{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 8

SPAR I HVERDAGEN

GENBRUG dit skrald

1

Skab fine vaser Glas fra syltetøj, pesto eller tomatsauce kan sagtens genbruges. Vask dem grundigt, og brug dem til opbevaring, som cocktailglas eller som små vaser til blomster. Du kan også male dem indvendig med en sart farve, så de bliver endnu finere som vaser.

Vidste du, at …

du kan få afskårne blomster til at se friskere ud i længere tid ved brug af sukker? Rør tre tsk. sukker sammen med to spsk. eddike i en vase med vand. Sukkeret vil give næring til stænglerne, mens eddiken stopper bakterier. First Price sukker, 1 kg. Vejl. udsalgspris 6 kr.

3

Kreativ æggebakke Genbrug æggebakkerne som spirebakker til frø, som malerpaletter eller som et kølende underlag til din bærbare computer, så den ikke overopheder.

RENGØRING MED TANDBØRSTEN Farvel duggede ruder Undgå at bruge tid på at vente på, at duggen forsvinder fra bilruderne. Put lidt barberskum på en blød, tør klud og smør et tyndt lag på indersiden af ruderne. Brug en anden tør klud til at tørre efter med. Ved hjælp af skummet dannes der en tynd film, som gør, at fugten ikke kan sætte sig på ruden.

8  Kulør | Februar 2020

Din gamle tandbørste kan rengøre mange ting. Brug den for eksempel til at rengøre fugerne i brusenichen. Skrub fugerne med tandbørsten, og brug eddike og vand i blandingsforholdet 1:4. Tandbørsten kan også bruges til at rengøre cykelkæder, hårtørrer eller tastaturet på din computer.

Vask tøj med citronskræl Selv om citronen er presset, kan du sagtens bruge skrællen. I stedet for skyllemiddel kan du nemlig putte 1-2 halve citroner i en lille bomuldspose og vaske den sammen med dit tøj. Det giver blødhed til tøjet og en frisk og mild duft af citron.

Tip!

Få stearin eller tyggegummi af duge eller tøj ved at putte det i fryseren natten over. Når stearinen eller tyggegummiet er frosset, kan det nemt skrabes af.

Tekst Lea Agnete Hammersholt Malmos Foto Colourbox Kilder groenforskel.dk, samvirke.dk, whiteaway.com, sondagsavisen.dk

2

Forvandl dåserne Flåede tomater, kokosmælk eller kikærter er nogle af de varer, der kommer i dåser. I stedet for at smide dåserne ud, så vask dem grundigt, og udnyt det rå udseende til potteplanter, små lanterner eller som opbevaring til blyanter.

Profile for Kulør

Kulør Februar 2020  

Kulør Februar 2020  

Profile for kuloer
Advertisement