Page 20

EN AF DE LOKALE Gudhjem

Graviditet startede karamel­eventyr I sin graviditet fik Anna Knightbridge en ustyrlig trang til karameller. Hun gravede sin bedstemors gamle opskrift frem, og det blev starten på Karamel Kompagniet i Gudhjem på Bornholm. Tekst & foto Pelle Rink

a GRAVIDCRAVING BLEV TIL KARAMELEVENTYR

a BUTIK I TO HOTELVÆRELSER Den 18. maj 2004 åbnede dørene for første gang hos Karamel Kompagniet på Holkavej i Gudhjem. Butikken blev indrettet i det, der tidligere var to hotelværelser i Jantzens Hotel, og her ligger den stadig. Her er blandt andet en traditionel håndbygget karamelkoger fra 1931 og en maskine til at forme og indpakke de runde karameller. Siden er der udbygget med en stor produktion i Rønne for at kunne følge med den voksende danske og internationale efterspørgsel.

Grundlægger Anna Knightbridge opdagede allerede som barn kærligheden til karameller. Under et besøg hos sin bedstemor blev hun inviteret med i køkkenet, da der blev lavet karameller efter den gamle familieopskrift. Men det var først mange år senere, da hun havde bosat sig på Bornholm, at hun genoptog det traditionelle håndværk. Under sin graviditet fik hun en pludselig craving efter karamel, og det stærke barndomsminde om flødekaramelsmagen ansporede hende til at finde familieopskriften frem og gå i gang med det, der siden blev lidt af et karameleventyr.

c POPULÆRT TURISTMÅL Den lille maleriske bjergby Gudhjem er hjertet i foretagendet, og det var her, det hele startede for Karamel Kompagniet. Byen er en af turisternes mest yndede bornholmermål, og butikken ligger lunt blandt en række andre gourmetslikforretninger og kunsthåndværkere.

20  Kulør | December 2019

Profile for Kulør

Kulør December 2019  

Kulør December 2019  

Profile for kuloer
Advertisement