Kulturnatta Kristiansand 2016

Page 1

LØRDAG 17. SEPTEMBER

PROGRAM 2016


KULTURNATTTA 2015

DU FINNER

KULTURNATTAARRANGEMENTER PÅ

//

EKSERSERHUSET, Tordenskjolds gate 64

DU FINNER OSS PÅ

SØRLANDETS KUNSTMUSEUM, Skippergata 24B AGDER KUNSTSENTER, Skippergata 24 KRISTIANSAND FOLKEBIBLIOTEK, Rådhusgata 11 KRISTIANSAND KUNSTHALL, Rådhusgata 11 HÅNDVERKEREN PUB OG RESTAURANT, Rådhusgata 15 MARKENS GATE, mellom Gyldenløves gate og Tollbodgata HOS NABOEN, Markens gate 19 SANDENS, Tollbodgata 14 GASTROPUBEN PÅ KICK, Dronningens gate 8 FRK. LARSEN, Markens gate 5 KONGENS GATE - gågate mellom Markens gate og Vestre Strandgate TEATERET, Kongens gate 2 KRISTIANSAND KINO, Vestre Strandgate 9 ONKEL AKSEL MUSIKKBISTRO, Vestre Strandgate 29 ODDERØYA MUSEUMSHAVN, Nodeviga 38

2


KULTURNATTA 2016 Hjertelig velkommen til Kulturnatta 2016! Kulturnatta har blitt en kjærkommen tradisjon i Kristiansand. Det er med stor glede at vi ønsker deg velkommen til Kulturnatta 2016, Lørdag den 17. September!

// PROGRAM

Kulturnatta har i år blitt bygget rundt mange av de eksisterende konseptene som finnes i kulturlivet i byen, iblandet noen helt nye. Nytt av året er at kvartalet i Kongens gate mellom Vestre Strandgate og Markens gate er gjort om til gågate. Her kan du blant annet se lokale talenter på utescenen og besøke Sand-festivalen, se lokalt produsert scenekunst, ta en titt på en ny fotoutstilling og få med deg noen av artistene som skal spille på årets Sørveiv på Teateret. Oppover i byen er det gateteater, kunstopplevelser, litteratur og konserter både på tradisjonelle konsertsteder og rundt butikkene. Om du skulle ønske å sitte litt stille mellom slagene kan du se en film på kinoen, eller benytte et av våre mattilbud. Vi snikstarter også Kulturnatta 2016 med Musikkquiz på Håndverkeren kvelden før.

KULTURNATTTA 2015

VELKOMMEN TIL

Vi håper du har lyst til å dele Kulturnatta 2016 med oss, og håper du finner noe du liker, synes er spennende, eller kanskje til og med inspireres av noe vi har på programmet. Vi ønsker å rette en stor takk til våre samarbeidspartnere og alle som har meldt seg på for å opptre. Dere er med å løfte frem kulturbyen Kristiansand! Kulturnatta 2016 arrangeres av Øystein Flemmen og Lars Reiten fra produksjonsselskapet Kulturprodusenten, i tett samarbeid med Kristiansand Kommune. Har du spørsmål rundt arrangementet kan du sende en epost til post@kulturprodusenten.no.

3


KULTURNATTTA 2015

BILLETTINFORMASJON

//

KULTURNATTABÅNDET

BILLETTINFO

Kulturnattabåndet er din inngangsbillett til alt som skjer under Kulturnatta. Båndet koster kr 100. Båndet gir også fordeler og rabatter hos noen av våre samarbeidspartnere: Håndverkeren: Husets Burger med Bacon, cheddar, salat og hvitløksdressing i Brioche brød. Serveres med fries og rancherdip. 169,Gratis shuffleboard Gastropuben på Kick: 20% rabatt på Gastroburger med okseragu, bacon og ost eller Fylt kyllingbryst med spinat, grønnkål,blomkålpure og potetterrine. Frøken Larsen: 20% rabatt på hele menyen. Onkel Aksel: 10% rabatt på hele menyen frem til kl 23:00 (Rabattene kan kun brukes ved fremvisning av Kulturnattabåndet.) Gratisbilletter til visninger på Kristiansand Kino Under Kulturnatta har Kristiansand Kino visning av “Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama” og “Pyromanen”. Grunnet kapasitetsbegrensing vil det kun være mulig å se filmene med gyldig billett fra Kinoen. Billetter kan hentes ut i billettsalget på Kinoen ved fremvisning av

4


BILLETTINFO

Kulturnattabånd kan hentes på følgende steder: Skranken på Rådhuset (Turistinformasjonen) mandag-fredag mellom 08.30 og 15.30 (frem til kl 21:00 tirsdager og torsdager) Kristiansand Kino mellom 12. og 16. September kl 16-18. På vår stand i Kongens gate, lørdag 17. September fra kl 10.00. I mCash-appen vil du også finne et begrenset antall billetter til halv pris. Her er det førstemann til mølla! VI har dessverre ikke anledning til å gi denne rabatten til kjøp som ikke er gjort i mCash.

//

Hvordan kjøpe Kulturnattabånd? Kulturnatta 2016 benytter mCash som kjøpsportal. På baksiden av programmet vil du finne en QR-kode som du kan scanne med mCashappen for å finne butikken. Du finner også linker på våre Facebooksider, eller du kan søke i appen.

KULTURNATTTA 2015

Kulturnattabåndet Torsdag 15. September og Fredag 16. September mellom kl 12.15 og 19.30 og Lørdag 17. September fra 13.15. Vi anbefaler deg å hente din billett i god tid for å være sikret plass. Barn under 12 år får gratisbillett i følge med voksen innehaver av Kulturnattabåndet, og det er begrenset til 2 barnebilletter per voksen. Kristiansand Kino følger reglementet rundt de angitte aldersgrenser.

Vi anbefaler alle å kjøpe Kulturnattabåndet med mCash, men om du heller vil benytte kort, kan du også gjøre dette på samme sted som Kulturnattabånd kjøpt med mCash utleveres. Vi selger også Kulturnattabånd på Håndverkeren fra kl 19-23 fredag 16. September. Vi har dessverre ikke mulighet til å ta kontanter, og har ikke anledning til å gi mCash-rabatten til kjøp som ikke er gjort med mCash. Barn under 12 år får gratis inngang på alle arrangementer på Kulturnatta i følge med voksen innehaver av Kulturnattabåndet. OBS: La betjeningen på et av våre utleveringssteder trykke på “LØS INN” i mCash.

5


KULTURNATTTA 2015

FREDAG 16. SEPTEMBER

20.00 HÅNDVERKEREN

Kulturnattavors med Musikkquiz

// PROGRAM

Velkommen til septemberutgaven av Musikkquiz på Håndverkeren! 60 musikkspørsmål fra ulike sjangere og epoker fordelt på tre deler.

LØRDAG 17. SEPTEMBER

Hele dagen

12.00

AGDER KUNSTSENTER

Utstilling med verker av Tormod Ropstad Agder Kunstsenter presenterer en utstilling med malerier av Tormod Ropstad. Utstillingen har tittelen Maskiner og beholdere, og tematikken dreier seg blant annet rundt spørsmålet om hva som gjør at man legger merke til noe, og ikke annet.

SAND-festivalen på kilden og teateret. Se eget program Gatefest i Kongens gate i regi av Kristiansand Kommune. Se eget program

12.00 - 1500 ODDERØYA MUSEUMSHAVN

Opplev Odderøya museumshavn

11.00 SANDENS Musikk fra altanen i Markens/ Tollbodgata

6

Odderøya museumshavn har gratis inngang for alle med Kulturnattabåndet, med bl.a. buttons-verksted hvor barn og voksne kan kjøpe en pose med utstyr til å lage 6 personlige buttons. (kr 65)


CreArt-utstilling 2016, Notes on Tomorrow

SANDENS

Scandinavian supermodel Competiteon Påmelding til den årlige Scandinavian Supermodel Competition på Sandens i regi av Donna Ioanna.

Samsen kulturhus er tilstede med bl.a. dans, musikk, mat, live grafitti, silketrykk og rappellering. Kongens gate fra kl 12:00 til 14:00

PROGRAM

12.00

SAMSEN

//

Notes on Tomorrow er en international vandreutstilling som presenterer 21 stemmer fra tolv forskjellige europeiske byer (Arad, Aveiro, Genova, Harghita fylke, Kaunas, Kristiansand, Lecce, Linz, Pardubice, Valladolid, Vilnius og Zagreb) og tar opp et potensielt uendelig antall mulige svar på aktuelle sosiale problemstillinger.

12.00 - 14.00

Aktiviteter i regi av Samsen Kulturhus

KULTURNATTTA 2015

12.00 - 16.00 EKSERSERHUSET

12.30 - 15.00 MARKENS GATE

Gateteater med Ville Rose Teatret I Fideli er gateteatergruppa til Ville Rose Teatret. De har gjennom årene spilt på ca 40 ulike steder i Kristiansand, noen andre steder i Norge, samt noen steder i utlandet.

7


KULTURNATTTA 2015

13.00 - 14.00 SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

Omvisninger Omvisninger på SKMU, starter kl. 13.00

//

Konsert med Kor som helst

PROGRAM

Kristiansandskor som synger fra et bredt repertoar. Starter kl 14.00

14.00 SANDENS Musikk fra altanen i Markens/ Tollbodgata

14.00

KRISTIANSAND KINO

Gratisvisning av Kaptein Sabeltann (6 år) 13.00 KRISTIANSAND KUNSTHALL

Omvisninger i utstillingen LOOP av HC Gilje “loop” består av flere lysinstallasjoner og et videoverk. Gilje er interessert i hvordan bevegelser og lys passerer gjennom rom, objekter, kropper og landskap. Lyskilden i seg selv er ikke spesielt interessant for ham, heller hvordan lyset interagerer med fysiske strukturer.

8

“Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama” er et storslått action-eventyr, spekket med humor og spenning. Vi følger Pinky på en spennende reise fra Abra Havn til det legendariske kongeriket Lama Rama, der de møter den lattermilde Kong Rufus og hans skumle bror Prins Badal. Med heltemodig innsats fra mannskapet, Pinky og Ravn opplever våre sjørøvere et eventyr de sent vil glemme! Men vil Kaptein Sabeltann finne skatten, og finner Pinky svaret på hvem som er hans pappa?”


FRØKEN LARSEN 16.00 KRISTIANSAND KUNSTHALL

Konsert, Bjørn Marius Kristiansen tolker Hans Børli Bjørn Marius Kristiansen er en Hedmarking bosatt i Kristiansand. Han døyver hjemlengselen ved å sette toner til sambygdingen Hans Børlis dikt. Børli er for mange kjent som skogens dikter, hvis vakre, vemodige og værharde vers er like aktuelle i dag som for femti år siden.

PROGRAM

Atle gir oss smakebiter fra hans nyeste diktsamling «Vannfall» «It’s a town full of losers and I’m pulling out of here to win,» synger Bruce Springsteen i «Thunder Road» – og bytter du ut losers med kristenfundamentalisme og homofobi, så nærmer du deg bygda Vannfall i Atle Hålands andre diktsamling.

//

Diktlesing med Atle Håland fra “Vannfall”

15.30

KULTURNATTTA 2015

15.00

SANDENS

Obotigerene- barnegruppe fra Kristiansand Oboe Tigers of Kristiansand, Norway A group of oboists who started learning oboe as young kids, using Wolf’s special Tiger oboes for children.

16.00 BIBLIOTEKET

Bokbad med Line Baugstø Bokbad med Line Baugstø om hennes nye roman “Fører av går folkevogn,juli 1975”

9


KULTURNATTTA 2015

16.00, 17.00 og 18.00

GASTROPUBEN PÅ KICK

//

Ølsmaking med Qvart Ølkompani

PROGRAM

Kr 100 med kulturnattabånd, (plassbegrensning.)

16.15

16.30 HÅNDVERKEREN

Konsert med Forholdsvis Greit Forholdsvis Greit synger om vanskelige relasjoner og mystiske kvinner. Intrikat pianospill og synkoperte bassganger rammer inn de trivelige melodiene.

KRISTIANSAND KINO

Gratisvisning av Pyromanen (12 år) På et lite og avsidesliggende sted tenner en pyroman sin første brann. Men større og farligere branner følger og frykten brer seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem.

10

17.00

KONGENS GATE

Konsert med Kortreist Økunenisk Bluegrass band Started som et prosjekt band i 2012. Vokst til et gigantband. Spiller både glade og triste sanger Spiller egne låter og cover fra Dylan til Onkel Tuka.


HÅNDVERKEREN

KULTURNATTTA 2015

17.30

//

Konsert med Elaine Gulbrandsen

Kristiansand ønsker å vise frem, er Markens, Posebyen, Fiskebrygga, Kilden, Festningen. Men pulsårer som broene, undergangene, havna, og togstasjonen ønsker man ikke å vise frem. Det er her de har blitt observert. Det viser seg at Kristiansand ikke er barnas by likevel. Skapningenes hemmelige liv i Sørlandsbyen Kristiansand blir herved dokumentert og offentliggjort for første gang i utstillingen WE LIVE HERE ANYMORE. Støttet av Cultiva Ekspress.

PROGRAM

Elaine Gulbrandsen er en vanlig jente på 24 år som ønsker å dele et budskap gjennom musikk. Sangene mine pleier som regel være improviserte og om hennes tro.

18.30

KONGENS GATE

Konsert med artistene fra Ungdommens Kulturmøstring 18.00

TEATERET 2.ETG

Åpning av fotoutstillingen WE LIVE HERE ANYMORE Kristiansand har revet ut sitt eget hjerte og erstatter det med parkeringsplasser. Hele kvadraturen er en byggeplass. Byens skapninger har blitt fordrevet og søker ly i døde byrom. Ingen legger merke til dem der. Identitetsmarkørene

Samsen har UKM scene med artister og husband. UKM viser frem et knippe unge, fantastiske artister under Kulturnatta den 17.september. Vi har med oss fullt husband, og lar det musikalske stå i fokus under denne konserten fra utescenen på Kulturnatta. De som står på scenen vil bli presentert på facebookeventet

11


KULTURNATTTA 2015

Ta gjerne kontakt med Karl Olav Mortensen om du har spørsmål, eller ønsker å melde deg på: karl@skmu.no

18.30

HÅNDVERKEREN

Konsert med Small Pockets of Resistance

// PROGRAM

Live reggae band med 8 internasjonale artister med både bob marley cover og eget spennende materiale! God stemning, One love.

19.00 ONKEL AKSEL

Konsert med Cairo Quickstep Spiller rett i trynet rock!

19.00 - 24.00 SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

Bring Your Own Beamer På Kulturnatta i Kristiansand åpner vi opp museets storstue, Sal 1, og inviterer alle som vil til å ta med egen projektor og vise hva de måtte ønske. Brenner du inne med en nylaget animasjonsfilm, har du noen fotoer du vil vise, vil du spille Playstation i storformat, eller kanskje du ønsker å vie kvelden til å leke med skyggeteater? Ta med det du trenger av utstyr og heng sammen med andre som liker å projisere. Vi stiller med rom og strøm.

12

19.00

HOS NABOEN

Låtskriveraften med Askil Holm og UIA studenter Låtskriveraften arrangeres av det nystartede låtskriver og artist studentene på UIA som får nordisk oppmerksomhet i bladet Visor og i norske musikkmedier for sine fantastiske kvelder med egenskrevne låter og åpen mikrofon etterpå.


KULTURNATTTA 2015

20.00 TEATERET, HOVEDSCENEN

Scenekunst Sør viser lyddramaet Dødsdalen

PROGRAM

Konsert med Rise Above og Fatal Society i sammarbeid med Turbo.

//

Daniel er bare en ung gutt, men likevel soldat i presidentens hær. Presidenten har etter den store tørken tatt monopol på alt vann. Daniels oppgave er å passe på rørene som går gjennom den tørre dalen – dalen som en gang var frodig og grønn.

20.30 KONGENS GATE

Konsert med Rise Above og Fatal Society

Dødsdalen er et lyddrama for scenen. Publikum sitter i et landskap av lyd og hører en forestilling.

21.00 HOS NABOEN

Konsert med KIÆR og Jazzjam med Jazzvesenet 20.00

ONKEL AKSEL

Konsert med Sørvest Sørvest er et ungt band fra sør- og vestlandet, med tekster på bergensk. Medlemmene har alle gått musikklinjen ved Vågsbygd VGS. Musikken de spiller er rolig og fin, og samtidig tung og fylt av trøkk.

Omringet av tangenter filtrerer KIÆR historier ærlig gjennom et rart og upolert lydbilde. Åpent for tolkning.

13


KULTURNATTTA 2015

Wergelandsparken. Master i Kunstfag ved UIA presenterer egne tolkninger av John Cages “Variations IV”

21.30

TEATERET, FOAJEEN

Sørveiv Kickoff Konserter med Baby Handshake (DK) og TOMIN (NO)

// PROGRAM

Baby Handshake er en energisk og ungdommelig rockkvartet fra Aalborg, som leverer et råt og dystert show. TOMIN er en elektronikaduo bestående av Alf Vaksdal, og Oda Ulvøy. De fikk sin debut på Artist Research forum på Kick i oktober 2015, hvor de blåste de fleste av banen. Aldersgrense 18 år.

23.00 PAVILJONGEN I WERGELANDSPARKEN Ingentings bjeller ringer i Wergelandsparken i natt Nøyaktig klokken 23:30 - 24:00 fremfører masterstudenter i kunstfag ved UiA sin tolkning av John Cage Variations lV. Verket tegnresker

14

23.00

TEATERET

Åpning av Teateret

23.30

TEATERET, FOAJEEN

Kulturnattaklubb Aldersgrense 18 år.


I KONGENS GATE

I forbindelse med arbeidet med ny gatebruksplan inviterer Kristiansand Kommune til Gatefest. Mellom Markens gate og Vestre Strandgate tømmes Kongens gate for biler og møbleres på nytt. I tillegg til program fra Samsen Kulturhus og på Teateret, blir det mat, yoga, samtaler og dukketeater.

KONGENS GATE

GateYoga kl 14:00 - 14:45 & 15:00 - 15:45 Kristiansand Yogastudio inviterer til gratis yoga på den nylagte grønne sletten midt i Kongensgate.

//

Baldrian & Musa kl 14:00 Giert Werrings Baldrian & Musa har underholdt store og små siden 1973. Figurteateret fremføres nå på en parkeringsplass i Kongens gate og passer for barn og voksne fra 3 år.

KULTURNATTTA 2015

GATEFEST

Gateprat kl 14: 30 - 15:30 I forbindelse med byggingen av parkeringshuset på Torvet skal det fjernes parkeringsplasser på gateplan i sentrum. Det kan frigjøre plass for flere mindre møteplasser, sykkelveier eller andre ting. Gateprat er et prosjekt hvor vi ønsker å ta debatten og samtalen rundt aktuelle tema ut på gaten. Vi rigger til parkbenker, serverer kaffe og inviterer deg til å delta eller høre på samtaler rundt “Kunst i det offentlige rom” hvor kulturdirektør Stein Tore Sorthe og kunstnere er klar for å starte praten og “Bilbyen Kristiansand” (innledere ikke klart før programmet skulle i trykken). Ta turen for å lytte eller komme med innspill. Mer info kommer på Kulturnatta sine Facebook sider.

15


sand

INTERNASJONAL SCENEKUNSTFESTIVAL FOR BARN OG UNGE KRISTIANSAND 15–17 SEPTEMBER

2016

På SAND-festivalen under Kulturnatta kan du se: Tale Næss og barn fra Rosegården (NO): Der barna sover (fra 10 år) kl. 13.00, Aladdin Kulturhus Katma (NO): Mørkemodig (fra 5 år) kl. 12.00/13.00/15.00 Hovedscenen, Teateret (få billetter) Transiteatret (NO): N-DUB (fra 15 år) kl. 17.00, Bi-scenen, Teateret (få billetter) Transiteatret (NO): U-DUB (fra 15 år) kl. 19.00, Bi-scenen, Teateret (få billetter)

Tommy Olsson/All the dead pilots (NO): Tonight, as all cancelled flights reach their destinations. Fra 21.00 og utover (fra 15 år), Aladdin Kulturhus Vil du sikre deg billetter til Mørkemodig, N-DUB og U-DUB, anbefaler vi å kjøpe billett på forhånd. Kulturnattbilletten gir også 20 % rabatt på det øvrige programmet til SAND-festivalen, ved fremvisning av billett i Kildens billettluke. Les mer på www.sandfestival.no og Facebook: SAND-festival


TAKK TIL ALLE SOM HAR BIDRATT!


Kortprogram 17/09

11:00 Sandens: Musikk fra altanen 12:00 Agder Kunstsenter: Tormod Ropstad 12:00 Odderøya Museumshavn: Familieaktiviteter 12:00 Ekserserhuset: CreArt-utstilling 2016 Kulturnatta 12:00 Sandens: Supermodel Competition 12:00 Kongens gate: Kulturhuset Samsen 12:30-15:00 Markens gate: Ville Rose Teatret 13:00 Sørlandets Kunstmuseum: Omvisninger 13:00 Kristiansand Kunsthall: Omvisning, LOOP 14:00 Sørlandets Kunstmuseum: Kor Som Helst 14:00 Sandens: Musikk fra altanen 14:00 Kinoen: Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama 15:00 Frøken Larsen: Diktlesing med Atle Håland 15:30 Sandens: Obotigrene 16:00 Kristiansand Kunsthall: Bjørn Marius Kristiansen 16:00 Biblioteket: Bokbad med Line Baugstø 16, 17 og 18 Gastropuben på Kick: Ølsmaking 16:15 Kinoen: Pyromanen 16:30 Håndverkeren: Konsert med Forholdsvis Greit 17:00 Kongens gt: KØBB 17:30 Håndverkeren: Elaine Gulbrandsen 18:00 Teateret, 2. Etg: Åpning av fotoutstilling 18:30 Kongens gate: Konsert med artister fra UKM 18:30 Håndverkeren: Small Pockets of Resistance 19:00 SKMU: Bring Your Own Beamer


19:00 Onkel Aksel: Cairo Quickstep 19:00 Hos Naboen: Låtskriveraften 20:00 Teateret, Hovedscenen: Dødsdalen 20:00 Onkel Aksel: Sørvest 20:30 Kongens gate: Rise Above og Fatal Society 21:00 Hos Naboen: KIÆR og Jazzjam 21:30 Teateret, Foajeen: Sørveiv Kickoff 23:00 Wergelandsparken: John Cage,Variations IV 23:00 Teateret: Åpning 23:30 Teateret, Foajeen: Kulturnattaklubb

zqui k k i s Mu rspiel vo dag Fre

0 0:0 n, 2 ere erk v d Hån

Eget program lørdag

Sand-festivalen, Gatefest i Kongens gt.


Begrenset antall billetter til halv pris

Kjøp ditt Kulturnattbånd med mCASH allerede nå! 1

Last ned appen i App Store eller Google Play

2

Skann QR-koden

3

Kjøp ditt Kulturnattbånd og se side 5 i programmet for utleveringssted

KULTURNATTA 2016 KRISTIANSAND