Page 1

P 508759—Afzendkantoor: 8000 Brugge 1-2 V.U.: Koen Vanloo - Lendestraat 6 - 8000 Brugge- Jaargang 2008-2009 Editie september (maandelijkse uitgave—uitg. juli en augustus)

Info septemberbis 2008

Inhoud:

Woordje van de voorzitter .................... 2 Kalender ≈ varia.................................... 6 Louise... ................................................ 7 Fun ....................................................... 8 Thomas.................................................. 9 Vormingskalender district W-VL.......... 10 Verjaardagen........................................ 11 Lid meets Lid....................................... 12 Verslag Bastogne ............................... 13 Verslag AV 26-08-08............................ 16 Verslag AV Vlaanderen........................ 19 Verslag Statutaire werkjaar ‘07-’08..... 21 Colofon................................................ 24


1/4 ord o w t Kor ter t i z r o vo an de

v

A president has to do what a president has to do! Graag geef ik jullie even mee hoe jullie voorzitter de National Convention 2008 te Bastogne van JCI Belgium heeft beleefd. Ik kreeg al opmerkingen dat mijn teksten te lang zijn, dus ik zal extra mijn best doen om mij deze keer te beperken tot het meest essentiële. We zien wel op het einde van de tekst of ik er al dan niet in geslaagd ben. Op vrijdag maak ik van de gelegenheid gebruik om een hele dag verlof te nemen. Ik moet toch nog het verslag van het directiecomité maken en dat lukt natuurlijk het best op een vrije dag ;-) Om twee uur dertig komt Wouter mij dan oppikken voor een ritje van zo ongeveer vijf uur. Wouter komt rechtstreeks van zijn klant, dus we rijden even bij hem thuis langs om zijn valies en een stuutje met kaas op te pikken. Daarna gaan we Dries bij hem thuis uitpikken, Nele haalt hem snel uit bad want we zijn vijf minuten te vroeg en Dries timet altijd zeer scherp ;-) Met ons drietjes rijden we dan nog eerst naar Waregem waar Wouter nog een kofferlading vol Champagne attributen afzet voor het Galabal van Waregem. We beginnen op dat moment al uit te kijken naar de zaterdagavond in Bastogne. Daarna starten we aan de rit, onderweg nog even stoppen om nog een stuutje met hesp te kopen en voor Dries wat smoormateriaal. We komen stipt op tijd aan in Bastogne waarop een weekend vol netwerking begint. We komen er al direct een aantal bekenden van JCI Brugge tegen: Mattias, Dries, Willy & echtgenote, … We

zijn op de openingsceremonie in het stadhuis van Bastogne. We krijgen de gebruikelijke speeches te horen van de Waalse minister van Toerisme & Milieu, de burgemeester, An Deventer, onze nationale voorzitster, de lokale voorzitter van JCI Bastogne en de conventievoorzitter. Niet veel spannends te beleven, buiten de draadloze micro die meermaals uitvalt en uiteindelijk toch vervangen wordt door een exemplaar met draad. We maken ons ook de bedenking dat we veel geluk hebben met onze Brugse infrastructuur (lees de Gotische Zaal in ons stadhuis). Daarna volgt nog een vlotte receptie waarbij we met JCI leden kunnen netwerken maar ook met de minister en de burgemeester die zeer benaderbaar blijken te zijn maar niet veel Nederlands spreken. Geen probleem, het werd een goede oefening voor ons Frans. Alhoewel ik wat bijles zou kunnen gebruiken Véronique! Daarna vertrekken we naar de Get Acquainted Party in het hotel. Aan het hotel is het wat moeilijk parking vinden, maar na wat zoeken vinden we toch een plaatsje en doen we een check in (zowel voor conventie als voor het hotel) die vrij vlot verloopt. We kunnen genieten van een divers buffet van een groot hotel. Niet alles was even lekker (de garnalen bleken ronduit slecht te zijn), maar wie wat uitzocht zoals ik kon toch zijn buikje rond eten met vers gesneden groentjes … Iedereen klaagt dat er maar vijf bonnetjes waren, maar ik had geluk:

ik kon de bonnetjes gebruiken van Annick die maar ’s anderdaags kwam omdat ze te lang moest werken. Anyway ik moest toch vroeg gaan slapen en schonk ze uiteindelijk aan Marc & Ingrid van JCI Knokke-Heist die ze op hun beurt aan Siegfried, die alleen maar water dronk, schonken. Ik amuseerde me er goed en er was een leuk covergroepje dat U2 hits bracht. De zware jongens waren goed maar de muziek stond veel te luid. Mijn bioritme maakt me om 7u30 wakker, de wekker had ik dus niet nodig. Ik maak me rustig klaar en vertrek naar beneden waar een fijn ontbijt staat te wachten. Lekkere koffie, vruchtensap en chocokoeken, meer moet de mens niet hebben om de dag goed te starten. Daarna vertrek ik naar de aula voor het eerste deel van de AV van het weekend. De AV is de eigenlijke reden waarom een conventie georganiseerd wordt.

De AV van JCI Vlaanderen startte stipt op tijd, dus probeer ik ook hier tijdig aanwezig te zijn. Jammer genoeg moeten we nog een half uurtje wachten tot er voldoende collegae voorzitters aanwezig waren om de vergadering te laten starten.


2/4 en e g o ... n ... e j t e be Philippe, voorzitter van JCI Knokke-Heist kon niet aanwezig zijn en had me volmacht voor JCI Knokke-Heist gegeven voor de twee dagen. Daar zat ik dan met vier stemkaarten. Maar gelukkig waren er nog andere JCI leden die interesse hadden in de AV: Geert, Dries, Patrick, Patriek, oud-lid Tom (nu voorzitter van JCI Artevelde) ... De conventiedirecteur komt eerst aan het woord. Hij is blij tot nu toe en wenst ons allen een prettige conventie toe. Daarna is het afroeping van alle Lokale Afdelingen (LA) van JCI Belgique Wallonie Bruxelles (BWB) en JCI Vlaanderen. Soms heb je de indruk dat je alle voorzitters persoonlijk kent, maar als je de indrukwekkende lijst van afdelingen hoort afroepen dan weet je dat dit onmogelijk kan … Het verslag wordt goedgekeurd. En er is een briefing van de trip naar de convention in Turku Finland, in het Engels want internationaal. Daarna is er een vooruitblik op het Wereld Congres te New Delhi. Het punt rond het WC te Tunesië wordt verschoven naar zondag. Er zijn twee complicaties: de plaats werd verhuisd naar Hammamed i.p.v. Tunis en er is nog geen LA gevonden die de organisatie van de trip op zich wilt nemen. Er werd dan ook een warme oproep in die zin gedaan. Er werd een overzicht gegeven van de financiële situatie van JCI Belgium. Deze ziet er goed uit. Gezien er wat wijzigingen zijn naar sponsoring toe, zijn er bij de begroting van het volgend werkjaar wat twijfels, maar uiteindelijk wordt alles toch goedgekeurd.

