Page 1

magi og spenning i

2014

MER ENN 50 AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN

side 8-19

VINN

OPPLEVELSE - BLI MED I KONKURRANSE

side 5

GRÅTASS FLYTTER TIL KONGEPARKEN side 12-13


IVAR gir deg friskt og godt vann!

VANNFONTENE I KONGEPARKEN - åpner kranene 1. juli 2014! Nå kan du kan snart drikke vann fra IVAR-fontenen i Kongeparken. Alle gjestene får friskt gratis drikkevann fra IVAR. Fontenen skal stå like utenfor Sjokoladefabrikken. IVAR ønsker deg mange magiske opplevelser i Kongeparken, og vi håper du vil nyte dagen og det friske IVAR-vannet!

Drikkevannsforskriften setter strenge krav til hvordan kvaliteten skal være på godt drikkevann. Vannet som IVAR leverer møter disse kravene. Vannet fra vannbehandlingsanlegget på Langevatn tilfredsstiller alle krav i drikkevannsforskriften.

Fyll opp


innh1old Nyhet 2014

Bamsekongens rike og 9 nyheter i 2014

Gråtassland

Side 12-13

Velkommen til magi og spenning

Side 4-5

Lekemesteren

Full fart og stormende jubel

Håkon Lund forteller om hemmligheten bak suksessen

Kongeparkens spennende attraksjoner og ulike tilbud

Side 7

Side 8-19

Verdens beste bamser

Ta med hjem fra Kongeparken

Brumle og Brumleline gleder seg til å møte deg

Bamsevenner og suvenirer

Vi skaper magi Eventyrere og storebjørner stortrives med å jobbe i Kongeparken

Side 32-33

Side 26-27

Side 22-23

Sulten?

Greit å vite

Bamsemat for store og små

Nyttig informasjon om Kongeparken

Side 36-37

Side 39

Magasinet MAGI OG SPENNING i Kongeparken utgis av markedsavdelingen i Gjesdalbuen Distribusjon: Fulldistribusjon i Gjesdal og Figgjo. 5000 til bedrifter i regionen. 5000 til Kongeparken. Magasinansvarlig: Markedsavdelingen i Gjesdalbuen Tekst: Kongeparken og Maren Ørn Ivarson Utforming og layout: Wigdis Charlotte Stokholm, Gjesdalbuen Annonsesalg: Lena Skjæveland og Jan Arild Rinder, Gjesdalbuen

Forsidefoto: Monica Larsen, Kongeparken Opplag: 13.500 Trykk: Schibsted trykk, Flesland Distribueres av: Norpost og Posten


Mag3i og3 spe2nning3

- for3 h1e2le2 familie2n!

I Kongeparken kan både store og små boltre seg blant over 50 aktiviteter og opplevelser.

Bamsekongens rike I Kongeparken er det Bamsekongen som bestemmer. Du treffer også den smårampete Brumle og søsteren hans Brumleline her. Kongeparken er kanskje verdens eneste bamsepark. Parken er full av mange ulike aktiviteter. I de heftigste, som klatreløypa Høydeskrekk eller berg og dalbanen Bukkerittet, utfordres grensene for hva man tør. Mens i Sjokoladefabrikken og Barnas Brannstasjon er aktivitetene morsomme og lærerike. I dette magasinet presenterer vi en familieopplevelse som alle rogalendinger kan være stolte av!

Bamsekongen ønsker velkommen til sitt kongerike!

4


Mange nyheter i år Hvert år presenterer Kongeparken minst én nyhet. I år er tallet 9! åpner et helt Gråtassland. Her kommer barn fra hele Norge til å spasere rett inn i et univers de kjenner Gråtassland er spekket med opplevelser, i tillegg kommer det 3 nye show, Fossen blir dessuten enda våtere og villere.

9 nyheter i 2014 NYHET 2014: Gråtasssland med mange spennende aktiviteter.

Møt Gråtass Norges mest kjente traktor! Dyrene på Gården! Gården i Gråtassland har mange rare dyr! Goggens traktorbane Tør du prøve Goggens testbane for nye supermoderne traktorer? Landhandelen Her får du “kaklende gode landbruksvarer”. Stort sortiment Gråtass-produkter og masse moro fra Massey Ferguson. Fetter Ferguson Klatretraktor for store og små traktorentusiaster! Brumles Fontene Ingenting er sunnere for aktive småbamser enn rogalandsk springvann!

NYHET 2014: På gården i Gråtassland treffer du mange spesielle dyr.

Boms Laboratorium Lær om kjemi på en morsom og annerledes måte. Fossen Fossenfjellet reiser seg og Fossen blir enda villere og våtere i år. NYHET 2014: Gale professor Bom lærer deg kjemi.

3 nye show i sommersesongen Fra 21/6 – 17/8

NYHET 2014: Sprudlende vannfontene med friskt drikkevann!

Inviter en vennefamilie til Rogaland!

konkurranse Stavanger-regionen er full av gode ferieopplevelser. Vi har

5

VINN

besøk for en vennefamilie en mail til velkommen@kongeparken.no, og fortell kort om hvorfor

Dere vinner: Overnatting på Byrkjedalstunet,1natt, for vennefamilien Billetter til Vitenfabrikken for både din egen familie og vennefamilien Billetter til Kongeparken for både din egen familie og vennefamilien


DESTI.NO

BLI MED PÅ GRATIS

KONSERT

FREDAG 1. AUGUST

MED LARS VAULAR

r

im He

dnes Til: San Hus er Fra: Ost

ly

CC Cowboys . Fo to:

Pe

www.blinkfestivalen.no

LØRDAG 2. AUGUST

TORSDAG 31. JULI: LYSEBOTN OPP FREDAG 1. AUGUST – LØRDAG 2. AUGUST: DET SMELLER I SANDNES

Lars Vaular.

MED CC COWBOYS

VERDENS VAKRESTE OPPOVERBAKKE OPPLEV ELITEN I LYSEBOTN OPP

HOLD AV DATOENE!

LYSBOTN 31. JULI OG SANDNES 1.-2. AUGUST Skiløpere i verdenseliten kommer til Sandnes! Sett av datoene, og bli med på folkelivet. Motbakkeløpet “Lysebotn Opp” blir på torsdag 31. juli, og ski og skytedueller i Sandnes gater både fredag 1. og lørdag 2. august. Lars Vaular spiller fredag og CC Cowboys skaper stemning lørdag kveld! Bli med på en av sommerens største opplevelser! Følg oss på Facebook.com/Blinkfest

Arrangører: UND RB O

ISKYTTERF SK

Hovedsponsorer:

NORG ES

Generalsponsorer:


He2mme2lig3h1e2te2n

b2ak2 Kong3e2par3k2e2n Historien om Kongeparken fra starten i 1986, er en eventyrlig reise hva som gjør Kongeparken til Kongeparken.

20. mai 2014 Kongeparken er tildelt Norrønaprisen for å ha bidratt til næringsutvikling i reiselivsbransjen. Sandnesordfører Stanley Wirak deler ut prisen og trekker også fram Jul i Kongeparken og nysatsingen med Gråtass! – Det er første gang jeg har møtt en bamse på en slik prisutdeling, bryter Stanley Wirak ut etter prisutdelingen. Lekemesteren legger ikke skjul på at det er stas å motta prisen. – Det betyr at gjestene setter pris på det vi har fått til. Alt vi gjør er forankret i Kongeparkens verdier: Leke, lære, dele, utforske, magi og spenning. Da skal selvsagt Brumle være med. Vi er veldig stolte over å ta imot en så stor pris, forklarer lekemester Håkon Lund. Alle møter starter med en lek, og leverandøravtaler inngås over en bøtte med popcorn. Når man mener alvor med å ha det moro på jobb, må det være sånn!

14. november 1996 Familien Lund, mor og far med tre sønner i 20-årene går inn i en park dekket av rogalandsk slaps. De peker på ødelagt takstein og ting som henger og slenger. – Det var første gang vi alle var i parken. Vi var ikke imponert, forteller Håkon.

Man må sikte mot stjernene for å komme til månen!

LEKEMESTER HÅKON LUND

7 2. Februar 1997 kjøper Lund-familien Kongeparken.

Blant dresskledde toppledere tramper en smårampete bamse opp med stor selvtillit. Han skal ta imot en pris.

bunnivå på under 40 000 gjester i 1996. – Det var min far som ønsket å kjøpe parken. Han presset det gjennom fordi han så en mulighet, og en park der mye lå til rette for å lage gode familieopplevelser i mange år framover. – Og han hadde helt rett! Europa frem til 2. verdenskrig. Etter krigen var tivoliet med å starte norske messer og festivaler som Momarkedet og Telemark Fylkeshandelsstevne. Den 2. februar 1997 ble Kongeparken kjøpt. I dag driver Lundgruppen park, tivoli, musikkfestivaler og andre arrangementer. Målet er alltid å skape magi og spenning for gjestene.

7. juni 2014 Gråtassland åpner, og blir en ny milepæl for Kongeparken. Helten fra kino og barne-TV Det er en del av en bevisst satsing på feriemarkedet og den posisjonen Rogaland som region skal ha. og skuespill blandes med tradisjonelle park-attraksjoner. I Sjokoladefabrikken og Brannstasjonen er pedagogiske elementer tatt i bruk. Her står lek og lær som to av henger. – Jeg er veldig stolt over alt vi har fått til, over eventyrerne som jobber i parken og tilbakemeldingene fra fornøyde gjester. I Gråtassland lover lekemesteren at alt tas enda et steg videre. Det blir dyr, læringselementer, mange morsomme effekter og en enda sterkere historiefortelling. – Målet er å bli den ledende temaparken i Skandinavia. Vi må hele tiden, hvert år, komme med nye opplevelser som skal overraske og underholde. Det er da spesielt artig å vinne priser som THEA Awards for den beste nye attraksjonen i verden for Barnas Brannstasjon. Det viser at en park i Norge kan hevde seg helt i verdenstoppen. Hva er hemmeligheten bak suksessen Kongeparken? Vi sier det slik – man må sikte mot stjernene for å komme til månen. Er målet å komme til Stavanger, er det ikke sikkert man når Sandnes en gang. Det er gjestene som gjør det mulig at vi her i parken har en jobb og en lidenskap. Vår oppgave er å skape magiske øyeblikk og minner som hele familien kan dele i lang tid.


Par3k2e2n som vok2se2r3 me2d de2g3

Kongeparken er en park for hele familien. Det er den eneste bamseparken i verden. Parken er delt opp i åtte områder: Borggården, Brumleby, Eventyrskogen, Flo og fjære, Bakkar og berg, Sætra, Jærgården og Gråtassland. store og små.

Borggården Det var en gang en Bamsekonge og en Bamsedronning som bodde i et eventyrlig slott. De trivdes som krem i kakao, og hadde alle vennene sine rundt seg. Når de var sultne gikk de til Bakeriet, og når de var slitne gikk de til Bamsebotellet for en brumleblund. Bamsekongens stolthet lå midt i Borggården og ble kalt Sjokoladefabrikken.

Bamsebotellet I Bamsebotellet bor det mange bamser, og du kan kjøpe en med deg hjem. Her får du blant annet gratis billetter til Barnas Brannstasjon og Sjokoladefabrikken. Innerst i Bamseholder sangforestillinger hele dagen. I desember har botellet juleverksted for hele familien.

“Apelsiiiiiiiiiiiiiiiin!”

Fotolabben / Lag en venn

1

Her kan du lage din egen bamse, eller du kan låne et 3D-kamera. Her kan du få hjelp av en eventyrer til å lage din egen bamse. Alle eventyrerne synes det er en kjekk jobb å lære barna å lage bamser, spesielt når de oppdager at de har fått en ny bamsevenn.

Familie

Barn

Bamsene sjekker inn på botellet.

Familie

2

Mange smilende barn på Lykkeplassen.

Brumles Scene Låvedans med Brumle og Brumleline. Hver dag i sommersesongen får du bamsenes avslutningsshow på Brumles Scene. Etterpå er dagen over og man kan ta farvel med Brumle og Brumleline for denne gang.

5

Jeg elsker glade barn!

BRUMLELINE

8


4 3 2 1. Fotolabben

1

2. Bamsebotellet

5

3. Lykkeplassen, spill 4. Sjokoladefabrikken 5. Brumles Scene

Lag din egen sjokolade I Sjokoladefabrikken lærer barna om sjokoladens historie og de lager sin egen sjokolade. - Velkommen til tranfabrikken, sier sjokolademester Line Rørvik. Barna bryter ut i latter og påpeker at dette er en sjokoladefabrikk. Mads Mydland (8) er på Sjokoladefabrikken for første gang. Han følger nøye med når sjokolademesteren forklarer hva som skal skje i den spennende fabrikken. - Det var kjekt å ha på seg den rare kokkehatten, og så var det morsomt når sjokolademesteren sa at det var en tranfabrikk, ler Mads. Han forteller ivrig at han har lært at sjokolade består av melk, kakaobønner, sukker og kakaosmør. Etter at barna har fått på seg kokkehatten og blitt forklart hva som skal skje, bærer det av sted lenger inn i fabrikken. Nå er det tid for å tappe sjokolade fra tappekranen opp i en bamseform. Deretter må sjokoladen avkjøles i et kjøleskap. - Det kjekkeste var når vi måtte rope abra kadabra for at kjøleskapsdøra skulle gå opp, forteller Mads, mens han nyter den selvlagde sjokoladen.

Sjokoladefabrikken I denne fabrikken bor Brumle du besøker dem kan du lære hvordan man lager sjokolade.

9

Ikke noe smaker så deilig som sjokolade!

Han sier at det smaker god melkesjokolade, og at det er ekstra stas at han har laget den selv. - Dette vil jeg gjøre igjen, smiler Mads. Sjokolademester Line Rørvik (17) sier det kjekkeste med jobben er å være sammen med barna. - Jeg liker å se at ungene blir engasjerte. Sjokolademester Line Rørvik og Mads Mydland Barn

4


1. Tekoppene

5

4

6 1

3

2

2. Dyrene i Afrika 3. Brumletoget 4. Fjernstyrte båter 5. Spinnvidle 6. Barnas Brannstasjon

Brumleby Eventyrlystne bamser elsker å besøke Bamsekongens rike. Noen har likt seg så godt at de har blitt værende, og derfor bestemte Bamsekongen seg for å bygge Brumleby. Byen er oppkalt etter hans favoritt-

Små barn

togstasjon og brannstasjon, og konstabel Brunbjørn sørger for at Kongeparken er en trygg plass å bo.

Små barn

1

Brumletoget En av de kjekke aktivitetene for de minste, men også de større barna liker å kjøre tog.

2

Kakaokoppene Kakaokoppene passer for alle små som tåler å bli snurret rundt og rundt i stor fart! Voksne som tåler en snurr er også velkomne til å bli med!

Små barn

Dyrene i Afrika Familie

Fjernstyrte båter I Brumleby kan du kjøre fjernstyrte båter, eller bare sitte ved bydammen og ta deg en hvil.

4

Dette er en klassisk karusell som alltid faller i smak hos de minste. Det er spennende å velge sitt eget dyr å ri på.

5

3

Fra 120 cm

Spinnvidle

“E du spinnvidle?”

Høyt over bydammen rager Spinnvidle. Dette er en klassisk karusell med god utsikt og doble seter. Engstelige mødre og fedre kan sitte sammen med barna, slik at de tøffeste barna skal kunne holde foreldrene sine trygt i hånda. Barn fra 100 cm kan kjøre sammen med voksne.

10


Hjelp, det brenner! Alarmen går, og ut porten kommer brannbilene kjørende fullastet med barn i brannklær. Brannen må slokkes. Det brenner i en tørketrommel, en komfyr og i et elektrisk anlegg. Bilene stopper, og ut kommer de uniformskledde barna. De griper hver sin slange og spruter rett på slukkes og applausen bryter ut blant foreldrene som følger med. - Det var kjekkest å kjøre brannbil og slukke brannen, gang. Hun forteller at hun har lært at hun skal ringe brannvesenet hvis det brenner hjemme. - Dette vil jeg gjøre igjen, stråler Petra i det hun får utdelt

og forteller at brannstasjonen er en obligatorisk aktivitet hver gang hun er i Kongeparken. - Vi lærer at vi skal redde, varsle og slukke. I tillegg får vi utdelt en sjekkliste, som vi skal bruke til å sjekke brannsikkerheten i hjemmet vårt, forklarer erfarne Alva.

Brannstasjonen er laget som en ekte brannstasjon, og uniformene er identiske med uniformene til Brannvesenet i Sør-Rogaland. Barna kommer inn i et undervisningsrom for å lære om brannsikkerhet i eget hjem, og de får en realistisk opplevelse av hvordan det er å jobbe på en brannstasjon. Mens de sitter i undervisningsrommet går alarmen, og på branntavla over parken lyser det rødt der det brenner. De små uniformen og er klar for utrykning. - Jeg har uten tvil verdens kjekkeste jobb, ingen dager er like og hver dag er unik, sier Brannmester Eriksen. Hun brenner for å lære barna om brannvern.

Brannmester Eriksen i aksjon.

Barnas Brannstasjon Brannmennene er på ferie, og kun en brannmester er på vakt. Barna som kommer på besøk får grundig brannvern-opplæring. Så plutselig går alarmen og barna må bli med på utrykking for å slukke brannen. Denne attraksjonen vant Thea-awards, parkenes Oscar, for beste nye attraksjon i verden i 2011. Fokuset i Barnas Brannstasjon er: redde, varsle, slukke.

6

11

Anbefalt

Barn

Barnas Brannstasjon er spennende og lærerik.


Norges mest kjente traktor får sitt eget land: Gråtassland. “Tut-tut!” Enten du liker store tøffe traktorer eller små gårdsdyr, vil du garantert

Gråtassland

moro her. Gråtassland åpner 7. juni 2014.

Gråtassland Dette er Gråtassland I Gråtassland kan barn fra hele Norge spasere rett inn i et univers de et stort, varmt og velsmurt motorhjerte, og nå får han sitt eget land i jordbruks- og traktorlandet Rogaland. Gråtassland bygger på alt som Gråtass har blitt kjent for. I tillegg bruker Kongeparken uvanlig teknologi for å virkeliggjøre illusjoner som barnas opplevelse er naturligvis å møte selveste Gråtass.

Historien om den lille traktoren Gråtass Gråtass er ikke som andre traktorer. Han har et stort, varmt og velsmurt motorhjerte, og elsker å treffe både nye og gamle venner. Når ingen ser det, tar han seg gjerne en kjøretur på egenhånd. Gråtass jobbet på gård fra 1952, og gikk over til underholdningsbransjen på starten av 90-tallet. Siden den gang har han spilt i 11 Han har til og med tutet inn hele fem CD-plater, blant annet en jule-CD.

Gråtass er glad for å bo i Kongeparken!

12


nyhet 2014 Anbefalt

Familie

Må oppleves! I Gråtassland kommer du inn i en egen gårdsverden! Møt Gråtass og vennene hans kar. Han har laget en traktorbane som slynger seg gjennom Gråtassland. De supermoderne Massey Ferguson-traktorene er imponerende i seg selv, men det er aldri godt å vite hva som skjer når Flere ganger om dagen kommer narturligvis Gråtass selv for å hilse på barna! Han er ofte opptatt med gårdsarbeid, men han klarer ikke la være å hilse på nye venner. Husk å være på vakt. De skumle skraphandlerne lusker rundt omkring.

Dyrene på gården På gården bor det både vanlige og uvanlige dyr. Grynet og Gamlefar jobber med dyrene hver dag, og alle barn som ønsker kan være med og hilse på.

13


Eventyrskogen Bamsekongen tar seg ofte en tur i Eventyrskogen. Her kan det utroligste skje! Bamsekongens tipp-tipp-tipp-tipp-og-enda-noen-tipper-oldefar, Henrik Honningkrukke,

3

i fjellet, men for Henrik var det ingen kunst å dra det ut. Biedronningen kronet han til konge, og siden dette har bamser og bier levd side om side i Eventyrskogen.

Anbefalt

Fra 120 cm

Fra 125 cm

2

Bukkerittet

Tiltetårnet

Bukkerittet er Bamsekongens slott. Fra tårnet har han utsikt over kongeriket sitt. Bukkerittet er en berg- og dalbane for de tøffe. Vognene snurrer rundt sin egen akse, og det går både opp og ned i et raskt tempo. Turen går høyt oppi lufta med panoramautsikt over parken.

Dette er et tårn for de tøffe, og vi garanterer magasug. Du heises opp og ned i en svimlende fart mens tårnet vingler fra side til side.

1

Fra 130 cm

Sverd i Stein

Vepsen

Er du tøffelhelt eller kongsemne? Har du kreftene og kløkten som skal til for å løfte Bamsekongens sverd ut av steinen? Det kjempes om kongeriket hver dag klokken 14. Tar du utfordringen? Vinneren får være konge for en dag.

Dette er den heftigste karusellen i parken. Du sendes opp og ned i raskt tempo, samtidig som du snurres rundt og rundt.

1. Bukkerittet 2. Tiltetårnet

5

Kongen på haugen Et klatretårn for barn i alle aldre. Hvis du er stor og sterk, kommer du deg helt til topps og kan skli ned den lange rutsjebanen.

4

Familie Konge for en dag?

3. Vepsen 4.Kongen på haugen 5. Sverd i Stein

2

1

Barn

3 4

5

14


2

Flo og fjære

MegaSplash

Fra 140 cm

Kaptein Storm har ansvaret for å levere fersk laks og tran til kongeriket. Storm er den modigste og tøffeste av alle sjøbamser, og kun han klarer å krysse de skumleste farvann. En dag blåste det opp til skikkelig storm! Denne dagen var skuta overlastet med tran, og skuta gikk ned rett utenfor havnen. Sammen med skuta sank også all den deilige tranen og derfor har kongeriket verdens største skjell som danser i vannskorpa hver gang det er storm.

MegaSplash passer for skolebarn, og er en aktivitet hvor man sitter i en båt som skytes utover vannet, og lander med et megasplash.

Kapteinskolen På Kapteinskolen lærer du å kjøre krasjbåter. Dette passer for de som liker litt action. Barn fra 90 cm kan kjøre med en voksen.

3

Fra 120 cm

Anbefalt

1

Fra 140 cm

Storm

4

Redningsskøyta

I Storm kjenner du sjøsprøyten mens du blir kastet ut i elleville bølger! Dette er opplevelsen for skikkelige sjøulker. Barn over 90 cm kan kjøre med en voksen.

Et skip er i ferd med å synke. SOS-signalet er sendt ut, og du må redde de skipbrudne! Det bærer ut på redningstokt i en båt du selv styrer. Barn fra 100 cm kan selile med en voksen.

6

Fra 130 cm

Fra 130 cm

Fra 125 cm

Redningssentralen En tur med høye og luftige svev.

1. Redningsskøyta 2. MegaSplash 3. Kapteinskolen 4. Storm 5. Høydeskrekk

Høydeskrekk

5

6. Redningssentralen

Dette er en klatreløype hvor man hopper fra mast til mast og balanserer over ødelagte bruer i beste Indiana Jones-stil. Høydeskrekk koster 50 kr pr klatretur.

15

5 4 6 2 3

1


Bakkar og berg Brumle er kongerikets store oppdager og i Kongeparken er det nye ting å utforske hele tiden. En dag kom Brumle hjem fra oppdagelsesferd og var så skitten i pelsen at Brumleline dro ham etter øret til Fossen, satte ham i et badekar og sendte ham utfor! Brumle ble kastet framover og bakover, og til slutt var han skinnende ren. Det var utrolig gøy! Etter dette bestemte Bamsedronningen at alle bamsene skulle få lov til å sette utfor fossefallene i badekar så ofte de ville.

Anbefalt

2

Fra 140 cm

Bjørneløypa Bjørneløypa er Go-kartbane for barn mellom 90-140 cm, og bilene går på honning. Dette er løypa for de fartsglade, og barna lærer kjøre selv.

Barn

1

Boms laboratorium

3

Familie

Boms innerste laboratorium, og lær om kjemi på en annerledes og morsom måte! SHOW: hver dag i sommersesongen. “Eggerøre med Brumle og Bom” og “Bom i høy-spenning”.

Bobbanen langt oppover i fjellsiden, og renner nedover en lang og svingete bane. Farten bestemmer du selv. Barn fra 90 cm kjører sammen med mor eller far.

1. Bobbanen 2. Bjørneløypa 3. Boms Laboratorium 4. Fossen

1

2 3 4

16


Anbefalt Fra 140 cm

Fossen Fossen er en vannrenne-berg-ogdalbane-opplevelse som det ikke med av strømmen, og sendes både forlengs og baklengs ned de villeste fossefall. Før Gråtassland, var Fossen Kongeparkens største nyhet, og største investering siden parken åpnet i 1986. Den er eneste vannrenne i Skandinavia med både forlengs og baklengs fall. Barn fra 90 cm kjører sammen med mor eller far.

4

Villt og vått!

Har du sukkerspinn i håret? Har du sukkerspinn i håret, Non Stop mellom tærne eller sjokolade bak ørene? Da bærer det rett i Fossen. På vei inn i Fossen kjøres alle, både bamser og mennesker, gjennom til med hygienen, og hun godtar ingen slinger i valsen. Her skal alle vaskes skinnende rene! Først bærer det inn i såpestasjonen, gjennom dusjen og til slutt rett utfor de villeste stryk, både forlengs og baklengs! Til slutt står vannkanonene ferdig ladet. Dersom noen syns du fortsatt ser skitten ut, har Brumle gitt tillatelse til at det kan fyres av. Villest i verden – Først i Skandinavia! Fossen er en vannrenne-berg-og-dalbane-opplevelse som det med overraskelser, og det kan hende du blir våt. Derfor står sydenmaskinen klar til slutt. Her blir du varm og tørr! Fossen er eneste vannrenne i Skandinavia med både forlengs og baklengs fall.

17


1. Humla

7

2. Marihøna

6

5

3. Kræsjbilene

3

4. Helspinn

4

2

5. Bamsespinn

1

6. Anleggsplassen 7. Luftskipet

Sætra Bamsekongen traff Bamsedronnigen sin på en reise med luftskipet sitt. I et fremmed land traff han en nydelig bamsejente som

Fra 120 cm

1 Humla

Svimmelhetsgaranti! Her blir du

Bamsedronningens vaffelhus står i hjertet av Kongssætra og her serveres rykende

høyt oppe i lufta. Frem og tilbake, rundt og rundt i raskt tempo.

bamsemager. Sætra har en spesiell plass i alle bamsers hjerter.

Fra 90 cm

Sma barn

Familie

Fra 90 cm

Ta familien med på en luftetur.

Luftskipet

7

Luftskipet er Norges høyeste karusell, og du kommer garantert til å føle kilingen i magen når du blir løftet hele 30 meter opp i luften. Luftskipet passer for alle over 90 cm. Luftskipet er den eneste attraksjonen i verden av sitt slag.

Helspinn Karusellen for de som liker å bli svimle. Man sitter i en kopp og snurrer seg selv ved hjelp av et ratt, rundt og rundt i stor fart.

4

Marihøna fargerik marihøne-karusell. Passer for de minste barna, men mamma og pappa får også plass om de ønsker å bli med!

2

Fra 130 cm

Kræsjbilene “Æ du annige?” Ta deg en tur med Kongeparkens blodtrimmede

3

kræsjbiler. Barn fra 90 cm kjører med en voksen.

Anleggsplassen

Sma barn

5

Bamsespinn

I Bamsespinn kan hele familien få seg en svimlende rundtur i gedigne bamser!

Her kan barna konkurrere med far om hvem som er best til å grave med gravemaskin, eller kanskje mamma tar utfordringen?

Sma barn

6

18


1. Svalbardekspressen

2

2.Kongeraften 3. Nordavinden

Jærgården Det viktigste for Bamsekongen og Bamsedronningen er at alle skal føle seg hjemme. Mange bamser kom langveisfra

kommer utedoen etter. Og dermed ble også en litt spesiell og høylytt kar med på lasset.

Kongeraften Her rafter du nedover en vannsklie i full fart med hopp underveis. Dette passer for alle som liker høy fart og spenning. Barn over 90 cm kan sitte på med voksne.

2

Fra 125 cm Familie

1 3

Det kiler så deilig i magen!

1

GLADE BARN PÅ SVALBARDEKSPRESSEN

Fra 130 cm

3 19

Nordavinden Nordavinden handler om is, kalde gufs og en uovervinnelig styrke. Attraksjonen har hentet inspirasjon fra eventyret om gutten som gikk til Nordavinden for å få kornet igjen. Her står du ansikt til ansikt med selveste Nordavinden. Du vil oppleve over 2,5 G på kroppen før Nordavinden gir slipp. Svimmelhetsgaranti!

Fra 90 cm

Familie Anbefalt

Fornøyde skrik i Svaldbardekspressen.

Svalbardekspressen De som er glade i fart og moro vil garantert trives ombord i Svalbardekspressen. Isbjørnen fører toget sitt inn og ut av gruvene sine i en forrykende fart.


Hjelseth Computers / Foto Ingeborg Skrudland

Gjesdal Gjestgiveri er et sjarmerende hotell med en harmonisk og god atmosfære. Hotellet har flott beliggenhet i rolige omgivelser, ved elva, like ved Kongeparken. Vi tilbyr vertskapelig service midt mellom de mest besøkte turistattraksjonene i Rogaland.

overnatting restaurant selskaper kurs og konferanse

museum 13 spennande

e! og vitensentr

resepsjon@gjesdalgjestgiveri.no

Vitenfabrikken – Vitengarden – Garborgsenteret – Tungenes Fyr Flyhistorisk Museum Sola – Rogaland Krigshistorisk Museum Grødaland – Vistnestunet – Limagarden – Knudaheio Garborgheimen – Haugabakka – Varden Sjøredningsmuseum

www.gjesdalgjestgiveri.no • 51 61 77 66

51 79 94 20 | www.jaermuseet.no | facebook.com/jaermuseet

ÅPNINGSTIDER: 01.09 - 31.05: Hverdager 10.00 - 16.00 søndag 10.00 - 18.00 01.06 - 31.08: Hver dag 10.00 - 19.00 Kjeringholmen, Stavanger telefon 51 93 93 00 norskolje.museum.no

reload.no

...og det er enda mer spennende på innsiden


ÅLGÅRD VANNFESTIVAL ÅLGÅRD 15. - 17. august 2014

Bli med på allsang i Edlandshagen!

Leif og Kompisane, Rita Eriksen og Dag Ingebrigtsen FOTO: Katrhine Knudsen (Bygdebladet)/Lena F. Goursaud/Intro Music as

Leif og Kompisane, Rita Eriksen og Dag Ingebrigtsen blir årets hovedartister på Vannfestivalen.

Velkommen til folkefest på Ålgård!


D

et var en gang et kongerike som het Kongeparken. I dette kongeriket bodde det en god og snill Bamsekonge med Bamsedronningen sin og mange andre bamser. I 1997 kom det to eventyrlystne bamser, forbi på sin vei. De ble tatt så godt i mot, at de slo seg ned der, og de bor der den dag i dag. Bamsene er Brumle og Brumleline.

&

HISTORIEN OM:

Br3u1mle2

Navn: Brumle Bor: på loftet i Sjokoladefabrikken Søsken: storesøster Brumleline Personlige kjennetegn: går med kokkelue Yndlingsfarge: blå Livrett: sjokolade Liker å gjøre: rampestreker og kjøre karuseller

Brumle er Kongeparkens store sjokoladekokk! Han elsker sjokolade og har en stor og rund mage som bevis på det. Han bor i Sjokoladefabrikken sammen med Brage, Vesla, Ull og Rothue, og sammen lager de deilig sjokolade. Nå skal det sies at Brumle kanskje er mer interessert i å smake på sjokoladen enn å lage den, men det er det ikke så mange som bryr seg om. Han er også veldig glad i karuseller og å prøve nye ting. Han drar stadig på små og store oppdagelsesferder rundt om i parken, og får ikke nok spenning. Han tuller mye, og lager ablegøyer med alle han møter. Han bestemte seg for å overraske resten av kongeriket med verdens største og deiligste sjokoladestatue. Han jobbet en hel uke i skjul for de andre, og da statuen var ferdig, samlet han alle bamsene i den store Borggården for avduking. Det Brumle ikke hadde før duken gikk opp hadde statuen begynt å smelte. De måtte skynde seg å avdekke den, men hvor var Brumleline? Brumleline var opptatt med å smøre seg med solkrem, og dessuten To glade kompiser.

all verden skal man med støvler når det er sol ute? Men det skal jeg si deg – Brumleline hadde nemlig allerede tenkt på at sjokolade smelter i solen, og derfor ville hun være godt forberedt! Og ganske riktig – da Brumleline kom til avdukingen rant det brun, tykk og seig sjokolade utover hele Borggården. Først ble alle litt forfjamset, men ganske snart kom det et ”HURRA” fra Brumle! ”Nå kan vi spise sjokoladen i stedet for å se på den!” Og dermed ble det slik. Alle hadde vondt i magen den dagen, men de var enige om at det var en veldig god sjokolade.

Ikke noe er så deilig som en bamseklem

BRUMLE

Den beste bjørn i verden.

Brumleline er Brumles storesøster, og hun passer på å holde lillebroren sin i tøylene. Det kjekkeste hun vet er å treffe nye mennesker og hun er veldig snill. Hun liker at Brumle er litt rampete av seg, for da blir det aldri kjedelig! Hun liker å bake og det er selvsagt sjokoladekake, eplekake og blåbærterte som er favorittene.

22


&

Br3u1mle2line2 Navn: Brumleline Bor: i Bamsebotellet, rom 37 Søsken: lillebror Brumle Personlige kjennetegn: jålete Yndlingsfarge: gul Livrett: softis Liker å gjøre: å få nye venner og bake kaker

Brumleline liker å lære nye ting, og hun elsker å gå i fjellet og se på vakre dyr, fugler og ikke minst blomster. En tidlig morgen bestemte hun seg for å gå opp til Sætra og se om blomstene var våknet fra vinterdvalen sin. Da hun kom opp dit skjønte hun ingen ting. Der var det bare et eneste stort gjørmehull! Dette måtte hun undersøke nærmere, og gikk for å studere plassen der hestehovene vanligvis står og blomstrer. Først så hun ikke noe unormalt, men plutselig la hun merke til noen gjørmete potespor som gikk opp mot låven. ”AHA!” tenkte Brumleline, ”det er nødt til å være blomstertyven!” Hun fulgte sporene, og da hun nærmet seg kunne hun høre noen som snorket inne fra låven. Hun listet seg inn, og der fant hun Brumle liggende i høyet med potene under hodet og så ut som han drømme søtt. ”Tenkte jeg det ikke! Brumle har rullet seg i søla, møkket til pelsen sin og så gått og lagt seg for å sove som om ingenting har skjedd!”. Brumleline var litt irritert først, men så kunne hun ikke annet enn å le. Han var jo veldig søt der han lå og snorket og lagde de merkeligste hadde våknet og fått i seg litt sjokolade, før hun kjeftet på denne morgenen. Da Brumleline kom tilbake senere den For akkurat i det hun skulle til å mane seg opp for å fortelle Brumle hvor tullete han hadde vært tidligere på dagen, så sto han plutselig foran henne med den største blomsterbuketten hun noen gang hadde sett! ”Gratulerer med dagen, Brumleline!” ropte Brumle! Tenk at hun kunne glemme sin egen bursdag! Plutselig var det ikke så farlig at han var både møkkete og rampete – Brumle var verdens beste lillebror tross alt! Brumle og Brumleline elsker å leke med vennene sine og de elsker å få seg nye venner. Hver dag i sommer kan man treffe disse to bamsene i Kongeparken. De hilser gjerne på deg, og synes det er stas hvis de får være med på bilder. Se opp for rampestreker – for Brumle har alltid noen på lur!

23

“Heisan, hoppsan og fallerallera”

I Kongeparken har vi mye lek og moro

BRUMLELINE

Brumle er rampete men kjempesnill.


God sommer!


EIKSENTERET GRATULERER GRÅTASS MED EGET LAND

TIL LYKKE MED GRÅTASSLAND! www.eiksenteret.no

STOLT SPONSOR AV LEVENDE KULTUR


Ta me2d h1je2m?

Mange gode minner og kjekke suvenirer fra Kongeparken!

Bamseører I Kongeparken bor det mange bjørner. Med disse bamseørene glir du rett inn i eventyret!

Til små brannmenn! Brannmannhjelm som passer våre små helter!

Unna vei! - her kommer jeg!! Tøff t-skjorte fra Brannstasjonen i “uniforms-look” som passer ivrige brannmenn!

Brumlekopp Gratis drikke hele året. Ubegrenset påfyll av brus, vann og annen drikke.

89

Varm drikke

89

Med denne kaffekoppen får du ubegrenset varm drikke hele dagen! Velg bl.a. mellom kaffe, te og kakao.

God og varm!

129

Med termokoppen får du ubegrenset drikke hele dagen! Velg bl.a. mellom kaffe, te og kakao.

26


Myke og gode! og fasonger! Velg akkurat den som er din favoritt!

Brum, brum! I Bamsebotellet sitter det mange Brumler og Brumleliner og venter på en ny barnevenn de kan kose med! Kongeparkens bamser kommer med trøstog passe-på-garanti!

Tøff caps! med Gråtassmotiv til tøffe små bønder!

Traktor er tingen! I Gråtassland er det gårdsdrift som gjelder..

Gråtass passer nøklene! Nøkkelknippe med en liten søt traktor!

27

En ekte bonde! Supre t-skjorter i Gråtassmotiv til små bondespirer!

Her kommer Gråtass!

Ta førerkortet!

Gråtass er ikke som andre traktorer. Han har et stort, varmt og velsmurt motorhjerte og han elsker å få nye venner!

oppkjøring, før du får førerkortet!

I Gråtassland kan du ta førerkortet. på traktor og traktor med henger.


VIL DU BLI SETT? BILDEKOR FASADESKILT BYGGESKILT SØYLESKILT VINDUSDEKOR BANNER MESSESTAND

Design Produksjon Montering

Gjesdalbuen og Rogaland Skiltdesign har inngått en samarbeidsavtale .Vi leverer alle typer Lena Skjæveland, Gjesdalbuen og Jan Tore Råen, Rogaland Skiltdesign

Lena Skjæveland, 959 70 842 lena.skjaveland@gjesdalbuen.no Ole Nielsensvei 13, Ålgård

Jan Tore Råen, 419 33 231 jantore@rogalandskilt.no Fabrikkveien 3, Stavanger


FIGGJO FABRIKKUTSALG

STRIKK GRÅTASS - til de minste

Nordens største og beste fabrikkutsalg for porselen! Åpningstider Man-ons 10-17|Tor 10-19|Fre 10-17|Lør 10-15|Søn 12-17 Mail butikk@figgjo.no, Telefon 51 68 35 70, www.figgjo.no Du finner oss ved E39 like før Kongeparken, 25 min fra Stavanger.

VIKING FABRIKKUTSALG OG CAFÈ Fast på ordinært garn Gratis oppskrift ved kjøp av garn

÷30%

FLOTT NY AVDELING - med interiør og souvenirer

Kom Gensere og bli fra 299,inspirert! VIKING FABRIKKUTSALG - topp service og mye for pengene

www.viking-garn.no NEDERST I OLTEDAL

AVD

51 61 80 08 - Åpent: man, tirs, ons10-16, lør 10-17. Tors, fre, søn 10-18

PÅ TOPPEN AV OLTEDAL - TLF 51 61 22 10 - 20 minutters biltur fra Kongeparken


Coop Mega Ålgård, det naturlige stoppestedet - med et hav av fristelser!

Følg oss på facebook

“Coop Gjesdal”

PARTI filet

rødvinsmarinert, pr. kg

Svin indrefilet Urtemarinert, pr. kg

89

90

19

Coop kjøttdeig 400 g, pr. pk. Pr. kg 49,75

Coop Extra minst like billig som de billigste billigbutikkene

Coop Extra Ålgård 7-23 (21) søn 10-22

90

Åpent 8-22 (20) AMFI ÅLGÅRD

dag r ø l g o redag

Tilbudene gjelder fredag og lørdag Forbehold om utsolgt og trykkfeil

f


AMFI Ålgård Coop Mega Cafeen Ålgård SR-Bank/EM1 Gullfunn Vinmonopolet Kappahl Floriss Nille Feel Ela Me amore Magneten Sport

OVE R

2 BU T I 5 KK ER

- www.fotballbutikk.no Vitus Apotek Reidun salongen Ringo

Magneten B-Young Kiwi Cubus Fame Ålgård Zoo Euronics Kreative hender Hair & there Ålgård Sko Princess L I K O S S PÅ FAC E B OO K .C O M /A LG A R DA M F I

ÅPNINGSTIDER 10-20 (18) · DAGLIGVARE/APOTEK EGNE ÅPNINGSTIDER WWW.AMFI.NO/ALGARD


Mag3isk2e2 øy1e2b2lik2k2

Et magisk øyeblikk med verdens beste bjørner, Brumle og Brumleline!

I Kongeparken er det fullt fokus på å gi gjestene en god opplevelse

Storebjørner – Det handler om å skape magiske øyeblikk. Vi jobber for at gjestene skal bli mer enn fornøyde og smile ekstra bredt, forteller storebjørn Rachel Hagenes. September hvert år tildeles tre personer rollen som storebjørner i Kongeparken. De skal være driftsledere og har ansvaret for alt som skjer når Kongeparken er åpen. De starter med julesesongen før de planlegger neste sommersesong og ansetter nye eventyrere. En storebjørn er en storesøster eller storebror for eventyrerne som jobber i parken og en stor del av jobben er å holde kurs for disse. Alle kurs i Kongeparken er lønnet arbeid, og eventyrerne oppfordres til å ta så som mange kurs som mulig i løpet av en sesong!

Vi er som en stor familie - Kongeparkfamilien!

