Page 1

K VA D R AT

180 gavetips OG FESTANTREKK TIL HELE FAMILIEN

PORTRETT

MAT

MOTE

INTERIØR

Slik feirer Camilla Herrem jul

Kjartan Skjeldes juleoppskrifter

Sesongens fineste antrekk

Pynt julens fineste bord

1


K VA D R AT

MERRY CHRISTMAS

2


K VA D R AT

Gamle Stokkavei 1, 4313 Sandnes +47 51 67 77 43 facebook.com/clairewomankvadrat 3


K VA D R AT

Myke, lekre, pakker til Jul

sorbo.no 4

SØRBØ KVADRAT, Inng. C, 2.etasje

t: 468 97 730

-

SØRBØ STAVANGER, Østervåg 10

t: 902 80 412


K VA D R AT

Innhold KOLOFON

06 NYTT&NYTTIG

28 JULEFROKOST

Markedssjef / Redaktør Sonja Kvalvaag, Kvadrat sonja.kvalvaag@olavthon.no

Nye butikker har flyttet inn, julen like så...

Kjartan Kjelde deler sine beste oppskrifter til julefrokosten.

Maren Ege Tjoflåt maren.tjoflaat@olavthon.no

08 CAMILLAS JUL

36 SLIK PYNTER DU JULENS FINESTE BORD

Grafisk design Ida Gowers Lindal Trykk Ålgård Offset AS

Når håndballstjernen Camilla Herrem feirer jul er det kortspill, julestrømpe og oksesteik som gjelder.

Cover Fotograf: Henrik Lindal Art direction: Ida Gowers Lindal

10 KLE DEG TIL FESTSESONGEN

For produktinfo, se side 11

Antrekk til både han, henne og barna.

K VA D R AT

12 GAVEGUIDEN

Denne julen handler alt om å skape sin personlige stil.

38 DIY Lag julegavene selv med en super enkel oppskrift fra Kreaktiv Kvadrat.

55 BUTIKKOVERSIKT

Mangler du gode ideer til årets julegaver? Her finner du løsningen.

173

gavetips + FESTANTREKK TIL HELE FAMILIEN

08

KJARTAN SKJELDE gir deg sine beste oppskrifter1 • CAMILLA HERREMS jul • Lag din egen julepynt!

Med forbehold om trykkfeil, prisendring og utsolgte varer.

10 26 5

14


K VA D R AT

NYTT & NYTTIG

Kvadrat er i stadig endring, eller forbedring som vi liker å kalle det. Bare det siste året har rundt 20 butikker enten flyttet på seg, flyttet ut, eller nye flyttet inn. Og slik skal det være. Kvadrat skal være et levende senter og alltid fornye seg i takt med tiden.

NY BUTIKK

NEWBIE Newbie er en livsstilkolleksjon for baby- og barn i bærekraftige materialer fra Kappahl. Butikken fokuserer på bærekraft, kvalitet og design. Produktene består hovedsakelig av økologisk bomull. I tillegg kommer alle materialer som ikke er bomull, fra bærekraftige eller resirkulerte kilder. Designet er inspirert av naturen og er spesielt utviklet for å skape plagg som ikke går av moten. Du finner dem ved Big Bite og Lindex i 1. etasje i sør.

NY BUTIKK

NESPRESSO Nespresso er en av nykommerne på Kvadrat. Butikken er kjent for sitt store sortiment av kaffevarianter og systemer. Deres kapselkonsept revolusjonerte millioner av menneskers hverdag og har i dag formet den globale kaffekulturen. Dette var kun starten på en spennende reise for Nespresso som fremdeles tilbyr unike kaffeopplevelser, der fokus på bærekraft og gjenvinning alltid har vært avgjørende for valgene deres. Butikkleder på Nespresso Kvadrat, Camilla Wirtti ønsker alle kunder velkommen til butikken deres ved NetOnNet i 1B sør.

FLORISS

NY BUTIKK

Floriss er Norges største kjede av blomsterbutikker. Hos dem får du både kunnskap og kvalitet på alt innen blomster. Du finner dem ved Steam kaffebar i 1.etasje ved inngang C.

KOZMOS

NY BUTIKK

Hos Kozmos finner du et stort utvalg av leker, spill og multimediaprodukter. Leketøysbutikken finner du ved Kremmerhuset i 2. etasje i sør.

6


K VA D R AT

NY BUTIKK

SOLID Solid er en kleskjede for menn, med fokus på jeans, fashion og konfeksjon. Varesortimentet består hovedsakelig av egne merkevarer som Solid, Tailored og 11 Project, i tillegg til noen få utvalgte etablerte merker, som Bertoni og Vannucci. Du finner Solid ved Urban og Tell i 2. etasje sør.

ÅRETS JULEGAVE Google Home gjør hele ditt hjem smartere samtidig som du er sikret en enklere hverdag. Høyttaleren kan kobles sammen med smart belysning, sikkerhetssystemer, musikkanlegg, TV og strømmetjenester. Med samarbeidspartnere som Philips Hue, Chromecast, Nest, Logitech og LIFX får du et hjem med elektronikk som snakker sammen. Google Home finner du hos Elkjøp Phonehouse, NetOnNet og Kjell & Company. Kilde: Elkjøp

ØNSKEBRØNN

FLYTTEMELDINGER

Nå kan du endelig sende lykkeønskninger igjen. Vi har pusset opp ønskebrønnen vår med nydelige messingdetaljer. Kom innom for å gi ditt ønske. Pengene i ønskebrønnen går til veldedige organisasjoner.

Siden sommeren har seks butikker flyttet til et annet lokale på Kvadrat. Capone & Mrs Capone har blitt en butikk og flyttet til lokale ved Bik Bok og Fontana i 2. etasje i sør. Ølbutikken Det Gode brygg finner du nå ved Vinmonopolet, mens Oliviers & Co har flyttet ved Obs. Sist men ikke minst Eurosko og Shoe Gallery har fått ny butikk mellom Gapi og Lampehuset.

NY FOODCOURT I september åpnet vår nye foodcourt i 2. etasje i nord. Dette er en felles spiseplass for alle våre restauranter og cafèer.

VISSTE DU AT… … vi låner ut rullestoler gratis til våre kunder på senteret? …vi har gratis utlån av oppbevaringsbokser til deg som har en litt for varm jakke eller litt for mange pakkenelliker? Du finner dem like ved Informasjonen. …vi har 3 hjertestartere på Kvadrat. De er plassert ved Apotek 1, Informasjonen og Mester Grønn. …vi har Rogalands største ladestasjon for el-biler.

