Page 1

KEVIN KU | S.PORTFOLIO


Content

Exquisite Tooth Studio Project

Puyang Eye Hospital Studio Project

Living House independent Study

Early Works Supplement

Graphics Supplement

Photography Supplement


Content

Exquisite Tooth Studio Project

Puyang Eye Hospital Studio Project

Living House independent Study

Early Works Supplement

Graphics Supplement

Photography Supplement


[1]

studio project

Exquisite Tooth

fall 2012. OU

individual work program_mixed use location_Oklahoma City, USA size_38,000 sft height_73 ft (4 floors)

?


Youth Hostel

+ Art Gallery

+

P

=

?!

Hostel Garage

+ Furniture Store

Exquisite Corpse

Exquisite Tooth

Exquisite corpse, also known as exquisite cadaver or rotating corpse is a method by which a collection of words or images is collectively assembled. Each collaborator adds to a composition in sequence, either by following a rule. The technique was invented by Surrealists and is similar to an old parlour game called Consequences in which players write in turn on a sheet of paper, fold it to conceal part of the writing, and then pass it to the next player for a further contribution.

The project is composed with four different programs: Eames’ furniture store, parking garage, art gallery, and youth hostels. With the respect of Exquisite Corpse concept, all the programs collaborated each other in senses of unhindered circulation, transition between programs, and transparency of exterior facades that reflected the relationship between pedestrians and visitors with respected existing site context.


Downtown 2. 3.

Art District 4.

1.

7.

Urban Green 6.

5.

01/06 program definition

E

SIT

Film Row District

02/06 optimize garage space

03/06 connect furniture shop & art gallery

05/06 introduce sun light for the connected space

06/06 create corner for visitors & pedestrians

Film Row

Downtown

04/06 twist 3f & 4f to align with parking structure

Form Generation


8.

Entertainment District

9.

1.

Civic Cener Music Hall

2.

OKC Museum of Art

3.

Downtown Library

4.

Devon Energy Tower

5.

MAPS Downtown School

6.

OKC Stage Center

7.

Myraid Garden

8.

Cox Convention Center

9.

Chesapeake Energy Arena

The site location plays as the gateway to connect and buffer with other urban districts. The atmosphere of concept furniture store and installation art gallery fits perfectly with the reviving Film Row. The youth hostel provides affordable place for selected tourists who are willing to explore downtown OKC using public transportation. furniture/gallery cafe hostel

Circulation Diagram


6

6

6

1. 1.

28’

1.

28’

2. up

28’

up

up

5

5

5

up

2.

up

1.

down

23’

23’

23’

4

4

1.

3.

36’

4

down

36’

36’

2.

3.

2.

up

3

3

3 up

15’

4.

36’

15’

1.

up

2

3.

15’

up

up

2

5.

down

2

36’

4.

36’

6.

6. 1

1 24’-6”

A

1F

28’-4”

C

D

A

Section A-A

1

9’

E

11’-2”

F

N

A

13’-4”

B

28’-4”

C

2FHostel Garage 1” = 40’

1” = 40’

A

1” = 25’

11’

Furniture Store 1. Bike Racks 2. Mechanical Room 3. Furniture Display

5.

4. Storage 5. Holding 6. Office

1. Cafe 2. Mechanical Room 3. Furniture Display

11’

D

11’-2”

9’

E

F

A

13’-4”

B

28’-4”

C

11’

D

9’

E

3FArt Gallery 1” = 40’

1. Art Installation Area 2. Small Art Exhibition Area 3. Mechanical Room

4. Storag 5. Holdin 6. Office


6

6

28’

28’ open to below

down

down

up

5

5

1. 23’

23’

4

1.

2.

3.

4

4. 36’

36’ open to below

5.

1. 3

3 15’

15’ up

down

up

2

2 down

up

2.

36’

6.

36’

1

1.

1 11’-2”

F

A

B

13’-4”

28’-4”

C

11’

D

9’

E

11’-2”

F

1” = 40’

13’-4”

28’-4”

C

11’

D

9’

E

F

1” = 40’

1. Mechanical Room 2. Gallery

T.O. Roof El. 73’-0”

T.O. Roof El. 73’-0”

B

4FYouth Hostel / Gallery

3.5FArt Gallery

ge ng e

A

1. Staff Room 2. Front Desk 3. Hostel Lobby

4. Laundry Room 5. Mechanical Room 6. Gallery/Community Outreach

Roof Art Gallery 1” = 40’

1. Outdoor Exhibition Area

D1 D2

B

B

4th Floor El. 60’-0”

4th Floor El. 60’-0”

3.5 Floor El. 45’-0”

3.5 Floor El. 45’-0”

3rd Floor El. 30’-0”

3rd Floor El. 32’-6”

2nd Floor El. 15’-0”

2nd Floor El. 15’-0”

1st Floor El. 0’-0”

1st Floor El. 0’-0”

Section B-B 1” = 25’

D3

D4


stainless steel bracket metal support frame

metal stud aluminium cladding metal track wood terrace pedestals waterproof membrane hallow section framing metal stud prestressed concrete deck spread insulation

D1

D3 polished sheetrock glazing aluminium frame

metal stud thermal insulation moisture barrier sheet rock pre-engineered structure 5/8� wood veneer prestressed concrete deck

stainless steel mullion support 3/8� glazing double glazing metal mesh panel steel clip to glass system

5/8� wood veneer cement screed

QuadroClad panel air cavity metal stud concrete support joist fiberglass insulation prestressed concrete deck

gutter gravel

D2

D4

Section Perspective


stainless steel bracket metal support frame

metal stud aluminium cladding metal track wood terrace pedestals waterproof membrane hallow section framing metal stud

stainless steel mullion support 3/8� glazing double glazing metal mesh panel steel clip to glass system

prestressed concrete deck spread insulation

D1

D3 polished sheetrock glazing aluminium frame

metal stud thermal insulation moisture barrier sheet rock pre-engineered structure 5/8� wood veneer prestressed concrete deck

5/8� wood veneer cement screed

QuadroClad panel air cavity metal stud concrete support joist fiberglass insulation prestressed concrete deck

gutter gravel

D2

D4

Section Perspective


studio project

[2]

Puyang Eye Hospital fall 2011. OU

team work program_hospital location_Puyang, China size_30,000 sft height_52 ft (3 floors)

The design was inspired from the traditional Chinese courtyard houses, where the multiple living blocks surround and form the common and private space for the family. The atrium is designed primarily for the staffs, where their offices are aligning along the atrium. Each office has its own balcony, giving staffs refreshment from natural light and sky. The building site is below ground level, giving the sense of protection from mother Earth. The outdoor garden on the south side provides refreshing and private space for the patients. The community space on the north connects the residential spaces. The community outreach space is also in that area, giving the locals opportunity to understand the knowledge and information about LASIK/eye surgery.


Courtyard Concept

Enclose 01/04

Form Courtyard 02/04

Sink 03/04

Form Inner Courtyard 04/04

Form Generation

01/16

02/16

03/16

04/16

05/16

06/16

07/16

08/16

09/16

10/16

11/16

12/16

13/16

14/16

15/16

16/16


phase III

phase II

S entry view P

N The sunken site was designed not only to buffer the visual impact of sharp-pointed building side, but also to create the desired landscape to strengthen the concept of private-public space.

Legends site boundary

private courtyard

residential area

semi-private yard

main entry

public yard

bus route

bus stop

drop-off route drop-off area loading


community outreach staff & administrative

community outreach

staff & administrative

patient area pharmacy

reception area retail

support area staff & administrative residency & externalship LASIK center

section A-A


21

20

22

21’ - 9”

35’- 6”

37’- 3” - 9” 21’

H

30’- 6”

19

I 9”

- 9” 30’

E

21’- 0”

5” 22’-

0” 22’-

- 2” 23’

0” 20’-

27 ’-

J

’- 0” 32

9”

- 9” 22’

- 9” 29’

D

K

18 ’- 7”

21’- 0”

F

L

30’ -

30’ - 9”

G

73o

23o

0” 23’-

” - 10 21’ 81o

45o

C

21 ’- 8”

- 0” 145’ 0” 23’-

58.5o

28 ’-

7”

13’2”

90o

OPEN TO BELOW - 3” 21’

16’- 5”

26’7”

22 ’- 0”

33’- 6” 6o

40.5o

13 ’-

32’- 4”

0” 25’-

A

20’10”

2”

0” 32’-

27’- 6”

B

25 ’- 6”

31o

0” 30’-

7”

35 ’- 0”

26 ’-

12’- 0”

11’- 0”

5’- 6”

29’2”

11” 33’-

20’- 0”

18

OPEN TO BELOW

7’- 6” 5’- 7”

3 30’- 0”

30’- 0”

26’- 0”

26’- 0”

24’- 0”

24’- 0”

18’- 4”

29’- 5”

28’- 7”

19’- 0”

30’- 0”

2

4

5

6

47’- 6”

24’- 6“

284’- 0”

7

8

9

10

11

12

13

14

15

A 16 23’

17

First Floor

1

B

A B

section B-B

Ground Floor


”2/1 =’1 :elacS

內院 Inner Courtyard private indoor patients, staffs

39’

30’

3’- 6”

27’

The contrast of inner elliptic atrium and outer triangular form create the sense of better protection for patients. The office balconies which are all facing the center of atrium provide joyful and necessary leisure space for the Chinese medical staffs since their working environment in general needs to be improved.

前院 Front Courtyard semi-private outdoor patients, staffs

1’- 9”

The front courtyard is connected with the bottom floor of atrium in order to provide easy access for the patients and staffs. The outdoor environment but closed to private gives them opportunities to enjoy refreshment.

6’- 3”

15’

12’

胡同 Alleyway

public outdoor visitors, pedestrians

0’

Typical Wall Section

The alleyway does not only provide friendly outdoor space, but also enhance the residential connectivity around the site. The community outreach area sets near by the alleyway so the visitors are easy to enter library and lecture rooms.


”2/1 =’1 :elacS

內院 Inner Courtyard private indoor patients, staffs

39’

30’

3’- 6”

27’

The contrast of inner elliptic atrium and outer triangular form create the sense of better protection for patients. The office balconies which are all facing the center of atrium provide joyful and necessary leisure space for the Chinese medical staffs since their working environment in general needs to be improved.

前院 Front Courtyard semi-private outdoor patients, staffs

1’- 9”

The front courtyard is connected with the bottom floor of atrium in order to provide easy access for the patients and staffs. The outdoor environment but closed to private gives them opportunities to enjoy refreshment.

6’- 3”

15’

12’

胡同 Alleyway

public outdoor visitors, pedestrians

0’

Typical Wall Section

The alleyway does not only provide friendly outdoor space, but also enhance the residential connectivity around the site. The community outreach area sets near by the alleyway so the visitors are easy to enter library and lecture rooms.


independent study

[3]

Living House

Aug 2013

individual work program_residential location_San Francisco, USA size_3,100 sft height_21 ft (2 floors) Living House is designed to embrace the importance of living room by creating interactions with other functional spaces. The skylight brings natural elements to enrich the context of house from limited urban site.


independent study

[3]

Living House

Aug 2013

individual work program_residential location_San Francisco, USA size_3,100 sft height_21 ft (2 floors) Living House is designed to embrace the importance of living room by creating interactions with other functional spaces. The skylight brings natural elements to enrich the context of house from limited urban site.


Site Plan

The space arragement encourage family members to interact more by not only sharing living room, but also allowing to see and hear others’ activities.

Multi-Purpose Living Space


Site Plan

The space arragement encourage family members to interact more by not only sharing living room, but also allowing to see and hear others’ activities.

Multi-Purpose Living Space


1.

2.

4.

5.

6. 3.

3.

1. Garage

1. Master Bedroom

Ground Floor

2. Kitchen

2. Bedroom

3. Atelier

3. Gameroom

4. Multi-purpose room 5. Dining Room 6. Balcony

Transverse Section

2.

1.

Longitudinal Section

2.

First Floor


1.

2.

4.

5.

6. 3.

3.

1. Garage

1. Master Bedroom

Ground Floor

2. Kitchen

2. Bedroom

3. Atelier

3. Gameroom

4. Multi-purpose room 5. Dining Room 6. Balcony

Transverse Section

2.

1.

Longitudinal Section

2.

First Floor


[3]

supplement

Early Works

City of Andria Landmark Fall 2009

Lake Patrol Station Spring 2010

Holocaust Memorial Spring 2010


Wayman Tisdale Clinic Fall 2010

Norman Weather Museum Spring 2010

Space : Emotion Spring 2013


supplement

[4]

Sketches/Graphics fall 2008 - spring 2013


supplement

[5]

Photography/Travel June 2013

New Academy of Art, Hangzhou

Wuzheng, Zhejiang

Forbidden City, Beijing


Great Wall of China, Beijing

Lijiang, Yunnan

SOHO Galaxy, Beijing


CV

Kevin Ku

Education

kvn.k1020@gmail.com +1 918 812 8718

University of Oklahoma | Graduation 2013 B.A. in Architecture; NAAB-accredited professional degree Minor in General Business

Work Experiences

Freelance Graphic Design | Jul 2012 - May 2013 Graphic Designer

OU Bizzell Library | Aug 2011 - May 2013 Circulation Desk

Hornbeek & Blatt Architects | Feb 2012 - May 2012 Student Intern

Honors

DCA Exhibition Anna Loseva Juror’s Award | 2012 Dean’s Honor Roll in College of Architecture | 2012, 2013

Curricular Activities

TCAA/NCAC Student Design Competition | 2013 Bruce Goff Chair of Creative Architecture Workshop | 2013 DCA Juried Design Communication Exhibition | 2012 OU IQC “The In-Between”: A Mini-Better Block Project | 2012

Languages

Mandarin Chinese, English basic Japanese

Skills

Rhino + VRay, T-Splines, AutoCAD, Revit, SketchUp Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign freehand drawing, physical model making

Kevin Ku's Slim Portfolio  

This is the selected works of Kevin Ku, graduating from the University of Oklahoma B.Arch program and seeking interns/full time jobs. It wil...