Page 1

Nu lanserar VI Art prints! – Det lite mindre formatet

Skapa din egen tavelvägg i köket med favoritrecepten eller sötaste illustrationerna i barnrummet. Nu lanserar Kunskapstavlan ett helt nytt format - Art prints i formatet A5 med Kunskapstavlans populära illustrationer som solostjärnor!


Kunskapstavlan skapar design som förmedlar kunskap – för alla rum, för honom och henne, för stor och liten. Allt i en stilistisk, tidlös och Skandinavisk design. Nu lanseras Art prints i formatet A5. Ett lite mindre format av tavla med singelmotiv, tryckta på ett tjockt ekologiskt kva­ litets­ papper, 300 g/m2. Passar perfekt med och utan ram. Tillika som våra klassiska tavlor så handpräglas även dessa varav varje Art print blir unik.


Skapa din egen tavelvägg i köket med favoritrecepten eller sötaste illustrationerna i barnrummet. Tack vare sitt nätta format kan man enkelt kombinera dem med varandra eller fylla ut en befintlig tavelvägg. Med sitt tjockare papper fungerar de även utmärkt utan ram likväl som med. Möjligheterna är oändliga.


I nuläget består Art printsen av 136 olika motiv för både barn och vuxna. Till barnrummet hittar man motiv av djur, fordon, bokstäver mm och till de övriga rummen i hemmet finns recept, måttenheter, typiska svenska horn, djurspår, löv mm samt alla olika stjärntecken.


Kunsk aps tavl an – Design som fÜrmedlar kunskap


Eko och e xklus i v

Alla tavlor signeras med Kunskapstavlans handpräglade sigill vilket gör varje tavla unik. Tavlorna produceras på ett högkvalitativt 200 g/m2 respektive 300 g/m2 matt papper som både är åldersbe­ständigt samt miljö­märkt med EU Ecolabel och FSC.


Sor timent

Sortimentet består i dag av ett 40-tal motiv, med bl.a. en barn­kollektion, en kökskollektion, en livräddningskollektion (The Life Collection) och en kollektion som behandlar Sveriges flora och fauna (Sverige). Kunskapstavlan startade med prints och säljer nu även kökshanddukar och ramar. Arbete pågår även med att ta ut motiven på ännu fler produkter.


Format och spr åk

Samtliga tavlor produceras i två format; 30x40 cm och 50x70 cm förutom The Life Collection som endast finns i formatet 30x40 cm. Även våra nykomlingar i vår kollektion med Art prints finns i det smidiga formatet A5 (148x210mm). De flesta tavlorna finns på både engelska och svenska.


H i s tor ien bakOm Kunsk aps tavl an

Kunskapstavlan grundades 2016 av vännerna och tidigare kollegorna Agneta Norlin och Jennie B Lindfors. “Vi ville skapa något mer än bara vacker konst. Vi såg möjligheten att kombinera “nytta med nöje” – att förmedla kunskap genom design. Att få in kunskapen vackert paketerad i hemmet. Allt från livsviktig kunskap till bara intressant och spännande kunskap. Kunskap för barnen, för honom och henne, för alla. Hemsidan lanserades i juli samma år och fick direkt stor uppmärksamhet och en många återförsäljare runt om i landet. I dag är Kunskapstavlan en heltidssysselsättning och finns hos återförsäljare i hela världen. En underbar kommentar vi ofta får är hur mycket det uppskattas att bara stå framför våra tavlor, att betrakta och att lära – att vara i nuet. ”

Jennie B Lindfors och Agneta Norlin


pr i s

30x40 cm: 50x70 cm: The Life Collection, 1 par Art print, A5:

325 kr 475 kr 475 kr 65 kr

För säljn ings­s tällen

Kunkapstavlan säljs på www.kunskapstavlan.se men också hos ca 120 återförsäljare runt om i och utanför Sverige. Planen är nu att expandera ytterligare internationellt.

kontak t

Kontakta Jennie B Lindfors för bilder och mer information: E-post: jennie@kunskapstavlan.se, Telefon: +46 72 172 29 87

Kunskapstavlan Art prints  

The new format - Art print - A5.

Kunskapstavlan Art prints  

The new format - Art print - A5.