Page 1

Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

L’Aula d’Arts Escèniques aposta fort pel circ i el teatre musical L’Escoleta de circ per a nens i nenes a partir de 3 anys i l’Aula de Teatre Musical destaquen com a novetats en la quinzena de cursos, tallers i monogràfics que ofereix enguany l’Aula d’Arts Escèniques de Manresa

L’Aula d’Arts Escèniques que coordina el servei formatiu del Kursaal iniciarà a l’octubre bona part de la quinzena de cursos i tallers que posa a disposició per aquest curs 2010-2011. Es tracta d’una oferta formativa que enguany fa una aposta clara pel circ –amb cursos per a nens i nenes a partir de 3 anys- i per concentrar en l’Aula de Teatre Musical la formació que d’aquest gènere s’ha impartit en aquests darrers anys i que ha tingut molt bona acollida. L’Aula d’Arts Escèniques ofereix, doncs, per primera vegada, cursos de circ adreçats a nens i nenes i joves amb l’objectiu que s’iniciïn en aquesta disciplina escènica que a Manresa ja s’ha consolidat. D’altra banda, aquest curs neix l’Aula de Teatre Musical, un projecte que comença enguany amb l’objectiu que tingui continuïtat en els dos proper anys; seguint el model ja consolidat de l’Aula de Teatre. Per aquest curs 2010-2011 també s’oferirà com a novetat un taller de teatre per a gent gran, a dreçat a persones majors de 60 anys amb ganes de passar una bona estona gaudint del joc teatral. Pel que fa a monogràfics, aprofitant el pas d’artistes en la programació del Kursaal –i després de la bona acollida del taller que l’any passat va fer el Mag Lari- es faran dues MasterClass: una amb Clara Segura i Oriol Broggi sobre la interpretació d’un clàssic; i un altre amb el gaiter gallec Carlos Núñez. Tots els cursos els impartiran professionals del món de les arts escèniques i es faran a les instal·lacions que gestiona Manresana d’Equipaments Escènics: Teatre Kursaal, Teatre Conservatori, Espai Sant Domènec. Dissabte, taller obert de circ al pati del Kursaal Amb l’objectiu de promoure l’Aula de Circ, aquest dissabte a partir de les 11 del matí es portarà a terme un taller obert que està adreçat a persones de totes les edats que vulguin fer un tastet de diverses tècniques de circ. Cable, trapezi, teles, malabars, acrobàcies... Totes aquestes disciplines del món del circ es podran practicar dissabte al pati del Kursaal, sota el guiatge i acompanyament dels professors de circ de l'Aula d'Arts Escèniques de Manresa.


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

Tota la informació de l’Aula d’Arts Escèniques es pot consultar a http://www.kursaal.cat/serveiformatiu.php. Des d’aquí també es pot emplenar el formulari d’inscripció a tots els cursos i tallers.

Oferta formativa curs 2010-2011 AULA DE TEATRE -

Curs d’iniciació (AT0) Teatre per a gent gran Aula de Teatre 1 (AT1) Aula de Teatre 2 (AT2) Aula de Teatre 3 (AT3)

AULA DE CIRC -

Aula de circ 1 (AC1) Escoleta de circ

AULA DE TEATRE MUSICAL -

Aula de Teatre Musical 1 (ATM1)

MONOGRÀFICS -

Interpretació i escena per alumnes de cant Escriptura teatral Maquillatge teatral Clips/curtmetratges Malabars Master class Clara Segura i Oriol Broggi Master Class Carlos Núñez


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

CURS: INICIACIÓ AL TEATRE (AT0) DATES: del 18 de setembre al 8 d’octubre de 2010 HORARI: dissabte de 10h a 14h LLOC: Kursaal DURADA: 16h PREU: 75€ PROFESSORAT: Teti Canal, Sílvia Blàvia, Pep M. Martínez i Atilà Puig TEMARI: Expressió corporal, Expressió oral i Interpretació. ADREÇAT A: persones majors de 16 anys sense experiència teatral i/o amb ganes de gaudir del joc teatral. Si et sents atret pel món del teatre i mai t’hi has decidit, ara és el moment. Amb aquest curs intensiu es tastaran les diferents tècniques teatrals amb un mètode totalment lúdic i participatiu. NOVETAT! CURS: TEATRE PER A GENT GRAN DATES: del 18 d’octubre de 2010 a l’11 d’abril de 2011 HORARI: dilluns de 18h a 19.30h LLOC: Kursaal DURADA: 31,50h PREU: 95€ PROFESSORAT: Clara del Ruste TEMARI: Expressió corporal, Expressió oral i Interpretació. ADREÇAT A: persones majors de 60 anys sense experiència teatral i/o amb ganes de passar un bona estona gaudint del joc teatral.

CURS: AULA DE TEATRE 1 (AT1) DATES: del 5 d’octubre de 2010 al 16 de juny de 2011 HORARI: dimarts i dijous de 20.30 h a 22.30 h LLOC: Kursaal DURADA: 120 h PREU: 400 € (matrícula: 40€ + 3 quotes trimestrals de 120€) PROFESSORAT: Sílvia Blàvia, Pep M. Martínez, Atilà Puig, Àngels Sánchez TEMARI: Expressió Corporal I, Expressió Oral I, Interpretació I, Taller I ADREÇAT A: Persones majors de 16 anys. No es requereix experiència teatral. En aquest curs ens endinsarem en el món del teatre d’una manera més formal però igualment lúdica. Aprendrem les tècniques bàsiques de la interpretació, descobrirem el propi cos i treballarem la veu per tal d’obtenir les bases per un futur treball dramàtic. Al final del curs es prepararà un Taller que es representarà a la Sala Petita del Kursaal.

CURS: AULA DE TEATRE 2 (AT2) DATES: del 4 d’octubre de 2010 al 20 de juny de 2011 HORARI: dilluns i dimecres de 20.30 h a 22.30 h LLOC: Kursaal DURADA: 120 h


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

PREU: 400 €/ 360 € * Matrícula: 40 €/ 20 €* 3 quotes trimestrals: 120€ *alumnes que hagin fet AT1 PROFESSORAT: Ada Andrés, Sílvia Blàvia, Pep M. Martínez, Javi Soler TEMARI: Expressió corporal II, Expressió Oral II, Interpretació II, Taller II ADREÇAT A: alumnes que hagin cursat AT1, i persones majors de 16 anys amb una mínima experiència teatral (en aquest cas es precisarà una entrevista). En el segon curs de l’Aula de Teatre es vol aprofundir en les tècniques de cos i interpretació apreses en el curs anterior i començar el treball de personatges teatrals: els presonatges típics, la creació i composició de diferents personatges a partir d’un mateix, i el seu desenvolupament i definició a partir de l’anàlisi de diferents escenes. També es prepararà un Taller més complet on els alumnes posaran en pràctica els coneixements i tècniques apresos fins al moment.

CURS: Aula de Teatre 3 (AT3) DATES: del 27 d’octubre al 13 d’abril HORARI: dilluns i dimecres de 20.30 h a 22.30 h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 80h PREU: 225€ PROFESSORAT: Teti Canal TEMARI: Interpretació III, Coneixements teòrics de com fer una producció teatral ADREÇAT A: alumnes que hagin cursat AT1 i AT2, o persones majors de 16 anys amb un nivell teatral equivalent (en aquest cas es precisarà d’una entrevista). L’últim curs de l’Aula de Teatre fa un aprofundiment sobre les tècniques interpretatives a partir de treballar la recerca dels límits de cada actor. Entre tots els alumnes es tria una obra teatral i se’n fa un treball col·lectiu i individual per tal d’aconseguir el màxim de les possibilitats de cada alumne. A més, es donaran les eines i coneixements necessaris per saber quins són els passos a seguir per fer una producció teatral i/o crear una companyia, i es participarà en l’organització d’accions de carrer.

CURS: AULA DE CIRC DATES: del 5 d’octubre de 2010 al 7 de juny de 2011 HORARI: dimarts i/o dijous de 20h a 22h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 60h / 120h Tipus inscripcions: Modalitat 1: 1 sessió/disciplina setmanal (aeris o acrobàcies) Modalitat 2: 2 sessions/disciplines setmanals (aeris i acrobàcies) PREU: matrícula: 40€ Quota mensual (modalitat 1): 25 € Quota mensual (modalitat 2): 50 € PROFESSORAT: Sira Bové, Javi Soler, Rut Trias, Rat Serra


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

TEMARI: Aeris (teles i trapezi fix) i acrobàcies (elements I equilibris acrobàtics). Es farà un treball individual que permetrà adaptar-se al nivell de cada alumne. ADREÇAT A: persones majors de 16 anys interessades en aquestes disciplines del circ, tant per fer-ne un primer tast com per anar perfeccionant els coneixements que ja es tinguin. Cal tenir unes mínimes condicions físiques. L’objectiu d’aquest curs és el d’adquirir la base per desenvolupar aquestes tècniques de circ amb unes garanties, i assolir l’estat físic i la predisposició mental per afrontar i poder realitzar els diferents exercicis. NOVETAT! CURS: ESCOLETA DE CIRC Amb els cursos de l’escoleta de circ volem introduïr els nens i nenes de 3 a 12 anys a l’emocionant món del circ. Jocs d’equilibri, expressió corporal, trapezi, malabars…un món ple de creativitat per treballar la psicomotricitat i potenciar l’expressió corporal. Els cursos estan plantejats per diferents nivells d’edats: PETITS DE CIRC 1 ADREÇAT A: a nens i nenes de 3 a 5 anys DATES: del 7 d’octubre de 2010 al 16 de juny de 2011 HORARI: dijous de 17.30h a 18.30h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 33 h PREU: Quota mensual : 20€ PROFESSORA: Rut Trias TEMARI: Psicomotricitat amb elements de circ. Introduïr als més petits al món del circ mitjançant jocs d’equilibri, coordinació, manipulació d’elements i expressió corporal. PETITS DE CIRC 2 ADREÇAT A: a nens i nenes de 6 a 8 anys DATES: del 5 d’octubre de 2010 al 14 de juny de 2011 HORARI: dimarts de 18h a 19h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 31h PREU: Quota mensual : 20€ PROFESSORA: Sira Bové TEMARI: Introducció a diferents tècniques de circ : acrobàcia de terra, equilibris acrobàtics, equilibris sobre objectes (rulo, bola d’equilibri, cable), trapezi fix i malabars. INFANTIL DE CIRC ADREÇAT A: a nens i nenes de 9 a 12 anys DATES: del 5 d’octubre de 2010 al 14 de juny de 2011 HORARI: dimarts de 19h a 20h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 31 h PREU: Quota mensual : 20€ PROFESSORA: Rat Serra TEMARI: Introducció a diferents tècniques de circ : acrobàcia de terra, equilibris acrobàtics, equilibris sobre objectes (rulo, bola d’equilibri, cable), trapezi fix i malabars.


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

JUVENIL DE CIRC ADREÇAT A: a nois i noies de 13 a 15 anys DATES: del 7 d’octubre de 2010 al 16 de juny de 2011 HORARI: dijous de 18.30h a 20h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 49 h PREU: Quota trimestral : 25€ PROFESSOR: Javi Soler TEMARI: Introducció a diferents tècniques de circ : acrobàcia de terra, equilibris acrobàtics, equilibris sobre objectes (rulo, bola d’equilibri, cable), malabars, trapezi fix i teles.

NOVETAT! CURS: AULA DE TEATRE MUSICAL 1 (ATM1) DATES: del 4 d’octubre de 2010 al 15 de juny de 2011 HORARI: de 20h a 22h LLOC: Kursaal DURADA: 124h PREU: 400€ matrícula: 40 € quota trimestral: 120 € PROFESSORAT: Guillem Cirera, Núria Cols, Clara del Ruste, Sílvia Sanfeliu TEMARI: Llenguatge Musical I, Veu I, Interpretació I, Interpretació II, Expressió corporal I, Dansa I, Coreografia I, Taller I ADREÇAT A: persones majors de 16 anys, amb nocions bàsiques de cant i interpretació. L’Aula de Teatre Musical vol oferir una formació completa en el terreny del teatre musical, aportant als alumnes una base de llenguatge musical, interpretació i dansa necessària per aquest tipus de gènere. A final de curs es prepararà un Taller que es representarà a la Sala Petita del Kursaal.

CURS: INTERPRETACIÓ I ESCENA PER ALUMNES DE CANT DATES: del 2 d’octubre al 18 de desembre HORARI: dissabte d’11h a 14h LLOC: Kursaal DURADA: 30h PREU: 130 € PROFESSORAT: Ada Andrés TEMARI: Tècniques bàsiques de l’interpretació escènica ADREÇAT A: cantants i estudiants de cant, amb un nivell mínim de tercer curs de grau professional o equivalent. Aquest curs està pensat per donar als cantants les eines necessàries a nivell escènic perquè més enllà de la tècnica vocal es puguin desenvolupar i complementar amb tècniques interpretatives. Curs en col·laboració amb el Conservatori Municipal de Música de Manresa.

CURS: DRAMATÚRGIA TEATRAL DATES: del 20 de gener al 24 de març


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

HORARI: de 18.30h a 20.30h LLOC: Kursaal DURADA: 20 h PREU: 80€ PROFESSORAT: Esteve Soler ADREÇAT A: persones majors de 16 anys que sentin curiositat per endinsar-se en el món de la dramatúrgia i conèixer el mètode de diferents dramaturgs. Durant 10 sessions descobrirem les claus de la dramatúrgia i aprendrem el mètode de 10 creadors excel·lents mentre desenvolupem exercicis pràctics.

NOVETAT ! CURS: MAQUILLATGE TEATRAL DATES: del 17 de gener al 14 de març HORARI: dilluns de 20h a 23h LLOC: kursaal DURADA: 24 h PREU: 90€ + 50€ (de material) PROFESSORAT: Lolita Rovira TEMARI: - Coneixement dels materials i del rostre. Maquillatge natural i d’escena. - Maquillatge de màscara (pierrot, clown, màscara xinesa…) - Envelliment - Blanc i negre (maquillatge avanguardista) - Halloween - Maquillatge d’animals - Maquillatge d’època - Maquillatge de fantasia amb difuminats. Amb aquest curs es treballaran els principis bàsics del maquillatge teatral i la seva aplicació en la creació de personatges. El curs finalitzarà amb una Mostra de les tècniques apreses. ADREÇAT A: persones majors de 16 anys interessades en el maquillatge de caracterització teatral.

NOVETAT ! CURS: REALITZACIÓ DE CLIPS DATES: del 15 de gener al 5 de març HORARI: dissabte d’11h a 14h LLOC: Kursaal DURADA: 24 h PREU: 90 € PROFESSORAT: Carles Muñoz TEMARI: - La preproducció - El rodatge o producció - La postproducció -


Aula d’Arts Escèniques

Temporada Setembre- Desembre 2010

KURSAAL

Nota de premsa 17-09-2010

ADREÇAT A: persones majors de 16 anys que estiguin interessades en el procés de producció de productes audiovisuals. En aquest curs es compaginaran les explicacions teòriques amb la pràctica. Els alumnes crearan, en grup o individualment, el seu propi vídeo, encarregant-se de fer el guió, la filmació, el muntatge. L’objectiu final és acabar el curs amb un projecte de vídeo realitzat, coneixent i entenent els conceptes bàsics per a la producció de productes audiovisual, tan a nivell professional com casolà.

NOVETAT ! CURS: INTENSIU DE MALABARS DATES: del 27 de setembre a l’1 d’octubre HORARI: 19.30h a 22h LLOC: Espai Sant Domènec DURADA: 12.50 h PREU: 40 € PROFESSOR: Moi Jordana TEMARI: malabars i manipulació d’objectes ADREÇAT A: persones majors de 16 anys que vulguin descobrir o perfeccionar la tècnica de les malabars i la manipulació d’objectes. Els exercicis s’adaptaran al nivell de cada alumne.

CURS: MASTER CLASS CLARA SEGURA i ORIOL BROGGI DATES: dissabte 13 de novembre de 2010 HORARI: de 5 a 20h LLOC: Kursaal DURADA: 3 hores PREU: 35 € PROFESSORAT: Clara Segura i Oriol Broggi TEMARI: la interpretació d’un clàssic ADREÇAT A: persones majors de 16 anys amb una mínima experiència teatral, que vulguin conèixer com interpretar un personatge clàssic

CURS: MASTER CLASS CARLOS NUÑEZ DATES: divendres, 15 d’octubre de 2010 HORARI: de 20 h 22 h LLOC: Kursaal DURADA: 2 hores PREU: 15 euros PROFESSORAT: Carlos Núñez TEMARI: Carlos Nuñez farà un recorregut pels instruments de vent que l'han fet conegut mundialment. ADREÇAT A: Persones majors de 16 anys

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-246  

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-246.pdf

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-246  

http://www.kursaal.cat/uploads/assets/nota-de-premsa-246.pdf

Advertisement