Page 1

Nr. 13

www.kulturblad.dk

Nov 2016 - jan 2017

K U LT U R E L L E O P L E V E L S E R I J A M M E R B U GT KO M M U N E

MØD MERUL A BAND

FINT BE SØG AF H ELG ER & L AR SEN

S T E M N I N G S F U L D J U L E KO N C E R T

6 Koncerter 11 Teater 14 Udstillinger 16 Sang & Musik 20 Foredrag 23 Børn 26 Øvrige


LEDER

KÆRE BORGERE OG KULTURBRUGERE I JAMMERBUGT KOMMUNE! Jammerbugt summer af liv – også på kulturområdet. Kulturblad præsenterer endnu en gang en flot og bred vifte af kulturtilbud, som vi alle bidrager til – som publikum, som arrangører og som rammesættende kommune. Efter en sommer med mange flotte og spændende udendørsarrangementer, stunder efteråret til – og efteråret er jo højsæson for eksempelvis koncerter og foredrag. Vi mødes inden døre i smukke kulturhistoriske perler som Tinghuset og Bratskov, ligesom vores biblioteker ofte danner ramme om aktiviteter, hvor kultur, kunst, litteratur og viden er i centrum. Her åbner vi jo netop snart et nyt bibliotek i Aabybro i en del af skolens tidligere bygning. Bibliotekets funktion og rolle har udviklet sig meget gennem de seneste 20 år; fra udlån af litteratur og musik til bredere kultur- og vidensformidling. Det ny bibliotek i Aabybro er skræddersyet til denne udvikling og vi håber, at vi alle får fornøjelse af det.

I år er ingen undtagelse, så jeg vil opfordre os alle i Jammerbugt Kommune til at fejre sangen og livsglæden torsdag 3. november og gerne hele uge 44, hvis én dag ikke rækker. Fra Jammerbugt Kommunes side er der sørget for, at vores plejecentre og vores dagtilbud får besøg af professionelle musikere og sangere. Jeg håber, der bliver gode og positive musikalske oplevelser her og der og alle vegne i Jammerbugt Kommune. Når jeg læser i Kulturblad bliver jeg hver eneste gang glad og stolt over den virkelyst, der udfolder sig på kulturområdet i Jammerbugt Kommune. Tænk, så megen fornøjelse og livsindhold det giver at være med i de fællesskaber, kulturen tilbyder – hvad enten det er som arrangør eller deltager. Jammerbugt Kommunes kulturliv er vores fælles fortjeneste og baserer sig på både frivillig og professionel indsats. Stort TAK for at det kan lade sig gøre. Til sidst blot en opfordring til at tage del i kulturlivet på den ene eller anden måde. Kulturoplevelserne venter på dig - hvad venter du på?

Har man sagt efterår, har man også sagt ’Spil Dansk’. Hvert år i uge 44 er Jammerbugt Kommune med til at markere Spil Dansk Dagen – hele Danmarks Fællessang.

FAKTA OM KULTURBLAD HAR DU ET SPÆNDENDE KULTURELT ARRANGEMENT? - så er du velkommen til at lægge det på www.kulturblad.dk. For at komme med i det trykte blad skal indtastning inkl. foto i god kvalitet ske inden nedenstående datoer for deadline. SMÅNYHEDER Pressemeddelelser og smånyheder samt andre forslag til redaktionen kan sendes til kulturblad@mediecenter.dk VEJLEDENDE UDGIVELSESPLAN Kulturblad nr. 14 husstandsomdeles uge 5 2017. Deadline 2. januar 2017. Kulturblad nr. 15 husstandsomdeles uge 14 2017. Deadline 6. marts 2017. Ændringer kan forekomme.

2 | www.kulturblad.dk

Mogens Gade Borgmester

BOR DU UDEN FOR JAMMERBUGT KOMMUNE? KULTURBLAD husstandsomdeles i hele Jammerbugt Kommune. Men bor du udenfor Kommunen kan du gratis modtage KULTURBLAD. Send en mail til kulturblad@mediecenter.dk med navn og adresse. Eller find det på dit lokale bibliotek. KULTURBLAD Udgives af: Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt i samarbejde med Jammerbugt Kommune og Jammerbugt kommunes kulturliv Redaktør: Per Gregersen Jammerbugt Kulturskole Søparken 2, 9440 Aabybro, peg@jammerbugt.dk

Oplag: 20.000 Annoncer: Der er mulighed for i begrænset omfang at købe annonceplads i KULTURBLAD. Kontakt redaktøren. Layout: Hanne Boelt Baggesen Tryk: Skive Folkeblad Rotation Ansvar: Kulturblad kan ikke gøres ansvarlig for trykfejl, programændringer og mangelfulde informationer fra arrangørerne. BRUG FOR FLERE BLADE? Har du brug for flere eksemplarer af Kulturblad til kunder, klienter, turister m.m., så bestil flere på tlf. 9824 2500 eller kulturblad@mediecenter.dk


Har du købt billet til din næste store

KULTUROPLEVELSE?

Everybody’s Talking

Søs Fenger & Nordstrøm

Kaffe og Syngsammen Kom og syng dig glad

Trille Band

Torsdag 3. november kl. 20

Torsdag 10. november kl. 20

Autentisk og medrivende Fredag 11. november kl. 20

Onsdag 16. november kl. 10

Fredag 18. november kl. 20

Søndagsmatiné Cash i Caféen

Julekoncert Marianne & Michael

Back to Back

Lørdag 19. november kl. 20

Søndag 20. november kl. 14

Søndag 27. november kl. 14

Julekoncert For hele familien Julekoncert Johnny Logan X-mas show Gammeldags juletræsfest Harlem Voices of Gospel Fredag 2. december kl. 20

Facebook

facebook.com/mediecenter

Lørdag 3. december kl. 14

Søparken 2, Aabybro. Tlf. 98242500

Fredag 9. december kl. 20

Billetsalg

www.mediecenter.dk


Lærke

Andreas

Kristian

17-årige Lærke Bertelsen, Kristian Søgaard og Andreas Rødbro på henholdsvis 18 og 19 år er alle fra Fjerritslev. Sammen udgør de MERULA BAND, og vi mødte dem i øvelokalet i Tinghuset Andreas og Kristian havde spillet sammen i flere år, mens Lærke kom til for et par år siden. Oprindelig var det Kulturskolen, der bragte de tre sammen, og især den rytmiske samspilsundervisning havde stor betydning, fordi det var her musikinteressen for alvor blev vakt. - Jeg fandt ud af, at jeg gerne ville bruge flere timer udover undervisningen, og nu blev det et mål også at komme ud at spille i andre sammenhænge, fortæller Andreas. Han og Kristian har fulgt hinanden siden børnehaven og er netop sluttet i gymnasiet. Begge har taget et sabbatår og underviser i øjeblikket som lærervikarer på forskellige skoler, og i den sammenhæng har de også glæde af den musikalske baggrund, selv om ingen af dem har planer om at blive lærere. Lærke går i 2.G, og både hun og Andreas satser på en musikalsk videreuddannelse på Konservatoriet eller Universitetet, mens Kristian endnu ikke har konkrete fremtidsplaner, MERULA BAND I bandet eksperimenterer de indenfor et blandet repertoire af pop og rock, både andres og egne kompositioner. 4 | www.kulturblad.dk

I øjeblikket er de ude og spille et par gange om måneden, til både private og offentlige arrangementer, men de vil gerne have flere opgaver og gerne i flere forskellige sammenhænge. Der er trængsel omkring mikrofonerne, for musikinteressen deler de med mange andre unge. Derfor er det et vigtigt mål at udvikle sig frem til en personlig klang og spillestil, for en fremtid udelukkende med kopinumre frister ikke. - Vi har ikke travlt, for vi ved, det tager tid at finde sit publikum. Det er en proces at udvikle en personlig spillestil, som også tiltaler arrangører og publikum. Med vores nuværende erfaring vil vi fortrinsvis satse på steder med kun en enkelt scene, hvor vi har størst chancer for at trænge igennem, for vi har oplevet at spille på festival, hvor vi var henvist til et hjørne, hvor publikum knap fik øje på os. Men vi lærer af det hele, for der er jo stor forskel på at spille til et sølvbryllup og på ” Åben Scene” i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. I sommer var vi et af de lokale bands, der spillede til ”Danmarks dejligst” i Pandrup, og bortset fra lidt lydproblemer gik det rigtig godt.


DER FANDT MELODIEN - SAMMEN Tekst Grethe Rolle | Foto Per Gregersen Andreas spiller bas og guitar, Kristian er perkussionist, mens Lærke spiller klaver og med sin stemme som et meget personligt instrument, kan hun virkelig fylde et rum. AT BLIVE HØRT Vil man skabe en musikalsk karriere, var en CD-udgivelse tidligere et mål. Men sådan er det ikke længere, hvor det først og fremmest er via de sociale medier, man bliver kendt, og har man tilmed fået foden indenfor på et fast spillested, er det også en del af vejen til at blive, om ikke berømt, så dog kendt i de rigtige kredse.

SOLSORTEN Navnet, Merula Band, stammer fra en musical de alle tre medvirkede i på gymnasiet. Musikken var baseret på Beatles’ numre, og dekorationen var en flok solsorte i træ, hvoraf hver fik én med hjem. - Hjemme googlede vi, ”solsort”, og da det latinske ”merula” kom frem på skærmen, vidste vi, at ”det var os”, så på den måde fik vi vores navn.

Det samlede Band Foran Tinghuset i Fjerritslev, hvor bandet øver.


KONCERTER

CARLS CAFÉ TOMMY SANDS DUO KAMMERMUSIK I TINGHUSET Velkommen til spændende Kammermusik-koncert med dygtige musikere fra Aalborg Symfoniorkester. Denne gang præsenterer vi en træblæser trio under ledelse af oboist Judith Blauw. TID: Sted:

TORSDAG D. 27. OKT. KL. 19 Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev

Pris:

90/110 kr.

Billetsalg: Rene's Vin & Grønttorv, Østergade, Fjerritslev, 98213338 Arrangør: Kulturforeningen Tinghuset

GAMMEL DANSK OG STEDSEGRØNT Denne aften er der koncert med den kendte skuespiller Finn Bredahl, hans hustru Bente Bredahl og Gjøl Kirkes organist Kristian Melchior Echwald. Ved koncerten vil Finn Bredahl synge gamle danske revyviser, kombineret med evergreens, med fru Bente på saxofon. Undervejs vil Finn Bredahl fortælle anekdoter fra sit lange liv på teaterscenen. Koncerten begynder i kirken kl. 19.30 og fortsætter under mere afslappede former i sognegården, hvor der også vil være kaffe til publikum. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 2. NOV. KL. 19.30 Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Kaffe 25 kr. Gjøl Kirke

6 | www.kulturblad.dk

KONCERT I LANGESLUND KIRKE Kirkens organist, Christian Vestergaard Wennerlin, giver koncert på orgel og klaver, sammen med de to violinister Arthur Vetvik og Niels Bjerre. Der vil være værker af bl.a. Bach, Shostakovich og Christian Vestergaard. TID: ONSDAG D. 2. NOV. KL. 19.30 Sted: Langeslund Kirke, Thyvej 18, Arentsminde, 9460 Brovst Pris: Gratis Arrangør: Øland-Langeslund Pastorat

Den nordirske folkemusiker Tommy Sands er et stort, internationalt navn, der har spillet over hele kloden. Mange har oplevet Irske Tommy Sands og hans medspiller og søn Fionan på tenorbanjo og mandolin. Nu vender de tilbage! Med charme og glimt i øjet lukker han publikum ind i sit musikalske univers. TID: TORSDAG D. 3. NOV. KL. 20 Sted: Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård Pris: 125 kr. (105 kr. for medl.) Billetsalg: http://newbrovst.billetexpressen.dk Skovsgård Hotel, 98230400, www.brovstmusik.dk Arrangør: Brovst Musikforsyning og Skovsgård Hotel

DANA LACROIX (CAN) EVERYBODY’S TALKING De tre herrer formår stadig at skabe en unik intimitet og en nærværende kontakt til deres publikum, trods succesen på de store scener og de mere end 15 år på landevejen. Når Everybody's Talking går på scenen i Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt, er de bedst kendt som: Popdrengen, Rocklegenden og Kongen af Ribe. Privat er de Jimmy Colding, Billy Cross og Lars Maasbøl. TID: TORSDAG D. 3. NOV. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt Søparken 2, Aabybro Pris: 225 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

Dana LaCroix er en oplevelse både som sangskriver og performer. Koncerter og cd-udgivelser i Canada og USA har vundet Dana mange fans både hos pressen og hos publikum. Uden at være i mediernes søgelys, har Dana formået at nå et begejstret publikum. Melodiske sange og en stemme som er nem at forelske sig i, har dannet rygraden i Danas appel. Som ekstra bonus, er Dana en rutineret entertainer med sans for at underholde, om det så er i New York, Toronto eller Hirtshals. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

TORSDAG D. 3. NOV. KL. 20 Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Hune 135 kr. www.spillestedetblokhus.dk Spillestedet Blokhus


KONCERTER

FERIDAH ROSE BAND Feridah Rose er sanger og sangskriver med rødder i Kampala (Uganda) og har siden teenageårene haft base i København. Hun er opvokset med musik og sang, og har ledet flere større gospelkor. Vokalerne er omdrejningspunktet for Feridahs musik og det handler om at udtrykke følelser gennem stemmen. Det er soul, jazz og funk på den gode gamle måde. Men der er også plads til inspiration fra reggae og den afrikanske musik. Hendes seneste udspil, singlen ”Kyelondela”, er en hilsen til hjemlandet. TID: LØRDAG D. 5. NOV. KL. 20 Sted: Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård Pris: 165 kr. (145 kr. for medl.) Billetsalg: http://newbrovst.billetexpressen.dk Skovsgård Hotel, 98230400, www.brovstmusik.dk Arrangør: Brovst Musikforsyning og Skovsgård Hotel

SØS FENGER & NORDSTRØM Konstellationen Fenger/Nordstrøm alias Søs Fenger og elektropopduoen Nordstrøm besøger Aabybro med deres sofistikerede pop. Vi kender dem fra radiohittet "Urokkelig" fra debutalbummet, "Gnister". Der er kommet smuk og stemningsfuld musik ud af mødet mellem en af dansk poprocks ikoniske stemmer og den unge elektronika-duo Nordstrøm. TID: TORSDAG D. 10. NOV. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 225 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

Mortens Aften med sprød and. Musikken leveres af Advokatens New Orleans Jazzband der nærmest er en institution i Nordjylland grundet deres popularitet, stemningsfyldte musik og engagerede sceneoptræden. "Advokaterne" spiller et varieret repertoire af jazz, ragtime, gospel og kendte evergreens. TID: TORSDAG D. 10. NOV. KL. 19 Sted: Galleri Munken, Munkensvej 11, Løkken Pris: 365 kr. (Ikke medl. 415 kr.) Billetsalg: Galleri Munken, www.gallerimunken.dk Arrangør: Galleri Munken og Munkens Musik Galleri

Tag med på en tidsrejse ind i Pink Floyds verden af quadrofonisk lyd, lys og laser. Med fokus på lyd, teknologi og visuelle effekter leverer Pink Floyd Project et autentisk og medrivende show, der på fornemste vis formidler Pink Floyds særlige univers. TID: FREDAG D. 11. NOV. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 325 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

SØNDAGSMATINÉ Matiné med Øland Showband 16 mand store orkester. Alle er velkommen

ANNE MARIE HELGER OG PETER LARSEN MORTENS AFTEN MED ADVOKATENS NEW ORLEANS JAZZBAND

SCANDINAVIAN PINK FLOYD PROJECT

Ikke siden sidste årtusinde har I haft chancen for at se disse to koryfæhoveder som samlesæt på en scene. Den frygtløse duo skyr ingen midler – de ruller det seje skyts ud og leverer frække, frontale verbalangreb i et spektakulært rolle- og forklædningsfyrværkeri. Glæd jer til spritnye landvindinger fra det discountdramatiske overflødighedslager. Helger og Larsen, planter et solidt horn i siden på det magtmisbrugende, folkeforførende overdanmark. TID: TORSDAG D. 10. NOV. KL. 20 Sted: Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård Pris: 250 kr. (230 kr. for medl.) Billetsalg: http://newbrovst.billetexpressen.dk Skovsgård Hotel, 98230400, www.brovstmusik.dk Arrangør: Brovst Musikforsyning og Skovsgård Hotel

TID: SØNDAG D. 13. NOV. KL. 14.30 Sted: Øland Medborgerhus Pris: Gratis Arrangør: Øland Medborgerhus

TRILLE BAND Det vil blive en speciel begivenhed når KEC får besøg af Trilleband med Mette Marckmann I front som “Trille”. Det bliver en koncert næsten som før. Med et righoldigt repertoire af Trilles bedste sange. En koncert, hvor man kan få lov til at synge med, at mindes og glædes over noget musik, der bliver spillet alt for sjældent. TID: FREDAG D. 18. NOV. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 160 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

www.kulturblad.dk | 7


KONCERTER

BACK TO BACK

ANDERS BLICHFELDT SOLOSHOW Anders Blichfeldt har en stor stemme og en stor personlighed. Han er formidabel til at indtage scenen, kun bevæbnet med en guitar og sin imponerende karisma - det er “en mand og en guitar”, når det er bedst. En aften med Anders Blichfeldt er en forunderlig livsrejse, med et soundtrack af kendte og elskede sange.

Back To Back, alias Nis Bøgvad og Morten Remar, er siden deres debutalbum fra 1987 blevet en del af den danske musikhistorie. Sange som ”Jonathan”, ”En Som Dig”, ”Som De Andre Gør”, ”En Elsker Som dig” og mange flere er i dag stadig en fast del af radioernes spillelister. Bandet har solgt flere gange sølv, guld og platinplader og efter hvert album rejst landet tyndt og sunget deres sange, for et altid begejstret publikum. TID: LØRDAG D. 19. NOV. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 225 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

TID: FREDAG D. 18. NOV. KL. 20 Sted: Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Hune Pris: 250 kr. Arrangør: Spillestedet Blokhus

FROKOST-JAZZ ALL TIME JAZZ BAND

LED ZEPPELIN JAM Der er kopibands og der er Led Zeppelin Jam. Landets måske bedste af slagsen, med radioværten Alex Nyborg Madsen i front. TID: FREDAG D. 18. NOV. KL. 20 Sted: Fjerritslev Gymnasium Pris: 200 kr. (medl. 175 kr. ) Billetsalg: Rene's Vin & Grønttorv, 98213338 Østeergade 2B, Fjerritslev, Tøj til hende, 98211078 Vestergade 4, Fjerritslev Arrangør: Musik Compagniet

8 | www.kulturblad.dk

Der sker noget, når de 5 dygtige musikere i All Time Jazz Band går på scenen. Udgangspunktet er den levende New Orleans Jazz, som den blev spillet og stadig spilles i jazzens hjemby. Musikken tager enkelte afstikkere til swing, blues, rock og rul og evergreens. Alt leveres med professionalisme, sikkerhed, stilfornemmelse, humor og musikalitet i et mix til stort set enhver lejlighed - og med en utrolig mangel på selvhøjtidelighed. TID: LØRDAG D. 19. NOV KL. 12 Sted: Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård Pris: 210 kr. med jazz-buffet (95 kr. uden buffet) Billetsalg: http://newbrovst.billetexpressen.dk Skovsgård Hotel, 98230400, www.brovstmusik.dk Arrangør: Brovst Musikforsyning og Skovsgård Hotel

SØNDAGSMATINE´: CASH I CAFÉEN Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner. Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og nu er Karsten Holm aktuel med et koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash. TID: SØNDAG D. 20. NOV. KL. 14 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 90 kr. Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

GENLYD Det uforlignelige rockband fra Skovsgård, "Genlyd", giver koncert med deres super-inspirerende musik. Livsglæden bobler både i tekst og melodi. Koncerten bliver afholdt i forbindelse med Købmandsgårdens årlige julemarked. TID: SØNDAG D. 20. NOV. KL. 15 Sted: Torslev Kirke, Aggersundvej 37, Brovst Pris: Gratis Arrangør: Torslev-Ø. Svenstrup Pastorat


KONCERTER ADVENTSKONCERT I VEDSTED KIRKE JULEKONCERT: MARIANNE MORTENSEN & MICHAEL VESTERSKOV Marianne Mortensen og Michael Vesterskov er meget forskellige med musikalske rødder i henholdsvis rock og viser - men tilsammen udgør de en sjælden enhed. En varm, anderledes og meget personlig julekoncert med nyskrevne julesange og salmer blandet med oplæsning og nogle af de traditionelle salmer vi alle forbinder med julen. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

SØNDAG D. 27. NOV. KL. 14 KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro 190 kr. KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk KEC Jammerbugt

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL, JULEKONCERT Glæd jer til at høre Ghita læse juleeventyr og historier som f.eks. Peters Jul, Den Lille Pige med Svovlstikkerne, Grantræet mm. – kædet sammen med guitaristen Lars Hannibal der vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære julemelodier. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om julen og nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur. Eventyrene, fablerne, de små anekdoter samt historier, formidles til publikum i en intens og intim atmosfære. TID: TORSDAG D. 1. DEC. KL. 19.30 Sted: Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Hune Pris: 250 kr. Billetsalg: www.spillestedetblokhus.dk Arrangør: Spillestedet Blokhus

Adventskoncert med Saltumkoret under ledelse af Lisbeth Nymark Sørensen TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 1. DEC. KL. 19.30 Vedsted Kirke Gratis Vedsted Kirke

JOHNNY LOGAN X-MAS SHOW Traditionen tro byder KEC Jammerbugt på en forrygende julekoncert med irske JOHNNY LOGAN og et stort og veloplagt orkester. Den tredobbelte Melodi Grand Prix-vinder har siden sit 14. år levet af at synge professionelt. Han har solgt millioner af plader gennem årene og han har optrådt i TV shows i mange europæiske lande samt i Asien og Australien og fået et hav af awards bl.a. i Tyskland, Belgien og Irland. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

FREDAG D. 2. DEC. KL. 20 KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro 335 kr. KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk KEC Jammerbugt

JUL PÅ OXHOLM KONCERT MED JENS-CHR. WANDT M.FL. Det er blevet en tradition, at operasanger Jens-Christian Wandt synger julen ind i den smukke klosterkirke. I år får han selskab af mezzo-sopranen Andrea Pellegrini og organist Jakob Lorentzen, der akkompagnerer. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

SØNDAG D. 4. DEC. KL. 16 Oxholm Kirke, Vestre Skovvej 1, Øland, Brovst 200 kr. www.billetten.dk (Jul på Oxholm) Øland-Langeslund Pastorat

JULEKONCERT MED NORDJYSK VOKALENSEMBLE Vær med når julen synges ind med kendte salmer, engelske carols og smukke, stemningsfulde korsange. Nordjysk Vokalensemble består af erfarne korsangere fra hele Nordjylland og ledes af dirigent og organist Kristian Melchior Echwald. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 6. DEC. KL. 19.30 Brovst Kirke, Kirkegade 75B, 9460 Brovst Gratis Brovst Pastorat

KIM SJØGREN MED MERMAIDS I SALTUM KIRKE Igen i år kan I møde Kim Sjøgren, denne gang i et lidt større set-up. Kim Sjøgren er flankeret af sine Mermaids, som alle er uddannet på musikkonservatoriet og som spiller guddommeligt. Der vil blive brug for lattermusklerne, når Kim går i gang med anekdoter b.la fra Det Kongelige Kapel, hvor han var koncertmester. Der vil blive spillet julemelodier, som kun Kim Sjøgren kan, man får en helstøbt julekoncert oplevelse. TID: ONSDAG D. 7. DEC. KL. 20 Sted: Saltum kirke Pris: 190 kr. Billetsalg: www.billetnet.dk Arrangør: Saltum kirke

www.kulturblad.dk | 9


KONCERTER KAI STENSGAARD Kai Stensgaard, der har studeret slagtøj på Nordjysk Musikkonservatorium og California State University spiller kirken op på sin marimba. Endvidere medvirker kirkens børne- og ungdomskor.

JULEKONCERT MED SOTTO VOCE Den festlige og velklædte herre-vokalgruppe synger julen ind med kendte carols, glad gospel, eventyrlige evergreens og højtidelige hymner. Vokalgruppen, der snart kan holde 25 års jubilæum, er udsprunget af musikmiljøet omkring Aalborg Universitet. Det er anden gang, gruppen gæster Gjøl, og der er lagt op til et glædeligt gensyn, såvel som en ny chance for dem, der ikke fik hørt gruppen, sidste gang de optrådte. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 7. DEC. KL. 19.30 Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Ukendt Gjøl Kirke

ADVENTSKONCERT Den traditionsrige adventskoncert med Hanbokoret, damekoret "Café Latte" samt kirkens eget kor og blæser-ensemble. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 7. DEC. KL. 19 Torslev Kirke, Aggersundvej 37, Brovst Gratis Torslev-Ø. Svenstrup Pastorat

JULEKONCERT Aabybro Musikforening afholder sin traditionelle julekoncert med foreningens 3 grupper i den nye Kattedamsvej skoles aula. Harmonika-orkester, kor og harmoni-orkester byder som sædvanlig på hyggeligt juleprogram, og grupperne slutter med fællesnummer. Kaffe og småkager kan købes i pausen. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 8. DEC. KL. 19 Aabybro ny Skole, Kattedamsvej Gratis Aabybro Musikforening

10 | www.kulturblad.dk

JULEKONCERT: HARLEM VOICES OF GOSPEL (USA) & SING4JOY The Harlem Voices er kendt for deres flair for funky gospel, swing-beat, R’n’B, traditionelle og dybt bevægende arrangementer med opløftende koreografi og vokale pragtpræstationer. The Harlem Voices er et mageløst skue! De danser og skaber koreografier, mens de synger, og mens publikum klapper, stamper og danser sammen med dem. Opvarming og fællessang ved det lokale gospelkor Sing4joy! TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

FREDAG D. 9. DEC. KL. 20 KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro 295 kr. KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk KEC Jammerbugt

SYNG JULEN IND: SALTUM-ALSTRUP KIRKERS BØRNEKOR

TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 14. DEC. KL. 19.30 Aaby kirke Gratis Aaby Kirke

JULEKONCERT I INGSTRUP KIRKE Julekoncert i Ingstrup Kirke med kendte julesange. Der vil både være solosang, klaversoli og fællessang på koncerten. Medvirkende sopran Charlotte Hjørringgaard og på klaver Christian Vestergaard Wennerlin. TID: Sted: Pris: Arrangør:

SØNDAG D. 18. DEC. KL. 19 Ingstrup kirke 75 kr. Ingstrup kirke

Syng julen ind i Alstrup kirke med Saltum-Alstrup kirkers børnekor. TID: SØNDAG D. 11/12, KL. 15 Sted: Alstrup kirke Pris: Gratis Arrangør: Alstrup kirke

JULEKONCERT MED DE NI LÆSNINGER. Damekoret Café Latte fra Skovsgård, med dirigent Ida Larsen, giver koncert i forbindelse med de ni læsninger. Desuden også musikalske indslag ved organist Petra Westra og kirkesanger Per Iversen. TID: Sted: Pris: Arrangør:

SØNDAG D. 11. NOV. KL. 19 Koldmose Kirke, Koldmose Kirkevej 13, 9460 Brovst Gratis Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat

JULEKONCERT MED MARY MAY LOVE Sangerinden Mary May Love giver en rigtigt julet julekoncert og stemmer for alvor vort sind til julen her få dage før den store højtid. Mary tager nogle af sine musikalske venner med til koncerten. TID: Sted: Pris: Arrangør:

MANDAG D. 19. DEC. KL. 19.30 Torslev Kirke, Aggersundvej 37, Brovst Oplyses i ugeaviser i tiden op til koncerten. Torslev-Ø. Svenstrup Pastorat


KONCERTER

4. JULEDAGSBAL MED BEERS FOR TEARS Brovst Musikforsyning slutter efterårets program af med et brag af et 4. juledagsbal med det populære band Beers for Tears. Bandet er en nordjysk folk-præget gruppe, sammensat af musikere, der har optrådt i andre konstellationer, såsom: Håndslaw, Atlantis mm. Et populært danseorkester, der gir den en spand kul, når de optræder med underholdning og musik. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

ONSDAG D. 28. DEC. KL. 21 Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård 150 kr. (ingen medlemsrabat) http://newbrovst.billetexpressen.dk Skovsgård Hotel, 98230400, www.brovstmusik.dk Brovst Musikforsyning og Skovsgård Hotel

TEATER

ØLSMAGNING MED PLADDERBALLE BRYGHUS & SHOW MED SØREN RISLUND & BRØDRENE DAMP I 2011 etablerede Monrad & Rislund PLADDERBALLE BRYGHUS med det ædle formål at hælde øl på folket – og i øvrigt have det sjovt. Kombinationen Pladderballe ølsmagning og et totalt komisk satire-show har til dato været rundt i landet på 4 turneer, selvfølgelig med showdelen lagt i Monrad & Rislunds kyndige hænder. Desværre er Jan Monrad i mellemtiden gået bort og han erstattes af Brdr. Damp. TID: FREDAG D. 28. OKT. KL. 20 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 250 kr. incl. ølsmagning Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecenter.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

NYTÅRSKONCERT Gjøl kirkes nytårskoncert byder på festlig og velklingende musik. På Gjøl er vi velsignet med dygtige musikere, og i år er fire af dem engageret til et frugtbart samarbejde om nytårskoncerten. Thomas Rewes, vores egen kirkesanger, er en efterspurgt solist, som fanger publikum med sin levende og varierede sangstemme. Hans hustru Lise Gam-Jensen er klassisk pianist. Ruben B. Kristensen er bratchist i Aalborg Symfoniorkester og Kristian Melchior Echwald er Gjøl Kirkes organist. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 12. JAN. KL. 19.30 Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Ukendt Gjøl Kirke

NISSEDRYS

HVEM HAR STJÅLET NISSEKRAFTEN? Nissen med det mærkelige navn, som de andre nisser griner af, mister det allervigtigste og pludselig er julens trylleri borte. Hvem har dog gjort sig til tyv af noget så betydningsfuldt? Vi præsenterer stolt en følsom, spændende, sjov og varm juleforestilling for publikum i alderen 3-10 år og deres voksne. Med plads til publikums indfald før, under og efter forestillingen. For de 3-10 årige. Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket. TID: Sted:

LØRDAG D. 26. NOV. KL. 11 Fjerritslev Bibliotek, Danmarksgade 1

TID: Sted: Pris: Arrangør:

LØRDAG D. 26. NOV. KL. 14 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 Gratis Jammerbugt Bibliotekerne

MUSICAL: "DE HELLIGE TRE KONGER"

Julemanden har forrygende travlt med at få lavet alle julegaverne til tiden, og derfor har han aftalt med sin dejlige nissekone og sin søde datter, nissepigen Kanelia, om at hygge og fortælle børnene om alt det der sker inden det bliver rigtig juleaften. En sjov og spændende forestilling med indbygget julehygge, en dejlig ”opvarmer” til julen. For de 2-6 årige.Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket.

Børn fra Skovsgård-Tranum Skole samt kirkekorene fra Brovst og Torslev-Ø. Svenstrup Kirker opfører musicaludgaven af Johannes Møllehaves muntre fortælling om de hellige tre konger. TID: Sted:

FREDAG D. 2. DEC. KL. 19 Torslev Kirke, Aggersundvej 37, Brovst

TID: Sted:

LØRDAG D. 26. NOV. KL. 10 Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3a

TID: Sted: Pris: Arrangør:

LØRDAG D. 26. NOV.KL. 13 Aabybro Bibliotek, Elmevej 2 Gratis Jammerbugt Bibliotekerne

TID: Sted: Pris: Arrangør:

LØRDAG D. 3. DEC. KL. 14 Tranum Kirke, Tranumvej 84, Gratis Øland-Langeslund Pastorat, Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat, Torslev-Ø. Svenstrup Pastorat og Brovst Menighedsråd

www.kulturblad.dk | 11


FÆLLESSKAB OG MALEGLÆDE Tekst Grethe Rolle | Foto Torben Agersted

En augustdag, da solen skinnede fra en skyfri himmel, besøgte vi Feriekolonien i Lille Norge. Her havde 12 kvinder, alle medlemmer af Malerklubben Regnbuen sat hinanden stævne til to døgns kreativ udfoldelse med lærred, farver og pensler, og til akkompagnement af latter, sang og hyggelig snak kom der spændende billeder ud af opholdet. Malerklubben Regnbuen, der er hjemmehørende i Aabybro, har eksisteret siden 1971 og udgør i øjeblikket 28 medlemmer. Flere er velkomne, uanset erfaring, eneste forudsætning er lysten til at male. Dorthe Holsko er én af de få, der har været med fra starten for 35 år siden, og efter en længere pause på 15 år har hun genoptaget sin hobby, nu sammen med sin datter. MÆND HAR OGSÅ ADGANG Selv om foreningen er åben for begge køn, er deltagerne næsten udelukkende kvinder, og uvist af hvilken grund, har det med få undtagelser altid været sådan. Medlemmerne er opdelt to hold, der mødes en gang om ugen, henholdsvis tirsdag formiddag i DGI-huset og torsdag eftermiddag i Aabybro Skoles formningslokale. Skiftende gæstelærere sørger for, at eleverne hele tiden møder nye udfordringer og maleteknikker, i indeværende 12 | www.kulturblad.dk

efterår har Karina Bjerregaard Bastholm, Natalia Quattrom og Inger Andersen stået for undervisningen.

På sommerkurset holder husmoderen helt fri så der bliver tid til fordybelse omkring staffelierne.


sciplin, at prissætte billederne, som hverken må være for billige eller så dyre, at ingen vil købe dem, men ved fælles hjælp findes som regel en balance. SOMMERKURSUS For et par år siden opstod idéen til et sommerkursus i ”Regnbue-regi”. Snart viste det sig, at et frikvarter fra de hjemlige sysler, kombineret med to døgns inspirerende samvær i Lille Norges fantastiske natur, skabte yderligere grobund for kreativiteten, og efter tre vellykkede år er sommerkurset blevet en tilbagevendende tradition, som deltagerne ser frem til. KUNSTEN FØRST I programmet lægges vægt på, at ”husmødrene” holder fri, derfor leveres maden udefra til både frokost og middag. Med hele dagen sat af til det overordnede formål, at male, er der tid til fordybelse, og allerede på opholdets dag 2 er adskillige malerier helt eller delvist færdige.

Malerklubben Regnbuen har to ugentlige malerhold på henholdsvis Aabybro skole og i DGI huset. Medlemmerne af Regnbuen modtager undervisning i forskellige teknikker fra en række dygtige gæstelærere, der ligger vejen forbi Aabybro i løbet af året. Lizzie har været med i 6 -7 år, og billedet bag staffeliet er et bestillingsarbejde, som tilmed er solgt. Modtageren har bestemt målene og ønsket et kvindemotiv, derudover har Lizzie haft helt frie hænder både med motiv og farvevalg, hvilket ifølge hende ikke gør opgaven lettere.

Resultaterne fra sommerkurset vises frem. Stemningen blandt deltagerne forhøjes, når vejret viser sig fra sin smukkeste side

UDSTILLINGER Året rundt arrangerer ”Regnbuens” medlemmer skiftende udstillinger på Hotel Søparken og i Lægehuset Postvænget i Aabybro. Gruppen har flere gange udstillet på Bratskov og på Rådhuset i Aabybro, og heldigvis sker det ikke sjældent, at ét eller flere udstillede værker skifter ejer. Deltagerne hjælper også hinanden med den vanskelige diInger Andersen (med ryggen til) er den af deltagerne, der har størst erfaring, og hun rådgiver gerne sine medkursister, som her Dorthe Holsko.

VIDSTE DU AT... Dit arrangement også kan blive offentliggjort i KULTURBLAD. - Men det kræver at du opretter dit kommende arrangement på kulturblad.dk senest d. 2/1 - 2017 www.kulturblad.dk | 13


UDSTILLINGER

HERREGÅRDEN BRATSKOV I JULEHUMØR KUNSTGRUPPEN SILIKONE UDSTILLER PÅ BRATSKOV Oplev Kunstgruppen Silikones alsidige produktion af malerier, skulpturer, smykker m.v. Der afholdes fernisering fredag den 28/10 16 kl. 16.30. Alle er velkomne! TID: D. 28.-30. OKT. KL. 10-16 Sted: Herregården Bratskov, Fredensdal 8, Brovst Pris: Gratis Arrangør: Kunstgruppen Silikone

NOVEMBERKUNST 2016 Novemberkunst 2016 er arrangeret af Kunstforeningen Hvetbo. Fernisering lørdag den 12. nov. Åbningstale ved musiker og billedkunstner Tine Lilholt TID: LØRDAG D. 12. NOV. KL. 13-16 & SØNDAG D. 13. NOV. KL. 10-16 Sted: Ingstrup Efterskole, Kettrupvej 121, Ingstrup Pris: Gratis Arrangør: Kunstforeningen Hvetbo

Bratskov er juleåbent og smukt pyntet med ca. 30 flotte forskellige juleboder med masser af spændende juleting, desuden mulighed for at nyde lidt godt i Caféen. Stor tombola med masser af gevinster. Salg af juletræer og pyntegrønt m.m. Lørdag kl. 14 er der dans om juletræet i gården med godteposer til børnene – og nisseløb i parken, hvis vejret tillader det. TID: LØRDAG D. 26. NOV. & SØNDAG D. 27. NOV. BEGGE DAGE KL. 10 - 16 Sted: Bratskov, Fredensdal 8, Brovst Pris: Gratis Arrangør: Folkekirkens Nødhjælp og Brovst Borgerforening

GUIDET RUNDVISNING PÅ KUNSTEN I AALBORG KERAMIKER ANNETTE NYSTED Annette Nysted er fra Brønderslev og er autodidakt keramiker. Hun laver raku og stentøj, og har sit helt eget udtryk i de færdige produkter. Annette udstiller denne vinter både Aabybro og Pandrup Bibliotek. TID: D. 1. NOV - 23. DEC. I BIBLIOTEKETS ÅBNINGSTID Sted: Aabybro Bibliotek, Elmevej 2, Aabybro + Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3a, Pandrup Pris: Gratis Arrangør: Kunstforeningen Hvetbo

14 | www.kulturblad.dk

Kunstmuseet i Aalborg har gennemgået en gennemgribende restaurering og det åbnede igen i januar i år. Det verdenskendte museum tilbyder i nye omgivelser igen et væld af kunstoplevelser. LOF Jammerbugt har arrangeret en guidet rundvisning, hvor der vil blive mulighed for at få viden om de udstillede værker og glædes over den nyrenoverede bygning TID: LØRDAG D. 19. NOV. KL. 14 Sted: Kunsten, Kong Christians Alle 50, Aalborg Pris: 250 kr. Billetsalg: jammerbugt.lof.dk, 98243455 Arrangør: LOF Jammerbugt

MALERKLUBBEN REGNBUEN UDSTILLER Traditionen tro har Regnbuen i januar og februar udstilling på Rådhuset. Kom ind og se de mange flotte malerier! Fernisering d. 10/1 kl. 15 TID: D. 10. JAN. - 17. FEB. I RÅDHUSETS ÅBNINGSTID Sted: Jammerbugt Rådhus, Toftevej 43, Aabybro Pris: Gratis Arrangør: Malerklubben REGNBUEN


INSPIRATION FRA BIBLIOTEKET

ANBEFALINGER TIL EFTERÅRETS LÆSNING

MORTEN HESSELDAHL: MANDEN FRA LAVLANDET Bogen starter i en lufthavn i Danmark. Bogens hovedperson, kommunikationsdirektør Palle Bengtson, er på vej til Nice for at fejre konens 50-års fødselsdag. Pludselig toner det frem på skærmene i lufthavnen, at Danmarks statsminister har været udsat for et attentatforsøg og svæver mellem liv og død, og noget inde i Palle fortæller ham, at der skal ske noget i hans liv. 4 personers interne forhold er hele romanens omdrejningspunkt, og vi får historien om hvordan Torben Malling blev statsminister, samtidig med at personernes forhold til hinanden udviskes. Romanen er velskrevet og henvender sig vel primært til midaldrende mennesker, der vil kunne nikke genkendende til mange af bogens problemstillinger

CHERYL STRAYED: WILD Dette er en biografi om den unge kvinde Cheryl Strayed, som efter at have ramt bunden personligt efter sin mors død, tager på en 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute. Hendes nedtur startede med små fix, sex med forskellige fyre, mange jobs for til sidst at ende i heroinmisbrug og skilsmisse. Hun vandrer alene og lærer på den måde sig selv at kende og kommer ud på den anden side. Det er en udviklingsrejse af de helt store. En fantastisk og meget lærerig bog. Den kommer ind under huden på dig. Bogen blev i 2014 filmatiseret med Reese Witherspoon i hovedrollen.

Anbefalet af bibliotekar Johan Bisgaard

Anbefalet af bibliotekar Anette Due

VI V

IL H

A' D IG

MED

JAMMERBUGT KOMMUNE MARKERE SPIL DANSK 2016 I UGE 44 Jammerbugt Kommune genlyder af sang og musik hele ugen og i særdeleshed torsdag 3. november. STØT OP • SYNG MED L æs m e re på w w w. s p i ld a n s k .d k

For mere information kontakt: kulturkonsulent Ulla Tjell utd@jammerbugt.dk eller 41 91 29 36.

!


SANG & MUSIK VOLUME TWO Koret, der øver i "Den Rytmiske Nordkraft" i Aalborg kommer og giver en uformel prøve på deres kunnen. TID: TORSDAG D. 27. OKT. 19.30 Sted: Aaby kirke Pris: Gratis Arrangør: Aaby Kirke

SPIL DANSK ARRANGEMENTER AABY KIRKE Sang i kirken. Derefter er der kaffe i sognegården. TID: TORSDAG D. 27. OKT. KL. 10 Sted: Aaby kirke Pris: Gratis Arrangør: Aaby Kirke

GJØL KIRKE Børnehavebørn inviteres i kirken sammen med deres bedsteforældre, forældre og andre, der har mulighed for det. Fællessang og underholdning ved børnehavebørnene og kaffe i sognegården. TID: TORSDAG D. 3. NOV. KL. 10 Sted: Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Pris: Gratis Arrangør: Gjøl Kirke

FJERRITSLEV BYKOR Fjerritslev Bykor og børn fra 3-6 klasse synger danske sange, hver for sig og sammen under ledelse af Kaj Pries, som er musiklærer ved Ørebro skole og bykorets dirigent. TID: Sted: Pris: Arrangør:

SYNG SAMMEN AFTEN Med Øland Karlekammerkor og Øland Show Band. Alle er velkommen til festlig musik- og sangaften. TID: TORSDAG D. 27. OKT. KL. 19 Sted: Øland Medborgerhus Pris: Gratis Arrangør: Øland Medborgerhus

TID: TORSDAG D. 3. NOV. KL. 19 Sted: Tranum Kirke, Tranumvej 84 Pris: Gratis Arrangør: Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat

16 | www.kulturblad.dk

Vi vil denne formiddag synge nogle af højskolesangbogens vidunderlige danske sange, og Jan Mygind vil berette om sangene og knytte korte fortællinger og små anekdoter til komponisterne og digterne. TID: TORSDAG D. 10. NOV. KL. 10 Sted: Gjøl Sognegård, Kirkebakken 26 Pris: 25 kr. for kaffe Arrangør: Gjøl Kirke

MORGENSANG Morgenandagt og fælles formiddagskaffe og hyggeligt samvær med fællessang fra bl.a. Højskolesangbogen. TID: TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 9.30 + TIRSDAG D. 13. DEC. KL. 9.30 Sted: Aaby sognegård Pris: 15 kr., (går til kirkens julehjælp.) Arrangør: Aaby Kirke

SANGAFTENER I TINGHUSET Velkommen til hyggelige sangaftener i Tinghuset. TID: TIRSDAG D. 1. NOV. KL. 19 + TIRSDAG D. 6. DEC. KL. 19 + TIRSDAG D. 3. JAN. KL. 19 Sted: Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev Pris: Gratis - kaffe og brød 15 kr. Arrangør: Kulturforeningen Tinghuset

TORSDAG D. 3. NOV. KL. 19.30 Ørebro Skole Gratis Fjerritslev Bykor og Ørebro Skole

YNDLINGSSALMER En fællessangsaften, hvor menighedsrådsmedlemmer og andre lokale har udpeget deres yndlingssalme; disse salmer synger vi. Efterfølgende kaffe i konfirmandstuen

TORSDAGSHYGGE HØJSKOLESANGBOGEN V/ JAN MYGIND"

AFTENSANG Musik og sang, litteraturfortælling, bøn og velsignelse. Ved organist Kristian Stange og sognepræst Benthe Kleon Jeppesen. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 8 NOV. KL. 19.30 Vedsted Kirke Gratis Vedsted Kirke

SALMESTAFET "DE ÆLDSTE SALMER FREM TIL REFORMATIONEN" En historisk salmestafet løber fra november 2016 til november 2017 af staben i alle otte kirker i 9460-området. Over de otte gange, som stafetten strækker sig over, bevæger vi os med fællessang og musik op gennem salmehistorien. - Og nu lyder startskuddet. Flere kirkemusikere fra 9460-området medvirker denne første gang - desuden også Christian Mohr Levisen, der på sin drejelire vil spille musik fra middelalderen. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 19.30 Oxholm Kirke, Vestre Skovvej 1, Øland, Brovst Gratis Øland-Langeslund Pastorat, Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat, Torslev-Ø. Svenstrup Pastorat og Brovst Menighedsråd


SANG & MUSIK "SNEDRONNINGEN" I ORD OG TONER

KOM OG SYNG DIG GLAD Hold en pause fra stress og jag og kom og syng med i KEC Jammerbugt i Aabybro. Vi synger sange fra Højskolesangbogen – alle de velkendte samt nogle få nye. Sangene ledes og akkompagneres på klaver af Ida Larsen fra Skovsgård. TID:

Irina Stetsun Thomsen og Per Iversen vil bl.a. tage tilhørerne med på en tur sammen med børnene Kai og Gerda i H.C. Andersens smukke og dramatiske eventyr "Snedronningen”. Formiddagen krydres med fællessang, med advents- og julesalmer. TID: ONSDAG D. 23. NOV. KL. 10 Sted: Brovst Sognegård, Kirkegade 75 Pris: 40 kr. Arrangør: Brovst Højskoleformiddage

ONSDAG D. 16. NOV. KL. 10 ONSDAG D. 14. DEC. KL. 10

Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: Gratis Arrangør: KEC Jammerbugt

INTUITIV HEALINGSKONCERT Intuitiv, meditativ koncert. Bodil Lildholdt Rytz kalder denne koncertform for Intuitiv, fordi hun lytter ind til, det, der bevæger hjertet ved mødet med publikum. Der er et lille traktement efter koncerten. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

SØNDAG D. 20. NOV. KL. 15 Galleri Guldlok, Udmarksvej 23, 9690 Fjerritslev 50 kr. Billetter købes ved døren. Kan reserveres på tlf. 40 16 07 60 Galleri Guldlok

FORMIDDAGSKAFFE OG MORGENSANG Formiddagskaffe og morgensang TID: ONSDAG D. 23. NOV. KL. 9.30 Sted: Vedsted sognegård, Hjorthsvej 12, Birkelse, 9440 Aabybro Pris: Gratis Arrangør: Vedsted Kirke

PER NIELSEN SPILLER JULEN IND

LEGENDEN OM JULEROSERNE Thomas Blom læser Selma Lagerlöfs fantastiske fortælling, Legenden om Juleroserne. Indimellem synger vi salmer, der passer til fortællingen. Disse salmer er valgt med stor omtanke, så fortællingen understøttes på en fornem, men også undertiden overraskende måde. Dette arrangement er en af decembers perler. Tilrettelagt af Kirsten Lodberg og Thomas Blom. Ved orgelet: Kirsten Lodberg TID: Sted: Pris: Arrangør:

MANDAG D. 19. NOV. KL. 19.30 Hune Kirke, Kirkevej 9, Hune Gratis Hune Menighedsråd samt Kirsten Lodberg og Thomas Blom.

Kom og hør nogle af de populære julemelodier Alle melodier er fremført af husorkestret Mads Granum på klaver og orgel, Alexandru Radu på violin og Per Nielsen på trompet/flygelhorn. Med sit lune og sin velkendte sønderjyske dialekt balancerer Per Nielsen det højtidelige med det afslappede på en meget fin måde. TID: FREDAG D. 25. NOV. KL. 19.30 Sted: Saltum kirke Pris: 215 kr. Billetsalg: www.billetnet.dk Arrangør: Saltum kirke

HÄNDELS MESSIAS Fire solister - bl.a. Charlotte Hjørringgaard Larsen og Morten Krogh Mortensen - , fire strygere og "Nordvestkoret" fra Thisted. Dirigent Morten Athi Lyng. TID: LØRDAG D. 26. NOV. KL. 16 Sted: Aaby kirke Pris: Gratis Arrangør: Aaby Kirke

SYNG JULEN IND: SALTUM KIRKES KOR & BAND Syng julen ind i Saltum kirke med Saltum kirkes voksenkor og band. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 14. DEC. KL. 19.30 Saltum kirke Gratis Saltum kirke

HUSK At indberette arrangementer til næste KULTURBLAD senest d. 2. Januar 2017 www.kulturblad.dk | 17


HER PASSER DE PÅ FORTIDEN Som leder af Egnssamlingen i Saltum har Steen Poulsen et ”folkehold” på over 50 personer, men kun et par stykker er på lønningslisten. Resten er et engageret korps af frivillige, der hver på sin måde medvirker til at gøre stedet og historien levende. Alle er seniorer, den ældste er 88 år og har været med siden han var 60, og ifølge Steen Poulsen udgør de mange frivillige Egnssamlingens fundament. Egnssamlingen i Saltum råder i dag over hele fem matrikler midt i byen, og de enkelte bygninger indgår på hver sin måde i udstillingen. STEEN POULSEN Det er fire år siden 56-årige Steen Poulsen blev ansat som leder af Egnssamlingen. I virkeligheden er han også selv en del af historien, for han er vokset op i Saltum, hvor hans forældre var det første lærerpar, der blev ansat på Centralskolen. Allerede som dreng kendte Steen skolens to historie-interesserede lærere, Jørgen Jørgensen og Helge Nielsen, der begge var med til at lægge grunden til den nuværende Egnssamling Steen fulgte aktiviteterne med stor interesse, og måske var det også medvirkende årsag til, at han senere valgte at læse historie på Aarhus Universitet. 18 | www.kulturblad.dk

Steen Poulsen sammen med Ane Marie Søndergaard, der er mangeårig formand for Egnssamlingens bestyrelse

- Det var i 80erne, da man populært sagt kunne fodre svin med historikere. Derfor blev de studerende rådet til at vælge et bifag som ”brødfag”, og jeg valgte humanistisk datalogi. Jeg er således cand. mag. i historie, men har arbejdet 25 år i IT-branchen, blandt andet i lederstillinger hos Bosch og Siemens. Historien dyrkede jeg i fritiden og var medlem af Egnssamlingens bestyrelse, indtil den tidligere leder, Helge Nielsen, trak sig tilbage og pegede på mig som sin efterfølger. Nu fik jeg mit drømmejob. BYGNINGERNE Bygningen på Faarupvej 3 rummer udover arkiv og udstillinger også Egnssamlingens reception og billetsalg. Noget af det første, de besøgende møder i udstillingen, er et stort konferencebord med tilhørende stole. Oprindelig var det sognerådet i Ingstrup/Vester Hjermitslev, der traf vigtige beslutninger omkring bordet, og Steen Poulsen husker, hvordan hans far og Jørgen Jørgensen senere baksede det tunge møbel på plads i kælderen under Saltum Skole, hvor Egnssamlingen tidligere havde til huse. Sandsynligheden taler for, at bordet næppe skal


flyttes foreløbig, for i dag er det her, 20-30 slægtsforskere samles hver anden mandag med de uundværlige computere og stedets øvrige faciliteter lige ved hånden. - Når vi i dag sidder i egne bygninger, skyldes det ikke kommunen, som nogen måske tror, forklarer Steen Poulsen. Tværtimod har vi en halv snes gange været heldige at modtage arv og donationer fra støttemedlemmer, som har gjort det muligt at erhverve den nærliggende Saltum Kro og naboejendommen, Marys Hus, som vi i øjeblikket indretter i 50er-stil med henblik på åbning i 2017. Multihuset, der ligeledes ligger på Faarupvej, er for nylig blevet flot renoveret, og her er bl.a. indrettet den gamle købmandsbutik, vævestue og værksteder. ØKONOMI - Engang var det et mål at opnå statsanerkendelse, men sådan er det ikke længere, fortæller Steen Poulsen. Det ville indebære, at vi skulle tilpasse os normer og regler, som måske slet ikke passer til vore planer og intentioner. Så i dag er vi glade for, vi er selvstændige og selv kan bestemme. I øjeblikket modtager vi et driftstilskud på en million kroner årligt fra kommunen. Det er et par hundrede tusinde kroner mindre, end da jeg startede, og det er en årlig kamp at få enderne til at nå sammen, for vi kan ikke skære yderligere på nødvendige poster som lys, vand, varme og kontorartikler. Heldigvis er besøgstallet stigende, hele 7000 sidste år, og det er ret flot. Det er korrekt, når nogen hævder, at der er noget, der hedder ”museumsvejr”, for når sommeren ikke har mange solskinstimer, medvirker de mange turister til et stigende besøgstal.

Den tidligere Saltum Kro anvendes nu til mødelokale, og med møbler fra den tidligere Restaurant Titanic i Blokhus er lokalet blevet pænt og indbydende.

Interesse for historie er stigende i øjeblikket, som vi også kan se i tv, hvor masser af programmer beskæftiger sig med fortiden og gamle ting og sager. KONSULENT FOR HELE KOMMUNEN Selv om Steen Poulsen dagligt er at finde på Egnssamlingen i Saltum, kommer han som konsulent for Lokalhistorisk Samling overalt i Jammerbugt Kommune, hvor der i dag findes godt en halv snes lokale samlinger, herunder Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum. Alle er selvbestemmende med egen bestyrelse, men hvor der er behov, står Steen Poulsen til rådighed.

Du kan besøge Egnssamlingen på tre forskellige adresser: Fårupvej 2a, Fårupvej 3 og Fårupvej 5. Åbningstiderne er: tirsdag- torsdag 10-15 fredag 10-14 Sidste lørdag i måneden 10-14

Egnssamlingen emmer af nostalgi, der er mange fine effekter at gå på opdagelse i!

Aase er én af Egnssamlingens mange frivillige. Her får hun hjælp af ægtefællen til at tapetsere stuen i ”Marys hus”, og det ses tydeligt, at det ikke er første gang de to sætter tapet op i deres 51-årige ægteskab. Mønstret i de blomstrede tapetbaner, som det er lykkedes at finde i København, skal passe præcis, - og det gør det!

www.kulturblad.dk | 19


FOREDRAG KAFFE OG TE I DANMARK Foredraget giver et levende indblik i danskernes dagligdag med de to nydelsesmidler. Annette Hoff forsker i Den Gamle By i Århus giver den historiske fortælling om vores brug af kaffe og te. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

TIRSDAG D. 25. OKT. KL. 19 Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev 100 kr Billetter købes ved indgangen Folkeuniversitetet i Han Herred

BOGCAFÉR Spændende indlæg og levende boganmeldelser leveret af 4 lokale bibliotekarer tilsat lidt god bogsnak i almindelighed og kaffe/the og lækkerier. Bedre kan det ikke være på sådan en råkold aften under taget på dit bibliotek. Bibliotekarerne giver deres bud på, hvilke bøger man som ivrig læser kan fordybe sig i, når læsesæsonen for alvor går i gang. Tilmeld dig på hjemmesiden eller på biblioteket. TID:

TIRSDAG D. 25. OKT. KL. 19 Aabybro Bibliotek, Elmevej 2

TID:

TORSDAG D. 27. OKT. KL. 19 Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3a

TID:

TIRSDAG D. 1. NOV KL. 19 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11

TID:

TORSDAG D. 3. NOV. KL. 19 Fjerritslev Bibliotek, Danmarksgade 1 Pris: 30 kr Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

SOGNEAFTEN To lokale ildsjæle fortæller om deres virke, om at sætte fodspor og bære ansvar. v/ Egon Kristensen, tidl. forstander for Birkelse Plejecenter og Anne Nørby Nielsen, leder af Vedsted Friskole TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 26. OKT. KL. 19.30 Vedsted sognegård, Hjorthsvej 12, Birkelse, 9440 Aabybro Gratis Vedsted Kirke

20 | www.kulturblad.dk

MENNESKER JEG HAR MØDT Ernst Trillingsgaard, Aalborg, fortæller om sin karriere i showbizz, der strækker sig over mere end 5 årtier. Foredraget sætter fokus på de små og store oplevelser og de spændende mennesker, han har mødt på sin vej. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 26. OKT. KL. 10 Brovst Sognegård, Kirkegade 75 40 kr. Brovst Højskoleformiddage

DIGITAL VANDRING Lerup-Tranum Lokalhistoriske Sognegruppe afholder en aften med en digital vandring på Tranum Engevej vest. Vi dykker ned i historien og håber på mere viden fra deltagerne. Kom og få en hyggelig aften. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 26. OKT KL. 19 Øster Han Herred Egnssamling, Tranhøj 6, Tranum Gratis Øster Han Herred Egnssamling

LIGKLÆDET I TORINO Udgangspunktet i foredraget er tanken om, at ligklædet i Torino kunne være identisk med det klæde, Josef fra Arimatæa foldede over den korsfæstede Jesus. Tilhøreren tages med på en studietur til Palæstina på Jesu tid. Romersk korsfæstelse fremlægges detaljeret set fra en retsmedicinsk synsvinkel. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 27. OKT. KL. 19.30 Saltum sognegård Gratis Saltum sognegård

PIGEN FRA HOLLAND TIL HUSTRU I TRANUM Petra Westra , Tranum Enge fortæller, spiller og synger TID: Sted: Pris: Arrangør:

FREDAG D. 28. OKT. KL. 19.30 Bjælkebo, Enghaven 2, Skovsgaard 30 kr. KFUM &K Senior

FOREDRAG V/ OLE JUUL Tidligere sognepræst Ole Juul, nu skribent og foredragsholder. "I foredraget - At være fortalt - beskriver jeg med levende fortællinger om skæbner, jeg har mødt dels i levende live dels i litteraturen og filmen og om hvilken styrke det er at være fortalt ind i en historie. Dels den store historie, bibelhistorien, verdenshistorien og Danmarkshistorien dels den lille historie, slægtens, familiens og lokalfællesskabets." TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 1. NOV. KL. 19.30 Aaby sognegård Gratis Aaby Kirke

AT TURDE MØDE DØDEN OG HVAD NU, HVIS JEG IKKE TØR? Sognepræst Liselotte Hornemann Kragh, Silkeborg, vil i sit foredrag italesætte den magtesløshed, der kan opleves, når et familiemedlem eller andre nære rammes af alvorlig sygdom og/eller død. Liselotte Hornemann Kragh vil komme med nogle bud på hvordan vi takler det, at turde være der hvor vi er magtesløse TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 1. NOV. KL. 19 Brovst Sognegård, Kirkegade 75, Gratis Brovst Pastorat og Kamillus Jammerbugt

ALZHEIMERS SYGDOM SET SOM PÅRØRENDE Med udgangspunkt i sin roman Skyggelys og sine oplevelser som pårørende fortæller Mariane Hesselholt om, at alt ikke blot er sort, når sygdommen rammer en familie. Der er en ny hverdag, som også rummer lyse stunder. Marianne Hesselholt giver sit bud på, hvordan en ny hverdag kan tackles. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

TIRSDAG D. 1. NOV. KL. 19 Aabybro Bibliotek, Elmevej 2, Aabybro 100 kr. incl. let traktement jammerbugt.lof.dk, 98243455 LOF Jammerbugt


FOREDRAG TORSDAGSCAFÉ MED KETTY JOHANSSON Karen Blixen - Kvinden Kætteren Kunstneren. Et foredrag om vor verdensberømte fortatter, som fik sit liv og forfatterskab filmatiseret af tidens kendteste filmmagere. Hendes 2 hjem i Nairobi og i Rungstedlund er i dag museer for denne særprægede kvindeskikkelse, der på en måde var instruktør i sit eget liv og kunst. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 3. NOV. KL. 14.30 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11, Brovst 30 kr. Jammerbugt Bibliotekerne

HØJSKOLEFORMIDDAG Badehotellerne i Blokhus - Historisk tilbageblik. Steen Poulsen, Egnsamlingen i Saltum TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 3. NOV. KL. 10 Jetsmark Sognegård, Bredgade 98, Pandrup Gratis Jetsmark Kirke

FOREDRAG V/ KAJ MOGENSEN Pastor Kaj Mogensen, Thy. Foredrag om opstandelseslyset, kirkerum, kirkekunst, gudstjeneste og evangelium. Der serveres kaffe undervejs. TID: Sted: Pris: Arrangør:

SØNDAG D. 6. NOV. KL.14 Hune Kirke, Kirkevej 9, Hune 100 kr. til fordel for udsmykningen. Hune Kirke

FOREDRAG & STRIKKECAFÉ

SKAL LIMFJORDEN LUKKES? Professor Torben Larsen fra Aalborg Universitet vil fortælle om fordelene ved at lukke kanalen i Thyborøn. Der vil være negative konsekvenser i begyndelsen, men kom og hør om forslaget og vær med til at diskutere hvordan en lukning kan vendes til en fordel. TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

ONSDAG D. 9. NOV. KL 19 Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev 100 kr. Billetter købes ved indgangen Folkeuniversitetet i Han Herred

JOHN KRISTENSEN FORTÆLLER Pastor John Kristensen, Tranum kommer og fortæller om sin tid i Etiopien og om sit virke som asylpræst. TID: Sted: Pris: Arrangør:

ONSDAG D. 9. NOV. KL. 19 Øster Han Herred Egnssamling, Tranhøj 6, Tranum Gratis - kaffe og kage 35 kr. Øster Han Herred Egnssamling

TORSDAGSCAFÉ ERIK JOHANSEN

EN KRIMINALTEKNIKER FORTÆLLER Kriminaltekniker Kim Larsen, der har arbejdet i det danske politi med efterforskning af nogle af de mest alvorlige sager såsom drab og vold, vil fortælle om undersøgelser både på gerningssteder og i laboratorier. Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket. TID: TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 19 Sted: Fjerritslev Bibliotek, Danmarksgade 1 Pris: 50 kr. Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

BIODIVERSITET I dette foredrag rejser vi fra troperne til de iskolde poler og ser på hvordan den biologiske mangfoldighed, og hvilke mekanismer der styrer udbredelsen af planter og dyr. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 19 Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev Gratis Folkeuniversitetet i Han Herred

TORSDAGSCAFÉ BIRTHE LAURITSEN

Han Herredernes forhistorie. Øster og Vester Han herred har en lang og spændende forhistorie, d.v.s. perioden frem til slutningen af vikingetiden. Hvordan påvirkede det udviklingen af egnen, også i forhold til det øvrige Danmark? Arkæolog Erik Johansen beretter.

Serampore, Indien – en for de fleste danskere ukendt koloni til trods for, at den gennem flere årtier tjente så mange penge hjem til København, at der var nok til både palæer og den verdenskendte rytterstatue på Amalienborg Slotsplads.

TID: Sted: Pris: Arrangør:

TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 10. NOV. KL. 14.30 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 30 kr. Jammerbugt Bibliotekerne

TORSDAG D. 17. NOV.KL. 14.30 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 30 kr. Jammerbugt Bibliotekerne

Vibeke Leighton vil fortælle om inspiration og designprocessen. I har naturligvis gang i pindene mens Vibeke fortæller. Medbring strikkepinde og garn - der vil dog være mulighed for at købe garn til mindre ting. Tilmelding på bibliotekets hjemmeside eller på biblioteket.

Nordisk Biblioteksuge i samarbejde med Brovst bibliotek. I år er temaet fremtiden i Norden og årets tekst er Vandets Vogter af Emmi Itærantas. På skumringsaften læses årets tekst af Per Iversen.

Streamet foredrag fra Århus Univesitet. Ølbrygningen er gået fra overtro og erfaring til at udnytte konkret viden. Der vil være smagsprøver af et udvalg af malt, humle og forskellige øltyper.

TID: Sted: Pris: Arrangør:

TID: MANDAG D. 14. NOV. KL. 19 Sted: Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 Pris: Ukendt Arrangør: Foreningen NORDEN i Jammerbugt

TID: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

TIRSDAG D. 8. NOV. KL. 19 + TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 19 Aabybro Bibliotek, Elmevej 2 50 kr. pr. gang Jammerbugt Bibliotekerne

SKUMRINGSAFTEN

GODT ØL - HVORDAN LAVER VI DET?

TIRSDAG D. 22. NOV. KL. 19 Tinghuset, Østergade 53, Fjerritslev Gratis Tilmelding nødvendig , www.fuihh.dk Folkeuniversitetet i Han Herred

www.kulturblad.dk | 21


FOREDRAG FORFATTERAFTEN MED HENRIETTE ROSTRUP En aften i Henriette Rostrups selskab, hvor hun læser op af sin roman DET ÅR VI GIK TIL BEGRAVELSER og tager en snak om bogen og dens forskellige karakterer og temaer, som humor, sorg, svigt kærlighed og familiedrama. Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 24. NOV. KL. 19 Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3a 50 kr. Jammerbugt Bibliotekerne

TORSDAGSCAFÉ BJARNE NIELSEN BROVST Bjarne Nielsen Brovst fortæller levende om Kaj Munks liv, hans forfatterskab og hans modstand og kamp mod tyskerne. Bjarne fortæller også om sit venskab med Lise Munk, Kaj Munks enke. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 24. NOV. KL. 14.30 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 30 kr. Jammerbugt Bibliotekerne

STORM P. OG EVANGELIET Niels Christian Kobbelgaard, kaster lys over både den samfundsrevsende og den religiøse side af Storm P.’s billedrige forfatterskab i foredraget ”Evangeliet ifølge Storm P.” TID: TORSDAG D. 24. NOV KL. 19.30 Sted: Saltum sognegård Pris: Gratis Arrangør: Saltum sognegård

SOGNEAFTEN Foredrag om den aktuelle situation i Syrien. Haifaa Awad TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 24. NOV. KL. 19.30 Jetsmark Sognegård, Bredgade 98, Pandrup Ukendt Jetsmark Kirke

22 | www.kulturblad.dk

AFTEN MED TEMAET "ENGLE" Sognepræst Lisa Bremer (Gøttrup) fortæller om engle TID: FREDAG D. 25. NOV. KL. 19.30 Sted: Bjælkebo, Enghaven 2, Skovsgaard Pris: 30 kr. Arrangør: KFUM&K Senior

HØJSKOLEFORMIDDAG München - billeder og historie fra en tur i München. Sognepræst Michael Berg TID: TORSDAG D. 8. DEC. KL. 10 Sted: Jetsmark Sognegård, Bredgade 98, Pandrup Pris: Ukendt Arrangør: Jetsmark Kirke

HØJSKOLEFORMIDDAG Kromanden fra Grønhøj fortæller og synger. Gregers Laigaard, Grønhøj TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 12. JAN. KL. 10 Jetsmark Sognegård, Bredgade 98, Pandrup Ukendt Jetsmark Kirke

TORSDAGSCAFÉ KARSTEN HJORTH LARSEN Husmandsdigteren bagsiden af medaljen. Johan Skjoldborg (18611936) udgav 2 romaner om klithusmændene i Koldmosen i Tranum Sogn, mens han var lærer der. Mest kendt er den første "En Stridsmand" fra 1896. Skjoldborg blev på grund af romanerne nærmest idoliseret af husmandsbevægelsen, men hans forfatterskab gik ikke så godt og han gik endda senere hen fallit. TID: TORSDAG D. 12. JAN. KL. 14.30 Sted: Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 Pris: 30 kr. Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

HUSK At indberette arrangementer til næste KULTURBLAD senest d. 2. Januar 2017

FOREDRAG V/ ANETTE ZISKA Kom med på en tur i billeder og fortælling til storslåede Peru. Vi kommer til at høre mere om landet og dets opdeling, befolkningen og de gamle inkaer, og vi ser også lidt nærmere på de mange symboler, som præger gadebilledet. Fortællinger fra det, som i dag er et både moderne og traditionelt land." TID: TORSDAG D. 12. JAN. KL. 10 Sted: Gjøl Sognegård Pris: 25 kr. for kaffe Arrangør: Gjøl Kirke og Kildevang

TORSDAGSCAFÉ SVEND MØLLER NIELSEN Fotos fra Fosdalen flora, fauna, natur, holdninger, meninger og historier. Svend viser billeder og fortæller anekdoter. TID: TORSDAG D. 19. JAN. KL. 14.30 Sted: Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 Pris: 30 kr. Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

TORSDAGSCAFÉ BERIT JOHNSEN Forhistoriske stenanlæg i Han Herred i historisk og Nordeuropæisk sammenhæng. Hanherred har været beboet siden forhistorisk tid og er et af de steder i Danmark, der er rigest på fortidsminder TID: TORSDAG D. 26. JAN. KL. 14.30 Sted: Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11 Pris: 30 kr. Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

FRA FOLKETING TIL PRÆDIKESTOL Pernille Vigsø Bagge fortæller TID: FREDAG D. 27. JAN. KL. 19.30 Sted: Bjælkebo, Enghaven 2, Skovsgaard Pris: 30 kr. Arrangør: KFUM&K Senior


FOR BØRN

INTERNATIONAL BAMSEDAG Torsdag d. 27 oktober er international bamsedag. Derfor holder vi en lille bamsefest for bamserne og deres mennesker. Bibliotekets bamser vil gerne holde fødselsdag sammen med andre bamser, så husk at tage din bamse med. Vi læser bamsehistorier, serverer bamsekage og -saftevand og du kan også deltage i en bamseskattejagt. Det foregår på alle biblioteker i kommunen. Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket. TID: Sted: Pris: Arrangør:

TORSDAG D. 27. OKT. KL. 10 Jammerbugt Bibliotekerne Gratis Jammerbugt Bibliotekerne

SPIL DANSK DAG FOR BØRN Børnehavebørnene i Tranum Landsbyordning fejrer sammen med forældre, bedste- og oldeforældre - samt alle andre, der har lyst til at deltage - Spil Dansk Dagen med en times syng-sammen og sanglege i selskab med organist Petra Westra og kirkesanger Per Iversen. TID: TORSDAG D. 3. NOV. KL. 10.30 Sted: Tranum Kirke, Tranumvej 84, Tranum Pris: Gratis Arrangør: Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat

MINECRAFT Christian Vils og hans søn Emil kommer og fortæller om Minecraft og om hvordan man kommer godt i gang med at spille. Der bliver vist, hvordan man bygger sine egne verdener og der bliver vist nogle af de mange forskellige baner og spilleplatforme, der findes. Der bliver også givet mange gode fif til, hvordan man for eks. laver kommandoblokke, som man kan bruge til at automatisere forskellige ting med. Medbring gerne computer, iPad eller tablet. Tilmelding til biblioteket eller på hjemmesiden. TID: Sted: Pris: Arrangør:

LØRDAG D. 12. NOV. KL. 10 Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11, Brovst Gratis Jammerbugt Bibliotekerne

STUNTSHOW FOR HELE FAMILIEN HALLOWEEN – SKRÆKKELIGE LYDE OG SKRÆMMENDE SÅR Børn opfordres til at tage deres voksne, forældre og bedsteforældre, med på Pandrup Bibliotek for at blive skræmt fra vid og sans. Tre uhyggelige monstre er sluppet ud i biblioteket. Kom og find dem. Deltag i løjerne en lørdag eftermiddag. Hvis din far er en barsk fyr, så tag ham med. Han vil blive from som et lam. Tag din mor med på biblioteket og vis hende, hvor børnebiblioteket ligger. TID: Sted: Pris: Arrangør:

LØRDAG D. 29 OKT. KL. 13 Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3a, Pandrup Gratis Jammerbugt Bibliotekerne

Kom og mød James Stunt fra Stunt Akademiet. Han vil lave et familieunderholdningsshow, hvor du også selv får mulighed for at prøve nogle tricks fra stuntens illusionsverden,- slag, spark, ruller og fald. James Stunt vil bl.a. vise hvordan man laver et slagsmål uden at det gør ondt og hvordan man falder ned fra en stige uden at slå sig. Tilmelding på hjemmesiden eller på biblioteket. TID: LØRDAG D. 5. NOV. KL. 11 - 12 (FJERRITSLEV) KL. 13 - 14 (BROVST) Sted: Fjerritslev Bibliotek, Danmarksgade 1, Fjerritslev Brovst Bibliotek, Rotfeldsvej 11, Brovst Pris: Gratis Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

JULEVÆRKSTED Julen står for døren og der skal pyntes op! Hyg dig på biblioteket, hvor vi juler hele december måned. Kom og lav dit eget flotte julepynt eller hjælp os med at pynte biblioteket. Biblioteket sørger for materialerne. Du skal blot møde op i den betjente åbningstid. TID: D. 1. - 23. DEC. I DEN BETJENTE ÅBNINGSTID Sted: Jammerbugt Bibliotekerne Pris: Gratis Arrangør: Jammerbugt Bibliotekerne

www.kulturblad.dk | 23


FOR BØRN

GAMMELDAGS JULETRÆSFEST Tag børn eller børnebørn med til en festlig eftermiddag, hvor I vil møde Den Rigtige Grønlandske Julemand, Nissebanden og trylleshow med Sultanen fra Ali Babas Karavane. Der vil være dans og sanglege omkring juletræet, fortællinger fra Grønland, og så er der selvfølgelig godteposer til børnene og kaffe til de voksne. Årets store familie Juletræsfest! Billet skal p.g.a. indkøb af juleposer købes senest 1/12 TID: LØRDAG D. 3. DEC. KL. 14 Sted: KEC Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro Pris: 60 kr. (julepose til børn og kaffe til voksne) Billetsalg: KEC Jammerbugt, 98242500, www.mediecente•r.dk Arrangør: KEC Jammerbugt

GULDLOK DUKKETEATER: Sted: Pris: Billetsalg: Arrangør:

Guldlok Dukketeater, Udmarksvej 23, Fjerritslev 50 kr. Købes ved døren, kan reserveres på tlf. 40160760 Guldlok Dukketeater

RUMPEHOP OG LILLETID Har du nogensinde set TIDEN? Nej vel, men nu har du chancen. Lille Rumpehop møder en dag noget mærkeligt, en usynlig som taler til ham! Det er Lilletid. Hun faldt pludselig ud af sin fars tidslomme - ups! Ved møje og besvær og lidt hokus pokus, finder de sammen ud af, hvordan Lilletid kan blive synlig så de kan lege sammen. Fornøjelig og magisk eventyrkomedie fra 3 år og opefter. Varighed 45 min TID:

LØRDAG D. 5. NOV. & SØNDAG D. 6. NOV. KL. 10 & KL. 15

JULEMANDENS TRYLLESTAV Fornøjelig julekomedie for hele familien fra 3 år og opefter. Julemanden i nisseland har købt en tryllestav. Uheldigvis stjæler nogle sure nissegnomer staven; de tryller Julemanden ind i en sæbeboble og fordufter langt ud i skoven. Åh nej, hvordan skal der nu blive rigtig jul i nisseland? Lille-nis, Lille-Peter og Snemanden tænker, så det knager. TID:

LØRDAG D. 17. DEC. KL. 15 & SØNDAG D. 18. DEC. KL. 10 & KL. 15

GULDLOK OG DE 3 BJØRNE Det klassiske eventyr om Guldlok og de 3 bjørne. Guldlok er på tur og det samme er bjørnene. Imens de er væk, endevender Guldlok bjørnenes hus. Munter eventyrkomedie for de mindste fra 2 år og alle med nostalgien - og sans for en god historie - i behold! Varighed 45. min. TID:

LØRDAG D. 21. JAN. KL. 15 & SØNDAG D. 22. JAN. KL. 10 OG KL. 15

Lær hvordan DIT kulturarrangement brænder igennem i medierne Kulturelt Samvirke inviterer alle kulturelle foreninger til en aften med mulighed for at blive klogere på pressen og på hvordan foreningerne øger chancerne for omtale af sine kulturarrangementer. Der vil være indlæg fra den skrevne presse, Kulturblad og input til håndtering af Facebook mv. Velkommen til nogle indholdsrige, hands-on timer. Der bydes på en vand, øl og lidt sødt

Mandag 14. november 2016 kl. 19-21.30 KEC Jammerbugt, Søparken 2, 9440 Aabybro ALLE ER VELKO M N E - GRATIS ADGANG Tilmelding er ikke nødvendig For yderligere info, ring til kulturkonsulent Ulla Tjell 4191 2936


NOVEMBERKUNST 2016 PÅ INGSTRUP EFTERSKOLE Årets udstilling afholdes 12. -13. november og byder på spændende udstillere både fra Nordjylland og længere væk, ja så langt væk som Sverige, idet Amy Krüger har sagt ja til at udstille sine spændende ting i glas. Tine Lilholt skal holde åbningstalen i forbindelse med ferniseringen lørdag den 12. november, kl. 13 og efterfølgende vil hun spille lidt sammen med sin mand, Klaus Thrane. Det bliver en

festlig eftermiddag. Tine Lilholt maler også billeder, og hun vil være at finde blandt udstillingens kunstnere.

Kunstforeningen Hvetbo glæder sig til denne 26. novemberudstilling og håber på stort fremmøde.

Som et nyt tiltag, vil vi etablere en ”spirekasse”, dvs. et lokale hvor vi tilbyder unge, nye kunstnere at udstille deres værker. Det er mange gange svært at få foden indenfor som ny og uerfaren udstiller, så vi vil give dem en chance.

SYNG JULEN IND MED IDA LARSEN Hold en pause fra julestress og jag og kom og syng med onsdag d. 14. dec. kl. 10 i Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt i Aabybro. De populære

Vi har dette første år inviteret: Stine Wiggers og Signe Hansen, så det bliver spændende at se, hvad de vælger at vise os.

fællessangs-arrangementer på Kulturcenteret, afrundes med en hyggelig formiddag i selskab med julens melodier og salmer fra Højskolesangbogen.

Formiddagen byder endvidere på en musikalsk ”juleoverraskelse”. Sangene ledes og akkompagneres som vanligt på klaver af Ida Larsen fra Skovsgård. Ida Larsen er bl.a. kendt som initiativtager og mangeårig leder af Hanbo Koret og Skovspillene.

LED ZEPPELIN JAM FJERRI TSLEV GYMNASIUM D. 18. NOVEMBER KL. 20.00

næppe kunne komme tættere på det originale band, og at gruppen i Alex Nyborg Madsen havde en forsanger, som i den grad kendte sin matriale.

Der er kopibands, og der er Led Zeppelin Jam. Landets måske bedste af slagsen og et af de mest sejlivede. Helt tilbage i 1989 - før kopibands blev et hverdagssyn i dansk musik - begyndte radioværten Alex Nyborg Madsen og bandet at stille den værste sult hos et stort rockpublikum.

Billetsalg:

Et af verdens største rockbands igennem tiderne var naturligvis hårdt savnet af mange rockfans, også herhjemme. Faktisk gik der ikke længe, før Led Zeppelin Jam blev mødt af lutter røde lygter, hvor end gruppen optrådte. De fleste var enige om, at den musikalske udførelse

Butikken »Tøj til hende« Vestergade 4 9690 Fjerritslev Tlf.: 98 21 10 78 Renés Vin & Grønttorv Østergade 2B 9690 Fjerritslev Tlf.: 98 21 33 38

Billet pr is kr. 200,-

Medlem spr kr. 175,- is


FILM I FJERRITSLEV KINO FOLKEDANS Vi danser hver mandag aften husk dansesko og kaffe til pausen

BRIDGET JONES’ BABY

FUGLENE OVER SUNDET

VISES I KINO FRA DEN 17. OKT. Bridget Jones’ forhold til Mark Darcy holdt ikke til de praktiske udfordringer, så i dag er Bridget den anerkendte producer af et prisvindende nyhedsprogram, som hun gang på gang har reddet, fordi hun alligevel ikke har andet at lægge sin energi i. Og så sker det hverken værre eller bedre end at hun med 14 dages mellemrum først på en mudret rockfestival har et engangsknald med en flot amerikaner og derefter til en barnedåb igen støder ind i Mark, der er midt i en skilsmisse, og derfor lader den usvækkede tiltrækning mellem dem få frit løb. Og så er det, at Bridget må sande, at man altid bør tjekke udløbsdatoen på kondomer – for hun er gravid og ved ikke, hvem der er far til hendes barn.

VISES I KINO FRA DEN 27. OKT. Året er 1943. Arne Itkin (David Dencik) er en berømt jødisk jazzmusiker, der bor i København sammen med sin kone Miriam (Danica Curcic) og deres 6-årige søn Jacob. Der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder, og da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie, som håber, at de mennesker, der kan hjælpe, er til at stole på. Forestillingen d. 30. okt. kl 14. med foredrag af Georg Metz

PROGRAM 6. - 16. okt.

(også lørdage)

kl. 19.15

Klassefesten 3 - dåben (Danmarkspremiere)

13. - 23. okt.

(også lørdage)

kl. 16.30

Peter og Dragen (Danmarkspremiere)

17. - 23. okt.

kl. 19.15

Bridget Jones' Baby

24. - 26. okt.

kl. 19.15

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

kl. 19.15

Fuglene over sundet

30. okt.

kl. 14

Fuglene over sundet (Foredrag af Georg Metz inden filmen)

3. - 9. nov.

kl. 19.15

Inferno

10.- 16. nov.

kl. 19.15

Snowden

17. - 23. nov.

kl. 19.15

Kærlighed og andre katastrofer

27. okt. - 2. nov.

(også lørdage)

Der spilles alle dage undtagen lørdage, medmindre andet er nævnt. Ret for ændringer forbeholdes. For yderligere og aktuelle informationer se www.fjkino.dk 26 | www.kulturblad.dk

TID: D. 24. OKT. KL. 19.30- 22 D. 31. OKT. KL. 19.30 - 22 D. 7. NOV. KL. 19.30 - 22 D. 14. NOV. KL. 19.30 - 22 D. 21. NOV. KL. 19.30 - 22 D. 28. NOV. KL. 19.30 - 22 Sted: Tranum Skole - hallen Pris: 250 kr for 10 gange Arrangør: Tranum Folkedanser

MAD MED MATCH To aftner med mad - og vin entuiasterne Lisbet Emmery og Keld Schumann. Du er selv med til at lave maden, der skal akkompagnere de udvalgte vine, som bliver præsenteret undervejs i middagen. TID: TORSDAG D. 27. OKT. + ONSDAG DEN 9. NOV. KL. 17.30 - 21.30 Sted: Aabybro Skole Pris: 320 kr. samt udg. til mad og vin Billetsalg: jammerbugt.lof.dk, 98243455 Arrangør: LOF Jammerbugt

BUSK-GUDSTJENESTE BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke. Kom og oplev en festlig gudstjeneste for hele familien, hvor Minikonfirmander, Spejdere og Kirkens Spirekor samt Børnekor medvirker. Tema: Guds rige. TID: SØNDAG D. 30. OKT. KL. 10.15 Sted: Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Pris: Gratis Arrangør: Gjøl Kirke

JAGTTEGNSKURSUS Kurset gør dig klar til at gå op til jagtprøverne. vildtkendskab, vildtbiologi, lovgivning, forskellige jagtformer og ikke mindst jægerhåndværk. På skydebanen bliver du undervist i afstandsbedømmelse, våbenbetjening, lerdueskydning og skydning med jagtriffel TID: TORSDAGE KL. 19 - 21.45 START D. 3. NOV. Sted: Aabybro Skole Pris: 2310 kr. (66 lekt./22 gange) Arrangør: AOF Jammerbugt


ØVRIGE MALERKURSUS - AKRYLMALING

JULEHYGGE

Kan du li´ at male? Er du nysgerrig? - Så er dette weekendkursus en god anledning til at gå på opdagelse i maleriets spændende verden. Et rum for diskussion og gensidig inspiration. Underviser: Niels Frank

Blomsterdekoratør Else-Marie Andersen demonstrerer juletendenser. Amerikansk lotteri, gløgg og æbleskiver. Tilmelding på 98232498 senest d. 9.11

TID: D. 4. - 6. NOV. START KL. 9.30 Sted: Galleri Munken, Munkensvej 11, Løkken Pris: 2800 kr. Arrangør: Galleri Munken

TID: TIRSDAG D. 15. NOV. KL. 19 Sted: Mølleparkcenteret, Elmevej 1, Brovst Pris: 125 kr. (100 kr. medl.) incl. traktement Arrangør: Jammerbugt Havekreds

ALLEHELGEN Vi mindes og sørger over dem, vi har mistet. Vi vil tænde et lys for hver enkelt. Gjøl Sognekor medvirker. TID: SØNDAG D. 6. NOV. KL. 16 Sted: Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Pris: Gratis Arrangør: Gjøl Kirke

STUDIEKREDS: GRUNDTVIG Vi læser små brudstykker af tekster om Grundtvig og diskuterer frit og spørgende over en kop kaffe. Der kræves ingen forkundskaber eller hjemmearbejde. TID: TIRSDAG D. 8. NOV. KL. 19 Sted: Brovst Sognegård, Kirkegade 75, Pris: Gratis Arrangør: Brovst Pastorat

GUD & PASTA Vi starter med en kort gudstjeneste i børnehøjde. Derefter går vi i sognegården for at spise sammen. Tilmelding på tlf: 51514648 senest d. 6/11 TID: ONSDAG D. 9. NOV. KL. 17.30 Sted: Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Pris: voksne 25 kr. (gratis for børn) Arrangør: Gjøl Kirke

KIRKE OG KÅL Gudstjeneste i Hune Kirke. Herefter fællesspisning og -sang i Kirkeladen. Menuen står på frikadeller og stuvet hvidkål, TID: ONSDAG D. 9. NOV. KL. 18 Sted: Hune Kirke, Kirkevej 9, Hune Pris: Gratis - Øl og vand kan købes Arrangør: Hune Kirke og Hune-Blokhus Pensionistforening

JULEDEMONSTRATION TID: ONSDAG D. 16. NOV. KL. 19 Sted: Aaby Søndre Gade 35 Pris: 50 kr. incl. kaffe og kage Arrangør: Aabybro Havekreds

JULESTUE GL. GRISHAUGE KLIM Julestue med masser af filt, pil, kunst, dekorationer, lopper, julepynt og -træer. Der er hygge gløgg og æbleskiver og masser af kaffe og stemning TID: LØRDAG D. 19. NOV. OG SØNDAG D. 20. NOV. KL. 11-17 Sted: Oddevej 105, 9690 Fjerritslev Pris: Gratis Arrangør: Julestue i Gl. Grishauge

JULEMARKED PÅ GJØL HAVN Julemarkedet på Gjøl Havn er en fast tradition. Her har de besøgende mulighed for at binde adventskranse, lave julekort og julegaver, komme i julehumør med æbleskiver og julegløgg og god mad på kroen eller havnecaféen TID: SØNDAG D. 20. NOV. KL. 10-16 Sted: Gjøl Havn og Gjøl Kro Pris: Gratis Arrangør: Natur og Kulturcafé Gjøl Havn

JULEMARKED I HUNE Julemarked i forbindelse med SyngAdvent-Ind i Hune sogn. Der er mulighed for at købe forskelligt. Pengene går til Udsmykningen. TID: SØNDAG D. 27. NOV. KL. 15.45-17.30 Sted: Kirkeladen i Hune, Kirkevej 9 Pris: Gratis Arrangør: Hune sogn

ADVENTSHYGGE En eftermiddag med hygge, sang ved kirkens kor, oplæsning ved tidligere skoleleder Arne Jochumsen og bankospil. Pladerne er gratis. TID: TIRSDAG D. 29. NOV. KL. 14.30 Sted: Aaby sognegård Pris: Gratis Arrangør: Aaby Kirke

ADVENTSHYGGE Adventshygge i sognegård og præstegård. Kaffe, pakkespil og sang. Som afslutning holder vi mørkning med sang og fortælling i præstegårdens stuer. TID: TIRSDAG D. 6. DEC. KL. 14.30 Sted: Vedsted sognegård, Hjorthsvej 12, Birkelse, 9440 Aabybro Pris: Gratis Arrangør: Vedsted Kirke

TORSDAGSHYGGE "JULEHYGGE" Vi starter i Gjøl Kirke og synger julen ind. Børnekoret går Luciaoptog. Efterfølgende kaffe og julehygge i Sognegården. TID: TORSDAG D. 8. DEC. KL. 14 -16.30 Sted: Gjøl Kirke, Kirkebakken 9, Gjøl Pris: 25 kr. for kaffe Arrangør: Gjøl Kirke og Kildevang

KERAMIK WEEKENDKURSUS Kurset vil blandt andet indeholde drejeteknikker, pladeteknik, brug af forme, pladeteknik, samt glassering. 50 kr. for brænding afregnes med underviser. Materialer kan købes på stedet. Materialegebyr må påregnes. OBS - undervisningen foregår i weekenden 14.01./15.01, samt glassering lørdag 11.02. Underviser: Henrik Nielsen TID: LØRDAG D. 14. JAN. & SØNDAG D. 15. JAN. KL. 9-15 & LØRDAG D. 11. FEB. KL. 10 - 14 Sted: Aaen & Nielsen Keramik, Langgade 8, 9490 Kaas Pris: 613 kr. Arrangør: AOF Jammerbugt

www.kulturblad.dk | 27


Jul i Jammerbugten Julefrokost med Party Uartig Lørdag d. 26. november 2016 kl. 18.30

Stor lækker julebuffet med alt hvad hjertet begærer og dansemusik med de største hits. Arrangementet afholdes på SpilleStedet Blokhus kr. 275,- (inkl. natmad, musik og dans)

Marianne Mortensen & Michael Vesterskov Søndag d. 27. november 2016 kl. 14.00

En varm, anderledes og meget personlig julekoncert med nyskrevne julesange og salmer. Arrangementet afholdes i Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt

kr. 190,-

Ghita Nørby & Lars Hannibal Torsdag 1. December 2016 kl. 19:30

Juleeventyr oplæst af Ghita Nørby garneret med julemusik af guitarist Lars Hannibal. Æbleskiver og gløgg fra kl. 18.30 (tilkøb) Arrangementet afholdes på SpilleStedet Blokhus

Kr. 250,-

Johnny Logan X-mas show Fredag d. 2. december 2016 kl. 20.00

En forrygende julekoncert med irske JOHNNY LOGAN og et stort og veloplagt orkester. Arrangementet afholdes i Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt

kr. 335,-

Harlem Voices of Gospel (USA) Fredag 9. december 2016 kl. 20.00

The Harlem Voices er kendt for deres flair for funky gospel og dybt bevægende arrangementer med opløftende koreografi og vokale pragtpræstationer. Arrangementet afholdes i Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt

kr. 295,-

Kulturblad nr 13  

Læs om hvad der sker på kulturfronten i Jammerbugt Kommune i vintersæsonen 2016/17

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you