Page 7

.

SPAR I HVERDAGEN

Lav selv

dine duf te

1

Farvel forkølelse Lav et dampbad i en gryde med vand, en håndfuld tørret kamilleblomst, timian og lidt honning. Læg et håndklæde over hovedet, og læn dig ind over kasserollen. Dampen vil løsne ubehag i svælg og bihuler.

2

Duft af jul Læg stykker skræl fra en appelsin i en gryde med en håndfuld kanelstænger og to spiseskeer kryddernellike. Dæk blandingen med vand, og bring i kog. Kog vandet halvvejs væk, sigt væsken fra, og køl den ned. Hæld væsken på en forstøverflaske, og spred duften af jul i dit hjem.

Vidste du, at … du kan fjerne krøller på tøjet med dit glattejern? Så sparer du tid på at bøvle med strygejern og strygebræt.

Tekst Lea Agnete Hammersholt Malmos og Cathrine Eriksen Fris Foto Colourbox

3

Parfume på budget Lav parfume med duft af citronmelisse. Hak bladene let, og fyld et syltetøjsglas halvt. Hæld vodka over bladene, og skru låget på. Stil glasset mørkt og ryst dagligt. Filtrér væsken fra efter 1-3 uger, og hæld den på en mørk forstøverflaske.

SAML GLASSKÅR OP Du kan nemt suge splinter fra smadret glas op med fugtigt toastbrød. Tryk brødskiven mod glasskårene, og de små stykker glas vil klæbe til brødet. Så skal du ikke bøvle med støvsuger, kost eller klud. Gestus Club Sandwich lys, vejl. udsalgspris 13,95 kr.

Slut med kalk Vask dine glas i opvaskemaskinen med citronsyre, som du hælder i sæbeskuffen, og kom kalken til livs.

Brug dit juletræ år efter år Du kan sagtens genbruge dit juletræ og dermed spare penge. Vælg et grantræ, som ikke har et for stort rodnet. Placér træet med rodnet i en stor balje med jord i stuen, og husk at vande det. Når julen er slut, planter du træet ud i haven, og tager det ind igen til næste jul.

Gør-det-selv-bordbomber Spar på nytårsbudgettet ved selv at lave bordbomber. Find hulmaskinen, og lav masser af runde papirdimser ud af gamle magasiner og gavepapir. Fyld konfettien i balloner, og pust dem op. Bind knude, og hæng ballonerne over nytårsbordet, så gæsterne kan baldre dem med en synål.

December 2019 | Kulør 7

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement