__MAIN_TEXT__

Page 1

2018 / 19


is! már onlinelogó s á rl á s á v ra: y g Je ábbi apunkon az al nl

Kattintson ho

et!

Díjazzuk a hűség

Tartalom A 2018/19-es évad újdonságai............. 2 Színház...........................................3-5 Családi programok...........................6-8 Tanfolyamajánló................................. 9 Ünnepi megemlékezések.................... 10 Zene................................................. 11 Klubok.............................................. 12 Kiemelt programok....................... 13-16 Kiállítások.................................... 18-19 Együttműködő partnereink............ 20-21 Kultúrliget.........................................22 Civil szervezetek................................23 Gyere inkább mihozzánk!.............. 24-25 Szentmihályi Kulturális Központ.... 26-28 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/c e-mail: info@kulturliget.hu • tel.: +36 1 401-3060 www.kulturliget.hu • facebook.com/kulturliget A műsor- és szereplőváltozás jogát fenntartjuk! Felelős kiadó: Szabó Csilla igazgató


Kedves Kertvárosiak! Kedves Látogatónk! Itt a szeptember, itt az ősz, kezdődik a 2018/2019-es tanév és színházi évad. Bár a nyárnak vége, nálunk a Kertvárosban még tart a fesztiválszezon. Vingardium Borligettel zártuk az augusztust és fogadtuk az őszt, ami viharral, záporokkal, kellemetlen zivatarokkal ijesztgetve a fesztiválozókat, meg is érkezett, majd sértődötten továbbállt… Senki sem foglalkozott beköszöntével. A jó zene, a kiváló borászatok borai és a társaság fontosabb volt holmi esőnél. Mi aztán tényleg mindent elkövetünk, hogy a fesztiválhangulat sokáig tartson, hisz szeptember 21-22-23. a XV. Kertvárosi Vigasságok hétvégéje.

rendezvényeinek, fesztiváljainknak méltó helyszíne. Örüljünk neki közösen, és vegyük birtokba szeptember 22-én, szombaton 12 órakor a rendhagyó „átadáson”.

A nyári zárás idején nemcsak a szokásos felújításokat végeztük el, hanem a színházteremben és a téren is komoly munkálatok zajlottak. Ezúton is köszönöm minden látogatónk és az itt lakók türelmét, aminek a jutalma a megújult liget és a színház előtti tér. Csodálatos zöld felületeket, padokat és funkcionálisan átgondolt teret kapott a kerület, amely a Kertváros

A műfaji sokféleség jegyében állítottuk össze színházi és zenei kínálatunkat, programjainkat. Garantálom, hogy a 2018/2019-es évadban is érdemes minket választani! Annál is inkább, mert színháztermünk korszerű hangtechnikát kapott, így a prózai és zenés előadások hangzása és hallhatósága garantált minden széken. Ezzel régi vágyunk teljesült.

Miénk ez a tér, ez a liget! Ne csak használjuk, hanem szeressük, vigyázzunk is rá mindannyian: gyalogosok, kerékpárral járók és kedves autósok, akiknek mondanom se kell, hogy a sorompó azért van, mert tényleg nem szabad behajtani. Parkolóhely pedig van bőven a kijelölt helyeken, ahonnan kellemes sétával tudják megközelíteni programjainkat. Várunk mindenkit szeretettel!

Fogadják szeretettel évadnyitó programfüzetünket, olvassák honlapunkat és szórólapjainkat, kövessenek minket a facebookon! Éljenek a lehetőséggel, töltődjenek fel kulturális élményekkel az Erzsébetligeti Színházban és a szentmihályi helyszínünkön is! Találkozzunk az Erzsébetligeti Színház programjain!

Budapest, 2018. szeptember Szabó Csilla igazgató Corvin Művelődési HázErzsébetligeti Színház


Ingyenes!

A 2018/19-es évad újdonságai 2018 őszén két új kezdeményezést indítunk útjára, mellyel célunk, hogy még több tartalmas időtöltési lehetőséget kínáljunk mindkét helyszínünkön. Találkozzunk, beszélgessünk, gondolkozzunk közösen!

Női szemmel

beszélgetések, előadások a Harmónia Szalonban

Felgyorsult világunkban női szerepeink között megteremteni a külső-belső harmóniát emberpróbáló feladat. Mindannyiunk életében vannak olyan szakaszok, amikor úgy érezzük, hogy ez a kihívás meghaladja az erőnket, nem könnyű megfelelni az élet által ránk osztott szerepeinknek. Jó ilyenkor megállni kicsit, távolabbról rátekinteni és átgondolni: milyen szerepekben, milyen elvárásoknak kell, vagy kell-e egyáltalán megfelelnünk? Mindeközben hogyan tudunk önmagunk maradni, kiteljesedni, élni a változás, változtatás lehetőségével. Meghívott vendégeink segítségével a XXI. századi női létet vesszük górcső alá.

2018. november 8. csütörtök 18:00

Tari Annamária

pszichoanalitikus

Nőnek lenni a XXI. században 2019. január 31.

Magyar mesék lázadó lányoknak 2

könyvbemutató és beszélgetés

A Scolar Live sorozat az elmúlt év nagy irodalmi vállalkozása volt. A kiadó olyan kéziratokat válogatott a sorozatba, melyek a kortárs irodalom frissességét testesítik meg és magas színvonalát képviselik. Egyben bemutatkozási lehetőséget biztosítanak induló-újrainduló magyar szerzőknek, „kezdőknek” és „újrakezdőknek” egyaránt, illetve olyan, méltatlanul háttérbe szorított műfajoknak, mint a kispróza és a líra.

2018. október 4. csütörtök

Ferenc Mónika: Hátam mögött dél „A gyermekkor legnagyobb hazugsága szerint bármerre fordulsz északnak tartasz”, és ha ez valóban így van, akkor előbb utóbb mögéd kerülnek a nehéz időszakok.

2018. november 8. csütörtök

Borda Réka: Hoax

“Sosem láttam Borda Rékát, de hófehér űrruhában képzelem el, zsebében Észak édes kincseivel. Hatalmas gömbsisakban.” (Pollágh Péter)

2018. december 6. csütörtök

Herczeg Szonja: Kis üdítő, kis krumpli

Átlagos emberek fiktív történetei kicsit sem átlagos, ám lehetséges befejezésekkel. Bármiféle egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet.

JÖN-JÖN-JÖN 2019. február 7.

Czinki Ferenc: A pozsonyi metró 2019. március 7.

Mécs Anna: Gyerekzár

Mindegyik bemutató 18 órakorwww.kulturliget.hu kezdődik. | www.facebook.com/kulturliget Helyszín: Szentmihályi Kulturális Központ (1161 Budapest, János utca 141-153.)


SZÍNHÁZ

Dumaszínházi előadások

2018. szeptember 29. szombat 18:00

A Varidance társulat a magyar néptánctradícióból kiindulva – azt mai tánctechnikákkal ötvözve – hoz létre sajátos és egyedi táncelőadást. Egymást váltó, hol dinamikus, hol lírai képekben tűnik fel a Kárpát-medence táncainak kavargó sokszínűsége a nem megszokott módon: a lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása találkozik a hip-hop lazaságával: …kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve, fent a baseball sapka, csizmák bokáznak Brahms és a rap ritmusára… Jegyár: 2500 Ft-3500 Ft Jegyet online, a jegy.hu rendszerén keresztül és a helyszínen is vásárolhatnak az előadásra! tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

2018. október 5. péntek 19:00

Nincs idő gólörömre 2018. október 12. péntek 19:00

Pályatévesztési tanácsadó 2018. október 19. péntek 19:00

Nincs idő gólörömre Jegyvásárlás kizárólag a dumaszínhaz.hu oldalon.

2018. október 26. péntek 18:00 A Varidance fergeteges táncokat bemutató táncjátéka a magyar néptánc elemeit montírozza össze ismert táncstílusokkal úgy, hogy a látvány az újdonság élményével és erejével ragadja meg a néző figyelmét. Ahogyan az élet ritmusa változik, ahogy a napok, az események, a hangulatok váltják egymást, ugyanolyan fordulatosan peregnek a válogatott muzsikával öszszeforrt műsor fejezetei is. Jegyet online, a jegy.hu rendszerén keresztül és a helyszínen is vásárolhatnak az előadásra! Jegyár: 2500-3800 Ft

3


SZÍNHÁZ 2018. október 28. vasárnap 17:00

Az étkezés ártalmasságáról szatíra

Bizonyos Fibinger tragikomikus nagymonológja, életáriája haknikörútja egy állomásán, egy sokat látott, vidéki művelődési ház színpadán. Jóllehet, a főhős „az étkezés”-ről beszél csillapíthatatlanul, de életről, halálról, szerelemről szól, a szenvedélyről, az olthatatlan, kéjes dühről, amivel az ember be akarja kebelezni a másikat, magát, a világot... Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Jegyár: 2800 Ft

4

2018. november 11. vasárnap

Kétely

Főszerepben: Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Kéri Kitty, Simkó Katalin 1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket. Az iskola azonban új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe. Hamarosan összetűzésre kerül sor kettejük között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek… Jegyárusítás és kezdési időpont hamarosan! www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


SZÍNHÁZ

2018. november 23. péntek 19:00

Lackfi János: HINTÁK

a Zsámbéki Színházi Bázis produkciója Főszerepben: Peremartoni Krisztina, Soltész Bözse Rendező: Galgóczy Judit

2018. december 15. szombat 19:00

A miniszter félrelép

a Bánfalvy Stúdió vígjátéka A nagysikerű film újra színpadon, kizárólagosan a Bánfalvy Stúdió produkciójában! A kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban… Ettől a perctől megállíthatatlanul hömpölyög a félreértések, mulatságos magyarázkodások és pikáns szituációk folyama. Főbb szerepekben: Bánfalvy Ágnes, Gesztesi Károly, Bugár Anna, Harmath Imre Jegyárak: 2800-4900 Ft tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

A Vilmos-díjat elnyert Hinták című dráma egy zsámbéki idős asszony történetén alapul, és bizonyíték arra, hogy a „valóság sokszor nem valóságszerű”. Négy hinta, felle, fel-le. Négy női sors, kettő mai, kettő pedig évszázadokkal korábbi. Hogyan fonódnak össze a sorsok? Hogyan gyötri és szereti, rángatja földre és röpteti égbe egymást anya és lánya?Össze vagyunk kötözve egymással mi, emberek, életrehalálra? És kinek jut élet, kinek halál? Magunkat áldozzuk fel vagy a másikat? Jegyár: 2800 Ft

A nagy sikerre való tekintettel az előadás ÚJRA látható lesz színházunkban!

5


C S A L Á D I P RO G R A M O K 2018. október 14. vasárnap 10:30

2018. október 20. szombat 10:30

afrikai mese bábokkal és különleges hangszerekkel

a BábKoffer Társulat babaszínházi előadása

Kodzsugukila, a boszorkány Picirkusz Dzséli, a zenész és varázsló repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kalili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses gazellát és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, s mivel varázsló aki muzsikál, még az is lehetséges, hogy valójában maguk a dobok beszélnek. 3-8 éves korig ajánljuk! Jegyárak: gyerek: 1300 Ft, felnőtt: 1500 Ft, családi (2 felnőtt+2 gyerek): 5000 Ft

Varázslatos cirkusz - kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli! Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész szám és a táncoló törpe is! Két bőröndből életre kel a Picirkusz - világszám! Az előadás végén a hatalmas színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek. 3 éves korig ajánljuk! Jegyár: 2400 Ft (1 felnőtt+1 gyerek)

2018. október 27. szombat 16:00

Vackor kalandjai az Inversedance táncjátéka

Történetünkben Kormos István legkedveltebb mesehőse, Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Főhősünk egy esetlen, de nagyon bájos kis maci, aki egy kora őszi napon elcsatangolva egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Csintalan falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek, hogy végül elérkezzenek a tanulságos végkifejlethez. 4 éves kortól ajánljuk! Jegyár hamarosan!

6

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


C S A L Á D I P RO G R A M O K 2018. november 10. szombat 11:00

Halász Judit koncert

Dalain, gyermeklemezein számtalan generáció nőtt fel. Micimackó, Panda és a Helikoffer mindenki számára ismerős alakok, akiket Halász Judit kelt életre zenésztársaival. Jegyárak: 2000-3500 Ft

2018. október 28. vasárnap 10:30

Kolompos táncház

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttes ma is arra törekszik, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

2018. november 29. - december 1. csütörtök-szombat

Játékos tudomány kiállítás

a Szentmihályi Kulturális Központban Öveges professzor kísérletei, mindenki által elkészíthető játékai a mai gyerekeknek már talán nem sokat mondanak, de a fizika törvényei változatlanok, és azokat bemutatni, elmagyarázni játékosan sokkal könnyebb. A kiállítás igazi élményt nyújt mindenkinek, miközben lehetőséget teremt a játékos tapasztalatszerzésre, a játszva tanulás is teljes mértékben megvalósul. 8 éves kortól ajánljuk! Jegyár: gyerek: 700 Ft, felnőtt: 900 Ft, családi: (2 gyerek+ 2 felnőtt) 2800 Ft, csoportos (előzetes bejelentkezés szükséges a 401-3060-as számon): 600 Ft/fő, a kísérőnek ingyenes.

Jegyár: 900 Ft, családi: 3000 Ft tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

7


C S A L Á D I P RO G R A M O K 2018. december 8. szombat 10:30

Mikulásfutás 2018. december 2. vasárnap 10:00

A Krampusz Csoki Igaz Története

45 perces interaktív, élő zenés, humoros mesejáték Az év vége felé egyre nagyobb a sürgésforgás a Mikulás Gyárban, a Manók szorgosan csomagolják az ajándékokat. Krampuszi is szeretne ebben segíteni, de inkább csak láb alatt van... Jegyár hamarosan!

Jó hangulatú, családias kocogás, melyre a Mikulás is elkísér minket. A táv mindössze 700 méter, melyet lassú tempóban, egymáshoz igazodva teszünk meg. A nevezési díj egy cipősdoboznyi ajándék, melyet kerületi rászoruló családoknak juttatnak el. A futás után lehetőség lesz közös fotót készíteni a Mikulással!

Legyél Te is régész! „Utazó múzeum” - játszóház a Budaörsi Régészeti Múzeum és Árpád-kori Régészeti Park szervezésében. 2018. október 7. vasárnap 10:30-12:30

Kalandos felfedezőnap a római korban 2018. november 18. vasárnap 10.30-12.30

2018. december 8. szombat 15:00 és 18:00 2018. december 9. vasárnap 11:00 és 16:00

Kalandos felfedezőnap Mátyás király korában

Diótörő

Programok:

A látványos produkció a Szegedi Kortárs Balett művészeinek előadásában látható.

8

- jelmezes történelmi játszóház, fegyversimogató - régészsarok, kincskereséssel és restaurálási feladatokkal - kézműves foglalkozás - korabeli társas- és ügyességi játékok

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


TA N F O L Y A M O K A Corvin Művelődési Ház tartalmas időtöltést kínál minden korosztálynak: az Erzsébetligeti Színházban elérhető tanfolyamainkról és klubjainkról a www.kulturliget.hu/tanfolyamok, a Szentmihály Kulturális Központban elérhető tanfolyamokról a www.szentmihalyi.kulturliget.hu/tanfolyamok oldalon tájékozódhatnak.

GYEREKEKNEK:

FELNŐTTEKNEK:

LIGET TÁNCAKADÉMIA

VOGUE Fotómodell-Manökeniskola & Önbizalom Akadémia SALSA ÉS TÁRSASTÁNC · SZENIOR TÁNC MEGATÁNC CENTRUM - TANULJUNK A PROFIKTÓL! PARA- MŰVÉSZETI ÉS TÁNCSPORT STOTT PILATES · PILOXING ZUMBA ALAKFORMÁLÓ · ZUMBA GOLD HATHA JÓGA · ORIENTÁLIS TÁNC PREVENTÍV, TARTÁSJAVÍTÓ GERINCTRÉNING TAI CHI ÉS CHI KUNG · AIKIDO ÉLMÉNYFESTÉS A KÉPMÁS MŰHELLYEL

STARLIGHT DANCE COMPANY FORGÓRÓZSA · JAMLAND · MAZOTTI FITNESS MEGATÁNC · LITTLE DANCE GYERMEKTÁNC MODERN TÁNC ÉS JAZZBALETT CASSANDRA TÁNCSTÚDIÓ RITMIKUS GIMNASZTIKA TÜNDÉR BALETT · KANGOO · ZUMBINI TÁNCOS CSILLAGOK ISKOLÁJA · KÖTÉLHAJTÁS KISKÖRÚTI SZÍNISULI · ROBOLABOR AIKIDO · KICK BOX · WING TSUN KUNG-FU KEREKÍTŐ · RINGATÓ · CSIRI-BIRI BABATORNA HÓRAKUKK OVISULI ÉS FEJLESZTŐHÁZ

tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

TAROKK · BRIDZS

Kicsik és nagyok élményekben gazdag feltöltődése garantált! 9


ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSEK

Adventi hangulatban

A karácsonyt megelőző időszakban megnövekszik belső igényünk az elcsendesedésre, a levegő ünnepvárással telik meg. Minden évben úgy válogatjuk össze programjainkat, hogy novemberi-december eleji műsorkínálatunk segítse az ünnepre való ráhangolódást.

Töltsék velünk az adventi hétvégéket!

2018. október 23. kedd 17:30

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás a Forradalom Lángja emlékműnél az Erzsébetligetben

Beszédet mond: Kovács Péter polgármester

Bőröndök a platón

Közreműködnek a Körúti Színház művészei és a Kiskörúti Szinisuli növendékei.

2018. október 15. hétfő 18:00

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett kiállítás

November 15. csütörtök

December 14. péntek 19:30

Ünnepváró koncert a Honvéd Férfikarral

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint: Karácsonyi koncert a Jazz Ligetben

November 16. péntek 19:30

Jazz Liget: Cymbal Rush December 8. szombat 15:00 és 18:00, december 9. vasárnap 11:00 és 16:00

December 15. szombat

Pepita-babaszínház

Diótörő

A POFOSZ XVI. kerületi szervezete, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzata és a Corvin Művészklub az 1956-os forradalom és szabadság tiszteletére rendez kiállítást

Megnyitja: Kovács Péter polgármester, ünnepi beszédet mond: vitéz Palla László díszpolgár, a POFOSZ XVI. kerületi elnöke. A kiállított műveket ismerteti és az eseményt levezeti: Koltayné Zolder Klára a Corvin Művészklub vezetője.

Helyszín: Kovács Attila Galéria (XVI. kerület Havashalom utca 43.) A kiállítás megtekinthető november 15-ig.

10

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


ZENE 2018. november 15. csütörtök 18:00

Ünnepváró koncert a Honvéd Férfikarral A Honvéd Férfikar unikum: Magyarország egyetlen, hivatásos férfikórusa. Professzionális módon, magas színvonalon szólaltatják meg a férfikari zeneirodalom alkotásait. 1949. április 29-én lépett először színpadra az erőteljes hangzású, szláv kórusok mintájára megalakult Honvéd Férfikar, akkor még katonai állományból kiállított énekesekkel. Különleges színpadi hangzást, erőt képviselt már akkor is a kórus, melyhez az évek során magas szintű előadói érzékenység, valamint szakmaiság is társult. Ünnepi műsoruk a világ operairodalmának legismertebb, legnépszerűbb férfikari részleteit vonultatja fel: népszerű karácsonyi művek, ismert ünnepi dallamok hallhatók. Jegyár: 1500 Ft, nyugdíjas (helyszínen váltva): 900 Ft

Jazz Liget 2018 Jazzklubunk színpadán teret adunk tehetséges ifjú zenekaroknak, énekeseknek és nagy népszerűségnek örvendő, közkedvelt zenészeknek egyaránt. Minden hónap második péntekjén hangulatos jazzklubbá alakul a Harmónia Szalon. Tartsanak velünk! Ha nagyobb társasággal érkezne, kérjük jelezze előzetesen a 401-3060-as telefonszámon.

Jegyár: 1600 Ft

JÖN-JÖN-JÖN Jazz Liget 2019 január 18. péntek 19:30

Török Ádám tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

11


KLUBOK Corvin Bridzs Klub

Klubvezető: Thassy Miklós Információ: thy.miklos@gmail.com, 1-258-2271 A Corvin Bridzsklub 2018. szeptemberétől hetente már két alkalommal tart játéknapot. A klubunkban a különböző licitrendszerek folyamatos megismerése kihívás klubtagjainknak, de ez egyben kitűnő alkalom a szellemi frissességük megtartására, sőt javítására, illetve a hatékonyabb, sikeresebb és szórakoztatóbb játékra.

Kertvárosi Tarokk Klub

Klubvezető: dr. Káposztás Ferenc ferenc.kaposztas@gmail.com, +36 20 425 4218 A magyar tarokk kártyajáték a világszerte játszott változatok között a legrangosabb helyet vívta ki, értékes nemzeti kincsünk. Akik megismerik, azt mondják: ez a legjobb kártyajáték. A Kertvárosi Tarokk Klubba azokat várjuk, akik tanfolyamunkon megtanultak tarokkozni. Minden érdeklődőt szívesen várunk, különös tekintettel a fiatalokra!

LIgeti BAba Klub

Klubvezető: Szabó Patrícia Tel.: 401-3060 Facebook: www.facebook.com/ligetibabaklub A Klub célja teret és lehetőséget adni a kerületi, környékbeli anyukáknak, családoknak a találkozásra, ismerkedésre, együttlétre, szervezett keretek között, természetesen gyermekeikkel együtt. Minden alkalmat egy, a kisgyermekes családi életben fontos témának szentelünk, szakemberek meghívásával. Klubalkalmak kéthetente szerdán 10:00-12:30

Tavaszi Szél Nyugdíjas Klub

Klubvezető: Krizsán Mária Tel.: +36 1 384 6492 Töltse nyugdíjas éveit is jó hangulatban, szellemi frissességben, vidáman! Klubunkban a nyugdíjas életkornak megfelelő közösségi programok, vetélkedők, kirándulások várják. Klubalkalmak: minden kedden 11.30-15.30 között

12

EzüstGeneráció – Aktív Szenior Klub

Rummikub klub

Tanfolyamvezető: Turi Sándor Tel.: +36 30 964 1100 E-mail: turi.sandor@ezustgeneracio.hu facebook.com/ezustgeneracio, www.facebook.com/rummikub kedvelok Web: www.ezustgeneracio.hu Játszani hívjuk! Klubfoglalkozásainkon társaságot, sikerélményt kaphat egy logikai társasjátékon keresztül, kortól, nemtől, anyagi helyzettől függetlenül. Szeretnénk minél több emberrel éreztetni a játék és az élet örömét, célunk, hogy minél szélesebb körben megismerjék ezt a remek logikai játékot.

Vidám Szenior Torna és Táncklub

Klubvezetők: Jegonyán Oxána és László Attila 45 éves kortól ajánljuk! Információ: atidance@gmail.com, + 36 70 312 1481, +36 20 936 0554 Egészség és élmény a tánc és a zene segítségével egy baráti közösségben. Táncterápia és gyógyító gimnasztika a tánc varázsával. Egyedülállóknak és pároknak különleges tánczenével. Újdonságok és világslágerek. A jó hangulat garantált!

XVI. kerületi Szenior Táncklub

Tanfolyamvezető: Csirmaz Szilvia klubvezető Oktató: Csábi Dávid Információ:csirszil@gmail.com, +36 70 223 4070 A Szenior Örömtánc Klub már 8 éve működik. A zene, a mozgás, az agytorna minden ember életében fontos, mert ezek nélkül könnyebben megbetegszünk. A klub tagjai a táncot kíméletes sporttevékenységnek tekintik. Aki a Szenior Örömtánc Klubba jár, nem magányos többé. Az örömtánchoz folyamatosan lehet csatlakozni. Nincsen szükség sem partnerre, sem előzetes tánctudásra! Várjuk intelligens, jó ritmusérzékű és táncolni szerető kortársainkat! www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


2018. október 27. szombat 16:00

Vackor kalandjai

2018. december 8. szombat 15:00 és 18:00 óra és december 9. vasárnap 11:00 és 16:00 óra

4 előadás!

Diótörő a Szegedi Kortárs Balett varázslatos karácsonyi előadása az Inversedance táncjátéka Kormos István legkedveltebb meséje alapján tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

Előadásainkra online is vásárolhatnak jegyet: kulturliget.jegy.hu

13


2018. december 15. szombat 19:00

2018. november 24. szombat 19:00

A K ertvá ro s b á l j a Erzsébet, Kata l i n n ap i b á l Különleges este, különleges program, különleges vacsora! 14

www.kulturliget.hu Előadásainkra online is vásárolhatnak jegyet: kulturliget.jegy.hu

| www.facebook.com/kulturliget


Az előadások pontos időpontjáért kérjük, keresse fel honlapunkat! • www.kulturliget.hu

J Ö N J Ö N J Ö N

HEISENBERG_szorolap_A5.indd 1

tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

25/10/17 23:33

Előadásainkra online is vásárolhatnak jegyet: kulturliget.jegy.hu

15


16

www.kulturliget.hu Elล‘adรกsainkra online is vรกsรกrolhatnak jegyet: kulturliget.jegy.hu

| www.facebook.com/kulturliget


A Liget Táncakadémia célja az aktív közösségben megvalósuló, a mozgás és a tánc szeretetére való nevelés, művészeteket befogadó életforma megalapozása. Komplex képzési formák útján szakmailag megalapozott tanmenet szerint nyitott szemléletű táncoktatás, korszerű hagyományőrzés. Felmenő rendszerű táncoktatás, tehetséggondozás, táncegyüttes működtetése. TÁNCPEDAGÓGUSOK: Karácsonyi Éva táncművész, vezető táncpedagógus, a Liget Táncakadémia alapítója Bíró Éva Horváth Eszter Farkas Fanni Kiss Balázs Jánosi Ágnes Pálma Szabó Tamás Marosy Gerda Józsa Tamás A tánccsoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni: Liget Táncművészeti Egyesület Sáfrány Zoltán elnök +36 20 596 3292 tancakademia@gmail.com · www.ligettanc.hu tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

Ovisuli és Fejlesztőház Hórakukk Ovisuli és Fejlesztőház A Hórakukk Ovisuli és Fejlesztőház célja, hogy a gyerekek magabiztosan és szilárd alapokkal kezdhessék az iskolát és megállják helyüket minden területen. A jól bevált és sikeres tananyagunkat folyamatosan megújuló módszerekkel igyekszünk számukra érdekessé, és befogadhatóvá tenni. Programunk részét képezi például a sakk játékos megismerése, melyet a fejlesztő foglalkozások különböző területeibe is belecsempészünk. A kognitív fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásfejlesztésre is.

Tartsa nálunk esküvőjét! A ház remek adottságainak köszönhetően különböző méretű esküvői fogadásoknak is exkluzív helyszínt tudunk biztosítani.

CSOPORTJAINK: Iskolaelőkészítő (5-7 éves korig) napközben vagy délután Minisulis csoport TSMT (Tervezett Szenzomotoros Tréning) Jóga&coaching gyerekeknek Gyermek angol A részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken: Lukácsné Kónya Gabriella: +36 30 643 6474 Krámli Éva: +36 30 296 6669 Csoportjainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni!

Bővebb információ: www.horakukk.hu facebook.com/HorakukkOvisuli

Részletes információk: mundy.monika@kulturliget.hu. Képgaléria: www.kulturliget.hu/teremberlet

17


KIÁLLÍTÁSOK 2018. szeptember 6. csütörtök 18:00

2018. szeptember 11. kedd 18:00

Őszi Tárlat

Poliamor égtájak

a Corvin Művészklub szervezésében Megtekinthető 2018. október 7-ig, a Harmónia Szalonban.

Havas Veronika Kinga fotókiállítása

Megnyitja: Dr. Kelényi István művészettörténész Köszöntőt mond: Szász József alpolgármester Hangszeres közreműködő: Grencsó István A kiállítás megtekinthető 2018. október 14-ig a Kamara Galériában.

2018. szeptember 7. péntek 17:00

Végzősök

a Fotó Art Fotósiskola kiállítása A kiállítás megtekinthető: október 7-ig, a Napfény Galériában.

2018. szeptember 10. hétfő 18:00

Isteni hívás

Rónai Ágnes keramikus kiállítása Helyszín: Kovács Attila Galéria (Budapest, XVI. kerület, Havashalom u. 43.) A kiállítás megtekinthető 2018. október 11-ig.

18

A kerületünkben élő fotográfus kiállított felvételei megtekinthetők 2018. szeptember 26-ig a Corvin Galériában.

2018. szeptember 18. kedd 18:00

Terényi István: Belső tájaim

retrospektív kiállítás

2018. október 4. csütörtök 18:00

Tájak és emberek

Gosztonyi Pál fotókiállítása

Megnyitja: Török István fotóművész Köszöntőt mond: Szabó Csilla igazgató Közreműködik: Joe Fritz jazzklarinét-művész A fotókiállítás megtekinthető 2018. november 4-ig a Corvin Galériában. www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


2018. október 11. csütörtök 18:00

Mágikus dimenziók

F. Farkas Tamás festőművész kiállítása

Megnyitja: Szepes Hédi művészettörténész A kiállítás megtekinthető 2018. november 25-ig a Corvin Galériában.

2018. október 18. csütörtök 18:00

Ragyogni és ragyogtatni Vörös Eszter Anna kiállítása

Megnyitja: Vargáné Marsal Ágnes, mentortanár A kiállítás megtekinthető 2018. november 11-ig a Kamara Galériában.

tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

2018. november 5. hétfő 18:00 Téli tárlat - ART 16 Művész Csoport

Az ART 16 XVI. kerületi Művész Csoport ismét színvonalas kiállítással érkezik hozzánk. Amit ígérnek szinte már idilli, és egyben szívmelengető. Havas tájak, háztetők, befagyott patakok, Balaton, madáretető, vaddisznók. Mindez megfűszerezve kreativitással, színnel, melegséggel, hittel.

2018. november 15. csütörtök 18:00

Eddig megúsztam. Teszák karikatortúrái Teszák Sándor kiállítása

A kiállítás megtekinthető 2019. január 13-ig a Kamara Galériában

2018. november 19. hétfő 18:00

„Állnak az Úrnak álmodott dalok…”

Gedeon Péter építész kiállítása

Megtekinthető 2019. január 4-ig a Kovács Attila Galériában (1163 Budapest, Havashalom utca 43.)

2018. november 29. csütörtök 18:00

Képi gondolatok a Zsoltárok könyvéből Baán Katalin fotóművész kiállítása

A kiállítás megtekinthető 2019. január 14-ig a Corvin Galériában

19


E G Y Ü T T M Ű K Ö D Ő PA RT N E R E I N K 2018. december 2. vasárnap 15:00

Könyvbemutató

A Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház és az Aposztróf Kiadó közös novellapályázatának nyertes műveiből készült kötet bemutatója.

Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör

A Baráti Kör célja, hogy minél több emberrel megismertesse az olimpia szellemiségét, az olimpiai eszmét. Találkozóikon kiemelkedő sportolókat, olimpiai bajnokokat, olimpikonokat látnak vendégül, a beszélgetéseket Riersch Tamás újságíró moderálja. A belépés ingyenes! 2018. szeptember 25. kedd 17.00

Vendégek: Magát Krisztina európa-bajnok súlyemelő, valamint Urbán Zita atléta és Sándorházi Vivien tollaslabdázó

20

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége több, mint 15 éve rendezi meg „Országos Táncművészeti Fesztiváljait”, amely a kezdeti egyből napjainkra, négy önálló, korcsoportonként megrendezésre kerülő fesztivállá, országos mozgalommá nőtte ki magát, melyeknek intézményünk ad otthont. A versenysorozat kiemelkedő eseményként van jelen az amatőr táncéletben, a közművelődési intézmények, tanfolyami rendszerek, magánstúdiók és művészeti iskolák életében. 2018. november 17. szombat: XVI. Országos Táncjáték Fesztivál az Erzsébetligeti Színházban Bővebb információk: www.tancpedagogusok.hu Az egyesület 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a dinamikus kerületi közösségi élet kialakítását, valamint elérje, hogy az itt lakók tevékeny résztvevői legyenek a kerület társadalmi, gazdasági életének, ezáltal segítve egymást és egy lokálpatrióta közösség kibontakozását. Ennek érdekében évek óta szorosan együttműködnek kerületi intézményekkel, szervezetekkel, egyebek közt a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházzal, lelkes segítőink egyes programjaink szervezésében és le­bo­nyolításában.

Ha úgy érzi, hogy Ön is tenni szeretne valamit a XVI. kerületért, az itt élőkért, csatlakozzon az Egyesülethez! www.otfalu.hu

Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ Az intézmény ars poetikája múltunkat, gyökereinket kutatni, feltárni, ápolni és átadni gyermekeinknek. Sajátossága, hogy három helyszínen három arculattal rendelkezik. A mátyásföldi villanegyed, a cinkotai parasztporta és az árpádföldi emlékhely mégis mind a miénk, kerületieké. Telefon: iroda 604 8342, kutatószoba 604 8391 E-mail: info@helytortenet16.hu Telephelyek:

Helytörténeti Gyűjtemény

1165 Budapest, Veres Péter út 157.

Cinkotai Tájház

1164 Budapest Batthyány Ilona utca 16.

Tóth Ilonka Emlékház

1162 Budapest Állás utca 57.

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


KERTVÁROSI NORDIC SPORTKEDVELŐ ÉS ÉLETMÓD EGYESÜLET

Az ingyenes Nordic Walking oktatás és edzések biztosításával az önkormányzat a kerületi lakosokkal egy olyan mozgásformát szeretne megismertetni, amely bárki számára könnyen elsajátítható és gyakorolható. Az egészségmegőrzést biztosító önkormányzati programmal főként a nyugdíjasokat és a kismamákat célozzák meg, akiknek élethelyzetükből adódóan is nehéz megfelelő mozgásformát találni. Kapcsolattartó: Bisztrai György 1163 Budapest, Galgahévíz u. 48. | +36-20-596-5653

1161 Budapest, Kossuth Lajos utca 90.

ADÁS-VÉTEL-CSERE-LÍZING • készpénzes autófelvásárlás, • bizományos értékesítés, • használtautó értékesítés, adás-vétel, • autó bérbeadás speciális alkalmakra (esküvők, filmforgatások, rendezvények), • gépjárművek értékbecslése tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

1165 Budapest, Újszász utca 106-108. Tel.: 402-2148 • www.uszodak16.hu

1161 Budapest, Segesvár utca 16. Tel.: 402-2175 • www.uszodak16.hu

Nyitva tartás: hétköznap: 6:00-22:00 óráig, munkaszüneti nap: 8:00-20:00 óráig

Szolgáltatásaink:

• 25 m-es mélymedence • tanmedence hétvégeken • pezsgőfürdő • finn szauna • infraszauna • merülő medence* • csoki-szolárium • aquafitness • sószoba* • úszóiskola: gyermek és felnőtt oktatás, baba-mama úszás** • fitnesz, masszázs, jóga, fodrász*, kozmetika, manikűr, pedikűr • büfé • strand* (kamikáze csúszdák, élménymedence, vízi játszótér, hullámmedence) * csak Erzsébetligeten, **csak Szentmihályon

Kedvezményes belépőkkel várjuk a nyugdíjasokat, diákokat és a családokat. Rendezvényekre, gyermekszületésnapokra, céges sportnapokra is van lehetőség! Reklámfelületek bérelhetők!

21


KULTÚRLIGET Nyitott Könyvespolc Az Erzsébetligeti Színház Liget Café termében és a Szentmihályi Kulturális Központ tereiben nyitott könyvespolcot működtetünk, ahonnan vendégeink szabadon hozhatnak-vihetnek könyveket, de leülhetnek böngészni, olvasgatni is nálunk. Kezdeményezésünkkel célunk olyan közösségi tereket létrehozni, ahová szívesen bejönnek az emberek beszélgetni, megpihenni, esetleg leülhetnek a számítógépek valamelyikéhez (az Erzsébetligetben) internetezni. Kérjük támogassa a Nyitott Könyvespolcot, az Ön számára már nem fontos könyveknek mások még örülhetnek, hozza be őket, örömmel fogadjuk az épület információs pultjánál (nagyobb mennyiségű könyv esetén kérjük egyeztessen!).

A Liget Café, ahol a könyvek várják az olvasni szeretőket, más programoknak is helyet ad. Amennyiben könyvet szeretne hozni, cserélni, kérjük vegye ezt figyelembe, és előzetesen tájékozódjon központi elérhetőségeinken a nyitvatartásáról.

22

2018. november 3-4. szombat-vasárnap

XVI. Budapest Csillagai

A nemzetközi művészeti gyermek és ifjúsági fesztiválon a résztvevők olyan műfajokban mérik össze tudásukat, mint tánc-koreográfia, ének, hangszer, színművészet, képzőművészet. A táncos kategóriák versenyei, a rendkívül látványos nyitó és a záró gála az Erzsébetligeti Színházban, a hangszeres versenyek a közeli Rácz Aladár Zeneiskolában kerülnek megrendezésre. Bővebb információért és jelentkezési lapért kérjük keresse fel honlapunkat: www.kulturliget.hu

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


C I V I L S Z E RV E Z E T E K Art 16 Művész Csoport

A Körúti Színház darabjait nem kell bemutatni senkinek, aki otthonosan mozog az Erzsébetligeti Színházban. A társulat neve garancia a sikerre, legyen szó könnyed vagy épp fajsúlyos darabról. Ajánlott korosztály: 6-16 éves korig Tanfolyamvezetők: Galambos Zoltán, Placskó Emese, Karaivanov Lilla Tel.: Galambos Zoltán: +36 70 420 9282 Placskó Emese: +36 30 923 9490 Karaivanov Lilla: +36 30 457-3900 A Kiskörúti Színisuli 8 éve indult el Százhalombattán. Az akkor induló iskola mára kinőtte magát, olyan nagy sikereket ért el, hogy a színdarabok mellett városi és állami ünnepségeken is számítanak rájuk. A Kiskörúti Színisuliban felnövekvő gyerekek főszereplésével gyerekdarabokat mutatnak be, melyeket repertoárszerűen játszanak azóta is. Az Erzsébetligeti Színházban évek óta nagy népszerűségnek örvendő Kiskörúti Színisuli, 2018. őszétől várja nyitott, tehetséges növendékeit! Itt nincs felvételi követelmény, elég ha talpraesett vagy és szeretsz játszani. Úgy érzed, jó vagy valamiben? Mutasd meg! tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

Az ART 16 Művész Csoport a főváros XVI. kerületében élő, dolgozó, alkotó, kerületi múlttal rendelkező, vagy ide kötődő olyan művészeket kíván tagjai között tudni, akik a művészet valamelyik ágában már elismert tevékenységet folytatnak. Az ART 16 mindenkit szívesen lát, aki folyamatosan színvonalas művészeti produkcióra képes. Céljuk a kerület tehetséges alkotóinak összefogása, tevékenységük támogatása, műveik bemutatása kerületen belül és azon kívül is. Tagjaik a képző-, ipar- és fotóművészet több műfaját képviselik. A. Bak Péter Corvin-díjas festőművész, Petőfi-díjas művészeti író, az ART 16 Művész Csoport alapító elnöke

Corvin Művész Klub

A Corvin Művész Klub gyökerei 1964-re nyúlnak vissza, a művészi színvonal megtartását a mindenkori professzionális alkotók biztosítják az amatőr tagság szakmai támogatásával. A klub a Corvin Művelődési Házban, a XVI. Kerületi Önkormányzat támogatásával működik. Tevékenységük alappillérei egyfelől a művészek szervezetbe tömörítése, szakmai fejlődésének biztosítása, másfelől a lakosság kulturális igényeinek kielégítése a vizuál-esztétika eszközeivel. A klub vezetője: Koltayné Zolder Klára

Batsányi Cserhát Művész Kör

A Kör célja felkutatni a perifériákon élő alkotó ifjúságot, az idősebb művészeket, valamint vállalni a kisebbségi csoportok bevonását. Honlap: www.cserhat-muveszkor.hu

23


GYERE INKÁBB MIHOZZÁNK!

Gemini házibuli

Időpontok: október 5., december 7., 2019. január 4., február 1., március 1., április 5., Havonta egy alkalommal, pénteken 20:00 órától hamisítatlan retro házibuli-hangulat várja

Önöket, ahol a Gemini együttes örökzöld slágerei biztosítják a talpalávalót. Jegyár: 1800 Ft (a helyszínen váltható) Előzetes asztalfoglalás szükséges a +36 30 65 75 896-os telefonszámon!

2018. október 1. hétfő

Idősek világnapja

Kertvárosi Babahordozó Hét

Kerületünk 2018. október 18-19. között ismét csatlakozik a Nemzetközi Babahordozó Héthez. Az Erzsébetligeti Színházban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat színes programokkal, érdekes előadásokkal várja a jövendőbeli szülőket, nagyszülőket, szakembereket. Hasznos válaszokat ad a babavárással, mozgásfejlődéssel, homeopátiával kapcsolatos kérdésekre, kiemelt hangsúlyt fektetve a hordozókendő könnyed használatának módszereire, a hordozásból származó előnyökre.

A világnap alkalmából gálaműsorral köszönti a Kertváros szépkorú polgárait a XVI. kerületi Önkormányzat és a Területi Szociális Szolgálat az Erzsébetligeti Színház színháztermében.

Ízelítő programjainkból: · Babahordozás · Ringató · Gyermekelsősegély – Szent Márton Gyermekmentő · Lovászi Edina ABC koncert – családi koncert bábjátékkal · Hordozós önvédelem · Várandósság, szoptatás

24

alatti helyes táplálkozás alapjai – Földes Eszti, dietetikus, szakács · Tombolasorsolás · Meghívott vendég: Kádár Annamária A programokon a részvétel helyszíni regisztrációt követően ingyenes!

Női szemmel

beszélgetések, előadások a Harmónia Szalonban

Felgyorsult világunkban női szerepeink között megteremteni a külső-belső harmóniát emberpróbáló feladat. Mindannyiunk életében vannak olyan szakaszok, amikor úgy érezzük, hogy ez a kihívás meghaladja az erőnket, nem könnyű megfelelni az élet által ránk osztott szerepeinknek. Jó ilyenkor megállni kicsit, távolabbról rátekinteni és átgondolni: milyen szerepekben, milyen elvárásoknak kell, vagy kell-e egyáltalán megfelelnünk? Mindeközben hogyan tudunk önmagunk maradni, kiteljesedni, élni a változás, változtatás lehetőségével. Meghívott vendégeink segítségével a XXI. századi női létet vesszük górcső alá. 2018. november 8. csütörtök 18:00

Tari Annamária

pszichológus, pszichoterapeuta 2019. január 31.

Magyar mesék lázadó lányoknak könyvbemutató és beszélgetés

www.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


t a nu ló

Október 30. kedd

JÓ s po r t o ló

Jó tanuló, jó sportoló elismerések átadása A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat támogatásában részesülő, tehetséges tanulók ünnepélyes oklevélátadása.

2019. április 12. péntek 17:00

Szentmihályi Kulturális Központ (Budapest, 1161, János u. 141-153.)

2018. november 9. péntek

A szociális munka napja

A világnap alkalmából a szociális ellátásban dolgozók tiszteletére rendezett ünnepség és a kitüntető címek átadása. Zártkörű rendezvény!

2018. december 4. kedd

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány adventi műsora Zártkörű rendezvény! tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

Szeretet és Hűség napja A Corvin Művelődési Ház és a XVI. Kerületi Önkormányzat hagyományosan azokat a házaspárokat köszönti, akik ez évben ünneplik kerek házassági évfordulójukat. A házaspárok, családjukkal, meghívott vendégeikkel, barátaikkal ünnepelhetik a jeles alkalmat. Az est során gasztronómiai ínyecségek és fellépő művészek gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról! Erősítsék meg házassági hűségesküjüket ünnepélyes keretek között, meghívott vendégeik körében! Kérjük a házassági évfordulójukat ünneplőket, illetve azokat a családtagokat, barátokat, akik meglepetésként szeretnék szüleiket, barátaikat meghívni az ünnepségre, jegyezzék fel a dátumot. Belépő áráról és a további részletekről 2019. március elejétől a 401-3060-as telefonszámon várjuk érdeklődésüket.

25


SZENTMIHÁLYI KULTURÁLIS KÖZPONT 1161 B u d ap est, J ános utc a 141- 153.

KÖNYVBEMUTATÓK

2018. október 4. csütörtök 18:00

Ferenc Mónika: Hátam mögött dél

„A gyermekkor legnagyobb hazugsága szerint bármerre fordulsz északnak tartasz”, és ha ez valóban így van, akkor előbb utóbb mögéd kerülnek a nehéz időszakok.

2018. november 8. csütörtök 18:00

Borda Réka: Hoax

„…Sosem láttam Borda Rékát, de hófehér űrruhában képzelem el, zsebében Észak édes kincseivel. Hatalmas gömbsisakban. ” (Pollágh Péter)

2018. december 6. csütörtök

Herczeg Szonja: Kis üdítő, kis krumpli

Átlagos emberek fiktív történetei kicsit sem átlagos, ám lehetséges befejezésekkel. Bármiféle egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet. SCOLAR LIVE SOROZATUNKRÓL BŐVEBBEN A MŰSORFÜZET 2. OLDALÁN OLVASHAT.

26

2018. október 6. szombat 9:00

2018. október 13. szombat

Őszi kisgyermek és babaruha börze

Cserhát Fesztivál

Asztaljegyet október 1-től árusítunk az Erzsébetligeti Színház jegypénztárában, a börzéről részleteket a kulturliget.hu oldalon olvashat.

2018. október 7. vasárnap 10:00

Mazsola

a Fabula Bábszínház előadása Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják. 3-7 éves korig ajánljuk! Jegyár: gyerek: 1100 Ft, felnőtt: 1300 Ft, családi (2 felnőtt+2 gyerek): 4200 Ft

2018. október 18. csütörtök 18:00

Helytörténeti könyvbemutató:

Mozi a város peremén 2018. október 27. és november 17. szombat 10:30

Interaktív diafilmvetítés és kézműves foglalkozás a Nyirkapapír Vállalat segítségével. Jegyár: gyerek: 900 Ft, felnőtt: 400 Ft, családi (2 gyerek+2 felnőtt): 2500 Ft www.szentmihalyi.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


2018. október 27. szombat 20:30 Vérbeli jelmezes mulatság pókokkal, szellemekkel és ötletes jelmezekkel az Öt Falu Egyesület és a Corvin Művelődési Ház szervezésében, tombolával, büfével, jelmezversennyel. A talpalávalót DJ Quicksilver biztosítja. Belépő: elővételben: 2000 Ft/fő a helyszínen: 2200 Ft/fő

2018. november 11. vasárnap 10:30

A nyúl és a róka

Rémusz bácsi örökzöld meséiben a furfangos Nyúl mindig túljár a Róka eszén, kicselezi jobbról és kicselezi balról, a Róka egy mesében se éri utol, hiába feni rá a fogát. 3-8 éves korig ajánljuk! Jegyár: gyerek: 1100 Ft, felnőtt: 1300 Ft, családi (2 gyerek+2 felnőtt): 4200 Ft

tel.: 06 1 401-3060 | e-mail: info@kulturliget.hu

2018. december 15. szombat 10:30

Pepita

Aprók színháza, babaszínház

2018. november 18. vasárnap 16:00

Szentmihályi dallamok: Koós János és Dékány Sarolta dalestje Jegyár: 1800 Ft

Az előadás során fokozatosan kiszínesedik a kezdetben fekete-fehér világ, apró csodák születnek a szemünk előtt: brekegni kezd a szőnyeg, zümmög egy sárga pötty, táncra perdül a kék szalag és lassan kivirul a táj. Előadásunk a legkisebb korosztálynak szóló első színházi élmény, egyszerű formákkal, színekkel, soksok játékossággal. Az előadás tere egyben egy felfedezésre váró textil játszótér, ahol az apró kezek újabb csodákat varázsolhatnak… 3 éves korig ajánljuk

27


Tanfolyamaink a Szentmihályi Kulturális Központban

Stot t p il a t es MODERN TÁNC ÉS JAZZBALETT

MONDÓKÁS MÓKA és BÁBOS TORNA

2018. november 22-től

Adventi hangulatú időutazásra

hívjuk Önöket, elmerülhetnek egy letűnt kor világában: újévi üdvözlők, karácsonyi képeslapok, karácsonyi újságok a XX. század elejéről. Kiállítás Sivók Zoltán magángyűjteményéből.

2018. november 29. - december 1. csütörtök-szombat

Játékos tudomány kiállítás

A kiállítás igazi élményt nyújt mindenkinek, miközben lehetőséget teremt a játékos tapasztalatszerzésre, a játszva tanulás is teljes mértékben megvalósul. A kiállításon szereplő eszközök lehetőséget teremtenek az interaktivitásra, a tudomány eredményeinek kipróbálására és az iskolában szerzett ismeretek élményszerű bővítésére. 8 éven felülieknek ajánljuk! Csoportok előzetes jelentkezését is várjuk, a 401-3060-as számon!

Szentmihályi Kulturális Központ 1161 Budapest, János utca 141-153.

28

www.szentmihalyi.kulturliget.hu | www.facebook.com/kulturliget


2019. február 2. szombat 18:00

2019. január 5. szombat 16:00

Hamupipőke a Noir Színház mesejátéka

JÖN-JÖN-JÖN * 2019 * 2019. január 6. vasárnap 15:00

Mágnás Miska A Pannon Várszínház operett komédiája


Profile for Erzsébetligeti Színház

Erzsébetligeti Színház Programfüzet 2018-19  

Erzsébetligeti Színház Programfüzet 2018-19  

Advertisement