Page 32

Duvel wordt uitsluitend op fles verkocht wegens de nagisting in de fles. Op speciale aanvraag kan Duvel nu ook, voor de liefhebbers, rechtstreeks van de tap gedronken worden.

Duvel Moortgat tapt extra winst De beursgenoteerde brouwerijgroep Duvel Moortgat heeft in 2010 een nettowinst geboekt van 18,9 miljoen winst. Dat is 27% meer dan de 14,9 miljoen euro uit 2009. De aandeelhouders zien hun dividend opgetrokken worden van 1,12 euro bruto naar 1,30 euro bruto. De groep Duvel overkoepelt naast zijn klassieke bieren als Duvel, Liefmans, Vedett en Chouffe sinds de zomer van 2010 ook het Antwerpse De Koninck. Het concern uit Breendonk betaalde er 29,850 miljoen euro voor. Voor dat bedrag kreeg het naast de brouwerij ook een vastgoedpark van 70 horecapanden en de bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks aan honderden caf辿s en restaurants levert.

Koninkrijk als in de Verenigde Staten werd een grote groei opgetekend. Maar ook de andere bieren zorgden voor hogere verkoopcijfers. Chouffe boekte een vooruitgang van 31,7%, Vedett Extra White verdapperde 16,3% en Vedett Extra Blond 12,7%. Vooruitzichten Voor 2011 verwacht Duvel Moortgat een verdere groei in omzet en winst. Bij Duvel werkten eind vorig jaar nu al 719 mensen, van wie 70 van De Koninck. Ter vergelijking: bij de beursgang in 1999 waren ze nog maar met 170. Investeringen Duvel Moortgat gaf vorig jaar 14,6 miljoen euro uit aan investeringen. De grootste uitgaven gingen naar de vernieuwing en uitbreiding van het krattenpark, dat 4,1 miljoen euro opslorpte. Voorts werd 3,7 miljoen euro ge誰nvesteerd in de uitbreiding van het horecapark en de bedrijfsgebouwen.

De overname van De Koninck zorgde mee voor een hogere omzet bij Duvel Moortgat. In totaal verkocht de Breendonkse groep in 2010 voor 141,778 miljoen euro aan producten. Dat was 21,2% meer dan in 2009. 13,5% van de groei kwam van de eigen bieren, 7,7% van de toename kwam op rekening van De Koninck. Dat laatste telde in 2010 vijf maanden mee Dit jaar wordt 14,7 miljoen euro ge誰nvesteerd. De belangrijkste sommen gaan naar de vernieuwing van in de cijfers van Duvel Moortgat. de gistpropagatie-eenheid in Puurs en de verdere vernieuwing van het Duvel-krattenpark. Voorts komt Export Iets meer dan de helft van de omzet wordt op de Bel- er in de brouwerij van Achouffe een nieuwe vacugische markt afgezet. De rest is export, voornamelijk 端mvuller en vatenlijn en ten slotte wordt ook in de naar Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkri- Amerikaanse dochteronderneming Brewery Ommejk en de VS. Duvel blijft het sterkste merk.Vorig gang geld gestopt. jaar bracht het Nederland, Frankrijk, het Verenigd

JONASmagazine  
JONASmagazine  

Eénmalige uitgave van het magazine JONAS

Advertisement