Page 8

kaf fegrums

Hvis du har brændt aftensmaden godt og grundigt på, og gryden ikke vil blive ren igen, så er der hjælp at hente. Fyld gryden med lunken vand, tilsæt en skefuld pulveriseret vaskemiddel, og lad det stå i et par timer – så kan du nemt fjerne resterne. Grøn Balance Kulørt Vask, vejl. udsalgspris 29,95 kr.

1.

Få blød og glat hud Lav din egen maske til tør hud. Alt, du skal bruge, er kaffegrums og olie – mandelolie er især velegnet. Bland kaffegrums og olie, og massér det ind i ansigtet i et til to minutter. Kaffegrums kan virke opstrammende, mens olien tilfører huden fugt.

2.

Slip af med glatte fortove Det kan ofte være glat og iset på denne årstid. Bland lidt salt i dit kaffegrums, og spred det ud i indkørslen. Syren i grumset gør, at isen smelter hurtigere.

Smid ikke dine slatne salatblade og rodfrugter ud. De kan få nyt liv, hvis du putter dem i en skål med iskoldt vand i en times tid.

3.

Vidste du, at …

du kan genbruge store sodavandsflasker som skaftestøtter i lange læderstøvler? Så holdes støvlerne pæne og strakte, selv om de står inde i skabet. Stik altid toppen af flasken ned først, så støvlen ikke udvides om anklen.

Gør kødet mørt Når du marinerer kød, så tilsæt en spiseskefuld kaffegrums i marinaden. Det mørner kødet og tilsætter en mild røget smag.

Hold frugt og grønt fra hinanden En god tommelfingerregel er at holde frugt og grønt adskilt. En del frugt udskiller stoffet ethylen, som modner grøntsager hurtigere. Især gulerødder, agurk, blomkål, broccoli og aubergine kan blive bløde og misfarvede af at blive opbevaret sammen med frugt. Vær dog opmærksom på, at rød peberfrugt og tomater også udskiller ethylen.

PAK JULEGAVER IND I GENBRUG I julen ryger der utallige mængder gavepapir i skraldespanden. I stedet kan man pakke sine gaver ind i stofrester, der kan genbruges. Har man ikke et stoflager, kan aflagte duge, stofservietter eller rent sengetøj også klippes i mindre stykker, som kan pakkes om gaverne.

8  Kulør | December 2019

Kilder: whiteaway.com, samvirke.dk, woman.dk, groenforskel.dk, bolius.dk, netdoktor.dk, politiken.dk

Genbrug

Fjern fastbrændte rester

Foto Colourbox

SPAR I HVERDAGEN

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement