adrem BV Alles paletti EHBO-BHV Opleidingen Autobedrijf Ron van de Laar Café De Wissel Café - Restaurant Boszicht Fortuna Uitzendorganisatie BV Gebr. Hermans Loon, Grondwerk en spuitbedrijf Hoveniersbedrijf Herman Vaessen/ Groenrijk Jumpfun springkussenverhuur Mafcentrum Niens Horeca Ossefeesten-Fanfare st. Aldegondis Rabobank Peel en Maas Recreatiepark Breebronne Zwinkels Uitvoering en Verhuur STERSPONSOREN: Auto Jaco Autobedrijf Broekmans Cazoom Import bv Danny Vestjens Dakwerken Eurosteel bv Garage Ebos Garage J. Coenen Hermans DHZ Meijel Hermans Parket Ontwerpservice.nl rijwielcentrum Fred Kurvers RL-Design

21


Smulwereld D'n Hab Tankstation Pavanis Timmerbedrijf Wijnen V.o.f. schoonmaakbedrijf ‘t Rooth Wil Holthuijsen beheer Willems, Lei De Fabriek Fam. Dorssers CO-SPONSOREN: Bruynzeel Storage systems bv De Haardstede Dike farm Paintball games Dirkx Electronics Electro limburg bv Haarmode Le Salon Handelsonderneming Emofra v.o.f. HMB bv Hubo Maasbree- Fiets & zo Kwalitaria Maasbree Libelnet LR & PC De Cowboys Manders bv Mpr Truckparts bv Peter Engels Rena bv Restaurant de Flierenhof ‘t Bloemenhofje Thijssen tandartsenpraktijk Vaessen woningtextiel SPONSOREN: Autobedrijf Krekels Bos Bouw v.o.f. Bunny Juwelier Café de Mok Café de Poolbar Camping In 't Niet Dave Duijf Tuinbouw BV Duijf Sanitaitspecialist Duijf, Hay Fouragehandel Giel Korsten Geert v/d Sterren Gertie Cox totaal cosmetiek Head Affair Het Maasdal

22


Hondenschool De Peelhorst IJzergieterij Geraedts Instalatiebedrijf Lei Blomen Kapsalon Therese Kids Place Kring Apotheek Maasbree Linda's schoonheidssalon Loonbedrijf Bruynen en zonen bv Loonbedrijf Gbr. Boots Mondhygienistenpraktijk Maasbree P. van Bergen sneltransport Party catering Maessen Pastoor, Parochie Aldegundis Racingteam Hendriks Stukadoorsbedrijf G. Smets Trimsalon Akyla Van de Broek hoveniersbedrijf Wijnen bouwmaterialen Wildbeheereenheid Zuivelhandel Roy v/d Sterren HIER HAD U OOK BIJ KUNNEN STAAN!

23

KVW 2010  

Samenvatting van de gebeurtenissen tijdens KVW 2010 - Maasbree - Kindervakantiewerk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you