Page 1

feb

maart

feb

driemaandelij

maart

feb

ks tijdschrift

maart

feb

maart

en programma

feb

maart

van trefcentru

feb

maart

m y’ vzw vrije

feb

maart

feb

maart

universiteit br ussel

feb

m


Cultuur met de grote K (12) Arseen Deprez onze correspondent ten lande Recyclage is zowat de mooiste rage. Niks doe ik liever dan de zondagochtend vullen met het vullen van de glascontainer. De cafébaas van de nabijgelegen afspanning, waar ik nooit een stap heb binnengezet, kijkt me altijd meewarig aan. Alsof ik dat allemaal zelf leegdrink. Iedereen weet toch dat mijn echtgenote al eens een sherry’tje lust. Vooral als aperitief of na ’t eten. Tijdens kan ook, maar alleen als ze dorst heeft. Na de maaltijd trek ik me vaak terug met papier. In het kleinste kamertje lees ik de krant of wat men noemt het betere boek uit de betere boekhandel. Voor de voor verbetering vatbare mens, denk ik dan. Sinds kort recycleer ik ook papier, wat toch -zoals mijn vrouw zegt- een slok op de borrel scheelt in ons huishoudelijk budget. Net als vroeger wordt de krant verscheurd en beide zijden opnieuw gehanteerd. De boeken echter, belanden in de kast. Om opnieuw te lezen, ook dat is recycleren. En onlangs, bij bomma op de zolder, ontdekte mijn kleinzoon de zwoele chachacha. Verwonderd keek hij naar die zwarte schijfjes, die wij vroeger ‘singeltjes’ noemden en nu volgens sommigen enkel nog kunnen dienen om vogels te verschrikken of de kerstboom te versieren. Maar dat is buiten de pick-up gerekend, die nog uitstekend werk levert. Met grote omzichtigheid plaatst het petekind de naald in de groef en wekt al mijn kortspelers uit hun winterslaap. Ook ik merk dat de twist van Chubby Chekker mijn oude knoken omtovert tot jeugdige, jichtloze benen. Met een badhanddoek achter de rug zet hij zijn eerste dansstappen en lacht zich te pletter met die malle muziek van opa, die ’s avonds op zijn iPod belandt. Recycleren moet je jong leren.


Dinsdag 12/02 en 19 /02 + 5/03 en 12 /03 KultuurKaffee - 20u00 - GRATIS

PRESELECTIES ROCKRACE In het voorjaar van 2013 knallen de voorrondes van de ROCKRACE, hét podium voor studenten in Brussel, voor de tiende keer doorheen de straten van onze hoofdstad. Telkens drie bands dingen mee naar een kans op het finalepodium tijdens de voorrondes van deze jubileumeditie op dinsdag 12/02, 19/02, 5/03 en 12/03 in het KultuurKaffee (en op woensdag 13/02, 20/02, 6/03 en 13/03 in het Rits Café). Iedere avond wordt één band stante pede gebombardeerd naar de halve finale die zal plaatsvinden in het Rits Café *.

LINE UP: 12 februari: Fox Force Five, They invented Nebraska, Bearskin 19 februari: Right on Cue, Soldier Six, The Litescribes 5 maart: Wavemaker, Ambassadors of Nowhere, Al di Miseria 12 maart: halve finale in KultuurKaffee Each year students from all around Brussels show off their musical talent during our ROCKRACE contest. On 12/02, 19/02, 5/03 and 12/03, KultuurKaffee sets the stage for three bands that will compete against each other in order to win eternal fame and a spot in the semi- finals at Rits Café. * De winnende bands van de voorrondes in Kultuurkaffee gaan door naar het Rits Café en vice versa.


