Page 1

KVM-krant

MEC/DBxx/167526L1

Va n

af 10 /1 2/ 11

een samenwerking met De Streekkrant WAAR IS DE KERSTMAN ?

5000 €

Vrijdagavond in het Argosstadion Achter de Kazerne: MARK UYTTERHOEVEN versus EDDY MERCKX “Argosstadion Achter de Kazerne” Editie: 8 december 2011

aan kerstcadeaus te winnen WWW.WAARISDEKERSTMAN.BE

Mark Uytterhoeven interviewt groot idool en Anderlecht-supporter Eddy Merckx We gaven KVM-icoon Mark Uytterhoeven de kans om zijn idool Eddy Merckx te interviewen over KV Mechelen - RSC Anderlecht. Het gekke interview krijg je hier.

Mechels Schoonmaak- en schildersbedrijf A.CRABEELS & ZN NV tel : 015/21.70.32 www.crabeels.be

Dames en heren, Mark Uytterhoeven hier, en ik ga jullie iets vertellen.

ooit naar KV Mechelen komen kijken, bijvoorbeeld omdat Anderlecht er allang uitlag?”

Op 27 februari 2003 zat ik op de redactie van De Laatste Eddy: “Lach niet! Ik ben met de supporters van Malinwa Show. Mentaal dreef ik op een wolk van naar Atalanta Bergamo gereisd, de terugwedstrijd van MARK gelukzaligheid, fysiek had ik wat last van de pinten de halve finale, wat zeg je daarvan? Mijn vroegere Italiaanse concurrent Felice Gimondi is van die ik tot 4 uur ‘s morgens vol overmoed had UYTTERHOEVEN Bergamo, en ik had het hem gezegd: als ik afkom, leeggemaakt. Ik had gevraagd om mij geen wint KV Mechelen. En ik had nog gelijk ook: 1-2 ! telefoonoproepen door te geven, maar plots riep de Goed geamuseerd.” receptie: “Telefoon voor Mark, ‘t is Eddy Merckx!”. EDDY En geloof het of niet, maar hij belde speciaal om mij MERCKX Ik: “Mag ik je eens testen? Noem mij zoveel mogelijk te feliciteren met de redding van KV Mechelen. Kijk, spelers van de huidige kern van KV Mechelen.” dat vond ik nu chique, zie. En dat voor een supporter van den Anderlecht! Geef toe: een stuk sympathieker dan ons Eddy: “Renard, Gorius, Benteke...” leegkopen.

versus

Kastanjelei 12B Sint-Katelijne-Waver 015 55 63 64 www.aidlettering.be

Voor de jongste generatie: Eddy Merckx was in mijn jeugd wielrenner. En niet de eerste de beste. Of toch: in één op drie koersen waaraan hij deelnam was hij de eerste en in de andere 2/3 was hij ook nog vaak de beste. Laten we zeggen: een soort Philippe Gilbert. Maar dan een die geregeld ook nog de Tour de France, de Giro en het wereldkampioenschap won. En dat meer dan 10 jaar lang. Echt een hele goeie, ik zweer het. Een paar weken geleden zat ik nog eens met Eddy Merckx aan tafel, en op een of andere manier doe ik hem altijd aan de Malinwa denken, want hij begon mij direct uit te lachen. Volgens zijn berekeningen had Anderlecht op dat moment 15 punten meer dan KV Mechelen. Volgens mij was dat verschil maar 7,5.

Korando vanaf 19.990.00€

V.C. Auto’s Leuvensesteenweg 52 3191 Boortmeerbeek-Hever

Tel: 015/27.06.00

Eddy: “Maar ik moet toegeven dat jullie in de heenmatch, die 3-1, eigenlijk wel goed gespeeld hebben. Ik was op de wedstrijd. Die Gorius, dikke speler! En nu missen wij Biglia. Gelukkig hebben we Matías Suárez en Canesin. Jovanovic ? Technisch oké. En Wasilewski komt erdoor.” Ik: “Durf je naar de terugmatch komen kijken?”

Ik: “Die is vertrokken, bij ons krijgen de spelers maar één auto.” Eddy: “Kevin Vandenbergh, Benfeld...” Ik: “Het zal een schok voor je zijn, maar die is gestopt.” Eddy: “Speelt geen rol, ‘t is er ene van de Malinwa! (Komt op dreef) Preud’homme, Pascal De Wilde, Piet den Boer, Lei Clijsters, Ohana, Louis De Weerdt, René De Moor, Bob Stevens...” Ik: “Hola! Heeft iemand je die namen ingefluisterd?” Eddy: “Nee gij! Philippe Albert. Die scoorde tegen ons en dan kwam hij over, allee nu! En Kenny Verhoeven. Een jonge gast. Heeft ook nog gescoord tegen ons, een jaar of tien geleden, onder Gunter Jacob. Daar sta je van te kijken hé.” Ik: “Eerlijk gezegd: ja!” Eddy: “Ik had goeie contacten met John Cordier, via Jan Steyaert en Jan De Schepper.” Ik: “En wie is er tegenwoordig voorzitter van KV Mechelen?” Eddy: “Help mij.”

Deze KVM-krant is een uitgave van KV Mechelen i.s.m. De Streekkrant. V.U.: Marc Faes. Redactie: Jeroen Gobin, Kristof Valkenborghs, Bjorn Vervloessem, Tom De Ranter. Eindredactie: Luc Quirin. Foto's: An Rogier

Eddy: “Misschien moet ik naar Qatar, dat weet ik nog niet, maar anders: zeer zeker. Op de Malinwa is ‘t altijd plezant. Wel hevige supporters, hé. Ik herinner mij een KV MechelenAnderlecht, en in ons gezelschap zat de dochter van René Verschueren, de fietsenmaker van Hombeek, je kent hem wel. Mensenlief, zo hevig supporteren!” Ik: “Ben jij in onze Europese topperiode

Ik: “Een tip: schrijnwerker.” Eddy: “Ik dacht dat het een advocaat was.” Ik: “Timmermans!” Eddy: “Timmermans, natuurlijk! Doe hem de groeten!”


KV MECHELEN Iedereen is bang van... Diabang

Spelers bewonderen nieuwe Mazda CX-5

Boubacar Dialiba Diabang is bezig aan zijn derde seizoen in geelrood plunje. De Bosnische Senegalees streek in het laatste seizoen onder Peter Maes neer in Mechelen en is sedert dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in het team van Marc Brys. Hij wordt ‘Bouba’ genoemd door ploegmakkers, draagt het rugnummer 7 en gaat met een enorme glimlach op het gezicht door het leven. Voor de rest is er weinig gekend over de 23jarige aanvaller. Hoog tijd dus om die dekselse Diabang eens aan de tand te voelen. Met bijna drie seizoenen op je compto ben je haast een ancien binnen dit KV Mechelen. Is er in de periode sinds je kwam overvliegen van Real Murcia veel veranderd? Diabang: “In het begin was alles wat onwennig, een nieuw land, nieuwe taal en nieuwe ploegmakkers. In de twee jaar die erop volgden, heb ik me kunnen aanpassen. Ik woon nu, samen met mijn vriendin, in Mechelen en kan al zelf flink mijn plan trekken in de stad. Ik voel me ook niet meer die nieuweling van toen. Ik heb veel meer het gevoel dat ik een vast deel van het team ben.”

“Mijn doelpunten zijn een mooie beloning voor het harde werk dat ik leverde”

Als je een vrije dag hebt, ben je dus Mechelen onveilig aan het maken? Diabang: “Nee nee, meestal blijf ik rustig thuis en kijk ik samen met mijn vriendin een film. Als ik er dan toch eens op uit trek, bezoek ik ofwel mijn neven in Nederland of ik speel op de Playstation met Iddi.” Wie wint er meestal? Diabang: “Oh, dat gaat gelijk op hoor, er is niet echt een groot verschil. (lacht)” Vorig seizoen verdween je even op de achtergrond na een reeks blessures, nu sta je quasi elke week op het wedstrijdblad. Je scoorde zelfs drie keer in drie wedstrijden. Is er een geheim voor je plotse wederopstanding? Diabang: “Tijdens de periode van mijn blessures zat ik heel diep. Ik had het moeilijk om me aan te passen en mentaal zat ik ook op het foute pad. Ik heb dan van de ene dag op de andere de knop omgedraaid. Plots voelde ik me beter

MEC/DBxx/167532L1

Businesspartner Mazda presenteerde onlangs de nieuwe Mazda CX-5 en daar was een delegatie van de A-kern maar al te graag bij.

in mijn vel. Voetballen ging ineens een pak makkelijker waardoor ik meer en meer zelfvertrouwen kreeg. Mijn doelpunten zijn een mooie beloning voor het harde werk dat ik leverde.”

Marc Brys speelt je vaak uit als aanvaller op links, maar onlangs ook als linksachter. Is dat geen grote aanpassing voor een linksvoor? Diabang: “In het verleden werd ik bij FK Zeljeznicar Sarajevo als eens uitgespeeld als linksback. Die omschakeling vormt voor mij niet echt een groot probleem. Als linkse winger is me vaak dezelfde taak toebedeeld, de bal proberen ontfutselen van de tegenstander. Er is natuurlijk één groot verschil, als linksachter is er geen verdediger meer in je rug om te corrigeren als je in de fout gaat.”

Op een fleetevent in Brussel stelde Mazda in avant-première de nieuwe Mazda CX-5 voor. Deze wagen komt volgend jaar op de markt en ziet er veelbelovend uit. Na een uiteenzetting over het design, de skyactiv technologie en de tal van voordelen die verbonden zijn aan de toch wel blitse wagen, mocht een delegatie van de spelers de nieuwe bolide bewonderen. Spelerswagen? De spelers zelf lonkten ondertussen al naar commercieel directeur Marc Faes. Of de wagen volgend seizoen echt de nieuwe spelerswagen wordt, is nog niet duidelijk. “Eerst hard verder werken om op het veld resultaten te boeken, de rest is voor later”, aldus een nuchtere commercieel directeur.

Je hebt zowel de Bosnische als de Senegalese nationaliteit. Niet echt een voor de hand liggende combinatie, hoe is het zover gekomen? Diabang: “Mijn familie komt uit Senegal, daar ligt dus ook mijn roots. Toen ik in Bosnië voetbalde, heb ik me laten neutraliseren met de ambitie om ooit Bosnisch international te worden. Dat was geen evidente keuze maar als je voor Bosnië kan uitkomen speel je tegen een pak grote landen: Spanje, Engeland, Italië... Dat is met Senegal niet het geval tenzij je ze treft op een WK.” Tot slot, je glimlacht altijd. Hoe komt het dat je zo’n geweldig positieve ingesteldheid hebt? Diabang: “Ik word nu eenmaal niet snel kwaad. Ik doe m’n uiterste best om altijd goedgeluimd voor de dag te komen. Zelfs als ik een mindere dag heb ik zal die verstoppen achter mijn smile.”

D&L, succesverhaal bij KV Mechelen Achter elk succesvol bedrijf staat een succesvolle ondernemer. Ook D&L Vochtbestrijding, businesspartner van KV Mechelen, en zijn zaakvoerder Christian Lemable schrijven dat verhaal. dat is waar het om draait’, zegt Christian Lemable. ‘We hebben eigen gespecialiseerde techniekers, adviseurs en uitvoerders.’

Laerstraat 100 3660 Opglabbeek 089 85 86 86 arthe@telenet.be www.arthe.be

Het element dat D&L helemaal uitzonderlijk maakt, is de ‘DL 85% Gel’ voor opstijgend vocht. ‘Een grote investering om zelf te ontwikkelen en enkel mogelijk wanneer een bedrijf uiterst succesvol is’, vertelt de Limburger ons.

Sinds zijn achttiende is hij zelfstandige. Werkzaam geweest in diverse sectoren en sinds vijf jaar aan het roer van D&L, een van de marktleiders in Vlaanderen op vlak van opstijgend vocht en kelderdichting. Het bedrijf kent een snelle groei door zijn unieke aanpak en visie en het steeds centraal stellen van de klant. ‘Want klantentevredenheid,

Enkel bij Gybels Mechelen

Voetbal als passie Naast zijn gezin en bedrijf heeft Christian nog een derde passie: voetbal. Sinds twee jaar is D&L sponsor van KVM. Hij verduidelijkt dat dit een evidente keuze was. ‘Zowel KV Mechelen als D&L hanteren dezelfde filosofie. Nooit zweven, aandacht voor de eigen jeugd en steeds ambitieus. Bij D&L geven we onze mensen alle kansen om door te groeien en staan onze deuren steeds open voor wie wil deel uitmaken van ons project’.

Actie geldig vanaf 26/12 KVM - OHL

Voorwaarden op www.gybels.be

Jubellaan 157 2800 Mechelen 015 43 60 69 www.liftenmin.com info@liftenmin.com


KV MECHELEN

MEC/DBxx/167534L1

Een goed gesprek met... de veiligheidsverantwoordelijke van KVM Toen voormalig veiligheidsverantwoordelijke Luc Leys in juni 2010 besloot om naar het buitenland te verhuizen, nam Peter Vanbeginne - toenmalig hoofdsteward en adjunct van Leys zijn taken over. Hoewel hij voor de buitenwereld een logische opvolger was, moest de 49-jarige veiligheidsverantwoordelijke toch enorm wennen aan zijn nieuwe status. “Ik sta niet graag in de schijnwerpers. Laat mij maar op de achtergrond mijn ding doen”, aldus de bescheiden veiligheidsverantwoordelijke van Malinwa. Peter, wanneer ben je als steward gestart bij KVM? Peter: “In 1993 was ik aanwezig tijdens KVM-Lierse. Er werd toen omgeroepen dat KVM op zoek was naar stewards. Ik heb me toen nog dezelfde avond kandidaat gesteld en toen is mijn avontuur begonnen: steward, divisiechef, hoofdsteward, adjunct-veiligheidsverantwoordelijke tot de functie die ik nu heb.” In de voetsporen van Luc Leys treden, moet geen cadeau geweest zijn? Peter: “Ik geef toe dat het niet eenvoudig was. Als hoofdsteward werkte ik nauw samen met Luc, waardoor we veel van elkaar hebben geleerd en er een hechte band is ontstaan. Maar als nieuweling proberen mensen toch te testen hoever ze kunnen gaan. Ondertussen heb ik - op mijn manier - toch al mijn plaats weten af te dwingen.” Hoe kijk je terug op je eerste seizoen als veiligheidsverantwoordelijke? Peter: “Positief. Ik zag wel enkele keren zwarte sneeuw, maar wanneer ik me ergens voor engageer, laat ik het niet snel los. Wanneer het me toch even te hoog zit, laat ik het even rusten

om dan de draad weer vol nieuwe energie op te pikken. Ik geef niet zomaar op.” Wat was het moeilijkste moment dat je nooit zal vergeten? Peter: “Elke club moet voor een bepaalde datum het “We vormen een hechte protocolakkoord inleveren. Door omstandigheden moesten er in laatste instantie nog wat aanpassingen groep” worden doorgevoerd en door alle betrokken partijen worden goedgekeurd met een handtekening. De dagen voordien heb ik amper mijn bed gezien. Eén uur voor alles in orde moest zijn, ben ik het document persoonlijk in Brussel gaan afgeven.” Ben je tevreden over de stewarding op KVM? Peter: “We vormen een hechte groep en leveren goed werk. Het feit dat we vaak door andere clubs worden gevraagd om in te springen en steeds bij wedstrijden van de nationale ploeg aanwezig zijn, sterkt me in de overtuiging dat we goed bezig zijn.” Hoe zie jij je toekomst binnen KVM? Peter: “Momenteel is het wachten op de beslissingen rond het stadion. Je voelt binnen de club wel de drang naar een verdere professionalisering en dat vind ik een goed teken. Ik zou er zelf heel graag aan meewerken.”

“Voel me goed in mijn vel bij KV Mechelen” Patrick Van Houdt is bezig aan zijn derde termijn als assistent-coach bij Malinwa. Twee geweldige seizoenen heeft de sympathieke Kempenaar achter de rug. Dit seizoen draait de geelrode molen minder vlot, maar Van Houdt blijft strijdlustig.

Hoe evalueer je zelf de weg die je intussen bij KV Mechelen hebt bewandeld? Patrick: “Het is mijn derde seizoen hier binnen de club. In mijn eerste seizoen misten we nipt de top 6. Ook vorig jaar was het nét niet play-off I. Dit seizoen werken we minstens even hard maar blijven de punten wat achterwege. Ondanks dat voel ik me toch nog goed in mijn vel bij KV Mechelen.” Merk je, sinds je hier toekwam, grote veranderingen? Patrick: “Er is weinig verandering in onze entourage. Al merk je wel dat KV Mechelen stilaan aan het professionaliseren is. Het is een fijn gevoel om te kunnen werken in een club die een bepaald groeiproces doormaakt. Als je daar dan persoonlijk aan kan meewerken is dat een leuke ervaring.” Je kwam op het einde van het seizoen 2008-2009 uit vierde klasse naar KV Mechelen. Was dat een vooraf gedroomde carrièrezet? Patrick: “Mijn leerproces begon in de provinciale reeksen waarna ik stelselmatig doorgroeide naar vierde klasse. De stap van vierde naar eerste is voor een assistent-trainer zeker te overbruggen. Mocht een hoofdtrainer die stap maken ligt dat moeilijker. Ik voel me goed in de job van assistent, op dit moment ambieer ik zeker niet de job van hoofdtrainer.”

Dit seizoen zit het KV Mechelen niet mee. Na een sterk begin begon de motor te haperen. Wat is volgens jou de oorzaak van de ommekeer? Patrick: “Pech is zeker een belangrijke factor. Daarnaast spelen ook de blessures een belangrijke rol. Een aantal sterkhouders van vorig seizoen zijn lange tijd buiten strijd en dat merk je aan het puntenaantal. De inzet is zeker niet afgenomen, er wordt nog steeds hard getraind en gewerkt. Langs de andere kant, als we nu vijf punten meer hadden dan sprak niemand over een slecht seizoen. De beleving is echter dezelfde. Iedereen doet er alles aan om te winnen en we kunnen niemand iets verwijten. Het is aan ons om elke dag er keihard voor te werken en dan komen de resultaten wel vanzelf.”

één maa nd gratis verz eker in op v ertoo g* n va uw K n V Me chele abon n nem ent

V E R Z E K E R I N G E N LID

VAN

DE

GROEP

A . C.M.

BRUUL 122 - 2800 MECHELEN INFO: 015/28 53 10


KV MECHELEN

MEc/DBxx/167544L1

Broers Biset combineren sport en studies “Het doorzettingsvermogen van Max is om trots op te zijn” Maxime Biset is al jaren één van de vaste waarden in de A-kern. De verdediger werkt naast zijn leven als profvoetballer aan een diploma Geschiedenis en begon al aan een master-na-master Diplomatie. Die combinatie topsport-studies zit in de familie. Zijn oudste broer Gilles (27) is kinesist én speelt in de Eredivisie topvolleybal bij VC Duvel Puurs. Benjamin Alexis (23) is architect en speelt volleybal op lager niveau. Gilles: “Het is van thuis uit steeds meegegeven dat we absoluut onze sportieve talenten mochten ontdekken, maar dat school en studies altijd primeerden.” Maxime: “In de eerste plaats blijf ik studeren uit interesse, maar het is toch ook een geruststelling dat ik kan terugvallen op een diploma. Eén zware blessure en je carrière kan er op zitten.” Alexis koos dan weer volop voor zijn studies. Hij is van opleiding architect en werkt nu aan een diploma Industrieel Ingenieur. Gilles: “Dat terwijl hij qua technische vaardigheden veruit de beste van ons drie was. Het maakte zelfs niet uit welke sport.” Alexis: “Ik had net iets minder de drive om aan topsport te doen zoals die er bij mijn broers is. Ik heb ze in hun jeugd veel zien opofferen en dat zag ik niet zitten. Ik speel nog wel volleybal in tweede divisie bij Hemiksem, maar uiteraard is dat puur voor het plezier. Ik leg mijn ambities liever op een ander vlak.” De twee oudste broers bevinden zich in hun respectievelijke discipline op het hoogste niveau in België. Gilles: “Ik werk half-time als kinesist, en daarnaast train ik twintig uren per week. Dat is moeilijk te combineren, maar zolang het lukt blijf ik beide doen. Ik heb meermaals het voorstel gekregen om prof te worden, maar ben er nooit op ingegaan.” Maxime: “Ik heb tonnen respect voor Gilles, want hoewel wij met KVM mogelijk het meeste trainingsarbeid

verrichten in eerste klasse, is dat niets in vergelijking met het volleybal.” Gilles slaagde op sportief vlak al in twee zaken waar Maxime nog niet kon van proeven: Europese wedstrijden en zelfs selecties voor de nationale ploeg. Maxime: “Ik kan niet vaak gaan kijken door eigen trainingen of wedstrijden, maar dat wou ik toen toch voor geen geld van de wereld missen. Je eigen broer op absoluut topniveau zien presteren is toch een enorm voorbeeld.” Gilles: “Dat geldt omgekeerd ook. Daarom gaan we ook zo vaak we kunnen naar Max kijken. Ik herinner me nog de eerste wedstrijd die hij mocht spelen. In tweede klasse tegen Waasland kreeg hij zijn kans. Het is toch wel imponerend als je een heel stadion de naam van je broer -en dus ook van jezelf- hoort scanderen.” Op het veld lijkt Maxime Biset steeds onverzettelijk. Alexis: “De dag van een wedstrijd mag je hem niets vragen, omdat hij zo gefocust is. Voor wie Maxime niet kent, kan hij dan wel heel bot overkomen. Wij weten dat we hem beter gerust laten.” Maxime: “Mijn ouders en broers hebben daar mee leren leven. Mijn vriendin ondervindt dat nog beetje bij beetje. Het is mijn manier om mij voor te bereiden op een wedstrijd en ik merk ook het verschil als die rust wordt verstoord.” Gilles: “Het sluit ook aan bij de positieve kanten van Max, want zijn doorzettingsvermogen is iets om trots op te zijn. We hebben allemaal wel een beetje dat koppige kantje meegekregen van onze ouders. Uiteraard komt dat al eens van pas bij topsport.”

Op 9 december 2011 verbreken we samen met Danette het wereldrecord Mexican Wave! Records zijn er om verbroken te worden. En waarom niet tijdens de TOPMATCH KV Mechelen – RSC Anderlecht? Laten we samen met de jeugd van KV Mechelen en de exspelers van onze nationale ploeg van 1986, Jean-Marie Pfaff en Leo Van Der Elst, het wereldrecord Mexican Wave verbreken! Hoe lang moeten we Waven? Het huidige wereldrecord Mexican Wave werd in 2008 gevestigd, tijdens de basketbalwedstrijd tussen de LA Clippers en Milwaukee Bucks in Wisconsin. Hun supporters golfden 6 minuten en 25 seconden door het stadion. Wij kunnen beter ...of niet soms? 25 jaar Mexican Wave De Mexican Wave komt uit… Mexico natuurlijk. Op het WK voetbal in 1986 maakte de hele wereld kennis met de Mexican Wave. De ex-spelers van ons nationale ploeg van 1986 , die op dat WK een superprestatie neerzetten, herinneren het zich nog goed. Een gigantische golf van supporters moedigde de spelers op het veld aan. Was dat een van de redenen waarom onze nationale helden zo ver geraakt zijn in Mexico? We vragen het morgen avond aan Jean-Marie Pfaff en Leo Van der Elst. Iedereen staat op met Danette Danette is zo onweerstaanbaar lekker dat iedereen op staat voor Danette. Reeds in de periode van Mexico 1986 was het de vaste slogan van Danette: Iedereen staat op. Daarom organiseren we nu het wereldrecord Mexican Wave in België. Laten we morgen avond allemaal opstaan in het stadion… en lang genoeg om in het Guiness Book of Records te komen!

KV Krant December 2011  

Met een gek zelfinterview zette Mark Uytterhoeven zich naast Anderlechtsupporter en ex-wielrenner Eddy Merckx en dat levert een leuke en lud...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you