__MAIN_TEXT__

Page 1

1


Inhoudsopgave Dagverslagen .................................................................................................................................................................... 3 Maandag ........................................................................................................................................................................ 3 Dinsdag .......................................................................................................................................................................... 6 Woensdag ...................................................................................................................................................................... 8 Donderdag ..................................................................................................................................................................... 9 Vrijdag ........................................................................................................................................................................ 12 Zaterdag ..................................................................................................................................................................... 13 KVW - Lied ..................................................................................................................................................................... 15 Samenvatting kvw 2012 ................................................................................................................................................. 17 Sponsoren ....................................................................................................................................................................... 18

2


Dagverslagen Maandag Opening Wat er vanmorgen weer in de kerk gebeurde? De muziek begon en opeens kwamen er allemaal clowns naar voren rennen in de kerk. Ze begonnen allemaal tegelijkertijd te dansen. Opeens kwam er spontaan een groep leiding naar voren rennen en deze begonnen ook mee te dansen, en nog meer en nog meer totdat de gehele kerk aan het dansen was. Wat was het een spectaculaire e opening van het 50 KVW. Na deze dans op ons eigen nieuwe KVW lied in het dialect gingen de hoofdclowns nog even persoonlijk e iedereen verwelkomen en kon het 50 KVW geopend worden. Nu de KVW Week met zo'n groot feest al is de vraag of dit elke dag overtroffen kan hoofdleiding verwacht dat aan het einde van de leiders, ouders, figuranten, bessemers, figurenten en iedereen die betrokken is bij KVW inwoners van Maasbree met ons het KVW

geopend is het nog worden. De week alle kinderen, hoppers, en alle overige dansje kunnen doen.

Via onderstaande link kan gekeken en geluisterd worden naar het KVW lied en het bijbehorende dansje zodat iedereen nog een keer kan oefenen.

HET KVW LIED EN DANSJE Na de opening ging de helft van de kerk (basisschoolgroepen 5 t/m 8) naar het plein buiten en begon binnen en buiten de groepsindeling, oh wat was het weer spannend, zit ik wel bij mijn vriendje/vriendinnetje??, hebben we leuke leiding?. Alle 50 KVW groepen werden ingedeeld en de legititmatiebewijzen werden ingeleverd en iedereen vertrok richting homes om zicht e klaar te maken voor de eerste activiteiten. Het 50 KVW is begonnen.

3


Bree's got talent (basisschoolgroep 2 en 3) Wat was het toch gezellig vanmiddag bij onze grote talentenjacht. Er was een cocktailbar, er kon geschminkt worden, er waren lekkere hapjes en aan niets ontbrak het ons. Kortom: Bree`s got talent was dus een groot succes. Alles draaide om glitter en glamour. Wat een talentjes allemaal in ons mooie Maasbree. Uiteindelijk slaagden we erin om samen een grote act op te voeren. Na dit goed geoefend te hebben in de generale repetitie waren we klaar voor een groot optreden tijdens de afsluiting op In den Clockenslagh. Het was GE-WEL-DIG! 1 grote show! Wat een sterren, dit belooft wat voor de rest van deze feestweek.

Rennen, springen, vliegen (basisschoolgroep 4, 5 en 6) e

Net met het 50 KVW begonnen en al meteen op de Beukenstraat bij de droomspellen beland. Maar als je denkt dat dit droomspellen met een soft tintje waren heb je het mis. Er moest flink gewerkt worden door de basisschoolgroepen 4,5 en 6.Zo was er een heuse kabelbaan, wel 2 stormbanen, fiets ‘m d’r in, maar ook een touwbrug over water. En de zeephelling alleen in het bos? Welnee, de kinderen kwamen vandaag voor een verrassing te staan. Op de Beukenstraat was een glibberige zeephelling te vinden. Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd want een heerlijk barbecuemaaltje mocht er niet aan ontbreken. En wat is een jubileumjaar zonder een echte banketbakkerij? De kinderen mochten cakejes versieren met allerhande zoete lekkerheden en daarna opsmikkelen mmm…. Een feest zonder muziek is geen feest. Dus was er gedurende de dag een muziekfestival met allerlei echte artiesten. Zang met instrumenten mocht er niet aan ontbreken. Een echte traktatie voor de oortjes. De kinderen mochten zelf versieringen aanbrengen zoals ballonnen en slingers. Ook de kunstenaars onder ons konden zich uitleven. Op de graffitiwand konden ze zich met verf helemaal uitleven. Maar de energie was nog niet helemaal op want er werd nog

4


flink gesprongen op het luchtkussen, er werd nog een wedstrijdje voetbal met een belachelijk grote bal gespeeld en er was een skelterrace 2 aan 2. Vandaag mochten de kids ongestraft baldadig zijn. Zo werd er een echte caravan helemaal verbouwd, geverfd, afgebroken. Een drukke, geslaagde eerste dag!

Un Breets maffe sjpeurtoch (basisschoolgroep 7 en 8) De basisschoolgroepen 7 en 8 zijn vandaag aan de slag gegaan met zang, dans, muziek en kunst. Tijdens de zang hebben de groepen gezellig bij elkaar gezeten om alle KVW-liedjes in een nieuw jasje te steken door te zingen, te rappen en te beatboxen. Ook bleef iedereen goed in beweging tijdens het dans. Streetdance, breakdance, ballet noem maar op. Hier hebben we een dans geleerd. Daarnaast zijn de kinderen ook aan de slag gegaan met free running, je doet wat op dat moment in je op komt. Over toestellen heen, een salto’s over een auto maken en ga zo maar door. Ook leer je hierbij hoe je terecht moet komen in gevaarlijke situaties. Natuurlijk moest er ook muziek gemaakt worden. En omdat iedereen andere muziek leuk vindt, was er aandacht voor verschillende soorten stijlen. Zonder instrumenten geen muziek en daarom hebben de kinderen rammelaars gemaakt om op het ritme van de muziek te kunnen rammelen en werd er gedrumd op verschillende materialen zoals tonnen en ijzeren buizen. En‌ op een auto! Dan hadden we ook nog de Luchtband en bespeelde iedereen zijn eigen luchtinstrumenten. En geef maar toe, stiekem had je thuis al voor de spiegel op je luchtgitaar, luchtdrumstel of luchtkeyboard geoefend. Want wat waren de kinderen goed vandaag! Behalve muzikanten bleken de kinderen ook nog ware graffitikunstenaars te zijn. Met spuitbussen werden de vlaggen van dit jubileumjaar onder handen genomen. In het circus hebben de kinderen op een eenwieler gefietst, hebben ze gejongleerd en hun balans proberen te houden op een bal en de balk over het water. En waar de kruiwagens, skilatten, stelten, springtouwen etc.. voor nodig waren? Simpel, om eens op een andere manier van de ene activiteit naar de andere te gaan!

5


Dinsdag Feest met Pipo de clown? (basisschoolgroep 2 en 3) Wat was er toch allemaal aan de hand vanmiddag? Toen de kinderen aankwamen bij de speeltuin aan de Tommelvaeren zagen ze een kale pipowagen staan en later een heel rare kale Pipo de clown…. Iets klopte er niet. Wat was er aan de hand? Pipo was zijn feestkleren kwijt. Er was dus paniek! DDe kinderen gingen spellen doen om Pipo zijn kleren terug te vinden. De kale pipowagen werd beschilderd zodat die er weer vrolijk uitzag. Aan het einde van de dag waren Pipo zijn kleren weer terecht en konden Pipo en mamma Lou ook weer lekker mee feest vieren met dit grote 50-jarige KVW-feest.

Un Breets maffe sjpeurtoch (basisschoolgroep 4, 5 en 6) De basisschoolgroepen 4, 5 en 6 zijn vandaag aan de slag gegaan met zang, dans, muziek en kunst. Tijdens de zang hebben de groepen gezellig bij elkaar gezeten om alle KVW-liedjes in een nieuw jasje te steken door te zingen, te rappen en te beatboxen. Ook bleef iedereen goed in beweging tijdens het dans. Streetdance, breakdance, ballet noem maar op. Hier hebben we een dans geleerd. Daarnaast zijn de kinderen ook aan de slag gegaan met free running, je doet wat op dat moment in je op komt. Over toestellen heen, een salto’s over een auto maken en ga zo maar door. Ook leer je hierbij hoe je terecht moet komen in gevaarlijke situaties. Natuurlijk moest er ook muziek gemaakt worden. En omdat iedereen andere muziek leuk vindt, was er aandacht voor verschillende soorten stijlen. Zonder instrumenten geen muziek en daarom hebben de kinderen rammelaars gemaakt om op het ritme van de muziek te kunnen rammelen en werd er gedrumd op verschillende materialen zoals tonnen en ijzeren buizen. En… op een auto! Dan hadden we ook nog de Luchtband en bespeelde iedereen zijn eigen luchtinstrumenten. En geef maar toe, stiekem had je thuis al voor de spiegel op je luchtgitaar, luchtdrumstel of luchtkeyboard geoefend. Want wat waren de kinderen goed vandaag!

6


Behalve muzikanten bleken de kinderen ook nog ware graffitikunstenaars te zijn. Een mooie graffiti wand was vandaag het resultaat na een middagje hard werken. In het circus hebben de kinderen op een eenwieler gefietst, hebben ze gejongleerd en hun balans proberen te houden op een bal en de balk over het water. En waar de kruiwagens, skilatten, stelten, springtouwen etc.. voor nodig waren? Simpel, om eens op een andere manier van de ene activiteit naar de andere te gaan!

Rennen, springen, vliegen (basisschoolgroep 7 en 8) Na de Brits Maffe Speurtocht van gisteren waar de voeten al flink belast waren moesten de kinderen van de basisschoolgroepen 7 en 8 er vandaag op de Beukenstraat weer vol tegenaan. Zo waren er enkele competities. Een voetbalspel, maar geen gewoon potje voetbal, nee de bal was een stuk groter dan gewend. En een skelterrace waar alles uit de kast werd gehaald om als eerste over de finish te eindigen. Verder moesten de kinderen hard werken op de stormbanen. Autobanden, houten balken, klimtouwen e.d. werden getrotseerd. En ook in een modderbad werd een parcours afgelegd door middel van rennen, kruipen en klimmen. De frikadellen, ranja en cake mocht er ook niet aan ontbreken zodat de magen weer goed werden gevuld na alle inspanning. Dit alles werd opgeluisterd door geweldige live muziek! De doerakken konden zich weer flink uitleven. Een kabelbaan, caravan verbouwen, zeephelling en touwbrug stonden ook vandaag weer op het programma. En met fiets ‘m d’r in moesten de kinderen met een slecht geĂŻmproviseerde fiets proberen zo ver mogelijk over de balk te fietsen. Wie kwam ervan af zonder in de modder te vallen? Het was een super tweede dag die al voorbij was voordat we het in de gaten hadden!

7


Woensdag Uitstapje naar Irrland De geruchtenmachine in Maasbree stond al enkele maanden op volle toeren te draaien. “KVW heeft de legitimatiebewijzen van de kinderen nodig!” Zouden we dan toch naar Disneyland of naar Bobbejaanland gaan? Nee, 12 bussen stonden klaar om ons weg te brengen naar… De opening in de tent duurde lang omdat de bussen er nog niet waren. Toen de bussen gearriveerd waren was het op naar Duitsland. Na een flink stuk rijden kwamen we in Duitsland! Snel die bus uit, want daar is zoveel te doen. Het maïsbad, de skelters, het doolhof en het modderbad. En dan is er nog veel meer, eigenlijk veel te veel om op te noemen. Toch gaan we nog even door, want het grote luchtkussen was voor sommigen niet hoog genoeg en hielpen de leiders de kinderen om boven te komen. Ergens anders gleden de kinderen op matjes van de glijbanen of stonden ze in het water te gokken welke bak water als eerste zou gaan omkiepen (en voor een verfrissende douche zou zorgen). Tussendoor was er nog tijd voor een lekker ijsje waarna iedereen weer lekker zijn gang ging. Leiders, leidsters en kinderen, niemand kon er genoeg van krijgen. Het was zo gaaf, dat we gewoon een uurtje langer zijn gebleven. Heel veel langer had het voor sommigen ook niet moeten duren, want in een enkele bus vielen al kinderen in slaap. Maar het belangrijkste van allemaal is dat iedereen ook vandaag weer een leuke dag heeft gehad. Oh ja, hadden we al verteld waar we heen gingen met de bus? Naar Irrland, maar dat wist je vast al.

8


Donderdag Droomfeest! (basisschoolgroep 2, 3 en 4) De jongste kinderen hadden vandaag een droomfeest en gingen naar het sprookjesbos. Eenmaal aangekomen in het bos heette Klaas Vaak de kinderen van harte welkom. Klaas Vaak vertelde aan de kinderen wat zijn werk is. ’s Nachts als iedereen slaapt, zorgt hij ervoor dat jullie allemaal een hele mooie droom hebben. Dromen over prinsessen, vliegen in de ruimte of een heel groot huis van lego. Hiervoor heeft Klaas Vaak speciaal droomzand. Als jullie ’s nachts slapen dan strooit Klaas Vaak dit rond. Ook Klaas Vaak heeft zijn slaap hard nodig. Dus na een lange nacht werken nam Klaas Vaak even een dutje. Toen hij wakker werd, renden er drie rare mannetjes weg. Klaas Vaak dacht dat hij nog een beetje aan het dromen was. Toen hij naast zich keek, zag hij dat zijn zak waar het droomzand in zit, open stond. “Maar ach, ook dit kan gebeuren,” dacht hij. Hij was zo moe dat hij waarschijnlijk de zand zak naast zich neer had gegooid en daardoor was open gegaan. En hij had ook niet nagedacht toen hij de drie rare mannetjes weg zag rennen. Niet alleen Klaas Vaak was moe. Na een avondje spelletjes spelen, waren ook moeder en dochter moe en gingen slapen. En dus kwam Klaas Vaak bij hen op bezoek en strooide wat droomzand in hun ogen zodat ze beide lekker konden dromen over het grote Droomfeest. Het meisje droomde over het grote feest en moeder over de prins op het witte paard. Klaas Vaak genoot hiervan. Had hij zijn werk toch weer goed uitgevoerd. Maar… opeens kwamen de drie rare mannetjes weer. “Hmm, vreemd,” dacht Klaas Vaak. Toen hij nog eens keek, zag hij dat de rare mannetje dromendieven waren. Ze namen een kistje mee dat ze onder het bed van het slapende meisje stond. Maar dat kan zo maar niet! Opeens schrok moeder wakker. “Is het al zo laat? We moeten nog van alles doen voor het feest.” Snel maakte moeder haar dochter wakker. Toen moeder en dochter beide wakker waren, kwam Klaas Vaak te voorschijn en legde uit wat er allemaal gebeurd was. Klaas Vaak herinnerde zich opeens wat er een week eerder bij hem thuis was gebeurt. Hij keek om zich heen en zag dat er allemaal kinderen zaten. Klaas Vaak vroeg of de kinderen hem wilde helpen om de dromendieven te pakken. Want die hebben ook het zand gestolen en als dat niet terug komt, heeft iedereen nachtmerries. Maar dan ontdekt de dochter dat haar kistje met kaarsjes

9


verdwenen is en zonder kaarsjes geen taart. Dus de kinderen moesten ook nog zorgen dat alle kaarsjes terug kwamen. Klaas Vaak weet heel veel en dus ook hoe de kinderen de dromendieven weg kunnen jagen. Als de dieven komen en de kinderen zingen ‘Lang zullen ze leven’, gaan ze weg want de dromendieven houden niet van feesten. Toen dat allemaal duidelijk was, vroeg Klaas Vaak aan de kinderen of zij het bos in wilden gaan en ervoor wilden zorgen dat de kaarsjes en het droomzand terug kwamen voor het grote Droomfeest. In het Sprookjesbos waren allemaal verschillende spellen. Zo konden de kinderen zich mooi laten schminken voor het feest en een feesthoedje maken. Maar er moest ook op zoek gegaan worden naar de kaarsjes. Dus was er een droomtunnel die ons naar het feest kon brengen. Hier konden de kinderen een kaarsje verdienen en hoe meer kinderen door de tunnel gingen, hoe groter het feest zou worden. Ook hadden we een kabelbaan om te ontdekken hoe snel Klaas Vaak door de ruimte vliegt om ervoor te zorgen dat de kinderen het droomzand op tijd in hun ogen gestrooid krijgen. Op het einde van de dag was de moed bij moeder en dochter een beetje in de schoenen gezakt omdat ze nog geen een kaarsje terug hadden. Maar niet getreurd, daar waren alle kinderen en kijk eens wat ze bij zich hadden: allemaal kaarsjes voor op de grote taart! Klaas Vaak, moeder en dochter bedankten de kinderen en hun leiders omdat ze zo goed hadden geholpen. En dankzij henkan het grote Droomfeest toch nog door gaan. Klaas Vaak vroeg zich alleen nog af waar de dromendieven waren met het droomzand. Want als het zand niet terugkomt, dan durft niemand meer te gaan slapen. In de verte kwamen de dromendieven. Klaas Vaak sprak ze aan waarom ze dit allemaal gedaan hadden. De reden hiervoor was dat zij ook graag op het grote Droomfeest wilde komen. Toen vroeg Klaas Vaak of ze wilde beloven om dit nooit meer te doen. Alle drie de dieven beloofden dit aan Klaas Vaak en ze mochten op het feest blijven. Nu moesten alleen de kaarsjes op de taart nog aangestoken worden want zonder taart geen feest. De kaarsjes op de taart werden aangestoken en Klaas Vaak zei: “Eind goed, al goed.”

10


Dromen of nachtmerries?? (basisschoolgroep 5, 6, 7 en 8) Het grote bos, want groot is het wel. De kinderen stalden nietsvermoedend hun fiets en daar kwam zomaar ineens John de Weerwolf aangereden op z’n quad. Hij wilde Doornroosje opeten die in een glazen kist lag te slapen. Gelukkig wisten enkele personen uit de droomwereld John de Weerwolf af te leiden zodat Doornroosje even veilig was. Maar toch, John de Weerwolf had zo’n zin in mensenvlees, die was niet te stillen. John de Weerwolf moest en zou ’s middags z’n dagelijkse portie mensenvlees eten. Waren de kinderen in staat om zijn snode plannen te dwarsbomen? De kinderen moesten gedurende de dag allerlei kleine blikjes mensenvlees voor John de Weerwolf verdienen zodat Doornroosje veilig bleef. Deze blikjes eten konden ze verdienen in vier werelden: de droomwereld, de sprookjes van 1001 nacht, de onderwaterwereld en de nachtmerrie. Maar om van de ene naar de andere wereld te kunnen, moesten de kinderen door de grenscontrole. Echte douaniers controleerden of de kinderen geen verboden middelen bij zich hadden. Hierbij moesten ze goed opletten dat hun verzamelde mensenvlees niet werd afgepakt. In de droomwereld mochten de kinderen slaapwandelen, een droomvlucht maken net zoals een echte vogel, kwamen de kinderen in trance maar hebben ze ook weer Doornroosje helpen te ontwaken en was er een wel heel vreemde tent met een crazy professor. In de sprookjes van 1001 nacht werden de leiders niet gespaard. De leiders hadden de regels van de sharia overtreden en werden gestraft met vettig spul. Ook hebben ze het rovershol van Alli Bahbah betreden en had Ali Bahbah nog een heus modderbad voor de kinderen in petto. Na deze ontberingen werden ze gelukkig wel beloond met halalfrikadellen en een Suikerfeest met heerlijke marshmallows. Hier werden ze bijgestaan door knappe buikdanseressen. In de onderwaterwereld zijn de kinderen naar onbekende dieptes gegleden, hebben ze gevoeld hoe het is om geen benen meer te hebben maar in plaats daarvan vinnen, werden ze voorzien van duikbril en flippers nieuwe ontdekkingen gedaan en zijn ze het moddermonster van de diepzee tegengekomen. In een modderige poel des verderfs moesten de kinderen het tegen het moddermonster opnemen. In de wereld van de nachtmerrie werden de kinderen de stuipen op het lijf gejaagd. Wisten de kinderen te ontsnappen op het kerkhof en de weg naar de uitgang te vinden? Verder moesten de kinderen een kwade vloek zien op te heffen om de sjamaan te bevrijden. Er was geen weg meer terug want de kinderen kwamen in de struiken een beest tegen en werden alsmaar opgejaagd zodat ze in een fuik belandden. Gelukkig kwamen ze eruit. Na dit alles ontwaakten ze uit de nachtmerrie. Samen met een tovenares maakten ze een drankje dat hen verloste van de nachtmerries. Hadden de kinderen na al deze werelden genoeg mensenvlees verzameld zodat de honger van John de Weerwolf gestild kon worden? Gelukkig wel. Al het mensenvlees werd verzameld, in een grote ketel klaargemaakt en aan John de Weerwolf gevoerd. En hij vond het nog heerlijk ook en besloot om Doornroosje met rust te laten. Eind goed,

al

goed.

11


Vrijdag Droomfeest Een pretpark in Bree? Nee, dat zal toch niet??Ja, ja, vandaag stond er een heus pretpark in Maasbree. Je kon het zo gek niet bedenken, of het stond er. En welke naam had dit pretpark? Luilekkerland. Alles stond dan ook in het teken van snoepgoed, maar om de snoepjes te mogen verdienen dienden de kinderen wel een activiteit te doorlopen.?Dit pretpark was onderverdeeld in vijf gebieden die allemaal hun eigen kleur hadden, die allemaal een eigen leeftijdscategorie hadden, die te maken hadden met hoe zwaar een spel kon zijn. Zo was er voor de basisschoolgroepen 2 t/m 4 de gebieden in het groen. Hierin stond een kleine variant van een stormbaan, waar deze kinderen hun kracht konden meten in obstakels en snelheid. Ook konden de kinderen hun eigen opdrachtje uitvoeren. En om de leiding flink te grazen te nemen stond er een heuse taartgooi stand. Het roze gebied was voor alle leeftijdscategorieën, hierin konden de kinderen van alles wat verwachten. Ook stond hier alles in het teken van snoepgoed.?Zo konden de kinderen een piñata kapotslaan. Overgewaaid uit ZuidAmerika. Door deze piñata kapot te slaan kregen de kinderen heel veel snoep, die ze mogen verdelen binnen hun groep. Dan waren er natuurlijk, nog negen andere activiteiten in het verschiet. Wat dacht je van een rodelbaan? Een tobbedansbaan? Een moddertrefbalveld? Ja, alles stond nu in het teken van samenwerking als groep zijnde. Maar niet te vergeten, was er als vanouds ook de evenwichtsbalk aanwezig met het daarbij behorende zwembad. Voor de oudste groepen, vanaf 9 jaar t/m 12 jaar, was er gebied rood aanwezig. Waar het enorm heftig aan toe ging. Een volledige stormbaan vervulde de horizon. Een gebied zo groot als een voetbalveld. Wat verwachtten we daar? Een echte Wipeout baan, gevolgd door een stormbaan en om er niet teveel stilstand in te hebben, was er ook een zwembad. Dit was voor de ‘oudere’ jeugd natuurlijk het neusje van de zalm. En boven alles was natuurlijk een “schiettent” ook niet ondenkbaar, waar de kinderen hun schietkunsten konden vertonen om op allerlei objecten te schieten. KVW zal nooit meer hetzelfde zijn. En hoe was het met de rust op zo’n drukke dag? Natuurlijk konden de kinderen, zo nu en dan, een rustige activiteit bijwonen. Ze konden zich laten schminken, een tattoo laten plaatsen, oud Hollandse spellen spelen of rustig op het luchtkussen uitrusten. Dit alles werd met de kleur blauw aangeduid. Ook stonden er voor de kinderen wat versnaperingen klaar. In het gebied geel vond je van alles wat je maagje vult. En om dit jaar het teken snoepgoed hoog in het vaandel te plaatsen, hadden we ook weer ranja en wafels. Maar voor de echte lekkerbekjes waren er ook suikerspinnen en popcorn. Dus een dag vol spel en activiteit die zijn weerga niet kon. Als klap op de vuurpijl was vandaag ook nog de Kinjerkraom aanwezig, de gemaakt beelden zullen in september uitgezonden worden. Wij laten nog weten wanneer exact.

12


Zaterdag Jubileumbrunch Vandaag was het alweer de allerlaatste dag van de feestweek van KVW. Maar dit betekende niet dat het niet minder leuk was. Iedereen mocht vanmorgen een half uurtje langer uitslapen, sommige leiding had dit ook wel nodig. Na de opening op de Wissel gingen de groepen of naar het home of zich ergens anders al voorbereiden op de lawaaioptocht. Om 11.00 was het tijd voor een muziekfestijn met een echte brunch. We werden getrakteerd op een gevarieerd muziekprogramma met een echte band. Allerlei bekende nummers zoals ‘Hello’ van Martin Solveigh en ‘Rock & Roll dansen’ van De Woeste kwamen voorbij. Natuurlijk waren er nog veel meer liedjes die uit volle borst mee gezongen werden. Ook was er voor een aantal gelukkigen onder de kinderen een leuk prijsje in de tombola. Onze presentatoren grabbelden af en toe wat nummers bij elkaar en diegene met dit nummer, mocht een leuk prijsje komen uitzoeken. SLEM was ook aanwezig om ons een mooie demonstratie te van hun slagwerk te laten zien. Toen SLEM klaar was met hun show werden alle 500 ballonnen door de hoofdleiding de lucht in gelaten. Wie o wie zijn ballon zal het verste komen? Nadat de laatste nummers gespeeld waren, was het tijd om de laatste voorbereidingen voor de grootse lawaaioptocht te doen.

De broodjes en het drinken van de brunch zijn volledig gesponsord door:

13


Optocht & Afsluiting e

Het einde van het 50 KVW is in zicht. Beetje bij beetje kwamen de groepen op de parkeerplaats van het Trefcentrum bij elkaar om zich op te stellen voor de (lawaai)optocht. Na een half uurtje voorbereiden ging de grote lawaaioptocht dan van start. Alle groepen liepen in een grote stoet achter elkaar over de Dorpstraat, langs het Mafcentrum, Op de Kemp, de Baarlosestraat en weer terug naar de kerk. Hier werd de optocht afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooiste verklede groepen, dit waren groep 8, 29 en 49. Deze groepen hebben een paar leuke prijzen ontvangen. Ten slotte werden alle sponsors bedankt en iedereen die meegeholpen heeft aan deze speciale editie van KVW en zat de feestweek er al weer op.

14


KVW - Lied (Op melodie van: Ik ben Mega Mindy)

Intro: idder jaor ’n ganse waek, steit alles oppe kop, alles is den meugelik, en plezeër det geit veurop efkès neet nao schoël toe, jipiejee hoera olé den dût idder kingk, ech idder kingk wer meij met KVW Refrein: dit is KVW, KVW ’n waekske diéke dolle pret, want KVW det is echt vet dit is KVW, KVW ’t is heej ein groet gekkehoës, want KVW det is ôs thoës. Couplet: mandig morge, slaop neet oët, met zien alle nao de kerk dao begint de eupening van kingerverkansiewerk wat zoeij dit jaor ’t thema zien, beej wae kriëge weej ôs home, ‘nne groepsnaam gaon verzinne, haoijt ôs leiding ôs wal in toöm Refrein Couplet: de bouwers van ’t KVW zien d’r ok wer beej dit jaor, niks is eur te moeijlik, en alles kûmp wèr klaor de kabelbaan of zeiphelling det is ech gènnen drèk, want vûr de bessemploög van Bree, zien de klûsse niks te gek Refrein

15


Couplet: de ganse waek mâr spelle, en zoë gek doön asse wils, en idderein mâr lache, asse in ’t water vèls idder’n daag wèr ’n verassing, watt’r nouw gebeure zal wat de rès van ’t jaor neet moög, det moög nouw lekker wal! Refrein Couplet: De donderdig den gaon we met zien alle nao de bös Te fiets, te voöt, vol spanning ‘nne daag met weinig rös De sprookjes die herlaeve, zaeker met ‘t KVW Trolle, hekse superschurke, jao die dwale den dôr Bree Refrein

16


Samenvatting kvw 2012 e

Wat was het een groot feest dit jaar met het 50 KVW in Maasbree. In de week van 30 juli tot en met 4 augustus kwamen dromen uit. Het grote droomfeest begon al op maandagmorgen in de kerk. Een groep clowns kwam samen met de leiding van e

KVW de 50 editie met een flashmob openen. Dit werd natuurlijk gedaan op het eigen KVW-lied dat dit jaar speciaal in het dialect herschreven is voor het 50-jarig jubileum. Nadat de opening was geweest en de groepen waren verdeeld, had iedereen eigen vermaak totdat de eerste activiteiten begonnen. De jongste groepen hadden op maandag een echte talentenjacht met Bree’s Got Talent terwijl de middengroepen en oudste groepen allerlei spellen moesten volbrengen en zich op ludieke manier van punt a naar b moesten verplaatsen. Op dinsdag gingen de jongste groepen samen met Pipo de clown op zoek naar zijn kleren. Die waren namelijk gestolen. De oudste groepen wisselden van locatie. Woensdag stond traditiegetrouw in het teken van de uitstapjes. Omdat het dit jaar een groot feest was, zijn we met 675 kinderen en leiders naar Irrland geweest waar iedereen zich de gehele dag heeft kunnen uitleven. Donderdag was de bosdag. In het sprookjesbos was er iets aan de hand met Klaas Vaak terwijl in het grote bos de dromen nachtmerries konden worden! Vrijdag was een groot Droomfeest in Maasbree waar alle kinderen de gehele middag hun best hebben gedaan om maar zoveel mogelijk stormbanen, springkussens en zwembaden te bezoeken. Tussendoor kon er lekker gesnoept worden, dus alle elementen voor een groot feest waren aanwezig. Tijdens deze activiteit zijn er video-opnames gemaakt door L1 (De Kinjerkraom). deze uitzending zal in september worden uitgezonden. De exacte datum zal nog via onze website en de (social) media bekend gemaakt worden. Vanwege ons jubileumjaar was er op zaterdag ook nog een grote activiteit georganiseerd. Er was een muzikale brunch voor iedereen die de gehele week had meegeholpen. De live-band speelde allerlei bekende nummers en er werd volop e

meegezongen. Na de optocht op zaterdag werd het 50 KVW afgesloten op onze feestlocatie voor de kerk. En waar kun je nu e

beter mee eindigen dan waar je mee gestart bent….. juist, het 50 KVW werd beëindigd met het eigen KVW-lied en bijbehorend dansje. e

e

Dit was ons 50 KVW in Maasbree. Volgend jaar tijdens de 51 edtitie (maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2013) zal er weer een geheel nieuw thema zijn. Wat dit zal worden….. nog een klein jaartje geduld hebben hiervoor. Als laatste willen wij graag alle leiding, home’s, bessemers, hoppers, spelleiding en figuranten, onze sponsoren en iedereen die iets heeft betekend voor KVW 2012, bedanken.

17


Sponsoren

KVW 2012 Maasbree is mede mogelijk gemaakt door:

* * * * * - sterren sponsors: Alles paletti EHBO-BHV Opleidingen CafĂŠ Restaurant Boszicht Deli Gourmet Catering Gebr. Hermans Loon, Grondwerk en spuitbedrijf Mafcentrum Ossefeesten-Fanfare st. aldegondis Timmerbedrijf Wijnen CafĂŠ Drieneke

* * * * - sterren sponsors: Arbo Office Nederland Autobedrijf Ron van de Laar Danny Vestjens Dakwerken Garage Ebos Hoveniersbedrijf Herman Vaessen/ Groenrijk Jumpfun springkussenverhuur Rabobank Peel en Maas Recreatiepark Breebronne RL-Design Zwinkels Uitvoering en Verhuur

* * * - sterren sponsors: Bouw en timmerbedrijf Leo Janssen Box Cleaning Service HMB bv Ontwerpservice.nl P. Daemen BV Wil Holthuijsen beheer Mekkafood Halal Products

18


* * - sterren sponsors: Anthuriumkwekerij Jan Janssen Autobedrijf Broekmans Bakkerij Broekmans Brandweer Maasbree Café de Poolbar Cazoom Import bv De Fabriek Fuif Geluid Garage de Bong Garage J. Coenen Geert v/d Sterren Manders bv Mpr Truckparts bv Nienfotografie Niens Horeca Pavanis Fuelstations Peter Engels Rena Castings Schutterij St. Martinus V.o.f. schoonmaakbedrijf t rooth

* - ster sponsors: Smulwereld D'n Hab "Djeenz" Adrem BV Aqua fun bv Autobedrijf Krekels Autorijschool Renske Leenders Bekkerie "'t Bruedje" B.V. Bos Bouw v.o.f. Bruynzeel Storage systems bv Bunny Juwelier Café de Mok Chapoo Kappers CV den Hab Da Drogist Dave Duijf Tuinbouw BV De Haardstede Dike farm Paintball games Dirkx Electronics Duijf Sanitairspecialist Duijf, Hay Electro limburg bv Eurosteel bv Fouragehandel Giel Korsten Frans Linssen Fysiotherapie maasbree Gertie Cox totaal cosmetiek

19


Head Affair Hermans DHZ Meijel Hermans Parket Het Maasdal Hoveniersbedrijf Bert Sijbers Ijzergieterij Geraedts Installatiebedrijf Lei Blomen Jos Janssen Koelservice maasbree kapsalon Mooi Kapsalon Therese Kids Place Koffieleut Kring Apotheek Maasbree Kwalitaria Maasbree Regiobank Libelnet Loonbedrijf Bruynen en zonen bv Loonbedrijf Seelen Lucas Schilderwerken Mawi Pallets Mondhygienistenpraktijk maasbree NiPa Events Oriental seeds BV Party catering Maessen Pastoor, Parochie Aldegundis Racingteam Hendriks Restaurant de Flierenhof Sportmassage Maasbree t Bloemenhofje Thijs Noldus Art of Nature Thijssen tandartsenpraktijk Trimsalon Akyla Vaessen woningtextiel Van de Broek hoveniersbedrijf Van Wylick BV Maasbree Voedings- en dieetadviesbureau Marjon Tielen - Werts Wijnen bouwmaterialen Wildbeheereenheid Zuivelhandel Roy v/d Sterren iMagion Cartoons - Frank Wijnen TW Bestratingen Manders Aardbeien Rooth Kids Kadoo en zo..

Iedereen die op zijn manier een bijdrage heeft geleverd aan KVW 2012 heel erg bedankt. HIER HAD U OOK BIJ KUNNEN STAAN!

20

Profile for KVW Maasbree

KVW 2012  

Samenvatting van de gebeurtenissen tijdens KVW 2012 - Maasbree - Kindervakantiewerk

KVW 2012  

Samenvatting van de gebeurtenissen tijdens KVW 2012 - Maasbree - Kindervakantiewerk

Advertisement