DONDERDAG 14 /02/ 2013 KULTUURKAFFEE – 21u00 - GRATIS

Nacht van de zinsvervoering: Echo Beatty (BE) + Midnight Directives (be) Het Antwerpse ECHO BEATTY beseft maar al te goed dat van het rechte pad afwijken niet altijd hoeft te beteken dat je verdwalen zal. Met een arsenaal aan D.I.Y.-instrumenten (van breinaalden en haarkammen tot muziekdozen) zoeken multiinstrumentalist Jochem Baelus en zangeres Annelies Van Dinter de eigen muzikale grenzen op. Het duo jaagt, al balancerend tussen contrasten als licht en donker, breekbaar en rauw, naar de perfecte vormgeving van hun nummers. Bovendien trokken Jochem en Annelies voor een half jaar naar Canada, waar ze door niemand minder dan producer Jeff Mc Murric (Owen Pallett, Sandro Perri en Tindersticks) werden bijgestaan om deze uitgekiende evenwichtsoefening op plaat vast te leggen. Hun kersverse debuut ‘Tidal Motion’ staat bol van broze elektrische folk omhult door een sluier van donkere dreiging die deze Nacht van de Zinsvervoering zonder enige twijfel bezweren zal. MIDNIGHT DIRECTIVES mocht zich tijdens de vorige editie van de Rockrace al eerder bewijzen op ons podium, met resultaat. Ze behaalden zilver

en wisten ook een finaleplaats te bemachtigen in Limburgs popconcours Limbomania. Sindsdien heeft de band niet stilgezeten en groeide hun edgy popsongs verder uit tot een eenvormige sound die zijn voorliefde voor dwarse ritmes en harmonieuze zanglijnen niet onder stoelen of banken steekt. Met de steun van

While flirting with the boundaries of different contrasts in their music, ECHO BEATTY tends to give their frail electro folk an imminent “Twin-Peaks-esque” atmosphere. MIDNIGHT DIRECTIVES opens the night with their love for edgy pop songs and swirling melodies that will make you sway.


Donderdag 21/02/2013 KK GALLERY’ - vanaf 15u00 - GRATIS

Ceci c’est Sénégal: Dansworkshop / EXPO Senegal, land waar muzikant Youssou N’Dour minister van cultuur is, van prachtige natuur maar waar ook schrijnende armoede heerst. KultuurKaffee duikt met open blik in de rijke, uitgebreide en gekleurde cultuur van dit land aan de Westkust van Afrika: Ceci c’est Sénégal, en dat zal u geweten hebben.

EXPO ‘Ceci c’est Sénégal’ - KK Gallery’16u00 - 21u00 Zak af naar KK Gallery en dompel je volledig onder in Senegalese sferen. Een doorlopende ingeklede expo verhaalt de achtergrondgeschiedenis van Senegal maar focust eveneens op de mode en andere aspecten van het alledaagse leven.

DANSWORKSHOP Afrikaanse dans - KK Gallery’ - 15u00 In deze gratis workshop krijg jij de kans om op live djembémuziek een nieuwe vorm van beweging te ervaren. Laat de adrenaline door je lijf gieren! Gedurende een uur leer jij met jouw lichaam het ritme van de djembés te vertalen. Inschrijven kan door te mailen, met vermelding van naam en het aantal deelnemende personen, naar cultuur@vub.ac.be.

Ceci c’est Sénégal is an expo of students from VUB that will bring you a lucid image of this African country. At 3 p.m. there is a free workshop African Dance with live percussion. To register for this dance session, send an e-mail with your name and the number of people to cultuur@vub.ac.be. Opening hours expo: 4 p.m. - 9 p.m.


donderdag 21/02/2013 KulTuurkaffee – 21u00 - 21u00 €2 (studenten) - €5

KK WORLD: SAMBA DJANGO (sn) + Rebel up! dj (be/nl) SAMBA DJANGO is een Senegalees autodidactisch gitarist met muzikale invloeden uit de Afrikaanse blues en Afrobeat. Samba komt uit een muzikale familie, zijn oom Baba Maal behoort zelfs tot een van de meest internationale gerenommeerde sterren uit Senegal. Sinds 2002 woont deze muzikant in Brussel en laat hij zich, naar eigen zeggen, inspireren door het leven van alledag. Samba componeert zijn eigen liedjes waarin hij thema’s zoals racisme en geweld tegen vrouwen aankaart. Zijn ongelofelijk charisma en muzikaal talent bezorgde hem al verschillende concerten en optredens op festivals over heel België en daarbuiten, waaronder show cases in de Beursschouwburg, Les Nuits Nomades (RTBF) het MANO MUNDO en Awana festival.

Bovendien werkte hij mee aan de opnames van verschillende albums, waaronder de Globe Aroma compilatie-cd ‘Art in Exile’ in 2006, ‘Le Monde est un village’, Didier Melon en de RTBF in 2009 en ‘Radio Transit’ met de Brusselse groep Jaune Toujours. Verschillende van deze compilaties zijn verdeeld in Europa, Canada en Afrika. De avond wordt gepast afgesloten op de swingende Afrikaanse ritmes van Rebel Up! Dj. Samba Django is a Senegalese autodidactic guitarist whose music reflects a mix of his own culture, traditional Pheul and West African roots. His concerts can be described as a blend of African blues and electro-afrobeat.


Woensdag 27/02/2013 KULTUURKAFFEE – 21u00 - €5

Comedy Kameel: Try-out Bart Cannaerts (BE) + Seppe Toremans (BE) De kans is groot dat u ooit al gelachen heeft met een grap van BART CANNAERTS. Ofwel op het beeldscherm, bijvoorbeeld als gast in ‘Mag Ik U Kussen’, ‘Een Laatste Groet’, ‘De Pappenheimers’ of ‘De Slimste Mens’. Of als één van de bedenkers van programma’s als ‘Benidorm Bastards’ of ‘Wat Als?’. Sinds zijn eerste soloprogramma ‘Ik tel tot tien!’, wordt deze jongen uit Sint-Katelijne-Waver ook bij de top van de Vlaamse cabaret- en comedywereld gerekend. Zijn tweede avondvullende voorstelling (2012) ‘Waar is Barry?’ kreeg lovende kritieken en volle zalen. Bart weet te zeggen dat hij dat geweldig plezierig vindt en wil dan ook een vervolg aan dit succes breien. Zijn tot nu toe nog titelloze derde show zal pas half november in première gaan maar vanavond test hij al het eerste prille materiaal uit op ons KultuurKaffeepubliek.

Als voorprogramma serveert Comedy Kameel SEPPE TOREMANS. Deze stand-upcomedian en cabaretier stond vorig jaar al voor de derde keer in de finale van Humo’s Comedy Cup. Seppe maakt bovendien deel uit van het comedycollectief dat ook Nigel Williams en Xander De Rycke in zijn rangen heeft. De onderwerpen waar hij in zijn hyperkinetische sets mee aandraaft, lijken te zoeken naar logica in een wereld waarin die verder weg lijkt dan ooit? U mag er van uitgaan dat u dit heel erg graag wil zien. MC van dienst: Frank Boddin.


DONDERDAG 28/02/2013

brusselse koten – 19u00 - 22u00 - gratis

Kotconcerts Studenten van twaalf koten over heel Brussel openen vandaag de deuren en toveren hun tijdelijke studieruimte om in een intieme concertplek. Voor dit minifestival werden studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel uitgenodigd om elk in een gezellig studentenhok een viertal uitvoeringen van twintig minuten op te voeren voor een kleine groep gegadigden. KOTCONCERTS is een project georganiseerd door studenten Agogiek (VUB) i.s.m. Rits Café, en KultuurKaffee en heeft één gemeenschappelijk doel voor ogen: klassieke muziek aanlokkelijker maken voor de jeugd. Schipper op dit minifestival van het ene kot naar het andere en laat je verrassen door de variatie aan jong klassiek geschoold talent. Bovendien een uitgelezen kans om jouw studiegenoten eens langs een andere kant te leren kennen tijdens een kritische nabespreking aan een van de knusse kotbars ter plekke. Kom uit je kot!

Today the students of twelve different dorms turn their student homes into an intimate concert place. During the KOTCONCERTS students of the Royal Conservatory of Brussels will bring classical repertoires of twenty minutes each in student homes all over Brussels. Navigate during this minifestival from one student room to another, you will be surprised by the variety of classically trained young talent you will discover. Meer info: www.kutluurkaffee.be / www.ritscafe.be


DONDERDAG 07/03/2013

KULTUURKAFFEE – 21u00 - GRATIS

Billie Kawende (be/congo) + Aissata Djiby & The Fujirama Blues Trio (BE/senegal) BILLIE KAWENDE, geboren in een muzikale Afrikaanse familie met zes andere kinderen, had beĂŻnvloed door idolen als Whitney Houston en Brandy, al snel in de gaten dat ze niets liever dan zingend door het leven wou gaan. Naast deze soulvolle dames laat de jonge Kawende zich ook inspireren door de Hip Hop en R&B van haar broers en zussen, grote jazzvocalisten als Ella Fitzgerald en gospelliederen. De combinatie van haar geweldige stem en podiumpresence maken van elk optreden een ervaring waarbij haar Afrikaanse roots vaak licht doorschemeren. Tegenwoordig zingt Billie ook bij AKS, de groep die in het verleden al regelmatig beroep deed op Sellah Sue voor (gast)vocals. Met een mix van eigen nummers en covers gaande van Chaka Khan tot Stevie Wonder laat Kawende funk, soul en motown herleven. Net als Billie ontplooide AISSATA DJIBY zich al op enorm jonge leeftijd tot een volwaardig zangeres met eigen soulvolle jazzy songs. De zeventienjarige Belgisch-Senegalese Aissata Djiby zingt

de blues zoals we ze vandaag nog zelden horen. Naast haar eigen nummers brengt ze een mixtuur van klassiekers en vergeten parels uit honderd jaar Amerikaanse muziek. Begeleid door drie door de wol geverfde muzikanten bewijst deze jongedame dat ze klaar is voor de grote podia. With a mix of a mesmerizing beautiful voice, influenced by Chaka Khan and Whitney Houston, and an incredible stage presence Billie Kawende mission is to bring funk, soul and Motown back to live. Still only 17, Aissata Djiby keeps on expanding her musical horizon from African music to R&B together with her Fujirama Blues Trio.


VRIJDAG 08/03/2013

KultuurKaffee – 12u45 - gratis

Campustalks: # 17 International Women’s Day Ada Lovelace? Caroline Herschel? Grace Hopper? Barbara McClintock? Elizabeth Byanjeru Rubauhayo? Klinken deze namen je niet bekend in de oren? Wel, volgende keer dat je jouw kennis over vrouwelijke wetenschapsters toetst, heb je niet langer een excuus om enkel met de naam Marie Curie op de proppen te komen. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag zoomt Campustalks in op het thema ‘gender bias’ in wetenschappelijk onderzoek. Daarbij wordt niet alleen de aandacht op de werkgelegenheid voor vrouwen in dit veld gelegd, maar wordt ook bekeken welke impact vrouwelijke wetenschappers hebben op onderzoek in de biologie, geneeskunde en sociale wetenschappen. Deze CAMPUSTALKS staat in correlatie met rector Paul de Knops initiatief om dit jaar de uitreiking van de eredoctoraten aan de VUB volledig in het teken te zetten van vrouwelijke wetenschapsters.

! ENGELS GESPROKEN Programma: 12.00-12.45: Lunch (€ 7,00) 12.45-13.45: PechaKucha Presentations (gratis) Org.: Crosstalks i.s.m. KultuurKaffee Ada Lovelace? Caroline Herschel? Grace Hopper? Barbara McClintock? Elizabeth Byanjeru Rubauhayo? These names do not sound familiar? Well, next time they ask you about female scientists, there is no longer an excuse that Marie Curie is the only name you can come up with. At the occasion of the 102th International Women’s Day, this CAMPUSTALKS will zoom in on gender bias in science. Not only with regard to women’s employment, but also in terms of their impact on scientific research. ENGLISH SPOKEN!


DONDERDAG 14/03/2013

KULTUURKAfFEE – 21u00 - GRATIS

Wallace Vanborn (be) + Falling Man (be) WALLACE VANBORN is een trio (Ian Clement, Sylvester Vanborm en Dries Hoof) van viriele Gentse knapen die er niet voor terugdeinzen om in hun stonerrock sexy en dansbare drumbeats te integreren. Twee knoerten van platen, een Amerikaanse tour en Europese support voor Blood Red Shoes, een doortocht op Pukkelpop en enkele afrekeningsingles later bouwt deze boude band verder aan hun onwaarschijnlijke livereputatie. Met dierlijk noise waarvan de primitieve drift afdruipt elleboogt FALLING MAN zich een weg tussen de erfenis van John Spencer, The Birthday Party en Captain Beefheart. Sam Louwyck- onder meer bekend als acteur in ‘Any Way the Wind Blows’, ‘Ex-drummer’ en ‘Rundskop’- incorporeert als frontman van de band steevast een onnavolgbare podiumact die schippert tussen theater en gore caféleute. Verwacht je aan een storm van gekartelde gitaren, afgemeten drums en dreigend gegrom. Never a dull moment.

Tough and danceable: WALLACE VANBORN possess two of our favorite features. With their magical blend of stoner rock and sexy, catchy electronica the Ghent trio Wallace Vanborn (Ian Clement, Sylvester Vanborm and Dries Hoof) have built up a solid live reputation since 2006. At first, FALLING MAN serves you primitive noise rock that flirts with the legacy of John Spencer, The Birthday Party and Captain Beefheart.


DI 19 + wo 20/03/2013

KLEIN MERCELIS THEATER 21u00 - € 10 - €13

KK WORLD: Manou Gallo and Women band (Ivoorkust) Muziek zit MANOU GALLO in het bloed. Deze Ivoriaanse muzikante groeit op jonge leeftijd uit tot een van de meest multigetalenteerde bassistes uit West Afrika. De lof over haar talent reikt niet veel later zelfs ver buiten de Afrikaanse grenzen, waarop Manou Gallo naar België verhuist om de wereldvermaarde Zap Mama te vervoegen als percussioniste, bassiste en vocaliste. De jongste jaren neemt ze het heft in eigen handen met de releases van haar solo albums. ‘Dida’ (2004), ‘Manou Gallo’ (2007) en ‘Lowlin’ (2010). Samen met haar Women Band speelt Manou Gallo vandaag traditionele Afrikaanse muziek met sterk moderne inslag. Als geen ander beheerst ze de kunst om Afrikaanse grooves nadeloos te laten fuseren met Europese invloeden. Haar sensuele wereldmuziek met een cross-over van blues-, funk- en rockinvloeden maakt van elk optreden een unieke ervaring. Tickets in voorverkoop via www.kultuurkaffee.be en onze Facebookwebsite.

MANOU GALLO is a talented bass player and percussionist from Ivory Coast, who originally came to Europe to play with Zap Mama. Her solo career was launched with the album ‘Dida’ (2004). As one of the most sensual voices of the new African stage she brings with her Women Band an absorbing crossover of African grooves and modern influences. Tickets available at www.kultuurkaffee.be Klein Mercelistheater: Mercelisstraat 13, 1050 Elsene Met de steun van de gemeente Elsene.


Vrijdag 22/03/2013

KULTUURKAFFEE - 22U00 - €6-8

Mentality presents Cylon recordings night met o.a. Keaton (UK) - PESSIMIST (Uk) - loxy (Uk) Mentality stelt u in deze donkere tijden voor aan het legendarische drum & bass label Cylon Recordings. Deze nacht wordt gekleurd door een internationaal gezelschap dat verrast met diepe basslines, sexy beats en een opzwepende scene... Frontman LOXY(UK) van Cylon Recordings’ producties vallen steeds door zijn met zorgvuldige precisie gelaagde drums. Hij zal vanavond ondersteund worden door zijn Cylon Kru. KEATON (UK) komt op de proppen met een oldskool drum & bassset die je terugkatapulteert naar de snoeiharde beats van welleer en PESSIMIST (UK), een deel van het trio “Rufhouse”, doet op zijn beurt een duit in het zakje. Belgische talenten The Untouchables, maar ook MTWN en Mentality Residents Mental Forces & Reza vervolledigen deze line-up hosted by MC Justyce (UK) en Mc Mush (resident Mc Star Warz).

Cyclon Recordings is one of the most important pioneers of the drum & bass and tribel-genre. Frontman LOXY (UK) will be supported by his Cylon Kru, PESSIMIST (UK) and KEATON (UK) who’ll play an old-skool drum & bass set that reminds of the early days. Belgium talents The Untouchables, MTWN and Mental Forces & Reza complete this night of deep basslines and sexy beats hosted by MC Justyce and Mc Mush.


woensdag 27/03/2013

KULtUURKAFFEE - 21U00 - €2

Comedy kameel: try-out mungu cornelis (BE) + jelle denturck (be) MUNGU CORNELIS, u misschien wel beter bekend als de videotheekuitbater uit de mini-sitcom ‘Super8’, debuteerde in 2009 met ‘Mungu’, een voorstelling die hij tot 2011 in verschillende culturele centra doorheen Vlaanderen speelde. In deze try-out voor zijn nieuwe zaalshow ‘Held’ (première begin oktober 2013) wil de protagonist van het verhaal speciaal voor zijn nageslacht maar al te graag een echte vedette worden. De weg naar het heldendom vergaat hem niettemin zonder slag of stoot… Is er wel nog een plaats en de mogelijkheid om in deze moderne tijden zich als een ware held te ontplooien? JELLE DENTURCK stond al eerder als voorprogramma in zaalshows van Kamagurka en Bart Cannaerts. Met zijn tweeëntwintig jaar nog een jong kuiken te noemen maar Jelle heeft toch al een ongelofelijke stielkennis opgebouwd. Verwacht je aan een show met meerlagige inhoud waarin melancholie, gekte, hilariteit en absurdisme om voorrang strijden. MC van dienst: Frank Boddin.


DONDERDAG

28 /03/2013

KULTUURKAFFEE - 21u00 - Gratis

Flying Horseman (Be) + Soldier’s Heart (Be) Met hun bloedstollend mooie albums en dito live-shows waarin een unieke mix van experimentele rock, diepe en donkere blues centraal staat, bezorgden FLYING HORSEMAN al menig concertzaal koude rillingen. De bezwerende stem van singer-songwriter Bert Dockx draagt een duivelse diepgang uit die alles op dit ondermaanse doet vergeten. Ondersteunde vorig jaar het voorprogramma van rockroutinier Mark Lanegan in de Kreun. “Voor liefhebbers van huiveringwekkende schoonheid” (Cobra.be). SOLDIER’S HEART’S groepsnaam mag dan wel refereren aan een posttraumatische stressstoornis bij veteranen uit de Amerikaanse burgeroorlog, toch ademen de indietronics van deze Antwerpse groep veeleer een atmosfeer van slapeloze neonnachten in een tropische hotelkamer uit. Hun elektronische vibes, omschreven als een kruising tussen The Knife en Beach House, bezorgden hen een nominatie in de categorie ‘Talent van het jaar’ voor de Cutting Edge Awards 2013.

With their blood-curdling albums and the mesmerizing voice of singer-songwriter Bert Dockx, FLYING HORSEMAN’s shows represent an unique blend of experimental rock and deep dark blues that wear a devilish depth in it SOLDIER’S HEART describe their own music as ‘indietronics that put you in the mood for long nightly walks between the neon lights and fog’.


AGENDA KULTUURKAFFEE DINSDAG 12 FEBRUARI ROCKRACE 1:FOX FORCE FIVE, THEY INVENTED NEBRASKA, BEARSKIN KULTUURKAFFEE - 20U00 - GRATIS DONDERDAG 14 FEBRUARI NACHT VAN DE ZINSVERVOERING ECHO BEATTY (LOFI, BE) + MIDNIGHT DIRECTIVES ( INDIE-ROCK,BE) KULTUURKAFFEE - 21U00 - GRATIS DINSDAG 19 FEBRUARI ROCKRACE 3: RIGHT ON CUE, SOLDIER SIX, THE LITESCRIBES KULTUURKAFFEE - 20U00 - GRATIS DONDERDAG 21 FEBRUARI CECI C’EST SÉNÉGAL: WORKSHOP AFRIKAANSE DANS + EXPO KK GALLERY’ -15U00 TOT 21U00 - GRATIS KK WORLD: SAMBA DJANGO (WORLD, AFROBEAT, SN) + DJ REBEL UP! (BE/NL) KULTUURKAFFEE - 21U00 - €2 (STUDENTEN) - €5 WOENSDAG 27 FEBRUARI COMEDY KAMEEL: TRY-OUT BART CANNAERTS (BE) + SEPPE TOREMANS (BE) KULTUURKAFFEE - 21U00 - €5

DONDERDAG 28 FEBRUARI KOTCONCERTS (MINIFESTIVAL) BRUSSELSE KOTEN - 19U00 TOT 22U00 - GRATIS DINSDAG 5 MAART ROCKRACE 5: WAVEMAKER, AMBASSADORS OF NOWHERE, AL DI MISERIA KULTUURKAFFEE - 20U00 - GRATIS DONDERDAG 7 MAART BILLIE KAWENDE (SOULPOP,BE/CONGO) + AISSATA DJIBY & THE FUJIRAMA BLUES TRIO (POP, BLUES,BE/SENEGAL) KULTUURKAFFEE - 21U00 - GRATIS VRIJDAG 8 MAART CAMPUSTALKS #17 INTERNATIONAL WOMEN’S DAY KULTUURKAFFEE - 12U45 - GRATIS DINSDAG 12 MAART ROCKRACE HALVE FINALE 1 KULTUURKAFFEE - 20U00 - GRATIS DONDERDAG 14 MAART WALLACE VANBORN ( STONERROCK,BE) + FALLING MAN (NOISE,BE) KULTUURKAFFEE - 21U00 - GRATIS


DINSDAG 19 MAART KK WORLD: MANOU GALLO AND WOMEN BAND (FUNK, IVOORKUST) KLEIN MERCELIS THEATER - 21U00 - € 10 - €13 WOENSDAG 20 MAART KK WORLD: MANOU GALLO AND WOMEN BAND (FUNK, IVOORKUST) KLEIN MERCELIS THEATER - 21U00 - € 10 - €13 VRIJDAG 22 MAART MENTALITY PRESENTS CYLON RECORDINGS NIGHT MET O.A. KEATON (UK) - PESSIMIST (UK) LOXY (UK) KULTUURKAFFEE - 22U00 - €6 - €8 WOENSDAG 27 MAART COMEDY KAMEEL: TRY-OUT MUNGU CORNELIS (BE) + JELLE DENTURCK (BE) KULTUURKAFFEE - 21U00 - €2 DONDERDAG 28 MAART FLYING HORSEMAN (ARTROCK,BE) + SOLDIER’S HEART (INDIETRONICS,BE) KULTUURKAFFEE - 21U00 - GRATIS


AGENDA RITS CAFE www.ritscafe.be WOENSDAG 13 FEBRUARI ROCKRACE 2: Karma Police, Ftakke, Delta Crash Rits Café - 19u00 - GRATIS DINSDAG 19 FEBRUARI SCIENCE BAR BRUSSEL: waar ligt de grens? Privacy op het internet doorgelicht Rits Café -19u00 - GRATIS WOENSDAG 20 FEBRUARI ROCKRACE 4: Stella Nova, 5am Friday, Dogs of Cibola Rits Café - 19u00 - GRATIS DONDERDAG 21 FEBRUARI K-LOK ON TOUR: De staat van het statuut het kunstenaarsstatuut in evolutie Rits Café - 19u00 - GRATIS - INSCHRIJVEN AANBEVOLEN WOENSDAG 27 FEBRUARI JAZZ IN THE PICTURE: Heptrion Jazzconcert filmed by Rits Students Rits Café - 20u00 - GRATIS

ZATERDAG 2 MAART MUSEUM NIGHT FEVER: INSAS 50 RITS themacafé, Kortfilms & Radioshow CINEMATEK - 19u00 - GRATIS WOENSDAG 6 MAART ROCKRACE 6: Soeyoez, Ester & Fatou, LadyLoS Rits Café -19u00 - GRATIS DONDERDAG 7 MAART SCENARIST IN BEELD: Thuis met scenaristen Heidi Hermans, Stef Wouters en producer Wim Janssen Rits Café - 20u00 - GRATIS MAANDAG 11 MAART CD-RELEASE ‘The Lalaland Laggard’: Barefoot & The Shoes (Blues / Rock / Swampy Grooves) Rits Café - 21u00 - GRATIS


WOENSDAG 13 MAART ROCKRACE HALVE FINALE 2 Rits Café - 19u00 - GRATIS DINSDAG 19 MAART BRUSSEL-ZUID H2O :: The Blue Gold Presents Science Bar Brussel: recht door zee wetenschapscafé over de oceanen. FLOAT FALL (alternative / electroacoustic / soundscapes) Rits Café - 19u00 -GRATIS DONDERDAG 21 MAART BRUSSEL-ZUID H2O :: The Blue Gold presents : FLOW: For The Love of Water (2008, Irena Salina) Documentaire Samowar (pop / soundscapes/ singer-songwriter) H2Out COUNTDOWN PARTY TO WORLD WATER DAY Cinema Rits & Rits Café -19u00 - GRATIS ZONDAG 24 MAART Passaportafestival: literair parcours door Brussel Rits Café - 11u00 - GRATIS

DINSDAG 26 MAART Mire el Mundo Macedonia voetbalinterland BELGIE – MACEDONIE met culturele focus op de tegenstander Rits Café - 20u30 - GRATIS WOENSDAG 27 MAART JAZZ IN THE PICTURE: Aedea Quartet Jazzconcert filmed by Rits students Rits Café - 20u00 - GRATIS DONDERDAG 28 MAART PATATI PATATA CAFE: taalcafé met anderstalige Brusselaars Rits Café - 20u00 - GRATIS BEKIJK OOK OP WWW.RITSCAFE.BE HET FILMAANBOD VAN CINEMA RITS!


Dienst Cultuur, Trefcentrum Y’, Kultuurkaffee, KK Gallery’

Contact Trefcentrum Y’ vzw – Vrije Universiteit Brussel Pleinlaan 2 1050 Brussel 02/629 23 25 – 23 26 cultuur@vub.ac.be www.kultuurkaffee.be

Medewerkers* Jade Corbey: zakelijke en artistieke leiding, programmatie Niklaas Van den Abeele: programmatie

Wenst u KultuurKaffee gratis thuis bezorgd te krijgen? Stuur dan een mail naar cultuur@vub.ac.be met vermelding van ‘KultuurKaffee’ in de onderwerpbalk en uw naam en adres in de mail. Inschrijven op onze elektronische nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar hetzelfde email adres met vermelding ‘nieuwsbrief’ in de onderwerpbalk. *Ons programma komt slechts tot stand dankzij de hulp en inspiratie van vele vrijwilligers, sympathisanten, jobstudenten, stagairs en partners, waarvoor bijzondere dank.


KultuurKaffee februari-maart 2013  

Programma februari-maart 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you