Page 38

BÆREDYGTIG HVERDAG

KLIMAVENLIG I 2020

Bliv lidt mere bæredygtig

– måned for måned

Hvis du kun skal lave ét nytårsforsæt, så skal det måske være at ændre nogle af familiens vaner, så I passer bedre på kloden. Gør det nemt med denne kalender, hvor I gør én ting hver måned. Tekst Maria Greve Foto Shutterstock, Colourbox

Hold kødfri dage Vi er stadig lidt mætte af julemad, og derfor er januar et glimrende tidspunkt at prøve, om I kan spise kødfrit nogle dage hver uge. Kød er nemlig noget af det, som belaster klimaet rigtig meget. Kødfri dage betyder dog ikke, at I skal leve af selleristænger og rosenkål. I kan sagtens lave familiens favoritter uden kød. Eksempelvis kan I lave chili sin carne, hvor kødet er erstattet med rigelige mængder bønner, squash og selleri. Eller I kan lave lasagne, hvor kødet er erstattet af fint­hakket champignon, som har fået en tur på panden, inden det kommer mellem lasagnepladerne.

FEB 2020

Skift pærerne ud Gå alle husets lamper og lyskilder igennem, og skift pærerne til LED eller sparepærer. En LED-pære har en over otte gange længere levetid end glødepærer, og med sparepærer kan du reducere strømforbruget med helt op til 75 procent.

38  Kulør | December 2019

JAN 2020

Udskift engangsprodukter Prøv at skifte dine engangsprodukter til genanvendelige. Eksempelvis vatrondeller, som er lavet af bomuld, hvilket kræver en masse vand og kemikalier at producere. Du kan eksempelvis hækle vat­ rondeller eller købe genanven2020 delige. På samme måde kan du udskifte køkkenrullen til fordel for stofservietter.

MAR

APR 2020

Afmeld reklamer En dansk familie modtager i gennemsnit 60 kilo reklamer hvert år. Hvis I siger nej tak til reklamerne, sparer I miljøet for cirka 140 kilo CO2.

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement