Page 1

Copenhagen Art Fair |20-22|feb|09

kunstmesse.dk


Indhold

3 1 2 3 4

6 9 11 12 13

Intro Programoversigt Events Ud af hverdagen og ind i sjælen - Jens Poulsen Kunsten at købe god kunst Kunstens skønne former Drengestreger Steen siden sidst Søren: vores litografikunstner

11

5

. 16

14 Det nøgne menneske 15 Bojesen og Bacon Sussi Trampedach 16 Frederiksbergs Farverige fortællere 17 Kunst skal sparke røv 19 Join the party 20 Kunst-snebolden ruller! Anette Andersen 21 Udstiller oversigt


Intro Copenhagen Art Fair åbner for tredje gang dørene til forårets store kunstfest. Udvalgte kunstnere står klar til at vise dig deres arbejder inden for maleri, skulptur, foto og kunsthåndværk. Den store søgning til Copenhagen Art Fair har medført, at det kunstneriske niveau er endnu højere end tidligere år. Det er derfor, vi med stolthed byder velkommen til Copenhagen Art Fair 2009. Målet med Copenhagen Art Fair er at skabe en stor og spændende kunstudstilling med et bredt udvalg af kvalitetskunst, der passer til enhver smag og pengepung. Når du træder ind på messen i stueetagens foyer, bliver du som det første mødt af en afdeling af vores unge og vilde kunstnere tilsat musik af nogle landets bedste DJ’s. Drejer du ind i hovedsalen møder du gallerierne og de tunge drenge. På scenen finder du kunst, der går lige i hjertet. I stueetagens vandrehal har vi skabt et “testlaboratorium” inden for de nyeste materialer. Du kan også prøve at kreere dine egne Artmoney samt sende dine børn på en workshop, hvor de kan udfolde sig med pensler og farver. På første sal præsenterer vi en afdeling for kunsthåndværk og et bredt udvalg af gedigent maleri og skulptur. Skønne oplevelser står i kø i form af kunstnermøder, visuelle udfordringer, events som DM i Artbattle, Musiqpoetess, foredrag og interviews. Træd ind i Copenhagen Art Fair visuelle univers, fordyb dig og “bliv høj af kunsten”. Finder du dig et kunstværk, som du bare må eje, er vores mission opfyldt. “Kunst er for øjet, hvad musik er for øret!”

Rigtig god fornøjelse Lotte Nielsen

Tak til

Lotte Nielsen

Tina Kristensen

Kunstnerisk leder

Pressekoordinator Administration Kurator Regnskab

Skribenter Lisbeth Rindholt Maja Gro Gundersen Gunhild Weisbjerg

Fadwa Haid

Mette Rosendal

Ditte Durhuus

Marie-Louise Skjølstrup

Josephine Albris

Gunhild Weisbjerg

Helle Arensbak

Art Director

Layout Illustrator

Eventkoordinator

Skribent Kurator

Sparingspartner

Fotograf

Kontakt Tel. 38108200 info@kunstmesse.dk

Udgiver Kunstmesse.dk - Tesdorpfsvej 45, 2000 frederiksberg

3

cph


Program Fredag

Velkomst

Foyer, kl 14

Stand 30, kl. 14-17

DJ Thomas Madvig Artmoney workshop Vandrehallen, kl 17-19 Lars Kræmmer Scenen, kl. 18 Claus Ankersen, Spokenword

Scenen, kl. 16-16.20

Stand 111, kl. 15

Testlaboratorium Vandrehallen, kl- 16-20 Recycle Art Projekt

Dj’s Thomas Madvig er med sine godt 20 års erfaring i landets natteliv, uden tvivl en af landets bedste dj’s. Gå ikke glip af chancen for at høre Thomas’ lydspor under åbningen af dette års Copenhagen Art Fair. De seneste år er Matt vega aka Matthias Mesteño’s karriere nærmest eksploderet. Fra at væreen af københavns undergrunds dj’s, har han nu opnået status som en af Danmarks virkelig få internationale dj’s. Matt Vega har udgivet plader på bl.a. Fumakilla, TicTacToe og 3Floor. Andreas Jørnvil som også går under aliasset Raoul, har udgivet plader på Comfortable, OPSM smat remixet for Trentemøller. Til Copenhagen Art Fair får I mulighed for at opleve en dj, hvis teknik og udvalg af numre er i en særklasse, der bærer præg af, at manden bag pulten har beskæftiget sig med musik i mange år.

Lørdag

DJ matt Vega Stand 30, kl. 14-18 DM i Artbattle

Scenen, kl. 15-17

Artmoney workshop Vandrehallen, kl 16-18 Testlaboratorium

Vandrehallen, kl. 10-19

Stand 111, kl. 15

Vandrehallen, kl. 10-16

Stand 21, kl. 12-14

Recycle Art Projekt Børneworkshop

Lav din egen perker plade

Artmoneyworkshop

Bliv kunstner og mal dine egne penge - det lyder som en drøm, men det kan lade sig gøre på Copenhagen Art Fair.

Forestil dig en verden, hvor du maler dine egne pengesedler. Du er fri for økonomiske skrubler og kan frit leve det liv du ønsker dig? Dette er visionen om ARTMONEY! En Artmoney er et kunstværk på bare 12x18 cm. Den har en universel værdi af 200 kr. og er en alternativ international valuta, der kan bruges i butikker verden over. Enhver der kalder sig kunstner kan lave en Artmoney og lade den registrere i ”The Bank of International Art Money”.

Viv - præsentation i lyrisk form Scenen, kl. 14

Søndag

DJ Raoul Stand 30, kl. 12-14 Jan Monrad

Galleri Trydes stand, kl. 14-14.20

Vandrehallen, kl. 15-17

Art-money workshop

Musiqpoetess, Spokenword

Scenen, kl. 16 Børneworkshop Vandrehallen, kl. 10-16 Testlaboratorium Vandrehallen, kl. 10-17 Testlaboratorium Vandrehallen Recycle Art Projekt

Stand 111, kl. 11

Stand 21, kl. 12-14

Lav din egen perker plade Viv - præsentation i lyrisk form Scenen, kl. 14

Musiqpoetess Musiqpoetess er en ”spoken word” kunstner, der med sin unikke lyd, stemme og stil, har noget på hjertet, hun ønsker at dele med publikum. I en verden der kan virke hård, skaber digtene skønhed, sandhed og elegance. Digtene holder musik i hånden, hvilket resulterer i en stærk kunstnerisk udtryksform. Fælles forståelse er objektivet for Musiqpoetess. Fokus på essensen af at formidle et meningsfuldt budskab. Tanker og følelser, oplevet i ord, der søger at vække stimulans og tænde lytterens fantasi. Denne kunstform er som ingen anden du før har hørt. Musikken og digtene afhænger af hinanden ligeligt, for at skabe en balancerende helhed. Spoken word Poetry fremprovokerer tanker og begrænses kun af lytterens eget sind. Køb cd’en ved ArtMoneys stand.


Emile Sandria Emile fra kunst akademiet er et lovende talent inden for video performance og fotografi og vi har under Copenhagen Art Fair fået mulighed for at præsentere nogle spændende værker. Denne kunstner er klart værd at holde øje med.

DM i Artbattle Artbattle er et helt nyt fænomen i den danske kunstverden. Du vil komme tæt på billedkunstnerne og se hvordan kunsten bliver til. Her er der ikke tid til angsten for det hvide lærred kun til ekstrem hurtig kreativitet. To kunstnere stiller op mod hinanden på scenen med hver deres hvide lærred. Publikum vælger emnet, og herefter har kunstnerne 10 minutter til at vise deres færdigheder. Til sidst falder dommen: Publikum vælger deres favorit og i samspil med dommerne kåres en vinder. Normalt ser man kun en kunstners færdige værk, men Artbattle er en unik chance for at se ind i kunstnerens verden og følge med i den kreative proces. Stemningen, farten og intensiteten gør Artbattle til en visuel rockkoncert. For første gang lyder startskuddet til danmarksmesterskabet i Artbattle Præmien på 5000 kr. og trofæet den gyldne pensel er sponsoreret af kunstnerfarver.dkz

Testlaboratorium I Testlaboratoriet er der mulighed for på egen hånd at afprøve de nye akryl, olie og akvarel farver på markedet. Prøv mulighederne med forskellige strukturpastaer eller gå lidt ”underground” med tuscher og spray. Testlaboratoriet er over weekenden udstyret med Talens og Kunstnerfarver.dks helt egne teknikere, der beredvilligt besvarer op, svarer på spørgsmål og vejleder i alle de nye farver og medier, der har ramt markedet. Giv dit kunstneriske bidrag til et fælles maleri, der efter udstillingen doneres til velgørenhed.

Performance poesi

Claus Ankersen er forfatter, kunstner og intergalaktisk rejsende, som arbejder situationistisk med performance digtning og live-litteratur, lyrik, prosa, installation, video- og soundscapes, maleri og adskillige cross-over udtryk. Claus Ankersen har været hovedkraft i udviklingen af dansk spokenword, og er legendarisk i dansk poetryslam. I år åbner Claus Ankersen Copenhagen Art Fair med smagsprøver på den performance poesi som har ført ham vidt om i Danmark og den verden som ligger udenfor. Mød denne enestående performer, som en anmelder for nylig kaldte ’Danmarks bedste digter’ når Claus Ankersen endnu engang gæster Copenhagen Art Fair.

Interview med Jan Monrad Jan monrad, kendt fra Monrad & Rislund, betegner sig selv som gøgler, komponist, tekstforfatter, klummeskriver, rejsejournalist og pølsetegner, og vil under Copenhagen Art Fair give et interview om sin kunst, som en ekstra overraskelse for alle de besøgende på kunstmessen. interviewet med multikunstneren vil kunne overværes på Galleri Trydes stand søndag den 22. februar 2009 kl. 14.00

5

cph


Ud af hverdagen og ind i sjælen Når Copenhagen Art Fairs gæster møder ti bevæbnede brude i et havblåt undervandsdrømmesyn i Falkoner Centrets foyer, er det iflg. kunstneren, Jens Poulsen, for at de kan opleve at træde ud af en hektisk hverdag, og ind i en tilstand hvor de kan mærke sig selv. Undertegnede fik en snak med Jens Poulsen om, hvad der driver hans kunstneriske virke. Af: Maja Gro Gundersen.

”Jeg er nok lidt den romantiske, sjælelige drømmer.” Det kommer i en sidebemærkning i slutningen af interviewet, der foruden at handle om Jens Poulsens arbejde med maleriet også har handlet en hel del om mulighederne for at undslippe samfundets påtrængende krav. Om at træffe ”fornuftige” livsvalg, bevæge sig i højt tempo og om at passe ind i flokken. De to ting hænger nemlig uløseligt sammen for Jens Poulsen, der viser sig lidt som den lille mand i Storm P’s berømte billede, ”Tilbage til naturen”. Ham der drejer ud ad en solbeskinnet landevej, i stedet for at marchere med en grå flok mod byens rygende skorstene. Siden han for ti år siden kastede sig over maleriet, er det blevet en nødvendighed for ham at arbejde med det dagligt. ”Hvis jeg ikke maler bliver jeg... irriterende!” Fortæller han, over kaffebrygningen efter interviewet.

6

cph

En time tidligere sidder vi i hver sin bløde lænestol foran en knitrende brændeovn, i det atelier hvor Jens Poulsen arbejder. Malerierne står side om side bag os, som en blå kulisse. Kan du fortælle mig lidt om dit arbejde med maleriet. Hvad var din indgangsvinkel til det? ”Det var nok for at finde et emne i livet, som aldrig ville blive uinteressant. Og hvor der altid vil være noget nyt... Og det med at beskæftige sig med noget, hvor du mister al fornemmelse for tid og sted, og også fornemmelsen af dig selv. Bekymringer er væk. Smerter i kroppen forsvinder. Man kommer i et meditativt stadie, hvor man bare er. Ikke en tilstand hvor man siger; ’Jeg er Jens Poulsen, jeg kan det og det’. Det er meget langt væk fra det ego-baserede. Det er i og for sig en anden bevidsthed, jeg befinder mig i, når jeg beskæftiger mig med det kreative. Tid og sted forsvinder. Fire timer kan føles som ti minutter. Ti minutter kan føles som fire timer. Det hele bliver meget udefinerbart i tid og rum. Men det, som det giver mig rent menneskeligt, er enormt. Det er den bedste måde for mig at udvikle mig selv som menneske.” Under vandet i årevis ”I, jeg vil tro, otte år, malede jeg fisk i stimer. Udelukkede fisk i stimer. Jeg syntes, det var et meget spændende motiv. Det var meget beroligende. Jeg havde en ide om, at få folk til at få lidt mere ro og finde lidt af den ro, som jeg får, mens jeg maler fiskestimer. Hvis andre også kunne fange den, så ville det være fantastisk, i sådan en makaber verden som vi nu engang lever i. Så vidt jeg erfarer som menneske, så er det i den rolige tilstand, vi tænker bedst. At vi træffer de bedste beslutninger. At vi er mest til stede. Vi kan bedre håndtere problemer, der kommer i livet, hvis vi forholder os roligt og ikke panikker eller lader os styre af mærkelige impulser. Kan du få folk til at slappe af foran et billede, eller dagdrømme foran et bil-

lede, så har du lavet et sundt billede. Et meditativt billede. Et billede der får mennesket til at trække sig ind i sig selv - eller ud af sig selv, det kommer an på hvordan man ser på det. I stedet for hele tiden at lytte til, at bossen siger at man skal være der dér, ellers bliver man fyret, eller nu skal man også huske at lave dét til i morgen, ellers får man skældud. I stedet for hele tiden at tilfredsstille andre og være jaget vildt, så går man måske ind og bruger lidt tid til sig selv. Hvis jeg kan skabe et billede, der kan gøre det ved mennesker, så synes jeg, at jeg er nået langt.” De billeder, som du skal have med på Copenhagen Art Fair, de foregår jo også under vandet. Jeg vil gerne høre lidt mere om, hvad det er ved undervands-scenariet, som optager dig? ”Ja, det er jo også noget, jeg går og tænker lidt over. Jeg tror det er den blå... hvis man kobler den farve til noget følelsesmæssigt. Den blå farve som en følelsesmæssig frekvens.” Jens Poulsen flytter sig lidt i stolen. ”Under vand omfavnes man fuldstændig. Jeg forstår det selv som følelser, der omfavner mennesket - completely. Det er ikke agressive ’McDonalds-reklamekampagne-følelser’.” Ler Jens Poulsen. ”Det er mere på en sjælelig frekvens, hvis man kan sige det sådan. Jeg prøver at tale til noget andet, end det, som vi betragter som vores tilstedeværelse, som er øjne og hjerne. Jeg prøver så vidt muligt, at komme ind til sjælen af folk. Hvis man kan tale til mennesker og forklare, at der er andre måder at se verden på, end den du får vist gennem skolesystemet, regeringen eller pressen, så vil man opleve, at mennesker faktisk er mere end blot usikre forbrugere eller ’big spenders’. Der er, vil jeg mene, smukkere aspekter ved


tilværelsen, end at have en stor bil eller det godt betalte job, hvor man får mavesår, mens man tjener styrtende mange penge, og ender med at have millioner på kontoen, og så... dør. Hvad er det hele så værd? Jeg prøver at tale til noget andet i mennesket end den her ’blingbling’-ting.” Kvinderne ”Efter at jeg havde malet fisk i en årrække, så malede jeg en kvinde under vandet, med fisk der svømmede rundt omkring hende. Og jeg tror, det var der, mennesket begyndte at komme ned under vandet. Kvinder under vandet med kjoler på. Jeg tænkte meget på det her med stoffet under vand. Hvad det kan give af legende, bølgede, udefinerbart smukke folder. Der er noget legende over det... Det er svært for mig lige at sætte ord på, hvordan det er kommet derhen. Det vækker store følelser at se en kvinde i brudekjole i og med, at det er en del af vores kultur, at brudekjolen er en del af brylluppet, og et bryllup er symbol på kærligheden mellem to mennesker. Så der er absolut en symbolværdi i en brudekjole. Hvad så med våbnene? ”Kvinderne har våben fordi de sommetider er lidt farlige”.

Forvirring nok i verden Trods det antydningsvise drama i de havblå malerier, mener Jens Poulsen ikke der er grundlag for nervøse spændinger ved synet af de bevæbnede brude.

”Jeg synes ikke det er urovækkende billeder... Jeg vil gerne have, at det jeg laver er mentalt sunde billeder. Jeg er ikke så meget til forvredne ansigter og kaos. Der er forvirring nok i den her verden. Jeg synes meget kunst, virker forvirrende. Det er ikke det samme som, at det ikke er spændende. Men det giver sådan en forvirrende fornemmelse. Personligt hælder jeg til det mere rolige, afdæmpede og drømmende billedunivers. Overordnet vil jeg sige, hvis billederne er rolige og afbalancerede så kan man måske komme ind på en rolig frekvens af tilstedeværelsen.” Du vil altså gerne bruge dit maleri til at hjælpe folk med at opnå denne ro? ”Ja, det ville være fantastisk hvis jeg kunne det. På mig selv har det jo haft en kanon effekt.”

”Tid og sted forsvinder. Fire timer kan føles som ti minutter. Ti minutter kan føles som fire timer.”


Kunsten at købe kunst Vælg med hjertet, og tænk dig om Af Lotte Nielsen

Kunst kan opfylde mange behov. Hvad er dit formål med at købe kunst? Her er et par afklarende spørgsmål, du kan prøve at overveje:

► ► ► ► ► ►

Håber du på økonomisk gevinst - købe billigt og sælge dyrt om nogle år? Skal det være en lottoseddel? Vil du provokere, imponere eller underholde? Skal der skabes en bestemt stemning, inspira tion eller kreative tanker? Vil du rammes i hjerte og sjæl. Skal værket tale til dine følelser? Er der stilarter, du foretrækker eller yndlingsfarver?

Motivet for kunst køb er yderst forskelligt fra person til person. Ofte er par indbyrdes uenige og skal have hjælp til kompromisser. Her er en udstilling som Copenhagen Artfair en super effektiv måde at spore sig ind på sin egen og hinandens smag. God og dårlig smag kan diskuteres. Er man til rock eller er man til klassisk. Alle skal påbegynde deres forhold til kunst et sted. Der er ikke noget forkert i at foretrække Mozart frem for Stravinski og bare det, at man har interessen, betyder, at man er på vej til at udvikle sit kunst syn. Er man første gangs køber, kan man skele lidt til prisen. Er kunstværket billigt og appellerer det til en, så er risikoen til at overse. Er kunstværket dyrt, vil jeg anbefale ,at man rådfører sig med en, som har forstand på kunst. Herved minimere man ærgrelser, fordi man er “vokset fra det“ eller fortryder. Nogle kunstværker bliver ved med at være spændende at se på i rigtig mange år. Andre har en kortere levetid og er dermed mindre oplagte som investering.

Vladimir Voronin

Tidløse værker som ikke går af mode kunne være Maj Trolle, Vladimir Voronin. Omesh, André Lundqvist, Zura, Henning Büllier og Henrik Martensen

8

cph

Kirsten Murhart

Kreative glædesspreder kunne være Kirsten Murhart, Finn Sørensen, Mette Siedentopf og Annemette Høier Nielsen

LOTTE NIELSENS RÅD TIL KUNSTKØBERE: 1. Få defineret hvad kunsten skal gøre for dig 2. Vælg med hjertet. Mode/`God smag´ forandrer sig 3. At eje kunst er lig med at udvikle sit kunstsyn. Køb der for gerne lidt mere avancerede værker, end du føler dig parat til lige nu. 4. Få en kunstkender til at bedømme kvalitet, holdbarhed og pris. 5. Ta´en runde gennem det hele. Og vend tilbage til den kunst, som appellerede til dig. 6. Lån eventuel værkerne med hjem, føles de rigtige hjemme? 7. Internettet er effektivt, så brug det - de fleste kunstnere har en hjemmeside. Vi linker til deltagerne fra www.kunstmesse.dk.

Hanne Hermann

Kunst er godt for arbejdsmiljøet. En virksomhed kan med fordel vælge den samme kunstner til at hænge i mødelokalet og receptionen. Det giver en fin sammenhæng for besøgende. Abstrakt kunst som Niels Kongsbak, Hanne Herman, Susanne Gredsted eller Henrik Elnegaard kunne være en mulighed.


Kunstens skønne former Dorrit Worm

Nanna Backhaus Brown, Galleri Tryde

Jette Nørskou

Allan Scharff

Filihankat kr. 3000,-

Vicki Kolby

Anne Moltke Huitfeld

Anna Kromann

Kirsten Klausager kr. 5850,-

Dorthe Bent kr. 950,-

Lene Winther

Birthe Sahl

Elna Christensen

Andrew J. Brown, Galleri Tryde

Birte Juel Sandberg kr. 1950,-

9

cph


Vi sætter prisen ned på Michael Kvium og Gunleif Grube

Vi har mange titler på hylden

KØBENHAVN Billeder fra en by i Europa Fotobog om København. En flot bog på 164 sider. kr. 299,-

Nutidig og tidløs

Maleren Kirsten Rudiengaard Kommentarer og dokumenter af Lars Lisberg og Yrsa Jørgensen

NUTIDIG OG TIDLØS 104 sider om maleren Kirsten Rudiengaard. kr. 199,-

m. i per

YKG DET TR

* Tilbuddet gælder kun ved køb på messen…

2

iod

K

E VÆR RAFISK

ael Kviu

r. Mich 08 side

ris 348,-

. Norm.p

-2006 en 1979

kr.

200,JORN I HAVANA DEN VILDE PO

84 sider om Jorns Cuba-ophold i sammenhæng. kr. 215,-

ET 110 sider fyldt m

ed dejlige farv eillustrationer.

kr.

11 AVISER* KR.395,SPAR 54,-

Norm.pris 295,

-

100,-

Kig forbi stand 79 og få én gratis Kunstavis…

ARNE HAUGEN SØRENSEN 100 sider med Haugens lækre farveillustrationer. kr. 199,-

Køb et årsabonnement af Kunstavisen på messen


Drengestreger Af: Tina Christensen Kristensen

Graffiti, mixed media, plakatdesign, kul på Lukasevangeliet, posca og shelllak, det er hvad man finder blandt nogle af Copenhagen Art Fairs gæve gutter. Bevæbnet med spraydåser og spidsede blyanter, gør de op med det traditionelle maleri, og i stedet for oliemalingens glans spreder duften af spraymaling sig i ateliererne og penslen er blevet bandlyst til fordel for blyant og kul. Daniel Dikov, Pabi og Peter Opstrup har blyanten som fællesnævner, men her stopper ligheden. De tre tegnere arbejder med vidt forskellige motiver og udtryk. Den 25årige kunstner Daniel Dikov beskriver mennesket i sine tegninger. Med en ekspressiv streg arbejder han med menneskeansigtet. Mange af værkerne indeholder ord eller hele sætninger, der er en blanding af citater, avisudklip, Dikovs egne udsagn og bibelske tekster. De forvrængede ansigter stirrer på beskueren gennem lukkede øjne og med et bedende udtryk. Overdimensionerede hoveder på små kroppe, lange halse, kaninører og små djævlehorn præger de karakteristiske ansigter, der synes at udtrykke en dyb sorg. Som Dikov selv udtaler, så arbejder han med ”Bagsiden af livets medalje”. Med blyant, akryl, blæk og tusch som sine foretrukne redskaber, beskriver Pabi menneskekroppens mekanik. Med geometriske former og en stringent streg skildres kroppen med stor detaljerigdom som noget lig en cyborg. De feminine og maskuline former fremstilles i finurlige fortolkninger, der bedst kan beskrives som et kig ind i kroppens indre. Som motoren der kommer til syne under den løftede kølerhjelm eller de illustrerede anatomiske tegninger, man finder i lægebøgerne, hvor huden er trukket tilbage for at afsløre muskler og knogler. I kroppens indre finder man et æstetisk sammensurium af elementer, hvor ansigter og blodårer kommer til syne i et indre landskab. Med en kirurgs præcision dissekerer Pabi kroppen og virvaret i den indre mekanik bliver synligt for omverdenen.

Benny Box består af to brødre, Rune Fisker (1974) og Esben Fisker (1976) der arbejder med illustration, maleri, grafik, animation m.m. ”Vores visuelle univers er kendetegnet ved, at vi blander abstrakte former, landskaber og figurer, for at skabe surreelle, grafiske motiver.” Det surreelle univers brødrene arbejder med, kommer til udtryk i både maleri og grafiske værker. På flere af de maleriske værker ser man et landskab, der er bygget op af mange lag. Tarme slynger sig ud af en kvindes lår og skaber en grotesk baggrund for et surreelt landskab. Konturerne er knivskarpt optegnede og ved nærmere eftersyn opdager man de mange små pudsige detaljer, et ansigt, en ubåd, en fugl. Billederne er på en gang dekorative og makabre. Lange gange af tarrme snor sig gennem lærrederne og bliver til gange, hvor rotter, ubåde og andre utænkelige ting kan gemme sig. Den grafiske del af Benny Box består af en række fabelagtige fabler og farverige illustrationer, hvor jordbærnæser og chokoladehår indgår i repertoiret. Hvis man tager sig tid til at opleve værkerne, vil man opdage, at der hele tiden dukker nye fortællinger op og billedernes virkelighed ændrer sig mens øjet vandrer over lærredet.

Benny Box, VoodooArt og Graffitigalleriet v. Jeppe Westrup arbejder med den farvestrålende graffitiinspirerede kunst, hvor hverdagens brands og tegnefilms ikoner får nyt liv.

Endnu en spændende tegner er Peter Opstrup, der i sine komplekse værker arbejder i detaljen ofte med mennesket i fokus. En del af Peter Opstrups værker er udført i en enkelt ekspressiv streg, der synes uafbrudt at vandre over papiret og ændrer form, når man står overfor dem. Mange af de udtryksfulde tegninger fremstår som abstrakte landskaber, hvor et virvar af streger ved nærmere eftersyn forvandler sig til en masse ansigter. Subtile eller åbenlyst humoristiske, farvestrålende eller holdt i blyantens gråskala, så er Peter Opstrups værker en æstetisk rejse i et landskab af streger.

Den 32årige københavnske kunstner VoodooArt finder inspiration i graffiti, tatoveringer og musik. Han arbejder med mixed media, hvor akryl, spray, posca og shellak anvendes i forskellige kombinationer. Hans værker er farvebombardementer, hvor han udtrykker sig gennem genkendelige elementer. En gasmaske, hjerter og knive kombineres med et spraymalet ”love hurts”. Kniven borer sig ned i masken, hjerter mases og gennembores og baggrunden er et mørkt intet. Alt håb er ude. Voodoo og robotter spiller også en betydelig rolle i VoodooArts billedunivers, der ofte præges af en grotesk humoristisk undertone.

Graffitigalleriet er, som titlen antyder, ikke et traditionelt galleri. Bag det streetmindede galleri står Jeppe Westrup, der gør sit for at udbrede graffitiglæden. Graffitigalleriet.dk er med Jeppe Westrups egne ord ”et initiativ, der arbejder på at udbrede kendskabet til graffiti som kunstart, og dermed nuancere og give et modspil til den ofte negative vinkel visse medier og visse politikere tillægger graffiti. Billederne repræsenterer et bredt udsnit af graffitikunsten i Danmark, som den ser ud netop nu.”


Steen siden sidst Af Steen Berg Hansen

...og hvad er der så sket siden Art Fair´08? Art Fair kickstartede for mig år 2008, omend lidt sent, og man kan sige at der sidenhen er kommet mere styr på det, med alt det kaos der følger med den proces. Dette lyder måske lidt snørklet, men det er det slet ikke. Jeg har bare løbet hurtigt. Jeg har været så heldig at der i 2008 har været flere og flere der syntes at det kunst jeg laver er spændende og det er på alle fronter at interessen er gået frem. Både gallerierne og kunstforeningerne har brugt mig flittigt, og for dette skal de herfra have et stort tak. Alt i alt er det blevet til 15 udstillinger rundt omkring siden Art Fair. Og faste kontakter til 4 gallerier; Galleri ArtCompaz, Galleri Bastillen, Art-for-future og kunstkontoret.dk. Desuden bliver 2009 også et sjovt år med allerede ca 5-6 udstillinger planlagt.... Så jeg klør på!!! Yderligere er jeg sammen med to andre kunstnere rykket i nye, større og bedre lokaler på Østerbro i kælderen under min lejlighed. Dette faktum at jeg nu kan stå op midt om natten, skulle en idé poppe op i hovedet, og gå i atelieret, er stærkt medvirkende til den kreative proces og gør det hele lidt sjovere. Samtidig er det at få mere plads til at udfolde sig på også bare ensbetydende med endnu flere projekter, og til tider har det set uoverskueligt ud dernede. Og det har det også været. Men der er da som regel kommet noget godt ud af det... Og når det så en gang imellem glipper; ja så må man jo frem med den hvide pensel og man skal aldrig være for fin til at følge det gamle ordsprog ”kill your darlings!”. Rent malemæssigt har jeg nu fundet en stil der passer mig godt. Den er for så vidt skarp og kaotisk på samme tid, og mine væsener er nok blevet mere imødekommende og venlige. Samtidig er mine farver blevet renere og hånden mere sikker. Jeg henter stadig stor inspiration i min datter på 2 år, og er vel i bund og grund et stort lykkeligt legebarn. ses i 2009


Af Søren Bræstrup

Søren: vores litografikunstner

Jeg hedder Søren Bræstrup, er født i 1982, bor på Nørrebro og har en stor passion for farver i et univers fyldt med spøjse figurer. Storbyens pulserende liv og stemning er en kæmpe inspirationskilde til mine værker, som alle bærer præg af de mange farverige indtryk byens virvar byder på. Mennesker, neonlys og dejlig kulturel diversitet forsyner min hjerne med et hav af input, som skal ud. Og det ses i min tilgang til billederne, hvis overordnede tema vel kan betegnes som: ”manisk-regnbuefarvet-fabeldyrsunivers”. Min lyst til farver og finurlige figurer har jeg primært kanaliseret ud med maling på lærred, men på det seneste er jeg begyndt at arbejde meget i farvet karton, som jeg har opdaget kan tilføje helt nye dimensioner til mine værker. Jeg er blandt andet inspireret af Matisse og Jørgen Clevin, som begge har arbejdet en hel del med karton, lim og saks, og min oplevelse er, at blandingen mellem papirmediets grafiske egenskaber i form af den kontrastfyldte opdeling af farverne i værket, koblet med et naivt figurunivers, tilsammen danner en synergi-effekt, hvor udtrykket kommer til at stå meget skarpt og tydeligt – ja, næsten som var det skåret ud i pap! Mine valg af farver og motiver er desuden udtryk for mit generelle syn på kunst. Jeg holder meget af, når kunsten formår at indfange hverdagens små underfundige og sjove stemninger, som måske kun varer et par sekunder i selve øjeblikket, men som sætter sig fast på nethinden og hænger ved resten af dagen. Min ambition er at udtrykke sådanne oplevelser i mine billeder, og dermed ramme de små kringlede hjørner i hverdagen og ikke mindst at sammenkoble dem med et hav af skønne ”pang” farver! Litografiet ”Brændende Kærlighed” er en illustration af den kærligheds-ild, der hos helt almindelige mennesker, nogle gange flammer op, overskrider al fornuft og laver bål og brand i både sjæl og krop, med risikoen for at sætte ild til alt den møder på sin vej!


Det nøgne menneske Portræt af kunstner: André Lundquist Af Lisbeth Rindholt

Forestillingen om det nøgne menneske. Dét er omdrejningspunktet i billedkunstner André Lundquists (f. 1972) malerier. Mennesket er nøgent, når det fremstår i sin rene, sjælelige formløshed. Når det ikke er bundet til tiden og rummet og har smidt den form, som vi alle tager på ind imellem for at være på en bestemt måde over for hinanden. Udviklingen mod det nøgne menneske startede allerede, da André Lundquist som helt ung begyndte at male. Han stod i lære hos malerinden Therese Dragshøj i slutningen af 1980erne og havde sin første officielle udstilling i 1996. Spændende møder med andre kunstnere og oplevelser af fremmede kulturer og religioner på kunstophold og rejser i udlandet har bidraget til André Lundquists vedholdende interesse for mennesket og dets sjæleliv. Menneskefiguren har altid været i fokus i hans kunst. Men den har haft forskellige udtryk gennem tiden. Fra kubistiske, slanke skikkelser til mere fyldige figurer, som var forbundet i kropslige og åndelige relationer. I dag er André Lundquists foretrukne motiv kvindefiguren. Figurens gennemsigtighed Kvindefigurerne i malerierne står op, sidder i magelige stole eller ligger henslængt på gulvet og i sofaer. De er smukke og sanselige, ofte med ibenholtsort hår, porcelænshvid hud og blussende kinder. Men de er ikke kun krop. De fremtræder også i en nøgenhed, en sjælsbevidsthed, hvori de er til stede her og nu. Rent formmæssigt kommer nøgenheden bl.a. til udtryk i kroppens tydelige gennemsigtighed. Bag den porøse hud eller i kjolens mønster aner man konturerne af andre figurer, former og farver. Disse bagvedliggende motiver leder beskuerens tanker hen på drømmerester, erindringer eller eksistentielle betragtninger og møder med andre og med jeget selv. I sine motiver er André Lundquist tydeligt inspireret af den centraleuropæiske modernismes mestre såsom Egon Schiele, Gustav Klimt, Emil Nolde, Vincent van Gogh og Edward Munch. Men postmodernismens leg med materialer, perspektiver, positioner og kompositioner har også sat sit præg på hans billedkunst. En levende farveenergi André Lundquists malerier bliver til på Vesterbro i København og i hans atelier i den lille by Boaryd i Sverige. De nære omgivelser i byen og på landet inspirerer ham i lige så høj grad, når han maler, som den modernistiske og postmodernistiske arv. Han holder af menneskene i det levende gadebillede i byen og af stemningen i det gamle menighedshus som atelieret er indrettet i med skov, eng og den svenske vildnatur uden for vinduerne. André Lundquist arbejder i sine malerier med dynamikken og kontrasten mellem naturens jordfarver og de mere klare, stærke farver på lærredet. Herved skaber han en særlig energi og nerve i billederne, der understreger figurens både skønhed og åndelighed. Således formår André Lundquist i sin billedkunst at vise os et glimt af skønheden i den menneskelige sjæl bag kroppens smukke, men også forgængelige og sårbare ydre. André Lundquists malerier er bl.a. repræsenteret på Galleri V58 i Århus og Galleri Knud Grothe i Charlottenlund. Du kan desuden se et udvalg af kunstnerens værker og læse mere om ham på www.andrelundquist.dk

 

KAREN-MAGRETHE FOLDAGER

JYTTE LYHNE

STAND NO. 107

SMYKKER

STAND NO. 130 WWW.JYTTELYHNESMYKKER.DK

WWW.KMFOLDAGER.DK


Bojesen og Bacon

Sussi Trampedach

Mødet i Milano

Født ind i kunsten

Som barn af Dorte Karrebæk, en af Danmarks dygtige illustratorer, og den nok så bekendte maler, Kurt Trampedach, stod det nærmest skrevet, at Sussi Trampedach ville vælge en kunstnerisk levevej. Trods det foreskrevne satte hun sig dog først til lærredet i 2004. Sussi har udviklet sin egen sammensætning af materialer og arbejder på lærred med veronaglitt (en marmormasse), hvor motiverne ridses i, farvelægges med akryl og lakeres. I Sussi Trampedach motiver løftes sløret til en verden, hvor idyl og rædsel optræder side om side. Alvoren og humor komplimenterer hinanden på en måde, så betragteren hele tiden er i tvivl om, hvor det ene begynder, og det andet slutter. Sussi afslører de menneskelige særheder, det usagte og eksistensens små nuancer. Herved forbliver hun trofast mod sine ideer - og alligevel parat til at sætte dem på spil. For der er noget mellem linjerne – hun er ude på ballade. Den barske humor står sammen med melankoli og et medfølende element. Forstået således, at der altid er en ømhed overfor de figurer, der skildres. Med disse faktorer opnår Trampedachs groteske og humoristiske malerier karakterfasthed og præcision i udtrykket. Sussi Trampedach er repræsenteret hos Galleri Jarsbo i Århus.

Fra 1980-84 boede Claus Bojesen i Milano, hvor han arbejdede sammen med danske og italienske kunstnere. I samme periode havde Francis Bacon en stor separatudstilling på Palazzo Reale. Claus Bojesen deltog i ferniseringen, hvor han og Francis Bacon faldt i samtale. I gensidig sympati fandt de ud af, at de ville udstille sammen. Mange år er gået siden og Francis Bacon døde i 1992. Claus Bojesen har haft den gamle aftale i tankerne siden mødet og nu lader udstillingen sig endelig realisere takket være Arthouses initiativ.

Udstilling i SOOK Galleri fra d. 16/11-08 – 8/1-09. Store Kongensgade 58. KBH. K

Tak til Lars Munch for udførelse af bannere TV spots og hjemmeside

Kirsten Syberg Værksted: Halmtorvet 29 Indgang: Skelbækgade 1 Kødbyen Kbhv.K mobil: 26393267

info@kirstensyberg.dk www.kirstensyberg.dk


Frederiksbergs farverige fortællere Bybilleder, landskaber, naturen og det ligefrem overnaturlige udgør motivverdenen for fem af Frederiksbergs kunstnere.

Birgitta Badstue arbejder med forskellige teknikker i en eksperimentering med olie og akryl- og er en ivrig bruger af redskaber der varierer fra spartler fine pensler, store børster og ikke mindst fingrene. Fra 2000 begyndte Birgitta at beskæftige sig med det abstrakte motiv, hvilket, i hendes egne ord, er en udfordring at mestre og det sværeste af alt. Med inspiration fra natur og hav, med et mere eller mindre naturalistisk udtryk – opstår motiver med et abstrakt islæt. I hendes arbejde får Badstue ofte oplevelsen af at billedet ”skaber sig selv”. Lone Rix maler landskaber, der er ubestrideligt nordiske. Det er åbenbart hendes temperament, som spiller ind her og som gør, at hun, indtil videre i hvert fald, ikke interesserer sig for det provencalske landskab. Et område, hun ellers har et intimt kendskab til. Måske har det noget at gøre med lyset, for i Lone Rix´ malerier genkender vi den af vanddamp særligt slørede atmosfære, der lægger et mat filter hen over landskabsformerne og på én gang gør sceneriet mere blødt og mere dramatisk. Dette dramatiske islæt kommer til udtryk i de ekspressive og kraftfulde strøg, der adskiller hende fra f.eks. guldaldermalerne, hvis færdige malerier har en ensartet og jævn penselføring. I modsætning til netop guldaldermaleriet stedfæster Lone Rix ikke sine motiver. Det er ikke konkrete lokaliteter, vi ser, men mere essensen af det danske landskab, de højstammede bøgetræer, bondegårdene, den fede muldjord og så dette diffuse lys, der som et fint slør omslutter det hele. Fastholdt i den afdæmpede farveskala, er resultatet et subtilt spil mellem brækkede farver og kolde og varme nuancer.

Fra Galleri ArtCompaz- Eric Schou har en kandidatgrad i filosofi ved Københavns Universitet. Hans beherskelse af de store farvekompositioner i de stramt opbyggede universer af abstrakt natur skal derfor ses i direkte parallel til mødet mellem filosofi og kunst. Eric Schou har i sine seneste værker bevæget sig ind i skoven. Men det er ikke skoven, som vi kender den. Med titler som ”Woods of Daphne”, ”Timeskoven” og ”Opad falder løvet” lægger Schou op til noget faretruende og mystisk, for som så ofte med den rendyrkede skønhed lurer der noget under overfladen. Det er, som om Schou fortæller os, at når vi nyder skønheden så overmodigt, som vi her gør, så kommer Nemisis. Vi er på en eller anden måde ikke alene i skoven. Det er her vi finder Schous greb: han tvinger tænkningen på banen, ikke udenom, men igennem den æstetiske nydelse. De smukke scenarier er ligesom adgangsbilletten til den videre fordybelse. Umærkeligt ændrer skoven sig i mødet med betragteren til at handle om andet end træer. Naturen som erindring møder den menneskeskabte manipulation med al dens længsel og undren. Repræsenteret hos Galleri ArtCompaz.

Britta Westhausen maler det, der vil males og venter med respekt opmærksomt på at næste billede banker på. Stilmæssigt ligger Westhausen tæt opad Mangatraditionen, hvor hun som billedkunstner søger det enkle udtryk og de store formater, der påvirker betragteren og rummet på en anderledes, uafviselig måde. Paletten er enkel og kontrastfyldt, med dominans af hvidt og sort. I et tilvalg af farven bliver den en væsentlig kommentar i værket. Foruden olie og akryl, er tusch, i et utal af varianter, en kilde til inspiration og fordybelse. Westhausen er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København 1965-1969, og har gennem mange år arbejdet som art director på en rækker Københavnske reklamebureauer, løst opgaver for kunstforlag og erhvervslivet, undervist designere i tegne- og præsentations teknikker og haft hold i kunstterapi. Richard Austin arbejder i to medier; computergrafik og oliemaleri. De komplementerer hinanden og er lige krævende. Austin bruger generelt abstrakte motiver til computergrafik og figurative motiver til oliemaleri. Sommetider fastlægges konceptet til et stort oliemaleri med en blyantskitse eller/ og en computertegning - blyantskitsen er god til de overordnede, kalligrafiske linier og computertegningen er egnet til at eksperimentere med farvefelter. Austin stræber efter dybde og bevægelse i et billede. Ved første indtryk skal et billede have en fast, gennemskuelig struktur. Men det er ikke nok. Ved senere eftersyn skal der være mere at komme efter, der skal være små detaljer, hvor form og farver er i samspil med billedets helhed. Arbejdet er en langsom proces og der kan være mange ændringer, før han er tilfreds med resultatet.

16

cph

Udover de ovennævnte kunstere udstiller frederiksberg kunstnerne Stig Vestergaard, Vicki Kolby, Anna Kroman, Brian Saaby, Daniel Dikov og Graffitigalleriet på årets Art Fair.


Kunst skal sparke røv af: Hanne Charlotte Rosenmeier

Hanne Charlotte Rosenmeier arbejder grundlæggende med det abstrakte maleri. Inspirationen hentes fra arkitektur, landskaber og den finurlige verden vi lever i. Der arbejdes lag på lag og malerierne skal helst skabe undren. Kunst skal sparke røv ellers kan det være lige meget. Jeg kan selv godt lide at se på kunst der har noget på hjerte, som vækker min undren eller ryster mig lidt. På messen er det muligt at sparke, og det har jeg tænkt mig at gøre. Jeg ser det som en rigtig god mulighed for at komme i kontakt med det brede publikum. Der er mange mennesker der har berøringsangst overfor kunst, og dialogen er så vigtig. Jeg synes, den personlige kontakt ofte er det halve af et salg. Med så mange udstillere og forskellige stilarter er der mulighed for en varieret kunstoplevelse, og som køber er der rig mulighed for at finde ud, hvad man kan li´. Jeg glæder mig meget til nogle forrygende dage med knald på. I min stand vil jeg lave en lille event et lille pusterum. ”Kom og lav din egen perkerplade”. Her er det op til publikum både store som små at være kreative. Tidspunkt lør-søn kl. 12-14. ”Jeg maler ofte derud ad og har gang i flere malerier på en gang. Jeg er lidt af en sampler, blander alt ting sammen. Sådan synes jeg verden efterhånden er. Jeg bruger gamle avisudklip eller små tekster, der er med til at forstærke billedet. Jeg skaber fortællinger, der ofte tager afsæt i noget aktuelt. Det kan være miljødebatten, frygten for terrorismen eller ganske almindelige hverdagsting. Hvis det bliver for kedeligt bliver det malet over… Jeg synes selv der er en tør humor og ironi i mine billeder. Folk må gerne trække på smilebåndet eller være spørgende. Jeg har værksted i en gammel godsvogn i min baghave. Her kan jeg trække mig tilbage uden at være for langt væk fra familien. Jeg arbejder bedst om natten, her finder jeg roen, og kan forsvinde hen i maleriet med høj musik på anlægget. Helst Radiohead eller C.V. Jørgensen”

Stand no. 3

R

16

cph


  

   




g

Join the party

Er du kunstner? Og spurgte du dig selv, hvorfor du ikke var blandt udstillerne på Copenhagen Art Fair? Ønsker du at deltage i vores udstillinger, bedes du udfylde ansøgningsskemaet herunder og indsende det til os - sammen med fotos af 5-7 af de værker, der bedst karakteriserer det du laver lige nu. Alle ansøgningerne vil blive bedømt af kunstudvalget. Udstillingerne er selekterede og kuraterede ud fra følgende grundlinjer: Vi ønsker at sikre et højt 18 m² kunstnerisk niveau, samt at vise kunst i alle prisklasser. Der skal være kunst for enhver smag, og derfor er mange stilarter repræsenterede. Kunstudvalget bedømmer bl.a. ud fra originalitet, stil, teknik, komposition, farvesans og stoflighed. Der er ansøgningsfrist 1. april. Det koster 200 kr. at ansøge.

ANSØGNINGSSKEMA

Copenhagen Art Fair | 26-28 | feb | 2010 | Falconer Centret//Frederiksberg

Vi har 3 pris kategorier se standplanen på www.kunstmesse.dk

Bordstand 1. sal*

4 m²

6 m²

9 m²

3.594

5.082

7.313

9.544

14.007

-

4.094

5.832

8438

11.044

16.257

-

4.594

6.582

9.563

12.544

18.507

2.613

12 m²

18 m²

KUNST, MAD & VIN festival 23-25 okt. 2009

1.500

3.595

5.082

7313

9.544

14.007

KUNST, MAD & VIN festival 21-23 okt. 2010

1.500

3.595

5.082

7.313

9.544

14.007

KB Hallen//Frederiksberg KB Hallen//Frederiksberg

Anden størrelse

Alle priser er inkl. vægopbygning, moms og tilmeldingsgebyr på 495,- Dertil kommer leje af spots 75,- pr. spot ex. moms. *1 bordstand= 1 bord+stol V 220v elstik. Flere stik +395//KB +495//Falconer,- pr. stk. Bordstande har ingen væg opbygning.

Navn

Ophængning fredag kl. 8.00 - 14.00 Messernes åbningstider Fredag 14.00 - 19.00 (CPH til 20) Lørdag 10.00 - 18.00 (CPH til 19) Søndag 10.00 - 17.00 (CPH til 18)

Adresse Telefon

Email

Website Udstillings Kategori

Maleri □

Dato

Keramik □

Skulptur □

Mad □

Vin □

Andet

Underskrift Kunstmesse.dk Tesdorpfsvej 45

Ansøgningen sendes til

Glas □

2000 Frederiksberg

Mrk: “Ansøgning”. Vedlæg 200 kr. i bedømmelsesgebyr, gerne i frimærker. Ønsker du dit materiale retur medsendes en frankeret svarkuvert.

 3810 8200

 info@kunstmesse.dk


Kunst-snebolden ruller! Af Brit Hendriksen

På et gråt gulv fyldt med malerklatter, blandt stakkevis af mere eller mindre bemalede lærreder, og med udsigt til Svendborgsund står Brit Hendriksen, og svinger pensel og spraydåse på skift. Hun er i gang med at male billederne til Copenhagen Art Fair 2009. Brit Hendriksen er en af de kunstnere, der har været med ved Kunstmesse.dk’s messer næsten fra start – i mere en én forstand: I 200607 arbejdede hun hos Kunstmesse.dk og var med til at udvikle firmaets koncept og forretningsgang. ”Det var en fantastisk spændende proces at være med til at få Kunstmesse-snebolden til at rulle”, fortæller Brit Hendriksen. ”Efter blot én arbejdsdag fandt jeg ud af, at mine to kolleger, ejer Lotte Nielsen og kurator Pi Nissen, bestred mere end blot et par administrative opgaver. De små lokaler på Tesdorpfsvej fungerer med den gallerilignende indretning både som virksomhedens ansigt udadtil, som pressecenter, produktionsafdeling for PR materiale, regnskabsafdeling, kunstudvalg, salgsafdeling, organisationscenter for messerne og meget mere. Brit Hendriksen fortsætter: ”Mit arbejde startede midt i en meget hektisk periode. Planlægningen af de tre efterårsmesser var i fuld gang og der var rigtig mange bolde i luften. Der skulle bookes udstillere, laves standplaner, gæstekort og plakater, der også skulle i trykken, samt skulle lægges en markedsføringsstrategi. Yderligere skulle udstillernes have diverse informationer omkring afviklingen af messerne, og der skulle planlægges et udstillermøde for deltagerne. Vi var alle tre ”nye i faget” på den måde, at der ikke var nogen manual for, hvordan tingene skulle gøres og det var op til os selv at få messerne til at blive en succes. Med en ildsjæl som Lotte Nielsen ved roret var jeg dog ikke i tvivl om, at det skulle lykkes. Og jeg synes, vi klarede det rigtig godt, griner Brit Hendriksen.

Markedsføringsplatform no. 1 Men det var ikke kun kunstmesse-snebolden, der kom i skred i den periode. Brit Hendriksen havde selv malet seriøst siden 1995 og selvom hun havde en cand.mag. i filosofi i baglommen, var hun mest parat til at lægge alt til side, for at indfri sine ambitioner og hellige sig kunsten. Hun begyndte selv at deltage på messerne som udstiller: ”Jeg fik en del kunstforeningskontakter og solgte også, mit gennembrud kom for alvor på den første afholdte Copenhagen Art Fair (2007), hvor jeg fik to galleri aftaler i stand. Det ene, Galleri Nørballe i Strib, holder jeg stadig fast i, og vi har et rigtigt godt samarbejde. Galleriet har gjort meget i forhold til markedsføringen af mine malerier.” Brit fortæller overbevist at hun ”aldrig ville være kommet så hurtigt fra start uden kunstmesserne. At være med her, hvor kunstnere med ægte ’teamspirit’ arbejder side om side, og formidler og sælger deres kunst, er en form for markedsføring, som galle-

rierne ikke formår at etablere. For det første kan alle de besøgende i ro og mag shoppe efter deres favorit-stil og sammenligne flere hundrede kunstnere for at finde ud af, hvad de bedst kan lide. Og det er også de færreste gallerier, der kan tilbyde 8000 besøgende på bare tre dage.” Men det er dog også op til den enkelte udstiller at få weekenden til at blive en succes. Brit Hendriksen påpeger at det, der gør en messe god er, at ens værker på en eller anden måde skiller sig ud og fanger publikum. Det kan man gøre ved fx at sætte et personligt udtryk på sin stand, ved at være udadvendt og fortæller gode historier til publikum, samt være ærlig. Den spinkle pige tager igen penslen i hånden, for det er dog i sidste ende maleriet der står øverst på dagsordenen.

Anette Andersen - Den ene af årets litografikunstnere Under sin uddannelse ved Århus Kunstakademi, blev Anette Andersen optaget af farver. Hun undersøger deres sansemæssige udtryk både i de små nuancer og i deres indbyrdes kontrastforhold. Udstyret med en veludviklet fantasi og ved hjælp af sorte stregtegninger skaber hun byrum, der summer af liv. Selv husene animeres af hendes glæde ved farvernes spil, og kombinationen af facadernes farveflader og den tynde streg spiller på én gang på det varige og det flygtige. Husenes dansende karakter unddrager sig dog enhver fornemmelse af stabilitet. Anettes værker er blandt andet repræsenteret hos Artcompaz og Andersen Art.

20

cph


Udstiller oversigt Alice Hansen www.alice-h-gallery.dk stand 112

Anna Moltke-Huitfeld www.moltke-huitfeldt. dk stand 129

Art For Future www.art-for-future.com stand 49

Birte Juel Sandberg www.juelsandberg.dk stand 154

Claus Bojesen www.clausbojesen.dk stand 62+63

Elna Christiansen www.troldanden.dk stand 40

Ann Elisabeth Rasmussen www.gallerifrem.dk stand 94

Allan Scharff www.scharff.dk stand135

Anne Lorenzen www.annelorenzen.dk stand 111+109

Art Of Faces www.art-of-faces.com stand 46

Birthe Sahl dknord@dknord.dk stand 131

Copenhagen. Bldg. Est. 2009 www.copenhagenbldg. com stand 7b

Benny Box www.bennybox.dk stand 18

Galleri Puls Art www.pulsart.dk stand 59

André Lundquist www.andrelundquist. dk stand 8

Anne Margrethe Hjelvik www.annehjelvik.com stand 103

ArtCompaz www.artcompaz.dk stand 37+38

Brian Saaby www.saabyart.dk stand 31

Daniel Dikov www.a-kaufman-char acter.deviantart.com stand 7

Eva Høgberg www.evahogberg.se stand 122

Galleri Tryde www.galleritryde.dk stand 76+75

Andre Miller www.millerart.dk stand 19

Anne Rolsted www.anne-rolsted.dk stand 153

Artmoney www.artmoney.org Vandrehal

Brit Hendriksen www.brithendriksen.dk stand 11

Ditte Matthiesen-Juhl www.dittematthiesen juhl.dk stand 119

Filihankat www.filihankat.dk stand 155

Gallerigaarden www.galleri-gaarden.dk stand 128

Anita Karlsen www.kalligrafen.dk/ stand 105

Anne-Marie Høj www.galleri-luna.dk/ galleri.asp stand 6

Artpusher www.artpusher.dk stand 22-23

Britta Westhausen www.westhausen.org stand 96

Dorrit Worm www.horsens-kunstgalleri.dk stand 84a

Finn Sørensen www.finnsorensen.dk stand 51-52

Gerda Buchgraitz www.kunst2000.com stand 53

Anja Altenburg Laursen www.altenburg.1go.dk stand 25b

Annemette Høier N. www.123hjemmeside. dk/ahn-univers stand 93

Bente Eriksen Camilla Bendix www.be-erik@online.no Stand 106 Stand 16

Dorthe Bent www.dorthebent.dk stand 152

Frank Buchgraitz www.kunst2000.com stand 54

Grafittigalleriet www.graffitigalleriet.dk stand 17

Anna kroman www.feconde.dk stand 145

Anette Kaae-Bødker www.gallerikaae.dk stand 85

Birgitta Badstue www.birgittabadstue.dk stand 123

Elena Pecci www.elenapecci.dk stand 117

Gabriela Strøm www.gabriela.dk stand 83

Hanne Charlotte Rosenmeier www.hannecharlotte.dk stand 21

Chrestina Jørgensen chrestina-j@live.dk Stand 82


Udstiller oversigt

Hanne Hermann www.arthanneherman n.dk stand 61+62

Helle Jønsson www.hellejoensson.dk stand 12

Jan Sørensen www.sorensen-art. com stand 81

Josephine Ernst www.ernst.dk Stand 88

Kicki Julie Jørck www.kicki.dk stand 84b

Kunstavisen www.kunstavisen.dk stand 79

Lene Krarup www.oyo.dk stand 150

Hans Henrik Fischer www.henrikfischer.dk stand 27b

Henning Büllier www.art-bullier.com stand 36

Jane Møller Jensen www.janemjensen.dk stand 92a

Jytte Lyhne www.jyttelyhnesmykker.dk stand 130

Kirsten Clausager www.clausager.com stand 136

Kunstnerfarver.dk www.kunstnerfarver.dk vandrehal

Lene Winther www.wintherkeramik. dk stand 93

Hans Humble www.hanshumble.dk Stand 149

Henrik Martensen www.henrikmartensen. dk stand 99

Janie Lavigne Glahn www.impress-gallerie. net stand 104

Jørgen Juel 26490134 Stand 118

Kirsten Hjortlund www.k-hjortlund.dk stand 72

Lars glad www.larsglad.dk stand 137

Lisbet Silver Lisbet_silver@grin.dk Stand 132

Heiko gallery.me.com stand 115

Horsens Kunstgalleri www.horsens-kunstgalleri.dk stand 57+58+71+73

Jens Brammer www.brammerkunst.dk stand 39

Jørgensen og Mørch www.joergensenmoerchdesign.dk stand 41

Kirsten Murhart www.murhart.dk stand 42

Lars Hegstrup www.hegstrup.net stand 143

Lisbeth Mohr www.lisbeth.nu stand 13

Helle Arensbak www.arensbak.net stand 9

Huset Ølholm www.danish-handmade.com stand 148

Jens Poulsen www.poulsen-arts.dk stand 34

Karen Willesen www.karenwillesen.dk stand 64+65

Kirsten Syberg www.kirstensyberg.dk stand 125

Lars Munch www.larsmunch.dk stand 10

Lissi Anette Hansen www.lissihansen.dk stand 126

Helle Borre www.kbhkunst.dk stand 98

Inge Smith Hansen www.ingeskunst.dk stand 97

Jette Nørskou www.skrotskatte.dk stand 133

Karen-Margrethe Foldager www.kmfoldager.dk stand 107

Kristina Dam www.kunstdam.dk stand 15

Lars Rune www.larsrune.com stand 120

Lizette Rosager www.lizetterosager.dk stand 78B

Helle Duus Weiss www.helleduusweiss. dk stand 80

Ingrid Ebbesen ie@gallerie-my.dk stand 118a

Johannes Fauerskov www. j.fauerskov.dk stand 26

Karsten Lank Jensen www.guldsmed-lank. dk stand 139

Kristine Gade Hansen www.kghansen.dk stand 27c

Lena Mandal www.lenamandal.dk stand 92b

Art by Lo www.artbylo.dk stand 4


Lone Lindorff www.lomelindorff.com stand 78b

Mette Siedentopf www.mettesiedentopf. dk stand 5

Mogens Davidsen mdav@adslhome.dk stand 43

Peter Tybjerg www.petertybjerg.dk stand 77

Sine Strøm www.sinestroemdesign.dk Stand 147

Søren Bræstrup wwww.farveladeland. dk stand 33

VoodooArt www.myspace.com/ voodooart stand 30

Lone Rix www.lonerix.dk stand 74

Mia Willaume www.miawillaume.dk stand 35

Nete Pedersen www.kunstogmad.dk stand 26

Repose kunst v. Anders Hansen www.amka_yahoo.dk Foyer

Steen Berg Hansen www.farveladeland.dk stand 29

Tanja Eijgendaal www.as26.dk stand 116

Winnie S. Schildknecht www.schildknecht.dk stand 25

Loving Art www.kunstmesse.dk stand 66+67

Michael Grønlund www.mgart.dk stand 108

Niels Kongsbak www.niels-kongsbak. dk stand 56

Richard Austin www.austin.dk stand 121

Steen Overgaard Madsen www.billedhugger.net stand 124

Ulla Bjervig ulla@bjergvig.dk stand 86

Yvonne Pettersson www.bluecornerhouse. se stand 10

Maj Trolle www.maj-trolle.com stand 55

Michael Randklev Kjær www.michael-kjaer.dk stand 5

Omesh Cain www.omesh-art.com stand 2

Rikke H. Jakobsen www.artjakobsen.dk stand 138

Steffen Bue www.tegn-og-lev.dk Stand 90

Ulla Houe www.ullahoue.dk stand 70

Zlatko Vasic www.svenskakonstnarer.se/galleri/zlatko stand 127

Malene Brøndberg www.m8design.dk stand 14

Michael Reinhardt www.mreinhardt.com stand 20

Pabi www.pabi.dk stand 32

Serguei Bogouslavski www.sb-skulptur.dk stand 87

Stig Vestergaard www.stigvest.dk stand 110

Vicki Kolby www.vickikeramik.dk stand 156

Zura Tskhadaia www.zura.dk stand 45

Malene Koch www.malenekoch.dk stand 28

Michael Wiese www.michaelwiese.dk stand 24

Per Christoffersen www.perchristoffersen. dk stand 89

Sidsel Brix www.as26.dk stand 113

Susanne Gredsted www.gredsted.dk stand 68-69

Vick Peters www.omega75.eu stand 95

Birgitte Skjølstrup helvig@post9.tele.dk stand 142

R

Merete Meier www.meretemeier.dk stand 91

Mirian Japaidze www.voka-berlin.de stand 48

Peter Opstrup stand 27

Signe Hougaard www.signehougaard. com stand 102

Sussi Trampedach www.madsensgalleri. dk Stand 1B

Vladimir Voronin www.voronin.dk stand 1A

Artkoncept www.artkoncept.dk stand 3


Standplan

109 110

108

107

106

Contemporary Jewellery 138

139

136

137

135

133 132

131

155

111 128

125

104 103

112

124

148

153

129

130

105

127

126

1.sal

102

Maleri & Skulptur 154

142

149 123

150

152

145

Damer

Herrer

143

118

122

147

156

119

117 116

113

Kunsthåndværk 93

95

94

96

92a

90

65

87

89

85

86 101

64

82 70

67

69

Vandrehal

Børneworkshop Testlaboratorium Artmoney Workshop

62

61

63

60

49

59

68

Nød

Vin

45

66

81

44

46

43

47

42

48

41

50

40

Hovedsal 74

71

80

55

58

54

51 73

72

79

57

53

56

Stueetage foyer

39

52

38 37

78a

78b

34

77

75

76

36

7b

35

5

5

4

Foyer

Nød 26

27c 33

28

32

29

22

21

23

20 25a

DJ 24

27a

Billetsalg

6

2

1b

1.a

Fernisering Claus Ankersen oplæsning Lars Kræmmer oplæg Præsentation af “Viv” - digtoplæsning Artbattle

Trappe til 1. sal Elevator

25b

30

3 27b

Trappe til 1. sal

Nød 31

88

84a 84b 83

115

Nød Nød

Nød Nød

120

99

91

Emile VideoInstallation

114

121

98

Scene

92b

Artmoney

97

19

18

17

8

7a 10 16 15

9 14

13

12

11

Billet- & Litografi salg

Trappe til 1. sal

Scene

Copenhagen Art Fair 09  

Art Cataloque for Copenhagen Art Fair 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you