Page 1

Ryhmille ja yrityksille Ohjelmaa ja tiloja


SISÄLLYS: TURUN FILHARMONINEN ORKESTERI JA TURUN KONSERTTITALO

4

TURUN KAUPUNGINKIRJASTO

6

TURUN KAUPUNGINTEATTERI

8

TURUN MUSEOKESKUS

10

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo Biologinen museo Kuralan Kylämäki Luostarinmäen käsityöläismuseo Turun linna Vanha Suurtori Wäinö Aaltosen museo

11 12 13 14 16 19 20

Julkaisija: Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskus, kulttuuri.myynti@turku.fi, www.turku.fi/kulttuuri Graafinen suunnittelu ja taitto: KMG / Jatta Ikäheimonen Esitteen kuvat: Turun kaupungin yksiköt Painopaikka: Newprint Oy, 2011 Painos: 4 000 kpl Pidätämme oikeuden muutoksiin.


TERVETULOA TURKUUN! Kulttuurielämyksiä historiallisen kaupungin urbaanissa sykkeessä! Turun kulttuuri kutsuu vieraakseen juuri sinut ja ryhmäsi, tuletpa sitten vapaa-ajalla tai työn merkeissä. Rakennamme tarpeisiinne sopivan seminaaripäivän, yritystilaisuuden, juhlan, elämyksellisen kulttuuriretken tai vaikka virkistäytymispäivän.

lttuuri Koe Turun Kinunostu, ja nauti, aat uusia rentoudu –ias yhdessä! kokemuks

TURUN KULTTUURIN MYYNTIPALVELU (RYHMÄMYYNTI) ma–pe klo 9–15 puh. 02 262 0333 kulttuuri.myynti@turku.fi www.turku.fi/kulttuuri

Turun kulttuuriasiainkeskus tarjoaa yli 30 erilaista vuokrattavaa tilaa sekä runsaasti erilaisia kulttuuri- ja taidenautintoja, monipuolisia opastuksia ja persoonallisia kohteita - toimintaa ja osallistumista, mutta myös mahdollisuuksia pohdintaan ja rauhoittumiseen. Turku on ryhmällesi unelmakohde, sillä kaupungin vilinässä on valinnanvaraa moneen makuun.

TILAVARAUKSET (TURUN MUSEOKESKUS JA TURUN KONSERTTITALO) ma–pe klo 9–15 puh. 02 262 0961 kulttuuri.tilat@turku.fi Turun museokeskuksen ja Konserttitalon tilavaraukset on keskitetty tilamyyntiin. Erilaisia tiloja on vuokrattavissa myös Kaupunginteatterista ja pääkirjastosta.

3


Turun konserttitalo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Puutorin laidalla. Kaikki keskustan palvelut ovat välittömässä läheisyydessä. Konserttitalo toimii Turun filharmonisen orkesterin kotisalina. Konserttisalin lisäksi aulatiloja ja studiota vuokrataan joko yhdessä tai erikseen erilaisiin tilaisuuksiin, kuten messutapahtumiin, kokouksiin ja konferensseihin. Konserttitalon tekniikka mahdollistaa tapahtumien lähettämisen ja seuraamisen reaaliaikaisesti internetin kautta. Turun konserttitaloon on esteetön pääsy, konserttisalissa on myös pyörätuolipaikkoja.

60-paikkainen studio on sopiva tila nauhoituksille, kuvauksille ja kokouksille. Siirrettävillä akustiikkaelementeillä tila saadaan kaikuvaksi tai kaiuttomaksi tarpeen mukaan.

YRITYS- JA RYHMÄPALVELUT Turun filharmonisen orkesterin konsertit Turun filharmonisen orkesterin konserteissa kuullaan suomalaisia huipputaiteilijoita, maailmankuuluja kapellimestareita, tähtisolisteja ja säveltäjävieraita. Ohjelmistossa on monipuolisesti tarjolla sinfoniamusiikin klassikkoja ja uutuuksia, tilaussävellyksiä sekä elokuva- ja viihdemusiikkia.

VUOKRATTAVAT TILAT

Paketit ryhmille (min.15 hlö)

Konserttisali

Konsertti-ilta voidaan järjestää toiveidenne mukaan tarjoiluineen ja oheispalveluineen.

