__MAIN_TEXT__

Page 45

GEMTE PERLER

DANMARKS STØRSTE SKOV

Midtjylland Indtil 2004 var Røverne fra Rolds foretrukne adresse, Rold Skov i Himmerland, officielt Danmarks største skov med sine 80 kvadratkilometer. Men den fornemme titel tilfalder fremover i stedet Silkeborgskovene i Midtjylland. I første omgang blev Silkeborgskovene opgjort til at strække sig over 85 kvadratkilometer, men siden har man valgt, at de mange forskellige skovarealer i virkeligheden er én sammenhængende skov. Derfor er der blevet foretaget nye målinger, og Silkeborgskovene udgør derfor et areal på hele 224 kvadratkilometer.

STEJLERE END SELV DE FRANSKE BJERGE

5

4

Vejle Danmark er temmelig fladt, men enkelte steder kan vi altså alligevel noget med stejle stigninger. Den stejleste i Dannevang er Christian Winthersvej i nordenden af Vejle. Her når den maksimale stigningsprocent op på svimlende 25,5 procent. Til sammenligning stiger et berømt bjerg som Col du Tourmalet, som er et af de mest kendte pas i Tour de France, med cirka 10 procent. Christian Winthersvej er så stejl, at der er anlagt en trappe i den ene side i stedet for et almindeligt fortov. Desuden er der forbud mod cykling nedad. Det vil simpelthen være for farligt at trille ned ad bakken på to hjul grundet den høje fart, som man ville ende med.

DYB, DYBERE, FURESØ

DYRE KVADRATMETER

6

Charlottenlund Du skal finde den fedeste tegnedreng frem, hvis du overvejer ny matrikel på Danmarks dyreste vej. 60.000 kroner er nemlig prisen per kvadratmeter på Danmarks dyreste adresser. Det er således de glade husejere på Strandvejen i Charlottenlund, der samlet set har givet allermest for deres kvadratmeter. Et gennemsnitshus på 150 kvadratmeter ender på en pris på ni millioner kroner, mens en købesum på 12 millioner kroner giver dig et hus på 200 kvadratmeter.

Nordsjælland Furesø er med en dybde på 37,7 meter Danmarks dybeste sø. Dybdemæssigt er søen delt i to. Den østlige del hedder Store Kalv og har en gennemsnitlig dybde på 2,5 meter, hvorimod resten af søen gennemsnitligt er 16,5 meter. I den dybe del er søbunden kuperet med skrænter, der visse steder falder stejlt 20 meter ned. Furesøen er en gammel dame, der stammer helt tilbage fra istiden, og hed oprindeligt Fuursø, fra fuur, det oldnordiske navn for træarten fyr.

7 December 2018 | Kulør 45

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement