Page 1

kuto.dk

facebook.com/Kulturvaerftet

KULTURVÆRFTET Allegade 2, Helsingør T: 49 28 37 70 TOLDKAMMERET Havnepladsen 1, Helsingør T: 49 28 37 47

JUNI - JULI - AUGUST

10. OKT.

18. OKT.

19. OKT.

SOMMER FOR BØRN

DINOSAUR ZOO (UK)

PAT MARTINO (US)

VIDENSKABEN ELLER GUD

Kulturværftet & Toldkammeret

Kulturværftet / For børn

Kulturværftet / Musik

Kulturværftet / Samtaler

17. SEP.

30. OKT.

12. NOV.

SOUVENIRS

JOKEREN

ANNE LINNET

Toldkammeret / Musik

Toldkammeret / Musik

Kulturværftet / Musik

2. + 3. OKT.

9. OKT.

KNEJPE FESTIVAL 2015

BARBARA MOLEKO

Helsingørs Knejper

Toldkammeret / Musik

11. DEC.

MAGTENS KORRIDORER Kulturværftet / Musik

45

FLERE DATOER:  Familiespisning  //  Comedy Zoo On Tour  //  Kort & Dok  //  08. OKT.  Don McLean (US)  //  29. OKT.  Snak med Mad i Munden: Camilla Plum  //  19. NOV.  Kira Skov  //  10. DEC.  Merry Christmas Baby

Foto: Shaka Loveless / Toldkammeret 21. nov.


á HER STÅR EN GLAD MAND Jeg står i Hal 14, den store værftshal bag Kulturværftet. Den har de sidste par år lagt rum til to CLICK Festivaler, Index Award, Ironman og andre store events. Der er tre ting som du, kære læser, måske lægger mærke til, udover den omfangsrige opdækning til 2200 glade motionister, som Spisehuset bespiste den 2. juni til Kronborgstafetten.

KOLOFON

INDHOLD

PROGRAM # 02 / 2015

Musik 4

Oplag: 45.000 ex.

Knejpe Festival 16

Afsender: Helsingør Kommune: Kulturværftets sekretariat Allegade 2, 3000 Helsingør

Comedy 18

Scenekunst 20

Information 24

Layout: Lone Wengel Kristensen Foto: kjeldo / splitart.dk / Nicolai Perjesi / Korrektur og redigering: Carsten Pedersen / Kristine Sahlholt Meyhoff Redaktion, design- og projektledelse: Gertrud Clausen / gsc64@helsingor.dk Annoncering: Vil du også annoncere i dette program? Kontakt Gertrud Clausen.

Spisehuset 27

Film 28

Udstilling 29

For børn 30 Toldkammercaféen 36 Mad Events 37 Foredrag 38 Events i Hal 14 39

Kulturværftets 41 Erhvervsklub

2

Samtaler & Litteratur 25

Møder / Events 43

For det første hænger der nu sorte puder på alle væggene. Puderne er fyldt med akustikdæmpende materiale og kan flyttes rundt. De har optimeret hallens akustik, så vi let kan tilpasse den til vores forskellige events. Puderne kan derfor tage en del af æren for, at alle gæsterne kunne høre hinanden under middagen, at musikken lød godt til CLICK Festivalens 24 timers koncert-event, og at vi kan lave store højkvalitets-koncerter i Hal 14. For det andet er der lavet et mørklægningssystem i loftet, så der kan blive mørkt, når man har brug for det. Og for det tredje lægger du måske mærke til den store skærm med en palmestrand i baggrunden. Det er Kulturværftets 200 m2 store LED-skærm. Skærmen har været brugt i Kina til åbningen af de olympiske lege i Beijing og til vinter OL. Nu har vi fået etableret et samarbejde, så Kulturværftet også får

Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet.

glæde af den. Det er lige til at drømme sig væk til de varme lande, men hvorfor skulle man det, når vi på få år har fået skabt Nordsjællands, ja måske et af hovedstadsregionens flotteste og mest velklingende koncert- og event-steder med plads til mange tusinde gæster. Tillykke med det Helsingør. Og tillykke med, at vi på få år, og med enkle greb, i et samarbejde med et fremsynet byråd, har fået forvandlet en støvet, nedslidt industrihal til en moderne event-arena der kan løfte de store koncerter og arrangementer. Det gør mig til en rigtig glad mand. Hvad er jeg ellers glad over? To jubilæer. Vi fylder 5 år i år på Kulturværftet og er ved at vokse ud af os selv og ind i nabohallerne og ud i Kulturhavnen. Det er til glæde for Helsingør og hele oplandets borgere, og vi gør det i samarbejde med de mange dygtige kulturaktører, som findes i Helsingør. I år fejrer vi også 25 år i Toldkammeret. Stedet er i en rivende udvikling og på vej til at blive det bynære familiested med nye seje aktiviteter for børn og et samlingssted for familier og voksne. Men mere om det inde i programmet ... Vi glæder os til at se dig i Toldkammeret og på Kulturværftet! Mikael Fock Leder af Kulturværftet & Toldkammeret


MUSIK-KAVALKADE, BØRNE-FARVELADE OG KNEJPE-BALLADE Kulturværftet og Toldkammeret har gjort sig umage for at finde de dygtigste kunstnere, de sjoveste komikere og de bedste børneaktiviteter. Vi byder jer velkommen til alt fra festlige udendørskoncerter med bl.a. Marie Key og Dizzy Mizz Lizzy – til stemningsmættede, intime koncerter med Don McLean, Johnny Madsen og Anne Linnet. Børnene får endnu mere opmærksomhed med masser af plads til leg og opfindsomhed. Med byggeværksted i Toldkammergården, tegning i gaderne og magisk teater. Og trænger I til at få trimmet lattermusklerne, kan vi varmt anbefale en stribe af standup-shows med fx Lars Hjortshøj, Jonathan Spang eller Christian Fuhlendorff. Og der er meget, meget mere.

FABELAGTIG FESTIVAL OG FOKUS PÅ FAMILIEHYGGE Charmerende stræder, munter musik og rablende (sø)røverhistorier. Den kulørte Knejpe-festival er tilbage i starten af oktober. De lokale knejper vil ose af god stem­ning og et skønt mix af bands, brændevin og bramfrie bartendere. I sensommeren byder vi på udendørskoncert for alle, når verdens bedste Rasmus Seebach indtager havnefronten med charme og suveræne sange. Vi fortsætter succesen, så kom og vær med til vores populære Familiespisninger i Toldkamme­ ret. Her byder vi på en god omgang aftensmad, og der er masser af tid til at tegne og hygge sig med børn, familie og venner og alle dem du ikke kender – endnu.

FEDE ROCK-FESTER Der har ikke været meget rock på programmet de sidste par år, men det arbejder vi på. Gå ikke glip af den fænomenale live-energi og de fængende rocksange, når Go Go Berlin går på scenen i Toldkammeret til september. Karisma­tiske Queen Machine fyrer op under publikum i november, når de i Freddy Mercurys fandeni­voldske og festlige ånd, fremfører Queen-hits på Kulturværftet. Og lur os om der ikke er en ordentlig omgang ROCK på vej – i denne eller næste sæson. Vi får selvfølgelig også besøg af talentfulde kunstnere indenfor andre musikgenrer, som fx Kira Skov, Shaka Loveless og Magtens Korridorer.

FANTASTISKE FORTÆLLINGER OG FINE FILMOPLEVELSER Fortællekunst er et kapitel for sig, og I kan glæde jer til vores række af Words-aftener i Toldkamme­ ret i efteråret. Her mærker man fortælleglæden

folde sig ud, når publikum bliver inviteret ind i farverige og finurlige fantasiuniverser. Filmens verden folder vi atter ud i KORT & DOK, hvor I kan se frem til spændende kort- og dokumentarfilm om kærlighed og karriereræs i Cirkus Arena, insiderhistorier fra Ekstra Bladet og om indiske piger.

UDFORDRINGER, UDFORSKNING OG UNDERHOLDNING Hvad end I er til festlige kamæleondage for børnefamilier, avancerede animationsfilm, eller I trænger til en god snak med økologi-kyndige Camilla Plum – så er der noget for netop jer på Kulturværftet og i Toldkammeret. Vi vil gerne udfordre og underholde jer. Derfor vil vi på det varmeste anbefale, at I udforsker og lader jer inspirere af vores bud på 2015’s bedste kultur- og koncertoplevelser!

3


MUSIK Rock, pop, jazz – næsten hele musik-paletten er i spil på Kulturværftet og Toldkammerets scener i den kommende sæson, hvor vi med glæde bl.a. kan præsentere den amerikanske troubadour Don McLean og den fænamonale jazzpianist Pat Martino.

Foto: Splitart.dk  /  Rasmus Seebach på havnefronten i Helsingør 2014

FREDAG 28. AUG.

RASMUS SEEBACH

SUPPORT: JULIAS MOON / VILD $MITH / MEGO FREDAG 31. JUL.

THE SEXICAN Kl. 20.00 / 50 kr. / Kun dørsalg

Toldkammergården Passage 2015 // Der bliver sat gang i et ordentligt musikalsk festfyrværkeri og publikums dansemuskler, når danske The Sexican spiller i Toldkammergården under årets gadeteaterfestival. Kvintetten har siden starten i 2006 støt og roligt arbejdet sig frem til en position som et af landets mest markante world-rockbands. Musikken er en heftig blanding af balkan, klezmer, rock, punk og mexicansk mariachi, og de sparer ikke på energiudladningen! 4

Fra kl. 16.00 / 345 kr. inkl. gebyr / Båd inkl. kaptajn 445 kr. / Grillbuffet 150 kr. / Ståpladser

Kulturværftet / Havnefronten En aften – fire artister på scenen // Den 28. august gentager vi sidste års succes, og byder Rasmus Seebach velkommen på havnefronten til udendørskoncert for hele familien. Store som små koncertgængere kan synge med på Seebachs ørehængere som ’Engel’, ’Lidt i fem’ og ’Olivia’. Dagen byder også på hele tre supportnavne. Vild $mith skyder festen i gang med numre som ’Gør det godt’ og ’Det ik sket’. Efter denne rappe saltvandsindsprøjtning indtages scenen af Mego, Helsingørs eget bud på en kommende stjerne.

Lige inden Seebach går på scenen, er der elektro-pop med den danske pop-raket Julias Moon, der har potentiale til at opnå international stjernestatus. Du kender med garanti hits som ’Bay’ og ’Lipstick Lies’.

TAG BÅDEN MED Køb billet til din båd og læg til lige ved koncertpladsen. Lyt til musikken fra båden, eller gå op på koncertpladsen, og deltag i festen dér.


LØRDAG 29. AUG. / DOBBELTKONCERT

MARIE KEY 0G DIZZY MIZZ LIZZY

Fra kl. 18.00 / 345 kr. / Båd 445 kr. / Grillbuffet 150 kr. / ståpladser

Kulturværftet / Havnefronten Forrygende dobbeltkoncert // Marie Key deler scene med Dizzy Mizz Lizzy lørdag den 29. august. Dermed står to af Danmarks største musiknavne på scenen denne sensommeraften.

KONCERTER PÅ HAVNEFRONTEN Flot udsigt til Kronborg, duften af hav og skum i glasset. Oplev en række store koncerter på havnen i Helsingør. Tag båden med og vær koncert-kaptajn for en aften.

Sangerinden og sangskriveren Marie Key er blevet et eftertragtet navn i Danmark for hendes kærlighedssange ’Uopnåelig’ og ’Uden forsvar’. Hendes seneste kæmpehit ’Fatter det nu’, er fra det nye album ’Tænker du vi danser’, hvor Marie Key er tilbage med en ny lyd og et nyt udgangspunkt. Publikum får en fest, når 1990’ernes største rockband Dizzy Mizz Lizzy optræder med nogle af danskrockens stærkeste sange. Det er 18 år siden, bandet sidst udgav ny musik, men Dizzy Mizz Lizzy har for nylig været i studiet for at indspille nye numre. Dem vil den populære trio gerne præsentere for sine mange fans. Sammen med alle klassikerne, forstås.

TORSDAG 17. SEP.

SOUVENIRS Kl. 20.00 / 175 kr. / Siddepladser

Toldkammeret Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard // Med jysk lune og pokerfjæs, snakker hun om emner som overproduktion af ørevoks, reinkarnation og spiselige insekter. Og tingene tager sig nu en gang anderledes ud fra en kvindes synspunkt. Med Nils Torps ligeledes ret overraskende guitarspil er der lagt op til musikalske løjer, der konstant tager nye drejninger i et fænomenalt sammenspil med Klaus Pindstrups violin. Men det er ikke kun ren pop – der er puttet en god del folke­ musik, klassisk og tango i gryden, når Souvenirs serverer både gamle og nye sange.

5


MUSIK

LØRDAG 12. SEP.

60’ER POPBAL Kl. 20.00 / 115 kr. / Buffet 175 kr. / Stå- og siddepladser

Toldkammeret Tresserbanden spiller op til bal // Hvert år samler Tresserbanden omkring 350 gæster til koncertaften i Toldkammeret. Mange af disse har oplevet pop-baller i 1960’erne, hvor omkring 10 popgrupper fra Nordsjælland spillede til alle ballerne. Alle de gode musikere fra den gang er blevet genforenet i de gamle 60’er-grupper, og har i de sidste mange år holdt gang i ballerne. Et popbal forløber nogenlunde sådan her ifølge Tresserbanden: ”Vi spiser en dejlig buffet, og snakken går. Ved 20-tiden starter den levende, originale 60’ermusik fra scenen. Dansen går derudad til cirka kl. 01.00. Så kom og vær med, du vil ikke fortryde at (gen)opleve et pop-bal!”

POPBAL INKL. BUFFET Hvis du vil nyde Toldkammercaféens lækre buffet inden ballet begynder, så køber du den sammen med billet på kuto.dk 6

FREDAG 18. SEP. 

GO GO BERLIN Kl. 21.00 / 155 kr. / Ståpladser

Toldkammeret Hæsblæsende dansk rockband med internationalt snit // Go Go Berlin har på rekordtid markeret sig som et af Danmarks største rocknavne og har allerede opnået stjernestatus efter udgivelsen af det anmelderroste debutalbum New Gold. Bandet stormer fremad både i Danmark og i udlandet. Det skyldes ikke mindst bandets medrivende live-energi, som man kan opleve, når bandet står på scenen i Toldkammeret til september. Energien og bandets fængende rocksange som Gimme Your, Raise Your Head og Shoot The Night, har sikret dem en stor og trofast fanskare og givet masser af international opmærksomhed.

BESTIL BORD

Særligt i Tyskland, hvor bandet har optrådt for millioner af tv-seere. De seneste par år er det blevet til knap 300 shows fordelt over 10 lande og tre kontinenter. Frontmand Christian Vium og kompagni har formået at tryllebinde publikum fra de helt store scener på danske festivaler, optrådt på tysk tv foran millioner af seere, og blæst den amerikanske musikbranche omkuld med showcases på nogle af USA’s mest prestigefyldte spillesteder i L.A. og New York. Go Go Berlin er på vej til at blive Danmarks næste store internationale succes!

Nyd Spisehusets lækre koncertbuffet eller Toldkammercaféens ditto, når du skal til koncert eller en anden event på Kulturværftet og i Toldkammeret. Bestil bord på kuto.dk via koncertomtalen.


SØNDAG 18. OKT.

PAT MARTINO (US) Kl. 19.30 / 290 kr. / Siddepladser

Toldkammeret Det bliver ikke mere legendarisk // Det er en stor ære for Kulturværftet at kunne præsentere en af jazzhistoriens væsentligste guitarister. Kun i sjældne tilfælde er det muligt at præsentere så store stjerner i så intime omgivelser. Den amerikanske guitarist har ad to omgange skullet lære at mestre guitaren, da han efter en hjerneoperation i 1980’erne måtte starte forfra. For anden gang lykkedes det ham at lære guitarspillet til perfektion, og Pat Martino er i dag en levende legende med en fantastisk udtryksfuldhed. Glæd dig til en forrygende koncert med én af jazzmusikkens mest markante guitarister.

TORSDAG 8. OKT.

DON MCLEAN (US) Kl. 20.00 / 400 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Mis ikke chancen // Den legendariske amerikanske sanger og sangskriver Don McLean besøger i 2015 Kulturværftet. I løbet af sin ekstraordinære karriere har Don McLean solgt til 40 guld- og platinplader på verdensplan. Han har givet udsolgte koncerter over hele verden og er bl.a. blevet tildelt BBC’s ’Folk Music Lifetime Achievement Award i 2012’. Det er blevet til hele 14 verdensturnéer og 4000 koncerter, og nu er legenden på turné igen med ’Don McLean – The American Troubadour Tour’. På Kulturværftet er vi stolte over at kunne præsentere den ene af Don McLean’s to danske koncerter. Gå ikke glip af chancen for at opleve den levende legende Don McLean, der har præget dit musikal­ske liv med numre som American Pie, Vincent (Starry Starry Night) og nummeret Castles In The Air med Jim Croce, der har høstet megen kritikerros.

7


MUSIK

FREDAG 16. OKT.

KATO

Kl. 21.00 / 190 kr. / Ståpladser

Kulturværftet / Store Scene

FREDAG 9. OKT.

BARBARA MOLEKO

Danmarks største DJ stjerne med nyt materiale // Kato har i en længere periode været fraværende på livescenen, da han har arbejdet på et nyt album og andres hits.

Kl. 21.00 / 265 kr. / Ståpladser

Toldkammeret

Nu kommer han stærkt igen med et album sprængfyldt med nyt musikalsk materiale i den festlige house-genre. Når Kato optræder live på Kulturværftet, er hans mission at give publikum en unik oplevelse med en blanding af nye numre og store hits, der tiltaler de fleste.

En ordentlig fest i intime rammer // Barbara Moleko og hendes fænomenale orkester indtager Toldkammeret for at give det stående publikum en forrygende live koncert. Moleko kommer med et mix af sange fra hendes kommende album, hendes ’Toppen Af Poppen’-fortolkninger og hits fra debutalbummet. Barbara er en udpræget live-artist, og har siden sit gennembrud fået super flotte anmeldelser. Hendes netop overståede intime januar-tour var ingen undtagelse og hun fik fantastisk publikum-respons.

TORSDAG 22. OKT.

MADSEN, MØLLER OG FROM Kl. 20.00 / 265 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Rockpoet // Har man bare én gang oplevet Johnny Madsens akustiske triokoncert, ved man, at det er den bedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet. Til efteråret er trioen tilbage igen på landevejen og i den stærkeste opstilling med Johnny Madsen, guitaristen Knud Møller og perkussionisten Henrik From. På deres vej vil Thyborøn-drengene servere højdepunkter og skæve 8

øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke. I denne akustiske konstellation levnes der også plads til underholdende og knivskarpe betragtninger af os mennesker, som naturligvis altid leveres med et permanent funklende glimt i øjet.


TORSDAG 29. OKT.

THE WHITE ALBUM Kl. 20.00 / 190 kr. / Ståpladser

Toldkammeret Alternativt folk-band med et charmerende lydunivers // The White Album har lagt i ovnen til et forrygende 2015 med deres albumudgivelse fra september 2014 samt en yderst succesfuld efterårstour rundt på både danske og internationale scener. Uanset om man hører deres komplicerede akustiske guitarmelodier, eller lader deres fyldige

a-capella vokalstykker svæve gennem rummet, er The White Albums musik intelligent, intuitivt, gribende og til tider hjerteskærende smukt. Trioen – som fik deres navn fra The Beatles’ skelsættende album – har udviklet en mesterlig evne til at omsætte rå, uhæmmede følelser til smukke fortællinger om kærlighed, længsel og livet selv.

FREDAG 30. OKT.

JOKEREN Kl. 21.00 / 190 kr. / Ståpladser

Toldkammeret Jokeren er tilbage efter 6 års pause // Jokerens nye album ’Dansker’ udkom i november sidste år. Albummet indeholder et nyt friskt pust, og tager os med på forskellige musikalske rejser: Fra det minimalistiske til det polerede, til det hårde, det poppede og det jazzede, men også stodder-stilen, som vi kender Jokeren allerbedst for. Med sit gigantiske bagkatalog og hits som: ’Godt Taget’, ’Havnen’, ’Spændt Op Til Lir’ og det nyeste i folden ’Kun Os To’, tegner hans livekoncert på Kulturværftet til at blive en fantastisk rejse i tid.

LØRDAG 31. OKT.

DE ENESTE TO Kl. 20.00 / 265 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Dynamisk duo tilbage i topform // Simon Kvamm og Peter Sommer har hver især haft stor succes med egne bands og solo-projekter. Det kom derfor som lidt af en overraskelse, da de i 2010 indgik i et nyt musikalsk samarbejde, som de kaldte De Eneste To. To koncerter blev udsolgt, før de overhovedet havde fået lavet ny musik. Forud lå et personligt venskab, der udviklede sig til et seriøst, musikalsk samarbejde. De Eneste To blev med det samme en succes, og har siden været efterspurgte som liveband. På deres

første album fra 2010, var fokus lagt på venskabet mellem de to jævnaldrende musikere. I efteråret 2014 udkom deres andet album ’Dobbeltliv’, og interessen for de to drevne musikere er ikke blevet mindre. Det er stadig deres venskab, der er drivkraften, men det er samtidig også tydeligt, at de gør en slags status over deres liv på nuværende tidspunkt. På Kulturværftet står de klar til at tage imod med de karakteristiske mikrofonstativer og den obligatoriske Boomblaster bestyret af Stefan Kvamm og Árni Bergmann.

9


LØRDAG 7. NOV. 

THOMAS HELMIG Kl. 20.00 / 400 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Mutters alene // For første gang nogensinde vil Thomas Helmig stå alene på scenen med sin guitar, når han drager landet rundt på turnéen ’Mutters alene’. Thomas Helmig har skrevet nye sange og genindspillet gamle hits. Han er blevet så glad for den akustiske lyd, at han helst vil stå alene med sine sange foran publikum. Thomas markerer dermed 30-året for udsendelsen af sit debutalbum ved at kigge både tilbage, til siden og ikke mindst frem.

FREDAG 6. NOV.

QUEEN MACHINE Kl. 21.00 / 240 kr. / Ståpladser

Kulturværftet / Store Scene TORSDAG 12. NOV. 

ANNE LINNET Kl. 20.00 / 285 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Efterårsturné // Til efteråret tager Anne Linnet på turné rundt i landet for at spille nye sange og gamle klassikere. Anne Linnet er nemlig tilbage med et nyt album, der bugner af gode popnumre med de tekster og melodier, som vi kender Anne Linnet for. 10

Albummet rummer en varmere, mere organisk lyd end de forrige udgivelser, med akustisk orienterede numre og fine referencer til så forskellige artister som Sheryl Crow, The Cardigans og Danseorkestret.

Dronningen er tilbage // Queen Machine har på rekordtid cementeret sig som garant for et af kongerigets mest underholdende shows. Med den karismatiske og ekstremt velsyngende Bjarke Baisner i front leverer Queen Machine et brag af en live-performance og en yderst velsmurt gennemgang af Queens fantastiske bagkatalog: ’We are the Champions’, ’We Will Rock You’, ’Bohemian Rhapsody’ og utallige andre hits, der præsenteres med respekt og omhu og med et urokkeligt fokus på Queens storladne showmanship. Publikum kan forvente en stor oplevelse på Kulturværftet med musikken fra et af verdens bedste rockorkestre.


TORSDAG 19. NOV.

KIRA SKOV

VENTELISTE

Kl. 20.00 / 160 kr. / Ståpladser

Toldkammeret Nyt album på vej // Siden debuten med Kira and the Kindred Spirits i 2002, har Kira Skov markeret sig på den danske musikscene som en alsidig artist. Hun har udgivet en succesrig hyldest til Billie Holiday og projektet ’Persona’ med punk-legenden Peter Peter. Sammen med veninden Marie Fisker har hun udgivet det anmelderroste ’The Cabin Project.’ 2013-udgivelsen ’When we were gentle’ indbragte Kira Skov to steppeulve for ’Årets Danske Plade’ og ’Årets Vokalist.’ Den fik en overvældende modtagelse i medierne – bl.a. hele seks stjerner i Politiken – og indbragte hende en Carl-pris samt en præmiering fra Statens Kunstfond. Kira fik i 2014 også deres 3-årige arbejdslegat. Netop nu arbejder Kira på nye sange sammen med Paul Corkett, tidligere tekniker for bl.a. The Cure og Nick Cave And The Bad Seeds. Det endnu unavngivne album udkommer medio oktober. Koncerten i Toldkammeret bliver med sange fra det nye album, udvalgte sange fra bagkataloget samt et par spændende overraskelser. Kira Skov bakkes op af bandet fra 2013-udgivelsen.

LØRDAG 14. NOV. / VENTELISTE

WHITESNAKE (UK) + SUPPORT: THE DEAD DAISIES Kl. 20.00 / 495 kr. / Ståpladser

Kulturværftet / Store Scene Whitesnake er tilbage i storform // Rock-­ ikonerne udgav i maj deres 12. studiealbum ’The Purple Album’, og genfortolker her de klassiske sange fra de to ’Mark 3’ og ’Mark 4’ albums, da David Coverdale var forsanger i Deep Purple. I kølvandet på udgivelsen følger en verdensturné, som bringer dem til Helsingør. Set-listen vil byde på sange fra det nye Deep Purple inspirerede album og klassiske W ­ hitesnake numre. Publikum kan

se frem til et brag af en koncert, der bliver Whitesnakes eneste i Danmark! Whitesnake blev dannet i 1978 af britiske David Coverdale, og bandets oprindelige lyd fra 80’erne blev sammenlignet med Deep Purple’s. Bandets mainstream rock-lyd har resulteret i en række velkendte hits som ’Slide It In’ og ’Here I go again’. Support: The Dead Daisies – læs mere på kuto.dk

11


MUSIK LØRDAG 21. NOV.

SHAKA LOVELESS Kl. 21.00 / 190 kr. / Ståpladser

Toldkammeret Fuld power med Shaka Loveless // Med Shaka Loveless på scenen er publikum garanteret en kæmpe live-oplevelse! Med de dancehall-reggae inspirerede hits som ’Tomgang’ og ’Ikke mere tid’ får Shaka Loveless fyret op under publikum og sparket gang i festen. Shaka Loveless er på vej med sit tredje album. Det energiske nummer ’Helt Fin Dag’ er første single derfra, og nummeret står selvfølgelig på efterårsturneens set-liste. Med flere DMA-titler på hylden er Shaka Loveless blevet eftertragtet som gæstesolist hos andre danske kunstnere som Eaggerstunns Armagedion, Burhan G, Ankerstjerne og DJ Static.

FREDAG 11. DEC. / KONCERT / JULEMENU

MAGTENS KORRIDORER Kl. 21.00 / 245 kr. / ståpladser / Julemenu + velkomstdrink 275 kr.

Kulturværftet / Store Scene Nu med friværdi // Magtens Korridorer debuterede i 2005 med albummet ’Friværdi’, som bragede gennem lydmuren. Orkestret har siden spillet utallige koncerter også i Toldkammeret og senest på Kulturværftet. I dag er bandet blevet et af landets mest populære live-rockbands med fire albums på CV’et og mange store hits, som nu er udgivet på greatest hits-albummet ’Spil Noget Vi Kender!’

10 års-jubilæet for debuten fejres, når bandet i efteråret 2015 tager på turné til 13 danske spillesteder, hvoraf Kulturværftet er det ene. Set-listen vil bestå af numre fra Greatest Hits-albummet krydret med andre af deres sange, dog primært fra debutalbummet ’Friværdi’.

JULEFROKOST & KONCERT Er I et selskab, som vil holde jeres julefrokost i Toldkammeret med Anemonemand og Gasbox som det musikalske indspark? Eller vil I opleve Magtens Korridorer på Kulturværftet? Så har I mulighed for at bestille en jule­frokostpakke. Køb via kuto.dk. Større selskaber kan kontakte Birte Carlsson på 41 86 99 63.

12


FREDAG 4. DEC. / KONCERT / JULEBUFFET

TORSDAG 10. DEC. / JULEKONCERT

Kl. 20.00 / 190 kr. / Ståpladser / Julebuffet 235 kr.

DR BIG BANDET, MIRIAM MANDIPIRA, BIRGITTE SOO-JIN & MICHAEL CARØE

ANEMONEMAND + GASBOX

MERRY CHRISTMAS BABY

Toldkammeret Anemonemand // Det lokale band Anemonemand spiller egne iørefaldende sange og eftertænksomme ballader. Musik og tekst skrives af Thomas Høg, der også har skrevet tekster til musicalen ’Atlantis’ og ’Skammerens datter’. Det spilleglade orkester har sans for fest og ballade, og fra scenen spreder de livsglæde til publikum. Anemonemand består af: Casper Skovgaard (trommer), Jan Thomassen (bas og kor), René Hejdmann (guitar og kor) og Michael Mathiesen (sang).

Gasbox // Bandet fortolker respektfuldt de sange, der gjorde Gasolin til et af Danmarks vel nok største og mest anerkendte rockbands nogensinde, og som næsten har givet Kim Larsen ikon-status. Forsanger René Hejdmann er en ren Kim Larsen look-a-like og synger næsten også som nationalskjalden. De professionelle bandmedlemmer spiller en vis legemsdel ud af bukserne, og giver publikum en mindeværdig oplevelse! Gasbox består af: René Hejdmann (sang, guitar) René Davidsen (guitar, kor) Palle Knudsen (bas, kor) og Johnny Kolstrup (trommer).

BHO

BEVERLY HILLS ORCHESTRA

I TOLDKAMMERET 26.

+ 27. DEC.

’SAME PROCEDURE AS EVERY YEAR’

Kl. 20.00 / 230 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Atter en skøn swingende julekoncert // DR´s Big Band gæster også i år Kulturværftet med deres populære swingende julekoncert. Det jazz’ede jule-repertoire rummer klassikere som ’Let It Snow’, ’Baby It´s Cold Outside’ og en perlerække af kendte juleklassikere, som vil kunne smelte selv det mest forfrosne julehjerte. De to dygtige sangerinder Miriam Mandipira og Birgitte Soo-Jin får maskulint modspil fra vært og crooner Michael Carøe. Sammen vil de løfte julestemningen og ønske os Merry Christmas, Baby. De sidste par år har koncerten løftet julestemningen betragteligt i Helsingør og omegn og mon ikke der igen bliver rift om pladserne til koncerten? DR Big Bandet har et overlegent musikalsk udtryk, hvad enten de er vært for store, internationale jazz-navne eller laver opsigtsvækkende projekter eller går linjen helt ud med en julekoncert.

BESTIL BORD

Nyd Spisehusets lækre koncertbuffet før koncerten. Bestil bord på kuto.dk eller direkte i Spisehuset.

13


ANNONCE


SØNDAG 6. SEP.

GOLDEN DAYS 2015 Kl. 11.00-16.00 / Fri entré

Kulturhavn Kronborg Hvad er kulturarv? // I år stiller Golden Days Festival skarpt på kulturarven. Søndag den 6. september har vi en fælles markering i Kulturhavn Kronborg. Museum for Søfart sætter kulturarven til debat, Helsingør Kommunes Museer skyder en indsamling i gang af folks vigtigste personlige kulturarv og inviterer på multikulturel byvandring. Spisehuset, Klub Oliven og Den Spanske Musikog Kulturforening sørger for, at kulturarven også er til at smage på. Biblioteket Kulturværftet står for en udstilling om ’din kulturarv’ i samarbejde med lokale kulturaktører. Fortælleren André Andersen tager børnene med ind i Halfdan Rasmussens forunderlige univers i forestillingen ’Halfdan og rimsmedene’. Se mere på goldendays.dk.

Halfdan Rasmussens fødselsdag den 29. januar 2015 i Hal 14.

VINYLCAFÉ Den første fredag i måneden spinner Biblioteket plader. Kom hør bl.a. Morten Remar og T. S. Høeg.

15


Sæt et stort kryds i kalenderen den 2. og 3. oktober, når Danmarks mest autentiske og vindblæste festival vender stærkt tilbage. Traditionen tro inviterer den havskumfødte og skibskæve Knejpe Festival både land­krabber, havfruer og andet godtfolk til en fejring af havnemusikken fra alverdens lande. En musik­ tradition, som op igennem historien har forbundet alverdens søfartsnationer. FRA FADO OG FORRÓ TIL MORNA OG MARRABENTE

FØLG FESTIVALEN PÅ FACEBOOK OG WEB

I 2015 vil festivalen på musikalsk vis fortælle historien om portugisernes rejse vestover. En rejse, hvor publikum møder musik med rødder i Kap Verde, Brasilien og Portugal.

Læs mere om festivalen og den musikalske rejse i år på Facebook og knejpe-festival.dk, hvor du også kan opleve den særlige stemning fra tidligere år og møde nogle af knejpe-ejerne, der lægger lokaler og scener til de mange bands og gæster gennem hele festivalen.

De musikinteresserede vil i Knejpe Festivalens program genkende internationale stilarter som fado, morna, forró, baião og marrabente, ligesom man kan glæde sig til nutidige tolkninger af havnemusikken leveret af unikke nicheprægede danske og udenlandske artister.

knejpe-festival.dk #knejpefestival

Knejpe Festival finder sted i samarbejde med den Portugisiske Ambassade og med støtte fra Statens Kunstfond, Helsingør Kommune, Wibroe, Instituto Camões og TAP Portugal.

16


MUSIK FRA DE VARMERE HIMMELSTRØG Tag med på en musikalsk rejseoplevelse, når mozambianske Gimo Mendes, portugisiske Cláudia Madur og Zeze Barbosa fra Cap Verde giver koncert. André Andersen garanterer en usikker overfart med anekdoter om livet på havnen og i Helsingør. Toldkammercafeen serverer slæbesild & skipperlabskovs fra kl 18.00. FREDAG 2. OKT.

ÅBNINGSKONCERT

Kl. 19.30 / 125 kr. / Skipperlabskovs 125 kr. Toldkammeret

KNEJPER OG KNYTNÆVER! Fortællinger i Helsingørs gader // ”Man er ikke en rigtig sømand, før man har fået sine tæv i Helsingør!” Sådan sagde man engang på de store have. Det var tilbage til den tid, da Helsingør havde flere end 100 bryggerier og tilsvarende brændevins-brænderier. En epoke, hvor byens mange knejper bugnede med færgemænd, kapere og sømænd fra fjerne himmelstrøg. André Andersen er manden, der fortæller de løgnagtige sandheder. LØRDAG 3. OKT.

BYVANDRING

Kl. 14.00 / 55-125 kr. /Grupperabat 40-85 kr. Start i Toldkammergården

17


COMEDY

LØRDAG 5. SEP.

TORSDAG 1. OKT. / DOBBELTSHOW

TORSDAG 5. NOV.

ANDERS FJELSTED, TORBEN CHRIS & DAN ANDERSEN

CHRISTIAN FUHLENDORFF & JESPER JUHL

THOMAS HARTMANN, ANDERS GRAU & JACOB WILSON

Kl. 20.00 / 165 kr. / Siddepladser / fra 15 år.

Kl. 20.00 / 165 kr. / Siddepladser / fra 15 år.

Kl. 20.00 / 165 kr. / Siddepladser / fra 15 år.

Toldkammeret

Toldkammeret

Toldkammeret

Comedy Zoo On Tour // Anders Fjelsted er manden, alle kan lide. Charmerende, positiv og stærkt selvironisk. Med knap 20 år i branchen har han prøvet alt, og leverer et hylende morsomt show.

Comedy Zoo On Tour // Med de to populære komikere Christian Fuhlendorff og Jesper Juhl kan Comedy ZOO On Tour præsentere et ægte scoop. Deres seneste samarbejde var på TV2 Zulus ’Kristian’, og begge har siden da haft gang i solokarrieren. Mange har ventet på at opleve dem igen, og nu er chancen der.

Comedy Zoo On Tour // Tre forskellige standup generationer mødes i november-udgaven af Comedy ZOO On Tour. De har alle tre modtaget fine anmeldelser, og plejer at få publikum til at hulke af grin.

Dan Andersen har sin guitar med, og blander stand-up, sang og impro. Dan elsker at få sit publikum til at grine. Torben Chris er den energiske komiker, der brokker sig over alverdens tåbeligheder på den sjoveste måde. Han rykkede hurtigt op i den danske stand-up elite. Nu kan du opleve de tre på Toldkammerets scene!

Fuhlendorffs onemanshow ’For at gøre en kort historie lang’ tog alle med storm. Jesper Juhl er et komisk multitalent, og har skrevet manuskripter til stand-up scenen og til mange af de seneste års danske filmsucceser og tv-programmer. Billetterne vil blive revet væk, så du skal være hurtig, hvis du vil se de to!

UEGNET FOR BØRN? Børn kan komme ind til comedyshows i følge med en voksen. Langt de fleste stand-up’ere anbefaler dog, at publikum er over 15 år. Det skyldes, at der behandles emner og bruges sprog hist og pist, som ikke er for sarte sjæle eller små ører. Vi støtter op om dette, men det er naturligvis jeres valg. Det fremgår på kuto.dk om det enkelte show er uegnet for børn.

18

Thomas Hartmann turnerer landet tyndt med sit roste onemanshow ’Betamax’. Politiken gav hele fem hjerter: ”… fremragende comedy-skuespil og klædelig arrogance”. Jacob Wilson har bl.a. bidraget til dansk comedy med to fantastiske onemanshows ’Live fra Comedy ZOO’, som Politiken gav fire hjerter: “… teknisk suveræn og rigtig, rigtig sjov”. Opkomlingen Anders Grau har allerede et flot cv efter optrædener på Zulu Comedy Galla. Han fik i 2013 Zulus Talentpris. Anders skal være med i Linda P’s nye talkshow på TV2 Zulu. De tre underholdende og populære komikere sætter en ære i at levere shows, der sidder lige i skabet!


FREDAG 23. OKT.

LARS HJORTSHØJ Kl. 20.00 / 305 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Omvendt // Det måtte jo ske: Lars Hjortshøj er konverteret! Til efteråret vender Lars tilbage med et klassisk stand-up show, hvor publikum får hans bud på, hvad der er op og ned i tilværelsen. Efter mere end 20 år i dansk komik, har Lars set sig selv dybt i øjnene: ”En dag vågnede jeg op midt i livet, og troede, jeg var blevet klogere. Det er heldigvis ikke sket. Jeg forbeholder mig stadig retten til at komme i tvivl, ændre mening og blive…omvendt!”

TORSDAG 24. SEP.

TOBIAS DYBVAD Kl. 19.00 / 225 kr. / Siddepladser

ONSDAG 2. DEC.

JONATAN SPANG Kl. 20.00 / 310 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene

Kulturværftet / Store Scene

Et satirisk indblik i Tobias Dybvads liv // Glæd jer til at opleve den efterspurgte komiker, når han i onemanshowet ’Er det ikke dig fra Dybvad?’ – retter skytset mod sig selv! Trods titlen er det ikke en forlængelse af hans tv-program, men et kig bag om tv-værten. Om balancekunsten i at være kendt for at udlevere kendisser, og ikke blive som dem, han peger fingre ad. Det bliver et gensyn med den charmerende Tobias Dybvad og hans pirrende humor, der har gjort ham så populær. Intet er helligt for Dybvad, der udfordrer genren og afskyr lette løsninger.

Danmark // Jonatan Spang syntes, det var på tide at stoppe navlepilleriet og vende kikkerten ud mod Danmark. Han har undersøgt alle afkroge i kongeriget Danmark for at finde ud af, hvad der optager danskerne. Han har endevendt alt fra dyre­velfærd og integration, til fodbold og ­Grundtvig og kogt det ind til et nyt comedy show. Showet handler om de 10 ting, der optager danskerne mest. Glæd dig til efteråret, hvor Jonatan vil stå klar på Kulturværftet for at gøre dig klogere på Danmark.

LØRDAG 30. JAN. 2016

TORSDAG 17. MAR. 2016

HUXI BACH – VALG

CHRISTIAN FUHLENDORFF

Kulturværftet / Store Scene

Kulturværftet / Store Scene

Man skal jo vælge // VALG er Huxi Bachs tredje onemanshow efter de 2 anmelderroste og velbesøgte shows Huxi Bachs Store Kærlighed og HJÆLP, der begge hentede adskillige 5- og 6-stjernede anmeldelser hjem. Det handler om at vælge. For det skal man. Altså, vælge. For eksempel har Huxi valgt stadig at have lysbilleder med i showet, men han har også valgt, at smide sin talerstol væk og tage en guitar med i stedet. Er det et klogt valg?

Christian Fuhlendorff er i foråret 2016 klar med sit nye onemanshow: ’Det er ligegyldigt, hva’ andre tænker, ikk?’ Showet vægter det sjove over et egentligt tema og så alligevel ikke. For måske er temaet blot, at det skal være vanvittigt morsomt! En billet giver ekstra bonus med adgang til gratis download af hans seneste show.

Kl. 20.00 / 285 kr. / Siddepladser

Kl. 20.00 / 265 kr. / Siddepladser

19


SCENEKUNST

KULTURHAVN KRONBORG Henover sommeren vil Kulturhavn Kronborg summe af aktiviteter. Gæsterne til Kronborg, M/S Museet for Søfart og Kulturværftet valfarter til Kulturhavn Kronborg, hvor mange vælger at slå sig ned og nyde solen, udsigten og måske en is fra Spisehusets isbod.

HAMLETS LABYRINT  /  THE MAZE OF HAMLET Hvad er sandt, og hvad er ikke? Det er spørgsmålet i denne 30 minutters sprogløse forestilling, hvor live-teater og 3D smelter sammen i en helt ny digital fortælleplatform og sender dig ud på en stærk visuel og sanselig rejse. Tag 3D-brillerne på, spænd sikkerhedsselen, og kom med en ung Hamlet på lidt af en fantastisk og gådefuld færd ind i et mystisk grænseland mellem fantasi og virkelighed. Hamlets Labyrint spiller gennem hele sommeren på Kulturværftets Store Scene og er for alle modige og nysgerrige sjæle over 6 år. 4. JULI - 9. AUGUST 2015 Onsdag, torsdag, fredag: kl. 14.00  /  Lørdag + søndag: kl. 11.00 og 14.00 Pris: voksne 80 kr. / børn 40 kr. Hamlets Labyrint produceres i et samarbejde mellem HamletScenen og Kulturværftet og støttes af Statens Kunstfond.

20

Du kan glæde dig til Sundtoldsmarked, koncerter, Passage Festival, Ironman, Kronborg Cup, klassiske biler, sejlstævner, yoga på Ravelinen og meget mere. Hold dig orienteret på kulturhavnkronborg.dk


SOMMERKALENDER 27. JUN.

UGE 27 + 28 + 29

UGE 27 - 31 / TOR.-LØR.

4. JUL.-9. AUG. / 3D-TEATER

FEST PÅ KAJEN

HYG & BYG

POP UP VÆRKSTED

HAMLETS LABYRINT

Fra kl. 17.00 / 340 kr

Man.-lør. 11.00-15.00 / Gratis

Kl. 11.00-13.00 / Gratis

Ons.-fre. kl. 14.00 / Lør.-søn. kl. 11.00 + kl. 14.00 / Fra 6-100 år / 40-80 kr.

Kulturværftet / Havnefronten

Toldkammeret

Ring 81 91 40 46 på dagen

Kulturværftet / Store Scene

29.-30 JUN. + 1.-2. JUL.

7.-8. JUL. + 9.-10. JUL.

20.-24. JUL.

29. JUL.-1. AUG.

3.-7. AUG.

TEGN HELT SERIØST

TEGN TEGNESERIER

MAGISK TEATER

PASSAGE 2015

DANSEBALLADEN

Kl. 11.00-14.00 / 200 kr. / Udsolgt

Kl. 11.00-14.00 / 200 kr.

Kl. 11.00-15.00 / Fra 9 år / 350 kr.

Gratis

Fra 9-14 år / 350 kr.

