Page 8

Filmvisning på lovet: Trolls

Mamman som gick ut genom dörren och försvann

Onsdag 30 oktober 14.00 Ingen föranmälan. Fri entré.

Onsdag 13 november 18.00

Under höstlovet visar vi filmen Trolls på Idé A Drottninghög. Ingen åldersgräns. Begränsat antal platser.

Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med VOF. Han var bara sex år när hon, hans egen mamma, barfota lämnade familjen i tron att hon var den nya Messias som skulle frälsa världen. I dag är han 25 år och lever ett stabilt liv, men det har inte alltid varit så. Under åren har hans mamma insjuknat i psykosskov sju gånger, varje gång fylld av skuld. Hon har dock rest sig och lever i dag ett fantastiskt liv som egenföretagare, föreläsare och mycket mer. Välkommen till en kväll med ett unikt perspektiv på psykossjukdom och dess konsekvenser både för anhöriga och den drabbade. En mor med sin son.

DrottningH och Helsingborgshem Onsdag 6 november 18.00 Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med DrottningH, Helsingborgshem och Projekt Rekrytera. Utvecklingen på Drottninghög fortsätter. Nya hus är klara och andra platser är ännu en byggarbetsplats. Välkommen att träffa oss i Projekt DrottningH för att veta mer om vad som är på gång under de kommande åren.

Anneli Jäderholm

Andreas Jäderholm

Fermentera mera Onsdag 20 november 18.00

Ingen föranmälan. Fri entré. Samarrangemang med Matkooperativet. Lär dig mer om hur du med hjälp av nyttiga bakterier kan ta hand om mat så att den blir både godare och mer hälsosam. Syrning är en gammal teknik för att ta tillvara på mat. Hanna Bergström, som driver Bruket kaffebar och har skrivit flera kokböcker, berättar om fördelarna med fermentering. Du får lära dig hur det går till, vad du ska tänka på och allt annat du kan fundera över. Föreläsningen följs av en kostnadsfri workshop där alla som är med får prova på att syra grönsaker och sedan ta med sig hem. Glasburk kan köpas på plats. 8

Profile for Kultur Helsingborg

Idé A Drottninghög hösten 2019  

Höstens arrangemang på Idé A Drottninghög, Helsingborg

Idé A Drottninghög hösten 2019  

Höstens arrangemang på Idé A Drottninghög, Helsingborg

Advertisement