Page 1

Helmassiva träkÜk. Massiva luckor. Massiva lüdor. Massiva stommar. Massiv kvalitet.


Made in Halland. Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut på gränsen till Småland, ligger en ort som heter Kungsäter. Här finns vi - Kungsäter kök. I flera generationer har vi byggt kök här och fortfarande är bolaget privatägt varav några ur samma familj som för över 100 år sedan, 1908 startade tillverkningen här i Kungsäter.

Om du uppskattar svensktillverkad kvalitet, flexibilitet och leveranssäker-

het har du hittat rätt. Vi har nämligen bestämt att kvalitet skall vara Nummer 1 av våra konkurrensfördelar när vi väljer både råvaror och samarbetspartners. Det var ett enkelt beslut eftersom vi producerar nästan allt själva här i Kungsäter i Halland, med virke som växt nästgårds i generationer, och vi har aldrig haft en tanke på att tumma på hur eller vad vi tillverkar. Och helst svenskt om vi får välja.

Nu växer förstås inte valnöt runt hörnet, så vissa träslag måste naturligtvis

inhandlas utifrån, men då är det fortfarande kvaliteten som i första hand får avgöra inköpta varor och tjänster. Lägg därtill vår förmåga att kunna anpassa köket till just dina mått, vinklar och önskemål så har du möjlighet att få ett unikt, personligt kök. Kvalitet är dock inte bara hårdvara och hantverk. Vi är väldigt måna om kemin mellan oss och våra kunder. Båda parter skall vara nöjda efter avslutad affär. Välkomna till Kungsäter Anders, Jonas, Ingegerd, Anne-Louise och Andreas. Ägare och verksamma i företaget.


Helmassiva träkök.

4

Man behöver inte vara expert för att förstå att

Vetskapen om det massiva träet har du ju i alla

massivt trä håller en livstid. Det är bara att försöka

fall. Som andra alternativ på stomme kan du välja

lyfta en stomme, och insikten om tyngd och

en björk-lamellstomme med furukärna, spärrfa-

gedigen kvalitet infinner sig direkt.

nerad för bästa formstabilitet. Till den massiva

Vill man dessutom ha känslan och doften av

listen på framkanten finns tre alternativ ask, björk

22 mm massivt oljat trä, så är valet enkelt. Men

och ek. Stommarna finns i standard höjder med

du kan lika gärna få den vitvaxad istället för oljad,

möjlighet till specialanpassning. Vi tillverkar skåp

då får du ett ljusare alternativ men behåller ändå

och takanslutningar helt efter dina egna önskemål.

träkänslan i massivt virke och gediget hantverk.

Värnar man dessutom om miljön är detta ett

Det går också utmärkt att lacka den. Då får du en

bättre alternativ med naturens egna material.

yta som är enklare att sköta.

Mer information hittar du på vår hemsida.


Gårdshorn Här har vi inte sparat på något. Ett vackert och samtidigt robust kök att umgås och trivas i. På bilden visas Gårdshorn med profilerade luckor i liv med stommen. Träslaget är ask som ger en framträdande struktur genom färgen om man väljer målade luckor. Inbyggd fläkt med krönlist och ett gediget hantverk som ramar in spiskåpan. Hällen på bilden till vänster kommer ifrån DeDietrich och bänkskivorna i granit från Silestone.

7


Gårdshorn (svart) Sobert i svart och vitt, målad ask. Svart, målad ask och en rejäl ö med Carrara marmor och barstolar ifrån Artwood. Gårdshorn med livad lucka, utanpåliggande sockel. Lägg märke till vitrinen i all sin avskalade enkelhet. Väl tilltagen arbetsyta med måttanpassad rostfri diskbänk ifrån Purus och maskiner ifrån Miele. Notera också sittbänken i Gårdshornstil vid anslutning till hall.


Hultaberg. Ett kök som tål en hårdare hantering får du leta efter. De massiva stommarna har försetts med överfalsade luckor och lådor i vitmålad björk. Vitrinskåp Hultaberg med antikglas och hyllor av glas. Bänkskivor från Silestone. Bänkskivan på köksön är i bränd Ek från Mölballe. Gasspisen är en Ilve Nostalgie. På väggen Marockanskt betongkakel. Nedan Hultaberg i lackad ek, överfalsad. Miele vitvaror. Bänkskivor i sten från Stonesystem.


Källdalen Exklusiv seriens strama linje eller som på bilden till höger, Retro kök i ek med överfalsad lucka som familjen valde till sitt arkitektritade hus ifrån -69 i Täby, vackert, genomtänkt i högsta kvalité och tillverkat enligt konstens alla regler med massivt trä. Kombinationen av det rustika och den tidlösa designen gör att den passar i de flesta hem, oavsett ålder och stil. Ask, Ek eller Björk. På bilden nedan ser du en variant på Retro kök i målad ask.


Tolycke. En klassisk men stram ramlucka som ligger i liv med stommen. En tidlös stil som passar lika bra nu som om 100 år. Du väljer själv träslag och kulör ur Ncs-skalan. På bilden visar vi Tolycke i björk, vitmålad med Ncs 0500. De massiva trästommarna är givetvis standard i Exklusiv sortimentet.


Tolycke (Grå Ncs s7500). Ramlucka i modern tappning, Tolycke målad ask i liv med stommen. Klassik porslins vask i kombination med Carrara marmor ifrån Stone Systems. Gashäll ifrån Miele, med specialgjord fläktkåpa ifrån Fjärråskupan i rostfritt. Vackert beredningskåp med vikluckor. Givetvis massiva stommar, detta är Kungsäter Kök Exklusiv.


Luckor och Lådor.

18

Luckor och lådor. Bagateller för vissa, men för

det synliga - Luckor med profil (Gårdshorn),

andra betyder tyngden i en massiv trälucka eller

luckor med fasad profil (Hultaberg), luckor med rak

-låda en känsla av gedigen kvalitet.

profil (Tolycke) eller helt släta massiva luckor (Käll-

Luckorna i ek är behandlade med olja eller lack.

dalen). Och knoppar och handtag förstås, men det

Vill du istället ha den framträdande strukturen i ask

behandlar vi som tillbehör på nästa uppslag.

kan du få den i vilken NCS-kulör som helst, fabriks-

Själva lådan i massivt trä kan du få oljad, lackad,

målat eller bara grundat för att måla den på plats.

svart eller vitvaxad.

Väljer du att måla själv, kommer de grundmålade

De moderna, dämpade lådbeslagen är av högsta

från fabrik. Nästa valmöjlighet är om du föredrar

kvalitet. Även inredningsdetaljer för bestick,

luckor i liv med stommen eller överfalsade lådfron-

redskap och kryddor är tillverkade i massivt trä.

ter och luckor. Allt ovanstående gäller självklart

Mörkgråa filtmattor i lådorna är standard.

också för lådfronter. Nu är det bara ett val kvar på

Detta är Kungsäter kök Exklusiv.

Bilder överst till höger: Hultaberg ek överfalsad och Tolycke mörkgrå ask livad. Nedifrån från vänster: Överfalsad Källdalen ek med vitvaxad låda i furu. Till höger: Lådfront Gårdshorn livad i målad ask grå.


Inredning och Tillbehör. Här ser du ett urval av tillbehör och inredningar att utrusta lådor och skåp med. Knoppar och handtag är ett kapitel för sig så det har vi valt att inte presentera här, men du är välkommen in till någon av våra butiker eller återförsäljare där vi kan visa allt du önskar.


Bad och Garderober. I serien Kungsäter Exklusiv finns även Badrum och Garderobssnickerier. Badrumskåp, lådor, inredningar, och dörrar som går i samma stil som alla köksserier av Exklusiv. Nedan och till höger visas några exempel. Badkommod i målad ask med utanpåliggande sockel. Garderober med välplanerad förvaring enligt kundens önskemål. Vi skapar ditt personliga hem med vår flexibilitet.


Från råämne till Exklusiv. Vad är det som gör Exklusiv till vad det är,

Deras fingertoppar är de finaste instrumenten

förutom det massiva virket rakt igenom?

för kontrollen av slutfinishen på alla Exklusivs

Det börjar redan vid råämnena som väljs ut

komponenter och delar. Allting handkontrolleras

för hand, eller för öga om man nu kan säga så,

och synas in i minsta detalj innan ytbehandling

för att färg och ådring skall spela med varandra.

och ihopsättningen som också sker för hand

Efter det börjar uppbyggandet steg för steg,

givetvis. Lika självklart som rätt färg i träet från

hela tiden med minutiöst visuellt kontrollerande,

början är det lika viktigt med slutkontrollen av

så att ämnena inte ändrar karaktär efter hårt

det färdiga köket innan leverans. För när du

hyvlande, eller färgen ändras någon millimeter

köper ett Exklusiv- kök köper du inte bara ett

ner i träet. I så fall börjar vi om på nytt.

kök i massivt trä - du köper ett gediget hantverk

Om det är några i Halland som har fingertopps-

och ett engagemang. Ända från råämne till ditt

känsla så är det våra medarbetare i verkstaden.

färdiga Exklusiv kök. Made in Halland.

Reservation Trä är ett naturmaterial varför variationer i färg och struktur mellan enskilda produkter och leveranser kan förkomma. Vi reserverar oss för eventuella färgavvikelser som kan ha uppstått av trycktekniska skäl, samt förändringar i utförande, design och konstruktion som en konsekvens av vårt ständiga utvecklingsarbete. Helmassiva stommar är ett naturmaterial som kan röra på sig. Produkten rekommenderas att placeras i väl avfuktade utrymmen. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel.


Det var här det började 1908. Äldre delen av Kungsäter Köks fabrik (denna byggnad från 1930). Dalbo, Kungsäter uti Halland.

Reservation Trä är ett naturmaterial varför variationer i färg och struktur mellan enskilda produkter och leveranser kan förkomma. Vi reserverar oss för eventuella färgavvikelser som kan ha uppstått av trycktekniska skäl, samt förändringar i utförande, design och konstruktion som en konsekvens av vårt ständiga utvecklingsarbete. Helmassiva stommar är ett naturmaterial som kan röra på sig. Produkten rekommenderas att placeras i väl avfuktade utrymmen. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. 26


Kungsäter Kök, Gårdshorn 21, 519 92 Kungsäter. Tel. +46320-20 70 30. Fax +46320-811 60. info@kungsaterkok.se www.kungsaterkok.se

Kungsater Kok Exclusiv 2015  

Kungsater Kok Exclusiv 2015 Helmassiva kok

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you