Toldkammeret

Toldkammeret

Toldkammeret

Toldkammeret / Byens gader

Kulturværftet / Lille Scene

31. JUL.

THE SEXICAN Kl. 20.00 / 50 kr. / kun dørsalg Toldkammeret / Gården Passage 2015 / Gadeteaterfestival

UGE 27 - 31

FORTÆLLINGER DER IKKE FINDES Onsdage 11.00-12.15 / Gratis

27. JUN. / 4. JUL. / 11. JUL. / 18. JUL. / 25. JUL.

Toldkammeret

SOMMERJAZZ I TOLDKAMMERGÅRDEN Kl. 12.00-14.00 / 20 kr. Toldkammeret / Gården

En kop kaffe, en brunch eller en frokosttallerken er fine kompagnoner til den gode stemning i Toldkammerets gård, der summer af liv, sommer og glade jazztoner med et strejf af bossanova. Toldkammertrioen består af: Poul Reimann: piano, Marc Davis: bas og Ole Bo: trommer. De akkompagnerer en stribe dygtige og velkendte solister; nemlig Bob Shivers, Anne Kierulff og Mimi Terris.

28. AUG.

29. AUG. / DOBBELTKONCERT

RASMUS SEEBACH + SUPPORT

DIZZY MIZZ LIZZY + MARIE KEY

Fra kl. 16.00 / 345 kr

Fra kl. 18.00 / 345 kr

Kulturværftet / Havnefronten

Kulturværftet / Havnefronten

GÅ PÅ OPDAGELSE I HELE SOMMER­ PROGRAMMET KUTO.DK

21


INFO OM BILLETKØB

Carpark North / 21. feb. 2014

ONLINE

Du kan købe billetter på kuto.dk og kulturvaerftet.billetten.dk. FYSISKE SALGSSTEDER

Kulturværftets reception Allegade 2, 3000 Helsingør Tlf. 49 28 3675 Helsingør Billetcenter Havnepladsen 3, 3000 Helsingør Tlf. 49 20 08 11 ØVRIGE SALGSSTEDER

Abildvængets Bibliotek, Bølgens Biblioteksservice, Espergærde Bibliotek, Vapnagård Bibliotek og Hornbæk Bibliotek Se flere salgssteder på kuto.dk Lukas Graham / 27. nov. 2014

Queen Machine / 21. mar. 2014

Rosa Passos (BR) / 25. mar. 2015

GAVEKORT Gavekort sælges i Kulturværftets reception samt online på: kulturvaerftet.billetten.dk Gavekort købt online kan også indløses online - det er nemt og hurtigt.

SPØRGSMÅL VEDR. BILLETTER Spørgsmål vedr. billetsalg og reservationer kan rettes til billetten.dk på tlf. 70 20 20 96 Bemærk: Ledsagerbilletter kan kun købes i Kulturværftets reception Teater v. Helsingør Teater Tlf. 49 20 08 11, helsingor-teater.dk

SPØRGSMÅL VEDR. PROGRAM Spørgsmål vedr. program og arrangementer kan rettes til: Kulturværftets sekretariat T: 49 28 37 47 Man.-fre. kl. 10.00-16.00

24

John Scofield (US) 6. feb. 2015

Oh Land + CPH Phil / 11. dec. 2014

CAFÉER Spisehuset Kulturværftet T: 49 28 37 51 E: spisehuset@helsingor.dk Skiftende åbningstider, tjek vores website kuto.dk 

Christopher 16. okt. 2014

KULTURVÆRFTET Toldkammercaféen tlf. 49 28 20 52 E: jla64@helsingor.dk Man.-fre. kl. 11.00-16.00 Lør. kl. 11.00-15.00

Reception, billetsalg og bibliotek T: 49 28 37 70. Man.-fre. kl. 10.00-21.00 Lør.-søn. kl. 10.00-16.00 helsbib.dk 


SAMTALER & LITTERATUR MANDAG 19. OKT.

VIDENSKABEN ELLER GUD Kl. 19.00 / 160 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene Samtaler på Kanten: Holger Bech Nielsen og Bent Melchior // Selvom Nietzsche for længst har erklæret Gud for død, er det ikke lykkedes at fjerne Gud fra tænkningens verden. Heller ikke fra naturvidenskabernes tankeverden. Troen på Gud udfordres konstant af forskningens fremskridt. Er der plads til Gud i videnskabens virkelighed? Og hvilken rolle har religion påtaget sig i vores moderne verden?

Kulturværftet i samarbejde med

Både Holger Bech Nielsen og Bent Melchior var væsentlige bidragsydere til bogen om Videnskaben eller Gud og de populære TV-foredrag på DR, som nu er mere end 10 år gamle. Har videnskaben eller Gud mon flyttet sig i mellemtiden? Er det enten/eller eller både/og? Kom tættere på de to store personligheder i en udfordrende debat introduceret af Bent Raymond Jørgensen.

WORDS-AFTENER I TOLDKAMMERET Nu inviterer Toldkammeret til Words hele efteråret. Det er aftener med historiefortælling, som er en genre indenfor kunstarten ’Spoken Word’. En gang om måneden står nogle af Danmarks absolut bedste fortællere klar til at underholde det voksne publikum med mundtlige fortællinger. Aftenerne er udsprunget fra Helsingørs årlige fortællefestival: Words. André Andersen, tidligere Danmarksmester i Storyslam og Comedyslam – og bosat i Helsingør, tager hver gang to fortællere med, og leverer fortælleshows af meget varieret slags! Kom glad! TORSDAG 3. SEP.

SØNDAG 1. NOV.

NORDISK LITTERATURDAG Kl. 10.30 / 165 kr. ekskl. frokost og kaffe

Kulturværftet, Store Scene Fem af Nordens helt store litterære stemmer besøger denne dag Kulturværftet. Hold øje på kuto.dk og på Facebook, hvor vi løbende offentliggør navnene og programtiderne for dagen. Nordisk Litteraturdag arrangeres i et samarbejde mellem Kulturværftet, Biblioteket og Foreningen Norden, Sverige og Helsingør.

TRE MED DET HELE

Kl. 19.30 / 50 kr. / Toldkammeret TIRSDAG 6. OKT.

DEN GODE, DEN ONDE OG DEN VIRK’LI GAMLE Kl. 19.30 / 50 kr. / Toldkammeret ONSDAG 4. NOV.

WORDS STORY BATTLE Kl. 19.30 / 50 kr. / Toldkammeret TORSDAG 3. DEC.

WORDS LYSTLØGNERAFTEN Kl. 19.30 / 50 kr. / Toldkammeret

Wordsaftener er arrangeret i samarbejde med Toldkammeret, Words og BestTellers.

25


ANNONCE


SPISEHUSET

BRUNCH & MUSIK Spisehusets lille interimistiske scene er på udvalgte søndage åben for alle med musikalsk talent. Nye som erfarne, unge som gamle – der har lyst til at være med til skabe musik og glæde i Spisehuset. ”Vi opfordrer alle, der har noget på hjerte og mod til at stå på vores scene, til at melde sig”, siger Nikolaj Tobiassen, daglig leder i Spisehuset. Programmet sammensættes løbende og annonceres på Facebook og Kulturværftets website. Har du selv lyst til at stå på scenen, skal du kontakte Nikolaj Tobiassen på mail nft03@helsingor.dk

En ny isbar er landet og byder sommeren over på isvafler, gode pindeis og kvalitetskaffe på havnefronten. Isbaren er åben, når vejret er godt og ved særlige events i Kulturhavn Kronborg. Spisehuset har også en permanent is-servering indenfor, som er åben hele året, så ingen skal gå glip af is, hvis vejret har glemt alt om sol og varme vinde. Har du appetit på mere, så lad dig friste af Spisehusets populære fuldtræffere som bl.a. fish’n’ chips, sandwich og hjemmelavede fiske­frikadeller. Også søndagsbrunchen fortsætter med den store buffet, som efterhånden er blevet et tilløbsstykke. Vores dygtige baristaer serverer økologisk Fairtrade kaffe, friskbrygget på 100% Arabica bønner, der skaber en fyldig og aromatisk smagsoplevelse. Bordbestilling er kun nødvendig til søndags-brunch samt til buffet før koncerter og shows. Bestil bord via kuto.dk eller på tlf. 49 28 37 51.

SPISEHUSET ÅBNINGSTIDER Mandag: 10.00-17.00   Tirsdag-fredag: 10.00-19.00  Lørdag: 10.00-17.00   Søndag: 10.00-17.00

27


FILM

ONSDAG 16. SEP.

ONSDAG 21.OKT.

ONSDAG 18. NOV.

KORT & DOK

KORT & DOK

KORT & DOK

Kl. 19.30 / 60 kr. / Medlemspris 40 kr.

Kl. 19.30 / 60 kr. / Medlemspris 40 kr.

Kl. 19.30 / 60 kr. / Medlemspris 40 kr.

Kulturværftet / Lille Scene / Gæst: Instruktør Anders Riis Hansen

Kulturværftet / Lille Scene Gæst: Chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen

Kulturværftet / Lille Scene Gæst: Instruktør Emile Péronard

DOK: CIRKUSDYNASTIET

DOK: EKSTRA BLADET UDEN FOR CITAT

DOK: SUMÉ – LYDEN AF EN REVOLUTION

Instr. Mikala Krogh, DK 2014, 97 min. // Historien om Ekstra Bladet er også historien om de andre danske aviser bare en anelse mere dramatisk. Tidligere solgtes avisen dagligt i over 200.000 eksemplarer. Nu er tallet 46.000, og faldet fortsætter. Det er historien om papiravisernes tilbagegang i den vestlige verden, men også om web-mediernes himmelflugt. Mikala Krogh har fået lov at til være på avisen i månedsvis og filme alt. Vi er i sandhed bag kulisserne.

Instr. Inuk Silis Høegh og Emile Péronard, Grønland 2014, 76 min. // Det grønlandske rockband Sumé blev dannet i 1970’erne. Gruppens tekster kritiserede åbent den danske kolonimagt, og styrkede grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse. Folkets ønske om selvstændighed førte til oprettelse af Hjemmestyret i 1979. Sumé leverede soundtracket til revolutionen.

Instr. Anders Riis Hansen, DK 2014, 93 min. // Instruktøren Anders Riis Hansen har altid elsket cirkus, og ville finde en vinkel, der fortalte en dokumentar-historie på spillefilmens præmisser. Han tilbragte lang tid i Cirkus Arena, og fandt vinklen, da direktør Berdinos barnebarn Patrick, forelskede sig i Merrylu Caselly. Som datter af artistfamilien Caselly, der har optrådt i Arena i over 20 år, sikrede det et generationsskifte. Men et amerikansk tilbud truer med at drive en kile ind… KORT: THE MAGIC OF GEORGES MÉLIÈS Udvalgte klip. Antologi, FR 1904/1994, 7 min. // Da brødrene Lumiere havde opfundet filmmediet, så teatermanden og gøgleren Georg Méliès hurtigt andre muligheder end de reportage-agtige. Han lavede teater med illusion og trylleri ud af de levende billeder, og det udviklede sig med tiden til spillefilm. Lumiere-traditionen blev til dokumentarisme.

28

KORT: DUKKEMENTAR Af DR-medarbejderne i B&U afdelingen under Mogens Vemmer // De berømte dukker fra B&U-afdelingens storhedstid sidder på bænken som ringvrag, og mindes de gode, gamle dage.  u er de bitre, og selv LilleN bror er blevet alkoholiker.

KORT: PIGERNE MED DE 111 TRÆER Danida Verdensbilledfilm instr. af Kirstine Jacobsen og Rikke Kolind Mathieassen, DK 2014, 13 min. // I den indiske ørkenstat Rajasthan har piger i årevis risikeret at blive ofre for vanrøgt, børnebryllupper og sågar drab, da de anses som mindre værd end drenge. Filmen foregår i landsbyen Piplantri. Hver gang en pige fødes og sikres sine rettigheder, planter landsbyens kvinder 111 træer – 111 er et helligt tal i hinduismen.


UDSTILLING KORT & DOK SÆSON 2015 KORT & DOK handler om film: Lænestole og kaffe stilles frem, når filmklubben byder på gode dokumentar- og kortfilm samt introduktion og efterfølgende snak med filmfolkene. KORT & DOK er søsat i samarbejde med Det Danske Filminstitut og MandagsDokumentar.

KORT & DOK sæsonen fortsætter i foråret 2016. Datoerne er: Onsdag 10. feb., onsdag 16. mar. og onsdag 20. apr. Billetter og medlemskort købes via kuto.dk, i Kulturværftets billetsalg eller i døren før filmstart. Medlemskab koster 50 kr. pr. sæson. Hold øje med kuto.dk for nærmere information.

SPISEHUSET Medlemskab af KORT & DOK giver på forevisningsdagene 10 % rabat i Spisehuset.

FILM:ANIMATION!

KRYDSFELTET / KULTURVÆRFTET

ARS ELECTRONICA ANIMATION FESTIVAL

26. JUN. - 16. AUG. Man-fre: 10-21 / lør-søn: 10-16 / Fri entré

Kulturværftet / Krydsfeltet Sommeren over vises der nonstop spændende animationsfilm fra den moderne internationale kunstscene – for voksne, unge og større børn – turister såvel som lokale. Kig forbi hvis du har brug for et afbræk, eller hvis du vil se animationsfilm der kan noget helt andet end Disney og det, du ellers kender.

LØRDAG 10. OKT. - TIRSDAG 22. DEC.

Filmene bliver vist i samarbejde med den østrigske art-tec-festival Ars Electronica. Her deltog filmene i CyberArts-konkurrencen Prix Ars Electronica. Filmene er udvalgt blandt de visuelle højdepunkter, præsenteret på festivalen i september 2014.

Hverdage: 10.00-21.00 / Lørdag-søndag: 10.00-16.00 / Fri entré

LONGING FAST FORWARD Kulturværftet / Krydsfeltet

11 timers videoinstallation // Isens vandren, bygde-trafikken og månelyset i de lange nætter smelter sammen i en smuk videoinstallation fra Kullorsuaq i Grønland. I samarbejde med lokale fangere har kunstnerne Ole Kristensen, Anne­sofie Norn og Daniel Plewe skabt et 11 timer langt poetisk portræt af menneskelivet i Arktis. Hverdagslivet bliver udfoldet på kanten af verdens bekymringer i den store natur, der nu forandres i et stærkt stigende tempo.

HOLD DIG OPDATERET PÅ KULTURVÆRFTET For andet år i træk samarbejder Kulturværftet med den store internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX. Det betyder, at Kulturværftet under festivalen til november, vil danne ramme for flere spændende film-events. Hold dig orienteret via kuto.dk og cphdox.dk

Programmet bugner af gode, skønne og sandfærdige historier og oplevelser på både Kulturværftet, Toldkammeret og Kulturhavn Kronborg, men ændringer i programmet kan opstå! Så tjek lige vores website og få seneste nyt, før du besøger os.

29


FOR BØRN

HOLD ØJE MED

POP-UP VÆRKSTEDET CYKLER RUNDT I BYEN

BØRNENES KULTURHUSE Med sommerens og efterårets program har vi sat endnu flere sejl end nogensinde. Toldkammeret er støt og roligt på vej til at blive børnenes kulturhus med alt hvad det indebærer af nydelse og udfordringer, leg og læring, nye venskaber, historier og gode grin.

Der er lagt op til hyggelige og minderige fælles oplevelser i værkstederne, på scenerne og ved spisebordene, for selvfølgelig er der noget for hele familien. Hele sommeren er der et tæt program på Kulturværftet og især i Toldkammeret, hvor børnene besætter gården og bygger om på det hele.

Hold øje med POP-UP værkstedets cykler på gader og pladser i Helsingør by og havn. Ladcyklerne er pakket med sjove opgaver og masser af gode materialer. Nogle dage med træ og skruemaskiner, andre dage med tegnesager. Det eneste du skal have med er din fantasi og lysten til at lege med. Aktiviteterne foregår udendørs. Billedskolen tilbyder sommerundervisning, men popper også op i byen og på havnen.

Alder: 6-15 år / Tid: kl. 11.00-13.00 torsdage, fredage og lørdage i ugerne 27, 28, 29.

I august udvides fritidstilbuddene, når Teaterbøtten rykker ind og gør Billedskolen selskab i vinterhalvåret. Følg med i Toldkammerets transformation og abonner på nyhedsbrevet KUTO FOR BØRN

Praktisk: Ring på tlf. 81 91 40 46 og hør hvor du finder POP-UP værkstedet på dagen.

Vi glæder os til at se jer.

”Børn har ikke en barndom – de har et liv, og de lever det forlæns.” Beth Juncker, professor i børnekultur

30

Pris: Gratis / ingen tilmelding Cykelsponsor: www.cykelteket.dk Se mere: på kuto.dk


SOMMERBILLEDSKOLE Pris 200 kr. for 2 dage

UGE 27, 28 OG 29

HYG & BYG

Man.-lør. kl. 11.00-15.00 / Gratis

Toldkammeret Fra 6 år // Viceværten mangler arbejdsdrenge og piger, for den gamle Toldkammergård sukker efter lyden af skruemaskiner og save og duften af friske brædder. Sving en hammer eller en pensel, vi skal både bygge og male og finde på. Se mere på kuto.dk

UGE 27

UGE 28

Alle dage kl. 11.00-14.00

Alle dage kl. 11.00-14.00

Toldkammeret / Billedskolen

Toldkammeret / Billedskolen

Vil du være skrap til at tegne? // Prøv klassiske tegne­discipliner som form- og proportions-tegning. Vi bruger mest blyant og blæk. Underviser: Jakob Kristensen 29.-30. jun. 6-9 år UDSOLGT 1.-2. jul.: 9-15 år

Lav din egen tegneserie-stribe // Du kommer til at tegne dig frem til en figur, finde på en historie, vælge en stil og være med til sjove tegneøvelser. Underviser: Stine Juul 7.-8. juli: 6-9 år 9.-10. juli: 9-15 år

TEGN HELT SERIØST

Ingen tilmelding. Husk arbejdstøj, mad og drikke til dagen.

ONSDAGE 1/7 + 8/7 + 15/7 + 22/7 + 29/7

FORTÆLLINGER DER IKKE FINDES Alle dage kl. 11.00-12.15 / Gratis – ingen tilmelding

Toldkammergården

TEGN TEGNESERIER

Bemærk: Husk arbejdstøj, mad og drikke til hele dagen.

Vilde, sjove og mærkværdige historier // André Andersen har været Danmarksmester i historiefortælling og er fortælleren bag Kronborgs Words festival. Nu er han klar til finde på fortællinger sammen med dig – uden forberedelse! Så kom og giv ham en udfordring og hør helt nye historier, der endnu ikke er fundet på. Husk drikkedunk, man bliver tørstig af alle de historier. 3.-7. AUG. / 9-14 ÅR

DANSEBALLADEN Man-tor kl. 10.00-14.00, fre kl. 12.00-17.00 / 350 kr.

20.-24. JUL. / FRA 9 ÅR

MAGISK TEATER

Kulturværftet / Lille Scene

Alle dage kl. 11.00-15.00 / 350 kr.

For piger og drenge // Har du lyst til at prøve at danse. Få nye venner og gode danseoplevelser. Du behøver ikke at have danset før. Det bliver hæsblæsende, og helt sikkert sjovt! Det er vigtigt, at du kan deltage alle fem dage for at være med i projektet.

Toldkammeret

Husk dansetøj, mad og drikke til hele dagen.

Vi afslutter med en forestilling i Toldkammergården.

Workshop // Dyk ned i teatrets magiske univers og lær om skuespil, kostumer eller maskemageri. Du skal vælge, om du vil spille teater eller være på værksted. Der er workshop i fem dage, og du skal være med hele ugen.

31


KAMÆLEON FOR DE 4-9 ÅRIGE / TOLDKAMMERET

En kamæleon-dag er en festlig pakke til børnefamilierne med spændende værksteder, dejlig mad og herlige koncerter

NYHEDSBREV Tilmeld dig nyhedsbrev for børn på kuto.dk

Værkstedet er åbent fra kl. 11.00-13.45.

LØR. 20. FEB. 2016

Koncerterne starter kl. 14.00. I værkstedet står vi parat med sjove temaer og masser af materialer. Orkestret er valgt, fordi det er særlig godt til børn. PRIS PR. PERSON: Værksted 40 kr. Koncert 40 kr. Læs mere på kuto.dk

LØR. 24. OKT. 2015

MOUSSA DIALLO TRIO Der var engang… Det er nat i Mali. Stjernerne og månen oplyser himlen, og i landsbyen Koulikoro får børnene fortalt eventyr. Alle historier bliver fortalt gennem musikken, som spilles på traditionelle malinesiske instrumenter.

LUCCAS DRØM Drømmen starter i en skov, hvor Lucca vandrer rundt og oplever skovens lyde. Undervejs bliver vi inddraget i lyduniverset og bidrager med vinde, fløjten, trampen og meget andet.

CAFEEN ER ÅBEN Toldkammercaféen er åben alle Kamæleon-dage kl. 11.00-15.00 og tilbyder i dagens anledning særligt børnevenlige menuer.

LØR. 12. MAR. 2016

Pris 40 kr. / Dessert 25 kr.

LØR. 21. NOV. 2015

GADEHJØRNET

Gadehjørnet er en farverig forestilling om tre gademusikere, som mødes tilfældigt og straks bliver uenige om, hvem af der egentlig har ret til at spille sin kulturs musik på netop dét gadehjørne.
Heldigvis hjælper musikken dem til at lære hinanden at kende og måske ligefrem blive venner.

32 32

DRUMS ACROSS Uffe har ikke grinet i mange år, så hans mor ringer efter professor Storck og professor Larsen. Heldigvis har de to tossede videnskabsmænd den helt rette kur, der ikke bare kan få Uffe, men helt sikkert også dig til at grine.


KULTURNAT

FOR HELE FAMILIEN FREDAG 25. SEPT. KL. 18.00-22.00  /  FRI ENTRÉ Årets hyggeligste aften, hvor det emmer af aktivitet både på Kulturværftet og i Toldkammeret. Her er værksteder, god mad og underholdning for hele familien. Se programmet på kuto.dk

Billedskolen i Toldkammeret er et fritidstilbud for børn, der har lyst til at male, bygge, forme, tegne og finde på. Vi tilbyder undervisning målrettet forskellige klassetrin. Læs mere om hold, tider, priser og tilmelding på billedskolen-helsingor.dk Billedskolen starter ny sæson i uge 38.

