Page 1

Velkommen til VesterĂĽlens mest moderne kulturbygg

KULTURFABRIKKEN SORTLAND www.kulturfabrikkensortland.no


Kulturfabrikken - et moderne flerbruksbygg K

ulturfabrikken har mange funksjoner samlet under ett tak. Kino, bibliotek, kulturskole, frivilligsentral og voksenopplæring gjør at fabrikken syder av aktivitet og energi hver dag. Kulturfabrikken kan tilby kulturlivet nesten 30 gode verksteder og øvingsrom for ulike aktiviteter. Her er øvingsrom for store og små musikkgrupper, dansesal, verksteder for kunst og håndverk samt multimediaverksted. Møysalen, Blåboksen og Lanterna er moderne og fleksible saler for konserter, forestillinger, film, banketter, konferanser m.m. Kafe og kiosk er sentralt plassert ved inngangen og er det naturlige treffstedet for alle brukere.

FOTO: Tom Lindbeck

Kulturfabrikken kan tilby næringsliv og organisasjoner stor fleksibilitet i valg av møterom og konferanselokaler.

Alt fra effektive små møterom til store saler. Kafeen i bygget leverer lunsjretter, middager m.m. til brukere og besøkende, og holder åpent daglig. Kunsten har fått en sentral plassering inne i vestibylen/kafeområdet og biblioteket. Ute på veggen som vender mot Strandgata i sør, og på rockebrakkene nord for bygget, er det også store utsmykninger. Bygget er universelt utformet og har trådløst nett. Kulturfabrikken er stedet du kan gå for å finne varme, glede, inspirasjon, mennesker og gode opplevelser – også det du ikke visste at du trengte!


Møysalen

M

øysalen er storsalen og hovedscene i bygget med 482 sitteplasser i amfi. Skyveamfiet gjør at sal og scene raskt kan omgjøres til et 460 m2 flatt gulv med 139 plasser i galleriet bakerst og opptil 900 stående publikummere. Her er stor og velutstyrt fleksibel scene på inntil 200 m2 med lyd og lys for moderne teater- og konsertopplevelser. Variabel akustikk gjør salen god til ulike genre og bruk. Enkel innlast fra gateplan, sidescene, lager, verksteder og garderobeanlegg rett bak scenen, gir ytterligere muligheter.

Lanterna

L

anterna er Kulturfabrikkens kinosal. Salen er utstyrt med topp moderne teknisk utstyr med Dolby Atmos-lyd. Vi har 4K-oppløsning på bilde, og har også mulighet for å vise film i 3D. Med sine 132 komfortable sitteplasser og et stort vindu som kan slippe inn dagslys, er Lanterna også godt egnet for konferanser. Salen kan enkelt blendes helt for kino og bildevisning.

Blåboksen

K

lubb og intimscene på 176 m2 for rock, blues, jazz og viser, med inntil 200 sitteplasser og 300 ståplasser. Salen er også en god intimscene for teater, eller som konferanselokale. Salen kan deles i to. Salen har store vinduer mot Kulturtorget, men rommet kan gjøres helt mørkt når det er behov for det.

Kulturskole

S

ortland kulturskole har fast tilhold i Kulturfabrikken og tilbyr undervisning i musikk, kunst, dans og teater. For mer informasjon om kulturskolens aktiviteter , ta direkte kontakt eller sjekk nettsiden www.sortland.kulturskole.no

M

useum Nord, avdeling Sortland museum, viser skiftende utstillinger med ulike tema, perspektiv og uttrykk. I tillegg har museet foredrag, filmvisninger og andre arrangement. Museet har også en liten butikk med bøker og andre varer med lokal tilknytning. På www.museumnord.no og på museets Facebook-side holder du deg oppdatert om kommende aktiviteter.

Rockebrakkene 2

rockebrakker er plassert i tilknytning til Kulturfabrikken. For leie av brakkene eller andre øvingsrom, kontakt administrasjonen for Kulturfabrikken, som leier ut i samarbeid med rockeklubben.

FOTO: Torbjørn Jentoftsen

Museum


Ariblå

K

FOTO: Torbjørn Jentoftsen

ulturfabrikkens eget gallerirom, Ariblå, ligger vegg i vegg med museets utstillingsrom. Det vender ut mot vestibylen og kafeen . Rommet er 71 m2, og har stor rene flater. Søknader om utstillingsplass behandles fortløpende av kunstgruppa for galleriet, som også samarbeider med ulike kunst-institusjoner i landsdelen. Galleri Ariblå tilbyr kunst av høy kvalitet, hvor det gis rom for ulike kunstuttrykk i spennet fra det klassiske til det moderne, og hvor publikum får møte kunst og kunstnere som er vel etablerte, men også unge nyutdannede kunstnere. Galleriet er fast utstillingssted for Sortland kunstforening.

Bibliotek

B

iblioteket er «hjertet» og møteplassen i Kulturfabrikken. Biblioteket er det naturlige stikk-innom-stedet, sammen med kafeen, og kan tilby følgende:

• Aviser og tidsskrift på papir og skjerm • Utlån av digitale medier, spill, film, musikk og tegneserier i tillegg til bøker • Kulturaktiviteter for barn og unge • Arena for debatt og slektstreff Barne- og ungdomsavdeling og Nordnorsk avdeling er i 1. etasje, voksenavdeling og studierom i 2. etasje. Bokhyllene er på hjul, og rommene kan gjøres om og brukes til små konserter og foredrag.

Gavebutikken på Sortland som har noe til enhver anledning. Blomster, klær, interiør og smykker.

Tlf. 76 11 37 10

E-post: sortland@avis.no Vakttlf: 901 21 300

www.avis.no

Strandgata 18, 8400 Sortland Tlf : 76 12 13 17 • Mob: 909 68 337 E-post : iversen.blomster@interflora.no Følg oss på Facebook!


Bilverksted • Bobilverksted • Nye og brukte biler bilutleie

Eneste lokaleide strømleverandør i Bø, Øksnes og Sortland kommune. Handle lokalt, trygt og ærlig!

www.vesteralen-bil.no • Tlf.: 76 11 07 00 E-post: salg@vesteralen-bil.no • Vesterålsgata 41, 8400 Sortland

www.vkraft.no • Tlf. 76 11 25 60

Vi har vært arkitekter for Kulturfabrikken

Tlf 76 12 10 62 • www.ediassen.no

www.lpo.no

Fra lokalt til globalt

Et omfattende transportsystem i Nord-Atlanteren Binder sammen Norge med Europa, NV Russland, USA, Canada og Newfoundland www.eimskip.no

Vi har lagt flis, malt, lagt gulvbelegg og tepper i hele Kulturfabrikken. Se selv så pent det ble! Vi leverer kvalitetsarbeid innen Mur • Flis • Gulvavretting Maling • Belegg • Våtrom

MMT

Mur- & malerteknikk AS Markveien 11, 8402 Sortland Telefon: 97 70 44 20 E-post: inge@mmt.as www.mmt.as

5


KULTURFABRIKKEN SORTLAND KF Besøksadresse: Strandgata 1 8400 Sortland Postadresse: Postboks 117, 8401 Sortland Epostadresse: postmottak@kulturfabrikkensortland.no Telefon: 76 10 91 00 www.kulturfabrikkensortland.no

TAKK TIL VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE!

Stronger Together

Vesterålen kontorsenter as Tlf. 76 11 10 10

www.inventum.as

VÅRT HITTIL STØRSTE BYGGEPROSJEKT:

KULTURFABRIKKEN sortland-entreprenør.no

GOD STREK

STOLTHET • ENGASJEMENT

• Concept: JS Media Tools A/S • 102154 • www.jsnorge.n o

02185

20 år 1995–2015 www.inventumkjeden.no/vesteralen

Kulturfabrikken - et moderne flerbruksbygg  

En kort introduksjon til fasilitetene som finnes på Kulturfabrikken.

Kulturfabrikken - et moderne flerbruksbygg  

En kort introduksjon til fasilitetene som finnes på Kulturfabrikken.

Advertisement