STOREBJØRN MARTINE

I Kongeparken går brannmanndrømmen i oppfyllelse.

32


Lærerikt - Dette blir min femte sesong her i parken, og jeg synes det er kjekt med nye utfordringer nå som jeg skal være storebjørn. Det gir meg anledning til å vokse og utvikle meg, samtidig som det er stas å bli satt pris på av parken, sier storebjørn Martine Hyvik (19). Hun har jobbet som eventyrer siden 2010, og kjenner parken godt. - Vi var nettopp på kurs i USA hvor vi lærte av de beste i bransjen, blant annet Disney. Det var lærerikt og kjekt da vi lærte hvordan vi skal motivere hverandre, sier storebjørn Vetle Økland (18). Han er glad i ansvar og har siden 2011 jobbet som eventyrer med show og spill. - Jeg synes det er motiverende å sette mitt preg på resultatene, og se hvordan eventyrerne jobber med gjestene, fortsetter Vetle.

Latterfabrikken – Vi er akkurat som en stor familie, og kaller oss Kongeparkenfamilien. Hver morgen starter vi med en lek, og det er viktig å ha godt humør, sier storebjørn Martine. May-Kristin Øgreid fra Kongeparkens Hoffadministrasjon i Rådhuset forteller at de har egne kurs i det å ha det gøy. – Vi får en grundig opplæring og tar jobben vår seriøst, men vi blir opplært på en måte som gjør det gøy. Alle drar lasset, og det er kult På full fart i Fossen!

Eventyrerne ulike aktivitetene, spisestedene, showene eller i Sjokoladefabrikken og Brannstasjonen. – Jeg var sjenert før jeg begynte her i Kongeparken, men jobben og det gode miljøet har gjort meg tryggere på meg selv. Det er trygt og godt å komme på jobb, og jeg har fått mange gode venner som verdsetter meg. Samtidig har jeg lært å være meg selv, utdyper Ida

Eventyrer Elina Helland Pedersen (17), forteller at hun også var sjenert, men at jobben i Kongeparken har gjort henne til en annen person, og hun har blitt mer utadvendt. Sist sommer var hun fadder for eventyrere som hadde sine første dager på jobb. - Som fadder knytter folk seg ekstra til meg. De stiller spørsmål om ting de kanskje ikke tør å ta opp med storebjørnene. Dette har gjort at jeg har blitt ekstra godt kjent med folk, samtidig som jeg har vokst som person, sier Elina.

Her får man venner for livet!

STOREBJØRN MAY-KRISTIN

Elina har også hatt ansvaret for sosiale samlinger med eventyrerne. konkurranser, tema, lek, mat, quiz, overnatting i parken, grilling og lang tur i slutten av sesongen, forteller Elina. Eventyrer Vetle Ørstavik Hollund (19) har jobbet som klatreinstruktør i Høydeskrekk, og liker godt actionfylte aktiviteter. Han hjelper barn med å overvinne frykten for høyder. - Det er gull verdt å snakke med et barn som opplever mestringsfølelsen. Samtidig er det også kjekt når foreldrene ser redde ut, og deretter å se smilet deres når barna mestrer klatreutfordringen, forteller Vetle.

33

Eventyrere og Storebjørner er en sammensveiset gjeng!


Ta mobilbanken med på ferie! Med mobilbank har du banken i lomma og kan enkelt sjekke saldo, betale regninger, overføre mellom kontoer og endre regionsperre på kortet ditt – og mye mer.

tette rør åpnes tanker tømmes rørinspeksjon trasésøk av rør åpner tette kjøkkenavløp rørfornying lekkasjesøk Larsamyrå 6 - 4313 Sandnes - 51 60 99 00

Arbeidsglede, forberedt, ryddig og effektiv.

Mobilbank gjør ferien enklere.

Kom i gang på sr-bank.no


Kom deg til Kongeparken med Kolumbus! Å reise kollektivt er lett som bare det.

Norges beste nabo Naboen Utleie AS Tlf: 51 81 03 00 naboen .no

Rute 23 har regelmessige avganger fra Sandnes til moroa i Kongeparken hver dag. Vi har også utvidet rutetilbudet til og fra parken på søndager, slik at du kan kose deg med morsomme aktiviteter fra morgen til kveld – hele uken! Se kolumbus.no for avgangstider, eller planlegg reisen din med appen vår, Kolumbus Reiseplanlegger.

facebook.com/kolumbus.no twitter.com/kolumbus_no www.kolumbus.no

NYHET!

Noisy Pas sion Summer E dition


Mat på

e2k2te2 b2amse2vis! Brumle og hans kokker legger vekt på ferske råvarer, egne oppskrifter og kortreist mat. I Kongeparken er det viktig at maten henger sammen med opplevelsen, derfor får du kyllingklubber i middelalderområdet, grillet laks i Flo og fjære og en deilig grillbuffet på Jærgården. Eller som det heter i

1. Bakeriet 2. Stabburet 3. Grillstova 4. Matsalen 5. Slush Cabana 6. Laksefjord 7. Den Glade Rustning

36


Grillstova Her serveres stor grillbuffet for hele familien, spareribs, hamburgere, grillpølser og ekte, godt

Bakeriet Ferske bakevarer, frisk frukt, iskrem, kaffe, brus og hjemmelagde kaker. Her får dessuten karusellsvimle fedre slappe av og

1

Laksefjord Her får du Bamsekongens nygrillede laks og annen deilig sjømat samt godbiter fra det lokale fruktmarkedet.

Stabburet Ta med deg en god pølse i farten.

2

6

7

Den Glade Rustning

5

Her får du pizza, bakt potet, salater, iskrem i tillegg til slush, naturligvis . På en varm dag hender det rett som det er at Brumle er oppom og tar en ekstra kopp slush for å kjøle seg ned litt.

Matsalen Matsalen serverer bamserikets beste burgermenyer. Her får du saftige og nystekte burgere med fersk salat og hjemmelaget dressing, en ekte bamseburger med andre ord.

hotdog, ostepølse og wienerpølse. Sætra er et stort område hvor de voksne kan nyte maten i sola, eller på benker under tak, mens barna løper rundt og prøver ut de ulike aktivitetene.

Slush Cabana

3

inkluderer dessuten jærsk komle og kjøttboller. Ikke glem den sunne og gode deserten. Menyen er satt sammen av Bamsekongens beste grillmestere! SPAR PENGER-TIPSET: Kjøp rabatterte billetter inkludert grillbuffet på www.kongeparken.no

Her blir jærsk fjærkre tilberedt på ekte middelaldervis.Her serveres blant annet ridderkylling, middelhavskylling med pasta, jærske kyllingklubber og pølser.

4

6 5

2 7

3 4

37

1


Kongsgata pizza og grill

Like ved Kongeparken

kinamat

Velkommen til oss for et hyggelig måltid i western- omgivelser.

Sunt og godt...

Du kan også bestille fra vår take away-meny.

- velg fra vår rikholdige meny med fristende retter fra Kina.

Alle rettigheter.

Ålgård

ÅPNINGSTIDER: mandag - onsdag 14.00-23.00 torsdag - søndag - helligdager 12.30-23.00

Kongsgaten, Ålgård - 51 61 61 80 Åpent: man-lør 14-22, søn 13-22

51 61 78 78

Kjøkkenet stenger 22.45

Dekk - felger - hjulskift - dekkhotell - rekvisita - gass

sommerfølelse hele året... Åpent alle dager...

kl 7- 23

Kongsgaten 1

Vi kjører deg dit du skal! Ring 51 61 00 00 ÅLGÅRD OG GJESDAL

TAXI

Camilla

Alba

Kari

Astrid

Anita

Marina

Lillian-Mari

Velkommen til jentene i Kongsgata 17! Hudpleie & make-up

5161 0009

Frisør & negler

51 61 90 70


Ditt e2ve2ntyr3land

Kongeparken er verdens eneste bamsepark. De største heltene er Brumle og Brumleline. Kongeparken åpnet 16. mai 1986, og har i dag mer enn 50 aktiviteter og opplevelser for hele familien. Parken ble kjøpt av Lunds Tivoli i 1997, og parken skiftet da tema til å bli en bamsepark. Temaet ble valgt fordi Lunds Tivoli var blant de aller første som importerte teddybjørner til Europa på starten av 1900-tallet.

Priser og utmekelser 2003: Kongeparken blir kåret til Norges beste fornøyelsespark av SAS-magasinet 2004: Kongeparken vinner Brass Ring Award for beste brosjyre i konkurranse med alle parker med besøk opp til 250 000. Prisen ble delt ut i Orlando, USA. 2004: Kongeparken vinner Golden Pony Award for gjesteopplevelser som eneste park i Norge. Prisen deles ut årlig i Italia. 2005: Kongeparken vinner reiselivsprisen i Rogaland. 2006: Kongeparken mottar Spirit Award for beste ledertreningsprogram i konkurranse med alle parker i verden. Prisen deles ut i Orlando, USA. 2008: Kongeparken får terningkast 6, i Dagbladets store fornøyelsespark-test. 2008: Kongeparken gjennomfører Stavanger 2008-prosjektet Growing Up Green i samarbeid med Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Stavanger var europeisk kulturhovedstad i 2008. 2011: Lekemester Håkon Lund mottar utmerkelsen av Gjesdal kommune. 2011: Barnas Brannstasjon mottar THEA Awards (parkenes Oscar) i klassen verdens beste nye attraksjon 2011. Prisen deles ut i Los Angeles, USA. 2014: Kongeparken mottar Nørrønaprisen, for næringsutvikling og for å være nytenkende og banebrytende!

Unike attraksjoner Freia Sjokoladefabrikk der barna lager sin egen melkesjokolade. Bamsebotellet – eget hotell der barna kan sjekke inn bamsene sine. Fotolabben – gratis utlån av 3D-kamera. Luftskipet Attraksjonen er produsert i Japan. Berg- og dalbanen ”Bukkerittet”er den eneste av sitt slag i Skandinavia. Barnas Brannstasjon er en interaktiv og lærerik opplevelse der barna først får brannvernopplæring før de rykker ut med blålys og sirener for å slukke en brann. Til slutt uteksamineres barna som ”Hjemmets brannmester”. Opplevelsen er den eneste i verden, og kombinerer underholdning, lek og læring på en unik måte. Fossen – Skandinavias første vannrenne-opplevelse der gjestene sendes både forlengs og baklengs utfor bratte stup. Fossen er Kongeparkens største nye attraksjon og investering siden åpningen i 1986. NYHET 2014 – Gråtassland til Kongeparken og får sitt eget land: Gråtassland.

Informasjon I Bamsebotellet får du svar på alt du måtte lure på. Parken har hundeparkering. Du kan låne tralle gratis. Det deles ut gratis solkrem. Bursdagsbarn har gratis adgang til parken, ved framvisning av gyldig legitimasjon. I Fotolabben kan man også låne gratis 3D-kamera. I helger og helligdager går det gratis buss fra Stavanger og Sandnes til Kongeparken.

LES OM ALLE OPPLEVELSER OG NYHETER 2014 PÅ:

www.kongeparken.no 39

KONGEPARKEN, Kongsgata 20, 4330 Ålgård. TLF: 51 61 26 66. info@kongeparken.no


ARILD DAGLIG LEDER Mitt mål er at du som kunde alltid skal være fornøyd med oss som leverandør av både produkt og tjenester.

LAURA

PRODUKTANSVARLIG VISMA GLOBAL Vil du se om ERPsystemet Visma Global kan gjøre din bedrift mer lønnsom? Kontakt meg for en uforpliktende demo.

Dataplan Solutions AS et selskap i DATAPLAN GRUPPEN

LIVAR

KONSULENT Jeg liker å sette meg inn i sammenhengen mellom fag og system, og formidle dette videre til våre brukere av Visma. Ring meg, jeg hjelper deg!

HÅVAR

SUPPORTANSVARLIG Jeg driver hovedsakelig med teknisk og faglig support, men også salg, kurs/opplæring, samt installasjon og oppgraderinger av Visma og Huldt & Lillevik programvare.

PRODUKT:

TOM HENRIK

RÅDGIVER OG PROSJEKTLEDER Jeg sørger for at systemene implementeres riktig opp mot de prosesser som virksomheten skal ha.

VALBJØRG

KONSULENT Jeg har lang erfaring i bruken av Visma Global, og god kjennskap til Visma Dokumentsenter. Kontakt meg, så viser jeg deg hvordan du kan jobbe enda smartere.

KENNETH

PRODUKTANSVARLIG VISMA BUSINESS Min styrke er å avdekke behov relatert til ERPsystem og tilrettelegge Visma Business til å fungere optimalt for våre kunder.

ØKONOMI OG LOGISTIKK Visma Global Visma Business Visma Dokumentsenter Visma Net Financials CRM/KUNDEBEHANDLING Visma Superoffice NETTHANDEL Visma Zpider LØNN, HR OG REISE Visma Lønn Visma Ansattportal Visma Net Expence Huldt & Lillevik lønn 5.0 Huldt & Lillevik Travel Huldt & Lillevik Oppfølging Huldt & Lillevik Ansattportal DIVERSE Visma Rapportering & Analyse Visma Severa Nexima Budsjett Power Office Visma BizWeb Visma Net Advisor Tidsbanken Proplan Time

Du ser utfordringen

Vi har løsningen! Vi leverer administrativ programvare og tjenester til små og mellomstore bedrifter. Vi bygger vår virksomhet på å skape nære relasjoner mellom mennesker og sette oss grundig inn i kundens utfordringer – da er veien kort til den forretningsløsningen du er best tjent med. Et stikkord er entusiasme – vi skal love å bidra med positivt engasjement og gode dialoger i vår streben etter å finne de beste løsningene. Vårt viktigste konkurransefortrinn er fornøyde kunder. Vi tar ansvar og eierskap til de oppgavene vi blir stilt overfor, og vår kompetanse strekker seg gjennom hele prosessen. Dataplan Solutions AS er Visma Software Partner og har god kompetanse på de fleste Visma-

DATAPLAN produkt.

Dataplan Solutions AS Stokkamyrveien 18, 4313 SANDNES • Tlf. 51 96 31 40 • www.dataplan.no

Ny kp uten bleed 2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you