Page 1

KVV

COXYDE 1934

Trainer Hugo Vandeneede maakt balans op + De A-kern doorgelicht! + Supportersclub KVVC: “Wij zijn de 12de man!” + Veiligheid eerst! Interview Marc Van Muylem


Wilt u er ook even tussenuit?

www.reizenlenaers.com


VOORWOORD KVV

COXYDE 1934

KVVC-magazine is een uitgave van de vzw Koninklijke Voetbal Vereniging Coxyde. Jaargang 57, editie 1 Verantwoordelijke uitgever Raf Dejonckheere, voorzitter KVVC vzw Druk & layout

WestkustMedia bvba Strandlaan 249 8670 Koksijde www.westkustmedia.be Advertentieregie Ghislain Dever gsm 495 59 60 05 ghislain.dever@ schneider-electric.com Redactie Frederic Devos gsm 0475 50 37 30 fre@westkustmedia.be CommerciĂŤle cel Alain De Coster Geert Barbier Ghislain Dever Jurgen Vanneste Peter Allaert Wim Vandecasteele Arne Dooghe Bert Groene Jan Van der Kelen Sandy Verschaeve Fotografie Huisfotograaf Dirk Persyn (tenzij anders vermeld) Foto cover Freddy Penel Alle info over uw favoriete voetbalploeg dagelijks op www.kvvc.be

Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste sponsors en supporters, Gemengde gevoelens in en rond het Henri Houtsaegerstadion. Op sportief vlak is het in de competitie wat minder gegaan. Maar daarom was het geleverde spel niet slecht. In de Beker van BelgiĂŤ zijn we er daarentegen weer in geslaagd om te stunten. Voor de tweede keer op heel korte tijd mochten we in de 16de finale uitkomen tegen een eersteklasser. Een unieke ervaring voor supporters en spelers. Voor de rest is het vrij druk ten huize KVVC. We maken ons immers op voor de inname van onze nieuwe VIP-lokalen. Die nemen we dit najaar nog in gebruik, liefst zo snel mogelijk. Bedoeling is dat wij onze supporters en sponsors voortaan VIP-arrangementen kunnen aanbieden, met alles erop en eraan. Ontvangst met receptie, verzorgde maaltijd en natuurlijk: mooi voetbal en een prima ambiance! Voorts schotelen wij u in deze editie nog flink wat leuke info en interessante artikels voor. Ik wens u veel leesplezier toe en... hopelijk tot voetbal! Vriendelijke groeten, Raf Dejonckheere, voorzitter KVVC.


INTERVIEW MET BART SYX

KVV

COXYDE 1934

Bart Syx is terug thuis. Na een succesvol jaartje in KVK Ieper, keert de comeback kid terug naar zijn blauwwitte stal. En of we daar blij mee zijn. Zijn wereldgoal thuis tegen Eupen (een haarfijne lob even over de middenlijn, onder het latje, recht in doel) deed in elk geval voetbalharten sneller slaan. Wij voelden onze nummer zes aan de tand over huidig seizoen, de Beker van België en... gemengde gevoelens.

6

Bart Syx speelde al 3 seizoenen voor KVVC. Hij maakte er de promotie mee van vierde naar derde klasse. Vorig jaar verkastte de 27-jarige Heulenaar voor één seizoen naar KVK Ieper, dat op een puike 2de plaats eindigde in bevordering. Het seizoenseinde kende een wel heel bijzondere wending voor Syx. Voor haar promotiematch kwam zijn toenmalige ploeg KVK Ieper uitgerekend uit tegen... zijn toekomstige ploeg Koksijde. “Een wedstrijd met omgekeerd resultaat voor mij persoonlijk.”, analyseert Syx. “Bij winst promoveerde Ieper. Maar tegelijk zou ik het jaar daarop in vierde klasse spelen. Bij verlies kon ik het

daaropvolgende seizoen toch in derde spelen. Beetje ‘n gekke situatie.” Hoe pak je zo’n match aan? Bart: “Mijn toenmalige trainer kampte met ernstige gezondheidsproblemen. Hij nam mij apart en vroeg mij uitdrukkelijk om alles te geven. Om voluit te gaan. Dat heb ik ook gedaan. In eer en geweten. Ik kan trouwens niet op halve kracht spelen. Ik geef me altijd 100%. Toen dus ook. Ook al was het tegen mijn geliefd Koksijde.”

 lees verder op blz. 8.


TIMMERBEDRIJF

VAN HEE

Ramen in hout, pvc, alu Trappen Buitenzonnewering Sectionale poorten

www.bvbavanhee.be timmerbedrijf@bvbavanhee.be Industriepark “Noordvaart” Toevluchtweg 7 8620 Nieuwpoort (St.-Joris) T. 058 23 33 73 - F. 058 23 75 84

Algemene renovatiewerken Alle timmer- en schrijnwerken

Aankoop & verkoop van jonge tweedehandsvoertuigen mét garantie!

Autohandel J-P Maveau & zoon Weststraat 27, 8670 Oostduinkerke T 058 51 67 19 - G 0475 62 98 93 Bekijk ons aanbod op www.automaveau.com of beter nog: breng ons een bezoekje!


INTERVIEW MET BART SYX!

KVV

COXYDE 1934

 vervolg van blz 6. Maak eens de balans op van dit prille seizoen. Bart: “Wel, ‘t is een seizoen met twee gezichten. In de Cofidis Beker van België liep het op rolletjes, met als hoogtepunt de match op SV Zulte-Waregem. Voor de tweede keer kwam KVVC in de Beker uit in de 16de finales, en ik ben fier dat ik erbij mocht zijn. Maar in de competitie is het minder. En da’s heel jammer.”

8

We zijn het niet meer gewoon dat KVVC in de rechterkolom staat. Bart: “Klopt, ja. We zijn heel zwak gestart. Thuis tegen Torhout slikken we de gelijkmaker in de laatste minuten. We verliezen pijnlijk op Deinze. Vaak hadden we meer verdiend, maar het lukte nét niet. Maar goed: ook dat is voetbal.

Kankeren heeft geen zin. Komende weken moeten we een sterke serie plaatsen en tegen de winterstop kunnen we weer in de subtop staan. Als het wat meevalt, natuurlijk!” (lacht) Geloof je echt in de subtop? “Zeker weten. We hebben een heel getalenteerde groep. De punten die we verloren waren vaak tegen de gang van het spel in. Hij tij zal keren, daar ben ik van overtuigd. Hopelijk was de thuiswinst tegen Brakel het keerpunt. Vanaf nu moet het weer gewoon af en toe ‘ns wat meer meezitten.” Succes ermee! “Dankuwel!”

fd


jonge mode voor hippe meisjes & trendy dames ruime keuze van maat

boetiek

32 tot 46

Terlinckplein 8 . Koksijde-aan-zee . 058 51 10 57

‘Un negozio particolare’ ...een bijzondere kledingzaak

ACOU

Quality for men

Zeelaan 128 De Panne www.acouformen.be


Tulpin Banden BVBA

Iepersesteenweg 57 I 8630 Veurne I T 058 31 12 92

Pascale

Koninklijke Baan 100 I 8670 Koksijde I t 058 52 77 22

Solarium. Pedicure & verzorgingen. Grote keuze orthopedische schoenen & verbanden. Verhuur rolwagens & krukken.

VITAL

ANTI-SPATADER

Eetcafe & Resto

De Plakker Zo lekker, zo gezellig dat je er graag blijft plakken!

TOP ADRESJE!

Erik Gunst

Grote Markt 14 te Veurne


Foto Freddy Penel

INTERVIEW MET MARC VAN MUYLEM

KVV

COXYDE 1934

De organisatie van KVVC draait als een goedgesmeerde ketting. En daar heeft élke schakel zijn verdienste aan. Eén van die belangrijke schakels is Marc Van Muylem, onze veiligheidsverantwoordelijke. Een portret van een van onze meest toegewijde vrijwilligers. Marc Van Muylem (63) is afkomstig van Steenhuize-Wijnhuize. Na een succesvolle carrière (zakelijk en politiek) in het Antwerpse, spoelde hij hier 4 jaar terug in Koksijde aan. “Ik wou actief deelnemen aan het sociale leven hier. En wat brengt mensen beter samen dan voetbal?”, vertelt Marc. “Ik voelde mij hier meteen goed in die sympathieke KVVC-familie. Kort daarop werd ik door enkele mensen van het bestuur aangesproken. Of ik veiligheidsverantwoordelijke wil worden.”

12

Meteen een belangrijke functie, voorwaar! Marc: “Klopt, ja. Maar dat had ik toen nog niet echt door! (lacht). Dat

besefte ik pas toen ik mijn opleiding volgde in de KBVB. Dat was niet van de poes! Vooreerst is de wetgeving heel complex. Daarnaast moest ik nog alles weten over brandveiligheid, de rol van een veiligheidsverantwoordelijke, veiligheidsnormen, inwendige orde, conflictbeheer, samenwerking met politie, communicatie, management, het statuut van de vrijwilliger en verzekeringen.” Een hele boterham. Marc: “Zeg wel. Maar goed: ik heb mijn tanden erin gezet. En ik slaagde met brio voor mijn examen. Waar ik best trots op ben.”

 lees verder op blz. 16.


advocatenkantoor

Dirk Dawyndt

Brecht Dawyndt

Zeelaan 195, 8670 Koksijde T 058 51 65 16, F 058 52 17 05

BEGRAFENISSEN CREMATIES FUNERARIA

DEZUTTER bvba Nieuwpoort • Langestraat 109 • T 058 23 35 96 Koksijde • Zeelaan 147 • T 058 52 01 23 Middelkerke • Kerkstraat 38 I • 059 30 04 49 www.dezutter.eu


BAAN VEURNE - KOKSIJDE

printed by @emarket


the outstanding lifestyle...

hotel I bistro I beautycenter lejeunelaan 38 I koksijde I www.apostroff.be

Camping Eureka & Bloemenduin Verhuur stacaravans

Verhuur v an appartem enten in Tenerife! www.tenb elholidays .be! Check onz e site of kom langs voor info! Clauslaan 2, Koksijde, Tel. 058 51 22 39

www.campingeureka.be


INTERVIEW MET MARC VAN MUYLEM

KVV

COXYDE 1934

 lees verder op blz. 16. Waaruit bestaat jouw taak nu precies? Marc: “De hoofdbrok is het toezicht op de veiligheidsnormen. Veiligheidsafspraken moeten nageleefd worden. Daarnaast moet ik ook de stewards en andere medewerkers begeleiden. Tegelijk ben ik een organisatorisch aanspreekpunt.”

16

Moet niet altijd makkelijk zijn. Marc: “Soms moet ik al eens een opmerking geven of zo. Ik wil geen boeman zijn, maar ik neem mijn taak wel ernstig. En soms is er wel wat onbegrip, ja. Binnenkort geef ik echter enkele info-sessies aan de KVVCvrijwilligers. Wellicht zullen dan flink wat misverstanden uit de weg geruimd worden. Elke veiligheidsmaatregel is er immers met een reden. En dat willen mensen soms

niet vatten.” Het Henri Houtsaegerstadion is dus een “veilig oord” op zondag! Marc: “Dat mag je wel stellen. Hoewel: er is altijd en overal wel een risicofactor. Koksijde doet in elk geval méér dan het nodige. KVVC is, als derdeklasser, immers niet verplicht om een erkend veiligheidsverantwoordelijke in haar rangen te hebben. Toch kiest ze ervoor. Dat illustreert de ambitie van deze mooie club.” Heb je stress voor een match? Marc: “Zo zou ik het niet noemen. Ik ben heel alert, dat wel. Ik wil dat iedereen zich veilig voelt, en dat iedereen vriendelijk en correct onthaald wordt. En dat lukt ons aardig, toch?” (fd)


DENK HOUT, DENK CRAS.

DENK HOUT, DENK CRAS.

hout bois

conseil &advies

Cras is partner van de houtvakman.

Raad en voorraad in 9 vestigingen.

Bij Cras passeert hout uit alle hoeken van de wereld. Het wordt er verzaagd, gedroogd, behandeld of geschaafd. Cras is fabrikant van halffabrikaten voor de houtvakman ĂŠn verdeelt alle sterke merken in de afbouw.

Cras Waregem : 056/60 34 44 Cras Brugge : 050/31 29 31 Cras Oostende : 059/50 81 65 Cras Merelbeke : 09/252 21 81 Cras Relegem : 02/460 02 00 Cras Beringen : 011/21 25 52 Cras Charleroi : 071/36 01 05 Cras Dottignies : 056/48 98 31

In het assortiment : hout, schaafwerk, plaatmaterialen, plafonds, wanden, parket, deuren, gevelbekleding en tuinhout.

Cras Spartan Heule : 056/35 81 43

Bent u actief in de houtbranche, contacteer dan de grootste houtgroep van het land ! Bel vrijblijvend de vestiging in uw buurt of mail naar info@cras.be. Neem ook eens kijkje op onze website : www.cras.be


Bij ons krijg je de smaak te pakken...

F www.hotelschoolkoksijde.be

Slagerij

Frank

kwaliteitsslagerij & traiteur

Frank & Annick Zeelaan 61 - 8670 Koksijde - t&f 058 52 12 36

VERHUUR VERKOOP BEHEER Since 1958. Bvba Immo Woestyn Koksijde - zaakvoerder Dirk Coelus Westendestraat 12, 8670 Koksijde I t 058 51 19 88 I f 058 52 16 06 Koninklijke Baan 330c, 8670 St.Idesbald I t 058 51 26 12 I f 058 51 26 15 Bekijk ons volledige aanbod op www.immowoestyn.be.


DINNER DRINK DANCE

BAR I RESTAURANT I TERRAS MET DUINZICHT

KONINKLIJKE BAAN 1 • 8670 KOKSIJDE • TEL 058 5 81 41 • FAX 058 51 81 40 WWW.DENORMANDIE.BE • GESLOTEN OP DINSDAG EN WOENSDAG


AAN HET WOORD: T1 HUGO VANDENHEEDE

KVV

COXYDE 1934

20

Traditiegetrouw maken we in elke editie een balans op met T1 Hugo Vandenheede. Koksijde piekte in de Cofidis Beker van België, doch liet flink wat steken vallen in de competitie. Ziehier wat onze coach ervan denkt. Puur en onversneden. First things first. De beker. Dat was weer languit genieten.

De Bekeropdracht is volbracht. Maar in de competitie loopt het minder.

“Inderdaad. Iedereen herinnert zich nog onze trip naar Genk, twee jaar geleden. Dat was een onvergetelijk moment in de geschiedenis van onze mooie club. Wel, thans hebben we deze krachttoer kunnen herhalen. De 16de finales halen van de Beker van België: velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren. Natuurlijk waren we liever tegen Club Brugge of Anderlecht uitgekomen. Maar goed: een derby tegen Zulte-Waregem is een mooie affiche. Beter dan pakweg SK Lierse of Sporting Charleroi. En voor onze jonge spelerskern is dit ook een unieke ervaring.”

“Helaas wel. Vooral van onze seizoensstart had ik veel meer verwacht. We zullen moeten opstaan. Ons herpakken. Makkelijk wordt het zeker niet: we zitten in een hele sterke reeks, met heel veel stevige tegenstanders. Toch blijft die linkerkolom onze ambitie. We wijken niet van onze koers af.” Vanwaar de terugval? “God, ja. Tikkeltje ongeluk. Sommige ploegen, zoals Vigor Hamme, waren ook gewoon beter. Dat moeten we

 lees verder op blz. 24.


De Kelle, gastronomisch visrestaurant. bij Thierry & Tjรถrven Cornelis-Ghysdael. Zeelaan 265 I Koksijde-Bad I t&f 058 51 18 55 www.dekelle.be I Dinsdag & zondagavond gesloten.

Cadea

utip!

On bierm ze andje Ee

n fijn s! gesc naar e henk lk budge t!

Brouwerij Houtsaeger Drive In Zeelaan 25 I 8670 Koksijde T 058 51 10 27 I F. (058) 52 29 29 info@brouwerijhoutsaeger.be


Reygaerdijkstraat 18 8630 VeuRne-Avekapelle Tel. 058 31 40 69 elektro.schoonaert@skynet.be

brood banket dirk & pascale VanoVerberghe - Moeyaert Zeelaan 57, 8670 Koksijde - tel. 058 51 15 40


AAN HET WOORD: T1 HUGO VANDENHEEDE

KVV

COXYDE 1934

 vervolg van blz. 20. kunnen toegeven. En er zijn ook nog wat verzachtende omstandigheden. Tijdens de omstreden eindronde vorig jaar, viel Vadim Dotsenko uit. En in juli vernamen we dat Papa Meisa zeer ernstig gekwetst raakte en misschien nooit meer zal voetballen. Dan zit je met een spitsenprobleem. Gelukkig konden we dan nog in extremis Tidjy Carton aantrekken.” Is dit KVVC niet teveel spelers met ervaring kwijt?

24

“Ja en nee. Ja, er zijn een aantal ervaren rotten vertrokken. Maar nee: die jonge ploeg is een doelbewuste keuze. En daar bewonder ik onze club voor. Nico Vandendriessche is amper 28 en toch de oudste speler. De jongste speler uit de A-kern is 17 jaar.

We hebben een kern met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Da’s kras. We mogen daar eigenlijk best fier op zijn.” Laat ons dus hopen op een goed najaar. “Inderdaad. We gaan er voluit voor. Ik voel dat de groep ook revanche wil nemen. Langs deze weg wens ik trouwens nog ‘ns alle bestuursleden, spelers en supporters te bedanken voor hun dagdagelijkse inzet en steun. Koksijde is een warme, familiale club, waar het bijzonder aangenaam werken is. Dat mag ook eens gezegd worden, vind ik. Ik voel me hier bijzonder in mijn sas. En de spelers worden echt wel in de watjes gelegd.” fd


STIJLVOL WONEN begin maar al te dromen...? www.maespromotie.be Ontdek onze stijlvolle woonprojecten in Sint-Idesbald Meer informatie: Maes Promotie Strandlaan 188 8670 Sint Idesbald (Koksijde) 058 51 86 06 info@maespromotie.be Ad.stijlvol wonen.128x56/2.indd 1

30/08/10 11:21

avondrestaurant

CALYPSO A. Vanhouttelaan 2 8670 Sint Idesbald T 058 51 88 41 www.restocalypso.be keuken open van 18.00 tot 24.00 uur gesloten op maandag

Firma

Keuken- & badkamerinrichting Volledige renovaties

Veracx Johan

Alois Boudrystraat 20 8670 Koksijde T & F 058 51 76 72 GSM 0475 56 35 33


Siska

bijna één eeuw oud, en toch

springlevend!

Groot speelplein voor de kinderen. Van verzorgde snack tot pittig gekruide grillade.

Proe onove f dé rtroff en

Siska Njam

-wafe

-njam

Siska

restaurant I tearoom

Tennislaan 48 I 8670 Sint-Idesbald - Koksijde Tel. 058 511 977 I www.siska-koksijde.be

!

l!


BMW-specialisten Geert Vermeersch St-Idesbaldusstraat 31 8630 Veurne T 058 31 45 45

www.westcars.be

VOOR GASTRONOMIE GROOT & KLEIN MOET JE BIJ WWW.NEVEJAN.BE ZIJN

NEVEJAN WEBSHOP

Bouwonderneming Robby Meirlevede nieuwbouw verbouwingen & renovaties afbraakwerken vloeren & fa誰encen terrassen & opritten rioleringswerken beton- & metselwerken alle karweien Kerkstraat 19 I 8670 Koksijde T 058 519 164 I G 0475 510 466 Robby.Meirlevede@skynet.be


Uw eigen plekje aan de kust

verkoop . verhuur . syndic

Oostendelaan 7 - Sint-Idesbald T. 058 51 23 23 servimo@era.be

Zeelaan 276 - Koksijde www.servimo.be www.era.be


LOUNGE

BAR

RESTAURANT

Zeedijk 272 • Koksijde • gsm 0475 57 93 13

TEA-ROOM - BRASSERIE HOEK STRANDLAAN - ZEEDIJK SINT-IDESBALD - GSM 0472 27 09 34


BoonefaeS Verzekeringen t 058 31 32 00 • johan.boonefaes@dvvlap.be Oostduinkerke & Veurne www.boonefaesnv.be


GIGUE


KVV

COXYDE 1934


KVV

COXYDE 1934


CHARME-OFFENSIEF KVVC!

KVV

COXYDE 1934

Voetbal, een feest! Vooral in Koksijde, waar een thuismatch is uitgegroeid tot een echte familieuitstap. Voortaan kunnen we ook een droog en overdekt zitje garanderen aan elke toeschouwer. Aarzel dus vooral niet en kom proeven van de blauwwitte ambiance. En om u over de streep te trekken, deze piekfijne bon!



BON KVV

We trakteren u volgaarne op een duoticket tegen halve prijs, en dit voor een echte topmatch. Op zondag 21 oktober krijgen we immers de stugge jongens van Racing Waregem over de kunstgrasmat. Waregem staat iets boven Koksijde in het klassement, doch moet zeker een haalbare kaart zijn. Vinden wij. Blauwwit heeft immers al straffere ploegen verslagen! Jeugddag!

COXYDE 1934

DUOTICKET - 50% geldig op zondag 21 oktober 2012

34

KVV Coxyde - Rac. Waregem Deuren: 13.00 uur. Match: 15 uur.

En er is meer. Voor deze pittige partij mag ĂŠlke jeugsspeler van KVVC maar liefst 4 volwassenen meebrengen naar het stadion. Helemaal gratis. Ook broers en zusjes moeten niet betalen. Allemaal op post!


duinhoekstraat 11

•

8660 adinkerke

•

t 058 62 64 65

prive.pension.jonquieres @ telenet.be


Het bestuur van KVVC nodigt u en uw partner vriendelijk uit op “De Nacht van KVVC�, en dit op dinsdag 9 oktober 2012 om 19 uur in het CasinoKoksijde. We voorzien alweer een fijn gastronomisch menu en flink wat ambiance, met onder andere een live-optreden van Cookies & Cream. Nadien lijmt dj Thomas Artois de beste dansmuziek van vroeger en nu weer feilloos aan elkaar. Deelnemen kost 85 euro per persoon. Inschrijven kan online op www.kvvc.be/denacht, ofwel telefonisch bij Karl Suber (0475 70 99 07) of Geert Barbier (0473 43 76 98).


ER IS MEER IN HET LEVEN DAN DE VOOR DE HAND LIGGENDE KEUZES. NU IS ER OOK DE VOLVO S60 R-DESIGN. ER IS ZIJN SPORTIEVE LOOK, ZIJN DYNAMISCHE PRESTATIES, ZIJN INNOVATIEVE VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN. NET DAAROM NODIGEN WE JE UIT OM HEM EENS DUCHTIG TE KOMEN TESTEN.

TEST DE NIEUWE VOLVO S60 R-DESIGN Volvo. for life

U rijdt al met een Volvo S60 DRIVe vanaf € 28.250

4,3 – 9,9 L/100 KM • 114 – 231 g CO2/KM Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie KB 19/03/2004: www.volvocars.be. Afgebeeld model ter illustratie.

WWW.VOLVOCARS.BE

GARAGE JANSSENS GARAGE JANSSENS Vredestraat 13 Vredestraat 13 1000 Brussel 1000 Brussel 000/00.00.00 000/00.00.00 www.automobilia.be janssens@xxxxxxx.be janssens@xxxxxxx.be

GARAGE JANSSENS Vredestraat 13 1000 Brussel 000/00.00.00 T 058 31 12 43 janssens@xxxxxxx.be


restaurant Apropos

enhoutlaan 26 8670 Koksijde T 058 51 52 53 sloten: woensdagavond en donderdag www.aproposkoksijde.be

J. Van Buggenhoutlaan 26 I 8670 Koksijde t 058 51 52 53 I www.aproposkoksijde.be

Sanibouw

bvba

Guldensporenlaan 7 • 8670 Oostduinkerke G 0475 75 28 77 • Fax 058 51 71 07 sirjacobs.marc@telenet.be

Aannemer van openbare werken Onderhouds- & renocatiewerken Specialiteit: dakwerken Roofing & pannen Kelderdichtingen Sanitair & verwarming


PLOEGVOORSTELLING 2012-2013

KVV

COXYDE 1934

Komende vijf redactiepagina’s trakteren we u op een complete voorstelling van KVVC anno 2012-2013. Langs deze weg wensen wij nog een dikke pluim te zetten op de hoed van onze scoutingcel, die naar goede gewoonte weer een uitgebalanceerd team wist te verzamelen. Knap werk, jongens!

de trainersstaff

40

Hugo Vandenheede

Christophe Lycke

Hoofdtrainer

Keepertrainer

Luc De Schacht

Gerard Verdoolaeghe

Trainer 2

Ploegafgevaardigde


Met Guarapol plus super snel méér energie - kracht - vitaliteit Guarapol plus is een krachtig voedingssupplement op basis van plantenextracten (o.a. Ginseng, Guarana en Eleutherococcus), vitamines, mineralen en aminozuren. Door haar sterke en unieke samenstelling biedt deze formule voor mensen die héél snel extra energie nodig hebben dé perfecte oplossing. Ideaal bij zwakte, vermoeidheid en stress. De ingrediënten zijn sinds eeuwen gekend en worden gebruikt voor hun energiegevende eigenschappen.

Voor wie bestemd? Velen vinden er baat bij: sporters, studenten en alle mensen die hun fysisch en intellectueel rendement willen verhogen, ook mensen die zware arbeid verrichten. Guarapol plus is zonder twijfel een unieke krachtige én snelwerkende energiebron. DE ANTI-STRESS DIE ECHT WERKT

Verkrijgbaar in de natuurwinkel, Essenza, Bio Planet en apotheek Exclusief verdeler Benelux + Frankrijk - Biovita nv-sa - I.Z. Ieperleekanaal Noord - Oostkaai 60 - 8900 Ieper T +32 (0)57 20 06 75 - info@biovita.be - F +32 (0)57 20 44 40 - www.biovita.be


PLOEGVOORSTELLING 2010-2011 de trainersstaff • vervolg

KVV

COXYDE 1934

42

Patrick Bailleul

Bart Vanbelle

Kinesitherapeut

Kinesitherapeut

René Houtsaeger

Danny De Saegher

Terreincommissaris

Materiaalmeester

de nieuwkomers...

Maar liefst 9 nieuwe gezichten in onze A-kern dit seizoen. Boven (v.l.n.r.) Vadim Dotsenko, Mohammed Konaté, Tidjy Carton, Jelle Vangheluwe, Yarith Maes en onder (v.l.n.r.) Pieter Dedrie, Jonas Hillebrandt, Bart Syx en Aaron Vandendriessche.


Bakkerij

Danny & Martine Nieuwpoortlaan 45 I B-8660 De Panne Zeedijk 71 I B-8670 Sint-Idesbald

optimale bescherming de optimale bescherming teit: P&V Ideal Business tiviteit: P&V Ideal Business Krijg s lijK jaar n % va 0 tot 2 emie r uw p g teru

• ik bied u: • alle beroepsverzekeringen in ÊÊn enkele polis • een eenvoudig te beheren contract, op uw maat • voordelige tarieven • flexibele betalingsfaciliteiten

FOLFMFQPMJT

OJOĂŠĂŠOFOLFMFQPMJT (

 (

 U PQVXNBBU uw P&V adviseur DPOUSBDU PQVXNBBU uw P&V adviseur

FO

  

((   

((  !" #$

 %&$#'

 !" #$

 %&$#'

P&V Klantendienst: 0/ 9 1 - infonl@pv.be

P&V Klantendienst: 0/ 9 1 - infonl@pv.be

P&V. Het bewijs datbewijs verzekeren ook anders kan. kan. P&V. Het dat verzekeren ook anders

 !"#"!$%&'' !"!(') !%&'*+!,#--. /# '012"!7'#!!$3/4!! . )##!3

3 57/4 .6

maak kennis met de optimale bescherming van uw handelsactiviteit: p&v ideal Business

Nr. FSMA 63250 A - ON 869415948   Exclusief verzekeringsagent P&V Verzekeringen CVBA en P&V Gemeenschappelijke Kas !"#"!$%&'' !"!(') !%&'*+!,#--. /# V.U.: Jurgen Vanneste, Koninklijke Baan 334, 8670 Koksijde   '012"!7'#!!$3/4!! . )##!3

3 57/4 .6

GSM 0477 75 33 91


layout Crealine.be

CASINOGAMES,

what else?

Toegang vanaf 21 jaar - paspoortregistratie / alle dagen open van 11.00 - 05.00

Zeelaan 150 Koksijde

albert l- laan 49 . oostduinkerke . tel 058 51 22 09 . info@savagan.com

layout crealine.be / fotoleuridan.be

restaurant Karso Henri en Greta Suber - Delie Strandlaan 205 8670 Sint-Idesbald T 058 51 55 92 info@karso.be www.karso.be gesloten op maandagavond en dinsdag


C

de

lochard

avondrestaurant

Houtsaegerlaan 44 I 8670 Koksijde T 058 51 38 47 I G 0475 47 24 58

Elke dag open vanaf 18 uur, keuken open tot middernacht. Zon- & feestdagen ook ‘s middags open.

Café Sportcentrum Lokaal van supportersclub RSC Westhoek Anderlecht V.O.S.K. • KVV Coxyde • WTC Koksijde Kaartersclub “De Zonnekloppers”

Didier & Mireille Maelstaf - Calcoen Zeelaan 59 I 8670 Koksijde I t 058 51 77 91 Gesloten van woensdag tot donderdag 16 uur.

Dedecker Accountants Tom & Luc Dedecker

Lombardsijdelaan 110 I 8434 Middelkerke I T 058 23 57 14


PLOEGVOORSTELLING 2010-2011ONZE DOELMANNEN 24

40 Jonas Cool

Xavier Kerckhove

01/12/1988 1,92 m • 88 kg o.a. Cercle Brugge, VG Oostende.

27/08/1991 1,81 m • 81 kg o.a. KV Oostende & KVV Coxyde.

DOELMANNEN vervolg ONZE VERDEDIGERS 1

KVV

COXYDE

25 Yarith Maes

Nicolas Tamsin

10/11/1995 1,82 m • 68 kg

10/12/1989 1,78 m • 72 kg o.a. Cercle Brugge, SV Zulte-Waregem.

1934

o.a. SV Roeselare.

4

10 Dwayne Dildick

Felix Reuse

25/04/1989 1,83 m • 77 kg o.a. Club Brugge, HSV Hoek (NL).

04/07/1989 1,80 m • 79 kg o.a. Cercle Brugge, Woluwe-Zaventem.

3

46

12 Pieter Dedrie

Bart Berquin

03/02/1987 1,87 m • 77 kg o.a. KVV Oostduinkerke.

09/02/1988 1,83 m • 74 kg o.a. VVG Alveringem.


VERDEDIGERS vervolg ONZE MIDDENVELDERS 23

15 Jonas Hillebrandt

Mohamed Konaté

13/10/1993 1,80 m • 73 kg

18/10/1985 1,78 m • 76 kg o.a. Ronse, Deinze,Croix.

o.a. Diksmuide.

20

KVV

COXYDE

9 Nico

Aaron

Vandendriessche

Vandendriessche

14/03/1984 1,74 m • 65 kg

08/04/1991 1,83 m • 68 kg

o.a. SV Diksmuide.

o.a. Diksmuide.

1934

6

5 Kjeld Fort

Bart Syx

07/06/1990 1,82 m • 71 kg

09/04/1985 1,75 m • 67 kg o.a. KVV Coxyde, Ieper.

o.a. KV Oostende.

8

48

19 Jelle Vangheluwe

Steven Pynaert

15/07/1992 1,90 m • 80 kg

04/06/1993 1,84 m • 76 kg

o.a. Izegem.

o.a. SV Roeselare.


KVVC ZOEKT MEDEWERKERS! (M/V)

KVV

COXYDE

Je hebt een hart voor voetbal, komt graag onder de mensen en durft je verantwoordelijkheid opnemen? Welaan: dan ben jij de geknipte persoon! Help ons van voetbal een écht feest te maken!

1934 Contacteer Marc Van Muylem • mail: vanmuylem@skynet.be • gsm: 0498 566 130


G-STAR RAW FRANKLIN & MARSHALL HILFIGER DENIM PEPE JEANS CAST IRON NUDIE JEANS

Zeelaan 325 . Koksijde Bad T 058 52 34 75

Waar u

steengoed

bij de haard zit!

www.stoneandямБre.be

Koninklijke Baan 281 Koksijde 058 52 12 92


ER IS MEER IN HET LEVEN DAN DE VOOR DE HAND LIGGENDE KEUZES. NU IS ER OOK DE VOLVO V60 R-DESIGN. ER IS ZIJN SPORTIEVE LOOK, ZIJN DYNAMISCHE PRESTATIES, ZIJN INNOVATIEVE VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN. NET DAAROM NODIGEN WE JE UIT OM HEM EENS DUCHTIG TE KOMEN TESTEN.

TEST DE NIEUWE VOLVO V60 R-DESIGN Volvo. for life

U rijdt al met een Volvo V60 DRIVe vanaf € 29.500

4,5 – 10,2 L/100 KM • 119 – 237 g CO2/KM Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie KB 19/03/2004: www.volvocars.be. Afgebeeld model ter illustratie.

WWW.VOLVOCARS.BE

GARAGE JANSSENS GARAGE JANSSENS Vredestraat 13 Vredestraat 13 1000 Brussel 1000 Brussel 000/00.00.00 000/00.00.00 www.automobilia.be janssens@xxxxxxx.be janssens@xxxxxxx.be

GARAGE JANSSENS Vredestraat 13 1000 Brussel 000/00.00.00 T 058 31 12 43 janssens@xxxxxxx.be


PLOEGVOORSTELLING ONZE AANVALLERS 22

18 Tidjy Carton

Alan Van Laer 03/07/88 1,88 m • 86 kg o.a. KV Oostende, Cercle Brugge, VG Oostende, KV Kortrijk.

15/03/1986 1,84 m • 80 kg o.a. Oudenaarde.

7

17

Karel Ternier

Witse De Clercq

06/12/84 1,69 m • 65 kg o.a. Club Brugge, Koksijde, SV Diksmuide.

25/11/1992 1,84 m • 76 kg

KVV

COXYDE 1934

21

11 Darius Hillewaere

Vadim Dotsenko

15/11/1988 1,80 m • 72 kg

03/06/1988 1,86 m • 85 kg

o.a. SV Roeselare.

o.a. Ieper.

14 Ngom Papa Meisa

52

02/01/1985 1,88 m • 87 kg o.a. Thiès (Sen), Albacete (Spa), As Roma (It), SK Lierse, SK Nevele, Deinze.


organisatie deejay boekingen verhuur

evenementen van a tot z ambiance verzekerd op uw feest artiesten & live-acts klank- & licht

info & boekingen: www.bjorn-events.be

Bjorn Plancke J. Van Clichthovenstraat 56 8620 Nieuwpoort Gsm 0496 20 34 90 bjorn.plancke@skynet.be


helpt u graag... LM ugddienst Creafun, je k, va ie Sport kanties sportieve va sit Sloeberbaby eren e g ziek kind Crisisopvan

Voedings- en bewegingsadvies Sportprikkel

Gezondh eidssho p Gezondh eidsscho ol

netwerk Ruim kantoren

LM Travel, reisbureau van LM Alle reisfo rmules!

Geboorte- en ad

optiepremie Borstvoedingspr emie Kraamzorg

Thuisverpleging en poetshulp

Uitleendienst eriaal medisch hulpmat

Snelle terugbetaling doktersbriefjes Dienst Maatschappelijk Werk van LM Regionaal Dienstencentrum

Revillpark 1 | 8000 Brugge tel 050 45 01 00 | fax 050 45 01 02 info@lmwvl.be | www.lmwvl.be 7d/7, 24u/24 bereikbaar

Optiek Tand-Plus

en nog vĂŠĂŠl meer...


FASHIONTEAM voor dames en heren die ook op vlak van mode hoog willen scoren

gibsy viruss inconnue rufus

dé toonaangevende boetieks onder één naam: www.fashionteam.be

MARE NOSTRUM

Strandlaan 321 . 8670 Sint-Idesbald . T 058 51 45 85 . F 058 51 20 99 www.marenostrum.be KVVC-MARENOSTRUM.indd 1

25-08-2010 11:16:34


n

e ijd

D

ks

w ak

Ko

e

e rk

De Kappe 0476 77 99 56

pannendaken • platte daken zink- en koperwerken gevelbekleding • dakvensters en koepels Deschrijver Jan Koksijde • dekappe@telenet.be Deschrijver Jan••Hostenstraat Hostenstraat7373• •8670 8670 Koksijde • info@dekappe.be


Foto Fre Devos

ONZE SUPPORTERSCLUB DOORGELICHT!

KVV

COXYDE 1934

58

Een voetbalclub zonder supporters is als een café zonder bier. Maar aan bier noch supporters geen gebrek in Koksijde. Sedert 2008 verzorgt de officiële Supportersclub KVVC de randanimatie in Koksijde. Hoog tijd dus voor een korte doorlichting. Een korte historiek. Onze supportersclub zag het levenslicht in 2008. Het eerst seizoen telde de vereniging 22 leden. Een mooi maar bescheiden begin.

Of een activiteit. Zo organiseren we op 30 november 2012 een Voetbalkwis (zie ook blz. 61). En op 8 maart volgend jaar is er de tweede editie van onze Bingo-avond.”

Anno 2010 was er een ingrijpende bestuurswissel. De anciens maakten plaats voor jong geweld en er werd een nieuwe voorzitter verkozen: Dirk Vanoverberghe.

Maar waar onze supporters vooral willen in uitblinken, is de ambiance naast het veld. “Dit seizoen hebben we geïnvesteerd in enkele sfeermakers.”, vervolgt voorzitter Dirk. “We schaften ons een trompet en een trommel aan. En voor de kinderen lieten we klaphandjes maken. We willen een volwaardige 12de man worden. Zeg maar de Blue Army van de derde klasse!” (lacht)

Ondertussen kent de Supportersvereniging KVVC maar liefst 144 leden. Een schril contrast met 2008. “Onze leden krijgen korting op al onze evenementen.”, vertelt voorzitter Dirk Vanoverberghe. “Dat kan bijvoorbeeld een bustrip naar een uitwedstrijd zijn.

 lees verder op blz. 60.


Bminus an exercise in simplicity

deuren pivoterende deuren schuifdeuren dressings plinten grepen Doenaertstraat 8 I 8510 Marke I België t 056 21 57 40 I f 056 25 32 34 info@bminus.com I www.bminus.com

FIDUCIAIRE

VANDER PAELT BOEKHOUDING – FISCALITEIT Opstarten ondernemingen . Volledige boekhouding Financiële begeleiding . Fiscale optimalisatie Juridische bijstand

MEULEBEEKSESTEENWEG 65 – 8700 TIELT TEL 051 40 26 22 – GSM 0475/26 69 54 www.vanderpaelt.be


ONZE SUPPORTERSCLUB DOORGELICHT!

Foto Freddy Penel

KVV

COXYDE 1934

 vervolg van blz. 58. “Maar een van de mooiste realisaties van onze supportersclub, vind ik nog steeds de geboorte van onze mascotte, Henri’tje.”, doet Dirk Vanoverberghe verder. “We zijn de enige derdeklasser met zo’n mooie mascotte. Zijn naam werd gelinkt aan de voornaam van onze ere-voorzitter Henri Houtsaeger. Een man die in het verleden enorm veel gedaan heeft voor blauwwit... en dat eigenlijk nog steeds doet!”

60

Geven we tot slog nog mee dat iedereen van harte welkom is bij de KVVC-supporters. Het doel van de vereniging is in de eerste plaats het bevorderen van de sociale contacten onder de supporters. Daarnaast plant de club tal van sfeeracties, evenementen en busritten naar uitwed-

-strijden. Tegelijk wordt fairplay hoog in het vaandel gedragen. En dit zowel ten opzichte van de spelers als van de supporters van de tegenpartij. Lid worden van de KVVC-supportersgilde kost 10 euro per seizoen. Ereleden betalen 25 euro, doch krijgen er nog een pin of sjaal gratis bij. Voor meer info of kandidatuur, bel gsm-nr. 0498 59 68 23 (Dirk Vanoverberghe). Of richt u gerust tot bestuursleden Bjorn Plancke, Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Gilles Veranneman, Olivier Vanherreweeghe, Marc Van Muylem of Dirk Vanoverberghe. We are blue, we are white, we are Coxy-dynamite!


KALENDER 2012-2013 / 3 KLASSE de

competitiematchen op een rijtje...

Alle

KVV

COXYDE 1934

62

Datum

Uur

Wedstrijd

15-08-2012 22-08-2012 29-08-2012 02-09-2012 09-09-2012 12-09-2012 16-09-2012 22-09-2012 30-09-2012 07-10-2012 14-10-2012 21-10-2012 28-10-2012 04-11-2012 18-11-2012 25-11-2012 02-12-2012 08-12-2012 16-12-2012 23-12-2012 13-01-2013 20-01-2013 03-02-2013 10-02-2013 17-02-2013 02-03-2013 10-03-2013 17-03-2013 24-03-2013 07-04-2013 13-04-2013 21-04-2013 28-04-2013 05-05-2013

16:00 20:00 18:30 15:00 15:00 20:00 15:00 20:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 14:30 15:00 14:30 14:30 19:30 14:30 14:30 14:30 14:30 15:00 15:00 15:00 20:00 15:00 15:00 15:00 15:00 20:00 15:00 15:00 15:00

K.VV.COXYDE TORHOUT 1992 KM. 2-2 K.MSK.DEINZE K.VV.COXYDE 1-0 K.VV.COXYDE K.BERCHEM SPORT 2004 4-0 K.STANDAARD WETTEREN K.VV.COXYDE 0-0 K.VV.COXYDE K.FC.VIGOR WUITENS HAMME 0 - 3 HOOGSTRATEN VV. K.VV.COXYDE 2-1 K.VV.COXYDE K.OLSA BRAKEL 2-1 K.V. TURNHOUT K.VV.COXYDE 0-5 K.VV.COXYDE VERBROED.GEEL-MEERHOUT .....-..... K.SV.TEMSE K.VV.COXYDE .....-..... K.SV.BORNEM K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.RACING WAREGEM .....-..... R.CAPPELLEN FC. K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.RC.MECHELEN .....-..... K.SK.RONSE K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.RUPEL BOOM FC. .....-..... K.FC.IZEGEM K.VV.COXYDE .....-..... TORHOUT 1992 KM. K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.MSK.DEINZE .....-..... K.BERCHEM SPORT 2004 K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.STANDAARD WETTEREN .....-..... K.FC.VIGOR WUITENS HAMME K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE HOOGSTRATEN VV. .....-..... K.OLSA BRAKEL K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.V. TURNHOUT .....-..... VERBROED.GEEL-MEERHOUT K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.SV.TEMSE .....-..... K.VV.COXYDE K.SV.BORNEM .....-..... K.RACING WAREGEM K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE R.CAPPELLEN FC. .....-..... K.RC.MECHELEN K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.SK.RONSE .....-..... K.RUPEL BOOM FC. K.VV.COXYDE .....-..... K.VV.COXYDE K.FC.IZEGEM .....-.....

Opgelet! Eventuele kalenderwijzigingen worden zo snel mogelijk gecommuniceerd via onze website www.kvvc.be. Daar vindt u tevens altijd de adressen van de stadions van onze tegenstanders (uitwedstrijden).


Waar gezelligheid en lekker tafelen samengaan.. Karel Mahieu Strandlaan 130, Sint-Idesbald Tel. 058 51 11 46 www.lusthof.com

VERHUUR - VERKOOP - BEHEER

Contacteer Ghislain Dever, gsm 0495 59 60 05, ghislain.dever@schneider-electric.com


KVVC 3-2012  

KVVC Magazine Oktober 2012

Advertisement