Page 66

DENGANG

HISTORISK NEDSLAG

DENGANG

ET RUMVÆSEN ADVAREDE DANSKERNE OM DOMMEDAGSJUL I 1967 varslede rumvæsenet Orthon, at en atomkrig skulle destruere alt liv. Jorden ville gå under julemorgen. Heldigvis ville de mest barmhjertige mennesker blive reddet af flyvende tallerkner. Tekst Cathrine Eriksen Fris Foto Shutterstock, Colourbox

20. februar 1967 I Brønshøj kom taxachaufføren Knud Weiking hjem fra job og satte sig for at ryge en cigaret. Et lys tændtes, og et rumvæsens røst strømmede ud af lyset: “Sluk den cigaret! Jeg vil tale til dig.” Knud Weiking hævdede, at stemmen tilhørte rumvæsenet Orthon, som advarede om, at en atomkrig snart ville ødelægge alt. Julemorgen skulle jorden gå under.

Frelst af de flyvende tallerkner Ifølge Orthon var det menneskenes hensynsløse handlinger, der var skyld i den snarlige dommedag. Heldigvis ville en tredjedel af befolkningen blive reddet af rumvæsener. Ved atomkrigens begyndelse ville de få heldige blive udvalgt, hvorefter hvide lyskegler ville suge dem op fra jorden og ind i rumskibe.

En gammel kending

Vidste du, at …

der er lavet en dansk podcast-serie om Knud Weiking og Orthon? Den hedder ‘Orthon-sagaen’ og er produceret af Politiken.

En blybunker i Borup I starten af december meddelte Orthon, at Knud Weiking skulle bygge en atomsikker bunker af 25 tons bly med plads til 70 gravide kvinder, børn og lægepersonale. Bunkeren på 340 kvadratmeter skulle stå færdig den 22. december, så tiden var knap. Orthon-bevægelsen købte en mark ved Borup, og den store bunker stod klar akkurat til tiden.

… Pyha, ikke alligevel Mod al forventning var jorden som uforandret, da kalenderbladet viste 25. december. Ifølge Knud Weiking var dommedag udskudt på ubestemt tid. Allerede i dagene efter jul satte myndighederne et skilt op foran bunkeren med teksten: ‘Adgang forbudt. Sammenstyrtningsfare!’ Atombunkeren blev fjernet i 1970.

66  Kulør | December 2019

Kilder: politiken.dk, religion.dk, politikendokumentar.dk, dr.dk, illvid.dk

Det var ikke første gang, Orthon havde besøgt Jorden. I 1952 påstod George Adamski, som efter sigende var en af de første til at have set ufoer, at have mødt et rumvæsen fra planet Venus med navnet Orthon. Da Knud Weiking mødte Orthon, havde han skikkelse af en ung, langhåret mand og præsenterede sig som universets hersker. Orthons ydre kan forveksles med en kristen frelsers, og rumvæsenet er da også senere blevet beskrevet som en reinkarnation af Jesus. Der opstod hurtigt en kult omkring ham og Knud Weiking kaldet Orthon-bevægelsen, som bestod af et par tusind danskere.

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement