Page 1

SKOLEN MELLOM HAV

&FJELL


MER TID TIL DET SOM BETYR NOE

Jeg ble fortalt at på KVN ble vi som elever satt i fokus, og det ble vi. Lærerne er helt fantastiske, og du føler deg virkelig sett. Har både minner og venner for livet! En flott skole for alle! - Maja

KVN hadde et godt miljø hvor jeg ble bevisst på gode holdninger og verdier som jeg har tatt med meg videre. - Lasse

KUNNSKAP - VERDIER - NÆRHET

1


INNHOLD

OM KVN 5 LEKSEKAFÉ 8

IKT MED E-SPORT 11 TOPPIDRETT 15

VERDIER 17

3 OM NESNA 7 ELEVHEIM

9 HELSE- OG OPPVEKSTFAG 13 STUDIESPESIALISERING 16 PRAKTISK PÅBYGGING

18 OPPSUMMERING

Utdanning med høy kvalitet

i et godt miljø hvor du blir sett og respektert

2


UTFORSK DET STORE

KLASSEROMMET

KVN ligger på Nesna som er et gammelt skolested, med et ungt miljø - midt på vakre Helgelandskysten. Omgitt av fjell og hav gir dette mange muligheter for deg som ønsker å være aktiv. Her skjer det mye til å være et lite sted. Idrett, teater, friluftsliv, ekstremsport og musikk er noen av mulighetene du har.

Nesna er kunnskaps- og kulturkommunen. Her får du mer tid til det som betyr noe

3


På Nesna er alt nært - kort vei til alt du trenger

Vi syns det er viktig å bli godt kjent og trygge på hverandre, derfor har vi mange faglige og sosiale turer. Vi får minnerike opplevelser og lærer samtidig pensum, rundt omkring på Helgeland, men også i utlandet. Det du har erfart selv og i fellesskap med andre, huskes mye lengre enn det du har lest i boka.

4


Vi ligger ved havet, oppunder fjellet langs norges vakreste kyst – helgelandskysten. med en vid himmel og et nordnorsk lys, som bare må oppleves! KVN er en skole med fokus på miljøet. For oss er det å ta vare på natur og miljø grunnleggende. Naturen er ikke vår å forbruke og ødelegge. Vi skal være gode forvaltere. I møte med en ukjent fremtid må vi samarbeide, og være med å skape løsninger. Har du lyst til å gjøre en forskjell?

5


#VELGKVN En skole med fokus på trivsel og kvalitet Vi lover deg undervisning med høy kvalitet i et miljø hvor du blir sett og respektert. KVN en en skole med 140 elever, hvor det er lett å få seg venner og hvor du kan nå dine mål, store som små. Vi er en skole for alle. KVN er en friskole, her handler det om at du som enkeltperson skal bli sett og respektert som du er. Her skal du ha det godt

Med hele landet som opptaksområde, vil du oppleve et mangfold av mennesker og historier. Miljøskole på det menneskelige og globale plan

6


ELEVHEIM Første gang du bor alene? For noen kan det være skremmende å flytte for seg selv. Det er overraskende mange utfordringer et hybelliv kan by på, men ingenting er så vanskelig at du ikke får det til selv. Når du flytter, vil du få ansvar for deg selv og din egen trivsel. KVN og kommunen samarbeider om elevheimen. Her kan du bo sammen med elever i samme klasse til en meget snill pris. Her vil dere få tilsyn av voksne, og vi kan tilby frokost på skolen, leksehjelp og kurs for hybelboere.

7


MED ELEVEN I FOKUS Skole er ikke bare fag og arbeid. Det er også viktig at du er på et sted du trives, fordi et godt sted å være, er et godt sted for å lære. KVN er en mindre skole, der det kanskje er lettere å bli sett. Driver du for eksempel med idrett eller politikk, legger vi til rette for deg, slik at du lett kan kombinere satsningen din med skolearbeidet. Vi har en god del toppidrettsutøvere og ungdomspolitikere på skolen. KVN har åpen skole på kveldstid, sliter du med en oppgave kan KVN tilby leksekafe hver tirsdag. Et sosialt og faglig tilbud mange benytter seg av. Her er det lærerne selv som stiller opp for å hjelpe deg med leksene,

DET ER GODT MED VARME VAFLER

«For oss som bor på hybel og ikke har foreldre som kan hjelpe oss, er dette et flott tilbud.»

8


HELSE- OG OPPVEKSTFAG VG1 Ønsker du å arbeide med mennesker, og i tillegg være sikret jobb når du er ferdig utdannet? Da er helse- og oppvekstfag noe for deg! Samfunnet skriker etter denne kompetansen, og du får jobb nesten overalt. Hos oss begynner du med VG1 helse- og oppvekstfag, fortsetter med VG2 Helsearbeiderfag og avslutter som lærling. Som elev på helsefag får du et innblikk i hvordan utrykningstjenesten arbeider. Vi starter året med et grunnleggende førstehjelpskurs med livredning, så fortsetter vi videre med mange spennende og praktiske øvelser som gjør oss i stand til å redde liv.

Vil du bli en som redder liv?

På helsefag blir du kvalifisert til et yrke der du utgjør en stor forskjell i menneskers liv. Du er godt rustet for videre jobb og studier på fagfelt med menneskelige relasjoner.

9


HELSEARBEIDERFAG VG2

På VG2 vil du blant annet lære hvordan man måler blodtrykk og blodsukker. Du får utføre grunnleggende sykepleierbehandlinger som blant annet sårpleie og personlig hygiene.

Livsgledeskole.

Ønsker du ikke å gå ut som lærling så kan du gå videre med påbybygg til studiekompetanse, og har dermed mulighet til å utdanne deg som førskolelærer, fysioterapeut, psykolog, barnevernspedag og og sykepleier.

Psykisk helse er en viktig del av vår hverdag. Vi lærer om hvordan vi møter mennesker, og hvordan vi alle kan få en bedre helse. Vi samarbeider med Røde Kors, Frivillighetsentralen og sykehjemmet. Å være besøksvenn er vinn-vinn for alle parter.

KVN er en skole for deg som ønsker å utvikle deg, i et miljø med gode støttespillere. - Max Hoffman

10


IKT-OG MEDIEPRODUKSJON VG1

MED E-SPORT

IKT blir stadig viktigere i samfunnet vårt ettersom digitalisering og internasjonalisering øker. Selv om du velger å gå videre med en annen utdanning senere, vil IKTkompetansen din likevel være nyttig og ettertraktet. Alle yrker bruker i dag IKT. På KVN er skolen gøy og relevant for livet etterpå. Her blir du sett! - Mahmoud

IT-kunnskap er etterspurt. På VG1 vil du lære å lage korte

Med digitalisering av samfunnet vil det være behov for mange flere med kompetanse innen IT. IKT er en av de mest fremtidsrettede utdanningene du kan ta i dag. IT bransjen i Norge skriker etter fagfolk.

11

filmer, sette opp nettsider og nettverk, programering og produksjoner. Faget legges opp med mye praktisk arbeid . Bli med i elevbedrift, lær markedsføring og planlegge E-sportevent.


IKT-SERVICEFAG VG2

MED E-SPORT

IT-Bransjen trenger deg -NHO

IKT - Servicefag gir deg kompetanse til å drifte IKT systemer og yte brukerstøtte. du lærer om servere, nettverk, sikkerhet og kommunikasjonsløsninger. Opplæringen skal legge vekt på sammarbeid, selvstendig arbeid og praktisk bruk av kunnskap. Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper. Du vil få muligheten til å gå videre med fagbrev eller til å ta påbygging

E-SPORT

Både på VG1 og VG2 kan du velge toppidrett E-sport.Her får du instruksjon og mulighet til å delta i konkurranser. Skal du bli god, må du trene riktig. Faget går over 5 timer i uken, og vil være sammensatt av spill-veiledning, basistrening og treningsplanlegging. Vår erfarne lærer er en anerkjent profesjonell spiller, analytiker og manager på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi har et studietilbud som gjør deg i stand til å studere videre, eller som gir deg en yrkesutdanning i et yrke som samfunnet etterspør.

12


STUDIESPESIALISERING

MED MILJØFOKUS

Bli med, utforsk og kartlegg naturens økosystemer

Studiespesialisering skal forberede deg til videre studier, enten realfag eller språk/samfunnsfag. På KVN blir det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling et viktig felles satsning. Bli med når vi flytter klasserommet ut i naturen. Drar på tur for å utforske hvordan det står til med kysten vår. Hvor mye plast finner vi på strendene våre? Hvor mye mikroplast? Hvordan står det til med fisken, tareskogen og fuglelivet? Vær med på spennende forskningsprosjekt der du er forskeren.

13

Ved å være i naturen blir en glad i den, og ønsker å ta vare på den.


STUDIESPESIALISERING elevene skal få kunnskap og utvikle respekt for naturen. De skal få oppleve naturen og se den som en kilde til nytte, glede, helse og læring.

Bor det en forsker i deg? Etter første året kan du fordype deg i mange spennende programfag, du får utvikle din kreativitet og dine interesser sammen med medelever og lærere i et godt skolemiljø.

Du kan velge fysikk, matematikk og kjemi for å få spesiell studiekompetanse, eller ta historie og filosofi, internasjonal engelsk og sosiologi for generell studiekompetanse. Mulighetene er mange og etter tre år med studiespesialiserende sitter du igjen med nyttig kunnskap og bred kompetanse for videre studier på høyskole eller universitet.

KVN er en liten skole, men det gir deg muligheten til å få et godt forhold til både elever og lærere som gjør det enkelt å spørre om hjelp om man trenger det. KVN er en skole som bryr seg om elevene sine. - Malin

14


STUDIESPESIALISERING

MED TOPPIDRETT

FOTBALL

RIFLESKYTING

Har du lyst til å satse på idrett samtidig som du går på videregående? Har du lyst til få tid til trening i skoletiden? Da skal du vurdere å ta toppidrett sammen med studiespesialisering på KVN! KVN er den eneste skolen i NordNorge med tilbudet om rifleskyting. 15 meters skytebane ligger i Flerbrukshallen vegg i vegg med KVN. Bli med å trene i et aktivt skyttermiljø som har en av Nord-Norges beste ungdomsgrupper.

Vi samarbeider med fotballgruppa i Nesna IL. Nesna fotball har en spennende satsning på en sterk ungdomsgruppe, med treninger flere ganger i uka. Eget prosjekt med basistrening og vitenskapelig oppfølging av idrettsavdelingen på Nord Universitet.

15

BADMINTON

Nesna har en av Nord-Norges mest aktive badmintonklubber. Her er det treninger flere ganger i uka, og mange deltar på turneringer. I tillegg til trening i skoletida, så trener du sammen med de andre spillerne i klubben på kveldstid og i helgene.


PRAKTISK PÅBYGGING På KVN lærer du ikke bare fag – fordi verden er ikke delt inn i fag På KVN tilbyr vi praktisk påbygg. Vi har tatt et aktivt valg om å legge opp året på påbygg så praktisk som mulig. I løpet av året får du være med turer rundt om på Helgeland. Vi oppsøker eksperter med fagkunnskap, deltar på forestillinger og lager våre egne. I fag som norsk og historie bruker vi ofte drama og prosjektarbeid som metode. Særemnet er muntlig-praktisk. I realfaga bruker vi praktiske forsøk. Du får tett oppfølging av kontaktlærer og faglærere.

Hos oss forsvinner du ikke i mengden. Her blir du sett.

Jeg kom til KVN i en utfordrende tid i livet mitt, men oppfølging av engasjerte lærere og støtte fra trivelige medelever hjalp meg å komme inn på drømmestudiet. - Omar

16


KUNNSKAP

Kunnskap er mer enn fag. Vi ønsker en skole der du får plass nok til å vokse, der du blir utfordret til å stå for noe, og utfordret til å gjøre noe for andre. Vi er en skole der meninger brytes og svar søkes. Vi er en skole der du kan være trygg nok til å stå for dine egne meninger, men også at du gir andre mulighet til å mene noe annet.

VERDIER

Vi er alle en del av naturen og har ansvar for å forvalte den på en forsvalig måte. KVN respekterer naturen og ønsker å oppleve den som en kilde til nytte, glede, helse og læring. KVN er en skole der omsorg for enkeltmennesker står sentralt. Her ønsker vi at alle skal bli sett og respektert sånn som de er – her er alle like velkomne.

NÆRHET

KVN er en liten skole hvor det er lett å få seg venner. Miljøet på skolen er lite og nært. Her blir du fort kjent med medelever og læreren din. Vi har en god rådgivningstjeneste som ivaretar deg. På Nesna er alt sentralt. Så du trenger ikke bruke tid på å organisere fritiden etter busstider, her er det kort vei til trening og til vennene dine. Nærhet betyr alt.

17


EN SKOLE FOR LIVET

Hvorfor skal du velge KVN? KVN har dokumentert godt miljø, og èn av skolene i Norge med minst frafall og best trivsel. Èn av grunnene kan være fordi vi prioriterer å bruke tid på opplevelser sammen. Leksekafè, frokost, hybelkurs, miljøkvelder og arrangementer er også populært. I løpet av årene på videregående blir du voksen. Her får du gode verktøy med deg videre i ryggsekken. Ønsker du å gå på en skole der du ikke forsvinner i mengden? En skole som utfordrer deg, og stiller krav? Da er KVN et godt alternativ. Valg av vgs er viktig. Vi håper dette magasinet kan gi deg noen svar, og inspirasjon til å ta et godt valg. Lykke til, vi håper å se deg til høsten!

18


Et verdivalg og et skolevalg i ett

Spørsmål? 75 06 60 00 / 48 36 90 97 post@kvn.no www.kvn.no Hans Petter Sørensen www.faroutfocus.no

Ordinær søknadsfrist 1. Mars Vi har løpende opptak ved ledige plasser - hele året

Grafisk Design - Monica F. Walnum

Profile for kvnvgs

Magasin 20/21  

Advertisement