{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 23

PRODUCENTEN

c KUN TILSAT GÆR Processen med at lave klar frugtbrændevin er meget enkel – der bliver nemlig ikke tilsat noget som helst ud over gær. Frugten skal være den helt store stjerne. Derudover kan man tilføre smag ved at lagre brændevinen på egetræsfade, der har været brugt til whisky, sherry eller portvin for at få flere smagsnuancer med.

d80 PROCENT ALKOHOL Når destillations­ apparatet er færdigt med at destillere, kommer brændevinen ud med en alkoholprocent på omkring 80. Det er naturligvis for stærkt til at drikke, så det bliver fortyndet med ganske almindelig postevand. Når det er kommet ned på 40 procent alkohol, skal det filtreres en gang mere for at fjerne uklarheder. Derefter er det klar til at blive drukket eller blive fyldt på fade.

a FRUGT FRA FYN Alle frugterne i brændevinen er lokale, og det er der en særlig grund til: “Vi kan godt lide de frugter, som har en relevans i forhold til vores placering i verden. Modertræet til Filippaæblet står stadig på Fyn, og modertræet til Ingrid Marie-æblet står ligeledes på Fyn. Det er fantastiske æbler og en god historie,” fortæller Karsten Kjer Michaelsen.

cMAND OG KONE ER KOLLEGAER Arbejdsfordelingen er klar i virksomheden: “Lene tager sig af det tørre, og jeg tager mig af det våde,” siger Karsten Kjer Michaelsen. Lene True er Karstens kone, og hun arbejder fuldtid i Aqua Vitae Sydfyn. Hun står for tapning, etikettering, pakning og andet praktisk arbejde. Indimellem tager hun også over i destillationsprocessen, når Karsten skal passe sit arbejde som arkæolog.

Februar 2020 | Kulør 23

Profile for Kulør

Kulør Februar 2020  

Kulør Februar 2020  

Profile for kuloer
Advertisement