__MAIN_TEXT__

Page 34

Skru ned for

stress og jag og op for hyggen! Du behøver ikke styrte rundt i december eller stå i timevis i køkkenet juleaften. Med små justeringer her og der kan du og familien få en mere rolig jul. Uden at give køb på traditionerne, selvfølgelig. Tekst Stine Troense Foto Therese Bach Eriksen og iStock

D

et er ingen skam at tage en genvej i december, for så er der bedre tid og flere kræfter til alt det sjove og hyggelige. 32-årige Therese Bach Eriksen står bag bloggen happyhousewife.dk, hvor hun deler stort og småt fra sin hverdag med mand og tre krudtugler under syv år. Hendes bedste råd til at undgå julestress er at give slip på forestillingen om, hvad du bør gøre. Selv om der er nogle begivenheder og madretter, der hører julen til, står det ikke skrevet nogen steder, at det skal være præcis sådan hjemme hos jer. Har I ikke plads til et juletræ, kan pyntede grangrene i en gulvase være lige så festligt. Har I ikke råd til (dyre) julegaver, kan du glæde andre med en gestus. Therese Bach Eriksen foreslår et hjemmelavet klippekort til børnepasning, græsslåning eller lignende. Hun slår også et slag for, at du prioriterer at gøre de ting, der gør dig glad. Gå i kirke juleaften, hvis det er vigtigt for dig, men drop de arrangementer, som i bund og grund ikke betyder noget for dig og jer. Og hvorfor stå og brune kartofler, hvis der alligevel aldrig er nogen, der tager af dem?

Shop gaverne online

Uddelegér julemiddagen

Er I flere familier, der skal holde jul sammen? Flere generationer? Aftal i god tid i forvejen, at I deles om at lave julemiddagen, og hvem der skal gøre hvad. På den måde er der ingen, der står med alt arbejdet (og regningen). Og der bliver ikke sparet på noget. Det gode ved denne model er også, at I hver især kan forberede så meget som muligt hjemmefra og hjælpe hinanden med det, der skal klares inden serveringen. Det er både hyggeligt at stå i køkkenet sammen og hyggeligt at sidde om festmåltidet og vide, at alle har bidraget til det.

2

Der er meget få ting, du ikke kan købe online. Og faktisk er det ofte på nettet, du kan blive inspireret til at købe de lidt mere specielle gaver. Så medmindre du nyder at shoppe i fysiske butikker, kan du spare en masse tid ved at købe gaverne online. Husk at bestille gaveindpakning, og vær ude i god tid, så gaverne når frem i tide.

34 Kulør | December 2018

1

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement