__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

CLICK

Embrace new t erri t ori es I E xp l or e ne w m a p s

FESTIVAL FOR NEW MEDIA AND CONTEMPORARY CULTURE CONCERTS I EXHIBITIONS I LIFE I PERFORMANCES I TALKS I WORKSHOPS


KORT OM CLICK

2


CLICK Festival tager favntag med fremtiden og stiller skarpt på, hvad der sker i krydsfeltet mellem videnskab, kunst og teknologi. Vi har eksisteret siden 2011, og hvert år i maj byder vi indenfor til tre dages koncerter, udstillinger, performances, talks og workshops. Festivalen involverer både kunstarterne, højere uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet. Med festivalen bygger vi bro mellem de tre sektorer og skaber innovationsprocesser rettet mod øget dialog og innovation samt mod en ny kulturvækstdagsorden.

3


HVORFOR GØR VI DET? Fordi vi ikke kan lade være Bag CLICK Festival står af et engageret team, som brænder for de processer og produktioner, der ser dagens lys, når kunst, videnskab og ny teknologi mødes. Vi bygger rent fysisk på fundamentet af et gammelt skibsværft, og industrikulturen ligger dybt i vores DNA. CLICK Festival giver publikum, kunstnere, videnskabsfolk, studerende og os selv mulighed for at bygge morgendagens spaceships. På den måde har vi på få år skabt en festival og et forum, der bemærkes ikke kun i Danmark, men internationalt.

4


Fordi det giver rigtig god mening Både i et økonomisk og et beskæftigelsesmæssigt perspektiv er den kulturelle og kreative sektor på europæisk plan en betydelig vækstdriver. Også på et kunstnerisk plan giver den innovation, der finder sted i de kulturelle og kreative industrier, rigtig god mening. Eksempelvis er en begivenhed som CLICK i dag blevet en ’reason to go’ og har opnået international bevågenhed fra publikum og presse såvel som kunstnere, bloggere og bookere. Vores teknologi og knowhow, der udvikles under CLICK Festival, efterspørges internationalt, og senest har festivalen opnået flere flotte anmeldelser fra den landsdækkende presse samt international anerkendelse i form af nomineringen til Unity Award 2014.

5


Festivalen best책r af seks linjer

CONCERTS EXHIBITIONS LIFE PERFORMANCES TALKS WORKSHOPS

6


PERFORMANCES På få år har CLICKs performance-linje opnået international bevågenhed både i et kunstnerisk perspektiv og i kraft af den teknologi, der udvikles i samarbejde med bl.a. programmører og scenografer.

CONCERTS CLICKs koncertdel byder på en bred vifte af undergenrer inden for moderne undergrundsmusik, hvor der både eksperimenteres med lyd, grafik, teknologi og publikumsoplevelsen.

EXHIBITIONS Såvel danske som internationale kunstnere er repræsenteret i udstillingen på CLICK, der er kurateret af Kulturværftet i samarbejde med en række eksterne samarbejdspartnere.

TALKS Danske og internationale profiler udfolder festivalens aktuelle tema i en række foredrag, hvor også kulturel innovation, videndeling, samtidskunst og ny medieteknologi perspektiveres for et bredere publikum. WORKSHOPS CLICKs workshops giver mulighed for aktivt på egen hånd at udforske krydsfeltet mellem teknologi, videnskab, kunst og musik. Workshoplederne er branche- og videnskabsfolk og kunstnere, og workshopsne henvender sig primært til professionelle og studerende.

LIFE Fra scenografien i fabrikshallerne og skiltningen ved værkerne til råvarerne i aftensmaden og lyssætningen i baren: CLICK Life er den visuelle, tematiske og identitetsmæssige røde tråd i publikumsoplevelsen. 7


Tema 2015 - 2017:

MENNESKE OG MASKINE Hvert år stiller CLICK Festival skarpt på et aktuelt tema, der har en relevans i forhold til vores ståsted inden for nye medier og samtidskunst. Et tilbagevendende spørgsmål gennem nyere industri- og samtidshistorie er menneskets forhold til teknologi. Hvor går grænsen mellem menneske og maskine? Hvor langt er der fra hulemanden til hackeren? Hvornår søger vi den perfekte avatar? Eller den ideelle automatpilot? Hvor langt kan vi, må vi og vil vi gå i vores søgen efter den ideelle krop, sundhed og identitet? Området inden for transhumanismen har for længst sat sit stålsatte aftryk inden for film, kunst, litteratur og samfundsdebatten, men bliver ikke mindre relevant af den grund. Vi glæder os til de næste år på CLICK at byde både studerende, kunstnere, virksomheder, videnskabs- og branchefolk op til en undersøgelse af det evigt fascinerende spændingsfelt mellem menneske og maskine. 8


9


CLICK FESTIVALS BESØGSTAL ER STØT STIGENDE OG VAR I 2014 PÅ 10.000 PUBLIKUMMER. VI NÅR UD TIL: STUDERENDE (DESIGN, IT, KUNST) M/K 25 - 45+ (AKADEMIKERE, KREATIVE) KUNSTNERE, VIDENSKABS- OG BRANCHEFOLK ERHVERVSLIV NYSGERRIGE M/K BØRNEFAMILIER

10


HVORFOR ER CLICK RELEVANT FOR JER? ET SAMARBEJDE MED CLICK FESTIVAL ER RELEVANT FOR JER, HVIS I KAN SE EN FORDEL I AT:

Engagere jer i en ambitiøs og innovativ lokal begivenhed med internationalt vingefang Bidrage med jeres egen knowhow om fx jeres kerneydelse i forhold til festivalens tematik Gå i dialog med studie-, universitets- og innovationsmiljøet 11


LINJEPARTNER Et samarbejde på CLICK Festival foregår som et partnerskab på en af vores seks linjer hhv. Concerts, Exhibitions, Life, Performances, Talks og Workshops. Med jeres support realiseres et eller flere felter inden for den pågældende linje. Det kan fx være scenografi, teknik, hands, regi, bands, værter eller som indholdsleverandør til fx workshops eller talks. Vi er interesserede i, at I som virksomhed inddrages og oplever et medejerskab, så mulighederne for samarbejde vender vi, når vi taler sammen.

CONCERT PARTNER:

bands, hands, teknik

EXHIBITION PARTNER:

scenografi, værker, hands, teknik

LIFE PARTNER:

materiale, teknik, indhold

PERFORMANCE PARTNER:

scenografi, hands, teknik

TALK PARTNER:

foredragsholder, teknik

WORKSHOP PARTNER:

workshop-leder, indhold til workshop, materiale, teknik 12


Click Partnere:

Statens Kunstfond Region Hovedstaden Helsingør Kommune Quanta Arts Foundation Linfair Engineering Group Ars Electronica DSB Wonderful Copenhagen Tuborg Wiibroe Kadk Dtu Redbull Music Academy World Music Denmark Snyk Rosa Kulturhavn Kronborg Danmarks Tekniske Museum M/S Museum For Søfart Hamletscenen Helsingør Ungdomsskole Helsingør Gymnasium Pikselache Ministry Of Culture Taiwan Helsingør Kommunes Biblioteker Børnekultur Centret The Very Mainstream Company Furtherfield Gallery Fab Lab Danmark Recoil Performance Group The 3 Legged Dog Copenhagen Game Collective MGK Espergærde Gymnasium Strøm Festival Mayhem Jojo OyOy Escho Records Posh Isolation ITU Erasmus Dansehallerne

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

UNG DOMS SKOLEN

13


14


# clickfestival 15


FREMTIDEN STARTER NU. VIL I VÆRE MED?

clickfestival.dk

Profile for Kulturværftet

Click præsentation 2015  

FESTIVAL FOR NEW MEDIA AND CONTEMPORARY CULTURE

Click præsentation 2015  

FESTIVAL FOR NEW MEDIA AND CONTEMPORARY CULTURE

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded