Page 1

Kalendari i përbashkët

Shqipëri Kosovë Kalendari i përbashkët kulturor filloi menjëherë që në datën 14 shkurt, me ekspozitën e Fototekës Marubi në bashkëpunim me Galerinë e Arteve të Prishtinës: “Objekti i lëvizshëm i një arkivi”- 14 shkurt, 2014 në Prishtinë, me prezencën e Ministres Kumbaro Furxhi dhe Krasniqi në hapejen e saj në Prishtinë.

Facebook: http://on.fb.me/1svKWZe www.Kultura.gov.al www.mkrs-ks.org


Data

Qyteti

Aktiviteti

Vendi i Organizimit

14.02.2014

Prishtinë

Ekspozita e Fototekës Marubi: “Objekti i lëvizshëm i një arkivi”

Galerinë e Arteve të Prishtinës

17.02.2014

Prizren

Shfaqja për fëmijë “Princesha Teuta” dhe Këngë e valle popullore dhe poezi të Qendrës Kombëtare Fëmijëve, Tiranë

Prizren

16.04. 2014

Tiranë

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës, “Dasma”

TKOB

17.04.2014

Tiranë

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës, “Balloja e diplomës”

TKOB

8.03.2014

Tiranë

Këshilli Kombëtar i Librit - Shpallja e Vitit Deradian. Në vijim do të botohet vepra e plotë e Jeronim De Radës-shoqëruar me aktivitetin promovues në Kozencë, Tiranë dhe Prishtinë.

Ministria e Kultërës, Tiranë

27.03.2014

Prishtinë

“Tinguj Pranveror” - Koncert i solistëve të Teatrit të Operës të Tiranës në Prishtinë

Salla e kuqe, Prishtinë


15 ,16. 04.2014

Tiranë

Konferenca për dramaturgjinë në shqiptare.

Teatri Kombëtar

16.04.2014

Kukës

Shënimi i 15 vjetorit të eksodit të Kosovës, në prag të fillimit të luftës.

Kukës

Tiranë

Ekspozitë e Simon Shirokës

Galeria Kombëtare, Tiranë

Prishtinë

Ekspozitë e Realizmit Socialit

Prishtinë

Tiranë

Ekspozitë për trashëgiminë kulturore të Shqipërisë dhe Kosovës

Tiranë

Prishtinë

Ekspozitë për trashëgiminë kulturore të Shqipërisë dhe Kosovës

Prishtinë

Tiranë/Prishtinë Konferencë vjetore një herë në Prishtinë dhe një herë në Tiranë për trashëgiminë kulturore materiale dhe jo materjale me tematika specifike. Tiranë

Qendra Kombëtare e Fëmijëve, “Dy trëndafila një kurorë”

Tiranë/Prishtinë

Qendra Kombëtare e Fëmijëve


16-24.08.2014

Prishtinë

Qendra Kombëtare e Fëmijëve, “Dy trëndafila një kurorë”

Prishtinë

Tiranë

Premierë e përbashkët dhe produksion koreografik të ansamblit të këngëve dhe valleve popullore dhe ansamblit Shota ”Pazari i Korçës dhe Prizrenit”

TKOB

Prishtinë

Premierë e përbashkët dhe produksion koreografik të ansamblit të këngëve dhe valleve popullore dhe ansamblit Shota ”Pazari i Korçës dhe Prizrenit”

Tiranë

Premierë e më së paku një shfaqjeje të Tetarit të Kosovës

Tetari Kombëtar, Tiranë

Prishtinë

Premierë e më së paku një shfaqjeje të Tetarit Kombëtar të Shqipërisë

Prishtinë

Prizren

Doku Fest, mbështetje nga dy qeveritë

Prizren

Tiranë

Trajnime nga stafi i Bibliotekës Kombëtare në Tiranë për specialistët në Prishtinë.

Biblioteka Kombëtare, Tiranë

Tiranë

Trajnime të perbashkëta nga specialistët e UNESCO dhe organizatave të tjera.

Tiranë

Pjesëmarrje e përfaqësuesve nga Kosova në aktivitetet e Agjencisë të Shërbimit Arkeologjik.

Tiranë


Tiranë

Përfshirje e artistëve nga Kosova në projekte të TKOB në Tiranë.

TKOB

Botimi i antologjisë të poezisë shqipe të shekullit XX, mbështetur nga të dy Ministritë. 29.11.2014

Prishtinë/Tiranë Në kuadër të përvjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, respektivisht në shkurt dhe nëntor, do të organizohen shfaqje filmash në Prishtinë dhe Tiranë, të arkivit të filmit.

Prishtinë/Tiranë

17.02.2015

Prishtinë/Tiranë Në kuadër të përvjetoreve të Pavarësisë së Kosovës dhe Shqipërisë, respektivisht në shkurt dhe nëntor, do të organizohen shfaqje filmash në Prishtinë dhe Tiranë, të arkivit të filmit.

Prishtinë/Tiranë

05-15.02.2015

Berlin

Prezantime të përbashkëta për filmin

Berlinale, Berlin, Gjermani

15-26.05.2015

Kanë

Prezantime të përbashkëta për filmin

Kanë, Francë

2015

Gjirokastër

Angazhim i përbashkët për mbështetjen e Festivalit të Gjirokastrës në vitin 2015.

Gjirokastër

Kultura-Hapësira jonë e përbashkët  

Programi i përbashkët kulturor Shqipëri Kosovë

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you