{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 35

1

Tal om det Hold et familiemøde, hvor I snakker om, hvor meget skærme må fylde i jeres familie. Lad alle – også børnene – komme med bud på skærmregler.

FAMILIE OG FRITID

2

Vær sammen om skærmen Skærmene er ikke skurke i sig selv, og der er faktisk masser af muligheder for at være fælles om dem. For eksempel kan hele familien tage på geocaching, som er udendørs skattejagt. I bruger appen til at finde ud af, hvor der er en skat, som I så finder frem til.

7 gode råd

Familiens skærmregler 3

Tilpas reglerne til jeres hverdag Faste skærmregler skal tilpasses hver enkelt families hverdag. Nogle kan godt lide, at børnene er underholdt, når de laver mad eller vasker tøj. Så kan det være fint at lave regler om, at når der laves mad eller stryges skjorter, må børnene bruge skærme som underholdning.

4

Lav konkrete regler Det er nemmest at overholde regler, som er helt konkrete. I kan eksempelvis beslutte, at I har skærmfri tid mellem klokken 16 og 19. Eller I kan beslutte, at soveværelserne er skærmfrie, for så sover man bedre. Hvis reglerne ikke fungerer for jer, så lav dem om til noget, der fungerer bedre for jer.

6

Vær et godt forbillede Tænk over som forældre, hvorfor I har lavet regler for jeres børn, og prøv at efterleve det værdisæt. Hvis det er, fordi det gør børnene dovne, slatne, ensomme eller andet, så overvej, om det kan have samme effekt på jer forældre – og vis så jeres børn, at I som de voksne selvfølgelig selv følger jeres skærmregler.

Kilde: Helene Haugaard, chefkonsulent ved Center for Digital Dannelse

7

Slå lyden fra Hvis det bimler og bamler med notifikationer, bliver man nemt forstyrret og glemmer det, man var i gang med. Sæt smartphonen på lydløs, og slå notifikationerne fra på de forskellige apps.

5

Foreslå et alternativ I forældre er jeres børns rollemodeller, og derfor skal I gå forrest. I får nemmere ved at få børnene til at slukke skærmen, hvis I selv engagerer jer og foreslår et alternativ. I stedet for at sige “nu skal du slukke din iPad”, så sig eksempelvis “kom, lad os pakke en madpakke og tage i skoven”.

Februar 2020 | Kulør 35

Profile for Kulør

Kulør Februar 2020  

Kulør Februar 2020  

Profile for kuloer
Advertisement