JULEUTSTILLINGER Denne julen blir helt magisk på Kvadrat! Besøk barna i vinterland ved Wow og Normal og få dem til å gjøre bevegelser ved hjelp av en sveiv. Du kan også ta turen til inngang C, der det er rigget til rockekonsert med et isbjørnband. Og sist men ikke minst kan du ta årets julekort ved NetOnNet, der tidens største nissestol er plassert. 7


K VA D R AT

Camilla gleder seg til å oppleve Theos første julaften. Bildene er tatt på Bolia.com Kvadrat.

Slik feirer Camilla Herrem jul Når håndballstjernen Camilla Herrem feirer jul er det kortspill, julestrømpe og oksesteik som gjelder. TEKST Maren Ege Tjoflåt FOTO Carina Johansen

– Jeg elsker julen. Det er den beste tiden i året. Jeg kunne ha flyttet hjem til mor og far. Det er så god julestemning. Jeg føler jeg er 12 år igjen, sier Camilla Herrem og smiler.

SPISER RIBBE OG OKSESTEIK På julaften er hun alltid hjemme hos mor og far på Sola. Her lager moren ribbe til hele familien. Hun disker også opp med oksesteik til Camilla Herrem, som ikke er like glad i ribbe som resten av familien. – Jeg kan spise ribbe, men oksesteik er bedre. Mor lager også julestrømper til alle barnebarna og meg. Broren og søsteren min får ikke, sier hun og ler.

KONKURRANSE RUNDT BORDET I juleferien pleier hun å spille kort og Alias sammen med familien, noe som fort skaper dårlig stemning blant de involverte, ifølge Herrem. – Vi er konkurransemennesker

hele gjengen, utenom moren min som ender opp som megler, ler Herrem.

SPLITTES PÅ JULAFTEN Mannen hennes, Steffen Stegavik, er også sammen med sin familie i Trondheim på julaften. De pleier å splittes under høytiden, siden begge er så sjelden hjemme. – Han vil være med sin familie og jeg vil være med min, sier Herrem, før hun fortsetter: – Det kan bli vanskelig i år. Nå som vi har et barn.

FØRSTE JUL MED THEO Håndballparet ble nemlig foreldre til lille Theo i juli i år og skal tilbringe sin første jul sammen med ham. Hun gleder seg til å se hvordan han opplever julen for første gang. – Jeg vet ikke hvor mye han vil huske av det, men det er en første gang for alt. Det blir ganske morsomt. I tillegg er det kjekt å få oppleve det sammen med familien, sier 32-åringen.

8

JULEHANDEL I SISTE LITEN Når det gjelder julehandelen har hun de siste årene spilt mesterskap i desember, derfor har Herrem handlet julegavene rett før jul. Ifølge Herrem burde hun gjort det i forkant, men det er også en travel tid for henne. Dessuten liker hun å komme i julestemning etter mesterskapet. – Det er på Kvadrat jeg tar den siste innspurten før jul. Jeg er alltid sent ute, sier hun.

JULEHANDEL PÅ KVADRAT Hun husker spesielt godt julen i 2009, da hun hadde spilt mester-


K VA D R AT

Vi er konkurransemennesker hele gjengen, utenom moren min som ender opp som megler

skap i Kina og flyet ble forsinket. Flyet deres landet ikke før lille julaften, og Herrem hadde ikke handlet inn noen gaver på forhånd. – Jeg hadde tenkt å handle gavene da jeg kom hjem fra Kina, men plutselig fikk jeg dårlig tid. Derfor reiste jeg til Kvadrat og handlet gaver til hele gjengen. Her er alt på samme plass. I tillegg er det stort, men ikke for stort, sier Herrem.

GAVER OG ØNSKELISTE Den gaven hun ønsker seg mest i år er et polaroid kamera, slik at

hun kan ta bilder og skrive dem ut med en gang. Samtidig synes hun det er kjekt å få klær og sko. – Jeg pleier som regel å plukke ut gavene selv. Mor og de synes det er vanskelig å vite hva jeg vil ha, så da pleier jeg bare å si det. Dermed er det ikke så mange overraskelser som ligger under treet, sier hun.

EN ROBOTHUND Gaven hun husker best fra barndommen er en robothund i bånd, som hun kunne styre frem og tilbake. Det synes hun var ganske gøy.

9

– Ellers har jeg fått mange bra gaver oppover. Steffen er flink til å finne gaver til meg, sier hun.

NAVN: Camilla Herrem ALDER: 32 BOSTED: Sola SIVILSTATUS: Gift med Steffen Stegavik og mor til Theo. YRKE: Håndballspiller for Sola HK og idrettslærer på Sola vgs.


K VA D R AT

Festantrekk til henne Foto: Henrik Lindal

04 01

02

03 07

07 05 06

08

10

09

11

01 Silkebluse Hallhuber 1299,- 02 Savannah øredobber Georg Jensen 6900,- 03 Jakke fra Samsøe Samsøe Stitch 2499,04 Savannah ring Georg Jensen 8750,- 05 Skjørt av imitert skinn ONLY 379,95 06 Veske fra Clutch 4 Africa Stitch 699,- 07 Kjole, Floyd b.young 799,95 08 Savannah armring Georg Jensen 18 300,- 09 Suade bow pump Bianco 999,95 10 Topp, finnes i flere farger Hallhuber 499,- 11 Veske fra By Malene Birger Mrs Capone 3000,-

10


K VA D R AT

Veske fra By Malene Birger Mrs Capone 3000,Klokke fra Nick Cabana Aseco 1595,Byredo gypsy water Koch parfymeri fra 1100,Boots fra Anine Bring Stevie Geddon female 4600,Smykke fra Beautyful world Bjørklund fra 1599,-

11


K VA D R AT

Maggie BH CHANGE 699,Maggie truse CHANGE 369,-

Foto: Change

12


K VA D R AT

01

Pleiende gaver Foto: Henrik Lindal

02

03

04

06

08

09

For glød!

For fukt!

Beroligende!

07

ANBEFALES! Thermoflaske til kalde og varme drikker. Finnes i flere farger.

05

10

ALLTID ET VELDUFTENDE HJEM! Denne parfymesprederen fylles med din favoritt-duft og kan tidsinnstilles i en app på telefonen din. Smart!

01 BABOR Sea Creation, The Creme Makeup Art 3950,- 02 The Ritual of Dao, gavesett Rituals 325,- 03 Ashley & Co. håndkrem Fontana 179,- 04 Ashley & Co. Duftlys Fontana 269,- 05 Elisabeth Arden, Retinol Ceramide Capsels Night Serum, 30 kapsler Fredrik & Louisa 500,06 Ashley & Co. Hand & Body lotion og håndsåpe Fontana 269,- pr. stk. 07 BABOR SPA Relaxing peeling og Shaping håndkrem Makeup Art 360,-/240,- 08 Algae marine gel mask, matcha & aloe vera mask, goji & jojoba peeling mask Fredrik & Louisa 249,- pr. stk. 09 Swell drikkeflaske Fontana 449,- 10 The perfume genie gavesett Rituals 1295,-

13


K VA D R AT

Festantrekk til han Foto: Henrik Lindal

01

03

02

04

05

09 06

07

08

01 Frakk fra Martinique Studio Mann 2899,- 02 Bukse, Oscar Jacobsen Volt 1499,- 03 Hansker fra Ralph Lauren Geddon Male 1300,- 04 Sokker, Topeco Volt 99,- 05 Sko fra Dahlin Studio Mann 1699,- 06 Polo genser These Glory Days Volt 899,- 07 Skjerf fra Manzini Studio Mann 499,- 08 Klokke fra Hugo Boss Geddon Male 3998,- 09 Dressjakke, These Glory Days Volt 2499,-

14


K VA D R AT

Dressjakke, Tiger of Sweden Capone 3500,Dressbukse, Tiger of Sweden Capone 1800,Strikkegenser, Tiger of Sweden Capone 1200,Skjorte, Tiger of Sweden Capone 1000,-

Foto: Tiger of Sweden

15


Me

inn i kund ub b e n ekl

ld d e g

K VA D R AT

www.dayslikethis.no

16


K VA D R AT

01

02

03

04

Gaver som varmer Foto: Henrik Lindal

05

06

07

08

09

10

01 Lineur of Sweden Din Sko 499,- 02 Superfit tøffel til gutt Skoringen 299,- 03 Shephard herre Dna 699,- 04 Shephard dame Mani 650,05 Kanintøffel Din Sko 179,- 06 Lune tøfler Mani 699,- 07 Ponny tøfler til jente Eurosko 199,- 08 UGG tøfler til herre Shoe Gallery 1199,09 Face the winter, dame Dna 499,- 10 Gant herre Dna 799,-

17


K VA D R AT

Festantrekk til de små Foto: Henrik Lindal

01

03

04

02

06

05

08

09

07

10 11

14

13

12

15

01 Kjole Wheat Sørbø Barn 499,- 02 Hårbøyle Glitter 99,90 03 Skjorte name it 299,95 04 Pepper finsko til gutt Eurosko 299,05 Bomullsbukse name it 259,95 06 Sløyfe name it 79,95 07 Authentic finsko til jente Eurosko 399,- 08 Kjole Wheat Sørbø Barn 529,- 09 Håndveske, unicorn Glitter 139,- 10 Hårbøyler Glitter 99,90 11 Body med vest og sløyfe Newbie 179,- 12 Bukse med ruter Newbie 229,- 13 Smekke med sløyfe Newbie 59,90 14 Belte name it 99,95 15 Enfant tøfler Capone Kids 400,-

18


K VA D R AT

Foto: Newbie

19


K VA D R AT

Across Photo: Lilleba

DEILIGE PYSJER I BAMBUS FRA LILLEBA

GAVET

IPS

JULE

www.capone.no

U ND ER WO O D s tr. 36 - 41

499,-

U ND ER WO O D s tr. 36 - 41

U ND ER WO O D s tr. 4 0 - 4 6

599,-

499,-

MANI KVADRAT | skomani.no

20


K VA D R AT

01

02

03

04

Gaver til de søte små Foto: Henrik Lindal

05

06

07

08

09

10

01 LOL Surprise pute BR-Leker 129,- 02 Paw Patrol patruljebåt BR-Leker 899,- 03 G-stroller giraff med lomme Ringo 299,90 04 Lurabella dukke BR-Leker 999,- 05 LEGO City BR-Leker 1399,- 06 LEGO Star Wars Ringo 799,- 07 Laser X Long Range Blaster BR-Leker 699,- 08 Box Puzzle Capone Kids 449,- 09 Mirror Me, Activity Roller 6 mnd Ringo 249,- 10 LOL Surprise, Under Wraps, dukke Ringo 249,-

21


Qualities of the season

by

KVA DR AT

CAPONE & MRS CA PON E FLY T T E R SA M M E N ! NY BUTIKK VED SIDEN AV FONTANA - INNGANG E v/VINMONOPOLET Tiger of Sweden, Holzweiler,TomWood, Replay, Lois, Eton, Ganni, Arnie Says, Pia Tjelta, 2nd One, Fleicher Couture, Parajumpers 22 Scandinavian Edition, Johnny Love, Drole de Monsiuer, Morris, Les Deux,WoodWood, Arkk Copenhagen

Across Photo: Johnny Love, Geir Mogen

K VA D R AT


K VA D R AT

Gaver til ungdommen Foto: Henrik Lindal

01

02

03

04

05

09

07

06

08

10

13

12 11

14

01 Velur Adidas bukse Urban 499,- 02 Velur Adidas genser Urban 699,- 03 Flattop bukse Urban 499,- 04 Flattop genser Urban 399,- 05 Snowbord Burton Session 5899,- 06 Adidas hoodie Session 699,- 07 FILA hvit sneakers Dna 1199,- 08 Adidas, NMD_R1 GAPI 1499,- 09 The Hundreds hoodie Urban 999,- 10 Lue Carhart Session 249,- 11 Adidas sokker, lange Session 169,- 12 Bergans dunjakke G-MAX 1899,- 13 Boxer Session 199,- 14 Bag, Herschel Supply Company Urban 999,-

23


K VA D R AT

01

02

03

04

Gaver til gameren Foto: Produsentene

05

07

06

08

09

01 Nintendo Switch – Pokémon: Let’s Go, Pikachu – Limited Edition Platekompaniet 4390,- 02 Fortnite POP Gamestop 299,03 Super Mario Light Gamestop 199,90 04 HyperX Cloud Stinger - Gaming Headset Platekompaniet 499,- 05 Nintendo Switch håndkontrollere Platekompaniet 399,- pr. stk 06 PlayStation Classic (released 03.12.18) Gamestop 1190,- 07 Fortnite Monopoly Gamestop 299,90 08 FIFA t-skjorte Gamestop 299,90 09 Fingerlings (assorted) Gamestop 299,90

24


K VA D R AT

MERRY CHRISTMAS

Nyhet!

Skiny Basic C ActiveWool, stilrent ullsett for dame og herre. Stillongs 749, Genser 749. Se hele vårt utvalg av Skiny på dick-daisy.no

Skiny T-skjorte 599

Skiny Singlet 399

Skiny Stillongs 749

Dick&Daisy 2 etasje, inngang E • telefon 51 96 03 14 • kvadrat@dick-daisy.no 25

Skiny Shorts 249

dickanddaisy


K VA D R AT

Elgpølse/akevittpølse Amundsen Spesial 119,- per stk. Rødkål, kanel og stjerneanis fra Obs! Iittala teema 0,3 grå melert krus Kitchn 179,Skjærebrett 32 x 15 cm Kitchn 99,Grønnsakskniv fra Global (9 cm) Kitchn 599,Sennep m/honning + rosmarin Amundsen Spesial 99,Onion Chutney Amundsen Spesial 99,-

26


K VA D R AT

01

02

04

03

06

05

07

08

Gaver til kokken Foto: Henrik Lindal

09

10

11

01 Trefjøl og brødkniv Nagano Christiania Glasmagasin 389,-/299,- 02 Lindt sjokolader Dropsen 54,90 pr. hg. 03 Kinto kopp og kaffebrygger Amundsen Spesial 179,-/389,- 04 Grytekluter i plast Christiania Glasmagasin 229,- 05 Le Creuset sausegryte Christiania Glasmagasin 1399,- 06 Oljekanne, skål og skje Oliviers & Co. 339,-/99,-/39,- 07 Eplemost 0,5l Amundsen Spesial 69,- 08 Balsamico eddik og olivenolje extra virgin Oliviers & Co. 199,-/429,- 09 SMEG sitruspresse Kithn’n 1595,-, Sitrusfrukter fra Obs! 10 OBH Nordica, kaffekvern Kithn’n 699,11 Sitrusmarmelade og hylleblomstgelé Kanelsnurren 89,- pr. stk.

27


K VA D R AT

Stjal morens mintkaker pĂĽ loftet

28


K VA D R AT

Lenge før julaften laget moren til kjendiskokk Kjartan Skjelde mintkaker som familien skulle kose seg med til jul. Disse lå ikke i urørt på loftet, innrømmer Skjelde. – Når mintkakene lå på loftet var det enkelt å få smakt på dem uten at noen merket det, sier kjendiskokk Kjartan Skjelde og smiler.

SVINEKOTELETTER PÅ JULAFTEN Hans foreldre og besteforeldre har alltid laget mat og bygget opp stemningen i forkant av julehøytiden. Han husker ennå hvor godt svinekotelettene til mormoren smakte på julaften. De hadde en helt spesiell karamellskorpe og var perfekt stekte. Til kotelettene laget hun en sjysaus som trakk inn i de melne potetene. Som tilbehør serverte hun rødbeter, biter av eple og surkål. – Jeg husker ennå de gode smakene fra kotelettene, sier Skjelde. – Hvorfor hadde dere svinekoteletter på julaften? – Besteforeldrene mine hadde lam på gården, og de spiste derfor mye lammekjøtt til vanlig. Grisen var mer eksklusiv.

SVIGERMOR LAGER PINNEKJØTTET Tradisjonene i dag er annerledes. Det ene året er han hos søsteren sin i Ål og det andre året er han hos svigerforeldre på Eiganes. Da er det pinnekjøtt og ribbe som står på menyen.

– Det er noe med måltidet i julehøytider som er utrolig fint. Derfor prøver jeg alltid å spare meg fra å spise ribbe og pinnekjøtt før jul, sier kjendiskokken. På gården til søsteren i Hallingdal er det Skjelde som lager ribba på bålet, mens hos svigerforeldrene er det svigermor som lager pinnekjøttet. – Svigermor lager et godt pinnekjøtt, så det skal hun få fortsette med, sier han.

KOSER SEG MED JULEFROKOSTEN På lille julaften spiser familien alltid hummer. Det er den eneste gangen i året han spiser dette på grunn av den lave hummerbestanden. Dersom det er mer igjen, lager han en hummersuppe til 2. juledag. 1. juledag har de en lang julefrokost med masse godt pålegg, der alle hjelper til med matlagingen. Selv lager han gjerne retter av julematrestene. I fjor laget han for eksempel pålegg av pinnekjøtt. – Vi sitter lenge og koser oss. Det er nesten en seremoni over det, sier Skjelde.

LAGER NYE RETTER AV RESTENE Hans beste tips til en vellykket julefrokost er å lage en del i for-

29

kant, samtidig som man kan bruke rester fra julematen. – Jo, mer man gjør i forkant, jo bedre er det. Lag for eksempel opp et eplesyltetøy og ta med på julefrokosten. Det er kjempe smart, avslutter Kjelde. TEKST Maren Ege Tjoflåt FOTO Arne Bru Haug

Kjartan Skjelde lager gjerne nye retter av julematrestene.


K VA D R AT

Varm opp røykespon i en stekepanne og tenn på med en lighter.

Kjartan Skjeldes julefrokost LETTRØKT ØRRET 1 side benfri ørret (ca 1 kg) Salt Sukker 1 potte kjørvel 1 bunt dill 1 potte oxalis 30 g hel pepperrot 100 g røykspon

Gni fiskefileten inn med salt og sukker. La den ligge ute i romtemperatur i cirka 20 minutter. I denne prosessen bruker jeg en røykeboks som kan kjøpes i jernhandelen. Varm opp røykspon i en stekepanne og tenn på med en lighter (det kan være en fordel å gjøre denne prosessen ute). Legg så fiskefileten på risten, slukk flammene med et lokk og ha den brente sponen i røykboksen. Legg i risten med fiskefileten og ha på lokket. Jo lenger du har fisken i boksen, jo mer røyksmak får du. Cirka 30 minutter er fint.

EGGERØRE MED NØTTESMØR OG EDDIK Nøttesmør: 150 saltet smør 3 ss eddik 1 ss gressløk, finhakket 8 egg 1 dl fløte Salt og pepper 1 ss smør

Smelt 150 gram smør i en liten kjele og kok det til det har fått en nøtteaktig farge og tilsett eddik. Anrett smøret over eggerøren rett før servering. Og dryss over med gressløk. Pisk sammen egg og fløte, og smak til med salt og pepper. Smelt smøret i en stekepanne på lav temperatur og ha i eggemiksen. Rør under hele prosessen. Eggerøren er klar når eggene begynner å tykne. Det er viktig at den ikke blir for tørr.

Anrett urter og revet pepperrot ved servering. Og skjør fileten i tynne skiver. 30

KNEKKEBRØD 50 g sammalt spelt 220 g fint spelt 1 ss linfrø 2 ss solsikkefrø 3 ss gresskarfrø 2 dl helmelk Salt

Sett stekeovnen på 180 grader. Samle ingrediensene til en jevn masse. Kjevle ut tynt. Stek i 6-8 minutter. Ta ut platen og del opp i stykker med kniv. Stek videre i 4 minutter. Oppbevar i en lufttett boks.


K VA D R AT

SYLTEDE RØDBETER

EPLEKOMPOTT

400 g rødbeter Vann, salt 1 dl honning 2 dl epleeddik 3 dl eplesaft 1 dl vann

2 epler, skrelte i terninger 2 ss sukker ½ dl eple eddik 1 dl vann 2 ss smør

Kok rødbetene i saltet vann i cirka 30 minutter. Ta skallet av og del dem i grove biter. Kok opp honning, epleeddik, eplesaft, vann og honning. Kok rødbetene i syltelaken på svak varme i 50 minutter, til de er møre.

Karamelliser sukkeret, ha på epleterningene. Tilsett eddik, vann og smør, la det koke til vesken har fordampet og at konsistensen er kompottlignende og smak til med salt. Til ribbepålegg smaker det ekstra godt med syltede rødbeter og eplekompott.

31


K VA D R AT

RIBBEPÅLEGG 1 ½-2 kg tynnribbe med svor Salt Sort pepper 2 løk i grove biter 2 laurbærblad 2 gulrøtter i grove biter 200 g grovsalt 2 hele hvitløk 200 g saltet smør 4 ss finhakket, fersk estragon

Skjær av svoren på ribben (spar på svoren, den skal stekes for seg selv). Gni ribben inn med salt og pepper. La den ligge på kjøl over natten. Kok ribben sammen med løk, laurbærblad og gulerøtter til den er mør, cirka 2-3 timer. Ta ribben ut av vannet og la den dampe av på et brett i cirka 20 minutter. Ha grovsalt i en ildfast form og legg hvitløken oppå. Bak i ovnen på 180 grader til løken er mør, cirka 15 minutter. Avkjøl. Smelt smøret og kok det til det blir nøttebrunt. Skjær av bunnen på hvitløken og press ut innmaten, ha den i smøret. Mos ribbekjøttet godt i en bolle og tilsett smøret med hvitløk og fersk estragon. Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Ha miksen i en brødform under press og ha den i kjøleskapet.

GRYTEBRØD

STEKT SVOR

25 g gjær 6 dl lunkent vann 400 g sammalt speltmel 350 g fint speltmel 100 g speltflak 3 ss honning 3-4 klyper salt 2 ss olivenolje

1 stk svor fra tynnribben Salt Vann

Løs gjæren opp i vannet. Bland i alt det andre, helst for hånd eller med tresleiv. Elt deigen i cirka 1-2 minutter. Dekk deigen med et klede og la den heve minst 3 timer, gjerne over natten på kjøkkenbenken. Ta ut deigen på et melet underlag. Vend inn litt mer mel og elt den til den er elastisk. Etterhev i 1 time. Varm stekeovnen til 250 grader mens deigen etterheves. Sett inn bakergryten til forvarming i minst 10 minutter. Flytt deigemnet over i den forvarmede gryten. Stek brødet under lokk i 35 minutter. Fjern lokket og stek i ytterlige 15 minutter. Avkjøles på rist.

32

Ren-skjær svoren for kjøtt slik at det bare er fett og svor igjen. Kok den mør i saltet vann i cirka 1 time. Avkjøl og skjær i strimler. Ha strimlene på en rist og stek dem på 180 grader til de er sprø i cirka 30 minutter. Drypp på et tørkepapir og tilsett eventuelt litt fin salt!

Stekt ribbesvor er knasende godt over ribbepålegget.


K VA D R AT

SATENGSENGESETT

princessbutikken.no

50

140x200 cm / 140x220 cm

%

Kan ikke kombineres med andre tilbud. Gjelder ikke Shimogo. Gjelder t.o.m. 23.12.

DUNPUTER

ULLPLEDD

50

50 50x70 cm

%

%

Kan ikke kombineres med andre tilbud Gjelder ikke Embrace. Gjelder t.o.m. 07.12.

Kan ikke kombineres med andre tilbud Gjelder t.o.m. 23.12.

33


K VA D R AT

01

02

03

04

Glass til alle anledninger Foto: Henrik Lindal

05

06

07

08

09

10

01 Vinkaraffel fra Ittala Brødrene Pedersen 1159,- 02 Snaps glass fra Ittala 2pkn. Brødrene Pedersen 309,- 03 Wiskeyglass med stein, Sagaform, 2 pkn. Kitch’n 199,- 04 Gin & Apperol glass 4 pkn., Modern House Kitch’n 299,- 05 Vannglass HM Home 49,90 06 Krystallglass! Champagneglass 6 pkn. Feel 499,- 07 Krystallglass! Vinglass 6 pkn. Feel 499,- 08 Cognac glass fra Norman Copenhagen 2 pkn. Brødrene Pedersen 375,- 09 Coctailglass Kremmerhuset 69,- 10 Vinglass HM Home 69,90

34


K VA D R AT

Stetteglass Bolia.com 170,- pr. stk. Linservietter, 4 pkn. Bolia.com 629,Gullfarget bestikk Kremmerhuset 129,Stjernelysestake KID 59,90 Stearinlys Feel 10,- pr. stk Asjett i to størrellser H&M Home 139,- pr. stk. Metallskül H&M Home 69,90 LAKRIDS, Sjokoladekuler 530 g Dropsen 229,-

35


K VA D R AT

Skap en god stemning med Wik & Walsøe juleservise fra Brødrene Pedersen. Aida Raw gullbestikk finner du på Kitch’n, blomstene er fra Floriss og lysestaker i eik fra Tilbords. 36


K VA D R AT

Julens

Disse søte Hadeland fluesoppene finner du på Christiania glasmagasin.

fineste bord

I julehøytiden sitter man lenge rundt bordet og hygger seg sammen med venner og familie. Da er det ekstra trivelig å skape en god atmosfære med et nydelig dekket julebord.

Dersom du skal være vertinne på lille julaften, julaften eller andre juledager, er det hyggelig å dekke et bord med skikkelig julestemning. For Åshild Skjæveland og Cathrine Sandgren Østrem på Brødrene Pedersen handler alt om å skape sin egen personlige stil. – Man må ha ting på bordet som skaper glede. Det er de små detaljene som gjør forskjellen. Det skal være personlig og man skal være stolt av det man gjør, sier avdelingsleder på Brødrene Pedersen Kvadrat, Cathrine Sandgren Østrem.

KOMBINER MED NOE NYTT Ifølge Sandgren Østrem skal man begynne med de grunnleggende og enkle gjenstandene på bordet, som servise, glass og bestikk. Deretter setter man pynten på plass etterpå, som blomster, servietter, lys, bordkort osv. – Det er kun fantasien som setter grenser. Alle har sin egen stil og smak. Du kan bruke det du har fra før og kombinere med noe nytt, sier dekoratør på Brødrene Pedersen, Åshild Skjæveland.

SOFISTIKERT OG GLAMORØST Ifølge Skjæveland er det en mer sofistikert og glamorøs stil som preger motebilde denne julen. Mens det tidligere var brun med en kombinasjon av flere farger, er trenden nå mer elegant. Materialene preges av velur og messing,

37

sammen med varme farger. – Det er viktig for oss å holde på tradisjonene, derfor er grønn og rød fortsatt med oss som en base. Stilen er likevel ikke amerikansk. Vi liker å ha det enkelt, sier dekoratøren.

MINDRE HVITT OG SØLV Selv om stilen fortsatt er enkel, går trenden mer og mer bort fra hvit og stål, ifølge Skjæveland. Samtidig vil det ta litt tid før folk kaster seg på den nye trenden. – Nå skal vi ha det koseligere med varmere farger, sier hun. TEKST Maren Ege Tjoflåt FOTO Henrik Lindal

Det er detaljene som setter prikken over i-en. Husene med lys finner du på Kremmerhuset, julesokkene i velur hos Brødrene Pedersen og dompapene i glass hos Christiania glasmagasin.


K VA D R AT

Det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan pynte trĂŚrne med.

38


K VA D R AT

Klipp gipsen i biter på cirka 20 cm. Legg en og en gipsbit rundt pappkjeglen slik den blir dekket helt rundt.

Lag julegavene selv Å lage julegavene selv er morsomt og kjekt å gi bort. Her er en oppskrift på et enkelt og dekorativt juletre av gips. DU TRENGER: 1 kjegle i papp 1 pakke med gips 1 tom isboks eller liknende. Vann Saks Pensel Maling, glitter og/eller sprayboks.

SLIK GJØR DU: 1. Det første du må gjøre er å klippe gipsen i biter på rundt 20 cm. 2. Dypp gipsen i en isboks med vann. Du kan også bruke andre skåler. Den blir uansett ren etter bruk. 3. Deretter surrer du en og en gipsbit rundt kjeglen til den er dekket helt rundt. Her trenger du ikke å legge gipsen helt rett. Det er bare fint om den får en ruglete tekstur. 4. Før du setter i gang med dekoreringen av juletreet, må det tørke. Tørketiden vil avhenge av hvor mye gips man legger på og hvilken temperatur den oppbevares i. Dersom gipsen står varmt, tørker den raskere. Tørketiden kan ta alt fra en time til over natten. 5. Når det gjelder dekor så kan man enten male eller spraye farge juletreet. Du kan også bruke glitter eller feste en lyslenke rundt stammen. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Lykke til! KILDE Kreaktiv Kvadrat TEKST Maren Ege Tjoflåt FOTO Henrik Lindal

39


K VA D R AT

01

02

03

04

Gaver til hjemmet Foto: Henrik Lindal

05

06

07

08

09

10

01 Pute William Princess 299,90 02 Pledd William Princess 699,- 03 Papirstjerner i to størrelser Christiania Belysning 39,-/49,04 Holmegaards Primula vase Tilbords 549,- 05 Lysklokke Christiania Belysning 349,- 06 Pute vintermotiv Feel 349,07 Lyslykt med kubbelys KID 449,90/39,90 08 Pute velour Feel 299,- 09 Globus Feel 349,- 10 Ballerina liten 17 cm, ballerina mellom 21 cm Mestergrønn 120,-/150,-

40 40


K VA D R AT

Kähler vase, Kabell Tilbords 499,Julestjerne Georg Jensen 549,Tre, Skagerak Spruce Brødrene Pedersen 119,-/129,Julekuler Kremmerhuset 39,- pr. stk. Lyslykt Kremmerhuset 79,-

41


K VA D R AT

Gaver som gjør inntrykk JULENS STORE HIT!!

Foto: Henrik Lindal

Snøsøsteren av Maja Lunde Norli 399,-

Roman - Leksikon om Lys og Mørke Simon Stranger Norli 379,-

Roman - En sjøens helt Ark 349,-

Krim - En grav for to, Anne Holt Norli 399,-

Roman – Søsterklokkene Lars Mytting Norli 399,-

Bilvaskeboka Norli 349,-

Borgerlønn, Ideen som endrer Spillet, Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal Norli 379,-

Mysteriet Birgitte Tengs, Per Asle Rustad Norli 299,-

Anbefalt Krim – Motiv X Stefan Ahnhem Norli 399,Krim - Det innerste rommet, Jørn Lier Horst Norli 399,-

Roman – Eleanor Oliphant har det helt fint, Gail Honeyman Norli 379,-

42


K VA D R AT

LOKAL FORFATTER

Bra godt Ark 399,-

Kjempegodt Ark 349,Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem, Frank Tønnesen Norli 349,-

Jorids julestrikk Ark 399,-

LOKAL FORFATTER

Pondus Norli 349,Winterkrigen, Janne S. Drangsholt Norli 349,-

Lunch Norli 349,-

TILBUD Svibler

Julestjerne

Amaryllis

7 99,- 2 99,- 2 99,FOR

1 FOR 19,-

FOR

FOR

1 FOR 69,-

1 FOR 59,-

Floriss Kvadrat

51 96 04 35 • floriss.no

43


K VA D R AT

Myke, lekre, pakker til Jul

sorbo.no 44

SØRBØ KVADRAT, Inng. C, 2.etasje

t: 468 97 730

-

SØRBØ STAVANGER, Østervåg 10

t: 902 80 412


K VA D R AT

01

02

03

05

06

04

Morsomme gaver Foto: Henrik Lindal / Produsentene 07

08

09

10

01 Date night for oldies Norli 59,- 02 Dørmatte Feel 199,- 03 Telt til dyr Upstairs 297,20 04 Squeeze Mr President stressball Teknikkmagasinet 59,90 05 Julegenser Rustad 199,- 06 Lykketegning krus Feel 199,- 07 Flamingo Rustad 199,- 08 Enhjørning lampe Teknikkmagasinet 169,90 09 Værstasjon Clas Ohlson 1198,- 10 Lip Twister brettspill Teknikkmagasinet 299,99

45


K VA D R AT

MERRY CHRISTMAS

Grater than A, Curve Wool TS LS Crew 699. 100% bionedbrytbare basics for mann og dame. Sjekk ut kolleksjonen på dick-daisy.no

Base Boxer 279

Base Wool Boxer 499

Base Logo Tee 499

Dick&Daisy 2 etasje, inngang E • telefon 51 96 03 14 • kvadrat@dick-daisy.no 46

Curve Wool Tee Crew 699

dickanddaisy


K VA D R AT

01

02

03

05

Sporty gaver Foto: Henrik Lindal 04

06

07

08

09

10

11

12

01 Burton Grom Boa Snowboard sko til barn, 1499,-, Burton Showbord til barn, 1999,- Session 02 Okley fall line with prizm, slalombriller G-MAX 1979,- 03 Mammut Sovepose G-MAX 1599,- 04 Gregory Sula sekk 28 l G-MAX 1099,- 05 Pulsklokke, Fitbit Charge 5 G-MAX 1499,06 Fleece, finnes i flere farger Stormberg 299,- 07 Ullvang ullsokker MX Sport 99,- 08 Anorak til barn Stormberg 599,- 09 Ullgenser med elgmotiv til barn Stormberg 299,- 10 HaglÜfs dunjakke G-MAX 2199,- 11 Camp-a-box, drikkeflaske, Wildo MX Sport 239,-/99,- 12 Superundertøy, finnes i flere farger Stormberg topp 299,- bukse 199,-

47


K VA D R AT

Get moving! It’s party time.

Upright Duffelbag 55cm kr 1099,S`Cure DLX koffert m/4 hjul 75cm, kr 2499,Finnes i flere fine farger og modeller.

Katharinasiden 48


K VA D R AT

02

Finnes i flere størrelser

01

Kjekk til regntøy/ skittentøy/ sorteringsbag

BEST I TEST!

03

04

Gaver til reisen Foto: Henrik Lindal

05

06

07

Plass til pass, bankkort, reisepapirer m.m.

LEI AV Å BETALE OVERVEKT? Ta med bagasjevekt

08

09

TÅLER REGN!

Myk og deilig, og tar veldig liten plass!

10

01 Sony trådløse around ear hodetelefoner m/støyreduksjon Elkjøp Phonehouse 2990,- 02 Epic trillekoffert 40 l, håndbagasje Happy Bag 1799,03 Eagle creek Pack-it-cube Katharina 380,- 04 Rains Weekendbag Katharina 699,- 05 Don Donna magetaske i skinn Morris 1299,06 Eagle creek reise-etui med RAD Blocker Katharina 400,- 07 Samsonite bagasjevekt Katharina 99,- 08 Drømmereiser, Lonely Planet Norli 299,- 09 Eagle creek nakkepute, oppblåsbar Katharina 350,- 10 Rains magetaske Morris 499,-

49


K VA D R AT

Masai er dansk design i vakre mønstre

Sandnes, Kvadrat Kjøpesenter, 948 39 450 www.masai.net

Kjole 1149 Skjerf 299

Pavé Diamanten vi egentlig ønsker oss til jul Den utsøkte kvaliteten og det rålekre designet gjør Pavé til alle kvinners drøm, og er den perfekte julegaven til deg selv eller partneren! Den silkemyke rabbitvibratoren Pavé Marilyn er formet for å treffe både g-punktet og klitoris samtidig. Den elegante Pavé Grace er klitorisvibratoren som sitter perfekt i hånden og sender pirrende vibrasjoner rett mot nytelsesknappen. Begge vibratorene fra Pavé er vanntette. Enten du ser for deg et dampende boblebad med en partner eller ønsker litt egentid i dusjen, kan du se fram til mange gode stunder med ditt nye leketøy. Årets julegave finner du i vår butikk på Kvadrat kjøpesenter, eller kondomeriet.no.

50


K VA D R AT

LAURA MERCIER PRET-A-POWDER

Sett med Laura Merciers berømte Translucent settingpudder og pudderpuff.

450,-

BYREDO PARFUMS

De populære BYREDO-parfymene finner kun hos Koch Parfymeri!

ORIBE DRY STYLING COLLECTION

Få volumiøst hår med dette settet med Oribes bestselger Dry Texturizing Spray i stor og liten størrelse, og Gold Lust Dry Shampoo. Verdi: 820,-

A BEAUTIFUL CHRISTMAS

499,-

#kochsiden1896

MOLTON BROWN HAND DUO

Lekkert gavesett med velduftende håndsåpe og håndlotion i duften Gingerlily. Verdi: 440,-

380,-

ESTEE LAUDER SUPREME+ SETT

Hudpleiesett for alle hudtyper med dagkrem, øyekrem, serum og rens. Verdi: 1.620,-

975,-

ESTEE LAUDER

Mascarasett med best-i-test Sumptuous Extreme Mascara, øyenskyggepalett og kajal. Verdi: 440,-

310,-

ELIXIR JULETILBUD

Sett med Gentle Cleanser og Niactil 30 ml. Verdi: 750,-

629,-

TOM FORD FUCKING FABULOUS

DIPTYQUE CHRISTMAS COLLECTION 2018

Årets mest omtalte parfyme finner du kun hos Koch Parfymeri. NYHET! Nå finner du hele Private Blend duftkolleksjonen eksklusivt hos oss!

Årets julekolleksjon fra Diptyque har ankommet! Velduftende julelys og eksklusive gavesett finner du kun hos oss! fra 290,-

KOCH 1896

parfymeri og 51 hudpleieklinikk

www.kochparfymeri.no Instagram: @kochparfymeri.no


K VA D R AT

Genser

499,-

Genser

699,-

Kvadrat

52


K VA D R AT

Drøm deg bort med Happy Sammies Samsonites nye kolleksjon av søte og myke kofferter, vesker og sekker formet som en rekke søte dyr; Rabbit Rosie, Fox William og Kitty Cat, holder barna med selskap når de er på reise, skal på skolen eller i barnehagen.

Fox William Happy Sammies upright 45 cm kr 999,-

Fox William Happy Sammies sekk kr 399,Rabbit Rosie Happy Sammies veske kr 199,-

Katharinasiden

Happy Sammies Serier med søte dyr Hos KATHARINA får du hele serien til Rabbit Rosie, Fox William og Kitty Cat. som vist over. Upright 45 cm kr 999,- Skoleveske kr 449,- sekk kr 399,- liten veske kr 199,-

53


K VA D R AT

ÅRETS JULEGAVE Gavekortet kan brukes i alle* butikker og spisesteder på Kvadrat. I tillegg til i 5000 butikker på nesten 100 andre kjøpesenter og 60 Thon hoteller i Norge. *unntak er Vinmonopolet og Bolia.com

HVOR FÅR DU KJØPT GAVEKORTET? Dittgavekort kan enkelt kjøpes i en av våre gavekortautomater eller i Informasjonen ved inngang C. Du finner automater v/Informasjonen, v/Vita, v/Platekompaniet og v/Til bords. Bedriftskunder kan få tilsendt faktura – send bestilling til informasjon.kvadrat@olavthon.no

54


K VA D R AT

Butikkoversikt ANDRE BUTIKKER Det gode Brygg Embla Bunader Floriss Japan Photo Kreaktiv Nille Vinmonopolet Dropsen Enklere Liv Interoptik Kondomeriet Mester Grønn Normal APOTEK Apotek 1 Vitusapotek Boots Apotek BARNEKLÆR Capone Kids H&M Namt it Sørbø Barn Cubus Lindex Kids Newbie WOW BOKHANDEL Ark Bokhandel Norli Boklageret CAFÉ OG SERVERING Adams Coffee Burger King Cucina Italia Funky Frozen Yoghurt Jai Hind – Indian Cousine Kanelsnurren McDonald’s Pizzabakeren Starbucks Street Burger Yummy Time Big Bite Canina Mexicana Espresso House Fuel Kiosk Grab & Go Joe & The Juice Matværket Mövenpick isbar Sabi Sushi

Steam Kaffebar SunKyss DAGLIGVARE Amundsen Spesial Helgø Meny Nespresso Oliviers & Co. Sunkost Cahn Van (asiatisk) Life Obs Pasagard Internasjonal Mat HUD/HÅR/VELVÆRE BeWell Klinikken Fredrik & Louisa Kicks/Mac Makeup Art Nikita Hair Sayso VITA Cutters Hair & There Koch parfymeri og hudpleiesalong Modern Design Rituals The Body Shop HUS OG HJEM Bolia.com Christiania Belysning Clas Ohlson Feel H&M Home Kitch’n Kremmerhuset Princess Til bords Brødrene Pedersen Christiania Glasmagasin Dyrego Georg Jensen Kid Interiør Kjell & Company Lampehuset Rusta Upstairs

Claire Days like this Dick & Daisy Dressmann XL Geddon Female Gerry Weber H&M Levi’s Store Masai Mrs. Capone Solid Stitch Studio Mote PM Vero Moda/Jack & Jones Volt Magasin WOW Bik Bok Brandstad Change Cubus Deguy Dressmann Fontana Geddon Male Gina Tricot Hallhuber Lindex Match ONLY Session Sørbø Undertøy Studio Mann Urban Victory One Wagner Zizzi MUSIKK, SPILL OG ELEKTRONIKK 4Sound Kvadrat GameStop Phoneklinikken Teknikmagasinet Telia Elkjøp Phonehouse NetonNet Platekompaniet Telenorbutikken Tell

KLÆR OG MOTE

OPTIKER

b.young Boys of Europe Capone Carlings (sør) Carlings (nord)

Brilleland Specsavers Interoptik

FOR MER INFORMASJON OM BUTIKKENE OG KARTHENVISNING PÅ SENTERET, SE KVADRAT.NO 55

SERVICEBEDRIFTER Lillians systue Xpressrenseriet Turistinformasjonen SKOBUTIKKER Bianco Dna Gapi Shoe Gallery Din Sko Eurosko MANI Skoringen SMYKKER, UR OG ACCESSORIES Aseco Gull & Sølv Bjørklund (sør) Bjørklund (nord) Glitter CMYK Gullfunn SPORT OG LEKER BR Leker MX Sport Stormberg G-MAX Ringo VESKER OG REISEEFFEKTER Happy Bag Morris Katharina


K VA D R AT

ÅPNINGSTIDER PÅ KVADRAT I JULEN FREDAG 23.NOVEMBER:

MATBUTIKKENE HAR ÅPENT:

Black Friday

HELGØ MENY

kl. 07-24

Hverdager kl. 7-22 Lørdager kl. 8-19 Søndager følger senterets åpningstider Julaften kl. 7-13 Nyttårsaften kl. 7-15

FRA LØRDAG 24.NOVEMBER:

HVERDAGER LØRDAGER SØNDAGER*

KL. 10-22 KL. 10-19 KL. 14-19

*Gjelder 9., 16. og 23. desember.

OBS

Nattåpent 20.12 kl. 10-24 Julaften kl. 10-13 1. og 2.juledag stengt

Hverdager kl. 9-22 Lørdager kl. 9-19 Søndager følger senterets åpningstider Julaften kl. 9-14 Nyttårsaften kl. 9-15

ROMJUL:

Hverdager Lørdag Nyttårsaften

kl. 10-20 kl. 10-18 kl. 10-15

En komplett oversikt over åpningstider i våre butikker finner du på KVADRAT.NO 56

Kvadrat julemagasin 2018  

I årets julemagasin får du 180 gavetips, samt mange spennende reportasjer om blant annet håndballstjernen Camilla Herrem og mesterkokken Kja...

Kvadrat julemagasin 2018  

I årets julemagasin får du 180 gavetips, samt mange spennende reportasjer om blant annet håndballstjernen Camilla Herrem og mesterkokken Kja...