{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 20

EN AF DE LOKALE Svendborg

Fejlslagen vin blev til succesfuld frugtbrændevin Æbler, mirabeller, blommer, figner – alverdens frugt bliver brugt til at lave frugtbrændevin hos ægteparret bag Aqua Vitae Sydfyn ved Svendborg. Men faktisk startede det hele med et mislykket forsøg på at lave vin. Tekst & foto Carsten Bundgaard

c FRA VIN TIL FRUGTBRÆNDEVIN I starten var det slet ikke frugtbrændevin, der skulle komme ud af tankene hos Aqua Vitae Sydyn. Tilbage i 2007 så virksomheden dagens lys, da Karsten Kjer Michaelsen og hans kone ville prøve at lave vin på nogle vinstokke, de havde plantet. “Jeg håbede, der kunne komme noget ordentlig vin ud af det – det gjorde der ikke.” Karsten Kjer Michaelsen har altid været interesseret i, hvordan man kan koncentrere smage ved at destillere dem, så det prøvede de i stedet. Og så var produktionen af frugtbrændevin i gang.

c I RØG OG ALKOHOLDAMP Karsten Kjer Michaelsen starter røreværket i destillationsapparatet, som skal sikre, at frugten og cideren, der er udgangspunktet i frugtbrændevinen, ikke brænder på under opvarmningen. Temperaturen stiger til omkring 78 grader, og dampen stiger op og bliver fortættet, mens alkoholmængden stiger.

20  Kulør | Februar 2020

Profile for Kulør

Kulør Februar 2020  

Kulør Februar 2020  

Profile for kuloer
Advertisement