Page 1

LANDELIJK ERKENDE MUZIEKEXAMENS IN SAMENWERKING MET BBM EN FASO


LANDELIJK ERKENDE MUZIEKEXAMENS Meer dan 150.000 Brabanders zijn actief met instrumentale muziek. Goed nieuws, want kunst en cultuur inspireert en verrijkt je leven! Als Kunstbalie, provinciale uitvoeringsinstelling voor kunsteducatie en kunstbeoefening, bouwen we aan een aantrekkelijk cultureel Brabant. Onderdeel hiervan is het borgen van de kwaliteit van de muziekeducatie. Dit doen we door landelijk erkende muziekexamens te verzorgen, in samenwerking met talloze partners. Zo kunnen duizenden blazers, strijkers en slagwerkers hun diploma’s behalen en groeien in het maken van muziek.

KWALITATIEVE EXAMENS

De examens en diploma’s voldoen aan de meest recente landelijke raamleerplannen erkend door de KNMO en Cultuurconnectie. De eisen sluiten aan op de leef- en klankwereld van de leerlingen met ruimte voor eigen inhoudelijke en didactische aanpak door docenten.

SAMENWERKING BBM EN FASO

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) behartigt onder meer de belangen van bijna 400 Brabantse muziek- & majorette/twirl verenigingen. Door deze samenwerking blijven de bij de BBM aangesloten leden en verenigingen in de gelegenheid om op uiterst flexibele wijze muziekexamens af te leggen voor blaas-, slag- en sinds kort ook strijkinstrumenten. Implementatie van strijkersexamens kwam tot stand door een unieke samenwerking met de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO). 


TYPE EXAMENS

Algemeen voor blazers, strijkers en slagwerkers (gestemd en ongestemd): Er worden 10 keer per jaar theorie-examens gehouden en 20 keer per jaar praktijkexamens, in de gradaties A t/m D. Wanneer schriftelijk examen afleggen problemen geeft, is het ook mogelijk dit mondeling te doen. Een praktijkexamen afleggen is alleen mogelijk na het behalen van een theorie-examen, dit theorie-examen mag ook elders zijn afgelegd. Inschrijven voor een combi-examen is mogelijk. Bij slagwerkopleiding Modulair (SOM): Hierbij bepaalt de slagwerker zelf in welke verplichte-, keuze- en theoriemodules, in willekeurige volgorde, hij of zij examen wil afleggen. De afzonderlijke modules zijn op verschillende locaties af te leggen. Bij strijkersexamens: Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen voor strijkers ontwikkeld door LKCA in samenwerking met FASO en ESTA.

COMMUNITY ARTS 2014

‘t Rondeel

Muzelinck Centrum Voor De Kunsten

De Schattelijn Geertruidenberg

Kunst & Co

Phoenix Cultuur Kunstbalie

CKE

EXAMEN MOGELIJK OP VERSCHILLENDE LOCATIES

De examens worden op verschillende locaties in Noord-Brabant gehouden, bij onze culturele partners.

De Borgh

Budel


KIES JE LOCATIE:

Leerlingen kunnen zelf kiezen wanneer en op welke locatie het examen wordt afgelegd. Zo kan bijvoorbeeld een leerling het praktijkexamen bij het Gemeenschapshuis De Borgh in Budel afleggen en het theorie-examen in Tilburg bij Kunstbalie. In de nabije toekomst wordt het aantal examenlocaties uitgebreid.

EXAMENEISEN EN TARIEVEN Op onze website staan de exameneisen voor blazers, strijkers en slagwerkers per gradatie uitgebreid beschreven. Ook staan hier de tarieven vermeld voor de verschillende examens.

INSCHRIJVEN?

Op www.kunstbalie.nl/muziekexamens kan worden ingeschreven voor de diverse landelijk erkende muziekexamens. Maak hiervoor op de inlogpagina een account aan en kies de gewenste datum en locatie.

MEER INFORMATIE EN EXAMENDATA

Kijk op www.kunstbalie.nl/muziekexamens voor alle actuele informatie. Of neem contact op met: Jos Grootzwagers T 013 464 82 47 E jos.grootzwagers@kunstbalie.nl

BBM

Kunstbalie folder muziekexamens  
Kunstbalie folder muziekexamens