Konserttisalissa on 1 002 paikkaa. Viuhkamaisesti avautuva konserttisali jakautuu kaltevasti nousevaan alapermantoon, jossa on 633 istumapaikkaa ja porrastetusti nousevaan yläpermantoon, jossa on istumapaikkoja 369. Näkyvyys ja kuuluvuus ovat kaikkialla salissa erinomaiset.

Aulatilat Aulatilat (ala-aula 947 m2 ja yläaula 489 m2) ovat avarat ja toimivat. Valoisa, A-oikeuksin varustettu kahvio liittyy suoraan ala-aulaan.

4

Studio

Selviydy sinfoniasta Voiko sinfoniakonsertista selvitä hengissä? Ennen illan konserttia tutustutaan noin tunnin mittaisen pikakurssin aikana Konserttitaloon, orkesteriin sekä illan konserttiohjelmaan. Kierroksen aikana on lupa kurkistella, ja sana on vapaa! Paketti sisältää lasin kuohuviiniä ja konserttilipun. Kurssi sisältyy lipun hintaan! Saatavuus vaihtelee kauden ja konserttiohjelman mukaan.


TURUN FILHARMONINEN ORKESTERI JA TURUN KONSERTTITALO Vip-aloitus Luo ryhmällesi mieleenpainuva ilta korkeatasoisen musiikin ja herkullisen buffet-pöydän parissa. Vip-aloitus räätälöidään toiveidenne mukaisesti. Ilta sisältää vapaavalintaisen menu-vaihtoehdon, konserttilipun sekä musiikillisen esittelypaketin. Ryhmälläsi on myös mahdollisuus tavata illan esiintyjä.

Pikkujoulupaketti Tule viettämään yrityksen pikkujouluja Konserttitaloon, jossa voit helliä aistejasi hyvän musiikin ja ruuan parissa. Toiveidenne mukaan räätälöity ilta sisältää vapaavalintaisen menu-vaihtoehdon, konserttilipun sekä Turun konserttitalon ja filharmonisen orkesterin esittelypaketin. Seurueellasi on mahdollisuus tavata illan esiintyjä.

Kokouspaketit Koko päivän kokous Sisältää kokoustilan, perustekniikan, vaatesäilytyksen, aamukahvin, lounaan, iltapäiväkahvin.

Puolen päivän kokous Sisältää kokoustilan 4h, perustekniikan, vaatesäilytyksen, aamiais-/kahvibuffeen.

Juhlapaketit Vietä elämäsi juhlat Konserttitalon tyylikkäissä tiloissa. Konserttitalon yläaulassa onnistuvat jopa 300 henkilön häävastaanotot ja muut tilaisuudet. Juhlapakettiin sisältyy Konserttitalon vuokra ja tarvittava henkilökunta.

KAHVILA- JA RAVINTOLAPALVELUT Turun konserttitalossa toimii Kanresta Oy:n lounasravintola PRESTO, joka toimii myös tilausravintolana. Lisäksi kahvila on avoinna konsertti-iltoina ja muiden tapahtumien yhteydessä järjestäjien toiveiden mukaisesti. Lisätietoja: www.kanresta.fi

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Turun filharmoninen orkesteri ja Turun konserttitalo Käyntiosoite: Aninkaistenkatu 9 Postiosoite: Sibeliuksenkatu 2 20100 Turku www.tfo.fi

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi

5


6


TURUN KAUPUNGINKIRJASTO Viihdy Turun pääkirjastossa! PARHAAT IDEAT IDEAHUONEESSA Turun arkkitehtonisesti näyttävä pääkirjastokortteli tarjoaa viehättävät puitteet kokouksille ja seminaareille. Vuonna 2007 valmistuneen pääkirjaston uudisosan Studioon mahtuu 80 henkeä. 1800-luvulta peräisin olevassa maaherran kansliarakennuksessa on suosittujen 14 ja 18 hengen kokoushuoneiden lisäksi ajatukset lentoon nostava seitsemän hengen Ideahuone. Vuokrattavissa tiloissa on kannettavat tietokoneet ja dataprojektorit. Tilat varustetaan asiakkaan toivomusten mukaan. Vain Ideahuone on rauhoitettu biteiltä.

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Turun kaupunginkirjasto Linnankatu 2 20100 Turku www.turku.fi/kirjasto

LUE LEHDET, KÄYTÄ NETTIÄ, VAIKUTU ARKKITEHTUURISTA JA TAITEESTA Pääkirjasto ja sen yhteydessä toimiva kahvila ovat auki joka päivä. Poikkea kirjaston uutistorille lukemaan päivän lehdet läheltä ja kaukaa. Yli kahdentuhannen koti- ja ulkomaisen sanomalehden sähköisiä näköisversioita voi lukea kirjaston lukuisilta asiakaspäätteiltä. Koko kirjastossa toimii langaton verkko, jota voi käyttää omilla tai kirjastosta lainattavilla kannettavilla tietokoneilla. Kirjasto järjestää tilauksesta opastettuja esittelykierroksia lapsi- ja aikuisryhmille. Pääkirjaston arkkitehtuuri- ja taidekierroksella tutustut Turun hienoimpiin kulttuurimaisemiin lukeutuvaan kirjastokortteliin.

Opastettujen kierrosten varaukset: vierailut.kaupunginkirjasto@turku.fi Tilojen vuokraus: puh. 040 160 3615 (ma–pe klo 9–20, la 10–16, su 12–18)

7


TURUN KAUPUNGINTEATTERI TURUN KAUPUNGINTEATTERIN VUOKRATTAVAT TILAT

MUSIKAALEJA JA AJATUKSIA HERÄTTÄVÄÄ DRAAMAA

Turun Kaupunginteatterin rakennus Aurajoen rannalla tarjoaa ainutlaatuiset tilat erilaisille ja -kokoisille tilaisuuksille. Tiloja vuokrataan pääsääntöisesti esityksiin tuleville asiakkaille, näytännön jälkeen on mahdollisuus jäädä viettämään iltaa näyttävään ja tilavaan lämpiöön. Koko näytännön tilanneet asiakkaat voivat järjestää omaa ohjelmaa ennen esitystä vaikkapa puheiden tai onnittelujen muodossa.

Turun Kaupunginteatteri panostaa ohjelmistossaan koskettaviin puhenäytelmiin ja laadukkaisiin musikaaleihin. Ohjelmisto on monipuolinen ja korkeatasoinen, omaa tuotantoa täydentävät laadukkaat koti- ja ulkomaiset vierailuesitykset. Viihdyttävän ja antoisan teatteri-illan yhteyteen on helppo yhdistää ruokailu joko ennen tai jälkeen esityksen tai yhdistää kongressitapaaminen ja teatteriesitys.

Vuokrattavissa olevat tilat: päänäyttämö (654 paikkaa), Sopukka (50–150 paikkaa), Pikkolo (40–60 paikkaa), ylälämpiö max. 650 henkeä. Tiloja vuokrataan rajoitetusti.

Kaupunginteatterin koko ajantasaisen ohjelmiston, lisätietoja esityksistä sekä esityspäivät löydät nettisivuilta osoitteesta www.teatteri.turku.fi.

Turun Kaupunginteatterin päänäyttämön ja Sopukan katsomoihin sekä ylälämpiöön on esteetön pääsy.

Vähintään 25 hengen ryhmille peruslipun hinnasta 1 euron alennus/lippu (ei koske ensi-iltoja, lastenproduktioita eikä kaikkia vierailuesityksiä). Lisäksi 2 maksutonta lippua/ryhmä.

KURKISTA KULISSIEN TAAKSE

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Turun Kaupunginteatteri Itäinen Rantakatu 14 20800 Turku www.teatteri.turku.fi

8

Teatterikierroksen varaukset: 02 262 0000 (ma–pe klo 9–18) Muut ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraukset: 02 262 0000 (ma–pe klo 9–18)


TEATTERIKIERROKSELLA Teatterin ystävillä on mahdollisuus päästä tutustumaan kulissien takaiseen elämään suosituilla teatterikierroksilla. 20 hengen ryhmissä pidettävien kierrosten hinta on 5 e/henkilö ja ne sijoittuvat aamuaikaan. Kierroksia on saatavilla rajoitetusti.

KAHVILA- JA RAVINTOLAPALVELUT Teatterin ravintoloitsija Kanresta vastaa suurten ja pienten ryhmien tarjoilusta sekä väliajalla että muissa tilaisuuksissa. Lisätietoja: www.kanresta.fi

9


TURUN MUSEOKESKUS 10


APTEEKKIMUSEO JA QWENSELIN TALO Qwenselin talo 1700-luvun alkuvuosilta on Turun vanhin omavaraistalouden ajalta säilynyt porvaristalo. Myöhemmin rakennettuun kauppasiipeen on sisustettu 1800-luvun apteekki, johon kuuluu materiaali- ja yrttihuone, kaksi laboratoriota ja offisiini. Offisiinissa on Suomen vanhin säilynyt apteekkisisustus.

KAHVILA- JA RAVINTOLAPALVELUT Idyllinen museokahvila Café Qwensel sijaitsee Apteekkimuseon sisäpihalla. Kahvilan kaksi kamaria on kunnostettu 1700-luvun loppupuolen kustavilaiseen asuun. Lisätietoja: www.cafeqwensel.fi

Opastuksella tutustutaan omavaraistalouden aikaiseen apteekkitoimintaan ja Qwenselin herrasväen elämään. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 20 Saatavuus: museon aukioloaikoina, muista ajoista sovittava erikseen Opastus voidaan räätälöidä koskemaan pääsääntöisesti apteekkiasioita tai vastaavasti porvariskodin elämää asiakkaan toiveiden mukaan.

RYHMILLE TILATTAVA KIERROS Suoneniskentää ja seurapiirejä Mitä on pirunpihka? Kuka tarvitsi arsenikkia? Mistä maksettiin ylellisyysveroa? Aurajoen rannassa sijaitseva Qwenselin punainen puutalo on muutakin kuin apteekkimuseo. Yli 300 vuotta vanhassa osassa on 1700-luvun herrasväen asunto, jonka tunnetuin asukas oli Suomen kirurgian isä Josef Pipping.

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Apteekkimuseo ja Qwenselin talo Läntinen Rantakatu 13 20100 Turku www.turunmuseokeskus.fi

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi

11


BIOLOGINEN MUSEO Turun biologisessa museossa on esillä 13 luontomaisemaa eläimineen. Museon tarjoamat ryhmäopastukset sopivat esimerkiksi yrityksen virkistäytymispäivän ohjelmaan.

RYHMILLE TILATTAVAT KIERROKSET Aikamatka Suomen luontoon

Yöelämää Erikoisopastus museon aukioloajan jälkeen: kuunnellaan luonnon ääniä pimeässä ja tutustutaan museoon taskulampun valossa. Opastuskieli: suomi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 20 Saatavuus: iltaisin erikseen sovittavina aikoina

Kierroksella tutustutaan pitkän ja lyhyen ajan muutoksiin Suomen luonnossa: jääkaudesta aina viime vuosiin. Opastuskieli: suomi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 20 Saatavuus: arkisin museon aukioloaikoina

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Turun biologinen museo Neitsytpolku 1 20800 Turku www.turunmuseokeskus.fi

12

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi


KURALAN KYLÄMÄKI Kuralan Kylämäki on aito ja oikea maalaiskylä, jonka kaikki rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan. Tavanomaisen ulkomuseon sijaan Kuralaan on perustettu elävän historian kylä, jossa menneisyydestä kerrotaan toiminnan ja elämysten avulla. Kylämäessä tutkitaan ja pyritään säilyttämään vanhoja työmenetelmiä. Kävijä saa tutustua historiaan kaikilla aisteillaan. Museoalueella on myös kahvila.

RYHMILLE TILATTAVAT KIERROKSET Puutarhakävely Kuralassa vaalitaan 1950-luvun perinnemaisemaa ja kasvillisuutta. Kävelyllä tutustutaan kylän pihoihin, niiden historiaan ja Varsinais-Suomen puutarhakasveihin. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: 8–15 henkilöä Saatavuus: 15.5.–30.9.

Kylämäen 5-ottelu Kylämäen 5-ottelu on suosittu, leikkimielinen joukkuekisa, jonka osallistujat voivat kokeilla muinaisia metsästystaitoja sekä osoittaa taitavuu-

tensa 1950-luvun kotitaloustöissä. Myös hengen kulttuuria viljellään! 5-ottelu sopii mm. yrityksen virkistäytymispäivän ohjelmaan. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 2 tuntia Osallistujamäärä: 10–60 henkilöä Saatavuus: aina

VUOKRATTAVA TILA Kuralan Kylämäen Vähä-Kohmo soveltuu erityisesti pienimuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen. Asiakaspaikkoja on 20.

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Kuralan Kylämäki Jaanintie 45 20540 Turku www.turunmuseokeskus.fi

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi

13


LUOSTARINMÄEN KÄSITYÖLÄISMUSEO Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Niihin on sisustettu käsityöläisten asuntoja ja verstaita, joissa esitellään entisajan kaupunkikäsityön historiaa. Kesäaikaan museossa työskentelee eri alojen käsityöläisiä. Museoalueella on myös kahvila.

Valaiseva kierros

Elämää Luostarinmäellä

Miten elettiin ja pärjättiin ennen sähkövalojen yleistymistä? Millaisin nerokkain ratkaisuin valaistiin kujia ja koteja? Koe Luostarinmäki hämärän tultua!

Kierroksella tutustutaan 200 vuoden takaiseen kaupunkimiljööseen. Viehättävät kujat johdattavat vanhoihin tupiin ja verstaisiin. Reitin varrella kuullaan monta tarinaa Luostarinmäen asukkaiden arjesta ja juhlasta.

Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti, saksa Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 25 henkilöä / opas Saatavuus: marras–helmikuu

RYHMILLE TILATTAVAT KIERROKSET

Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti, saksa Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 25 henkilöä / opas Saatavuus: aina

Helenasta Hilmaan Kierros kertoo Luostarinmäen naisten elämästä 1800- ja 1900-luvuilla. Tutustut mm. uudisasukkaan vaimoon Helenaan sekä muurarin apuriin Hilmaan, joka asui Luostarinmäellä vuoteen 1981 asti.

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Luostarinmäen käsityöläismuseo Vartiovuorenkatu 2 20700 Turku www.turunmuseokeskus.fi

14

Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti, saksa Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 25 henkilöä / opas Saatavuus: aina Ryhmäläisille on mahdollista tilata vanhan piian kirkkokaramellit.

VUOKRATTAVAT TILAT Luostarinmäen idyllinen kokous- ja juhlatila soveltuu erityisesti pienimuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen. Vartiovuorenkadun varrella sijaitsevasta puutalosta on mahdollisuus vuokrata tilat noin 20 hengelle.

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi


Käsityöläismuseon sijainti rinteessä sekä alueen kiviset pihat ja kujat voivat hankaloittaa kulkurajoitteisten henkilöiden liikkumista alueella. Liikuntarajoitteisen henkilön avustajalla on museoon vapaa pääsy.

15


TURUN LINNA Yli 700 vuotta vanha Turun linna kuuluu maamme suosituimpiin kulttuurihistoriallisiin matkailukohteisiin. Linnassa toimii museo, jonka näyttelyillä, tyylihuoneilla ja tapahtumilla esitellään Turun alueen menneisyyttä esihistoriasta tähän päivään. Museokauppa Fataburin laajasta valikoimasta löytyy korkeatasoisia tuotteita matkamuistoksi tai yrityslahjaksi. Turun linnassa on helppo toteuttaa keskiaikaisessa ympäristössä nykyaikainen kokous. Rakenna vieraillesi koko päivä linnan monipuolisilla antimilla.

RYHMILLE TILATTAVAT KIERROKSET Turun linnan arkea ja juhlaa Kierretään linnan keskiaikainen osa sekä kuullaan historiaa hauskasti ja viihdyttävästi.

16

Tutuksi tulevat linnan arki ja juhlat sekä sodat ja rakkaudetkin. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 35 henkilöä / opas Saatavuus: aina

Vyötäröstä alaspäin Mitä kaikkea muuta vyötärön alapuolelta löytyy kuin kengät? Entä oletko viettänyt jo rakkauden koeyön? Mikä horoskooppimerkki on intohimoisin? Kierroksella kerrotaan salaisuuksien kulttuurihistoriaa vyötäröstä alaspäin. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 35 henkilöä / opas Saatavuus: aina


Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia (K15) Kierros pimenevässä Turun linnassa vie kävijät sen synkkään menneisyyteen. Pitkän historiansa aikana linna on ollut useaan otteeseen sodan näyttämönä. Moni sen puolustajista on menettänyt päänsä. Kuolemantuomion on saanut myös luvattomaan lemmensuhteeseen, noituuteen, maanpetokseen tai lapsensurmaan syyllistynyt. Mistä rikoksesta joutuu keitettäväksi? Onko linnassa nähty kummituksia? Nyt kuullaan kertomuksia, joista on aiemmin vaiettu.

Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti 15 min Osallistujamäärä: max. 35 henkilöä / opas Saatavuus: iltaisin Kysy myös muita Turun linnan opastuksia.

17


VUOKRATTAVAT TILAT

KAHVILA- JA RAVINTOLAPALVELUT

Turun linna on ainutlaatuinen juhla- ja kokousmiljöö. Kaikille tuttu Turun maamerkki tarjoaa upean ympäristön yritystapahtumille, perhejuhlille ja kokouksille. Miltä tuntuisi viettää juhlaa esim. renessanssiaikaisessa Kuninkaansalissa? Eteläsiiven ylimmän kerroksen upea Bryggmansali puolestaan on erinomainen kokous- ja seminaaritila.

Esilinnan pihalta on sisäänkäynti kahvila-ravintola Juhana Herttuan Kellariin, joka on myös historiallisten ruokajuhlien pitopaikka. Lisätietoja: www.sodexo.fi/turunlinna

• • • • • • • •

Bryggman-sali (120 hlöä) Linnan kirkko (240) Kuninkaansali (250) Kuningattarensali (180) Kuningattarenkamari (60) Eteläinen sali (100) Päälinnan piha Esilinnan piha

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Turun linna Linnankatu 80 20100 Turku www.turunmuseokeskus.fi

18

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi


VANHA SUURTORI Vanhan Suurtorin alue on Turun vanha kaupunkikeskusta. Suurtori oli tärkeä kauppapaikka ja hallinnollinen keskus 1200-luvulta 1800-luvun alkupuolelle. Joulurauhanjulistuksesta tutulla Vanhalla Suurtorilla on tiloja vuokrattavana monenlaiseen käyttöön. Vanhalla Raatihuoneella tai Brinkkalassa järjestät persoonalliset juhlat ja onnistuneet kokoukset historiallisessa miljöössä. Vanhan Suurtorin neljässä galleriassa on kuukausittain vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyjä. Vapaa pääsy.

Brinkkalan talossa: • • • • • • •

Maistraatin istuntosali (60) Joulurauhahuone (5) Vaakunahuone (10) Vihreä sali (40) Koko Brinkkalan juhlakerros (em. tilat) (100) Kassaholvi (40) Brinkkalan piha

RAVINTOLAPALVELUT Vanhan Suurtorin laidalla toimii ravintola Teini. Lisätietoja: www.tokravintolat.fi.

Vanha Suurtori on keskellä sykkivää Turkua, vain kävelymatkan päässä kauppatorista.

VUOKRATTAVAT TILAT Vanhassa Raatihuoneessa: • • • •

Vanhan Raatihuoneen sali (150 henkilöä) Sininen huone (40) Harmaa huone (40) Vanhan Raatihuoneen kellari (40)

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Vanha Suurtori Vanha Suurtori 3 20500 Turku www.turunmuseokeskus.fi

Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi

19


WÄINÖ AALTOSEN MUSEO Valoisa ja puhdaspiirteinen Wäinö Aaltosen museo on Turun kaupungin taidemuseo, joka sijaitsee Aurajoen varrella Kaupunginteatterin vieressä. Museo on edesmenneen turkulaisen kuvanveistäjän nimikkomuseo.

VUOKRATTAVAT TILAT Turun kaupungin taidemuseon tiloja voi myös vuokrata juhla- ja edustustilaisuuksiin. Tiloja vuokrataan museon aukioloajan jälkeen. Tyylikkään museon aulassa on tilaa 150 hengelle ja konserttitasossa 100 hengelle. Museon yhteydessä toimii kahvila.

RYHMILLE TILATTAVA KIERROS Opastus museossa esillä olevaan näyttelyyn Wäinö Aaltosen museon nykytaiteeseen, kuvanveistoon ja paikalliseen taiteeseen keskittyvät näyttelyt saavat mielikuvituksen lentoon. Taideteosten teemat ja taustat avautuvat parhaiten opastetulla kierroksella. Opastuskieli: suomi, ruotsi, englanti Opastuksen kesto: n. 1 tunti Osallistujamäärä: max. 35 henkilöä / opas Saatavuus: aina

YHTEYSTIEDOT JA VARAUKSET Wäinö Aaltosen museo Itäinen Rantakatu 38 20810 Turku www.wam.fi

20

Ryhmävaraukset: 02 262 0333 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.myynti@turku.fi Tilojen vuokraus: 02 262 0961 (ma–pe klo 9–15), kulttuuri.tilat@turku.fi


Cafe Qwensel

Cafe Qwensel palvelee ainutlaatuisessa 1700-luvun miljöössä keskellä Turkua. Myös tuotteemme on tehty 1700-luvun tyyliin lisäaineettomina omassa kotikeittiössämme. Järjestämme laadulla myös yksityistilaisuuksia. Paikkoja 30:lle Cafe Qwensel Läntinen Rantakatu 13b, 20100 Turku www.cafeqwensel.fi Puh. 050 395 0021


MAITTAVIA MAKUELÄMYKSIÄ

Onnistuneen matkan kruunaa maittava makuelämys. Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti vaihtoehtojamme ryhmille. Aurora Ihaninta Italiaa Aurajoki-maisemasta nauttien. Rakkautemme Italiaan on rakkautta ruokaan ja torin raikkaimpiin antimiin. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 020 1234 710, sales.turku@radissonblu.com

Cafe Restaurant Daphne Merellinen Cafe Restaurant Daphne sijaitsee merikeskus Forum Marinumissa Aurajoen rannalla Turun linnan läheisyydessä. Päivisin lounastarjoilu, iltaisin avoinna tilauksesta. Runsaasti paikoitustilaa. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 02-337 3800, myyntipalvelu.turku@sokoshotels.fi

Oscarin Olohuone ja Keittiö Tutustu Börsin historiaan – tästä ravintolassa kaikki alkoi! Nauti maukkaista, skandinaavisista annoksistamme ja viihtyisästä miljööstä. Varaukset ja li sätiedot: Myyntipalvelu, puh. 02-337 3800, myyntipalvelu.turku@sokoshotels.fi

Samppalinna Pitsihuvilatunnelmaa Aurajoen varrella jo vuodesta 1865. Kesäsesonkina ravintolapaviljonki on avoinna päivittäin, talvikaudella tilauksesta. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 02-337 3800, myyntipalvelu.turku@sokoshotels.fi

Teini Perinteistä herkuttelua Teinin salissa Vanhan Suurtorin miljöössä, Turun tuomiokirkon läheisyydessä. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 02-337 3800, myyntipalvelu.turku@sokoshotels.fi

Tilausravintola Herttua Radisson Blu Marina Palace Hotellin toisen kerroksen ravintolassa järjestät ikimuistoisen makuelämyksen. Majoittuville ryhmille puolihoitoateriat. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 010 1234 710, sales.turku@radissonblu.com

Tilausravintola YläBörs Rennon arvokasta tunnelmaa Sokos Hotel Hamburger Börsissä. Katamme ryhmällenne maistuvan buffetpöydän tai tarjoilemme aterian pöytään. Majoittuville ryhmille puolihoitoateriat. Varaukset ja lisätiedot: Myyntipalvelu, puh. 02-337 3800, myyntipalvelu.turku@sokoshotels.fi

Tutustu ravintoloihimme ja ryhmämenuihin www.tokravintolat.fi TOK:n 010-alkuisiin numeroihin soittaminen maksaa kaikista Suomen lanka- ja GSM-liittymistä 0,0828 €/puhelu + 0,1199 €/minuutti


Tuo ryhmäsi meille, pidämme siitä hyvää huolta.

Ryhmäruokailut alk. 9,90 hlö.

Uudet huoneet!

Täyden palvelun hotelli

Cumulus Turku sai uuden ilmeen

Holiday Inn Turku hemmottelee

Brasserie Armada herkutteluun

Kotimainen Cumulus-hotelliketju jatkaa hotelliuudistuksiaan myös Turun keskustassa. Huhtikuussa alkanut hotelliuudistus toi hotellihuoneisiin raikkaan kodikkaan ilmeen. Lisämukavuutta yöpymiseen tuovat uudet vuoteet sekä Cumulus-hotellien Tyyny menu –ohjelma, jossa asiakas voi valita omien mieltymysten mukaisen tyynyn. Hotelli on nyt myös täysin savuton. Cumulus Turun uudistus valmistuu syksyllä 2011. Uudistustöistä ei aiheudu haittaa hotellin asiakkaille.

Hotelli sijaitsee aivan keskustassa, vain parin korttelin päässä vilkkaimmista ostoskaduista ja vehreästä jokirannasta. Hotellin raikkaat huoneet, hyvät vuoteet, tyynyvalikoima oman toiveen mukaan ja saunaosasto uimaaltaineen rentouttaa rankan päivän jälkeen. Kaikissa huoneissamme on maksuton ADSL laajakaistayhteys, kahvi/vedenkeitin sekä silitysvarustus. Uskomme, että jokainen on parhaimmillaan silloin, kun voi todella olla oma itsensä. Ja Holiday Inn -hotellissa voi.

Brasserie Armada on laadukas ja tunnelmallinen ravintola herkutteluun, tapaamisiin ja seurusteluun. Brasserie tarjoaa modernin keittiön parhaita paloja sekä kansainvälisiä ja kotimaisia erikoisuuksia. Runsas Holiday Inn -aamiainen antaa puhtia ryhmällesi. Brasseriessa on hyvä tilat aina 220 henkilön ryhmäruokailujen järjestämiseen. Brasserien yhteydessä oleva Talvipuutarha tarjoaa ryhmällesi omaa rauhaa.

Cumulus Turku, Eerikinkatu 30, 20100 Turku Puh: (02) 2181 000, turku.cumulus@restel.fi

Holiday Inn Turku, Eerikinkatu 28, 20100 Turku Puh: (02) 338 211, turku.holidayinn@restel.fi

Brasserie Armada, Eerikinkatu 28, 20100 Turku Puh. (02) 338 2131, turku.hibrasserie@restel.fi


Turun linna kutsuu viihtymään Turun linna on ainutlaatuinen juhla- ja kokousmiljöö. Linna tarjoaa upeat puitteet yritystapahtumille, perhejuhlille ja kokouksille. Räätälöimme historiallisessa Turun linnan juhlahuoneistoissa juhlat asiakkaan toiveiden mukaan ja toteutamme monipuolisia ohjelmallisia illalliskokonaisuuksia, joiden tyylit ja tunnelmat heijastuvat linnan historiasta ja menneistä vuosisadoista.

Tila- ja tarjoiluvaraukset Sodexo Service Center p. 010 540 7500 servicecenter@sodexo.fi

Palvelua sydämellä ja ammattitaidolla Järjestämme yhdessä asiakkaan kanssa kokoukset, seminaarit sekä isotkin gaalaillalliset huomioiden hänen toiveensa ja tarpeensa. Ammattitaitoinen palvelumme kattaa kaiken lautasliinoista hyvän kotimatkan toivotukseen.

Olipa kyse yritys- tai yksityistilaisuudesta tai suurtapahtumasta, me palvelemme aina kutsusta kiitokseen. Onko sinulla mielessäsi jotain suurta? Ole meihin yhteydessä. Sodexo Service Center - aina henkilökohtaista palvelua

Turun kulttuurin ryhmämyyntiesite  

Turun kulttuurin ryhmämyyntiesite 2012. Ohjelmaa ja palveluja ryhmille ja yrityksille.

Turun kulttuurin ryhmämyyntiesite  

Turun kulttuurin ryhmämyyntiesite 2012. Ohjelmaa ja palveluja ryhmille ja yrityksille.