__MAIN_TEXT__

Page 8

SPAR I HVERDAGEN

Stop madspild – også i julen. Brug de lækre rester i dagene efter.

SPAR PENGE 3 hurtige til julens mange udgifter

1

Vidste du, at … danske husholdninger smed mad ud for 1,4 milliarder kroner i december sidste år, hvilket svarer til 10 procent af det årlige madspild?

I stedet for at smide julemaden ud, så vær kreativ, og lav det til skøn restemad. Flæskestegsrester er geniale til biksemad på en doven januar-aften, og resten af risalamanden er perfekt som klatkager dagen derpå. Andeskroget er fantastisk at koge fond på, og du kan sagtens fryse skrog og indmad, hvis ikke du gider at koge fond efter den store julemiddag. Du kan også sagtens genbruge juletræet. Brug grenene til beskyttelse af sarte haveplanter, og hug stammen op til brænde.

Personligt og billigt

APP Først til fotografen og have familien fotograferet, så bestille julekort i masse­vis, så skrive dem i hånden og så bruge penge på kuverter og porto. At lave personlige julekort er både tidskrævende og dyrt, men det kan gøres langt billigere. Download appen ‘Postkortet’ på din smartphone. Tag et billede af din familie, som du vil bruge til julekortet, og vælg det i appen. Det bliver til julekortets forside. På bagsiden skriver du en julehilsen, indtaster navn og adresse på modtageren, betaler for almindelig porto, og voila – så bliver det omdannet til et fysisk julekort, som havner i postkassen hos modtageren. Gratis, fås til både Android og iPhone.

5.050 kr. Så mange penge brugte hver dansk husstand på julen i 2017.

8 Kulør | December 2018

2

En helt særlig julegave til bedsteforældrene Hvad elsker bedsteforældre? Deres børnebørn! Billeder af børnebørnene er et sikkert gavehit til familiens ældste, og I kan nemt forvandle de klassiske portrætfotos fra skolefotografen til en lidt mere original og unik gave – uden at det bliver hverken dyrt eller besværligt.

3

Få årets juletræ gratis Du kan faktisk få et rigtig pænt juletræ helt gratis, hvis du er lidt snedig. En hel del virksomheder har juletræer stående på kontoret, og de juletræer ryger ud, når juleferien rammer. I stedet for at de træer ender på lossepladsen, kan de lige så godt ende hjemme i din stue. Kontakt nogle af de lokale virksomheder i dit område, og hør, om deres juletræ bare skal smides ud den 22. december, når de lukker ned for ferien.

Tekst Redaktionen Foto iStock Kilder groenforskel.dk, nordea.dk

Genbrug de gode sager

Sociale kalendergaver Det kan være temmelig svært at finde på 24 gaver, som er spændende og samtidig ikke koster alverden. I år kan du prøve noget helt andet. Hæng 24 sedler på nogle grene fra haven. På hver seddel står der en ting, I skal lave sammen den dag, som du ved, børnene elsker, og som sætter gang i julehyggen.

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement