Välkommen till Kulturhuset Spira

Page 1


I JÖNKÖPING

En storslagen produktion för en fullsatt Konsertsal eller en intimare upplevelse i Caféscenen? Eller något däremellan? Ingen annanstans i Jönköping finns den unika möjligheten att arrangera konserter i världsklass – mitt i stan. Med stor erfarenhet och gott renommé tar vi med stor glädje hand om ditt evenemang. Varmt välkommen till Kulturhuset Spira! / Mia Isaksson Ansvarig för konferens, event och uthyrningar


2011 stod Kulturhuset Spira färdigt vid Munksjöns vackra strand, mitt i Jönköpings pulserande stadskärna. Det arkitektoniska mästerverket signerat Gert Wingårdh rymmer 1 900 gäster samtidigt och scenkonst av alla dess slag fyller huset. Mellan våra egna produktioner hyr vi ut våra fyra scenrum till gästande artister.

Känslan av att sitta under den gnistrande stjärnhimlen i Konsertsalen, eller i den skogsgröna Teatersalongen är nästan overklig. I foldern får du en liten inblick i vårt fina hus, och på detta uppslaget ur en fågels perspektiv. Men det allra bästa är förstås att uppleva det på riktigt.


I Spiras största rum sitter både musiker och publik under samma vackra stjärnhimmel som är en exakt kopia av hur stjärnorna stod kvällen då Spira invigdes. Konsertsalen ger en magnifik upplevelse för både gästen och arrangören med fokus på intimitet och skönhet.

FAKTA 820 st

Ljud och ljus Projektor och projektionsduk.


Med inspiration från John Bauers trollskogar skapar Teatersalongen ett skönt lugn med sina gröna fåtöljer i många nyanser, där scenen får gestalta Prinsessan Tuvstarrs svarta tjärn. Scenen är till ytan den största i Spira.

FAKTA 350 st

Ljud och ljus Projektor och projektionsduk.


Kammaren är Spiras Black Box, vårt mest föränderliga rum där vi möjliggör allt från banketter, galor och konferenser till teater, konserter och dansproduktioner. I väggen finns en utflyttbar teleskopläktare med 160 sittplatser och golvet som är specialbyggt vilar på sand.

FAKTA 60-300 st

Ljud och ljus Projektor och projektionsduk.


Nära restaurangen med vacker utsikt över Munksjön ligger Caféscenen, ett avslappnat mötesrum med runda cafébord och upphöjd scen. Här kan man njuta av mat, dryck och underhållning samtidigt.

FAKTA 130 st

Ljud och ljus Projektor och projektionsduk.


Makeup & hår På Kulturhuset Spira jobbar tre av Sveriges bästa maskörer, Nina Larsson, Lina Nyberg och Robin Karlsson. Här kan den som önskar få makeup och hår gjort innan föreställningens start. För bokning och pris: robin.karlsson@rjl.se Tel 0729-224381

Restaurang Spira Restaurang Spira i hjärtat av huset rymmer 150 matgäster. Vi serverar lunch, föreställningsmenyer och gott fika lagat helt från grunden.

Mia Isaksson

I anslutning till restaurangen ligger vår stora uteservering med kvällssol och fantastisk utsikt över sjön.

Ansvarig för konferens, event och uthyrningar

Välkommen till oss på lunch, fika, föreställningar och fest!

mia.isaksson@rjl.se Tel 076-105 44 89

För bokning och pris: