__MAIN_TEXT__

Page 1

200 gavetips

36 år med jul på Kvadrat

Sesongens fineste festantrekk

Ukomplisert og sunn mat

‘Gjør det selv’oppskrifter


2 | Kvadrat Julen 2020

H n o t o g l n i d i x ays e L AT TH E

LA K E HOUSE

LEXINGTON CONCEPT STORE Kvadrat, Gamle Stokkav.1, 4313 Sandnes, Norway. Tel: (+47) 51 59 80 00


Kvadrat Julen 2020 | 3

Unicorn Lily Happy Sammies sekk kr 399,-

ECO Laget av 100% resirkulerbart PETmateriale

Fox William Happy Sammies sekk kr 399,-

Duck Dodie Happy Sammies Eco Koffert med 2 hjul 45 cm, 1.9 kg kr 999,Pennal/toalettveske kr 199,Sekk kr 399,-

Dream Rider Koffert med 4 hjul Kr 699,-

Disney sekk kr 399,-

Happy Sammies Serier med søte dyr – perfekt julegave! Hos KATHARINA får du hele serien til dyrene Duck Dodie, Fox William, Unicorn Lily og Raccoon Remy. Upright koffert 45cm m/to hjul kr 999,sekk kr 399,- og pennal/toalettveske kr 199,Katharinasiden


4 | Kvadrat Julen 2020

Gaver som sikrer en glad jul. Apple-ekspertene på Kvadrat har gavene som står øverst på ønskelisten.

Tell - Kvadrat | T 993 16 000 | www.tellit.no Alt av Apple. Eksperthjelp inkludert.


Kvadrat Julen 2020 | 5

Innhold 08 Jul i 36 år Husker du julen på Kvadrat før i tiden? Vi mimrer om de store juleøyeblikkene gjennom 36 år.

MARKEDSSJEF/REDAKTØR

Sonja Kvalvaag, Kvadrat sonja.kvalvaag@olavthon.no GRAFISK DESIGN

12

Skarp reklamebyrå TRYKK

Stor gaveguide

Ålgård Offset AS COVER

Fotograf: Henrik Lindal PRODUKTFOTO

Fotograf: Henrik Lindal For produktinfo, se side 31

200 gavetips

Mangler du gode ideer til årets gaver? Vi har plukket 200 gavetips til en hver smak.

13 Ukomplisert mat Maggi Gausel deler sine erfaringer og gir deg sunne og gode oppskrifter til jul.

17 Festmote Vi gir deg tips til flotte antrekk til festsesongen for han, henne og barna.

28 Hjemmelagde gaver Lag julegavene selv! Enkle oppskrifter fra Sandnes Garn. 36 år med jul på Kvadrat

Sesongens fineste festantrekk

Ukomplisert og sunn mat

‘Gjør det selv’oppskrifter

44 Julen 2020.

Lag julepynten selv

Med forbehold om trykkfeil, prisendring og utsolgte varer.

Lag dekorativ julepynt sammen med hele familien. Kjekke oppskrifter fra Kreaktiv.


6 | Kvadrat Julen 2020

Nytt & nyttig

Visste du at... ...Posten er tilbake? Dette er nå det lokale postpunktet for henting av pakker for alle beboere på Lura, men er selvsagt også åpent for alle kunder, som et vanlig Postkontor. ...du finner et flunkende nytt kundesenter ved Posten?

Informasjonens ansatte har “sort belte” i Kvadrat, og kan guide deg i riktig retning da de vet hvor alle våre butikker, servicetilbud og tjenester er lokalisert på senteret.

Maanesten

Nye butikker  Sport Outlet  Jernia  Fun Center  Tattoo – Skin Fuel Empire  Ivan Frisør & Barbershop  Maanesten  Zavanna  Lexington

 Chosen  Egon  Posten  Nytt Kundesenter  Isoteket  Sabrura  Sheakhy – ny herrebutikk

...vi tilbyr gratis hjemkjøring av varer under hele Black Week og i desember? ...flere av våre butikker tilbyr Klikk og hent? Se kvadrat.no ... vi har gratis utlån av oppbevaringsbokser i

nærheten av hovedinngang C og inngang ved Vinmonopolet? ... vi har et stort og flott ammerom i 2.etg ved Babycare og et lite i 1.etg. ved inngang C? ... vi har regionens største

Tattoo på Kvadrat Det er mange konsepter som er og har vært innom Kvadrat, men Tattoo-konsept har vi aldri hatt tidligere. Tattoo Skin Fuel Empire er den største og raskest voksende tattoo- og piercingkjeden i landet. Kjeden har siden 2015 åpnet opp fem tattoo- og piercingssteder. Du finner dem i 2.etg sørbygget like ved Modern Design.

ladestasjon for el-biler?

... vi har regionens meste besøkte turistkontor? ... vi har 3 hjertestartere på bygget, og vektere, vaktmestere og administrasjonen er trent i HLR? ... vi har en ønskebrønn som genererer fra 25.00050.000 kroner til en veldedig organisasjon hvert år?

Mer enn bare shopping.


Kvadrat Julen 2020 | 7

Flyttemeldinger   

Adams Coffee har flyttet til større lokaler i food-courten i 2.etg. Leketøybutikken Kozmos har flyttet til større lokaler i 1.etasje ved Starbucks og McDonald’s Capone Kids har flyttet til større lokaler og blitt naboer med Kosmoz og Starbucks

Flere nye serveringssteder på Kvadrat På Kvadrat finner du hele 22 serveringsteder med mat og drikke fra alle verdenshjørner. I år har vi fått flere nye konsepter, og noen har fornyet seg.

Christian Perez, Cantina Mexicana

Egon har lenge vært ønsket på Kvadrat og nå er de endelig

her! Egon er kompromissløse på konseptet som de holder seg til i alle sine restauranter. Her finner du både burger, pizza, pasta, sandwich, fisk og kjøtt med mer. Vi er ekstra stolte av den flotteste restauranten deres som ligger på Kvadrat! Egon har også åpent på søndager. Adams Coffee er en lokal barista som har vært på Kvadrat

Trygg handel – hva betyr det? Vi som jobber på Kvadrat er opptatt av at det skal være trygt for alle å handle her. Derfor vasker vi alle kontaktflater som håndtak, heisknapper og rekkverk flere ganger daglig. Vi har også daglig tilsyn over steder som trenger ekstra renhold.

i fire år. Adam, med søsknene Tamila og Ramsez, trives godt i de nye og flotte lokalene bare noen få steg unna der de var. Det er heller ingen tvil om at kundene trives hos dem. Nydelig kaffe og fristende mat og søtsaker i disken! Cantina Mexicana er godt kjent hos kundene på Kvadrat.

Men det som er nytt av året er at de har pusset opp restauranten og flydd inn Mexicanske kokker som nå har bosatt seg i vår region! Kokkene går et skritt lenger enn mange – bare for å gi deg ekte mexicansk mat! Kokkene lager mat på den autentiske måten og du kan bare glede deg til å smake på de nye rettene! Sabrura. Er du glad i sushi, så har vi en god nyhet!

Butikkene våre har litt ulike rutiner, alt etter størrelse og type varer. Noen har for eksempel en maksgrense på antall kunder i butikken, mens andre har egne rutiner når du skal se på varer. En-til-en-tjenester, som frisører og hudpleiere, har egne smittevernregler. Spør gjerne de som jobber i butikkene, hvis du lurer på noe om smittevern.

Sabrura, som har blitt en suksess flere steder i landet har nå åpnet på Kvadrat. Sabrura tilbyr sushi-buffet til fast pris. Bør prøves! Isoteket er en ny isbar med boblevafler, Kulinaris is, softis

og smoothies.


1984 2020

8 | Kvadrat Julen 2020

Tekst: Maren Ege Tjoflåt Foto: arkivfoto fra Kvadrat

Husker du julen på Kvadrat før i tiden?

Guinness rekord, nisse i helikopter og besøk av verdens kjente popstjerner er noe av det som har skjedd under julefeiringene på Kvadrat.

I 1989 ble Kvadrat nevnt i Guinness rekordbok etter å ha bygget Norges største pepperkakehus. Prosjektet var i samarbeid med Brødrene Fjogstad Hus, Nidar Bergene og Arne Johannesen Konditori.

1984

– Julen har alltid vært veldig travel. Før i tiden hadde vi mye pynt, blant annet en nissegård med vannhjul og nisser som kunne bevege seg. Nissegården var en attraksjon i seg selv. Det var mange som kom for å besøke Kvadrat på grunn av den, sier teknisk sjef på Kvadrat, Arvid Enoksen. – Etter mange år og mye bruk måtte julegården til slutt kasseres. Det tok tid å finne en god erstatning – men det gjorde vi definitivt da vi fikk den nye jule-verdenen i 2018. Da fikk vi også et helt orkester med isbjørner som lager god rockestemning når kunder snurrer på hjulet.

2020

Foto: Anne Lise Norheim

Teknisksjef på Kvadrat, Arvid Enoksen, har jobbet på Kvadrat siden åpningen i 1984.


Kvadrat Julen 2020 | 9

I 2006 landet nissen i helikopter på parkeringsplassen utenfor hovedinngangen.

Voll I.L hjalp flere år med å dele ut julegrøt på Kvadrat.

Arvid har jobbet på Kvadrat siden åpningen i 1984 og kan regnes som et leksikon når det gjelder historien om Kvadrat. Fra julemånedene husker han best da Kvadrat ble nevnt i Guinness rekordbok etter å ha bygget Norges største pepperkakehus. EN DAME SPISTE TAKET Huset sto utstilt på senteret fra 2. til 4. november i 1989 og var laget i samarbeid med Brødrene Fjogstad Hus, Nidar Bergene og Arne Johannesen Konditori. Huset var nesten fem meter langt, nesten tre meter bredt og to og en halv meter høyt. Til bakingen gikk det med 350 kg pepperkakedeig, 150 liter glasur og 45 kg godteri. Etter en kort utstillingsperiode ble huset solgt i biter til inntekt for Redd Barna. – Vi måtte gjerde huset inne, slik det fikk stå i fred. Det var en episode med en godt voksen dame som hadde med seg barnebarnet. Hun løftet han opp på taket, og begge satte i gang med å hamre på det. Jeg spurte hva de holdt på med. Hun svarte meg at hun hadde et barnebarn til hjemme og han måtte også få noe. Jeg ble litt stum og visste ikke hva jeg skulle si, sier Arvid og ler. NISSEN KOM I HELIKOPTER På 2000-tallet var tradisjonen at julenissen ankom Kvadrat med helikopter og landet på parkeringen ved hovedinngangen. Nissens ankomst markerte åpningen av julen på Kvadrat. I senteravisen på Kvadrat i 2006 beskrives opplevelsen slik: – Ikke alle var klar over hva som skjedde da Kvadrat åpnet dørene første søndag i desember og et helikopter nærmet seg landingsområde på parkeringsplassen. Men det ble fort fart på både gamle og spesielt unge da de så at selveste julenissen klatret ut. Og de medbrakte gavene fikk fort hender å havne i. De siste årene har julenissen ankommet på et mer klimavennlig vis, men overraskelser til barna er en tradisjon nissen ikke rokker ved. Hvert år deler han ut seks tusen godteposer!


10 | Kvadrat Julen 2020 Flere møtte opp for å se E-type i 1998. Mange kom langveis fra.

“Det har alltid vært enormt mye arbeid å pynte senteret til jul, men det blir alltid veldig fint”

Under: Det populære bandet E-type hadde konsert på Kvadrat i 1998.

Nederst: Denne juleutstillingen ble satt opp første julen i 1984, og ble etter hvert en populær attraksjon.

METTET SYV TUSEN MED JULEGRØT På 90-tallet var det også fast tradisjon med grøt i forbindelse med åpningen av julen på Kvadrat. Fra morgen til kveld ble det servert risgrøt med rød saus og saft. Hele syv tusen porsjoner ble delt ut! – Grøt ved åpning av julen var en fast tradisjon lenge. Det var Voll I.L som hjalp oss med dette. Vi hadde flere kunder som kom spesielt for å smake på julegrøten, sier Arvid. KJENTE VERDENSSTJERNER Gospelkor, messingkvartetter, barnekor og juleparader har alltid vært en del av julen på Kvadrat. Kvadrat Musikkorps har vært med oss hver jul i snart 35 år. Hvert år spiller de julesanger og lager god julestemning på senteret. I november 1998 kom også selveste E-type til senteret. Utenfor Clas Ohlson var det bygget en scene, og 50 vakter med både leger, Røde Kors og politi var til stede. Det var mange som stilte opp for å hjelpe til, ifølge Arvid. JULETRE FRA NJÅSKOGEN Arvid husker også et 15 meter høyt juletre fra Njåskogen, som stod utenfor Kvadrat. Det ble levert med en stor kranbil. Arvid og resten av driftsgjengen hadde støpt rør i bakken og kilte treet fast slik det ikke skulle blåse over ende. – Det har alltid vært enormt mye arbeid å pynte senteret til jul, men det blir alltid veldig fint, smiler Arvid.


Kvadrat Julen 2020 | 11

Drøm deg vekk i disse deilige plaggene fra Lilleba. Julekosen kan starte! Ragnhild sett i mønster Julestrikk str xs-xl, kr 1 549

Tide sett i mønster Ultra-blå str 98-164, kr 749

MERRY CHRISTMAS

Tuva pysj i mønster Julestrikk str 56-104, kr 499

Gull onepiece i mønster Vaffel-rosa str 110-164, kr 749 Eng sett i mønster Vaffel-rosa str xs-l, kr 1 549

Dick&Daisy 2 etasje, inngang E • kvadrat@dick-daisy.no

dickanddaisy

Hubert trøye hvit str s-xl, kr 749 Emil bukse i mønster Ultra-blå str s-xl, kr 749


12 | Kvadrat Julen 2020

01

02

Ekte diamanter

04

03

Finnes med matchende anheng

05

06

07

Populær gave

Gaver som glitrer 08

Finnes med matchende ring og ørepynt

12

09

Ekte diamanter

Finnes i to størrelser

10

11

13

14

01 Amida ring Maanesten 650,- 02 Moonlight Grapes armbånd Georg Jensen 3650,- 03 Taya øredobber Maanesten 650,- 04 Nora øredobber Gullfunn 3999,- 05 Seiko klokke til dame i rosegull Bjørklund Sør 3998,- 06 Ørepynt ‘Livets tre’ Aseco Gull &Sølv 1598,- 07 Tara øredøbber Maanesten 800,- 08 Ring til herre, 14 karat gull Aseco Gull &Sølv 5998,- 09 Øredobber i gull Bjørklund Nord fra 1198,- 10 Nora ring Gullfunn 2999,- 11 Daniel Wellington, armring Bjørklund Nord 669,- 12 Anheng, Regnbue Bjørklund Sør 498,- 13 Tommy Hilfiger herreklokke Aseco Gull &Sølv 2298,- 14 Offspring øredobber Georg Jensen 6700,- 15 Armbånd til herre i stål/perler Bjørklund Sør 198,-

15


Maggi Gausel bruker norske råvarer og har Kvadrat Julen 2020 | 13 fokus på matglede som igjen gir livsglede.

Firebarnsmor Maggi Gausel fra Bryne var lei av jaget om å være perfekt og utallige slankekurer. Nå deler hun sine erfaringer og matkunnskaper gjennom fire bøker og flere tusen følgere på Instagram. Tekst: Maren Ege Tjoflåt Foto: Anita Hamremoen og Maggi Gausel

Lager sunn mat på en ukomplisert måte – Vi kan ikke være fantastiske partnere, venner og foreldre. Det går ikke an å være alt. Da blir man utbrent. Jeg tenker vi må senke kravene til livet og hverdagen, sier kokebokforfatter og blogger, Maggi Gausel. OPPBEVARTE PAPIRER I OVNEN Etter mange kompliserte slankekurer og mislykkede forsøk, bestemte hun og mannen (Tormod) seg for å ta matgleden tilbake. Den største forandringen skjedde i hodet, ifølge Maggi. Hun begynte å lage mat fra bunnen på en ukomplisert måte. – Jeg brukte ovnen som oppbevaring av verdipapirer, men hadde jeg visst hvor lett det var å lage mat så hadde jeg nok brukt den oftere. Det trenger ikke å være så komplisert. Det er mye som er godt nok, sier Maggi. TAKHØYDE FOR Å FEILE For ti år siden begynte hun å eksperimentere med matoppskrifter og delte erfaringene på Instagram, noe som resulterte i fire kokebøker og en blogg. Hun ønsket å vise hvor enkelt det kan være å leve sunt med gode smaker og matopplevelser. Samtidig mener hun det bør

MAGGI GAUSEL AKTUELL: kokebokforfatter, kursholder og blogger BØKER: Balanse, Godt nok, Godt nok junior og Maggis metode INSTAGRAM: @godtnokmaggi BLOGG: godtnok.no

være takhøyde for å skeie ut en gang i blant. – Her om dagen gikk jeg amok i en lakrisboks og klarte ikke å stoppe. Til slutt hadde jeg et belegg på tennene. Om man går i kjelleren en dag, så er det ikke umulig. Man må aldri gi opp. Det er helt greit. Husk at det er en ny dag i morgen, sier Maggi. GIKK NED 60 KG I VEKT Hun kjenner godt igjen følelsen av å miste kontrollen. Overvekten kom gradvis med årene. Med både røyk, lettbrus og mangel på grønnsaker, ble løsningen å dempe sulten med sukker og snacks. Hun mistet troen på endring, og grein seg selv i søvn etter flere slankekurer. Til slutt bestemte hun seg for å ta grep. Endring i matvanene til Maggi og mannen, Tormod, resulterte i et vekttap på 60 kg. – Det er overraskende mange som har et negativt forhold til mat. Voksne folk som har slanket seg hele livet, og som opplever konstant skyldfølelse. Når vi for eksempel skal i en 40-årsdag så kan jeg bestemme meg på forhånd hva jeg skal spise. Det gjør at jeg ikke får dårlig samvittighet når jeg spiser. Folk skulle bare visst hva jeg og mannen


14 | Kvadrat Julen 2020

min snakker om i bilen på vei til bursdager, sier Maggi og ler, før hun fortsetter: – I dag kjører jeg bånn gass og full pakke. Da spiser jeg alt jeg har lyst på. Alternativet er å få dårlig samvittighet hele kvelden for alt jeg spiser. Jeg kan fortsatt kjenne på de følelsene. Men ikke i så stor grad som tidligere. ØNSKER Å INSPIRERE ANDRE Målet hennes er å spre matglede, slik folk får et bedre forhold til mat, og ikke minst et bedre forhold til seg selv. I tillegg mener hun vi må ta tilbake måltidet, som er truet av telefoner og travelhet. Mange familier i dag har ikke tid til å ha et måltid sammen, ifølge Maggi. Hun tror vi har mistet noe viktig på veien. Felleskapet er like viktig. Små endringer i hverdagen kan gjøre store forskjeller. - Jeg ønsker å formidle at det er håp med endring for alle. Drømmen min er å formidle den matgleden videre, sier Maggi. INVITERER TIL LIVSSTILSENDRINGSKURS På småbruket på Hognestad er det nettopp det Maggi gjør. Hun sprer matglede ved å invitere gjester hjem til låven. Her lager hun mat sammen med kursdeltakerne, og deler sine erfaringer om matskammen og hvordan hun tok matgleden tilbake. - Å oppleve at de går ut fra kurset med matglede er utrolig verdifullt. Jeg kan ikke beskrive hva det gir meg av glede. Det er selve drivkraften i det jeg holder på med, avslutter Maggi og smiler. •

Maggis havrebrød DU TRENGER: 2 dl lettkokte havregryn (kan bruke store også) 2 dl havremel (kan knuse havregryn i blender også) 2 ts bakepulver 2 ts Sukrin gold/sukker 0,5 ts salt 1,5 dl kulsyrevann (gjør det luftig) 1/2 dl vann 3 ss mager kesam/yoghurt havsalt til topping Sett ovnen på 200 grader varmluft. Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og kesam og rør godt. La det stå i et par minutter for at havregrynene skal trekke til seg veske. Dette er svært viktig slik at ikke brødet skal renne ut og bli tynt. Hell så deigen over på et bakebrett med bakepapir og smør utover med en slikkepott til en firkant på ca 25 x 25 cm. Topp med havsalt eller urter etter smak. Stek midt i ovnen i ca 13 min. Avkjøl på rist. TIPS * For et mer proteinrikt brød, tilsett ett egg * Kesam kan erstattes med yoghurt * Bruk glutenfrie havregryn for glutenfritt brød

TIPS! Du kan kjøpe signerte bøker av Maggi Gausel på Norli Kvadrat. Pris: 399,-

Glutenfritt


Kvadrat Julen 2020 | 15

Maggis låvekjeks DU TRENGER TIL 18–20 SMÅKAKER: 100 g hvitt sukker eller Sukrin gold 2 eggehviter 2–3 ts lakrispulver eller 1 ts vaniljepulver/sukker 125 g malte mandler 50 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 grader. Pisk sukker og eggehvite stivt. Bland det tørre i en bolle og ha i hakket sjokolade. Bland så dette veldig forsiktig inn i den stive eggehviteblandingen. Dette for at luften i småkakene ikke skal gå ut. Form 18–20 kjeks med en spiseskje på et bakepapir. Stek midt i ovnen i 13–15 min til de er gyldne. Avkjøl på rist. Oppbevares i tett boks på et kjøling sted eller på en låve. Glutenfritt

Kvadrats julegeit DU TRENGER TIL 14 STK: 100 g lettkokte havregryn 750 g siktet hvete ½ ts salt 2 ts tørrgjær 1 ss sukrim gold/sukker 1 ss chiafrø eller linfrø 5,5 dl kald melk 1 ts nero sukkerkulør Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett kald melk som er blandet med sukkerkulør. Elt deigen i minst 20 min til den slipper bollen (elting er særdeles viktig for et bra resultat). Deigen kan være noe klissete i starten av eltingen, men havregrynene og chiafrøene vil etter hvert ta til seg veske. Er deigen fortsatt for bløt tilsettes 2 ss siktet mel. La deigen heve på et lunt sted i ca 2 timer. Del deigen så i 14 emner og lag avlange rundstykker. Klipp eller skjær i hver ende. La julegeitene etterheve i ca 20 min. Stek dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 10–12 min. Avkjøles på rist. Kan fryses. For julegeiter med surdeig: godtnok.no

Stort grytebrød til jul DU TRENGER: 8oog siktet spelt eller hvete 50 g havremel/havregryn 7 dl vann 1,5 ts tørrgjær 3 ts salt 2 ss sukker/sukrin gold Julekrydder og sukker til topping Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og rør godt med en slikkepott. Deigen skal være litt klissete. La den stå på kjøkkenbenken med lokk over natten. Sett gjerne deigen på morgenen om du skal lage brødet til kvelden. Har du glemt å sette deigen tidlig nok, tar du bare 1 ts ekstra tørrgjær. Når deigen er ferdig hevet, tar du litt mel på deigen og vender den rundt et par runder med en slikkepott i bollen. La brødet etterheve i 1–2 timer. Ha semulegryn i bunnen av gryta, dette for at deigen ikke skal sette seg fast i bunnen. Hell over deigen i en forvarmet gryte (som tåler 250 grader) og dekk for eksempel med havsalt og med julens krydder som nellik, kanel, ingefær og sukker. Dette gir en karamellisert skorpe. Stek brødet i forvarmet gryte og ovn på 245–250 grader i 35 minutter med lokk, 3–5 minutter uten lokk.


16 | Kvadrat Julen 2020

02

03

01 04

05 06

07

Glitter, stas og fest 08

DETTE ER SESONGEN FOR Å SKINNE! Våg å skille deg ut og velg gjerne oversized kjoler, puffermer, blazere og naturfarger iblandet en god dose glitter. Varme farger som rødt, okergult, flaskegrønt og beige er populært i år.

09

10

BUKSE OG BLUSE Du må selvsagt ikke bruke kjole selv om det er fest. Et godt alternativ er bukse og bluse. Ved å velge pene stoff er du klar for å skinne inn i høytiden.

01 Kjole, Maud Costa Høyer 1499,- 02 Veske, Patrizia Pepe Fontana 3000,- 03 Topp, Ganni Capone 1700,- 04 Armbånd, Caroline Svedbom Capone 700,- 05 Sko, Tamaris Eurosko 499,- 06 Ørepynt, Lilly & Rose Høyer 799,- 07 BH/truse, Chantelle Dick & Daisy 829,-/399,- 08 Bukse, Patrizia Pepe Fontana 2300,- 09 Kåpe Gina Tricot 999,- 10 Støvletter, Vagabond Gapi 1599,-


Kvadrat Julen 2020 | 17

02 01

03

06

05

07

04

Bli kveldens stjerne

08

09

VÅG Å VELGE MØNSTER De fleste menn har den klassiske svarte eller blå dressen i garderoben. Våg å tenke litt annerledes og gå for en dress, blazer eller skjorte med mønster.

10

Naturtrenden med ull og jordfarger er en favoritt blant mange i år. 11 12

01 Frakk, Oscar Jacobsen Geddon 4300,- 02 Blazer, Sand Høyer 3999,- og skjorte Høyer 1499,- 03 Skjorte, skjerf og slips Volt 799,-/399,-/499,- 04 Polo, Boss Geddon 1500,- 05 Belte Volt 599,- 06 Klokke, Henning Koppel Georg Jensen 7495,- 07 Skjerf, Holzweiler Capone 1000,- 08 Skinnhansker, Tiger Capone 1000,- 09 Bukse, Oscar Jacobsen Geddon 2000,- 10 Blazer, Oscar Jacobsen Geddon 4500,- 11 Mansjettknapper, Infinity Georg Jensen 2850,- 12 Sko, Dahlin Hudson Studio Mann 2399,-


18 | Kvadrat Julen 2020

01 03

04

02

Små festløver 05

06

07

08

09

01 Skjorte, Wheat Capone Kids 400,- 02 Bukse Lindex 249,- 03 Sko Dinsko 399,- 04 Skjorte med slips H&M 199,- 05 Todelt sett H&M kr 279,- 06 Sorte pensko Mani, 299,- 07 Sløyfe H&M 49,90,- 08 Belte Cubus 79,- 09 Bukse, Wheat Capone Kids 400,-


Kvadrat Julen 2020 | 19

10

11

12

14

13

16

17

15

19

18

20

10 Cardigan Newbie 229,- 11 Hårklemme Nameit 79,- 12 Velurkjole Nameit 299,95,13 Kjole Nameit 449,95,- 14 Sko, Bisgaard Skoringen 499,- 15 Jakke H&M 199,- 16 Strikket cardigan Nameit 259,95,- 17 Kjole H&M 69,90,- 18 Hårbånd Newbie 79,90,- 19 Kjole Newbie 299,- 20 Lyse pensko Mani 299,-


20 | Kvadrat Julen 2020


Kvadrat Julen 2020 | 21

Vi har de myke gavene til dine kjære

DEGUY.NO MUNTHE / LEVETÉ ROOM / LOIS / CAMBIO / TRICOT / PBO / LIU JO / PIESZAK / SAVE THE DUCK / RUE DE FEMME /NEO NOIR / AMERICAN VINTAGE / GUSTAV / MALA ALISHA / DRY LAKE / ROCK & BLUE

ALLE SATENGSENGSETT

50

140x200, 140x220 og 200x220 cm

%

Gjelder ikke allerede nedsatte varer og Marius. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Gjelder t.o.m. 24.12.

princessbutikken.no


22 | Kvadrat Julen 2020

01

02

-40 % frem til jul

Gaver til kokken 03

04

06

07

08

09

10

Livstidsgaranti på skår

05

11

12

01 Kokkekniv, Global Tilbords 1299,- 02 Salt/olivenolje Tilbords 99,-/119,- Ølkasse i Akasiatre, Holm Jernia 399,- 03 Støpejern minipanne, minitallerken, og minigryte Christiania Glasmagasin 749,-/279,-/449,50,(ord.pris) 04 Skinnforkle (imitert skinn) Tilbords 799,- 05 Fjøl, Holm Jernia 269,- 06 Gin & Tonic glass, 4-pk Kitch’n 599,- 07 Bestikk til 16 personer Nille 399,90,- 08 Hellekanne, Hario Steam kaffebar 999,09 Grytehanske i skinn Kitch’n 679,- 10 Stekepanne, non-stick, Fiskars Jernia 1599,- 11 Cajun Habanero Hot Sauce, Sterk Saus med blåbær og ghost chili, Hot Sauce Smokey, Rocha Det gode brygg 129,-/159,/229,- 12 Boblestopper/Champagnekork, Le Creuset Kitch’n 469,- 13 Dripper, Hario Steam kaffebar 329,-

13


Kvadrat Julen 2020 | 23

01

02

03

04

07

05

06

01 Salt- og pepperkvern Feel 499,- 02 Skjærefjøl Kitch’n 199,- 03 Gløgg, Juel E. Nissens Kitch´n 199,- 04 Gryte, Le Cruset 4,2 l Kitch’n 2639,- 05 Apekatt, Kay Boye Kitch’n 799,- 06 Slikkepott, Modern House Kitch’n 29,- 07 Tesil Clas Olson 49,90,-


24 | Kvadrat Julen 2020 Finnes i flere farger

02

05

Laget av resirkulerte plastflasker

01

03

04

Gaver til den som vil ta grønne valg 06

09

08

10

01 Handlenett Normal 48,- 02 Pumice stone skrubb Life 59,- 03 Tesil Clas Ohlson 49,90,04 Drikkeflaske, S’well Glow Brødrene Pedersen 399,- 05 Grønnsaksnett Life 46,06 Høytaler, Kreafunk Brødrene Pedersen 499,- 07 Dørmatte, Heymat Brødrene Pedersen 1600,- 08 Ullgenser til barn, Vikafjell, Snorosa Sport Outlet 300,- 09 Tannbørste i bambus, Änglamark Obs 28,30,- 10 Ullteppe, Røros Tweed Fri Brødrene Pedersen 1599,-

07


Kvadrat Julen 2020 | 25

12

11

13

14

Laget av resirkulert glass

15

16

17

Varer mye lenger enn flytende såper

18

19

Gjenbrukbar bivokspapir

20

11 Bok, Den store klimaguiden Norli 399,- 12 Oppvaskkost Normal 15,-/ Ekstra hode til oppvaskkost Life 63,- 13 One piece i ull Sport Outlet 500,- 14 Bodylotion og håndkrem, Klar Obs 54,30,-/45,90,- 15 Glass 2-pk., Kastehelmi Jernia 259,- 16 Thermokopp Brødrene Pedersen 399,- 17 Sugerør i glass, Hay Brødrene Pedersen 299,- 18 Ullsilketopp, Calida Sørbø 480,- 19 Natursåper, Stone soap Life 99,- pr stk 20 Bee’s Wrap Life 219,-


HÅR & STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTO KINKI KAPPERS

26 | Kvadrat Julen 2020

Bestill frisørtimen allerede nå! Førjulstiden er en travel tid for alle og vi oppfordrer derfor til å bestille frisørtimen allerede nå. Gjør det raskt og enkelt i appen vår. Hvis du ikke allerede har den får du den lastet ned på moderndesign.no/mdapp

med den gode følelsen

moderndesign.no


Kvadrat Julen 2020 | 27

01

02

03

04

05

06

07

08

10

Gaver til skogsturen 09

11

12

13

14

01 Ulltrøye, Rauland Stormberg 499,- 02 Ullstilongs, Rauland Stormberg 499,03 Lue, Carhartt Session 249,- 04 Oppladbar hodelykt, Aurora 2000 Sport Outlet 375,05 Hengekøye, Ticket to the moon Sport 1 650,- 06 Turbukse, Liabekk Slim Pants Stormberg 599,- 07 Nødlader, Paalsen Powerbank Sport Outlet 150,- 08 Primus, Primetech stove set Sport 1 2099,- 09 Ullgenser, Unheimdal Stormberg 399,- 10 Belte, Volcom Session 249,11 Kompass, Silva Expeditions Sport 1 699,- 12 Mikrofiber håndkle, Jotunheim Sport 1 149,13 Thermos, Bekkestua 500 ml Stormberg 149,- 14 Ryggsekk, Montage Session 599,-


28 | Kvadrat Julen 2020

De varmeste julegavene lager du selv Heklede juletre Design Sandnes Garn: Olaug Beate Bjelland

STØRRELSE Høyde: Ca (12) 16 (18) cm GARN ALPAKKA (100 % ren alpakka, 50 gram = ca 110 meter) GARNALTERNATIV PEER GYNT, SMART, DUO, MERINOULL NB! Velger du et annet garnalternativ, sjekk løpelengde GARNMENGDE 50 gram VEILEDENDE HEKLENÅL Heklenål nr 3½

HEKLEFASTHET 18 fm med heklenål nr 3½ = 10 cm SLIK GJØR DU Legg opp (42) 48 (54) lm med heklenål nr 3½, ta sammen til en ring med 1 kjm. Hekle 1 fm i hver lm omgangen rundt, begynn med 1 lm = 1. fm. Sett et merke der omgangen begynner, ikke hekle sammen, men hekle videre i bakerste maskeledd, 1 fm i hver fm omgangen rundt, i alt 4 omganger. Fell 6 fm på neste omgang ved å hekle hver (6. og 7.) 7. og 8. (8. og 9.) fm sammen til 1 fm slik: Hekle 1 fm, men stopp når det er 2 løkker på nålen, hekle 1 fm i neste fm, men stopp når det er 3 løkker på nålen, ta et kast og trekk tråden gjennom 3 løkker samtidig. Fortsett å felle 6 fm jevnt fordelt hver 4. omgang, men med 1 fm mindre mellom fellingene for hver fellingsomgang til det gjenstår 6 fm. Arbeidet måler ca (12) 16 (18) cm. Fell 3 fm på neste omgang. Klipp av tråden og trekk godt sammen i toppen.


Kvadrat Julen 2020 | 29

SLIK GJØR DU Legg opp (36) 36 masker med dyp rød/flaskegrønn på strømpepinne nr 6 og strikk 4 omganger rundt 1 rett, 1 vrang. Strikk diagram A. Strikk diagram B, og fell slik diagrammet viser = (32) 32 masker. Strikk (5) 6 omganger rundt med cerise/støvet grønn. Strikk de første 6 maskene inn på en hjelpetråd, sett maskene tilbake på venstre pinne og strikk maskene på ny med cerise/støvet grønn. Strikk (22) 26 omganger rundt over alle maskene. Fell slik: 1. omgang: *2 rett sammen, 12 rett, 2 vridd rett sammen*, gjenta fra *-* omgangen rundt. 2. omgang: Strikk 1 omgang uten å felle. Gjenta 1. – 2. omgang en gang til, men med 2 masker mindre mellom fellingene = (24) 24 masker. Forsett fellingene på samme måte, med 2 masker mindre mellom fellingene på hver omgang til det gjenstår (8) 8 masker. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom maskene og fest den godt. TOMMEL Trekk ut hjelpetråden, strikk opp 6 masker på hver del, og øk 2 masker i hver side = (16) 16 masker. Strikk (16) 18 omganger rundt. Strikk 2 rett sammen omgangen rundt = (8) 8 masker. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom maskene og fest den godt. Strikk den andre votten på samme måte, men strikk tommel over de 6 siste maskene.

Tovet Marius-votter Design: Unn Søiland

SLIK TOVER DU Vask vottene i maskin på 40 grader med vanlig vaskepulver (ikke spesialpulver for hvitvask) på et vanlig vaskeprogram. Ta vottene ut av maskinen og form dem til mens de fremdeles er våte. La dem tørke flatt.

STØRRELSE (XS/S) M/L

B

GARN FRITIDSGARN (100 % norsk ull, 50 gram = ca 70 meter) GARNMENGDE Sjøgrønn 7024: 100 gram i alle størrelser Natur 1012: 50 gram i alle størrelser Dyp petrol 7272: 50 gram i alle størrelser VEILEDENDE PINNER Strømpepinne nr 6 Nr på pinnen er kun veiledende. Strikker du fastere enn oppgitt strikkefasthet, bruk tykkere pinner. Strikker du løsere, bruk tynnere pinne. STRIKKEFASTHET 14 masker glattstrikk på pinne nr 6 = 10 cm

A

Gjenta

Gjenta


30 | Kvadrat Julen 2020

DIANE - Seamless Push Up / A-J / 899,- / Tai / 34-48 / 499,-

A-M CUP PROFESJON ELL B H -TI LPASN I NG

De fineste julegavene finner du hos

#changelingerie / CHANGE.COM


Kvadrat Julen 2020 | 31

01

02

03

04

05 07

06

08

01 Drikkeflaske, S’well Capone 400,- 02 Veske, Guess Katharina 749,- 03 Sko, Tamaris Eurosko 499,- 04 Smykke, Moonlight Grapes Georg Jensen 9995,- 05 Serveringsfat, Savanna Tray, Reflections Copenhagen Brødrene Pedersen 4075,- 06 Klokke, Casio Vintage Classic Bjørklund 1798,- 07 Vase, Skogberg & Smart Høyer 999,- 08 Parfyme, Tom Ford 50 ml Koch 2550,-


32 | Kvadrat Julen 2020

01

06

02

03

04

05

07

Gaver til de mest forventningsfulle 08

Roer barnet med lyd og lys

09

10

01 Luna enhjørning forteller eventyr Ringo 599,90,- 02 Liten sekk fra Samsonite/Sammies Katharina 499,- 03 Bakesett for barn Nille 369,90,- 04 Noas Ark Ringo 499,90,- 05 Liten sekk til smü Ninja-barn fra Bechman Katharina 349,- 06 Little me Nora dukke Ringo 399,90,- 07 Radiostyrt bil Ringo 299,90,- 08 Sparkesykkel Capone Kids 1200,- 09 Fotballbord Ringo 349,90,- 10 Barenevognleke Babycare 249,- 11 Babyprosjektor til de minste Babycare 499,-

11


Kvadrat Julen 2020 | 33


34 | Kvadrat Julen 2020


Kvadrat Julen 2020 | 35

02

04

01

03

Gaver til en kommende stjerne

Finnes i flere farger

GI UNGDOMMEN DET DE VIL HA Denne sesongen er det blant annet lange boblejakker som gjelder, og de kan gjerne gĂĽ til lĂĽret eller over kneet. 06

05

07

10

08

09

11

01 Adidas joggesko, Night jogger Gapi 1499,- 02 Jakke, Peak Performance Volt 1400,03 Laptopetui, Rains Katharina 449,- 04 Fleece Gina Tricot 399,- 05 Boblejakke Only 750,06 Jakke, Allison check wool Only 749,- 07 Kordbukse, Carhartt Session 1099,- 08 Bukse Gina Tricot 549,- 09 Sko, Dr. Martens, 1460 Serena Shoe Gallery 2099,- 10 Sokker 3-pkn, Adidas Session 169,- 11 Sekk, Douchbag Session 1699,-


36 | Kvadrat Julen 2020 Hold varmen på hjemmekontoret

01

02

03

Gaver til den som jobber hjemme

04

05

06

07

Varm opp sålen i mikroen!

08

Supersmart til Teamsmøter!

09

10

01 Telefonholder, magnetisk Kjell&Co 149,90,- 02 Pledd Kremmerhuset 399,- 03 USB Kjell&Co 499,99,- 04 Massasjepute for skulder og rygg Enklere Liv 799,- 05 Krus H&M Home 69,90,- 06 God arbeidslampe, Hubert Lampehuset 1199,- 07 Tøfler Feel 749,08 Myke tøfler med oppvarmingssåle Enklere Liv 399,- 09 Kontorstol Bolia ca. 8500,(velg materialer selv) 10 Pysjamasbukse til herre Dick & Daisy 749,- 11 Mikrofon til møter Kjell&Co 599,-

11


Kvadrat Julen 2020 | 37

Opplev en verden av flott og bærekraftig design i Bolia Sandnes. Bli inspirert av elegante designserier til en vakker borddekking og finn den perfekte julegaven til deg selv eller en du er glad i. Denne uken kan du blant annet spare 30% på alle Posea-benker og små puffer. Vi gleder oss til å se deg i Bolia Sandnes eller online på Bolia.com.


38 | Kvadrat Julen 2020 Finnes i mange flotte farger

01

02

03

06

07

Finnes i mange farger og smaker

04

05

Gaver til godtemonsen 08

Finnes i mange smaker

09

10

11

12

13

01 Økologisk kaffe fra Stavanger kaffebrenneri, 250 g Life Foodstore 109,- 02 Sjokolade/ minikuler/kakepynt Amundsen Spesial 89,- 03 Lakris Bulow Dropsen 395,- 04 Popcorn med smak Dropsen 79,50,- 05 Slikkepinne polka Fuel kiosk 25,- 06 9-bits konfekteske Amundsen Spesial 160,- 07 Baileys, Fudge Dropsen 169,50,- 08 Konfekt mandelsjokolade Amundsen Spesial 239,- 09 Økologisk Vivani sjokolade Life Foodstore 47,- per stk. 10 Sweet & Spicy ginger 50 g Life Foodstore 39,- 11 English Tea Life Foodstore 57,12 Stjerneskål til godteri Nille 149,90,- 13 Gogi & Sjokolade 200 g Life Foodstore 169,-


Kvadrat Julen 2020 | 39

JULEGAVETIPS!

Vi har julegavene til liten og stor!

899;

199; Sjekk prisen!

Per del!

DEVOLD CAMO FLOWER TRØYE/LONGS

Ullundertøy i 100% Merinoull. Kroppsnært snitt. Dame

499; Settpris - Jr!

!

erinoull

100% M

599;

Lett undertøy i 100% merinoull. Sett med trøye og longs. God fukttransport. Barn/Junior/Voksen

2499;

99; Sjekk prisen!

2 pk!

KARI TRAA RUSA WOOL SOCK 2PK

Bestselger! 2 par sokker i ullblanding. Dame

2699; 399;

DOUCHEBAGS LITTLE/BIG BASTARD

Big Bastard!

Rullekoffert med robust og lett konstruksjon som er enkel å håndtere. Kraftige hjul, uttrekkbart håndtak, og full åpning i front. Str: Little - 60 liter - 4,1 kg / Big 90 liter 4,9 kg

SPORT 1 KVADRAT Gamle Stokkavei 1, 4313 Sandnes Tlf: 51 21 20 80

2 pk ullsokker i myk og behagelig Merinoull. Dame

Settpris - Sr!

DEVOLD MULTI SPORT TRØYE OG LONGS

Little Bastard!

DEVOLD CAMO FLOWER HEAVY SOCK 2PK

Sjekk prisen!

er!

Bestselg

JOTUNHEIM SLIPPER

Myke og varme tøfler i saueskinn. Dame/Herre


40 | Kvadrat Julen 2020

Gavekort

Fun Center

Gir du et gavekort på Kvadrat gir det utallige muligheter. Tips: Legg ved et koselig kort og gi en god opplevelse. Det kan man aldri få nok av! Du finner gavekortautomater på følgende steder:

1300 kvm med massevis av kjekke aktiviteter for hele familen, kollegaer, bursdagsparty, VIP rom, med mere. Tropical Tiki Minigolfbane, Bazooka Ball, Paintless Paintball, Glowkarts og Kompani Fun Center og café.

   

ved Kundesenteret i 1.etg. v/Sport Outlet ved Vita i 1.etg. like innenfor hovedinngang C på «broen» like utenfor LEVI’s. i 2.etg. i etg. 1B, utenfor Tilbords (etasjen under McDonald’s)

Til bestemor!

ffe og et Du sk al få en kopp ka Kvadr at. kake stykke på kafe på Vi sk al gå sammen. Du be stemmer hvilken dag. Jeg gled er meg! Fra Emma

Caféer på Kvadrat  Starbucks  Adams Coffee  Steam Kaffebar  Amundsen Spesial


Kvadrat Julen 2020 | 41

Spisesteder på Kvadrat

Isoteket Ny isbar på Kvadrat med nystekte boblevafler med valgfri is og saus, smooties og softis.

Gavetips til de som har alt! Kvadrat er mer enn bare shopping. Her kan du finne mange gode opplevelser som du kan gi til en du er glad i. 1.

Inviter til en kopp kaffe og et kakestykke på en av våre

koselige caféer

2.

Inviter til en god lunsj på et av våre mange spisesteder

3.

Inviter til en god middag på et av våre mange spisesteder

4.

Inviter til en date. Flere av våre spisesteder har alle

rettigheter på drikke og har åpent utenom senterets

åpningstider – se kvadrat.no/apningstider

5.

Inviter til en runde med morsomme aktiviteter på vårt nye

Fun Center

6.

Gi en herlig stor og avkjølende softis i boblevaffel eller en

frisk smoothie

7.

Gi en matbit til travle folk i farta – for eksempel en stor

kanelbolle fra Kanelsnurren, en matbit fra Big Bite eller en

juice fra Joe & The Juice

8.

Inviter til en saftig burger med pommes frites!

            

Burger King McDonald’s Street Burger Yummy Time Cantina Mexicana Cucina Italia Egon Jai Hind – Indian Cuisine Joe & The Juice Matværket – med ekte norsk tradisjonsmat Pizzabakeren Sabi Sushi Sabrura sushi&sticks

Andre    

Big Bite Kanelsnurren Funky Frozen Yoghurt Isoteket

Sabrura sushi&sticks Nytt spisested med sushibuffet til hele familien!


42 | Kvadrat Julen 2020

695,verdi 2200,-

Skjønnhetsbransjens mest populære kalender fra Babor får du hos BeWell By Makeup Art - ditt sted for skjønnhet og velvære på Kvadrat! Du får også kjøpt gavekort på alle våre behandlinger. Velkommen :-)


Kvadrat Julen 2020 | 43

01

02

03

04

05

06 07

08

09

01 Skateboard, Blind Session 1299,- 02 Sekk, Douchbag 20 l Sport 1 1599,- 03 Googles, Fall Line Oakly Session 1999,04 Snowboardstøvler, Burton Session 3599,- 05 Rubiks kube Teknikkmagasinet 279,- 06 Spillkonsoll, Nintendo Switch Lite Netonet 2479,- 07 Boxershorts, Stuhf Carlings 149,- 08 Pinaplecase til airpods Tell 249,- 09 Klokkereim, Pride 44 mm Tell 499,-


44 | Kvadrat Julen 2020

TIPS! ette også s n a k Du tt ved på ste e n r æ ul tr t trehj e e k u å br pinne. og tre


Kvadrat Julen 2020 | 45

Legg sjelen i julepynten Å lage julepynten selv er en koselig aktivitet å gjøre sammen. Her er en oppskrift fra Kreaktiv på juletre av pappkjegle.

DETTE TRENGER DU

SLIK GJØR DU

1 garnnøste (fritidsgarn fra Sandnes Garn, gulltråd med hamp) 1 pakke perler 1 pakke stjerner 1 pappkjegle 1 limtube

1

Legg lim på toppen av kjeglen

2 Tvinn garnet eller tråden fra toppen og nedover til

bunnen. Dette kan gjøres i et mønster eller tilfeldig. 3 Dersom du velger å lage et mønster fra topp til bunn

bør du ha lim på hele kjeglen. Hvis mønsteret er tilfeldig, kan du bare lime på bunnen av kjeglen når du er ferdig. 4 Lim en stjerne på toppen av treet og fest perlene

rundt kjeglen, slik det ser ut som julekuler. 5 Bruk treet som pynt i vinduskarmen eller på bordet.

Kilde: Kreaktiv Tekst: Maren Ege Tjoflåt Foto: Henrik Lindal


46 | Kvadrat Julen 2020


Kvadrat Julen 2020 | 47

01

02

03

04

05

-40 % på alle spill fra Norli frem til jul

06

07

Gaver til familien 08

Anbefalt bok til ungdom

09

10

11

12

01 Solvokteren, Maja Lunde Ark 399,- 02 RETRO, Design 50-70-tallets skatter, Ellen ørnes Norli 449,- 03 Mexican Train Domino Norli 349,- 04 Hekneveven, Lars Mytting Ark 399,05 Monopoly Cheaters edition Ark 599,- 06 0-100 Kunnskapsspill Norli 349,- 07 Bukkene Bruse drar til syden Ark 329,- 08 Ticket to Ride Europe Ark 599,- 09 Mitt første Alias Ark 249,- 10 Hør Her’a!, Gulraiz Sharif Norli 349,- 11 Gylne øyeblikk Norli 179,- 12 Det siste brevet fra deg, Jojo Moyes Norli 379,-


48 | Kvadrat Julen 2020

Få Mer Lyst i julen

Kondomeriet har laget en egen serie med sexleketøy inspirert av våre kunders favoritter. Med serien «Mer Lyst» ønsker vi å pirre din nysgjerrighet og gi deg en mer leken hverdag. Produktene i serien kan nytes alene eller sammen med en partner. Mer Lyst-produktene finner du i alle våre butikker og på kondomeriet.no.


Kvadrat Julen 2020 | 49

01

02

Gaver som pleier 03

Kun hos Vita

04

05

98% rene ingredienser!

06

08

07

09

10

01 Dr. Organic eye serum og Dr. Organic pure oil Sunkost 189,-/165,- 02 GLOW øyekrem Rituals 295,- 03 Oils of life øyekrem, dagkrem og oljeserum The Body Shop 369,-/449,/489 04 Korres yoghurt dag/natt krem VITA 299,- per stk. 05 Environ krem og serum i ett + solfaktor og Environ medisinskkrem med Stepup system 1-5 BeWell by Makeup Art 816,/627,- 06 New Nordic Anti-aging dag- og nattkrem og øyekrem Life 379,-/322,- 07 Juvena serum Fredrik & Louisa 995,- 08 Organic Amazing space ansiktskrem og øyekrem Koch 549,-/315,- 09 GLOW dagkrem Rituals 380,- 10 Juvena dagkrem Fredrik & Louisa 845,-


50 | Kvadrat Julen 2020

Ve l k o m m e n i n n t i l e n h y g g e l i g

JULEHANDEL

Kvadrat kjøpesenter

Genser

699,-

Match Kvadrat Jul Uke 47 168x118.indd 1

Genser

899,-

23.10.2020 13:10


Kvadrat Julen 2020 | 51

02

03

Finnes i flere farger

01

06

07

04

05

08

09

Gaver til hjemmekosen 10

11

12

13

14

01 Lysestaker, Kähler Jernia 219,-/289,- og ledlys med naturtro flamme Jernia 2 stk. 299,- 02 Putevar, Røros Tweed Fri Brødrene Pedersen 1239,- 03 Blåmeiser, Hadeland Christiania Glassmagasin små x2 349,-/stor 349,- 04 Trefat H&M Home 249,05 Bordbrikke Feel 99,- 06 Nordic termokanne, Eva Solo Kitch’n 1399,- 07 Blomsterpotte, Luca Kremmerhuset 299,- 08 Salt- og peppersett H&M Home 199,- 09 Kaffemål Upstairs 57,- 10 Såpedispenser H&M Home 139,- 11 Vase, Calise Bolia 699,- 12 Kopp, Marimekko Kitchn 230,- 13 Duftpinner, Splender Bolia 849,- 14 Putevar Lexington 595,-


52 | Kvadrat Julen 2020

VINN DIN ØNSKELISTE VERDI 10.000,-

Registrer din ønskeliste på jernia.no og vær med i trekningen

KAMPANJEPERIODE T.O.M. 24. DESEMBER 2020

50%

GAVER ER R A V M O S

STEKEPANNE 28CM BARCELONA BLÅ Til alle koketopper. Pris etter kampanje 899,-

ALLTID

449,-

32 FOR

Kun hos ViJernia spanderer den rimeligste ALLTID

GRYTE MED RIST 15L

Til alle koketopper. Før 1299,Pinnekjøttpinner 20 stk. 39,50

649,-

32 FOR

50%

Best i test*

Vi spanderer den rimeligste

VAFFELJERN DOBBELT DWA-516W HVIT *Tek.no mars 2020

399,-

ADVENTSKALENDER 2020

199,-

JULEBELYSNING Fra

2950

ALT PÅ ETT STED: KJØKKENUTSTYR - RENGJØRING INNE OG UTE - VERKTØY - VARME - MALING - GAVER


Kvadrat Julen 2020 | 53

SPAR 1600,ALLTID

32 FOR

Kun hos ViJernia spanderer den rimeligste

GRYTESETT PARTY 3 DELER 1,5/2,5/3 liter. Til alle koketopper. Før 2799,-

1199,SPAR

50%

200,-

GRYTESETT RUSTFRITT STÅL 5 DELER

BATTERIDRILL GSR 12V 2X2AH

Til alle koketopper. Før 2499,-

Før 1699,-

1499,-

1249,-

50%

50%

MIXOLOGY-SERIEN 4 PK/6 PK

25 års garanti mot glasspest og kantskår Før fra 419,- pr. pk. Fra

209,-

pr. pk.

SERVISE GRAND CRU 4PK

Tallerken 23 cm 378,- *756,- 27 cm 498,- *996,Pastatallerken 25 cm 498,- *996,- Krus 279,- *559,Kaffekopp med skål 498,- *996,-*Kjøpt løst ordinært

ALT PÅ ETT STED: KJØKKENUTSTYR - RENGJØRING INNE OG UTE - VERKTØY - VARME - MALING - GAVER


54 | Kvadrat Julen 2020

Herrebunad kr. 25.000.

Pris over er uten skjorte og sølv. Priseksempel pü komplett bunad kr 41.830. Vi har ogsü mange julegavetips til konfirmanter, damer og herrer!


Kvadrat Julen 2020 | 55

Butikkoversikt BOKHANDEL Ark Bokhandel Norli CAFÉ/SERVERING Adams Coffee Amundsen Spesial Big Bite Burger King Cantina Mexicana Cucina Italia Egon FUEL Funky Frozen Yoghurt Isoteket Jai Hind- Indian Cuisine Joe & The Juice Kanelsnurren Matværket McDonald’s Pizzabakeren Sabi Sushi Sabrura Starbucks Steam Kaffebar Street Burger Yummy Time DAGLIGVARE Cahn Van (asiatisk) Helgø Meny Life Nespresso Obs! Sunkost HUD/HÅR/VELVÆRE BeWell by Makeup Art Cutters Fredrik & Louisa Hair & There Individuel Genéve Ivan Frisør og Barbershop Kicks/Mac Koch Parfymeri Modern Design Nikita Hair Rituals Sayso The Body Shop VITA

HUS/HJEM Bolia.com Brødrene Pedersen Clas Ohlson Christiania Belysning Christiania Glasmagasin Obs! Feel Georg Jensen H&M Home Jernia Kid Interiør Kitch’n Kremmerhuset Lampehuset Princess Rusta Tilbords Upstairs KLÆR/MOTE Bik Bok Boys of Europe Brandstad b.young Carlings Nord Carlings Sør Capone & Mrs. Capone Change Lingerie Claire Cubus Deguy Dick & Daisy Dressmann Dressmann XL Floyd Fontana Geddon Male Gerry Weber Gina Tricot H&M Høyer Collabs Jack & Jones Levi’s Store Lexington Lindex Match Obs! Only Session Studio Mann Studio Mote

Sørbø Undertøy Urban Vero Moda VOLT Magasin Zavanna Zizzi BARNEKLÆR Capone Kids Cubus H&M Lindex Name it Newbie WOW MUSIKK/SPILL/ ELEKTRONIKK Clas Ohlson Elkjøp Phonehouse Kjell & Company NetOnNet Obs! Teknikmagasinet Telenorbutikken Telia Tell Apple Premium Reseller SERVICEBEDRIFTER/ SERVICETILBUD Ammerom i 2 etg. v/Babycare KUNDESENTER med informasjon/turistkontor og postkontor Oppbevaringsbokser ved inngang C og E Phoneklinikken Lillians Systue Nøkkelservice hos GAPI og Jernia Xpressrenseriet SKO Bianco Din Sko/Nilson Shoes Dna Eurosko/Shoe Gallery Gapi MANI Obs! Skoringen

For mer informasjon om butikkene og karthenvisning på senteret, se kvadrat.no

SMYKKER/UR/TILBEHØR Aseco Gull & Sølv Bjørklund Nord Bjørklund Sør Georg Jensen Glitter Gullfunn Maanesten SPORT/LEKER Kozmoz Sport 1 Obs! Ringo Session Sport Outlet Stormberg VESKER/REISEEFFEKTER Katharina Morris OPTIKER Brilleland Interoptik Specsavers Synsam APOTEK Apotek 1 Vitus Apotek ANDRE BUTIKKER Amundsen Spesial Babycare CEWE Japan Photo Clas Ohlson Det Gode brygg Dropsen Dyrego Zoo Embla Bunader Enklere Liv Floriss Fun Center Kondomeriet Kreaktiv/Panduro Jernia Mester Grønn Nespresso Nille Normal Ringo Vinmonopolet


56 | Kvadrat Julen 2020

Åpningstider på Kvadrat i julen Black Week 23.–27. november

Helgø Meny kl. 10–22

Hverdager

kl. 7–21

Lørdager

kl. 8–19

Fra lørdag 5. desember

Søndager*

kl. 14–19

Hverdager

kl. 10–22

Julaften

kl. 7–13

Lørdager

kl. 10–19

Nyttårsaften

kl. 7–15

Søndager*

kl. 14–19

*Gjelder 6., 13., og 20. desember

Obs! Hverdager

kl. 9–21

Julaften

kl. 10–13

Lørdager

kl. 9–19

1.–3. juledag

stengt

Søndager*

kl. 14–19

Julaften

kl. 9–14

Nyttårsaften

kl. 9–15

Romjul Hverdager

kl. 10–21

Lørdag

kl. 10–18

Nissen på Kvadrat

Nyttårsaften

kl. 10–15

Lørdag 28. november

kl. 12–15

1. nyttårsdag

stengt

Lørdag 5. desember

kl. 12–15

Søndag 6. desember

kl. 14–17

Lørdag 12. desember

kl. 12–15

Søndag 13. desember

kl. 14–17

Lørdag 19. desember

kl. 12–15

Søndag 20. desember

kl. 14–17

En komplett oversikt over åpningstider i våre butikker finner du på kvadrat.no

Mer enn bare shopping.

Profile for Kvadrat

Kvadrat Julemagasin 2020  

Julemagasin med over 200 gavetips, festmote, DIY prosjekter til jul/julegaver, matoppskrifter og annet kjekt lesestoff fra Kvadrat

Kvadrat Julemagasin 2020  

Julemagasin med over 200 gavetips, festmote, DIY prosjekter til jul/julegaver, matoppskrifter og annet kjekt lesestoff fra Kvadrat