Page 1

Temporada gener – juny 2011

K URS AAL

Nota de premsa 24-1-2011

La programació de música clàssica del Kursaal fa un salt endavant aquesta temporada amb un nou cicle de música de cambra a la sala petita La programació habitual de clàssica a la sala gran, que enguany inclourà un concert de les Quatre estacions de Vicaldi i Piazzola, el Rèquiem de Mozart, l’Orquestra Filharmònica del Nord d’Alemanya i l’OBC, es completarà amb un cicle de música de cambra els dissabtes a la sala petita del Kursaal. Tota la programació de música clàssica, que compta amb el patrocini de Grup Catalana Occident, es posarà a la venda el dissabte, 5 de febrer. El dissabte 29 de gener a la tarda s’ha organitzat una jornada de difusió de la música clàssica en què alumnes de música faran petits concerts en algunes botigues, equipaments i places del centre de Manresa.

La progamació del Kursaal oferirà aquesta temporada un Toc de Clàssica que inclou un concert de les Quatre estacions de Vicaldi i Piazzola, el Rèquiem de Mozart, l’Orquestra Filharmònica del Nord d’Alemanya i de l’OBC. Com a novetat, la programació habitual de clàssica, que compta amb el patrocini del Grup Catalana Occident, es completarà amb un nou cicle de música de cambra els dissabtes a la sala petita del Kursaal. Pel que fa al Toc de Clàssica, hi donarà el tret de sortida l’Orquestra Russa de Música de Cambra Ensemble Victoria, nascuda el 2002 a l'entorn del Conservatori de Música de Moscou, i que oferirà al Kursaal el 20 de març un repertori que entrellaçarà la música d'Antonio Vivaldi i Astor Piazzola, cadascun descrivint les estacions de l'any des del país que els va veure néixer. Així, les populars ‘4 estacions' de Vivaldi i s'alternaran amb les visions sonores de la primavera, la tardor, l'hivern i l'estiu del Buenos Aires de Piazzola. El 10 d’abril, i també dins del Toc de Clàssica es podrà escoltar al Kursaal el Rèquiem de Mozart, a càrrec de Orfeó Manresà, Coral Canigó, Coral Mixta d'Igualada, Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció de Xavier Puig. Tots plegats presentaran una obra més que emblemàtica del repertori cororquestral de tots els temps, que mai esgota els seus secrets ni qualitats. Més de 150 intèrprets dalt de l'escenari que transmetran el plany del darrer alè de Mozart, un dels grans genis de la història de la humanitat.


Temporada gener – juny 2011

K URS AAL

Nota de premsa 24-1-2011

El dissabte 14 de maig, l'Orquestra Filharmònica del Nord d'Alemanya, molt apreciada per directors i solistes de renom internacional, oferirà al Kursaal un concert amb obres de dos compositors del romanticisme: Rachmaninov i Wagner. A la primera part, escoltarem el ‘Concert per a piano i orquestra en re menor núm. 3 op.30’ del compositor rus Segei Rachmaninov, amb el pianista italià Fabio Bidini com a piano solista. I a la segona part, l'orquestra interpretarà fragments dels passatges més famosos de les òperes més populars del compositor alemany Richard Wagner: 'Els mestres cantaires de Nuremberg', ‘Tristany i Isolda', ‘La Walkiria' i ‘Lohengrin'. Finalment, clourà el Toc de Clàssica d’aquesta temporada l’OBC, que sota la direcció de Pablo González, torna a la sala gran del Kursaal per interpretar Mahler, Shubert, Strauss i Bach/Webern. L‘abonament del Toc de Clàssica, que costarà 65€, es podrà comprar a partir del dissabte, 5 de febrer a les 11h a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet (www.kursaal.cat). Les entrades soles per les Quatre estacions de Vicaldi i Piazzola i el concert de Rèquiem de Mozart costaran 25€, i per al de la Filharmònica del Nord d’Alemanya i l’OBC, 30€. Un nou cicle de música de cambra els dissabte a la sala petita del Kursaal Aquesta propera temporada creat un nou cicle de música clàssica, batejat amb el nom Tast de Clàssica, i que inclou 4 concerts de petit format que es portaran a terme a la sala petita del Kursaal els dissabtes a 2/4 de 8 del vespre. Aquest cicle, que compta amb la col·labora del Conservatori Professional de Música de Manresa, s’adreça als amants de la música de cambra i també a aquells que vulguin descobrir les millors peces del repertori de cambra. El programa d’aquesta primera temporada s’inicia amb un concert de Dani espasa, que interpretarà les ‘Variacions Goldberg’, una de les obres més importants de la història de la música escrites per clavicèmbal (26 de febrer). El cicle continuarà el 19 de març amb el concert del duet de trombó baix i tuba Tot’sols a càrrec de Kiko Palacios, professor del Conservatori de Música de manresa i Juan B. Domènech, que oferiran un viatge sonor des de l’origen de la música clàssica fins a l’època contemporània. El 26 de març, el prestigiós Trio Ludwig format pels germans Abel i Arnau Tomàs i la pianista Hyo-Sun Lim oferiran un concert de Beethoven. Finalment, el 9 d’abril, tancarà aquest primer ‘Tast de Clàssica’ el trio de piano, violoncel i clarinet format per Lluïsa Viñas, Anna Costa i Joan Plaja, professors del Conservatori de Música de Manresa, que interpretaran La Fantasiestücke de Schumann i el Trio de Brahms op. 114. Cada concert costarà 10€ (5 amb carnet Galliner i el d’escoles de música, i per a les persones que es comprin el Toc de Clàssica). També hi haurà una abonament per a tot el cicle que costarà 20€. Les entrades es posen a la venda el 5 de febrer.


Temporada gener – juny 2011

K URS AAL

Nota de premsa 24-1-2011

Preus especials per als estudiants de música En la línia de contruir a la difusió i la promoció de la música als estudiants de música de conservatoris i escoles de música de la Catalunya central, el Kursaal els ofereix un carnet especial que els afavoreix amb preus especials que arriben fins al 50% de desompte en els concert de música clàssica de la sala gran. A més a més, també s’ofereixen descomptes del 20% per la resta dels espectacles de música de la sala gran i del 50% en els espectacles de la música que es fan a la sala petita. Dissabte: 29 de gener, ‘Fem clàssica’. En la línia de contribuir a la difusió i la promoció de la música als estudiants de música de conservatoris i escoles i també de donar a conèixer la programació de música clàssica del Kursaal, el proper dissabte dia 29 de gener s’ha organitzat la jornada ‘Fem Clàssica’. Sabem que la música clàssica és un gènere que costa de fer arribar al gran públic, que un gènere que no està de moda. Per això l’objectiu és treure la música clàssica al carrer. Així, grups instrumentalscors-pianistes formats per alumnes es distribuiran per botigues i equipaments públics de la ciutat de Manresa entre les 5 i les 8 de la tarda i oferiran petits concerts, alguns dels quals amb piano, gràcies a la col·laboració de La Casa dels Pianos-Sibelius. Sota el títol ‘Fem Clàssica’, l’objectiu és que la música surti del Kursaal i vagi a buscar la gent que els dissabtes a la tarda es passeja pel centre de Manresa. Al Kursaal hi ha l’experiència de Preludis, que tot i que es fa al pati del Kursaal, sempre aconsegueix que gent que passa pel carrer s’aturi a escoltar els concerts. La iniciativa compta amb el suport i la implicació de diversos comerços de la ciutat, alguns dels quals encara per acabar de confirmar. De moment: -Señor -Massimo Dutti -La Lionesa -Calçats Torra -Cokko -Galeries Passeig, 39 I també: -Centre Cultural el Casino -Auditori de la Fundació Caixa Manresa Encara s’estan tancant les llistes de participants, però de moment hi participen una desena de grups del Conservatori de Música de Manresa i l’Orfeó Manresà.

/nota-de-premsa-280  

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-280.pdf

/nota-de-premsa-280  

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-280.pdf

Advertisement