{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 22

PRODUCENTEN

d KØLIGT KLIMA ER EN FORDEL Karsten Kjer Michaelsen tjekker frugten i en af de mange palletanke. Han holder øje med, om gæringen går, som den skal. Selv om det danske klima har nogle ulemper i forhold til frugtdyrkning, så ser han det som en fordel at bruge dansk frugt: “Vi har simpelthen en bedre frugt, end de har nede sydpå. Det danske klima gør det svært for frugten, for den skal kæmpe mere for det, men når den gør det, får den mere syre, mere karakter og mere smag.”

a EN LANGSOM PROCES At lave frugtbrændevin tager syv til otte måneder. Først kommer frugten ind i kasser fra frugtavlere eller grossister. Frugten bliver mast i en maskine, der ligner en kompostkværn, så det bliver til en slags grød. Derefter bliver det fyldt på tanke. Så bliver der tilsat champagnegær, så frugten gærer. Gæringen tager to til tre måneder, og det skal gå langsomt for at sikre, at der er masser af frugtsmag og aroma i det færdige produkt.

a DAGLIGE SMAGSPRØVER Karsten Kjer Michaelsen tager løbende smagsprøver for at finde ud af, hvornår det har fået nok fad. Nogle af fadene er meget røgede, så det må ikke få for meget. “Vi smager ikke på det mere end enkelt gang om dagen,” griner han.

d EKSPERT FRA TYSKLAND “Da vi for alvor skulle i gang med at lave frugtbrændevin, hyrede jeg en ‘Master Destiller’ fra den tyske virksomhed, hvor vi købte et destillationsapparat. Han boede her i flere dage, og så destillerede vi fra morgen til aften. Det var ‘learning by doing’,” fortæller Karsten Kjer Michaelsen. 22 Kulør | Februar 2020

Profile for Kulør

Kulør Februar 2020  

Kulør Februar 2020  

Profile for kuloer
Advertisement