De voorzitter voor volgend werkjaar werd al vroeger verkozen. Maar zijn ploeg dient nog verkozen te worden. Wij hebben onze vier stemmen hiertoe ten volle gebruikt! Ook het actieplan werd voorgesteld. We komen hier later nog op terug. Het Wereld Congres in Brussel werd besproken en de Raad van Bestuur kreeg de nodige macht om hieraan deel te nemen. De voorgestelde motie werd geamendeerd om afgestemd te worden op de geamendeerde motie van JCI Vlaanderen. Daarna volgde een ‘geleidde’ lezing van de voorstellen van de werkgroep LRPC (long range planning committee). Onze senator Geert Barbier maakt hier deel van uit. Ik post de tekst nog op onze blog. Lees ze kritisch door en waar je opmerkingen hebt, geef ze mij dan door zodat ik deze informatie kan verzamelen om ze op mijn beurt door te geven aan het LRPC. Leden die een internationale functie opnemen moeten worden voorgesteld door een verkiesbaarheidcomité. De strenge voorwaarden zijn op vandaag een hindernis voor veel leden om de stap te zetten. Deze voorwaarden werden dan ook afgezwakt. Het comité wordt dan ook eerder een adviserend orgaan naar de Raad van Bestuur.

Hiermee zat het vooropgesteld programma van de zaterdag erop. We hadden allen nu grote honger en vooral dorst. We snelden dan ook allemaal naar het restaurant voor het middagmaal. Het buffet bood opnieuw voor ieder wat wils, al veranderde de Cola Light wat vroegtijdig in spuitwater … Het was mooi weer en er kwam enige zelfovertuiging aan te pas om toch maar de training te volgen waarvoor ik me had ingeschreven. En dat terwijl ongeveer alle anderen van JCI Brugge gingen wandelen in Bastogne, in de natuur of zich klaar maakten om een duik te nemen in het zwembad van het hotel. Gelukkig was de training best interessant. Ze kaderde alvast volledig in het thema van JCI: CSR (Corporate Social Responsability). De verantwoordelijke van Delhaize, een jonge ambitieuze man, bracht in een perfect tweetalige sessie voor acht geïnteresseerden een overzicht van de acties die Delhaize hierrond deed. En dit onderverdeeld in de drie P’s: Product, People & Planet. We hebben er alvast heel wat bijgeleerd, o.a. waarom de zogenaamde plastieken schaaltjes eigenlijk milieuvriendelijker zijn dan de kartonnen schaaltjes. Wil je het weten? Dan had je de sessie ook moeten volgen, of betaal me een pint aan de bar en ik probeer zijn verhaal te reproduceren ;-)

Na de cursus kwamen de vrouwen toe. Even een frisse neus halen langs de Ourthe en toch een halfuurtje van het mooie weer meepikken en dan onze smoking aantrekken voor de Award Ceremonie in de aula. We verschoten niet licht toen we daar binnenkwamen, de mooie knusse aula was plotseling omgetoverd tot een gigantisch grote hal met zes projectieschermen voor videoprojectie. Hiervoor diende enkel een wand weggehaald te worden en het podium van ’s morgens …


JCI Mechelen werd verkozen als organisator NC 2010 of liever NCN 2010. Jawel men wijkt af van de door ons gestarte traditie  .

3/4

Bij het uitgebreide onderdeel International News kwam Dominiek Callewier aan bod samen met Kris Sierens. Zij werken op wereld niveau mee in het Strategic Planning Committee. En ze brachten hier uitgebreid verslag over uit. Meer daar over ongetwijfeld later. Een tipje van de sluier oplichten? Er wordt gewerkt aan een nieuwe missie en men denkt aan: ‘To provide development opportunities that empower young people to create positive change.’ Men deed een oproep om originele Nederlandse en Franse vertalingen. Ten slotte werd iedereen opgeroepen om positief kritische feedback op het SPC te geven.

l ... vee . e .. i t a r i insp

award can of gold

Wouter had samen met Vincent een Award Dossier opgemaakt en ingediend en we zaten allen samen vol spanning te wachten. Het was immers al van 2003 geleden dat we nog een volle Award gewonnen hadden. En ja… we wonnen hem en we mochten apetrots naar het podium. De award voor het beste Fundraising Program ging naar JCI Brugge voor het project Can of Gold. Proficiat aan de volledige commissie voor dit resultaat! En ik hoop dat dit een stimulans is voor iedereen om een dossier aan te maken. De inspanning is wegens het elektronisch proces veel kleiner dan vroeger. Hoe meer dossiers er ingediend worden, hoe meer kans we maken om een award in de wacht te slepen. Commissies Den Brugschen Beer en Hotelbar moeten hier zeker werk van maken, maar ook andere initiatieven maken ongetwijfeld een goede kans!

Na de euforie van de Awards, trokken we naar de bus die ons vervoerde naar de locatie van het Gala in Bastogne. Dit was in een oude loods die volgende week zou afgebroken worden. We kwamen binnen en het zag er allemaal goed uit. We kregen snel heel veel hapjes maar daarna kwam de catering maar met lange tussen pozen. Gelukkig was er drank à volonté en het eten was uiteindelijk ook nog lekker … Er was tussendoor animatie voorzien door een geweldige quizmaster die vlekkeloos tweetalig was. De quizmaster bleek uiteindelijk ook nog orkestleider, zanger en toeschouwer te zijn. Fijn bandje … Gezien mijn taak de ochtend daarop kropen we toch nog op een deftig uur in bed … ’s Anderdaags ’s morgens vroeg terug naar ontbijt en algemene vergadering. Daar kregen Jo Taveirne, senator JCI Brugge maar bovenal voorzitter van JCI Senate Belgium, te horen. Hij legde er de nadruk op dat de senatoren als taak hadden om JCI als organisatie te steunen, dit doen ze door zeer royale subsidies uit te keren, o.a. deze voor de First Timers … We kregen ook Sabine Bernard te horen over Fonds JCI Belgium. Er was een verslag van de reward jury en men pleit er voor om de award jurering van thuis uit te kunnen doen voor het congres. Dit zou m.i. inderdaad een goede verbetering zijn. Men pleit ervoor om de dossiers steeds in het engels in te dienen: dit is beter begrijpbaar voor iedereen en is direct ook kant-en-klaar om in te dienen op supra nationaal niveau.

Ten slotte werd ook nog even het internationaal thema CSR toegelicht. JCI Belgium schrijft zich alvast volledig in dit thema in. Ik hoop dat we binnen JCI Brugge ook een aantal aspecten hiervan kunnen opnemen want het is een zeer boeiend thema. Het Hot & Spicy EC 2009 te Budapest werd voorgesteld. De ondertussen ‘beruchte zus van’ zorgt met JCI Leuven voor de nodige organisatie. Interesse? Geef een seintje. Het 100% efficiency program werd nogmaals toegelicht en gepromoot als leidraad voor de werking van de kern. We zullen dit binnen de Raad van Bestuur nog eens diepgaander bekijken want we misten de 500 EUR die hier aan verbonden wordt per zone. Een twinning tussen JCI Arras en JCI Nivelles werd ondertekend. Twee vrolijkerds van JCI Arras waren hiervoor naar onze conventie afgezakt. JCI Tongeren wordt opgericht op 22 november 2008 en twee kernen in oprichting werden erkend Hannut & Huy. Er schijnt ook iets te bewegen in Damme maar daar hebben we voorlopig nog geen officiële informatie over ontvangen …


4/4 in u n n ... e ... t r o k ‘t Ten slotte werd de vergadering afgesloten met het positieve resultaat van de bestuurdersverkiezingen, de datum van de volgende vergadering 16/1/9 (wie wil meegaan met me, geef een seintje aub!), emotionele slotwoorden van de conventiedirecteur en voorzitters, de ondertekening van het contract met JCI Veurne-Westkust en de overdracht van de Nationale Conventie. Een hele boterham weliswaar … Na de zware maar boeiende ochtend was het tijd om een laatste maal naar het buffet van het restaurant te gaan … Moe en voldaan nakeuvelend en al uitkijkend naar de volgende conventie …

Meer info en foto’s werden ons beloofd op

http://www.jci.be http://www.nc2008.be

Heb je zelf ook nog foto’s of interessante info? Stuur het naar commissie info en/of naar info@jci-brugge.be voor de blog! PS Het werd dan toch een iets langer verslag. Sorry voor alles en allen die ik toch vergat …

Koen Van Loo

nvdr aan onze voorzitter ... het is een prachttekst, dus van ganser harte vergeven dat die iets langer uitgevallen is ... ;-)


calendar.jci-brugge.be oktober

zaterdag 04-10 Resto Toer Zaterdag 18-10 B&N-dag JCI Vlaanderen vrijdag 24-10 dropping in Knokke zaterdag 25-10 slotevent ‘Nordic Rally’ in Oostende zaterdag 25-10 Foute Gala in Tielt dinsdag 28-10 ledenvergadering met diner (19 u) Woensdag 29-10 Districtsforum West-Vlaanderen

november

vrijdag 07-11 Meest creatieve ondernemer Unizo dinsdag 25-11 ledenvergadering (20 u) Vrijdag 28-11 Algemene Vergadering JCI Vlaanderen !

december

donderdag 18-12 ledenvergadering met diner (19 u)

2009

dinsdag 24-02, 2009 ledenvergadering (20 u) donderdag 19-03, 2009 activiteit met De Hanze dinsdag 24-03, 2009 ledenvergadering met diner (19 u) dinsdag 28-04, 2009 ledenvergadering (20 u) dinsdag 26-5, 2009 ledenvergadering met diner (19 u)

vers van de pers Het e-mailadres van Aagje is aagjebleyaert@hotmail.com en NIET aagjebleyaert@telenet.be of nog beter gebruik aagje.bleyaert@jci-brugge.be ... M!chèle Verplancke is voortaan werkzaam bij www.skinn.be ...


lid ... e m t Abou se Loui Hallo iedereen, Ik ben Louise Blontrock en sinds dit jaar kandidaat-lid. Daarom werd mij gevraagd me even kort voor te stellen in de volgende ledenvergadering en een klein verslagje daarvan weer te geven in de Info. Bij deze dus … Ik ben geboren in 1982 in Brugge (nu 25 jaar). Tot mijn 18 jaar heb ik in Brugge gewoond samen met mijn broer Jef, 2 jaar jonger, met wie ik intussen samen werk en mijn ouders. Mijn vader is trouwens een echte die-hard JCI- fan en oud-JCI-lid. Zo beleefde ik mijn eerste (toen nog) Jaycees-event in het Novotel in Brugge in 1988, ’t Sinterklaas feestje en ben dus eigenlijk te midden het JCIgebeuren opgegroeid. Op Steenbrugge ben ik naar de lagere school geweest en op SASK in Sint-Kruis naar de middelbare school. Als hobby’s heb ik altijd heel veel sport gedaan, ‘k denk dat ik zo’n beetje alle sportclubs afgelopen heb: van ballet naar zwemmen, wedstrijdturnen, lopen, hockey om uiteindelijk bij tennis, tot op vandaag, te blijven hangen. Op mijn 18e ben ik naar het Antwerpse getrokken, waar ik aan UFSIA, intussen Universiteit Antwerpen, handelsingenieur gestudeerd heb. In die 5 jaar kriebelde ’t enorm om een internationale carrière op te bouwen en daarom koos ik als major “internationaal management”.

Zo heb ik ook de kans gekregen om tot 2 maal toe er op uit te trekken via een uitwisselingsprogramma met andere uniefs. ‘k Heb 6 maanden in Milwaukee, Wisconsin, USA (150 km ten noorden van Chicago) en 6 maanden in Puebla, Mexico (250 km ten zuiden van Mexico City) gestudeerd. Daar heb ik de max van een tijd beleefd: veel van ’t land gezien, boeiende mensen leren kennen, andere visies, nieuwe talen geleerd en uiteraard ook leuke feestjes bijgewoond. Om dat internationale verder te kunnen zetten, ben ik daarna bij een multinational beland: Deloitte. ‘k Werkte in Kortrijk binnen het departement Financiële audit, maar heb vaak de kans gekregen om aan buitenlandse projecten mee te werken. In die periode, 2 jaar, heb ik samen met mijn beste vriendin in Gent aan het Citadelpark een appartement gedeeld (opnieuw bangelijke feestjes) en heb ik ook mijn huidige vriend Tom (Bogaert) leren kennen. Uiteindelijk bleek bedrijfsrevisor op lange termijn toch niet de job van mijn leven te zijn en zo ben ik door omstandigheden terug onder mijn kerktoren Brugge beland, waar ik 2 jaar geleden als 4e generatie startte in de zaak van mijn vader: de firma Collumbien.

Zo ver tot hier.. dus: to be continued … Groetjes en tot binnenkort,

Louise

We zijn een groothandel in verf en decoratie, waar de particulier eveneens terecht kan, op de Pathoekeweg (Blauwe Toren) … Verder zal ik hierover echter niet uitwijden om het verwijt van sluikreclame te vermijden … ;-) (en kortingkaarten blijken al volledig taboe te zijn …) Momenteel steek ik enorm veel tijd en energie in mijn job, maar daarbuiten vind ik nog altijd tijd genoeg voor mijn hobby’s van vandaag: afspreken met vrienden, uitgaan, feestjes bouwen, tennissen, tripjes plannen, … kortom met mensen op stap gaan. Dat is dan ook voor een groot deel, naast de vormingen, de reden waarom ik bij JCI-Brugge beland ben: om boeiende mensen te leren kennen en samen dingen te organiseren …

Info september 2008


fun

an: a k n a met d tgallery.be ar n o o m www. LAPPERSFORTERS OVER BOOMFANFARE : “ZE PAKKEN ONS WERK AF!” De Lappersforters zijn niet te spreken over de boomfanfare die afgelopen zondag de aandacht afleidde in het Astridpark. “Ze pakken ons werk af!” zo luidt het. “Wij zitten hier te verkleumen in onze boomhutten, terwijl zij in het zonnetje muziek staan te spelen.” (bron DLB)

BRUGSE POLITIE ENTHOUSIAST OVER SPEEKSELTEST BREYNE Gisteravond heeft de Brugse politie voor het eerst de zogenaamde ‘speekseltest’ toegepast. Het is een idee van gouverneur Paul Breyne, die vindt dat de huidige procedure veel te omslachtig is. Eens lekker tongzoenen kan veel informatie over het drankgebruik van de automobilist prijsgeven. (bron DLB, HNB)


lid as m o h T ck n o d n ere i d n a V Ik zag het licht op 18 mei 1981 te Brugge. Het grootste deel van mijn jonge jeugd bracht ik door in Varsenare om daarna, zoals iedere goede Varsenaarnaarder, snel mijn werkterrein te verleggen richting Brugge. Mijn middelbare jaren bracht ik door aan het Sint-Lodewijkscollege en door een klein accident de parcours ook nog heel even aan het Vrij Handels- en Sportinstituut. Daarna ging het richting Gent, waar ik in het gezegende jaar 2003 afstudeerde als informaticus aan de Hogeschool Gent. Mijn professionele carrière startte ik in Barco en na een omzwerving aan de Open Universiteit Gent belandde ik bij de IT-dienst van ADMB in Brugge. Ik hou me daar in de eerste plaats bezig met de coördinatie van alles wat zich afspeelt in de E-Business wereld. Dit gaat van het oprichten van een simpele website met slechts enkele pagina’s tot het uitbouwen van uit de kluiten gewassen online toepassingen. Gedurende deze periode leerde ik mijn fantastische vriendin, Saar Verhulst kennen. Op dat moment studeerde zijn nog rechten in Gent maar na enkele jaren hadden we het pendelen wel gehad. Saar begon aan haar stage als advocate in een kantoor in Brugge en nu wonen we reeds enige tijd in hartje van onze Breydelstad.

Wanneer ik even tijd vind voor mezelf hou ik mij graag bezig met een ontdekkingstocht door het muzikale landschap. Zoals iedere normale medemens bezit ik ook enkele afwijkingen en één daarvan manifesteert zich in het verzamelen van bootlegs (dit zijn niet commerciële opnames van concerten) van Bob Dylan. Ook het bezoeken van een goede voetbalmatch of simpelweg een pint pakken aan de bar van één of andere bruine kroeg weet mij ook steeds te bekoren!In een ideale wereld wordt dit ook nog aangevuld met veel sport en een goed boek maar veel verder dan goede voornemens, een boek op reis of enkele korte jogsessies komt het meestal niet. Vanaf nu komt daar natuurlijk ook JCI bij, waar ik hopelijk ook het beste van mezelf in kan geven!

Thomas

Info september 2008


der n e l a sk g ren n i e d m n r a o V Vla t s e ct W 2009 i r t s i D 2008 Oktober 2008 5/8 oktober Know How Transfer – EU JCI Brussel 8 oktober HR 2 JCI Tielt 29 oktober Districtsforum JCI Waregem Wie is geïnteresseerd in een bedrijfsbezoek aan Transics International NV ? Transics International NV, opgericht in 1991, ontwikkelt en commercialiseert high-end fleetmanagementoplossingen voor de transport- en logistieke sector. Dankzij jarenlange ervaring, uitgebreide R&D-inspanningen en een intensieve focus op de klantenervaring mag Transics zich vandaag Europees koploper noemen in zijn sector. Naast het hoofdkantoor in Ieper (België), is Transics actief doorheen Europa. Sinds juni 2007 is Transics genoteerd op de beurs (Euronext Brussels). Coördinaten: Ter Waarde 91, 8900 Ieper Het bedrijfsbezoek wordt georganiseerd door JCI Ieper-Poperinge-Wervik op 2/10/2008 (vanaf 19u).

December 2008 9 december Strategisch management 5 JCI Oostende Januari 2009 Februari 2009 19 februari Wegwijs Districtsforum JCI Oostende Maart 2009 7 maart DVD West-Vlaanderen April 2009 30 april Wegwijs Districtsforum JCI Kortrijk

November 2008 4 november Financieel management 3 JCI Waregem 19 november Organisatiemanagement 4 JCI Kortrijk/Menen-Wevelgem

Info september 2008


verjaardagen oktober Veerle Brengman : 13 oktober Peter-Jan Naert : 14 oktober Stijn Verbrugghe : 15 oktober Dries Vyvey : 25 oktober

ter info Je kan deze “INFO� ook afprinten, hoewel het niet de bedoeling is (denk aan het milieu!). Vergeet alleen niet je pagina-instelling van acrobat op een liggende pagina te zetten, anders print je dit verkeerd af en is er nog een boom meer naar de ...

Info september 2008


lid meets lid Kristof introduceerde deze informele ontmoeting tussen leden. Het lot bepaalde op de vorige vergadering dat de eerste ontmoeting zou plaatsvinden tussen Tom Nimmegeers en Paul-Eric Vandoren. Hier had het verslag moeten staan van deze ontmoeting, die ongetwijfeld een zeer interessant gesprek en een supertof verslag als vervolg zal hebben. Maar helaas heeft dit laatste nog niet de redactie van de Info bereikt ...

YEPP-agenda 06/11 Lets visit ‘Brouwerij Rodenbach’ 11/12 Meet the Familybusiness


ok!

ag l s r e V 08 0 2 C N ne g o t s Ba Met z’n vieren in de auto richting Bastogne. ‘t Is te zeggen, nr 4 waren we bijna vergeten . Met al die verhitte discussies reden we immers zowaar de afrit Aalter voorbij waar Aagje stond te wachten, terugkeren was de enige oplossing. Vervolgens nog een paar keer één of ander klaverblad overgedaan, om uiteindelijk in het donker ter plaatse én net voor het hotel ook nog een paar keer heen en weer te rijden totdat we gelukkig Wouter tegenkwamen die ons de weg kon wijzen. Oef, we waren er. De Bruggelingen kwamen precies allemaal samen aan: we vonden elkaar aan de balie, in de gang, bij de inschrijvingen, ‘t kon van start gaan en iedereen had er precies ongelooflijk veel zin in. We vonden al vlug ‘onzen draai’ in de kamers, de galakleedjes werden uitgehangen voor ‘s anderdaags, toiletzakken uitgehaald, nog vlug even veranderd van kledij en dan op weg naar het restaurant voor het buffet want we hadden honger. Daarna was het zoals naar jaarlijkse gewoonte een GAP (voor zij die dit niet kennen: de «get acquainted party». En, ja hoor, je leert er inderdaad nieuwe mensen kennen, terwijl je er ook een aantal

terugziet die je bv. 2 jaar geleden in Moeskroen voor de eerste keer hebt leren kennen. Er werd een champagne getrakteerd door onze Wouter (tarara) en het feestje kon beginnen. Een GAP die gevolgd werd door een after P (daar kenden we elkaar immers al dus van GA was er geen sprake meer). Schoenen werden achtergelaten en op blote voeten vonden we onze weg naar onze eigen kamer waar slapen geen probleem was (toch niet voor mij) en het een paar uur later véél te vroeg leek om op te staan. Ontbijt was niet aan ons besteed (daar hadden we immers doorgeslapen), we gingen rechtstreeks naar de lunch. Maar niet vooraleer we toch eventjes gingen kijken waar nu precies dat zwembad en die sauna was … ’s Namiddags een korte natuurwandeling en daarna het zwembad in. Ook daar vonden we elkaar terug, deelden we de obligatoire badmuts en konden we lekker samen zweten zonder ons te schamen in de drukbezochte sauna. Die ijskoude douche daarna was een ware uitdaging die we niet uit de weg gingen.

We zaten nog geen 10 minuten neer of daar kwam het: ‘And the winner of the award for Best Fundraising Program is … JCI Brugge (en die man deed echt zijn best om het op z’n Brugs uit te spreken!). Commotie alom! Gevolg, Wouter, Koen en ondergetekende op het podium zo fier gelijk nen gieter, zoals we zeggen. Terecht meen ik, we hebben er met onze commissie hard voor gewerkt en het was dé kers op de taart. Er werd onmiddellijk gebeld en gesmst naar niet aanwezige commissieleden. Zelfs in Kopenhagen werden ze op de hoogte gesteld en deelde men de vreugde. De avond kon al niet meer stuk. Allemaal happy faces in de pendelbussen op weg naar … ’t Ja, ’t was ons toch eventjes niet zo duidelijk naar waar ze ons brachten.

En dan … gingen we ons met 4 dames op één kamer klaarmaken voor het gala. Wat werd er gekeurd, vergeleken, overlegd (zwart kleed of rood kleed, open schoenen of andere), geschminkt, haartooi tips gegeven, getest of de rok nog paste, kortom een echt vrouwenonderonsje waarvan ik heb genoten. Tot we plots telefoon kregen dat het echt wel tijd was dat we naar de Award ceremonie kwamen want het was bijna ‘onzen toer’.

Info september 2008


Voor zij die het niet geloven, ik zou zeggen kijk naar de foto’s en geniet nog na of mee van onze feestvreugde. De maandagmorgen was ‘t iets minder, maar toch, we hebben het weer gehad en ze kunnen ’t ons niet meer afnemen. ’t Was weer een zalig JCI weekendje en ik kijk alvast uit naar ’t volgende. Bedankt aan alle mede feestgangers voor de compagnie want zo’n weekend is immers pas leuk en geslaagd wanneer we met een mooie groep samen zijn en genieten! De site van het gala zou dan ook de week erop volledig gesloopt worden en werd nog één keer door meer dan 600 enthousiaste JCI-ers bevolkt en opgewarmd. Om vervolgens een héél lang verhaal kort te maken: ’t was dik in orde! Het lekkere eten, de compagnie, de acte de présence van ik-weet-nog-steeds-niethoe-die-gast-heette maar hij bracht vuur in de keet, das zeker, de DJ, de druk bezette dansvloer, … ’t was weer een heftig JCI feestje en de Bruggelingen hebben er weer van genoten. Nog een afsluitende AP in een kamer bij de eerste lift op het tweede verdiep (rarara), deze keer geen schoenen achtergelaten en lekker geslapen tegen alweer het middaguur. Jammer, het ontbijt bleek ook dik in orde te zijn geweest. Na de lunch op ’t gemak naar huis toe, afgesloten met een aperitiefke bij Louise thuis, nog wat bagage gaan oppikken en dan zalig moe maar voldaan thuisgekomen.

Sylvie


ok!

ag l s r e V 08 0 2 C N ne g o t s Ba Hallo JCI kinderen en ouders, Dit jaar hebben wij nogmaals mogen genieten van een denderend kinderprogramma op het nationaal congres te Bastogne. Voor Machteld was het dit jaar haar 9° keer, voor mij – Beatrijs – was het mijn 7° keer en voor Robrecht de 4° keer. Hier volgt mijn verslag zodat jullie kids een voorsmaakje kunnen krijgen van zo’n kinderprogramma. Vrijdagavond vertrokken we uit Brugge naar Bastogne. Om 19:30 zijn we op de Bizonboederij aangekomen. Wauw wat een mooie locatie!

Eerst onze kamers inspecteren en onze bedden maken. Na lekkere pannenkoeken zijn we nog wat gaan spelen op het speelpleintje. Nog een filmpje – Kungfu Panda – en dan naar bed. Elisabeth, Emilie en Oscar Kneip sliepen op onze kamer. Joepie, we hadden ze nog maar vier weken geleden in het doolhof te Durbuy gezien. Zaterdagochtend om 7.40h opgestaan – pff zooo vroeg – gegeten en gespeeld. Na het ontbijt was er een knutselmoment: schilderen, een kroon maken, een indianen T-shirt verven, enz. In de namiddag zijn de oudste twee groepen op zoektocht gegaan. De tocht duurde 2 à 3 uur maar was gezellig dankzij de aanwezigheid van de nazomerse zon. Tijdens deze tocht hebben wij met ons drietjes – Machteld, Robrecht en ik – gewonnen. Na deze tocht konden we bekaf aan de barbecue aanschuiven. Jammer genoeg was het vlees ietwat aangebrand. Als avondactiviteit: filmpjes kijken – de rest van Kungfu Panda en Garfield the movie. Die laatste film hadden wij al gezien dus besloten wij vroeg naar bed te gaan. Jammer genoeg waren onze kamergenoten reeds huiswaarts vertrokken. Zondagmorgen alles terug in onze valiezen verzamelen. Na het ontbijt stond de huifkar – jammer genoeg niet getrokken door paarden maar door een tractor - op ons te wachten. Al hobbelend door de weiden ging onze tocht tussen de bizons van start. Na amper 5 minuten stonden we reeds in een weide vol met reusachtige bizons. Toen we terug waren hebben we gespeeld op het speelpleintje en wachten op onze ouders. Na zo’n 20min waren onze ouders daar en zijn we in het hotel gaan eten. En dan jammer genoeg afscheid moeten nemen van onze kameraden en terug naar huis.

Zorg dat jullie er volgend jaar bij zijn!! Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Vele groetjes van Beatrijs Barbier

Info september 2008


ok!

ag l s r e V AV 8 0 8 0 26 1 Verslag 1.1 Verwelkoming

Verwelkoming door de voorzitter.

1.2 Missie

De missie van JCI wordt voorgedragen.

1.3 Secretariaat 1.3.1 Opname aanwezigheden en verontschuldigingen De aanwezigheden en verontschuldigden staan bij het puntje Aanwezig / Verontschuldigd / Afwezig. 1.3.2 Opname punten diversen Er waren geen extra punten voor diversen. 1.3.3 Kalender JCI Brugge met data ledenvergaderingen De kalender is te consulteren op http:// calendar.jci-brugge.be. De ledenvergaderingen van september en december gaan door op een andere datum,

nl. 30 september 2008 en 18 december 2008. 1.3.4 Gegevens leden Alle leden worden verzocht om hun gegevens te controleren op www.jcivlaanderen.org. Deze gegevens zullen gebruikt worden voor het repertorium.

1.4 Activiteiten overzicht najaar 2008 1.4.1 B2BinB ism VKW, Voka en De Hanze: donderdag 28 augustus 2008 Patrick De Molder maakt promotie voor dit evenement. Er zijn al 8 JCI-ers ingeschreven. 1.4.2 Nationale Conventie Bastogne : 19-21 september 2008 Er zijn meer dan 20 personen van JCI Brugge ingeschreven.

Hannelore maakt promotie voor Boo5t Your Business, dit zijn 5 trainingen die georganiseerd worden door andere JCI-kernen. Op 19/02/2009 en 30/04/2009 vinden respectievelijk te Oostende en te Kortrijk een “wegwijzer� plaats (gekoppeld aan een districtsforum). De districtsvormingsdag van West-Vlaanderen gaat door op 7 maart 2009.

1.6 Commissies en werkgroepn 1.6.1 Ontspanning Lieven brengt verslag uit van de fietstocht in juli en de barbecue in augustus. Aan de fietstocht werd met een 25-tal fietsers deelgenomen.

1.4.3 De Creatieve Ondernemer Unizo: 7 november 2008 Patrick De Molder speelt met het idee om een award-dossier op te maken. Kim Eerebout heeft de nieuwe folder mee.

1.5 Vorming

Op de dag van de verantwoordelijken op 30 augustus 2008 worden de vormingen voor dit werkjaar vastgelegd. Hannelore Van Malderen vraagt de leden om een vragenlijst in te vullen waarin kan opgegeven worden welke vormingen men reeds volgde en welke men graag zou volgen.

Info september 2008


Op de barbecue waren er 40 volwassenen en 14 kinderen present. Wouter De Beck en zijn souschefs worden bedankt voor het heerlijke eten. Op 4 oktober 2008 vindt de Resto Tour plaats. (nieuwe formule Culinaire estafette) 1.6.2 Werkgroep Info en Sponsoring. De werkgroep stelt de nieuwe Info voor. (met een online preview) Er is afgestapt van de papieren versie. Morgen verschijnt de Info op de Blog. De werkgroep heeft ook ideeën om de website te hervormen. 1.6.3 Commissie Hotelbars Julie nodigt iedereen uit om mee op stap te gaan op 1 september. Afspraak om 19.30 u op de Markt. 1.6.4 Zonaal Congres JCI Vlaanderen 2010 Wouter De Beck kondigt aan dat de kandidatuur van JCI Brugge zal worden ingediend op het zonaal congres te Genk. Op de volgende ledenvergadering zal meer uitleg worden verschaft over het thema. 1.6.5 Den Brugschen Beer 2009 Véronique Timmerman is kandidaat om de volgende editie te trekken. Zij doet een oproep om de commissie te vervoegen.

1.7 Leden 1.7.1 Kandidaat-leden : korte voorstelling Benedict Decoster : 26 jaar, woont samen te Sint-Andries, werkt bij SVMB, hobby’s zijn muziek, film, sport. Louise Blontrock : 29 jaar, werkt bij de verf- en decoratiegroothandel van haar vader, hobby’s zijn tennis en zwemmen. Timothee Inslegers : 30 jaar, werkt bij accountantskantoor van zijn vader, heeft een tweeling van 17 maanden. Thomas Soete : advocaat aan de Brugse balie en assistent aan de KUL. Sigrid Reynaert : 26 jaar, is bij Accent verantwoordelijk voor opleidingen, hobby’s zijn tennis, schilderen en haar hond. Nicolas Van Speybrouck : 30 jaar, advocaat, afkomstig van Koksijde. Lintzen Yan : komt uit China, is financial researcher bij Vlerick Gent, hobby’s zijn juweelontwerp. Charlotte Vanhollebeke : 26 jaar, uit Assebroek, werkt in het familiebedrijf (natuursteen), haar ouders zaten vroeger in JCI. Heidi Warnez : 34 jaar, woont in Ardooie, mama van Bo en Jenne en is werkzaam bij Magenta. Katrien Op De Beeck: 26 jaar, woont in Gent, werkt in de familiezaak en heeft daarnaast een eigen zaak in interieur- en kleuradvies.

Kristof Maenhout doet vervolgens een oproep aan de leden om peter of meter te worden. 1.7.2 Pinnen nieuwe leden werkjaar 20072008-09-02 Kim Eerebout, Patrick Weegman, Paul-Eric Vandoren en Steven van Aeldeweereld krijgen hun pin uit de handen van Koen Van Loo. 1.7.3 Uitreiking aandenken JCI Brugge aan senator Geert Barbier Dit aandenken wordt overhandigd door Koen Van Loo. Geert vertelt hoe JCI een stuk van zijn leven geworden is. 1.7.4 Lid meets lid Kristof introduceert deze informele ontmoeting tussen leden. Het lot bepaalt dat de eerste ontmoeting zal plaatsvinden tussen Tom Nimmegeers en Paul-Eric Vandoren. 1.7.5 Leden en hun business Op de volgende ledenvergadering komt deze nieuwe rubriek aan bod. 1.7.6 In the spotlight Kandidaat-lid Thomas Vandierendonck stelt zichzelf voor aan de hand van enkele foto’s. Thomas woont samen met Saar en is informaticus. Sinds 3 jaar werkt hij bij ADMB


als teamverantwoordelijke e-business. Zijn hobby’s zijn Club Brugge, wijn, informatica en muziek. Thomas verzamelt bootlegs (clandestiene opnames van concerten)

1.8 Diversen en rondvraag 1.8.1 Diversen Voka zal op de volgende vergadering een oproep doen in verband met het project mini-ondernemingen. 1.8.2 Rondvraag Dries Vyvey maakt promotie voor Boo5t your business en voor een informele bijeenkomst van het district op 14/09/2008 te Oostduinkerke. Uitnodiging volgt. Geert Barbier wenst de Raad van Bestuur succes toe. Tom Huygens maakt promotie voor de activiteiten van Yepp. De eerstvolgende activiteit is op 18 september. Uitnodiging volgt. Pieter Vanhouteghem vraagt om info te bezorgen voor op de website. Wouter De Beck vraagt om het geschenk voor uittredende Voorzitter Dominique te signeren. VĂŠronique Timmerman doet een oproep om de commissie Den Brugschen Beer te vervoegen. Peter-Jan Naert herinnert aan de Resto Toer op 4 oktober ek.

1.9 Bartime Katleen


tip

V A g a l Vers te n e r e d Vlaan sel Brus Zaterdag laatstleden gingen we, Wouter, Dries, Siegfried & Koen op stap naar Brussel (Honim, c.f. foto) waar de Algemene Vergadering van JCI Vlaanderen doorging. Er was de ploeg die afscheid nam en een eindvoorstelling van de Raad van Bestuur gaf. Onze Dries deed het stuk over de centen. Hij had het zeer grondig voorbereid tijdens de rit in de auto naar daar ;-). Ook waren er enkele districtsteams die een voorstelling gaven van wat ze zo allemaal deden. Inspirerend allemaal. We moeten tussen de Lokale Afdelingen van ons district meer activiteiten proberen samen te organiseren. Dit is leuk en zeer interessant. Op vandaag hebben we al een aantal concrete vragen hierover die we in de volgende Raad van Bestuur zullen bespreken. De afsluiting van het boekjaar werd voorgesteld en er was een mooie winst dankzij een late subsidie die nog binnengelopen was. De motie rond de kwijting werd dan ook zonder discussie gestemd. In haar slotwoord gaf Lieve mee dat we niet zo zeer moesten focussen op de hoeveelheid inzet die we voor JCI hadden, maar wel of het ‘slimme’ inzet was. M.a.w. in welke mate de inzet ook rendeerde. Ze deed dit vanuit haar professionele achtergrond maar het is een boodschap die we inderdaad

moeten onthouden. Na de pauze, met broodjes & frisdrank waar een aantal aanwezigen al heel lang naar verlangden en de nodige fijne networking, kwam de nieuwe ploeg aan boord. De opgedaagde past voorzitters van JCI Vlaanderen overhandigden de ketting aan Koen Vanlommel,onze nieuwe voorzitter. De ploeg werd voorgesteld samen met het bijhorende beleid. Ook de nieuwe districtteams werden aangesteld en ze kwamen ook aan bod, met o.a. opnieuw DO Dries. In West-Vlaanderen zal de nadruk gelegd worden op informele netwerkactiviteiten tussen de leden. Onze DO BTW is Stijn Stijvaert van JCI Diksmuide. DVV is Anke De Groot eveneens van JCI Diksmuide. Er werd nog eens de nadruk gelegd om de ledendatabase goed in te vullen en ook de gegevens te bekijken die niet in de Netwerk Directory komen, o.a. geboorte datum en datum lid sinds. Dit omdat men hier o.a. statistieken wil op trekken. Door dit nieuwe systeem zal ook de facturatie van de lidgelden wat later gebeuren en de directories zullen ook pas op een latere datum beschikbaar zijn. De Charterday van JCI Tongeren werd voorgesteld en de voorzitster nodigde ons allen uit om daar aanwezig te zijn. Interesse? Geef me een seintje. Het belooft alvast een boeiende nieuwe afdeling te worden.

Verder kwamen nog aan bod: TIF, An Deventer, voorzitster JCI Belgium, die een oproep deed om juryleden af te vaardigen op NC2008. Interesse? Geef me een seintje! Ook onze zuiderburen JCI Belgium Wallonie Bruxelles met hun voorzitster Caroline Want kwamen hun beleid presenteren. En ten slotte was er oproep om oudleden te motiveren voor SenSe, de oudledenvereniging van JCI Brugge. Bij ons kan u hiervoor terecht bij Patriek Cattrysse, senior van dienst of op www.sense-vlaanderen.be. In het puntje diversen kwam de Business & Networking day aan bod: www.foodbusiness.be op 18 oktober te Geel. Inschrijven via de site. En zeer belangrijk Wouter heeft officieel aangekondigd dat wij officieel kandidaat organisator zijn van de Zonale Conventie in 2010. Dit werd zeer warm onthaald, maar eigenlijk was senator Theo De Beir ons voor... (Kom hiervoor naar de volgende LV.)

Er was uitleg rond de vernieuwde JCI Debating Cup voor studenten en een oproep voor organisators. Er was wat, zeer beschaafde discussie weliswaar, rond een motie i.v.m. de organisatie van het Wereld Congres in België in het jaar 2011. O.a. op onze suggestie is de initiële motie geamendeert en uiteindelijk zeer breed goedgekeurd.

Info september 2008


JCI Inspiration Day 7/2/2009 (Ik ben ongetwijfeld nog heel wat vergeten te vertellen, maar mijn compagnons kunnen aanvullen via de comments of een nieuwe blogpost ...)

Koen Een unieke belevenis. Wil je er ook eens bij zijn, geef een seintje naar een lid van de Raad van Bestuur en hou de kalender in het oog. Je vindt hem hier op de blog rechtsboven. Je krijgt al een eerste kans dit weekend met de Algemene Vergadering van JCI Belgium op NC 2008 te Bastogne. In de marge werd ook nog gemeld dat Carlo Vantichelen ITF werd. Dit staat voor International Trainer Fellow en is het summum wat je als JCI trainer kan bereiken. Er zijn er slechts een hondertal op heel deze wereldbol. Voorlopig te noteren: 28/11/2008 & 6/2/2009


ok!

ire a t u t a St g a l s r ing Ve r e d a verg 08 0 2 6 21-0

locatie: Salons Ter Velde te Aartrijke (http://www.salonstervelde.be/) (zie volledige tekst doorgestuurd bij de uitnodiging van de ledenvergadering van 30 september 2008. Versie : 1.0 Referentie: VVLED-0708-010)

1 Agenda 1. Verwelkoming (17u00) 2. Start vergadering (17u45 - stipt) 3. Missie 4. Secretariaat

a) Goedkeuring verslag vorige algemene vergadering van 21 september 2007 b) Goedkeuring verslag vorige leden vergadering van 27 mei 2008 c) Opname aanwezigheden en verontschuldigingen d) Naamafroeping stemgerechtigde leden, inclusief volmachten e) Bepalen quorum f) Aanduiden stemopnemers g) Opname punten diversen

5. Evaluatie werkjaar door de raad van bestuur 6. Wisseltrofee “Verdienstelijk en beloftevol lid�

7. Verkiezing commissarissen 2008-2009 8. Voorstelling kandidaat-leden Raad van Bestuur 20082009 9. Verkiezing voorzitter 2008-2009 10. Verkiezing leden Raad van Bestuur 2008-2009 11. Diversen en rondvraag 12. Bartime

2 Verslag 2.1 Verwelkoming

Verwelkoming door de voorzitter en zij verklaart deze vergadering voor geopend.

2.2 Missie

De missie van JCI werd voorgedragen door Vincent Meurisse.

2.3 Secretariaat

a) Goedkeuring verslag vorige algemene vergadering van 21 september 2007 Geen opmerkingen op het vorige verslag b) Goedkeuring verslag vorige leden vergadering van 27 mei 2008 Geen opmerkingen op het vorige verslag c) Opname aanwezigheden en verontschuldigingen De aanwezigheden en verontschuldigden staan bij het puntje Aanwezig / Verontschuldigd / Volmacht d) Naamafroeping stemgerechtigde leden, inclusief volmachten

Info september 2008


Alle aanwezige leden zijn stemgerechtigd behalve Roxane De Kesel en Hannelore van Malderen zijn stemgerechtigd. e) Bepalen quorum We zijn met 29 stemgerechtigde leden en 10 volmachten dus hebben we het quorum bereikt. f) Aanduiden stemopnemers Roxane De Kesel en Wouter van Praet zijn aangeduid als stemopnemers. g) Opname punten diversen Geen puntjes diversen.

2.4 Evaluatie werkjaar door de raad van bestuur

Alle leden van de Raad van Bestuur van het werkjaar 2007-2008 hebben een overzicht gegeven van hun ervaringen en leuke momenten tijdens het werkjaar.

2.5 Wisseltrofee “Verdienstelijk en beloftevol lid”

Jurgen Van Daele is verkozen to meest “Verdienstelijk en beloftevol lid” dit werkjaar. Pieter van Vanhouteghem heeft de prijs van “Leukste pagina in het Smoelenboekje” gewonnen.

• • • •

Siegfried Masschaele als commissie verantwoordelijke Hannelore Van Malderen als vormingsverantwoordelijke Veerle Brengman als Penning meester Koen Van Loo als voorzitter

2.9 Verkiezing voorzitter 2008-2009

Koen Van Loo is verkozen tot voorzitter

2.10 Verkiezing leden Raad van Bestuur 2008-2009

De kandidaat leden Raad van Bestuur zijn ook verkozen voor de Raad van Bestuur werkjaar 2008- 2009

2.11 Diversen en rondvraag

Er was nog een dankwoord van ons afscheidnemende Katia. Vincent Meurisse had nog een mededeling betreffende de opbrengst van Can of Gold. Er gaat 8000€ naar Pitstop en 13.000€ naar The to walk again foundation.

2.12 Bartime

2.6 Spelden Kandidaat Leden

De aanwezige Kandidaat leden zijn gespeld. De niet aanwezige kandidaat leden zullen op de eerste ledenvergadering gespeld worden.

2.7 Verkiezing commissarissen 2008-2009

Sylvie Vermeire en Michèle Verplancke zullen de commissarissen zijn van 2008 – 2009

2.8 Voorstelling kandidaat-leden Raad van Bestuur 20082009

De volgende leden stellen zich kandidaat voor Raad van Bestuur 2008 – 2009. • Christophe Maenhout als leden verantwoordelijke • Katleen Goyens als Secretaris

Mattias Denys Secretaris JCI Brugge 2007 - 2008

Dominique Verhaeghe Voorzitter JCI Brugge 2007 - 2008


Vers stat lag utai re

tof


ever. de uitg akkoord van orafgaand aakt zonder vo

ing:

ader Volgende ledenverg

COLOFON

Redactie: Kim Aagje Pieter Thomas M!chèle Dank aan alle medewerkers van dit nummer! Lay-out: m!

28-10-2008 MET DINNER

rveelvuldigd en ag worden ve m en av tg ui Niets van deze

/of openbaar

gem

: o f n i e d n e g l o v e Deadlin 8 0 0 2 0 24-1

jci info september 2008  

JCI Info Brugge editie september 2008