NYE LEGEKAMMERATER Billedskolen får i efteråret nye legekammerater. Teaterbøtten, teaterskolen for børn og unge, rykker nemlig også ind i det gamle kulturhus. Læs mere om deres program på www.teaterboetten.dk

33


DINOSAUR ZOO

KLAP EN DINO

Efter showet får børnene mulighed for at røre ved dinosaurerne og hilse på Mek Pek, der er forestillingens fortæller.

LØRDAG 10. OKT. / Fra 3-12 år / Eneste forestillinger på Sjælland Kl. 13.00 + 16.00 / Voksne 150 kr. / Børn 90 kr. / Familie (2v+2b) 405 kr. / Siddepladser

Kulturværftet / Store Scene

FAMILIESHOW I EFTERÅRSFERIEN! Sidste år havde Kulturværftet fornøjelsen af at byde indenfor til et både sjovt, lærerigt og nervepirrende show. Det var en kæmpe succes, og derfor er vi meget glade for at kunne præsentere showet igen. Vi glæder os til at gøre vores mindste gæster lige så begejstrede, forskrækkede og nysgerrige – når det atter er muligt at opleve dinosaurer i fuld størrelse – helt tæt på! Showet vises i den originale form, men med en dansk fortæller. Det er den store dino-kender Mek Pek, der tager jer på en rejse ind i dinosaurernes verden. Med sig på scenen har han de sejeste dukkeførere, der styrer de livagtige dinosaurdukker i naturtro størrelser. 34

De forreste rækker er til d der er rigtig modig og tør si tæt på dinosaurerne. Du vælger selv din plads når du køber billet!


dig, idde

s,

FAMILIE-ATELIER I TOLDKAMMERET

LØRDAG 5. SEP. LØRDAG 3. OKT. LØRDAG 7. NOV. ALLE DAGE KL. 11.00-14.00 Tegn og mal i Toldkammerets dejlige værksted. Her er plads til fantasi og store armbevægelser, og man må gerne plette på gulvet. Vores huskunstner står klar med lækre materialer, og I medbringer lysten til at være med. Hvis I vil male på lærred, kan man købe det hos os eller selv tage et med. Billet 40 kr. købes i Toldkammercaféen på dagen.

LØRDAG 28. NOV. + 5. DEC.

KRÆMMERHUS MED KRØLLET HANK Kl. 11.00-15.00 / 60 kr. / Voksne kun i følge med børn / Billetter købes på dagen i Toldkammercaféen

Toldkammeret / Værkstedet Juleklipværksted // Klip den fineste julepynt med Julie Kyhl og Serine Yde – landets mest fingernemme og finurlige juleklipskunstnere! Når de to går i værkstedet betyder det silkepapir, crepepapir, guld og glimmer i alverdens farver samt en masse snilde og sjove påhit. Nu får børn og deres voksne lejlighed til at lure kunstnerne kunsten af og kreere de fineste danserinder, engle, kræmmerhuse og silke­ papirsblomster, så selv H.C. Andersen ville ønske, at han var med.

KAN EN ROBOT TEGNE? I april deltog 350 elever fra kommunens 6. klasser i et stort billedkunstprojekt, ’Dyt, blåt, robot’ i de gamle værftshaller under ledelse af billedskolens lærere. Eleverne besøgte først Teknisk Museums robotudstilling, hvor de selv byggede robotter. I værkstedet eksperimenterede eleverne derefter med at lave billeder med mange forskellige typer robotter.

35

Billedskolen udbyder i samarbejde med Børnekultur­ konsulenten, Uddannelseshuset og Kreative Børn workshops for Helsingør Kommunes skoler og institutioner.


TOLDKAMMERCAFÉEN

Lækre frokosttallerkner, god kaffe og kage garneret med fin, lokal kunst på væggene. Toldkammeret danner ramme om et af byens hyggeligste frokoststeder, hvor der er tænkt på økologien og de gode råvarer. Her er nærværet i fokus og de kække kommentarer giver let et smil på læben.

Nyd Toldkammercaféens menu før en koncert i Toldkammeret. Bestil bord på kuto.dk eller direkte i caféen på tlf. 49 28 20 52.

36

Ved udvalgte koncerter er det muligt at bestille cafeens koncertmenu, og når der er børneaktiviteter på programmet, sørger kokken for særlige menuer. En række af vores mad-snakke-programmer og spiseklub-arrangementer indtager også Toldkammerets køkken og café i hyggens og den gode mads tegn. Mange vælger også at bruge de smukke, gamle toldbygninger som en unik ramme om møder og festlige begivenheder. Gården lægger i sommermånederne brosten til alt fra grillaftner, sommerjazz og gadeteaterfestival til byggeværksted og sommerbilledskole for børn.

UDSTILLINGER

19. MAJ. - 4. JUL.

6. JUL - 5. SEP.

HELLEN LASSEN

SPLITART KONCERTFOTOS

7. SEP. - 24. OKT.

26. OKT. - 19. DEC.

ANDERS ULSTRUP

LENA SEIDE

Fri entré // Kom ind og kig – måske får du lyst til lidt lækkert i caféen. Udstillingen følger caféens åbningstider.

SPISEKLUBBEN GRYDEKLAR En gang om måneden mødes Spiseklubben Grydeklar i Toldkammercaféen til socialt samvær og velsmagende, sund og billig mad og en gang imellem også krydret med et kulturelt indslag. Medlemmer 40 kr. / Gæster 50 kr. / Børn til 12 år 20 kr. Datoer: torsdag 4. sep. / torsdag 15. okt. / torsdag 18. nov. / onsdag 22. jan. / alle dage kl. 18.00 Mere info om Spiseklubben Grydeklar – se kuto.dk


Familie spisning I TOLDKAMMERET

SNAK ONSDAG 28. OKT.

CAMILLA PLUM Kl. 19.30 / 115 kr. / Siddepladser

Toldkammeret

Nærvær, fællesskab og det gode aftensmåltid // I en hektisk hverdag kan det være fristende at skrue ned for travlheden og nyde en god omgang aftensmad ude. Det får I rig mulighed for, når Toldkammeret til efteråret igen tilbyder familiespisning og hygge ved langborde i cafeen. Gryderne sættes på bordet og retterne er inspireret af alverdens mad. Forårets familiespisning var en succes, og vi håber på, at ligeså mange glade mennesker vil kigge forbi til et rustikt to-retters måltid. Her er plads til alle: Familier, singler og ældre. Så kom og nyd fællesskabet, hvor snakken rundt om langbordene går, de små tegner, og maden dufter af fremmede himmelstrøg. Kl. 17.30-19.00 / Pris 85 kr. – børn op til 12 år halv pris / bestil bord på kuto.dk

25. AUG.

29. SEP. 26. OKT. 24. NOV.

ISLAND

Bagt hellefisk & skyr fromage med crunch

Snak Med Mad i Munden: økologi på menuen // Vi skruer op for både blus, hygge og viden om mad, når vores madtalk Snak med Mad i Munden vender tilbage. Denne aften bliver det i selskab med kogebogsforfatter, madskribent og foredragsholder Camilla Plum, som af de fleste danskere er kendt for sine mange tv-programmer om mad og sine kogebøger. Oprindeligt er Camilla uddannet arkitekt, men siden 1997 har hun drevet det økologiske landbrug Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Netop økologien er omdrejningspunktet i foredraget denne aften, hvor man også kan glæde sig til praktiske smagsprøver.

USA Pulled Pork & Apple Pie

SPANIEN Tapas & Creme Catalana

THAILAND

Soyastegt kyllingespyd med nudelsalat & Annas Carpaccio med kokos

37


FOREDRAG ”Dette billedforedrag er i dag mit mest populære og har slået ’Ame­ rikanske Billeder’ helt af banen. Foredraget tager udgangspunkt i mit eget liv i årene efter, at Ameri­ kanske Billeder blev en verdens­ succes og mine forsøg på også at gøre det til en succes for dem, det handlede om, de udstødte, fattige og marginaliserede,” siger Jacob Holdt om foredraget. Foredraget er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og Kul­ turværftet, og en del af Ungdoms­ skolens Mangfoldighedsuge.

FREDAG 25. SEP. KL. 18.00 -22.00 / FRI ENTRÉ Kulturværftet & Toldkammeret Kulturnatten fejrer 100-året for Halfdan Rasmussens fødsel og aftenens tema er slet og ret ’Halfdan’. På Kulturværftet inviteres alle indenfor til sjov, hygge og aktiviteter i både Arkaden og på biblioteket. Toldkammeret genlyder vanen tro af musik og aktivitet.

TIRSDAG 8. DEC.

Tjek kulturnattens nye website på kulturnathelsingor.dk

Kulturværftet / Store Scene

OM AT SIGE JA… OG INTEGRERE OS MED DE ANDRE Kl. 19.00 / 45-80 kr. / Siddepladser

Et underholdende og provokerende billedforedrag // Foredraget handler om, hvordan Jacob med ikke-voldelig kommunikation integrerede sig med de sorte i USA’s voldelige ghettoer. Siden med de mest voldelige i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti, homoseksuelle, hjemløse, flygtninge, nazister, Ku Klux Klan og endog massemordere i USA. Langsomt drejer han fokus over på vores verden, og med humo-

Jacob Holdt på Kulturværftet 4. dec. 2013. Foto: kjeldo

38

UNG DOMS SKOLEN

ristiske billeder fortæller Jacob, hvordan han integrerede sig med både muslimer og DF’ere. Under foredraget viser han, hvad vi økonomisk og menneskeligt selv kan få ud af at integrere os med ’de andre’. Jacob Holdt er en engageret foredragsholder med noget på hjerte, og det bliver med garanti en super interessant aften.


EVENTS

EVENTS I HAL 14 Alene i 2015 er der afholdt en række events i Hal 14. Alt fra Syng med Halfdan, CLICK Festival til E’GO Event og Kronborgstafetten. Senere på året følger bl.a. KMD Ironman og INDEX: Award 2015.

CLICK Festival 2015.  Kulturværftet  /  Hal 14.

MASSER AF LIV I VÆRFTETS GAMLE HAL 14 Hal 14 er blevet et populært sted at afholde både store lokale, nationale og interna­ tionale begivenheder Da værftsarbejderne førhen lavede skibsdele i Hal 14, havde de næppe forestillet sig, at den i fremtiden ville rumme de store internationale begivenheder, den gør i dag. Primo 2015 er hallen blevet akustisk optimeret. Der er lavet en varig mørklægnings-løsning, og

der er opsat bedre lys. Hal 14 står dermed bedre rustet til de mange store events, som den allerede i dag udlejes til: ”Jeg tror, det er de rå, fleksible omgivelser, der er tiltrækkende. Det, kombineret med den fantastisk smukke udsigt, som gæsterne ved de store begivenheder får med i købet”, siger Kulturværftets leder Mikael Fock. Et af årets helt store arrangementer i Hal 14vil være uddelingen af INDEX: Award Design to Improve Life® 2015. Se mere om Værftshallerne på vaerftshallerne.dk

FAKTA OM: INDEX: AWARD DESIGN TO IMPROVE LIFE® 2015 INDEX: Award er verdens største designpris, og uddeles hvert andet år. Den præmierer design, der kan skabe en bedre verden eller et mere værdifuldt liv for mange mennesker. Prisen uddeles i Hal 14 den 27. august 2015, og en række celebre gæster er inviteret, blandt dem er kronprinsparret. Prisuddelingen transmitteres til store dele af kloden. Den store designpris blev senest uddelt i 2013. Kronprinsesse Mary kastede glans over begivenheden, som dengang også foregik i Hal 14.

39


40

ANNONCE


KULTURVÆRFTETS

ERHVERVSKLUB TID TIL EN KULTUREL SALTVANDSINDSPRØJTNING? Kulturværftets Erhvervsklub tager afsæt i kunsten og kulturens verden. Hvad enten det gælder high-end executive-arrangementer og faglige netværksmøder, medarbejderworkshops og foredrag eller sociale events, vil et medlemskab af Kulturværftets Erhvervsklub altid have et kulturelt præg. Det kan være rammerne, vi holder vores arrangementer inden for, eller det indholdsmæssige krydderi efter en faglig event. Kulturværftets Erhvervsklub blev etableret i 2013. Vi er stolte over i dag at kunne tælle en lang liste af dedikerede erhvervsvirksomheder, som ønsker at gøre en forskel i området.

KONTAKT Anne Borg på abo03@helsingor.dk, hvis du er interesseret i at høre mere om medlemskab af Kulturværftets Erhvervsklub.

• Rabatter på kulturelle arrangementer • Særrundvisninger og udstillinger

ONSDAG 2. DEC.

KRYDSILD M. KURT STRAND & SHOW M. JONATHAN SPANG Kl. 17.00 / Foredrag, middag + show 1200 kr. / Erhvervsklubmedlem: Fri entré

Kulturværftet / Lille Scene I rækken af erhvervsarrangementer i Kulturværftets Erhvervsklub bryder vi traditionen en smule. Fra at stille skarpt på eksterne erhvervsprofiler har vi denne aften inviteret nogle af vores egne medlemmer i krydsild på podiet til en snak om, hvilke udfordringer de står over for som virksomhedsledere, hvilke successer de vil fremhæve, og hvordan de oplever erhvervsklimaet lokalt, nationalt og internationalt. Til at interviewe og lede os godt igennem aftenen er journalist og foredragsholder Kurt Strand.

• Skræddersyede events, julefrokost og sommerfest • Foredrag, kurser og workshops

KUNDER • Rabat på faciliteter ved kon­ ferencer og kundemøder, • Adgang til VIP-lounges, en-tilen-møder med kunstnere • Fribilletter, særarrangementer og sociale events

NETVÆRK • Faglige foredrag og workshops • Kulturelle arrangementer • Sociale events

Arrangementet følges af en netværksmiddag samt standup-show med Jonathan Spang.

EDC POUL ERIK BECH // EMIRATES // ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF // ESTATE MEDIA // FIRMAET KNUD DANIELSEN A/S // FOOD’N’MOTION // FORSYNING HELSINGØR // KNUD E. HANSEN A/S // HANSENS FLØDEIS // HTH KØKKENER, HILLERØD // HELLEBÆK ERHVERVSRÅDGIVNING // HOME ERHVERV // JOHANNES FOG A/S // KALLERMANN REVISION A/S // KONVENTUM (LO-SKOLENS KONFERENCE­CENTER) // LANDINSPEKTØRKONTORET // MADAM SPRUNCK // MARCO MARINE // NORDEA // NYKREDIT // PROFIL OPTIK // PRØVESTENENS VINHANDEL // RED - PROPERTY ADVISERS // RØNNE & LUNDGREN // SCANDLINES // SPAR NORD HELSINGØR // STARK // SYLVEST VVS A/S // TRELLEBORG SEALING SOLUTIONS // TRONEX A/S // WILLADS & VIBE-HASTRUP //

* Medlemmer pr. 21. maj 2015

Typen af medlemskab findes i tre varianter. Gennemgående fordele er dog forkøbsret, fribilletter, billetrabat til brug i fx medarbejderklubben, rabat på bl.a. medarbejderjulefrokosten eller sommerfesten, målrettet eksponering af jeres virksomhed og rabat på vores kurser, mødeog konferencefaciliteter samt attraktive fordele og adgang til vores brede kulturprogram.

MEDARBEJDERE

KULTURVÆRFTETS ERHVERVSKLUB*:  ARBEJDERNES LANDSBANK // CAREPOINT - KRONBORG AUTO A/S // DAN STILLADS APS // DRACHMANN ADVOKATER //

ØRESUNDSAKVARIET // AAEN & CO //

FORDELENE HELT ENKELT

MEDLEMSSKABER BRONZE: 5.000 KR. SØLV 10.000 KR. GULD: 25.000 KR.

41


ER MAN EN BOLIGBANK, ER MAN EN BANK FOR ALT, DER ER DIT. Kig ind hos Nykredit i Helsingør Stengade 63, 3000 Helsingør. Telefon 44 55 75 89

I centrum af Helsingørs forførende gader ligger Madam Sprunck, der oser af hygge og varm atsmosfære. Vores hotel Slap af et par dage i det historiske Helsingør - tæt på shoppinggaderne, Kronborg Slot, Kulturværftet og Søfartsmusset.

Vores restaurant Vi serverer årstidsbestemte menuer, der henter inspiration fra det franske, spanske og italienske kvalitetskøkken.

Vores Natklub Hver weekend fra kl. 23.30-04, men kom bare før. Der er fri entré, lækre drinks og cocktails, livemusik og Dj.

Madam Sprunck, Bramstræde 5, 3000 Helsingør Tlf. rest.: 4926 4849 / Tlf. hotel 4921 0591 /www.madamsprunck.dk

Vi tror på god gammeldags service

R4826_NYK_BlaaBoligBank_89x105_helsingor.indd 1

• Kassefunktion • Lokale beslutninger • Direkte nummer til din egen rådgiver • Vi tilbyder at mødes hos dig

01-06-2015 08:43:45

Er du sliksulten, mangler du en værtindegave, eller kunne du tænke dig at læse om skulpturen HAN? Det kan vi råde bod på i Kulturværftets reception, hvor du i BUTIKKEN kan købe bøger, postkort eller chokolade udformet som værktøj fra Helsingørs gamle skibsværft. Piet Petersen Direktør

Spar Nord Helsingør Sct. Olai Gade 39, 3000 Helsingør 49 25 04 70 helsingoer@sparnord.dk

Kulturværftet  Allegade 2, 3000 Helsingør  kuto.dk ANNONCER


KONFERENCER OG PERSONALE-EVENTS

MØDER/EVENTS

KULTURVÆRFTET

TOLDKAMMERET

Kulturværftets sceniske skueplads passer til jer, som gerne vil mødes i rå og historiske rammer på havnefronten i Helsingør. Vi byder på:

Toldkammerets tykke, gamle mure er rige på historie og danner rammen om unikke og hyggelige mødefaciliteter.

• Alt fra mindre mødelokaler til Nordsjællands største scene • Betagende udsigt til vores spændende naboer Kronborg Slot og M/S Museet for Søfart • Moderne mødefaciliteter og mulighed for at tage kulturen med i mødet • Lækker mødeforplejning – primært baseret på økologiske råvarer

Vores lokaler rummer plads fra 10 til 150 siddende personer, lækker mødeforplejning og handicapvenlige faciliteter. Toldkammeret ligger mindre end 100 m fra Helsingør Station og 600 m fra Kulturværftet.

RUNDVISNINGER OFFENTLIGE RUNDVISNINGER Gratis rundvisninger – maks. 20 personer Datoer: 5. august, 2. september, 7. oktober, 4. november og 2. december. Varighed: 75 minutter Mødested: Kulturværftets reception. Billetter: Hent gratis billet via kuto.dk. Afbud bedes meldt til tlf. 49 28 37 70, så andre kan få glæde af den gratis plads. Sprog: Gratis rundvisninger foregår på dansk.

DAGSMØDEPAKKE fra

425,-

pr. person + moms Pris pr. person pr. dag inklusiv lokaleleje, teknik og forplejning.

HØR MERE OM MØDER Kontakt Birte Carlsson på tlf. 41 86 99 63 / 49 28 37 47 eller bca64@helsingor.dk. Du kan også læse mere på kuto.dk Foto: kjeldo

PRIVATE RUNDVISNINGER Foredrag og rundvisning – maks. 25 personer Kl. 10.00-19.00 i hverdage samt kl. 10.00-14.00 lørdag og søndag. Varighed: 75 minutter Pris: pr. person 140 kr. – dog minimum 2250 kr. pr. gruppe. Rabat på 25% tilbydes seniorer. Tilmelding: kro03@helsingor.dk senest 14 dage før den ønskede rundvisning. Afbestilling skal ske senest syv dage før den planlagte rundvisning på kro03@helsingor.dk Sprog: Vores private rundvisninger tilbydes på dansk, skandinavisk og engelsk.

43


RUL MED // ”Rul”, sagde den gode Dirch Passer engang, og det gør vi. Vi ruller programmet ud løbende, så når vores aftaler med kunstnerne er færdige, sætter vi billetterne i salg. Det betyder, at nogle af de arrangementer, som du finder her i programmet er udsolgt eller på vej til det. Derfor opfordrer vi dig, der ikke vil gå glip af noget, til at følge programmet via nyhedsbrev, facebook og website. På den måde kan du sikre dig billetter i tide, og vi kan rulle de næste gode navne frem.

ÅRETS FIRMAJULEGAVE //

SE VORES VIDEOER //

FANG OG DEL //

Bliv inspireret af levende billeder på vores Youtube-kanal. Her finder du flere film om kulturhusene og vores events.

Lægger du dine fotos og film fra de to kulturhuse på Instagram, så brug endelig #kulturvaerftet, så vi kan se, hvad du får i linsen.

Hvad skal medarbejderne have i julegave? Der er mange kreative løsninger på en firmajulegave, men vi synes naturligvis, I skal vælge et gavekort til Kulturværftet & Toldkammeret. Vores fyldige program byder blandt meget andet på comedy og koncerter, så der er oplevelser for alle. Gavekort er ifølge Skat ikke længere skattepligtige hvis:

DIREKTE I DIN MAILBOKS // Modtag vores nyhedsbrev og følg nemt med i nye og kommende arrangementer. Kom forrest i billetkøen, få chancen for gode tilbud, og deltag i vores konkurrencer.

Tilmeld dig på kuto.dk

Foto: splitart.dk  Lars H.U.G. / Kulturværftet 21. mar. 2015

LIKE US // Følger du os på Facebook, får du seneste nyt om kommende arrangementer først. Deltag i debatten med os og vores mange venner, eller få tips til oplevelser, du ikke må gå glip af.

facebook.com/kulturvaerftet

 Gavekortet ikke kan ombyttes til kontanter  Gavekortet kun kan indløses til en bestemt ting  Gavekortet ikke overstiger 800,- kr. Hos Kulturværftet & Toldkammeret kan gavekortet IKKE byttes til kontanter, og det kan KUN bruges til arrangementer i disse to kulturhuse.

PROGRAM EFTERÅR 2015  

Kulturværftet & Toldkammerets efterårsprogram.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you