Page 6

Annonce

“Vi var økologiske, længe før det blev moderne” Masser af økologi, ingredienser, der batter, og en omtanke for naturen har i over 30 år gennemsyret den familieejede hudplejevirksomhed Mellisa, og ifølge Louise Mellisa Klinder er det stadigvæk den bedste opskrift på ren skønhedspleje anno 2019.

Hvad inspirerede din mor til at starte Mellisa Naturkosmetik i 1986? Min mor har altid været dybt optaget af naturens mange­ artede planter og deres indvirkning på huden. Da hun i sin tid fik konstateret eksem og psoriasis, gik hun på jagt efter bedre alternativer uden kortison, som er et hormonforstyrrende stof. Dét kombineret med en bæredygtig ideologi og et ønske om at gøre god økologisk hudpleje tilgængelig for alle, blev starten på Mellisa. Vi var økologiske, lææænge før det blev moderne.

Hvad er Mellisas opskrift på ren skønhedspleje anno 2019? Det er produkter uden indehold af skadelige stoffer, og som er i balance med naturen. Vi har i dag et samarbejde med både natio­ nale og internationale biokemikere, der sikrer, at vi kan tilbyde produkter med banebrydende bioaktiver og ret avancerede hudplejeingredienser med naturlig oprindelse. Sidst, men ikke mindst så handler ren hudpleje også om etik, bæredygtighed, miljøhensyn, kulstofaftryk og unødvendigt ressourcespild.

I går meget op i at vælge aktive ingredienser med dokumenteret effekt. Hvilke ingredienser har I særligt fokus på lige nu? Åh, listen er lang! I vores Skintonic har vi for eksempel tilsat et aktiv, der beskytter mod forureningspartikler i luften. I vores ­D-vitamincreme har vi bl.a. et bioaktiv, der beskytter mod blåt lys (for eksempel skærmlys). Vi har også nogle meget spænden­ de aktiver, der styrker hudens eget antioxidante forsvar.

Louise Mellisa Klinder har overtaget det innovative hudplejebrand Mellisa efter sin mor, Margit, og varetager i dag al drift og produktion.

Hvad er den største udfordring ved at arbejde med plantebaserede og økologiske ingredienser? Mange folk antager, at økologisk naturlig hudpleje ikke er lige så effektiv som konventionel hudpleje. Men naturen er den vild­este ingrediensbuffet, når det kommer til at forbedre din hud. Økologisk hudpleje er hverken værre eller bedre. Til syvende og sidst afhænger god hudpleje af gode formuleringer.

En vigtig del af jeres dna er, at I udviser omtanke for naturen. Kan du give nogle gode eksempler på dette? Vi bruger 100 procent let nedbrydelige råvarer, størstedelen af vores sortiment er vegansk, og så er vores kommende æsker lavet af FSC-certificeret karton. Det betyder, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannet og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

LOUISE MELLISAS FAVORITTER LIGE NU Cellefornyelse 24/7 Cremen har et højt indhold af vitaminer, antioxidanter og opstrammende ingredienser og er intensiv fugtpleje, som kan bruges både dag og nat. Multivitamin Creme, 50 ml, 199 kr. Fås på matas.dk. Effektiv to-i-ener Vitaminrig skintonic og fugtmist i ét produkt. Den virker også opstrammende og beskytter huden mod forureningspartikler i luften. Skintonic, 200 ml, 149 kr. Fås på matas.dk.

Skruer tiden tilbage Et behandlingsprodukt, der får moden hud til at opføre sig yngre. Den virker nemlig eksfolierende, så huden genvinder sin naturlige glød og sætter gang i cellefornyelsen. Cremen øger også hudens fugtniveau og modvirker tørhedsrynker. AHA Creme, 50 ml, 219 kr. Fås på matas.dk.

Foryngende øjenpleje En mild øjengel, der reducerer spor efter træthed, og som lysner mørke rande, og så har den en løftende effekt på blandt andet øvre øjenlåg. Øjengelé, 15 ml, 149 kr. Fås på matas.dk.

SOS til tør hud Vores urtelotion er den vildeste fugtpleje! Den optimerer virkelig hudens fugt og holder på den, så huden længe vil føles velnæret, blød og smidig. AHA Urtelotion, 150 ml, 149 kr. Fås på matas.dk.

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement