__MAIN_TEXT__

Page 31

“Jeg er god til at tale om de dage, hvor jeg har lyst til at sætte Trine til salg på DBA relativt billigt. For jeg ved, at jeg elsker min datter, og jeg ved, at jeg er en pissegod mor. Men du er kun en god mor, hvis du får luft for de der lortedage, hvor hver eneste time er ren overlevelse,” siger Sofie Linde, der kun har mødt forståelse, når hun lufter sine morfrustrationer: “Jeg er kommet med i en ny klub, et forståelsesfællesskab. Og det er rart. Før jeg fik barn, syntes jeg, det var lidt snagende og mærkeligt, hvis jeg blev spurgt, om jeg havde et barn. Nu giver det ekstremt god mening. Der ligger så meget i det spørgsmål. Når man er i samme båd, er det for eksempel okay at tune ud af familiefesten, og man er undskyldt, at man har lort på sin kjole.”

FLADMO PPE SÆT

ROLIG UNDER PRES Sofie Linde fortæller, at hun nærer endeløs kærlighed for Trine. Og at den kærlighed vokser minut for minut: “Jeg vil bare gøre alt, hvad der står i min magt for at sikre min datter de bedste betingelser. Og med den følelse kommer også sidevognen frygt. Men den stiftede jeg bekendtskab med i graviditeten, så den er jeg vant til at have boende. Jeg bilder mig selv ind, at det er den frygt, der i bund og grund gør mig til en god mor. Og ser man sådan på det, kan vi godt aftale at følges ad, frygten og jeg.” Man siger små børn, små problemer. Store børn … “Ja. Trine har kravlet, siden hun var fem måneder, og jeg ser stadig dødsfælder overalt. Nu begynder hun snart at gå, og så skal jeg pludselig sige farvel til hende i en børnehave fyldt med alt muligt, hun kan vælte ned over sig eller stikke op i hjernen. Og så kommer teenageårene … Jeg tør slet ikke tænke på dem! Min største frygt er, at Trine bliver ulykkelig eller narkoman. Jeg vil gøre alt for, at det ikke sker, men jeg ved jo ikke, om det er nok. Jeg tror ikke, der er nogen forældre, der gør det rigtigt hele livet igennem. Men vi gør alle sammen vores bedste. Rolig under pres, ikke,” griner Sofie Linde.

Top 5

Det ville Sofie Linde gerne have vidst før graviditeten 1. Det er ikke alle kvinder, der elsker at være gravide. Du kan risikere at hade det, og det er okay. 2. Graviditetshormonerne kan overtage din krop, når du mindst venter det. Og har de først sat sig bag rattet, styrer de dig direkte mod afgrunden. 3. Amning er svært, og det gør pisseondt i starten.

Vileda® UltraMax - nu endnu bedre! Vileda UltraMax fjerner vanskelige pletter og genstridigt snavs. Det unikke udvridersystem sikrer kortere gulvtørretid, tilpas fugtighed og tørre hænder. Microfiberpuden giver maksimal rengøringseffekt takket være to typer fibre. Giver dig et strålende rengøringsresultat med færre anstrengelser.

4. Du har ikke kun ondt i dit skræv, når du har født. Du har det, som om du har fået bank med køller. Og er blevet kørt over af en bus. 5. Som førstegangsfødende er det en dum idé at tage hjem fra hospitalet tre timer efter, du er blevet mor.

Følg os på:

og vileda.dk

December 2018 | Kulør 31

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement