Page 1

KUNSTKWARTIER BEE LDE ND E KU NS TD AN SM UZI EKS CH RIJ VEN

TH EAT ER

DAT MERK JE IN HART VOOR DE KUNSTEN, VOOR LEREN, WAT WE D ALLES OEN! INSPIREREN EN VOOR MENS EN SAMENLEVING


PLEZI N E E I S S PA

ER

E L M ET E N O I S S PROFE CU LTU RE EL ON DE RN EM EN D KLA NTG ERI CHT U S T DAT MERK JE IN AL W E B K J I L E P LES WAT M A AT S C H A P WE DOEN !

Wat ga jij dit jaar kiezen uit het aanbod van Kunstkwartier? Hip hop dansen, dwarsfluit spelen, een rol in de musical? Of ga je toch voor gitaar leren spelen in groepsles? Natuurlijk kan je ook kiezen voor één van de vele andere cursussen. We hebben met passie en plezier de cursussen samengesteld en zijn benieuwd naar je keuze. Mocht je vragen hebben over het aanbod aarzel dan niet om contact op te nemen met ons (telefoonnummer 0492-542445). We helpen je graag verder. Uitgebreide informatie over ons cursusaanbod 2014-2015 is vanaf 17 mei te vinden op onze vernieuwde website www.kunst-kwartier.nl. Vanaf deze datum is het ook mogelijk om je via de website in te schrijven. Wees welkom bij Kunstkwartier! Hét hart voor de kunst in Helmond, Geldrop en Nuenen.

02


Inhoudsopgave Beeldende kunst Body en mind Dans Muziek Schrijven Theater

p. 4 p. 10 p. 12 p. 16 p. 20 p. 22

roosters

p. 26

lles per a n e k j li erzichte ijtje! v o , l e n s r op een e n i l p i c dis

BEELDENDE KUNST BODY & MIND DANS MUZIEK

Welke cursussen zijn er voor wie?

K

Kinderen

0 t/m 12 jaar

J

Jongeren

12 t/m 18 jaar

V

Volwassenen 18+

SCHRIJVEN THEATER

03


BEELDENDE KUNST

04


L A AT J E FA N TA S IE WERKEN NEEM B ESLISSI NGEN GEEF IDEE ЁN VORM PROBEER EN BEGIN OPNIEUW Ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier! Kunst maken is een avontuur: je begint met een leeg doek, een homp klei, een fotocamera of een brok steen. Zo start een spannende zoektocht en het is altijd een verrassing wat je aan het eind van die zoektocht hebt gevonden. Onder begeleiding van professionele en inspirerende docenten ontwikkel je je creatieve vaardigheden. Je kunt aan de slag in mooie, goed ingerichte ateliers. Samen met anderen beleef je plezier in het creëren, in het samen kijken naar kunst en daar over praten. Kunst maken is óók: zelf beslissingen nemen! Iets uitproberen, mislukken en opnieuw proberen. Je fantasie laten werken. Jouw eigen ideeën vormgeven. Bij Kunstkwartier krijg je de juiste tools aangereikt om verder te komen op je creatieve ontdekkingstocht. Leslocatie: Helmond

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/beeldende-kunst

05


BEELDENDE KUNST

Kinderatelier

K

We werken wekelijks in een groep van maximaal 12 kinderen. Er is ruimte voor een individuele invulling van de opdracht. Iedereen werkt op zijn/haar niveau. De basis voor een creatieve ontwikkeling. Deze cursus wordt ook in Brandevoort gegeven.

Jeugdatelier

K

In deze kindercursus komen verschillende tekenen schildertechnieken aan bod. Kinderen worden gestimuleerd om nieuwe ontdekkingen te doen op het creatieve vlak. De opdrachten sluiten aan bij hun eigen belevingswereld en worden aangereikt door een spannend verhaal, een mooi kunstwerk, een belangrijk feest of sluiten aan bij het seizoen.

n epen va i d r e v t op he digheden r a a v nadruk r e d en schil teken-

Jongerencursus

J

In de jongerencursus ligt de nadruk op het verdiepen van teken- en schildervaardigheden. In de lessen wordt onder andere met acrylverf gewerkt, een professionele kunstenaarsverf, die in meerdere lagen over elkaar te gebruiken is en waarmee dus ĂŠcht geschilderd kan worden. Je werkt aan veel uiteenlopende opdrachten. Bijvoorbeeld een opdracht waarop je jouw eigen fantasie volledig kan loslaten, of een opdracht, waarbij basisprincipes van het tekenen en schilderen tot in detail worden bestudeerd, zoals het perspectief (de illusie van ruimte in een plat vlak), de compositie (hoe gebruik je de ruimte van je vel papier goed?), de kleurenleer of het effect van licht en donker.

06


J

Portfoliocursus

Deze cursus is tot stand gekomen mede op verzoek van jongeren en de kunstvakopleidingen. De lessen worden gegeven door verschillende docenten en vormen een opstap naar het vervolgonderwijs in een creatieve discipline. Voor eindexamenleerlingen.

Modecursus the future you

J

NIEUW

!!!

Wat denk jij dat de toekomst gaat brengen op het gebied van mode? Iedereen heeft zo zijn eigen manier van uiten door middel van kleding. Kleding zegt veel over wie je bent en hoe je je voelt. Mode is een maatschappelijk fenomeen dat steeds in beweging is. In deze cursus leer je jouw ideeĂŤn over mode uit te werken tot een heel bijzonder kledingstuk.

beeldende s g n la t ch o st g Ontdekkin ken digitale technie

Mediamix

J

Met een fotocamera kun je avontuurlijke dingen doen. Een gek zelfportret, foto’s in het donker maken met bewegende lichtjes of een stopmotion filmpje maken. In deze cursus leer je ook als een veejay beelden live te mixen op muziek.

Mediamix Brandevoort

J

De cursus biedt een gevarieerd programma waarbij de specialismen van 2 vakdocenten samen komen. In de 15 lessen komt o.a. stop motion aan bod. Er wordt gewerkt met fotografie. Daarnaast wordt er geschilderd en ruimtelijk werk gemaakt. De verschillende lessen houden verband met elkaar.

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/beeldende-kunst

07


Creativiteit nieu we stijl: hoe geb ruik je social media en hoe maak je accoun ts aantrekkelijk?

BEELDENDE KUNST

Social media voor beginners

V

Sociale media? Wat weet je van Linkedin, Twitter of Facebook? Wil je er meer over leren en zelf gebruiken? Deze stoomcursus wijst je de weg. Hoe maak je bijvoorbeeld een account aan voor Facebook, of Linkedin? Hoe voeg je foto’s en/ of filmpjes toe aan deze websites? Hoe maak je mijn sociale platvormen interessant voor de bezoekers? Hoe combineer je de verschillende platvormen als Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram en Wordpress met elkaar? Je leert het allemaal in deze cursus.

Kunstbeschouwing

J

V

Denken over Kunst Wat doet kunst met ons? Is kunst mooi? Wanneer is iets kunst en wat is het belang ervan? Tijdens de cursus Denken over Kunst zullen we kunst op een filosofische manier benaderen. Hoe dachten filosofen, als Plato en Heidegger, over de rol en betekenis van kunst? We bespreken verschillende theorieën, waarna we aan de hand van een kunstwerk zelf gaan filosoferen. Wat zien we? Welk gevoel krijgen we erbij? Waar doet het ons aan denken? En past het kunstwerk binnen de besproken theorie?

Schilderen in olie en acryl

V

Deze cursus is opgezet voor gevorderde cursisten. Het is een verdiepingscursus om een eigen stijl en vormentaal verder te ontwikkelen. Gedurende het jaar komen verschillende thema’s aan bod. In overleg met de docent, ga je zelf op zoek naar de manier waarop je deze wilt verbeelden. De techniekkeuze is daarbij vrij. Meestal wordt er gewerkt met acryl- of olieverf. Het experimenteren met materialen en gemengde technieken wordt aangemoedigd

08


Klei en keramiek

V

Beginners kunnen kiezen uit verschillende basistechnieken om vertrouwd te raken met het materiaal klei. Tot de mogelijkheden behoort onder andere het opbouwen van objecten uit rolletjes, platen of stukken klei. Of het leren draaien van potten op de draaischijf. Gevorderden biedt deze cursus de mogelijkheid technieken van hun keuze te verdiepen. Voor iedereen is er de mogelijkheid om met porselein te werken, zelf glazuren samen te stellen of de bijzonderheden van het Raku stoken te leren kennen.

Materieschilderen

V

In deze cursus komen verrassende schildertechnieken aan bod evenals het gebruik van media en wordt er gebruik gemaakt van experimentele materialen.

ogelijkheid met expositiem ier bij Kunstkwart

Beeldhouwen

V

Wekelijks ben je bezig met het bewerken van jouw steen. Je kunt abstract en figuratief werken en we bespreken de “spelregels� van beide groepen voor het maken van een goed beeld. Je wordt steeds uitgedaagd om in samenspraak met de steen te werken. Dit betekent, dat je doorgaans niet met een vooropgezet, uitgewerkt idee begint, maar dat je je laat inspireren door de steen zelf en van daaruit een goed plan ontwikkelt. Tijdens het cursusjaar worden er regelmatig kortlopende cursussen en workshops georganiseerd. Meer informatie hierover vind je op onze website

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/beeldende-kunst

09


BODY&MIND

10


BL IJ F DI CH T BI J JE ZE LF A ANDACHT VOO R LICHA AM EN GEEST RUIMTE V OOR CREA O N T S PA N N TIVITEIT ING DOOR I N S PA N N I NG De balans tussen lichaam en geest wordt steeds belangrijker. In deze tijd kun je al snel het gevoel hebben dat je geleefd wordt, het gevoel dat je je leven niet meer in de hand hebt. Hierdoor kunnen stressverschijnselen optreden. Bij onze cursussen pilates, yoga en mindfulness, leer je jezelf beter kennen en kom je tot rust in lichaam en geest! Leslocatie: Helmond

je vel, lekker in d! goe voel je

YOGA

J

V

In de lessen yoga besteden we naast yogahoudingen veel aandacht aan ontspanning, visualisaties en meditatie. In de lessen wordt regelmatig gebruik gemaakt van muziek die past bij de les. De aandacht gaat in de lessen vooral uit naar hoe je je goed kunt voelen. Wanneer je lekker in je vel zit, geeft dat plezier en zelfvertrouwen

MINDFULNESS

J

rust e de d n helder rukt e van heid in alled ag!

V

Mindfulness is niets ingewikkelds. Het is met een eenvoudige, ontspannen aandacht aanwezig zijn, zonder voortdurend meegesleept te worden door gedachten, drukte, emoties en oordelen. In ons huidige bestaan worden we vaak bedolven onder verwachtingen, eisen en prikkels. Mindfulness biedt de mogelijkheid om te midden van die onophoudelijke stroom aan prikkels, toch rust en helderheid van geest te bewaren.

PILATES

J

V

Door middel van Pilates worden spieren versterkt en meer flexibel gemaakt, de houding en ademhaling verbeterd en het contact tussen lichaam en geest gestimuleerd. Pilates streeft naar een perfecte lichaamshouding zodat lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen en een algeheel beter gevoel wordt ervaren.

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/body-mind

11


DANS 12


FOCUS OP ZELF

INTENSIEF BEZ

VERTROUWEN

IG ZIJN

EN ONT WIKKEL ING DANS JOUW ST IJL LE KK ER JE ZE LF ZI JN

Natuurlijk dans jij bij Kunstkwartier! De afdeling dans biedt verschillende stijlen dans voor alle leeftijden en niveaus aan. We werken met een maximaal aantal leerlingen in een groep zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt. We werken met docenten die afgestudeerd zijn aan een hbo dansacademie en zij leggen naast het danstechnisch gebied ook hun focus op zelfvertrouwen, zelfontplooiing, muzikaliteit en creativiteit. De docenten zorgen voor de mooiste choreografieĂŤn en het fijnste dansmateriaal. Bovendien wordt samenwerken binnen de groep positief gestimuleerd.

Ten slotte worden er veel activiteiten georganiseerd zoals een dansdag, choreografiewedstrijd en een dansvoorstelling. Daarnaast zijn er veel gelegenheden waarbij Kunstkwartier wordt benaderd om op te treden op verschillende locaties in Helmond, dus je kunt jezelf en je groep en datgene wat jullie geleerd hebben vaak laten zien! Iedereen mag zichzelf zijn en is tijdens de dansles bezig met inspannen, maar ook ontspannen! Leslocatie: Helmond

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/dans

13


Danskriebels

DANS

K

Kriebelt er bij jou al iets‌? Kun je niet stil staan op muziek en swing jij door de kamer? Dan heb je vast last van danskriebels! In deze danslessen maak je op een speelse wijze kennis met muziek en dans. Je maakt plezier terwijl je danst en je oefent allerlei bewegingen die het begin vormen van dans.

Dansmix

rken van e t s r e v s, ouding, en balan t i e t Mooie h i l i n, flexib at nu niet? e r e i p s e d j wie wil

In deze swingende les komen verschillende stijlen aan bod, namelijk jazz, modern en urban. Je leert met veel plezier allerlei danspassen die je in alle stijlen kunt gebruiken en je krijgt leuke en afwisselende dansen aangeleerd. Samen maken we er elke les een feestje van!

Klassiek

K

J

V

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. Als extra aanvulling op een andere dansstijl is deze stijl dan ook zeker erg geschikt. Je werkt aan een mooie houding, het versterken van je spieren, flexibiliteit, maar ook bijvoorbeeld aan het verbeteren van je coĂśrdinatie en je balans. Je prestaties in andere dansstijlen zullen hierdoor ook zeker verbeteren. In het begin van het dansseizoen werken we hard aan de danstechniek, zodat we aan het einde van het seizoen kunnen laten zien wat we geleerd hebben tijdens onze jaarlijkse voorstelling.

Klassiek Modern

K

J

goede com bi!

Werken aan de klassiek ballettechniek en de moderne dansstijl. Bij klassiek ballet werk je aan een mooie houding, het versterken van je spieren, flexibiliteit, maar ook bijvoorbeeld aan het verbeteren van je coĂśrdinatie en je balans. Bij moderne dans ligt meer de nadruk op je dansgevoel en de interpretatie van beweging.

12

K


Spitzen

J

V

Op spitzen dansen is een droom van vele jonge ballerina’s, maar dit gaat niet zomaar. Je voeten moeten uitgegroeid zijn, je moet je een goede klassieke ballettechniek beheersen en verder ook nog goed getrainde voeten en enkels hebben.

e jij binnenkort d l e e st t e e w ie w oorstelling v se k ij rl a ja e d show tijdens ij... SYTYCD! b f o r ie rt a w k van Kunst

Modern

K

J

V

Wie wil er nou niet zo mooi dansen als al die geweldige dansers in SYTYCD? Bij moderne dans wordt er hard gewerkt aan je danstechniek, maar ook wordt er veel nadruk gelegd op je dansgevoel en de interpretatie van beweging. Ben jij wel in voor hard werken en wil je vooral lekker dansen, dan ben je van harte welkom in deze les en wie weet steel jij binnenkort de show tijdens presentaties van Kunstkwartier of bij... SYTYCD!

Jazz

J

V

Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen. Er wordt gewerkt aan de mooiste choreografieĂŤn. Jazz is een swingende dansstijl waarin verschillende fysieke en danstechnische aspecten gewerkt wordt. Natuurlijk staat het dansplezier voorop!

Urban Sherman

K

J

V

Sherman heeft veel ervaring met de verschillende stijlen van Hip Hop. In zijn eigen stijl komen al deze elementen aan bod. Lyrical, Popping & Locking, New Style, Breakdance en ook Freestyle. Door deze diversiteit in zijn stijl blijven zijn lessen altijd uitdagend, zowel voor de beginnende danser als voor de zeer ervaren dansers. Sherman tilt met zijn lessen iedereen naar een hoger niveau!

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/dans

13


MUZIEK 16


SAMEN MUZIEK

LEER LUISTERE

N

MAKEN IS LEUK EN LEERZ A AM ONT WIKKEL JE TA L E N T VE RB ET ER JE TE CH NI EK

Kunstkwartier heeft een muziekaanbod in Helmond, Geldrop-Mierlo en Nuenen maar het aanbod is niet in elke gemeente hetzelfde!

Wil je je eerste prille stapjes op het muzikale pad zetten of kennis maken met onze inmiddels internationaal bekende zangschool? Wil je de mogelijkheden van 88 toetsen van de piano leren kennen of kennis maken met het spelen in een band? Kunstkwartier kan je helpen om jouw muzikale dromen waar te maken. Uiteraard kun je kiezen voor de lesvorm die het best bij je past. Van een 10 rittenkaart tot een wekelijkse les. Maak kennis met onze ervaren vakdocenten en laat je vrijblijvend informeren en inspireren! Wij hechten er waarde aan dat het kind van nu centraal staat in ons muziekonderwijs. Het ene kind leert makkelijker tijdens een één op één les, terwijl het andere kind liever samen muziek maakt, gezellig met vriendjes. Leslocatie: Geldop - Mierlo, Helmond, Nuenen

Meer informatie over lestijden en prijzen? www.kunst-kwartier.nl/categorie/muziek

17


Spelen met Muziek

MUZIEK

Kunstkwartier zit vol muziek. Kom en doe mee! • Ben je nog geen vier jaar? Kom mee naar Muziek Op Schoot. • Al wat ouder? Dan op naar een Muzikaal Avontuur. • Of ga op Muzikale Ontdekkingsreis. • Ooit van Schrijbelen gehoord? Kom het een keer meedoen in Helmond! • Weet je nog niet welk instrument je zou willen leren? Dan is de InstrumentenParade echt iets voor jou!

Mijn instrument

K

K

J

Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen

V

Muziek maken is leuk ! Iedereen kan een instrument leren bespelen. Ervaar het plezier van muziek maken, alleen en samen met anderen! BIJ Kunstkwartier is muziekles goed, leuk en bereikbaar voor iedereen!

kijk op on ze web uit welke • DE JONGE STARTER instrum Sommige instrumenten kun je al leren spelen als je 3 jaar bent. je kun t kiezen

Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen

• INDIVIDUELE LES Samen met je docent je instrument heel goed leren bespelen. Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen • DUO Samen met iemand anders, veel individuele begeleiding en mogelijkheid tot samenspel. Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen • TRIO LES Liever in een klein groepje, dat kan ook! Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond • DE KUNSTKWARTIERKLAS Bijna een uur per week met een groep aan de slag met je instrument. De nadruk ligt op samen leren en spelen, maar er is ook aandacht voor jou alleen. Locatie: Geldrop - Mierlo*, Helmond*, Nuenen * voor nieuwe cursisten

18


Zingen

K

J

V

Goed leren zingen en plezier hebben om te ontdekken wat je stem allemaal kan, dat kan bij Kunstkwartier. Van kleuters tot senioren, alleen of in een groep, zangles, stemtraining of zingen in een koor. En niet alleen leren zingen, maar ook optreden. • • • • • • • •

bsite menten

ZANGLES, alleen of in een groep Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen STEMTRAINING Locatie: Helmond ZINGEN BIJ DE MINI’S, MIDI’S OF MAXI’S Locatie: Helmond ZINGEN IN EEN GROEP VOOR KINDEREN, JONGEREN OF VOLWASSENEN Locatie: Geldrop - Mierlo, Nuenen MET ERVARING ZINGEN IN HET OPLEIDINGSKOOR OF CONCERTKOOR Locatie: Helmond ZINGEN IN EEN BAND OF IN POPKOOR EN AFSLUITEN MET EEN OPTREDEN Locatie: Helmond ZINGEN IN EEN RENAISSANCEKOOR Locatie: Helmond ZINGEN IN EEN BAND EN AFSLUITEN MET EEN OPTREDEN Locatie: Geldrop - Mierlo, Nuenen K

Samen spelen

J

V

Ervaar het plezier van muziek maken, samen met anderen! Samen muziek maken is heel goed voor je muzikale ontwikkeling én leuk. Kunstkwartier heeft hiervoor vele mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld het KunstkwartierOrkest, het strijkersensemble, het gitaarorkest, klarinet en saxchoir, het accordeonorkest diverse blokfluitensembles en de Swingkids. Als je al les hebt is het vaak gratis. Locatie: Geldrop - Mierlo, Helmond, Nuenen (locatie kan per orkest verschillen)

Pop & Rock plein

K

J

V

NIEUW!!!

Hierbij staat pop en rock centraal. Of je je eigen skills wilt vergroten, je eerste band-ervaring op wilt doen of je komt met je bedstaande band om nieuwe dingen te leren; bij de docenten van Kunstkwartier zit je goed. Natuurlijk met veel mogelijkheden om op te treden of om onze eigen opnamestudio in te gaan. Locatie: Helmond

Meer informatie over lestijden en prijzen? www.kunst-kwartier.nl/categorie/muziek

19


SCHRIJVEN

20


SP EL EN M ET TA AL GEDACHTEN OM Z ET T E N I N W O O RDEN PRIKKEL J E F A N TA S I L A AT H E T E Z I E N , L A AT H ET L E Z E N Schrijven kan iedereen, daar heb je geen cursus voor nodig. Maar bij Kunstkwartier kun jij je schrijftalent blijven ontwikkelen zonder je eigenheid te verliezen! Onze professionele en ervaren schrijfdocenten helpen je om je kennis van schrijftechnieken te verbreden, gedachten nog beter te verwoorden en te spelen met taal. Ze prikkelen je fantasie en wijzen je de weg naar publicatiemogelijkheden. Kunstkwartier is een ontmoetingsplaats voor amateurschrijvers, het biedt cursussen, workshops en andere activiteiten. En we staan ook altijd open voor suggesties. Wat je geschreven hebt moet ook worden gelezen! Daarom krijg je bij ons de kans om je werk te verspreiden. Bijvoorbeeld via onze facebook pagina waar je direct feedback kunt krijgen van andere amateurschrijvers. Want schrijven leer je mét en ván elkaar. Leslocatie: Helmond

hebben? d r e e is n a g r o emaal al ge ersbericht ll p a p e o w h s k t r a o e W edstrijd, w en ... en w w v n ij r le a h c h s r e f V ie t o.a. cursus crea e t r o dit jaar! k r , o n o e v v ij n r ë h e c e s eel meer id v g o n n e b heb

Meer informatie over lestijden en prijzen?

www.kunst-kwartier.nl/categorie/schrijven

21


THEATER

22


F A N TA S I E O F W ERKELIJKHEID? LEF EN Z ELF VER TROU STRALEN O P H ET P O D W E N KRUIP IN IUM DE HUID V AN EEN AN DER

ursussen, c r e t a e h t Onze beleven! je t e o m die

De afdeling theater biedt toneel- en musicalcursussen voor jong en oud, en voor ieder niveau. Want wie houdt er nu niet van spelen? Spelen met je fantasie en spelen met de werkelijkheid. Met emotie, tekst, beweging en heel veel plezier! In onze toneelcursussen fantaseer je erop los, kruip je in de huid van een ander en leer je een verhaal vorm te geven. Je ontwikkelt lef en zelfvertrouwen. In de musicalcursussen leer je dit alles nog combineren met zang en dans. Je leert door te spelen in de veilige omgeving van je groep, te kijken naar anderen, te bespreken wat je gezien of gedaan hebt en door jezelf te laten zien voor een publiek. Dat bouwen we rustig op. Een presentatie voor je eigen groep, een open les voor je familie en vrienden en aan het eind van het cursusjaar een eindpresentatie op het podium. De gediplomeerde docenten zien waar jij in uitblinkt, dagen je uit en helpen je steeds een stapje verder. Je groeit in je spel en je groeit als persoon. Laat jezelf zien! Leef je in en leef je uit bij de theatercursussen van Kunstkwartier! Leslocaties: Geldrop-Mierlo en Helmond

Meer informatie over lestijden en prijzen? www.kunst-kwartier.nl/categorie/theater

23


Theatertuin

THEATER

K

Het toneellokaal is een speeltuin, waar alles kan wat jij bedenkt. En misschien wel meer‌ In onze Theatertuin mag je je helemaal uitleven. Het ene moment speel je een prinses, het volgende een superheld, gemene heks of stoere ridder. We gaan met veel spelplezier aan de slag met de basis van acteren en ontwikkelen lef om voor anderen te spelen.

Theaterclub

antasie f e j t a worden La d i e h k j i werkel

De Speelzolder

K

Fantaseer en speel er op los bij De Theaterclub! Word elke week even iemand anders en beleef spannende, gekke of vreemde avonturen. Laat je fantasie werkelijkheid worden en ontdek wat je allemaal kan doen als je toneel speelt. Kom naar De Theaterclub! Locatie Geldrop - Mierlo en Helmond K

Jij bent een niet-te-stoppen-toneeltalent en gaat het liefst in volle vaart het podium op! Je hebt spelervaring, je fantasie is ongeremd en het spelplezier scheurt door je lichaam.

Musical Kinderen

K

Zingen, dansen ĂŠn toneel spelen! Krijg jij er ook geen genoeg van? In deze dynamische cursus maak je spelenderwijs kennis met ieder vak. Plezier en samenwerking staan centraal terwijl je werkt aan je vaardigheden.

!!!

theater s u s r u c BO

Een TUR

Theatertroep

Acteer de pannen van het dak in De Theatertroep! Altijd al gedroomd van het theater? Altijd al willen spelen in die ene film? Altijd al willen schitteren op het podium? Grijp nu je kans en ontdek in deze korte cursus hoe je kunt acteren en improviseren.

24

J


te Voor de ech en! theaterbeest

Theatergroep NOK

J

Theatergroep NOK is voor spelers die vol willen gaan voor het theater! Inzet, werkhouding en talent zijn drie ingrediënten die een speler van NOK nodig heeft. Dit jaar spelen we de voorstelling: Mama Medea. Doe auditie!

Musical Jongeren

J

Zing, dans en speel in de spotlights! Ontdek en ontwikkel jouw musicaltalent! Zingen dansen en acteren; waar houdt het ene op en begint het andere? Maar vooral; hoe combineer je deze drie vakken! J

Musical Productiegroep Jij hebt musicaltalent en dat mag gezien worden! Dit jaar spelen we een eigentijdse versie van de ‘VETSTE’ musical ooit, met nummers als ‘Summernights’ en ‘You’re the one that I want’. Je werkt het hele cursusjaar aan deze musicalproductie. Dit proces is vergelijkbaar met een professionele aanpak en begint dan ook met een auditie!

X-tra Musical

K

J

Bij de presentatie van een lied gaat het om meer dan het zingen alleen! In deze korte cursus werk je daarom niet alleen aan stemtraining en houding maar ook aan liedinterpretatie en podiumpresentatie.

Musicaltraining

V

Bij de presentatie van een lied gaat het om meer dan het zingen alleen! In deze korte cursus werk je daarom niet alleen aan stemtraining en houding maar ook aan liedinterpretatie en podiumpresentatie.

Theatergroep NEST

V

Spelplezier dat overal vanaf spat, dat is Theatergroep NEST! Dit jaar zetten we het vreselijk komische en sprookjesachtige ‘gelukkig heel lang’ op de planken. Een absurde en eigentijdse versie van verschillende sprookjes. Weinig of geen podiumervaring? Dat maakt niets uit. NEST is dé gelegenheid bij uitstek om te proeven van wat theater te bieden heeft.

Meer informatie over lestijden en prijzen? www.kunst-kwartier.nl/categorie/theater

25


BEELDENDE KUNST

26

ROOSTER BEELDENDE KUNST

17-4-2014

Cursus - 2-D

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Startdatum

Prijs

4 termijnen

Kinderatelier Brandevoort

gr. 3 t/m 6

Karien van Asten

Di. 15.15-16.30

9-sep-2014

€ 232

€ 58

Kinderatelier

gr. 3 t/m 6

Karien van Asten

Vrij.16.00-17.15

12-sep-2014 € 232

€ 58

Jeugdatelier

gr. 5 t/m 8

Julienne Tullemans

Ma. 16.30-18.00

8-sep-2014

€ 292

€ 73

Jongerenatelier

12 t/m 16 jaar

Julienne Tullemans

Do. 17.00-18.30

11-sep-2014 € 292

€ 73

Jongerenatelier

12 t/m 16 jaar

Julienne Tullemans

Woe.17.00-18.30

10-sep-2014 € 292

€ 73

Cursus - 3-D

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Raku stookdag

vanaf 18 jaar

Andres Bauer

Volgt

Van klei tot keramiek

vanaf 18 jaar

Andres Bauer

Beeldhouwen in steen

vanaf 18 jaar

Prijs

4 termijnen

volgt

€ 52 € 92 (21+)

n.v.t.

Ma. 19.00-21.30

8-sep-2014

€ 392 € 476 (21+)

€ 98 € 119

Carla van Olst

Di. 19.00-21.30

9-sep-2014

€ 392 € 476 (21+)

€ 98 € 119

vanaf 18 jaar

Carla van Olst

Do. 19.00-21.30

11-sep-2014 € 476 (21+) € 119

€ 392

€ 98

vanaf 18 jaar

Carla van Olst

Vrij.09.00-11.30

12-sep-2014 € 476 (21+) € 119

€ 392

€ 98

Schilderen olie / acryl

vanaf 18 jaar

Julienne Tullemans

Do. 19.00-21.30

11-sep-2014 € 476 (21+) € 119

€ 392

€ 98

Materieschilderen

vanaf 18 jaar

René de Vries

Di. 19.00-21.30

11-sep-2014 € 290 (21+) n.v.t.

Multimedia

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

MediaMix

12 t/m 18 jaar

MediaMix Brandevoort

12 t/m 16 jaar

Diversen

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Portfolio

vanaf 16 jaar

diverse docenten

Za. 10.00-12.30

Sociale media

vanaf 18 jaar

Sandra vd Berg

Woe.10.00-12.30

10-sep-2014 € 112 (21+) n.v.t.

Kunstbeschouwing

vanaf 16 jaar

Maartje Vos-Swinkels Wanda Hendrickx

Do. 19.00-21.30

11-sep-2014 volgt

The future You Modecursus

vanaf 15 jaar

Lydia Roos

Woe.19.00-21.30

22-sep-2014 € 150 (21+) n.v.t.

Noortje vd Eijnde Sandra Di. 16.30-18.00 vd Berg Karien Oerlemans Di. 17.00-18.15 Sandra vd Berg

Startdatum

€ 240

Startdatum

Prijs

4 termijnen

23-sep-2014 € 192

€ 48

23-sep-2014 € 120

n.v.t.

Startdatum 4-okt-2014

Prijs

4 termijnen

€ 144 € 174 (21+)

n.v.t.

€ 95

€ 125


BODY & MIND

ROOSTER BODY & MIND 2014-2015

PILATES

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Pilates - beginners

volwassenen 18+

Noor Noten

volwassenen 18+

Pilates - halfgevorderd

Pilates - halfgevorderd +

Pilates - gevorderd

15-apr

Startdatum

Prijs

4 termijnen

Ma. 09.00-10.00

1-sep-2014

€ 292

€ 73

Toos Bloemers

Ma. 20.15-21.15

1-sep-2014

€ 292

€ 73

volwassenen 18+

Toos Bloemers

Wo. 10.30-11.30

3-sep-2014

€ 292

€ 73

Jongeren 12-18 jaar

Noor Noten

Do. 19.00-20.00

4-sep-2014

€ 292

€ 73

volwassenen 18+

Noor Noten

Do. 20.00-21.00

4-sep-2014

€ 292

€ 73

volwassenen 18+

Toos Bloemers

Ma. 10.00-11.00

1-sep-2014

€ 292

€ 73

Wo. 20.15-21.15

3-sep-2014

€ 292

€ 73

Wo. 09.30-10.30

3-sep-2014

€ 292

€ 73

Wo. 19.00-20.00

3-sep-2014

€ 292

€ 73

volwassenen 18+

Toos Bloemers

volwassenen 18+

Toos Bloemers

Ma. 19.00-20.00

1-sep-2014

€ 292

€ 73

yoga - jongeren

jongeren

Sonja Bakker

Di. 18.00-19.00

9-sep-2014

€ 220

€ 55

yoga - volwassenen

volwassenen 18+

Sonja Bakker

Di. 19.00-20.15

9-sep-2014

€ 240 € 288 (21+)

€ 60 € 72

yoga - volwassenen

volwassenen 18+

Sonja Bakker

Vrij.09.30-10.30

12-sep-2014 € 288 (21+)

€ 240

€ 60 € 72

Mindfulkids

kinderen, 8-12 jaar

Ingrid van Straten

Wo. 13.30-14.00

10-sep-2014 € 85

n.v.t.

Pimp your mind

12-16 jaar

Ingrid van Straten

Ma. 19.30-20.15

Mindfulness*

volwassenen, 21+

Ingrid van Straten

Ma. 19.30-21.45

29-sep-2014 € 328

n.v.t.

Stiltedag

volwassenen

Ingrid van Straten

Za. 09.30-16.30

22-nov-2014 € 45

n.v.t.

YOGA

MINDFULNESS

5-jan-2015

deelnemers *

€ 95

€0

n.v.t.

n.v.t.

Voor betaling in termijnen wordt geen meerprijs berekend. Wijzigingen onder voorbehoud

Alle lessen vinden plaats op de hoofdlocatie van Kunstkwartier: Kromme Steenweg 16, 5707 CC Helmond

27


ROOSTER DANS

DANS

2014-2015

Cursus

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Danskriebels

3,5 jaar t/m gr 1

Eefje den Hertog

Ma. 16.00-16.45

1-sep

€ 172

€ 43

Danskriebels

gr. 2

Eefje den Hertog

Ma. 16.45-17.30

1-sep

€ 172

€ 43

Danskriebels

3,5 jaar t/m gr 1

Lindsay Gielen

Woe.13.30-14.15

3-sep

€ 172

€ 43

Danskriebels

gr. 2

Lindsay Gielen

Woe.14.15-15.00

3-sep

€ 172

€ 43

Dansmix

gr. 3 t/m 5

Shiva Hermsen

Ma. 16.00-17.00

1-sep

€ 224

€ 56

Dansmix

gr. 3 t/m 5

Lindsay Gielen

Vrij. 16.00-17.00

5-sep

€ 224

€ 56

Jazz - kinderen

gr.6 t/m 8

Shiva Hermsen

Ma. 17.00-18.00

1-sep

€ 224

€ 56

Jazz - kinderen

gr. 6 t/m 8

Lindsay Gielen

Vrij. 17.00-18.00

5-sep

€ 224

€ 56

Jazz - jongeren

12 t/m 18 jaar

Shiva Hermsen

Ma. 18.00-19.00

1-sep

€ 224

€ 56

Jazz - jongeren

12 t/m 18 jaar

Lindsay Gielen

Vrij. 18.00-19.00

5-sep

€ 224

€ 56

Jazz - volwassenen

Vanaf 18 jaar

Shiva Hermsen

Ma. 19.00-20.00

1-sep

€ 272

€ 68

Urban Sherman

gr. 3 t/m 8

Sherman Doesburg

Do. 17.45-18.45

4-sep

€ 240

€ 60

Urban Sherman

12 t/m 16 jaar

Sherman Doesburg

Do. 18.45-19.45

4-sep

€ 240

€ 60

Urban Sherman

Vanaf 16 jaar

Sherman Doesburg

Do. 19.45-20.45

4-sep

€ 240

€ 60

Klassiek - kinderen

groep 3 t/m 5

Eefje den Hertog

Do. 16.00-17.00

4-sep

€ 172

€ 43

klassiek - jong./volw.

Vanaf 16 jaar

Eefje den Hertog

Do. 20.00-21.00

4-sep

€ 224 € 272

€ 56 € 68 (21+)

Klassiek/modern

groep 6 t/m 8

Eefje den Hertog

Do. 17.00-18.00

4-sep

€ 224

klassiek/modern

12 t/m 16 jaar

Eefje den Hertog

Do. 18.00-19.30

4-sep

€ 336

€ 84 € 84 € 101 (21+)

Startdatum Prijs

4 termijnen

klassiek/modern gevorderd

Vanaf 16 jaar

Eefje den Hertog

Di. 20.30-22.00

2-sep

€ 336 € 404

Modern

10 t/m 13 jaar

Eefje den Hertog

Ma. 18.00-19.00

1-sep

€ 224

€ 56

Modern

14 t/m 18 jaar

Eefje den Hertog

Ma. 19.00-20.00

1-sep

€ 224

€ 56

Modern

Vanaf 18 jaar, beginners medium

Eefje den Hertog

Ma. 20.00-21.00

1-sep

Modern

Vanaf 18 jaar, gevorderd

Eefje den Hertog

Do. 21.00-22.00

4-sep

spitzen

Vanaf 12 jaar

Eefje den Hertog

Do. 19.30-20.00

4-sep

€ 56 € 68 (21+) € 56 € 68 (21+) € 31 € 38 (21+)

Lifttechniek

Vanaf 16 jaar

Gastdocent

Ma. 21.00-22.00

27-okt

€ 224 € 272 € 224 € 272 € 124 € 152 € 76 € 85 (21+)

Demogroep

Vanaf 16 jaar

Eefje, Shiva, Lindsay

Ma. 21.00-22.00

19-jan

Wijzigingen onder voorbehoud Alle lessen vinden plaats op de hoofdlocatie van Kunstkwartier: Kromme Steenweg 16, 5707 CC Helmond (T: 0492-542445)

28

17-apr

€0


MUZIEK

H

2014-2015

INSTRUMENTAAL - VOCAAL Cursus JONGE STARTER viool, piano, accordeon INDIVIDUEEL instrumentaal / vocaal

DUO

TRIO

KUNSTKWARTIERKLAS Niet voor alle instrumenten TALENTSTROOM auditie voor toelating SAMENSPEL KK-orkest Strijkersensemble 1 Strijkersensemble 2 Gitaarorkest Klarinetchoir Saxchoir Blokfluitens. Kind Blokfluitens. beg. Blokfluitens. gev. Popband Ensemble overig Orkest overig KOORSCHOOL De Mini's De Midi's De Maxi's Opleidingskoor Concertkoor 1 Concertkoor 2 Zangstemtraining Projectkoor Pop Renaissance koor AMV Muziek op schoot Muziek op schoot Schrijbelen Muzikaal avontuur Instrumenten parade POP-ROCK-PLEIN Pop-carrousel Pop-bende Pop-track Pop-band Bandcoaching VAKKLAS

ROOSTER MUZIEK HELMOND - HELMOND

Doelgroep

Lesvorm

Dag & Tijd

Startdatum

Cursusprijs In 4 termijnen

3-6 jaar

30 x 45 min

n.n.b.

1-sep

€ 208

€ 52

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 20 min

n.n.b.

1-sep

38 x 25 min

n.n.b.

1-sep

38 x 30 min

n.n.b.

1-sep

€ 456 € 904 € 748 € 564 € 1.124 € 932 € 672 € 1.348 € 1.112

€ 114 € 226 € 187 € 141 € 281 € 233 € 168 € 337 € 278

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 30 min

n.n.b.

1-sep

€ 428 € 684 € 564

€ 107 € 171 € 141

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 40 min (was 45 min)

n.n.b.

1-sep

€ 348 € 612 € 504

€ 96 € 153 € 126

Tot 21 jaar (alleen 1e jaars)

38 x 50 min

n.n.b.

1-sep

€ 296

€ 74

Tot 21 jaar

38 x 40 min

n.n.b.

1-sep

€ 672

€ 168

Jaarcursist Overigen

30 x 60 min

€0* € 160 **

n.v.t. * € 40 **

a.l.

30 x 50 min

€0* € 160 **

n.v.t. * € 40 **

a.l. a.l.

€ 344 € 176

€ 86 € 44

€ 176 € 184 € 268 € 296 € 364 € 364 € 75 € 36 € 228

€ 44 € 46 € 67 € 74 € 91 € 91 n.v.t. n.v.t. € 57 n.v.t. n.v.t. n.v.t. € 43 € 53 n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.

30 x 60 min 30 x 60 min

Vrij.16.30-17.20 Vrij.17.30-18.20 n.n.b. n.n.b. n.n.b. Di.19.00-19.50 Di.16.00-16.50 Di.19.50-20.40 n.n.b. n.n.b. n.n.b.

12-sep 12-sep n.n.b. n.n.b. n.n.b. 9-sep 9-sep 9-sep n.n.b. 8-sep 8-sep

Groep 1, 2 Groep 3, 4 v.a. groep 5 v.a. groep 6 v.a. groep 6 v.a. 16 jaar v.a. 21 jaar v.a. 18 jaar v.a. 18 jaar

30 x 45 min 30 x 60 min 30 x 90 min 30 x 90 min 30 x 90 min 30 x 90 min 10 x 60 min 7 x 75 min 30 x 120 min

Di.16.00-16.45 Di.17.00-18.00 Di.17.30-19.00 Do.17.00-18.30 Do.18.45-20.15 n.n.b. Ma.19.00-20.00 Wo.09.15-10.30 Ma.13.00-15.00

9-sep 9-sep 9-sep 11-sep 11-sep n.n.b. 8-sep 15-sep

0 t/m 2 jr. 3 tot 4 jr. Groep 1, 2 Groep 3, 4 Groep 5, 6

15 x 45 min 15 x 45 min 20 x 30 min 30 x 45 min 30 x 60 min

n.n.b. n.n.b. Do. 16.00-17.00

n.n.b. n.n.b. 11-sep

Di. 16.00-17.00

9-sep

€ 90 € 90 € 85 € 172 € 212

8-12 jr. 8-12 jr. 12-21 jr. 12-21 jr. v.a. 16 jaar

6 x 60 min 10 x 60 min 6 x 60 min 4 x 60 min op maat

n.n.b. n.n.b. n.n.b. n.n.b. n.n.b.

n.n.b. n.n.b. n.n.b. n.n.b. n.n.b.

€ 88 € 170 € 88 € 58 o.a.

Tot 21 jaar ensembleprijs voor voor jaarcursisten jaarcursisten- ** ensembleprijs ** ensembleprijs voor overigen ** Ensembleprijs voor overigen Groeplessen gaan van start bij voldoende deelnemers. Inschrijvingen op basis van beschikbaarheid. Groepslessen gaan van start bij voldoende deelname.

€ 376

n.n.b. nog niet bekend

29


MUZIEK

GM

ROOSTER MUZIEK - GELDROP - 18-apr MIERLO 2014-2015

INSTRUMENTAAL - VOCAAL Cursus

GELDROP-MIERLO

Doelgroep

Lesvorm

Dag & Tijd

Startdatum

3-6 jaar

30 x 45 min

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 20 min

n.n.b.

1-sep

38 x 25 min

n.n.b.

1-sep

38 x 30 min

n.n.b.

1-sep

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 30 min

n.n.b.

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 40 min

Tot 21 jaar

Cursusprijs In 4 termijnen

JONGE STARTER viool, piano, accordeon

€ 208

€ 52

€ 464 € 912 € 756 € 568 € 1.132 € 936 € 680 € 1.356 € 1.120

€ 116 € 228 € 189 € 142 € 283 € 234 € 170 € 339 € 280

1-sep

€ 436 € 692 € 572

€ 109 € 173 € 143

n.n.b.

1-sep

€ 392 € 612 € 504

€ 98 € 153 € 126

38 x 50 min

n.n.b.

1-sep

€ 296

€ 74

38 x 40 min

n.n.b.

1-sep

€ 680

€ 170

30 x 60 min

n.n.b.

8-sep

€0* € 160 ** €0* € 160 **

n.v.t. * € 40 ** n.v.t. * € 40 **

INDIVIDUEEL instrumentaal / vocaal

DUO instrumentaal / vocaal

TRIO instrumentaal / vocaal

KUNSTKWARTIERKLAS Niet voor alle instrumenten

(was 45 min)

(alleen 1e jaars)

TALENTSTROOM auditie voor toelating SAMENSPEL KK-orkest Strijkersensemble*** Swingkids

Tot 21 jaar Jaarcursist Overigen Jaarcursist Overigen

30 x 50 min

Do. 18.30-19.20 11-sep n.n.b.

n.n.b.

Ensemble overig

A.L.

30 x 60 min

n.n.b.

8-sep

€ 344

€ 86

Orkest overig

A.L.

30 x 60 min

n.n.b.

8-sep

€ 176

€ 44

Junior Voices

Groep 3 t/m 8

30 x 60 min

Di.16.00-17.00

9-sep

€ 184

€ 46

Teen Voices

12 - 18 jr.

30 x 60 min

Di.17.00-18.00

9-sep

€ 184

€ 46

21+

30 x 60 min

Ma.15.45-16.45

8-sep

€ 152

€ 38

Muziek op schoot

0 t/m 2 jr.

15 x 45 min

n.n.b.

n.n.b.

€ 90

Muziek op schoot

3 tot 4 jr.

15 x 45 min

n.n.b.

n.n.b.

€ 90

Muz. Ontd.reis

Groep 1, 2

20 x 45 min

Ma.16.15-17.00

8-sep

€ 116

€ 29

Muzikaal avontuur

Groep 3, 4

30 x 45 min

Ma.17.05-17.50

8-sep

€ 172

€ 43

Instrumenten parade

Groep 5, 6

30 x 60 min

Di. 16.00-17.00

9-sep

€ 212

€ 53

KOORSCHOOL

Volwassenkoor AMV

VAKKLAS

Tot 21 jaar * ensembleprijs voor jaarcursisten ** ensembleprijs voor overigen *** In Nuenen opvoor basisjaarcursisten van beschikbaarheid. Groepslessen gaan van*** start voldoende deelname. *Inschrijvingen Ensembleprijs ** ensembleprijs voor overigen in bij nuenen Groeplessen gaan van start bij voldoende deelnemers.

30

€ 376 n.n.b. nog niet bekend


MUZIEK

2014-2015 ROOSTER MUZIEK 18-apr - NUENEN

N

INSTRUMENTAAL - VOCAAL

CONCEPT NUENEN

Doelgroep

Lesvorm

3-6 jaar

30 x 45 min

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 20 min

n.n.b.

1-sep

38 x 25 min

n.n.b.

1-sep

38 x 30 min

n.n.b.

1-sep

Tot 21 jaar 21+ Ongesubs.< 21 jr

38 x 30 min

n.n.b.

Niet voor alle instrumenten

Tot 21 jaar

38 x 50 min

TALENTSTROOM auditie voor toelating SAMENSPEL

Tot 21 jaar

KK-orkest Accordeonensemble Strijkersensemble Swingkids

Cursus JONGE STARTER viool, piano, accordeon INDIVIDUEEL instrumentaal / vocaal

DUO instrumentaal / vocaal

KUNSTKWARTIERKLAS

Ensemble overig Orkest overig AMV Muziek op schoot Muziek op schoot Muz. Ontd.reis Muzikaal avontuur Instrumenten parade VAKKLAS

Dag & Tijd

Startdatum

Cursusprijs In 4 termijnen € 292

€ 73

€ 576 € 916 € 756 € 708 € 1.136 € 940 € 848 € 1.356 € 1.120

€ 144 € 229 € 189 € 177 € 284 € 235 € 212 € 339 € 280

1-sep

€ 496 € 696 € 576

€ 124 € 174 € 144

n.n.b.

1-sep

€ 332

€ 83

38 x 40 min

n.n.b.

1-sep

€ 848

€ 212

Jaarcursist Overigen

30 x 60 min

n.n.b.

8-sep

€0* € 160 **

n.v.t. * € 40 **

Jaarcursist Overigen

30 x 50 min

€0* € 160 **

n.v.t. * € 40 **

A.L. A.L.

30 x 60 min 30 x 60 min

n.n.b. n.n.b.

8-sep 8-sep

€ 344 € 176

€ 86 € 44

0 t/m 2 jr. 3 tot 4 jr. Groep 1, 2 Groep 3, 4 Groep 5, 6

15 x 45 min 15 x 45 min 20 x 45 min 30 x 45 min 30 x 60 min

n.n.b. n.n.b. Do.15.30-16.15 Do.16.20-17.05 Di. 16.00-17.00

n.n.b. n.n.b. 8-sep 11-sep 9-sep

€ 90 € 90 € 116 € 172 € 212

€ 29 € 43 € 53

Ma.(tijd in overleg) 8-sep Do. 18.30-19.20 sep n.n.b.

Tot 21 jaar * ensembleprijs voor jaarcursisten ** ensembleprijs voor overigen Inschrijvingen op basis van beschikbaarheid. Groepslessen gaan van start bij voldoende deelname. * Ensembleprijs voor jaarcursisten ** ensembleprijs voor overigen Groeplessen gaan van start bij voldoende deelnemers.

11n.n.b.

€ 376 n.n.b. nog niet bekend

31


THEATER

2014-2015 Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Theatertuin

gr. 3 t/m 4

Sandra Swinkels

Woe. 13.30-14.30

10-sep-2014 € 75

n.v.t.

Theatertuin (deel 2)

gr. 3 t/m 4

Sandra Swinkels

Woe. 13.30-14.30

26-nov-2014 € 150

n.v.t.

Theaterclub

gr. 5 t/m 8

Sandra Swinkels

Woe. 14.30-16.00

10-sep-2014 € 264

€ 66

Theaterclub Geldrop

gr. 5 t/m 8

Sandra Swinkels

Vrij. 18.00-19.30

5-sep-2014

€ 264

€ 66

De Speelzolder

gr. 7 t/m 8

Sandra Swinkels

Woe. 16.00-17.30

10-sep-2014 € 264

€ 66

Theatertroep

vanaf 12 jaar

Sandra Swinkels

Woe. 18.00-19.15

10-sep-2014 € 85

n.v.t.

Theatergroep NOK

vanaf 12 jaar

Sandra Swinkels

Woe. 19.45-21.45

10-sep-2014 € 352

€ 88

Theatergroep NEST

vanaf 18 jaar

Sandra Swinkels

Do. 20.00-22.00

11-sep-2014 € 320 (21+)

€ 264

€ 66 € 80

Cursus - Musical

Doelgroep

Docent

Dag & tijd

Startdatum

Prijs

4 termijnen

Musical Kinderen

gr. 6 t/m 8

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.16.00-17.30

5-sep-2014

€ 296

€ 74

Musical Kinderen

gr. 6 t/m 8

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.16.30-18.00

5-sep-2014

€ 296

€ 74

Musical Kinderen

gr. 6 t/m 8

zangdocent Eefje den Hertog Sandra Swinkels

Za. 10.00-11.30

6-sep-2014

€ 296

€ 74

Musical Jongeren

vanaf 12 jaar

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.18.30-20.30

5-sep-2014

€ 396

€ 99

Musical Jongeren

vanaf 12 jaar

zangdocent Eefje den Hertog Sandra Swinkels

Za. 10.15-12.15

6-sep-2014

€ 396

€ 99

Musical Productiegroep

vanaf 13 jaar

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.18.30-20.30

5-sep-2014

€ 420

€ 105

kinderen op uitnodiging van docent

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.18.00-18.30

19-sep-2014 € 32

n.v.t.

kinderen op uitnodiging van docent

Vivianne van den Boom Eefje den Hertog Renate van Maasakkers

Vrij.18.00-18.30

23-jan-2015

€ 32

n.v.t.

kinderen op uitnodiging van docent

zangdocent Eefje den Hertog Sandra Swinkels

Za.09.30-10.00

20-sep-2014 € 32

n.v.t.

Xtra Musical

kinderen op uitnodiging van docent

zangdocent Eefje den Hertog Sandra Swinkels

Za.09.30-10.00

24-jan-2015

n.v.t.

Musicaltraining

vanaf 18 jaar

Vivianne van den Boom

vrij. 20:30-21.30

19-sep-2014 € 88 (21+)

n.v.t.

Musicaltraining

vanaf 18 jaar

Vivianne van den Boom

vrij. 20:30-21.30

23-jan-2015

€ 72 € 88 (21+)

n.v.t.

vanaf 12 jaar

vanaf 12 jaar Xtra Musical

vanaf 12 jaar Xtra Musical

vanaf 12 jaar

Kunstkwartier Helmond: Kromme Steenweg 16, 5707 CC Helmond (T: 0492-542445) Hofdael: Molenstraat 25, 5664 HV, Geldrop (T: 0492-542445)

Startdatum

Prijs

16-apr

Cursus - Toneel

Xtra Musical

32

ROOSTER THEATER

€ 32 € 72

4 termijnen


INSCHRIJVEN Vanaf 17 mei kun je je inschrijven op onze vernieuwde website. Heb je nog vragen? Wij beantwoorden ze graag, stuur een mail naar info@ kunst-kwartier.nl of bel naar 0492- 542445 Kunstkwartier heeft zoveel cursussen in huis, dat het soms lastig is om te kiezen welke het beste bij je past. Twijfel je nog? Kom dan eens kijken bij een les of kom sfeer proeven in het pand tijdens de open dag of de doe-mee-middag.

DOE-MEE-MIDDAG

K

Heb je zin om te zingen, dansen, muziek te maken of toneel te spelen? Of ben je liever met verf, klei en andere materialen bezig? Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom op onze onze gratis doe-mee-middagen! Locatie Nuenen (muziek): Locatie Geldrop (muziek en theater): Locatie Helmond (alle disciplines):

ma. 2 juni van 15.30 - 17.30u. wo. 4 juni van 14.00 - 16.00u. wo. 11 juni van 14.00 - 16.00u.

OPEN DAGEN

K

J

V

Kunstkwartierdag nieuwe stijl: alle ingrediënten voor een leuke middag voor het hele gezin zijn aanwezig. Mee-doe-activiteiten voor jong en oud, verrassende acts, onverwachte optredens en spontane ontmoetingen in onze ‘lounge’. Kom kijken, luisteren maar vooral doen en aat je verrassen door wat Kunstkwartier allemaal in huis heeft! Locatie Nuenen: zo. 18 mei van 11.00 – 15.00 uur i.s.m de Buitenschilderdag Locatie Geldrop: zo. 25 mei van 11.00 – 15.00 uur i.s.m de Mei’se Mert Locatie Helmond: zo. 25 mei van 12.00 – 16.00 uur

33


KUNSTKWARTIER BEE LDE NDE KUN STD ANS MUZ IEKS CHR IJVE

www.kunst-kwartier.nl

Deze uitgave is met de grootste zorgvuldigheid en naar beste weten samengesteld. Kunstkwartier stelt zich niet aansprakelijk voor schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze uitgave. Niets uit deze uitgave mag vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden zonder toestemming van Kunstkwartier. Copyright Kunstkwartier 2014.

NTH EAT ER

Brochure cursusaanbod kunstkwartier 2014 - 2015  

Met plezier presenteren we je het cursusaanbod voor het nieuwe seizoen. Met vertrouwde klassiekers als muziekles voor bijna ieder instrumen...

Advertisement